Şimdi Ara

LG 55LB730V HAREKETLİ SAHNE SORUNU

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
25
Cevap
1
Favori
5.309
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hareketli sahnelerde hareket eden kişinin yada nesnenin kenarlarında bulanıklık oluyor..Bunun bir adı ve ortaya çıkarmak için herhangi bir test videosu varmıdır arkadaşlar...

Mesela bir golfçü topa vururken kollarının kenarı yada biri kafasini hizli çevirirken yine oluşuyor..

Not:Tv'de biraz banding mevcut..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi furlaka -- 5 Ağustos 2014; 14:42:12 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hocam yardımcı olabilirmisin, bilgin varmı acaba bu sorunla ilgili...

• quote:

Orijinalden alıntı: furlaka

Hocam yardımcı olabilirmisin, bilgin varmı acaba bu sorunla ilgili...
    Selam

-Banding LGE lerin kronik sorunudur! buna bir şey yapamazsın;ancak sendeki "panel-band" mı(üretim hatası) yoksa klasik hıza da bağlı teknik olarak camera-pan-scan(yatay hareketler de)
    ortaya çıkan vertical-band efekti veya DSE efekti dediğimiz patch şeklinde yağ-kir izine benzer efektlermidir? yine çözümü yoktur,bunlar üretim hatalarıdır! hem Modül hem de filtering olarak

-Diğer bahsettiğin durum ise kısaca basit anlatımıyla "HIZ" ile alakalıdır! işlemci hızlı ve stabil değilse yaşanan her türlü "gecikmeler"(senin bahsettiğin durum budur)resmin bozulmasına sebeb
    olmaktadır!

ilk etap da "Motion" ayarlarını değiştir(ya da OFF yap)bir de öyle dene

-Motion için de şu videeoyu masaütüne indir ve panele ver görüntüyü ve izle bakalım ne yapıyor,aynı zaman da PC Monitöre bağlıysa buradan da izle(veya Notebook varsa buradan da izle

http://rg.to/file/39ccc34956f081160a5d9fb96d0ed338/Motion-inputlag.rar.html

-Bu bahsettiğin durum ayrıca nereden oluyor?? panelin dahili alıcısı/PC/BD/PS3 v.s v.s veya hangi cihaz bağlı olsa bile durum aynımıdır??

CAN++

• @albani hocam o videoyu açtım fakat bu sefer titreme sorunu olduğunu keşfettim..
    Takır takır titriyor ekran.Trumotion dahil neredeyse bütün ayarlari değiştirdim yinede hep titredi..Bu videoda onun benzeri ve bundada çıldırıyor ekran..

PC(hdmi), dahili uydu ve dahili media playerda denedim hepsi aynı..

Ama benim söylediğim blur etkisini titreme yüzünden göremedim..Daha basit videolarda oluyor en basiti beyaz gömlekli biri kolunu aşağı yukarı oynatınca arkasında bulanık bir görüntü oluşuyor tahmini 5 - 10 cm civarı..

Son olarak banding ve dse için bulanık lekelerde var azda olsa soluk çizgilerde var..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi furlaka -- 6 Ağustos 2014; 0:58:29 >

• Ayrıca bu titreme GM discovery telefonumdada vardı..

• quote:

Ayrıca bu titreme GM discovery telefonumdada vardı..
    Merhaba

1-bu işin ilk ana kaynağı,senin anlayacağın lisanla "HIZ" problemidir! veya daha kolay anlaşılır haliyle Latency(gecikme)dediğimiz ve sizin genel de input-LAG olarak bahsettiğiniz....
    ama bunların hepsi işlemci HIZ sorunlarıdır,kısaca LAG yüksek olursa,blur efekti,ghost veya shimmer v.s her bir bok olur ekran da!

Yine basit anlatımıyla örneğin blur efekti olmaması için LAG değerinin max.35/40ms olması gerekiyor ama böyle bir panel piyasa da yok,olanlar ise içler acısı hal de(2010 ve sonrası modeller)
    ancak bazı/çoğu insan blur efektini hiç anlamaz bile örneğin ben 35ms de bile anlarım bunu! normal insan gözü bunu 60/65ms de anlar(çoğunlukla böyle oluyor)ama işi bilen
    daha düşük Lag lerde bunu şak diye anlar LGE nin LAG değerleri normal de 100/120ms dir!!(standard/normal mode lar da)

Dolayısıyla elindeki panelin işlemcisi blur olarak sana bunu yaratıyorsa,geçmiş olsun,yapacak bir şey yok teknik olarak;ancak panel değişir o zaman işin yine şansa kalır v.s
    Bu ara da her 730 panel elbette böyle değil ama;panel de(aynı seride bile olsa) "stabilite" yakalamak çok zor bir iştir ve LGE bu konu da en kötü ana üreticidir!

2-Sana gönderdiğim video "stutter" testi içindir(atlama-takılma-titreme ve tavşan gibi ileri zıplama v.s bozulmaları) neredeyse çoğu panel de bu video(özel çekimdir-daha doğrusu ripleyip
    test için uygun duruma getirme işlemi) takılarak veya titreyerek ilerler ve smooth dediğimiz yağ gibi kayan bir panel hemen hiç yoktur(sadece "TN" panelli çoğu LCD Monitörler de
    smooth akar onun haricinde genel de böyle çuvallar) sebeb=HIZ sorunu yani işlemci iyi değil! ve aldığı emirleri geç yerine getirdiği için her geriden geliyor!

3-Senin gönderdiğin video ise "camera-pan-scan" dediğimiz yatay cam.hareketindeki bozulmaları test etmek içindir ama çoğu panel bu tip videolar da "Bluring" yapar(yine çoğu insan
    anlamaz!) hafif blur olur/olabilir veya kabul edilebilir seviye de olur(hiç olmaması için zaten panelin max.Latency değerinin 30/32ms olması gerekiyor;bu durum da yine blur efekti olur ama hiç bir insan
    gözü bunu algılıyamaz)

4-Blur efektini görememen ise,zaten çok normal çünkü işlemci hepten sapıtmış ve bozuyor resmi dolayısıyla blur efektine sıra gelmiyor daha yani aslın da o da var hem de çok kötü olarak!

Senin gözler KEDİ gibimi bu ara da?? ama KARTAL gözü varsa sen de o zaman işin çok daha zor yaw

++

Sen şimdi,"aptalları" oynayarak,Servis yazdır;bazı şeyleri anlat ama sakın "bluring" var deme(bu tanımı sakın kullanma!! herifler bir şey bilmediğini sansınlar,yoksa hemen yan çizerler)zaten marka olarak
    bu işler de LGE "sabıkalı" sen kötü gösteriyor,titriyor,resimler karılıyor v.s gibi basit anlatımlar ile olayı anlat,bir baksınlar bakalım,sonra bana dönersin>> canozy@yahoo.com dan ok++

Diğer bahsettiğin bazı sorunlar içinse,herifler zaten kafadan ....abi bunlar normaldir.... diyeceklerdir! gerçi bahsettiğin sorunların temeli aynıdır ama sonuç/pratik kısmın da bazı durumlar ayrı-ayrı
    değerlendiriliyor(bu da üreticinin çakallığı aslında yoksa hepsi aynı boktur bunların!)

Bir de Servisn ne dediklerini de bana anlatırsın;bakalım ne kadar sallıyorlar anlarız,ama işin rast giderse;daha olmadı paneli değiştirirler,ama sorunlar bitermi yeni panel de,işte orası yine meçhul!

CAN++

• İşin kötü tarafı sıkıntıyı bildikten sonra artık her fırsatta gözüme takılıyor...Çocuk caillou izliyor benim baktığım her sahnede sanki bozulma, bulanıklaşma yada titreme var..
    Servisin değişim yapması için baskı yapacağım bakalım sonuç ne olacak..

Teşekkür ederim hocam cevapların için...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Samsung Tv gölgelenme sorunu
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

İşin kötü tarafı sıkıntıyı bildikten sonra artık her fırsatta gözüme takılıyor...Çocuk caillou izliyor benim baktığım her sahnede sanki bozulma, bulanıklaşma yada titreme var..
    Servisin değişim yapması için baskı yapacağım bakalım sonuç ne olacak..

Teşekkür ederim hocam cevapların için...
    Ve son olarak;LGE zırt-pırt FW çıkarıyor,bazı sorunlar da buna bağlı olarak düzelebiliyor veya tam tersi bozulabiliyor veya bir şey düzelirken,bir başka şeyler bozuluyor!

öte yandan,sen de FW ler örneğin güncelmidir??

Servis ise bazı durumlar da bir takım testler yaptıkdan sonra,gerekirse SW yeniden yüklenir ve düzelme de olabilir/olur!(bu bir ihtimaldir)
    Veya daha olmadı MB yi değiştirir,bu da ikinci ve bana göre en doğsudur! ancak Banding efektleri v.s yine kalır panel de!
    Veya panel değişir(TV değişimi) bu sefer de filim başa sarılır ve yeniden macera başlar senin adına;kısaca işin Şansa kalıyor! özellikle LGE kullanıyorsan

++

• quote:

Orijinalden alıntı: albani

Ve son olarak;LGE zırt-pırt FW çıkarıyor,bazı sorunlar da buna bağlı olarak düzelebiliyor veya tam tersi bozulabiliyor veya bir şey düzelirken,bir başka şeyler bozuluyor!

öte yandan,sen de FW ler örneğin güncelmidir??

Servis ise bazı durumlar da bir takım testler yaptıkdan sonra,gerekirse SW yeniden yüklenir ve düzelme de olabilir/olur!(bu bir ihtimaldir)
    Veya daha olmadı MB yi değiştirir,bu da ikinci ve bana göre en doğsudur! ancak Banding efektleri v.s yine kalır panel de!
    Veya panel değişir(TV değişimi) bu sefer de filim başa sarılır ve yeniden macera başlar senin adına;kısaca işin Şansa kalıyor! özellikle LGE kullanıyorsan

++

Bugün aradılar LG merkezden bakamadım yarın yine arayacaklarmış..Ben değişim için uğraşacağım ama bunlar normal bütün panellerde olur derlerse ne yapacağım orası muamma..Sabah çocuk yumurcak tvde çizgi film izliyor resmen ekranda titreme ve blur karmaşası vardı..TV açılırken ekranda LG yazısı çıktığında gri arkaplanı resmen lekeli görüyorum..Diğer TV gelirse ölü piksel ve ışık sızması dışında hiçbir test yapmam, ayarlarıyla bile oynamam..Bu nasıl bir paranoyadır arkadaş TV izlerken stres sarıyor beni..

Bu arada son yazılım yüklü tv'de..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi furlaka -- 6 Ağustos 2014; 21:50:07 >

• Hocam az önce servis geldi.Titreme, banding, Dse ne var ne yok gösterdim.Hepsini bir sebebe yükledi gitti..Hard diskten actim hard diskten olur başka yerden aç dedi.Youtubedan actim videovar sorun olur öyle dedi..Yayından gösterdim çanakta sıkıntı olur öyle dedi..Dedi ve gitti..
    Yani kısaca az önce yaşadıklarım;

• quote:

Hocam az önce servis geldi.Titreme, banding, Dse ne var ne yok gösterdim.Hepsini bir sebebe yükledi gitti..Hard diskten actim hard diskten olur başka yerden aç dedi.Youtubedan actim videovar sorun olur öyle dedi..Yayından gösterdim çanakta sıkıntı olur öyle dedi..Dedi ve gitti..
    Yani kısaca az önce yaşadıklarım;

Çok güzel sallamışlar doğrusu,ama benim için bunlar bilindik ve klasik Servis(daha doğrusu Üretici demek lazım)sorunlarıdır!

1-Tüm üreticiler genel de/aslın da aynen böyledir,ancak LGD nin bunlardan farkı ise onlara göre her bir şey normaldir! senin paneli görmesem bile,tam ne hal de olduğunu da çok iyi biliyorum,
    kısaca bunlar kabul edilebilir sorunlar çerçevesin de değildir!

2-Bu tip dorumlar da,iş bazen gelen servisin "insafına" kalıyor! o rapor tutup,paneli ilk etpa da alıyor ve almıyor ama durumu Merkeze bildirip görüş soruyor;yani işin ilk etabını aşsan bile
    asıl ikinci etap önemlidir ve burayı da aşman gerekiyor;ancak bu kabil işler de hala bir standart yok maalesef,örneğin bazen çok daha az sorun olan bir panel,değişim yapılırken veya
    tamir edilirken,bazen çok daha fazla sorunlu panel hk.hiç bir işlem yapmıyorlar ve işin sonu ya boşverilip bırakılıyor veya Dava açılıyor karşı taraf için,ama bu da sıkıntılı bir süreç oluyor!

3-ANCAK bu testler,öyle sizlerin kafasına göre onu açtım bunu açtım böyle yaptı şöyle yapıyor tarzından olmaz

A-BD/HD-DVD/PS3,4/XBox türü doğrudan "HD" ye yönelik(720/1080) bir içerik ile test ediliyor! (PC bu işleme dahil değildir!!!)

B-SD ler için de;DVD Player kullanılmaktadır!

bunun haricinde Flash-bellek/PC/ext.HDD ve diğer tüm cihazlar ile test edilmezler,bilginiz olsun!
    Örneğin Servis bunlarla baksa ve hatta sorun görse bile üretici bunları asla kabul etmez!

Paneli Test cihazına soksa bile bu değerler,pratik de kullanıcının bir referansı olamayacağı ve zaten hiç anlamayacağı için,gerekiyorsa,kullanıcı servise(veya ilgili birime davet edilir)
    oradan bu yukarıd a bahsettiğim cihazlar ile test edilerek durumu kullanıcıya açıklanır(ancak bunlar da genel de pek olmuyor ve herifler "normaldir" deyip aynen sallıyorlar)

C-SD&HD TV yayınları için de;ne sizin kullandığınız ext.bir Receiver varsa referans alınır ne de panelin DVB Tunerleri referans alınmaktadır!

ANCAK,özellikle panel de DVB Tuner varsa ve buradan kaynaklı bir sorun varsa(ilk etap da HW olarak;o zaman tamir edilir>>>daha doğrusu Tuner değişir,SW kontrolu da buradan yapılır ve panel teslim edilir)
    Ancak senin oya da durum böyle değildir,çünkü sen de genel bir HIZ(işlemciden kaynaklı stabilite sıkıntısı) var ayrıca banding sorunu için de "klasik" malum sorun vardır,dolayısıyla o panel bu şartlar da
    "NORMAL" değildir!!

Sonuç olarak yapacağın şudur,bir şekil de eve başka servisler çağırman(gerekiyorsa ücert isteniyorsa-30/40 gibi bunu da ödeyin!!) bir servis gelip işgüzarlık yaparken bir başkası daha ılımlı davranabiliyor!
    Ayrıca LGE de bok olacağı da hiç bir zaman belli olmuyor maalesef! bu alternatifi de bence değerlendir(ancak Merkez çok "uyanıktır",LGE zaten uyanıkların şahıdır yaw

Diğer yandan sana tavsiyem(kuralına daha uygun olduğu için ve yukarıda anlattım test cihazı durumlarını) elinde BD yoksa birisinden emanet bir BD bul ve panele bağla+ DVDPlayer da elinde yoksa
    bunu da birisinden bul emanet ve panele bağla,ilk etap da kendin izle görüntüleri sonra bana bildir ok+

o kazmalar normal de müşteriye gelirken BD/DVDP ile gelmelidir(bu işin ana kuralı budur ve üretici talimatıdır ama tınlayan yokki!!) herifler kafadan neyi görseler ....abi normaldir.... diyorlar yaw
    alt tarafı iki tane ufak cihazlar bunlar getirip evde test edeceksin

ANCAK "Banding-effect"(video/panel) için yapacak bir şey yoktur,bunu zaten paneli açınca şak diye görüyorsun gerçi ilgili takip testi vardır ama bu da zaten çıplak gözle yapılıyor,çünkü burada
    insan gözünün görebileceği efektlerin paneli izleyen uzmanlar tarafından görülmesi durumu mecburiyet olduğu için,bu kapsam da bunlar sadece bu şekilde test edilirler,kaldıki sen de burada
    fazla falso var!

ANCAK senin paneli bu herifler diğer bahsettiğin sorunlar için pek değiştirmezler,hele de gözlerin hassas ise,bu iş sakat senin açından! ancak banding işinden durumu kurtarabilirsin!

Daha fazla teknik açıklama yapıp da kafan karışmasın,zira bu yazdıklarımın,üretici açısından hep bir çıkış/kaçış noktaları vardır!!

+++

• Hocam banding sorunu çok önemli değil aslında benim için ama titreme ve bulaniklaşma için bu yola başvurmuştum..Evdekilerinde pek şikayeti yok açıkcasi, bu yüzden bandinglerim, titreme ve bulanıklıklarımla kullanıma devam etmeye karar verdim..Bunun en büyük nedeniyse yine servisin bir lafı oldu;
    "Senin gibi dikkatli kullanıcıların genelde değişimden sonra memnuniyetsizliklerinin arttığına şahit oldum dedi.."
    Konu LG olunca bunun çokta zor olmadığını, banding yada titreşimi daha fazla olan hatta extra bonus sorunlarında eklenebileceğini düşündüğümden bende hak verdim ona..
    Ayrıca bu sorunların dışında panele baktığımda görüntü kalitesini yeterince tatmin edici buluyorum..Yani bunlar olmasa ikinci tercihimde yine seçecegim panel bu olurdu...
    (Tabii 2300 liraya almanın da büyük etkisi var bunun içinde )

Sizin vaktinizi aldım, gerçekten teşekkür ederim cevaplarınız için..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi furlaka -- 9 Ağustos 2014; 22:55:51 >

• quote:

Hocam banding sorunu çok önemli değil aslında benim için ama titreme ve bulaniklaşma için bu yola başvurmuştum..Evdekilerinde pek şikayeti yok açıkcasi, bu yüzden bandinglerim, titreme ve bulanıklıklarımla kullanıma devam etmeye karar verdim..Bunun en büyük nedeniyse yine servisin bir lafı oldu;
    "Senin gibi dikkatli kullanıcıların genelde değişimden sonra memnuniyetsizliklerinin arttığına şahit oldum dedi.."
    Konu LG olunca bunun çokta zor olmadığını, banding yada titreşimi daha fazla olan hatta extra bonus sorunlarında eklenebileceğini düşündüğümden bende hak verdim ona..
    Ayrıca bu sorunların dışında panele baktığımda görüntü kalitesini yeterince tatmin edici buluyorum..Yani bunlar olmasa ikinci tercihimde yine seçecegim panel bu olurdu...
    (Tabii 2300 liraya almanın da büyük etkisi var bunun içinde )

Sizin vaktinizi aldım, gerçekten teşekkür ederim cevaplarınız için..
    Selam,
    Tam da 60LB870V beğenmiş, almayı düşünürken bu olmadı :)
    Sayın albani, bu televizyonu almamalı mıyım?
    Yerine ne tavsiye ediyorsunuz?

Shutter ve VB/DSE testlerini evdeki Plazma'da da yaptım pek parlak değil sonuç :(

• quote:

Orijinalden alıntı: meke

Selam,
    Tam da 60LB870V beğenmiş, almayı düşünürken bu olmadı :)
    Sayın albani, bu televizyonu almamalı mıyım?
    Yerine ne tavsiye ediyorsunuz?

Shutter ve VB/DSE testlerini evdeki Plazma'da da yaptım pek parlak değil sonuç :(
    arkadaşlar titreme bulanişklaşma ve kayan altyazilarin çözümü bende ilk önce resim ayarlarindan expert 1 şeçiniz ve aşşağidaki ayarlari uygulayiniz

arka işik : 75
    kontrast: 80
    parlaklik 54
    y keskinlik:0
    d keskinlik:0
    renk: 52-53

uzman kontrolüne giriniz ve aşşadakileri uygulayiniz

dinamik kontrast: orta
    süper çözünürlük: kapali
    renk skalası: geniş
    kenar genişletici:kapali (özellikle bu hareketli sahnelerde bulaniklaşma yapiyor)

sonra resim şeçeneklerine girin

gürültü filtresi yüksek
    mpeg gürültü filtresi yüksek
    gerçek sinema kapali
    trumotion pürüzsüz olarak şeçin

bu kadar artik kayan yazilarda titreme bulaniklaşma yüzlerdeki görüntü kirilmalari yok oldu gözüne batan başka şeyler olursa ayarlari kullanmakdan çekinmeyin kendi tanimli ayarlari rezalet.

• Yarına kaldı deneme.

• İşe yaramadı hala titreme ve bulanıklaşma devam ediyor.Hatta artık daha çok karşılaşmaya başladım..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi furlaka -- 13 Ağustos 2014; 17:39:08 >
  • @albani hocam merhabalar bende lg nin bu modelini veya samsung un 55h7000 modelini almayı düşünüyorum . Şu sıra samsung biraz pahalı ve lg ile ilgili bir çok sorunlu başlık var. Sizin önerebileceğiniz bir tv varmı veya bu ikisinden hangisi tercih edilmelidir ?

• quote:

İşe yaramadı hala titreme ve bulanıklaşma devam ediyor.Hatta artık daha çok karşılaşmaya başladım..

kardeş o zaman senin panelin işlemcisinde bir sıkıntı var ne yap et servise işlem yaptirt garanti kapsamina girmiyor derlerse rapot tuttur tüketici hakem heyetine başvur değişim talep et. bunlari yapmadan önce tv bir reset at fabrika ayarlarina geri dön dediğim ayarlari uygula yine aynisi olursa yazilimi güncelle yine dene olmazsa kesin işlemcide bir sıkıntı var normal değil bu durum haberin olsun.
  • Fabrika ayarlarına sifirladim neredeyse tamamen gitti çok nadir görüyorum.. Senin ayari kullanmadim henüz.Ama kendi eco modunda hic görmedim canli modda bir kaç kez rastladim...
    Bir kaç uygulama yuklemistim baya kurcalamistim ondanmi acaba bu kadar titriyordu..

• quote:

Orijinalden alıntı: vivalavita

@albani hocam merhabalar bende lg nin bu modelini veya samsung un 55h7000 modelini almayı düşünüyorum . Şu sıra samsung biraz pahalı ve lg ile ilgili bir çok sorunlu başlık var. Sizin önerebileceğiniz bir tv varmı veya bu ikisinden hangisi tercih edilmelidir ?

Ben de merak ediyorum.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.