Şimdi Ara

LG 55EG9A7V Alinir mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.398
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 2 gun sonra evlenicem fakat hala tv alamadim. 1 aydir forumu kurcaliyorum tv izleme mesafem 3.20 mt 49inch almayi dusunuyordum buradaki yorumlar ve teknosa da ki eleman 2.3 mt den sonra 55 rahat izlenir dedi ve hatta samsungun izlemw mesafesi olan bir programini acip gosterdi herneyse yani 55 inch almaya karar verdim.
    Mu9000 e niyetliydim ki LG 55EG9A7V gordum renkleri cok guzel geldi satici arkadas mu9000 i onerdi cunku webos 2.0 mis guncelleme gelmiyomus 4k yi izleyemezmisim fln filan...
    5000 tl civarinda kaliteli renkler tv yayinlarini, maclari ve netten film izlemek icin bir tv ariyorum.
    4k yayin zaten yok 4k film 50_60 gb zaten onla ugrasmam bu beklentiler dogrultusunda lg nin oled tv sini almam sizce mantiklimi yoksa baska tv onerirmisiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kupes -- 29 Mart 2018; 23:35:36 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Pixelleri eliyle saymış, hangi görüntüde saydın o Pixelleri bir detaylı anlatsana dallas kardeş, aynı görüntüyü mu9000 ile izledin mi? İzlerken 4 katı fazla Pixeli saymadın mı? Yada Sayarken 30 cm den mi saydın? 4k Samsung fanlıgı yapacağına, 4k yayınlara ne zaman geçilecek ondan bahset, 6 ay önce konunda yazdım yine yazıyorum, 4k diye diye tavsiye ettiğin TV ler, 4k yayınlar yaygınlaştıgında ( tekrar yazayım öngörüm 2021den önce 4k kesinlikle balon ) eskiyecek, 4 sene sonra büyük ihtimalle Led diye birşey kalmayacak, hangi çağda yaşıyorsun da neyin 9 senelik yatırımından bahsediyorsun, gerçi Telefonların gerçekten 4k çektiğini düşünen adama ne anlatsak boş, uzatmayacağım.

Erişim kolaylığı-kaynak yayın bolluğu/depolanabilirlik/ düşünüldüğünde 4k balondur, pazarlama stratejiniden başka da birşey değildir.

2009 yılında alınan Fhd TVler 6 sene boyunca sd yayınlarla nasıl eskitildiyse, 2-3 yıldır satılan 4k larda aynı kadere mahkum olacaktır.
    Günümüzde Dahili Uydu alıcısı 4k olmayan, usb 3.0 desteği olmayan yada Playstation-5 ile geleceği söylenen hdmi 2.1 desteği olmayan 4k tv alarak ileriye dönük yatırım yapmak ne kadar mantıklıysa işte bu. ok attığın LG yi de almak o kadar mantıklı.

Bu mesaj burda dursun, 2022 de görüşürüz.
  • Oled tv ayri bir deneyimdir.

Görüntü kalitesi olarak tartışılmaz.

Kesinlikle lg oled tavsiye ederim.

• Arkadaşım bilemiyorum TV aldınmı almadınmı ama umarım mu9000 gibi bir canavar dururken,
    piksellerini parmaklarınla sayacağın o full hd oledi almamışsındır.
    daha geçen tekrar teknosada gördüm ve yine yakından inceledim,
    mu9000 4K'ya alışkın olduğumdan, güya oled olan bu fullhd bu panelde görüntüyü değilde resmen pikselleri izledim
    Sonuçta verilen azbuz paralar değil sırf oled diye fullhd bir panele para verilirmi yahu
    cebimizdeki 3 kuruşluk telefonlar dahi 4K video çeker oldu
    Ben sahibi olduğum mu9000'den son derece memnunum,
    yüksek çözünürlüklü çektiğim resim/videoları miracast ile anında tvden izliyorum mesela..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dallass -- 1 Nisan 2018; 18:10:14 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: dallass

Arkadaşım bilemiyorum TV aldınmı almadınmı ama umarım mu9000 gibi bir canavar dururken,
    mu9000 4K'ya alışkın olduğumdan, güya oled olan bu fullhd bu panelde görüntüyü değilde resmen pikselleri izledim
    Sonuçta verilen azbuz paralar değil sırf oled diye fullhd bir panele para verilirmi yahu
    yüksek çözünürlüklü çektiğim resim/videoları miracast ile anında tvden izliyorum mesela..

Yazmıycam dedim dayanamadım seninkisi biraz fanboyluk olmuş her mesajında mu9000 vs tmm güzel tv'in var dallas kardeşim ama söylediklerin nereden tutulursa elinde kalıyor..

+ 3 kuruşluk hangi telefonda 4k 60fps çekiliyor söylermisin benim telefonum 1080p + 30fps çekiyor mesela + 1.400tl lik'te telefon ..

pixselleri sayma meselesine gelince 4k panel kullanan ve fhd eg910v oled kullanan birey olrak asla remux saf 1080p kaynak ve bitratesi 50+60 mbps olan görüntüden 2 metre mesafeden pixselleri sayamazsın imkanı yok sayarım diyen adam sallar dallas kardeşim ha 55 ekranda yarım metreden izlersen panele selam çakarsın..adam 50+60 gb 4k bd indiremem diyor + netten film izlerim tv yayın izlerim diyor, 4k yayın trt'den başka ne izliyecek o leş trt 4k 'mı ? bitrate yerlerde pixselleri sayıyorsun asıl trt4k 'da. ha hıgh-end 4k uydu alıcısı alıp ben yabancı kanalları 4k A kalite izlerim derse ona okey,4k'nın hantikabı naviye 4k çöz:oyunlar ve 4k bd ıso medyalar oda real 4k ,2k master değil gerçek red 4k kamera ile çekilenler, hadi onu geçelimde sen oled gibi bir paneli yerden yere vurmuş led paneli göklere çıkarmışsın, bir led asla oled yapamıyor dostum bunu sende biliyorsun yapma böyle şeyler paşalar gibi bluray saf remux 1080p filmini izler maç vs yayınlar izler ve görüntü kalitesi konusunda ledlerin asla yetişemeyeceği paneli olur bence çokta iyi seçim olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MERNEPTAH -- 1 Nisan 2018; 19:35:54 >

• quote:

Orijinalden alıntı: MERNEPTAH

quote:

Orijinalden alıntı: dallass

Arkadaşım bilemiyorum TV aldınmı almadınmı ama umarım mu9000 gibi bir canavar dururken,

Yazmıycam dedim dayanamadım seninkisi biraz fanboyluk olmuş her mesajında mu9000 vs tmm güzel tv'in var dallas kardeşim ama söylediklerin nereden tutulursa elinde kalıyor..

+ 3 kuruşluk hangi telefonda 4k 60fps çekiliyor söylermisin benim telefonum 1080p + 30fps çekiyor mesela + 1.400tl lik'te telefon ..

pixselleri sayma meselesine gelince 4k panel kullanan ve fhd eg910v oled kullanan birey olrak asla remux saf 1080p kaynak ve bitratesi 50+60 mbps olan görüntüden 2 metre mesafeden pixselleri sayamazsın imkanı yok sayarım diyen adam sallar dallas kardeşim ha 55 ekranda yarım metreden izlersen panele selam çakarsın..adam 50+60 gb 4k bd indiremem diyor + netten film izlerim tv yayın izlerim diyor, 4k yayın trt'den başka ne izliyecek o leş trt 4k 'mı ? bitrate yerlerde pixselleri sayıyorsun asıl trt4k 'da. ha hıgh-end 4k uydu alıcısı alıp ben yabancı kanalları 4k A kalite izlerim derse ona okey,4k'nın hantikabı naviye 4k çöz:oyunlar ve 4k bd ıso medyalar oda real 4k ,2k master değil gerçek red 4k kamera ile çekilenler, hadi onu geçelimde sen oled gibi bir paneli yerden yere vurmuş led paneli göklere çıkarmışsın, bir led asla oled yapamıyor dostum bunu sende biliyorsun yapma böyle şeyler paşalar gibi bluray saf remux 1080p filmini izler maç vs yayınlar izler ve görüntü kalitesi konusunda ledlerin asla yetişemeyeceği paneli olur bence çokta iyi seçim olur

Alıntıları Göster
    Öncelikle
    Kafadan yorum yapmayın
    Eğer imkanınız varsa gidin 4K MU9000 ile fullhd EG9A7V'yi yanyana izleyin
    Eğer yinede fullhd EG9A7V daha güzel diyebiliyorsanız
    O zaman açıkça şunu söyleyeyim oradanda doğru göz doktoruna gidin.

Bu arada oledlere mahsus garantiye dahi girmeyen logo yanığı problemindende bahsetmeme gerek yok sanırım...

Yani her şeye bir bahane bulmayın
    TV denilen şey 1-2 yıl kullanılmıyor
    5-7-9 yıl kullanılıyor
    Yani siz şimdi bu arkadaşı elbirliği ile zehirleyip fullhd bir panel almasına vesile olursanız,
    Bu arkadaştan ilerleyen zamanlarda dua degil beddua alırsınız demedi demeyin
    Çünkü zaman su misali 4K içeriklerde 4K oyunlarda konsolarda günbegün çoğalıyor.

Öte yandan
    8/12K üretimlerinin başladığı şu günlerde,
    Hala Tarihin tozlu rafları arasındaki yerini almaya başlayan full hd panelleri savunanlarla bu konuları konuşmak zaten çok ama çok gereksiz.
    Bu yüzden varın siz bildiğinizi yapın,
    Ama başkalarının vebaline girmeyin...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dallass -- 1 Nisan 2018; 20:15:23 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Pixelleri eliyle saymış, hangi görüntüde saydın o Pixelleri bir detaylı anlatsana dallas kardeş, aynı görüntüyü mu9000 ile izledin mi? İzlerken 4 katı fazla Pixeli saymadın mı? Yada Sayarken 30 cm den mi saydın? 4k Samsung fanlıgı yapacağına, 4k yayınlara ne zaman geçilecek ondan bahset, 6 ay önce konunda yazdım yine yazıyorum, 4k diye diye tavsiye ettiğin TV ler, 4k yayınlar yaygınlaştıgında ( tekrar yazayım öngörüm 2021den önce 4k kesinlikle balon ) eskiyecek, 4 sene sonra büyük ihtimalle Led diye birşey kalmayacak, hangi çağda yaşıyorsun da neyin 9 senelik yatırımından bahsediyorsun, gerçi Telefonların gerçekten 4k çektiğini düşünen adama ne anlatsak boş, uzatmayacağım.

Erişim kolaylığı-kaynak yayın bolluğu/depolanabilirlik/ düşünüldüğünde 4k balondur, pazarlama stratejiniden başka da birşey değildir.

2009 yılında alınan Fhd TVler 6 sene boyunca sd yayınlarla nasıl eskitildiyse, 2-3 yıldır satılan 4k larda aynı kadere mahkum olacaktır.
    Günümüzde Dahili Uydu alıcısı 4k olmayan, usb 3.0 desteği olmayan yada Playstation-5 ile geleceği söylenen hdmi 2.1 desteği olmayan 4k tv alarak ileriye dönük yatırım yapmak ne kadar mantıklıysa işte bu. ok attığın LG yi de almak o kadar mantıklı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wntln -- 7 Nisan 2018; 0:35:2 >

• wntln kullanıcısına yanıt
    Eline ağzına sağlık hocam. Ama karşındaki bu yazdığını idrak edebilir mi bilmiyorum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

• Ben yerde.

• quote:

Orijinalden alıntı: wntln

Pixelleri eliyle saymış, hangi görüntüde saydın o Pixelleri bir detaylı anlatsana dallas kardeş, aynı görüntüyü mu9000 ile izledin mi? İzlerken 4 katı fazla Pixeli saymadın mı? Yada Sayarken 30 cm den mi saydın? 4k Samsung fanlıgı yapacağına, 4k yayınlara ne zaman geçilecek ondan bahset, 6 ay önce konunda yazdım yine yazıyorum, 4k diye diye tavsiye ettiğin TV ler, 4k yayınlar yaygınlaştıgında ( tekrar yazayım öngörüm 2021den önce 4k kesinlikle balon ) eskiyecek, 4 sene sonra büyük ihtimalle Led diye birşey kalmayacak, hangi çağda yaşıyorsun da neyin 9 senelik yatırımından bahsediyorsun, gerçi Telefonların gerçekten 4k çektiğini düşünen adama ne anlatsak boş, uzatmayacağım.

Çıkartıp masaya vurmuşsunuz hocam bravo.

• O model alınmaz, yanma sorunlarına karşı dayanıksız eski tip oled panel kullanıyor , aslında eski seri tv yeni model numarası ile 2017 model diye sattılar web2.0 olmasından anlayabilirsin, 2017 modeller webos 3.5 dir.

Ayrıca 55inch 1080p de pikseller sayılıyor.

55XE9005 veya b7 alın.

• hknmzyn H kullanıcısına yanıt
    Kimseyi bir yere vurma gibi niyetim yok, ama bu adamın gerçekten abartılmış oldugunu düşünüyorum, 4k gereksiz dedim zamanında.. ee o zaman fhd niye aldın tüplü tv neyine yetmiyor dedi, benim için orda bitti!

yani devrim niteliğindeki görüntü teknolojisinin tamamen boyut değiştirdiği yenilikle, çözünürlük değişikliğini bir tutuyor bu arkadaş 😁

Teknosada gezerken yakından incelemiş, yakından dediği 30cm den pixel saymayı inceleme sayıyor sanırım, ne yaptın detaylı anlatsana, hangi görüntü formatlarını hangi renk ayarlarında denedin? Hareketli sahnelerde mi ezildi, noldu? mu9000 kullanıyor ama eksisi artısıyla detaylı mu9000 incelemesi bile yok forumda ne diyeyim başka.

• wntln kullanıcısına yanıt
    Öncelikle cevap verdiğiniz arkadaşın TV konusundaki bilgisi tekrar tekrar söylüyorum VA süperdir IPS çöptürden öteye gitmiyor zaten.

FHD oled tv alınabilir o konuda size katılıyorum.Ancak 4k'nın balon olduğu konusunda kesinlikle katılmıyorum. Gerçek 4k bu değil muhabbetleri baymadı mı artık? Birçok insan zaten 4k görüntüyü yayınlardan izlemiyor. Şu an tüm kanallar 4k verse yine umurumda olmaz, alayı saçma sapan şeyler zaten. 2009'da da Fhd tvler ile Fhd görüntü izliyordum, şimdi de 4k TV ile 4k görüntü izliyorum. Ha tabi izlediğim her şey 4k değil. Balon balon yazmak yerine keşke neden öyle olduğunu söyleseydiniz keşke, şu balon kelimesinden forum yüzünden soğudum vallahi.

Ayrıca oyun oynamayan adam için hdmi 2.1'in şu anda bir artısı yok bence.Bir de şu anda 4k 30 fps veren konsolların yeni nesilde 4k 120 fps verebileceğini düşünüyor musunuz siz? Ben hiç sanmıyorum.

Dahili 4k alıcı da haricen alınabilecek bir şey bu da TV'nin "future proof" olması için zorunlu bir etmen değil. Usb konusunda bilmiyorum nasıl bir artısı olur.

4 sene sonra Led diye bir şey kalmayacak yerini ne alacak? Geçmişi 1960'lara dayanan teknoloji bir anda ortada öncül bir teknoloji yokken 4 sene sonra mı değişecek?

2022'de artık 8k'lar alınabilir hale gelecek. 4k'nın devri tam şu an. Ama artık "diminishing returns"(azalan verim) söz konusu olacak gözle görülür fark eskiye göre çok daha az olacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zerathull -- 7 Nisan 2018; 15:48:55 >

• Zerathull
    Hocam Türkiye'de satılan 100 adet 4k televizyonun 95'inde fhd ya da sd yayın izleniyor.
    Sadece %5'lik kesim sizin gibi 4k yayın ,4k film ,4k oyun derdinde.
    Gerisi en küçük çaplı çanak antenle survivor izliyor.
    Ne mutlu siz zamanında FHD tvnin şimdi 4k tv'nin hakkını vermiş , televizyonu panelin çözünürlüğünde kaynakla besleyip doyurmuş , kaliteli görüntü almışsınız.
    İnsanlar dizi izle online izle film izle gibi sitelere girip film izlediklerini sanıyorlar.
    Ben wntln arkadaşın dediklerine katılıyorum.
    Zamanında (çoğunluk ve genelden bahsediyorum) FHD tv sattılar sd yayına mahkum ettiler şimdi de 4k tv satıp fhd yayına mahkum ediyorlar...
  • En dip kaçı gördü bu oled in fiyatı?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşlar kendinizi yorup dallass a cevap yazmayın onun televizyondan anladığı sadece kullandığı mu9000 i herkeze önerip lg yü kötülemek.

Ve bazı forum kullanıcılarıda onun laflarına inanıp tv alıyolar vce bakın yazılarını inceleyin bilir kişi gibi yazılarına bakın aynı şeyleri tekrar tekrar satır atlaya atlaya çok fazla dolduruyor. bişi bildiğini sanıyor ama malesef insanlar seni artık çözdü bırak artık bu samsung fun boy u olmayı yeter.

Yani her şeye bir bahane bulmayın
    TV denilen şey 1-2 yıl kullanılmıyor
    5-7-9 yıl kullanılıyor
    Yani siz şimdi bu arkadaşı elbirliği ile zehirleyip fullhd bir panel almasına vesile olursanız,
    Bu arkadaştan ilerleyen zamanlarda dua degil beddua alırsınız demedi demeyin
    Çünkü zaman su misali 4K içeriklerde 4K oyunlarda konsolarda günbegün çoğalıyor.

BAK BAK yazılara bak hahaha komik geliyor artık bıkmıyoda :))

• Sırf şahsımla uğraşmayı meziyet edinmişler, gerçekte beyaz olana dahi siyah işte demekten geri kalmıyorlar,
    Umrumdamı tabiki degil, hepiniz bir araya gelseniz benim Tek bir tane Görüşümü çürütemezsiniz...
    Yıl olmuş 2018
    Bu aklıevveller çıkmış hala 4K gereksiz diyor
    Şimdi 1-1.5mt dev ekranlarda TV'de 4K istemezuk diyenlerin cebinde, el kadar telefonlarını sorsak,
    Bilmem kaç bin çözünürlüklerde
    Kiminde LG6 kiminde S8-9 kimide 8-X telefonlar vardır, hatta birde hava atarlar.
    Yahu ben size her zaman demiyormuyum sizin nenize yetmiyordu, siyah beyaz TV...

Üzerine basa basa tekrar söylüyorum
    Benim panel almak için 5binküsür bütcem olacak,
    sırf oled diye gidip hullhd bir panel alacağım öylemi benim kafayı yemiş olmam lazım,
    Ki şu yukarda muhalefet olup aksini iddia etme çabasında olanların dahi,
    İddia ediyorum Çok değil yarın panel ihtiyaçları olsa o çok beğendikleri fullhd panellerin yüzüne dahi bakmaz,
    Yayın içeriği bilmem ne safsatası ile dudak büktükleri 4K panellerin en favori ve en pahalısına sarılırlar.
    Öte yandan bu ilgili oled fullhd panele sahip olup yine şahsıma ve bu konuda yazdıklarıma muhalefet olanlar ise,
    Bir çuval para verip aldıkları fullhd panellerinden duydukları pişmanlıkların dışa vurumudur..

Ve evet hernekadar bu ilgili arkadaşlar sırf bana muhalefet oldukları için göremeselerde,
    Led-Plazma ve Oled pikselleri farklı yapılardadır,
    Yani fullhd Led bir panelde bu pikseller cok daha az hissedilirken,
    Plazma ve Oled'de ise hernasılsa bu pikseller çok daha uzak mesafelerden dahi diş diş sayılabiliyor,
    Buda içeriği fullhd olsa da yayınların bozulmasına sebebiyyet veriyor.
    Ha şahsen bu görüşümede her zaman olduğu gibi katılmayanlar olursa bi zahmet bu ilgili fullhd panelleri yanyana inceleyebilir ve piksel yapılarının ne denli farklı ve göze batar olduğunu gözlemleyebilir/anlayabilirler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dallass -- 8 Nisan 2018; 17:56:48 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Akşama yazacak şeylerim var a dostlar argüman çürütmeye geliyorum
  • sethgecko S kullanıcısına yanıt
    Hocam bu teknolojinin balon olduğunu göstermez, kullanıcının akılsız olduğunu gösterir. Senin 4k izleyebilecek kaynağın yokken 4k tv alıyorsan seni kimse bir şeye mahkum etmiyordur sen kendini mahkum edersin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zerathull -- 9 Nisan 2018; 1:18:54 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.