Şimdi Ara

LG 55EG920V Oled 4k Kampanya ve İndirim için Bilgilendirme Forumu (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.369
Cevap
28
Favori
67.424
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar ;geçen hafta teknosa LG görevlisinin beyanı, bugün de flatpanelhd sitesinde ces2016 fuarında görücüye çıkacak yeni oledlerde piyasayı etkileyecek yeni modellerin haberini veriyor. İki kat parlaklık 600-700nit ve daha iyi renk üretimi konusu haber yapılmış. Muhtemelen webos 3.0 ile gelecek ve fiyat daha makul olacak deniyor.
    Ces i bekleyin derim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • EG960 da EG920 den farklı olarak harmon kardon ses sistemi ve daha hızlı bir işlemci varmış.

Bilenler varsa bir şey sormak istiyorum. TRT 4K yayını nasıl izleyebiliyorsunuz? Paneliniz 4K olsa bile Digiturk Dsmart Tivibu gibi platformların receiver çıkışları 720p. 4K çıkışlı bir uydu alıcı olmadan izlenememesi lazım bu yayının.
  • menaban kullanıcısına yanıt
    Zaten kendi dahili alıcısından izlenebilyor 4k.
  • Eg920v kullanan arkadaslara bir sorum olacakti.bendede saglam bi ses sistemi mevcut.su anda samsung tvden optikten ses cikisi aliyorum.ve cok memnunum.acaba eg920vnin optik ses cikisi kalitelimi deneyenler benimle paylasirsa memnun olurum

• panel için bütçesi "5" kağıt ve üzeri olanlar "eskimiş" TFT-LCD teknolojisi yerine "yeni" teknoloji OLED panelleri iyice düşünsünler!

4k LCD leri ise 2/3/4 gibi alabilirler,fazlası değmez!

illa LCD olacaksa veya UHD o zaman da F/P panellerine bakın ama fazla rakamlar yine hiç değmez! ya da ellerinde bir panel varsa kullandıkları
    beklemede kalsınlar! bazı insanlar balıklama atlama modundalar yaw forumlar dan "gaz" verenler çok da bunların kaç tanesi bu işleri biliyor acep!!
    insanları "yiyen" tipler bunlar,bir sürü fake satıcı tipler de dolanıyor! adamın teknik olarak zerre bilgisi yok ama sürekli gazlama modunda onlar da!

"sıfır sorun panel arıyorum" diyenler varsa,haybeye aramasınlar çünkü yoktur!!! "kalite" diye bir şeyler den bahsediliyor,ama neyin kalitesi bunu da bilmiyor bu tipler
    satıcı tipler fake tipler v.s gibi olanları iyi süzün,atlamayın her lafa

kısaca herkes uyanık olsun++

• quote:

Orijinalden alıntı: VideoAudioPhile

Eg920v kullanan arkadaslara bir sorum olacakti.bendede saglam bi ses sistemi mevcut.su anda samsung tvden optikten ses cikisi aliyorum.ve cok memnunum.acaba eg920vnin optik ses cikisi kalitelimi deneyenler benimle paylasirsa memnun olurum

o çıkış aynıdır! "digital-audio" ile sen AVR ye gireceksen asıl işi yapan bu olacaktır!

panel sadece içerikteki audio-datasını ilgili kablosuyla AVR gönderir gerisi AVR nin +Speaker v.s senin sisteminle alakalıdır!

ancak sorduğun şuysa,örneğin panel den optical ile mevcut olan her türlü sesi(format/codec v.s olarak) bana iletirmi???

zira paneller bu konuda kısıtlı olabiliyor ve DT-HD MA olur da bunu aynen pass-through yaparmı??? dersen işler o zaman yine değişiyor ve bunu sana stereo
    veya başka bir istemediğin format da iletebilir! bu da işine yaramayabilir veya panelin DVBTunerini kullanıp aktaracağın ses formatı başka olur veya bunu
    pass edebilir ama panele örneğin ext.USB den HDD taktın yine durum değişir ve istediğin formatı sana iletmeyebilir gibi bir sürü durumlar vardır

LGE özeline gelirsem;KORE liler bu tip ıvır-zıvır destekler ve aklına gelen-gelmeyen v.s bir sürü işleri de yaparlar bunu da paneli alınca anlarsın veya
    böyle çok daha spesifik işleri yapan bir kullanıcısı sana bildirir

++

benim sana sorum ise daha spesifik olacaktır;örneğin panel haricinde ext.hangi cihazları kullanıyorsun veya alacaksın veya düşünüyorsun v.s???

"sağlam sistem" var derken tam nedir bu sistem?? AVR+Speaker mı dır??

ve son olarak,şayet ext.cihazlar kullanacaksan,bildiğin gibi günümüz cihazlarının hemen hepsin de "digital-audio" portları vardır!! dolayısıyla her cihazı
    bu şekilde direk AVR ye bağlayacak en doğru bağlantısını yapmış olursun!

panel sana sadece örneğin SAT-Receiver kullanmıyorsan ve bu işi DVBTuner ile yapıyorsan o zaman panelden optical ile ses sistemine gireceksin++

• albani kullanıcısına yanıt
    albani üstadım, geçtiğimiz ay 5700 tl ye teknosadan G4 telefon hediyesi ile birlikte satın aldığım LG 55UF950V tv
    banding sorunu nedeniyle teknis servis raporu doğrultusunda dün akşam değişti.
    dün pek izleme şansım olmadı ama bugün detaylı olarak tv yi yeniden izledim ve inceledim.maalesef yeni gelen tv de de aynı sorun var.
    her şeye katlanıp bu şekilde izleyeyim mi yoksa tüketici mahkemesine gidip ürünün iade işlemlerini başlatayım çok kararsızım
    bu tv yi bırakıp (55UF950V) alacağımız oled tv lerde de banding ve ekran hızı konusunda ki şikayetleri okumak beni daha da kararsız kılıyor.
    kıymetli görüşünü sabırsızlıkla bekliyorum
    saygılar, iyi forumlar
  • @piperon

sana cevabımı daha sonra veririm,ama sen bu msg o sallamacı dallas denen adamın tv tavsiyesi başlığına yaz bakalım kendisi ne diyecek
    gerekirse bana telefon edebilirsin,foruma satıcı tipli,fake tip v.s v.s biri sürü kişiler dadandı "bilgi sıfır" ama satış ve tavsiye çok bol

aslında bu sorduğun şeylerin tüm cavaplarını ben bir çok başlıkta bir değil,onlarca defa yazdım! ama insanlar inamak istediklerine inanıyor maalesef

ben senin panelin yine 55 ni kurdum ve incelemesini de o sallamacının başlığından vermiştim,65 de kurdum ama dah doğrusu kuramadık,iki defa
    panel değişti ve sonra arkadaşım parasını geri alıp Sony X9x almıştır!

o başlıkta yazdıklarımı iyice okuyuver,olayı çözersin ve bana yazdığı o vatabdaşın alay eder ve tepki gösterir ibretlik msg ı okursun,ülen ne günlere geldik
    bilgi gitti,sallama ve insanları kandırma yeni trend oldu+

bana eMail den ulaş ve resimler v.s at gerisini bir şekilde hallederiz bir de ben göreyim o manzara nasıldır??

CAN++

• Eyvallah albani üstadım,
    En kisa zamanda fotolari sana gonderirim ama zaten 1 aylik panel dün yenisiyle degisti.
    Uzun sure yorumlari takip ederek sorunsuz bir tv alacagim umidiyle bu tv yi satın almıştım.
    Yorumlarını dinlemedigim için cok pişmanım.
    Keske bu tb işini biraz daha erteleseydim ama ihtiyac olunca yapacak bisey kalmiyor.
    Keyfiyetten degil zaruretten alınmış bir tv
    Lg markasini karalamak gibi bir niyetim yok, şunu iyice anladim ki hic bir ama hiç bir led tv sorunsuz degil.
    Oled konusunda da kafam cok karisik
    Seytan diyor git nit pazarina tuplu crt bir tv al beklemeye geç
    Saygilar iyi forumlar

• Albani ustadim
    Tv de ki problemle ilgili resimleri upload yaptim. Umarim dogru yapmisimdir,bu konuda çok bilgili değilim
    Goruslerini bekliyorum
    Saygilar

http://i.hizliresim.com/7MYrll.jpg
    http://i.hizliresim.com/QZJdXv.jpg

• Ortadan bakıncada manzara aynımı piperon ??

Bu nedir ya.. Rezillik resmen.. Bu tv kesinlikle sorunlu ya. Ben hayatta kullanamam bu şekilde...
  • Maalesef
    Eve gelen 2 tv de ve bu sorunu tespit ettikten sonra gittigim LG satış magazasindaki 55uf950 de de ayni görüntü vardi
    Evde hanım tv yi degistirmeme karşı.
    Gerekceside gelecek olan farkli bir tv markasında da ayni sorun olacagini düşünüyor.
    Mahkemeye gidip tv yi iade etsem almayi düşündüğüm oled lerde ki sorunlarda beni düşündürüyor.
    Iyi forumlar

• İyi akşamlar arkadaşlar, 55EG920V için indirim bekleyenler için çok sıcak olmayan fakat gayet iyi bir fiyat aldım. LG bayisine gittim, 55EG920V için 7299 TL dediler. Şu ara yanında 1500 TL lik curved soundbar hediyesini düşününce bence gayet uygun fiyatı. Ben bütçeyi ayarlayabilirsem alacağım açıkçası.

Aynı mağaza LG 55EG910V modeli için 5399 TL dediler, Soundbar hediyesi onda da var.

EG920V nin fiyatı bence uygun. Almak isteyenler bence düşünsün ve ekstradan pazarlık yapsın. Biz arkadaşla beraber gittik. 2 TV alırsak, 7000 TL ye bırakacaklarını söylediler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi theoden_00 -- 28 Aralık 2015; 22:36:18 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: piperon

Maalesef
    Eve gelen 2 tv de ve bu sorunu tespit ettikten sonra gittigim LG satış magazasindaki 55uf950 de de ayni görüntü vardi
    Evde hanım tv yi degistirmeme karşı.
    Gerekceside gelecek olan farkli bir tv markasında da ayni sorun olacagini düşünüyor.
    Mahkemeye gidip tv yi iade etsem almayi düşündüğüm oled lerde ki sorunlarda beni düşündürüyor.
    Iyi forumlar

arkadaş sen bahsettiğim başlıkta ki daha önce kurduğum ve test ettiğim ve teknik olarak her şeyini yazdığım LGE nin UF95x ile ilgili msg ı bulup okudunmu acaba??

bu arada servis nediyor şimdi?? veya paranı geri alma durumun varmıdır? yaw salla geç UF95x paneli,her ne kadar "resim kalitesi" çok iyi olsa da bunlar IPS paneldir
    siyahlar kısmen sorunlu+contrast hikaye+baclit sistemi teknik olarak bir o kadar yalnış v.s v.s

forum adeta "uzmanlar" ile dolmuş yaw,bir şeyden haberi olmayan birileri sürekli ona buna onu al bunu al bunu alma v.s v.s diye haybeye tavsiye diye şeyler yazıyorlar
    vatandaşın aklı gidik vaziyette şaşkın dolanıyor bu tipler yüzünden

gidin o zaman Vestel 93x alın!! F/P panel dir ve fazla da kesilmemiş olursunuz

++

ya da paranı iade etmezlerse,o zaman Oled 910 ile değiştir veya koy üstüne 920 de olabilir! bütçeni bilmiyorum ama o aldığın sorunlu panele 5,5 kağıt nasıl verdin!!
    ben bu panel için en fazla 3/3,5 kağıt çalışır demiştim o da sadece resim kalitesi için ama o rakamı ben yine de bol keseden veridm yaw panel teknik olarak sıkıntılı bir kere!

böyle 5/6 kağıt gibi rakamlar bu eskimiş ve ölmüş TFt-LCD teknolojisine kesinlikle verilmez artık dolayısıyla ucuz yollu veya F/P panellere bakınız ltf

++

başka sorunların varsa bana eMail den ulaş,forumda "bilgi" diye sallama şeyler dışında hiç bir şey yok maalesef! nerde eski günleri DH nin!

canozy@yahoo.com

CAN++

• quote:

Orijinalden alıntı: albani

quote:

Orijinalden alıntı: VideoAudioPhile

Eg920v kullanan arkadaslara bir sorum olacakti.bendede saglam bi ses sistemi mevcut.su anda samsung tvden optikten ses cikisi aliyorum.ve cok memnunum.acaba eg920vnin optik ses cikisi kalitelimi deneyenler benimle paylasirsa memnun olurum

o çıkış aynıdır! "digital-audio" ile sen AVR ye gireceksen asıl işi yapan bu olacaktır!

panel sadece içerikteki audio-datasını ilgili kablosuyla AVR gönderir gerisi AVR nin +Speaker v.s senin sisteminle alakalıdır!

ancak sorduğun şuysa,örneğin panel den optical ile mevcut olan her türlü sesi(format/codec v.s olarak) bana iletirmi???

zira paneller bu konuda kısıtlı olabiliyor ve DT-HD MA olur da bunu aynen pass-through yaparmı??? dersen işler o zaman yine değişiyor ve bunu sana stereo
    veya başka bir istemediğin format da iletebilir! bu da işine yaramayabilir veya panelin DVBTunerini kullanıp aktaracağın ses formatı başka olur veya bunu
    pass edebilir ama panele örneğin ext.USB den HDD taktın yine durum değişir ve istediğin formatı sana iletmeyebilir gibi bir sürü durumlar vardır

LGE özeline gelirsem;KORE liler bu tip ıvır-zıvır destekler ve aklına gelen-gelmeyen v.s bir sürü işleri de yaparlar bunu da paneli alınca anlarsın veya
    böyle çok daha spesifik işleri yapan bir kullanıcısı sana bildirir

++

benim sana sorum ise daha spesifik olacaktır;örneğin panel haricinde ext.hangi cihazları kullanıyorsun veya alacaksın veya düşünüyorsun v.s???

"sağlam sistem" var derken tam nedir bu sistem?? AVR+Speaker mı dır??

ve son olarak,şayet ext.cihazlar kullanacaksan,bildiğin gibi günümüz cihazlarının hemen hepsin de "digital-audio" portları vardır!! dolayısıyla her cihazı
    bu şekilde direk AVR ye bağlayacak en doğru bağlantısını yapmış olursun!

panel sana sadece örneğin SAT-Receiver kullanmıyorsan ve bu işi DVBTuner ile yapıyorsan o zaman panelden optical ile ses sistemine gireceksin++

Sn. Albani ben alacagim bilgiyi aldim.evet avr ve speakerlerim var.yaklasik tv fiyatinda.hdd uzerinden film izliycem.optikten dts ses alacagima inaniyorum?yaniliyormuyum?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Video_Audio_Phile -- 29 Aralık 2015; 0:20:11 >

• quote:

Orijinalden alıntı: theoden_00

İyi akşamlar arkadaşlar, 55EG920V için indirim bekleyenler için çok sıcak olmayan fakat gayet iyi bir fiyat aldım. LG bayisine gittim, 55EG920V için 7299 TL dediler. Şu ara yanında 1500 TL lik curved soundbar hediyesini düşününce bence gayet uygun fiyatı. Ben bütçeyi ayarlayabilirsem alacağım açıkçası.

Aynı mağaza LG 55EG910V modeli için 5399 TL dediler, Soundbar hediyesi onda da var.

EG920V nin fiyatı bence uygun. Almak isteyenler bence düşünsün ve ekstradan pazarlık yapsın. Biz arkadaşla beraber gittik. 2 TV alırsak, 7000 TL ye bırakacaklarını söylediler.

hocam yinede pahalı,yeni modeller yakında cıkacakdır, o zaman dahada düşer..
    soundbar onların olsun, bende katılayım size 3 adet 920 alalım,fıyatı 5,500 olur ise hemen almaya razıyım, zaten sounbar 1400 tl
    5,500 olmayacak bir fiyat değil..

• Selamlar herkese. Bende TV alma arifesindeyim. Ilk baslarda 4000 TL gibi bir butcem vardi fakat TV leri arastirdikca LED panallerin Kronik sorunlari ile yuzlesince vazgectim. Panasonic VT serisi kullaniyorum suan. Plasmadaki siyah orani ve performansi sonunda led tvlere bu paralari vermek istemedim. Lg magazasinda eg920 oled tv yi deneme firsatim oldu. Gelecegin panali budur dedim. Kesinlikle mukemmle siyahlar. Film seyrettigim icin siyahlarda takintiliyim biraz. CES 2016 yi bekliyorum bende Yeni Tv ler tanitilacak. Ordaki izlenimlerime gore yeni serileri bekliyecem yada guzel bir kampanya yakalarsam 920 alicam.
  • MarvelX kullanıcısına yanıt
    6-9 ocak da yapılacak ces.. beklemekte fayda var..
  • erdote kullanıcısına yanıt
    Açıkçası hocam ben o kadar umutlu degilim. Oled fiyatları (4K olan) 6 bin TL nin altına dusecegini sanmıyorum. Yeni seriler zaten geç geliyor turkiyede, üzerine birde pahalı oluyor. Dolar malum, dusmedi. Kesin yeni yılda vergilerde artar. Bu fiyatlar için yine bir 6 ay bekleriz gibi geliyor. Ama gerçektende umut varsa, bende bekleyim hocam sizin gibi?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • theoden_00 kullanıcısına yanıt
    hocam siz aynı mağazaya vaktiniz var ise bir kez daha gidin, sounbar ları istemiyoruz, bir kişi daha katıldı 3tv alacağız diyin,formda başka arkadaşlarda katılabilir, olmaz derse veya yetersiz,kaç tv alır isek bahsettiğim fiyata düşeceklerini sorun lütfen,,bakalım ne diyecekler..üstelik bizlerin formdan yazanlr olduğunu tv ne kadar çok anlatılır ise okadar daha müşteri gelebileceğinden bahsedin,,mutlaka etkisi olur..
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.