Şimdi Ara

LG 55LM860V Kullanıcı İncelemesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
64
Cevap
3
Favori
17.654
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

LG 55LM860V Televizyonum ile ilgili yaptığım incelemeleri, problemleri, en iyi sonuç aldığım ayarları, artılarını ve eksilerini burada paylaşmak istedim.

Öncelikle TV min duruşu 55 Ekran olması nedeniyle çok iyi, Göz dolduruyor, maşallah demek geliyor insanın içinden. Henüz bir TV sehpası almadım, Hanımın hem koltuk hemde TV standı için karar vermesini bekliyorum , Şu anda durduğu yerde eskiden hemen hemen aynı ebatlarda bir ayna vardı, aynayı kaldırdım yerine bunu koydum, resimden de görebileceğiniz gibi kapalıyken aynayı aratmıyor (biraz daha mat olmakla birlikte) Açıkken ise korktuğum kadar yansıma yapmadı bu nedenle siyah perdeden vazgeçtim.

TV yi DARTY den aldım, şu ana kadar bu TV için verilmiş en iyi fiyattı diyebilirim (Taksitli olarak 5084 TL) Teknosa da hala 6300 TL seviyesinde olduğunu düşünürsek gayet avantajlı bir fiyata gelmiş oldu. (DARTY LG Türkiye Garantisi vermekte) 55 Ekran TV aldığım için bir adet 3D film ve Blu-Ray oynatıcı hediyesinide almış oldum (LGE TR ye teşekkürler)

TV teslimatı ve kurulumu çok kısa sürede organize edildi, ve aldıktan 3 gün sonra TV keyfini yaşamaya başladık. TV kurulumu sırasında servis elemanları çok yardımcı oldular, bilgi seviyesi olarak çok detaya girmeyeceğim ama gittiklerinde kablolu yayınlar ayarlanmış olarak TV mi kullanabilir durumdaydım. Servisle birlikte, daha önceden hazırlamış olduğum ana ve ara renklerden oluşan 1920x1080 piksel ebatlarındaki jpeg fotoğraflar ile ölü piksel testi yaptık, sonuç gayet iyi "0" ölü piksel ile ilk pozitif puanının almış oldu.

Kurulum gündüz yapıldığı için ışık sızmasını hemen o anda kontrol edemedik, o iş akşama kaldı. Akşam karanlıkta geçiş ekranında ve sinyal olmadığında çıkan ekranda sağ alt köşede ve üst oratalrda çok hafif olmak üzere ışık sızması olduğunu farkettim (bunun fotoğarfını çekmemişim daha sonra eklerim). Ancak birde 1920x1080 siyah bir fotoğraf ile denemeyi tekrarladım değişik arka ışık/kontrast ve parlaklık seviyelerinde bol bol deneme yaptım aşağıda bu denemeler sonucunda elde ettiğim görüntüleri koyuyorum. (Fotoğraflar çektiğiniz kameraya göre değişiklik gösterebiliyor, bazı kameralar daha uzun pozlama yapıp daha net görüntüler elde edebiliyor ama bazende uzun pozlama sırasında gözle farkefdilmeyen ışık sızmaları abartılı olarak fotoğrafa yansıyabiliyor bu nedenle dikkatli olmak, fotoğraftaki görüntü ile gözünüzün gördüğü görüntüyü iyi eşleştirmeniz gerekli).

1. Ayarlar alt seviyelerde çekilmiş görüntü, değerleri kaydetmemişim tam hatırlamıyorum ama sanırım bu görüntüde arka ışık 50 Kontrast 80 parlaklık 60 seviyelerinde idi)

2. Ayarlar 10 kademe ilertilmiş durumda (arka ışık 60, kontrast 90, parlaklık 70 seviyelerinde)

3. Ayarlar bir 10 kademe daha arttırılmış olarak son sörüntü. Bu ayarlarda TV aşırı parlak ve göz yoruyor ben genelde 1 ve 2. fotoğtaflardaki ayarlarda seyrediyorum

Yukarıdaki fotoğraflardadan görüleceği üzere sinyal yok ekranında oluşan BLB siyah fotoğraf gösteriminde belli olmuyor, normal seyir ayarlarında BLB performansı forumda yayınlanan diğer örneklere göre süper diyebilirim. İkinci pozitif puan da buradan geldi. Ekrandaki görüntünün karanlık odada parlamasını etkileyen değişik ayarlar var ama burada dikkat etmemiz gereken konu homojenlik olmalı, ekran homojen bir şekilde her yerinden aşağı yukarı aynı seviyede parlıyorsa bulutlanma veya ışık sızması yok diyebiliriz. (benim TV de yatay bazı dalgalanmalar çok az miktarda var ama özellikle arka ışık çok açıkken ön plana çıkıyor normal ayarlarda ve seyir sırasında kesinlikle farkedilmiyor)

Yayın kalitesi olarak inceleyecek olursak,
    Öncelikle bilgi vermek gerekirse, Teledünya standard paket kullanmaktayım, Teledünyanın SD kutusunu HD ye çevirmek yerine Neotion Conax CI Modül aldım ve bunu kullanmaya başladım.

(http://hepsidvb.com/asp/product/2/Neotion-Conax-Modul)

Tek kumanda keyfi bir başka oluyor , Kanal geçiş hızları HD kanllarda bir miktar yavaş, ölçmedim ama sanırım 3-4 saniye kadar. Ancak bu benim şu anda kullandığım anten kablosundan kaynaklanıyor olabilir, aradaki dağıtıcılar nedeniyle sinyal seviyem neredeyse alt sınrıda, ilk fırsatta bunu iyileştirip dağıtıcı öncesinden bir hat vereceğim TV ye. Kanal geçişleri SD yayınlarda biraz daha hızlı 2 saniye civarında. ZAP yapmayı seviyorsanız modül kullanmakta zorluk çekebilirsiniz, ama benim gibi fazla zap yapmadan TV seyretmeyi seviyorsanız o zaman tavsiye ederim.

TV nin HD yayınları gösterimi çok güzel, aşağıya bir kaç fotoğraf ekliyorum.

SD Yayınlara gelecek olursak, SD yayınlar genelde iyi ancak belirttiğim gibi ben Teledünya kullanmaktayım SD yayınlarda digital olarak verilmekte, normal kablodan bu kadar kaliteli yayın beklememek lazım, (Normal kablo kanallarını eklemediğim için onların görüntülerini koyamadım ilk fırsatta onlarıda eklerim. Buyrun SD yayın kalitesi burada,

Genel olarak SD yayın kalitesinden memnunum, çamur gibi denilen bir görüntüye rastlamadım, (Haber kanallarında verilen düşük çözünürlüklü kameralar ile çekilmiş görüntüler hariç bunlar gerçekten büyük ekranda çok dağılıyor, Eski TV de de benzerdi aslında)

Gelelim jpeg resim gösterme yeteneğine, Daha önce hızlı bir şekilde yükleyip göremediğim yüksek kaliteli bir SLR fotoğraf makinesi ile çekilmiş görüntüleri hiç takılmadan açabildi, TV nin pozitif puanları artmaya devam ediyor...
    Oğlumun ve kızımın fotoğraflarını dev ekranda seyretmek gerçekten zevkli

Buda balkonumdan bir görüntü

Şaka şaka geçen sene gittiğimiz tatil köyünden bir görüntü... tatil yapmayı özledim ben

Banding Sorunu : TRT HD de maç yayını sırasında, 10-15 dakika sadece daha önce forumda yazılan sorun benimkinde de var mı diye izledim, herhangi bir banding sorunu göremedim, görüntü gayet net, top, saha oyuncular hepsinin görüntüsü gayet iyi idi. Herhangi bir ghosting veya titreme yok. özellikle bandingin oluştuğu şut ve degaj durumlarına baktım hareketli sahnelerde de herhangi bir sorun göremedim. (TRT HD nin yayını Atv ve Ahaber HD ye göre az bir miktar kötü diyebilirim, ama yinede HD yayın HD yayındır SD ye göre çok fark var)

Ses Kalitesi : Ses kalitesi, normal seyir için yeterli ama film seyredecekseniz kesinlikle ilave bir ses sistemi öneririm. ( bu konuda da ben biraz bas ses sevdiğim için böyle diyorum ama sonuçta film seyrederken de şöyle üzerinizde biraz basınç, içinizde bir miktar titreme olmalı) Elimde olan ses sistemini taktığımda istediğim sonuçları aldım, gerçi hiç bir zaman üst seviye sesleri deneyemeyeceğim ama komşulara rahatsızlık vermeden film seyredilebilir hale geldi.

3D performansı : Ailemle birlikte uzun süreli 3D görüntü izledikten sonra, bir kez daha ne kadar doğru bir karar verdiğimi deneyip görmüş oldum, saatlerce demo ve film izledik, hiç kimseden başım ağrıdı, midem bulandı şikayeti duymadım. Ayrıca bir diğer ayrıntı TV nin tam karşısında oturanlar ile yaklaşık 75-80 derece açıda yanlarda oturanların aynı efektleri görebilmesi bence çok güzeldi, aktif 3D de yatay açıda yaşanan efekt kayıpları FPR de yok bizzat test etmiş olduk. Şu bir gerçek daha öncede yazmıştım 3D de kesinlikle 1080p film izlemek lazım, 720p de bir miktar kalite kaybı var (2D de olduğu gibi), izlenebilir mi evet ama 1080p kadar albenili değil. Daha önce gündeme gelen FPR de full HD elde edilemez savınıda burda çürütmek isitiyorum, benim seyrettiğim filmler ve demolar eğer FPR de full HD değilse bende HD nedir bilmiyorum demektir, Eğer aktif 3D bunun iki katı kaliteli görüntü veriyorsa ki sanmıyorum herhalde bu 4.boyut gibi birşey olur kanaatindeyim. Evet 3D performansı bence Full HD olarak yeterli. İzlediğiniz filmin 3D efektlerine etkisi aşırı fazla, kalitesiz bir 3D ile elde edebildiğiniz efektlerle gerçekten 3D çekilmiş bir filmden elde ettiğiniz efektler arasında dağlar kadar fark var. Baş dönmesi veya gözü rahatsız edici titreşimleri sadece tek bir demoda hissettim (sanırım You Tube dan indirdiğim bir demoydu) bunda da TV nin bir hatası yok tamamen videonun kalitesinden kaynaklanan bir problem olduğunu söyleyebilirim (IMAX under the Sea filmini tam olarak izleyemedik daha önce forumda yazılan ikinci büyük balığın odaya girdiği andaki hatayı görmeye çalışacağım ama dediğim gibi buda TV ile ilgili bir problem değil diye düşünüyorum). Benzer şekilde kötü çekilmiş demolarda arka görüntülerde bir miktar titreme görülebiliyor. Yukarıda da dediğim gibi gerçek 3D keyfini gerçekten kaliteli bir film veya demo ile hissedebiliyorsunuz. Ayrıca NGC HD nin ve Teledünya 3D test yayınının 3D sinide kısa bir süre denedim, gayet başarılı buldum.

Hard diske yayın kadı: TV maalesef tek olumsuz puanının benden burada aldı, TV tek tunerlı olduğu için maalesef ya sadece seyrettiğiniz kanalı kaydedebiliyorsunuz yada TV nin kapalı olması gerekiyor (Bunu denemedim ama kayıt devam ederken TV yi kapatırken kayıt devam etsin mi diye soruyor buda kapaılyende kayda devam edebiliyor anlamına gelir, programlı kaydı yaprken de TV kapalı iken kayda başlıyor diye umuyorum ama denemedim), bu seviyede bir TV için bu büyük bir dezavantaj, insan bir kanalı seyrederken diğer kanaldaki yayını kaydedemiyor. ne anlamı kaldı ise. İkinci tuner koymanın bedeli 10-15 doları geçmezken 5000-6000 liralık TV için bu bir ayıp. Hiç olmazsa DVB-S veya DVB-C tunerlarını alternatifli olarak kaydedilebilir yapmalıydılar, birinden kayıt yaparken diğerinden yayın izlenebilridi böylece.

Sonuç olarak şimdiye kadar PVR özelliği dışında beklentilerim tam olarak karşılandı diyebilirim.

Şimdilik bu kadar, ayarlar konusuna çok giremedim, en iyi ayarları tespit ettiğimde yeniden eklerim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozturk21 -- 11 Temmuz 2012; 20:42:41 >

• Boş ekrandaki görüntüde ışık sızması biraz daha net görünüyor ama ilginçtir gözle görünen sağ alt köşede az bir miktar sızma varken fotoğrafta sağ üst köşede varmış gibi görünüyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: ozturk21

Boş ekrandaki görüntüde ışık sızması biraz daha net görünüyor ama ilginçtir gözle görünen sağ alt köşede az bir miktar sızma varken fotoğrafta sağ üst köşede varmış gibi görünüyor.

ellerinize sağlık.
    maşallah cihaz on numara .
  • quote:

Boş ekrandaki görüntüde ışık sızması biraz daha net görünüyor ama ilginçtir gözle görünen sağ alt köşede az bir miktar sızma varken fotoğrafta sağ üst köşede varmış gibi görünüyor.

inceleme için teşekkürler ellerinize sağlık
    gerçekten güzel bir tv alacak olan arkadaşlar için aydınlatıcı bilgiler

• quote:

Orijinalden alıntı: karakule10

Alıntıları Göster
    Çok güzel bir inceleme olmuş, maşallah nazar değmesin Bir de kanal geçişlerini gösteren bir video istesek çok mu oluruz?

• quote:

Orijinalden alıntı: dusty

Çok güzel bir inceleme olmuş, maşallah nazar değmesin Bir de kanal geçişlerini gösteren bir video istesek çok mu oluruz?

Alıntıları Göster
    Ben cihazda hiç bir ışık sızması görmedim 4. resimde sanki bulutlanma var gibi ..

• quote:

Orijinalden alıntı: fiyala

Ben cihazda hiç bir ışık sızması görmedim 4. resimde sanki bulutlanma var gibi ..

Alıntıları Göster
    Bulutlanmanın "B"si yok ama çok çok hafif banding var. O kada kadı kızı kusuru, izlemeyi etkilemez kesinlikle.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Lg 42LM620S İnceleme (Alındı)
    13 yıl önce açıldı
    Samsung 43Mu7000 HDR Hakkında
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Bulutlanmanın "B"si yok ama çok çok hafif banding var. O kada kadı kızı kusuru, izlemeyi etkilemez kesinlikle.

Alıntıları Göster
    karalık ortamda LG 3d world sekmesini açtığımızda, ekranın orasında kısa bir süre LG SMART gibi bir şey yazıyor. o bir kaç saniyelik durumda resmini çekip koyabilirmisiniz. bende bu durumda kenarlarda aşırı derecede ışık sızması oluyor. resimde görüleceği gibi.

• quote:

Orijinalden alıntı: acar76

karalık ortamda LG 3d world sekmesini açtığımızda, ekranın orasında kısa bir süre LG SMART gibi bir şey yazıyor. o bir kaç saniyelik durumda resmini çekip koyabilirmisiniz. bende bu durumda kenarlarda aşırı derecede ışık sızması oluyor. resimde görüleceği gibi.

Alıntıları Göster
    test yaptığınız 1920x1080 piksel ebatlarındaki jpeg fotoğrafı acaba burda bizimle paylaşa bilirmisiniz?

• quote:

Çok teşekkür ederim, Tabiiki videoyuda ilk fırsatta eklerim
  • quote:

Orijinalden alıntı: fiyala

O bulutlanma değil Aslanın yüzünün önünde bir ot uzanmış, netliği arka plana verdikleri için çok fluğ çıkmış sanki yatay bir banding varmış gibi görünmüş o anda.
  • quote:

test yaptığınız 1920x1080 piksel ebatlarındaki jpeg fotoğrafı acaba burda bizimle paylaşa bilirmisiniz?

Elbette paylaşırım ama Bunu paint programı ile çok basitçe yapabilirsiniz image size olarak 1920x1080 girin rengide istediğiniz bir renk seçin ve tümünü boyayın,

Ben ölü piksel testi için aynı fotoğrafı önce değişik renklere boyayıp her birini farklı kaydetmiştim, şu anda yanımda değil fotoğraflar (ana renkler mutlaka olmalı)

Hatta hemen oluşturup yükledim bir tane, ektedir,

http://imageshack.us/photo/my-images/13/1920x1080siyah.jpg/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozturk21 -- 12 Temmuz 2012; 12:04:57 >

• quote:

Bende de fabrika ayarlarında yaptığım ilk testte kanal geçişlerinde seninki gibi bir görüntü vardı (sağ altta ve üst ortada parçalı aşağı yukarı aynı görüntü) ama arka ışığın ve parlaklığı normal seyir ayarına getirince (arka ışık 50-60 arası kontrast 70-80 arası parlaklıkta 50-60 arası ayarladığımda daha iyi bir performans aldım, çok parlak görüntüleri sevmiyorum bence ideal görüntü bu şekilde elde edilebiliyor,
    Senin ayarlar biraz yüsek gibi ayarlayıp tekrar bakmanda fayda var.

İlk fırsatta istediğin resmi de çekip buraya eklerim

• quote:

Neyse bunada çok şükür sorunsuz bir panel denk geldi, ince eleyip sık dokuyunca insan binbir türlü hata bekliyor,

Evet hafif bir banding etkisi görülebiliyor özellikle 3. fotoğrafta net bir şekilde çıkmış, ama dediğim gibi bu ayarlar zaten kullanmadığım seviyelerde,

Birde anki direkt olarak banding de değilde düzenli bir bulutlanma gibi düzgün yatay kontrast farkları var. Sanırım arka ışığı yansıtan panelin ondülasyonu ile ilgili.

Banding daha çok bunun gibi statik fotoğraf izlerken değilde, yayın sırasında tek renk zeminlerde ve hızlı hareket sahnelerinde TV nin işlemcisinin görüntü hızına yetişemediği durumlarda dikey olarak fluğlaşma şeklinde oluyor tahminimce.

• quote:

quote:

Neyse bunada çok şükür sorunsuz bir panel denk geldi, ince eleyip sık dokuyunca insan binbir türlü hata bekliyor,

Evet hafif bir banding etkisi görülebiliyor özellikle 3. fotoğrafta net bir şekilde çıkmış, ama dediğim gibi bu ayarlar zaten kullanmadığım seviyelerde,

Birde anki direkt olarak banding de değilde düzenli bir bulutlanma gibi düzgün yatay kontrast farkları var. Sanırım arka ışığı yansıtan panelin ondülasyonu ile ilgili.

Banding daha çok bunun gibi statik fotoğraf izlerken değilde, yayın sırasında tek renk zeminlerde ve hızlı hareket sahnelerinde TV nin işlemcisinin görüntü hızına yetişemediği durumlarda dikey olarak fluğlaşma şeklinde oluyor tahminimce.

Alıntıları Göster
    SElamlar

-resimler için buradan gördüğüm kadarıyla;

>en üstteki resimlerde "band" efekti diye bahsettiğiniz,panel banding filan değildir!!
    ışıkla beraber(baclit)kusan çok kötü filtreleme örneğini görmektesiniz!

Bu paneller Full-Led+LD ama bunlar hikaye veya çakma LD böyle full led olmaz böyle LD de olmaz

sorunu ancak ayarları kısarak aşarsınız(şayet ekstrem durum yoksa;aksi halde ayarları kısınca bunlar kaybolur ama
    resim kalitesi ve doğru resim üretimide düşer,Vidiçiler içinse hiç farketmez)

Teknik olarak bazı üreticiler Local-dimming diyerek kullanıcıyı "yemektedir"(Samy ve LGE ile Phil ve Sony de yiyor)

Bu paneller Full-LEd+LD ise zaten bu problemlerin hiç birisinin "olmaması" gerekiyor!!

>SD resimleri kötü!
    ancak iyi bir Receiver ile çok daha iyi hale gelebilir!!

>HD resimler ise daha da kötü!

A-ayarlarınızı bilmiyorum ama resimler kısaca kötü!

B-Yayını alan birim ile işleme(panel) ve yayın kalitesi elbette ayrı etkenlerdir,dolayısıyla şundan dolayı iyidir veya kötüdür
    derken bunlarında göz önüne alınması gerekiyor

C-Digital yayında sinyal seviye/kalitesi önemli değildir!! şayet sinyal işlemciye geliyorsa yeterlidir!
    LGE lerin SD işleme kapasitesi zayıf/yetersizdir! veya çok iyi değildir,ancak çok iyi bir Receiver ile de oldukça iyi netice alınabiliyor!

KabloTV/Teledünya v.s de zaten kalite biraz hikaye

>Bu arada ben kötü veya iyi değil derken;yayın kalitesinide unutmuyorum tabiki! çünkü iyi demek için öncelikle kaliteli bir yayın
    ve çok iyi bir Receiver gerekiyor(özellikle SD ler için)

>Maçlarda veya arka fonun fazla olduğu(büyük alan kapladığı) sahnelerde;hızlı sahnelerde>>banding diye bahsettiğiniz tanımlama yalnıştır,
    örneğin yukarıda arkadaşımız bundan bahsetmiş ama burada ortaya çıkan efektin adı DSE dir(Dirty-screen-effect),panel banding burada
    duruma göre ortaya çıkar/çıkabilir ama bu tip sahnelerde oluşan DSE efektidir!

Panel banding ise gerek Modül üretimi aşamasında gereksede baclit seviyesinin şiddeti ve panel şayet LD li ise ve bu işi adam gibi yapamıyorsa ki
    neredeyse hepsinde bunu yapamıyor,ortaya çıkan vertical-band efektidir!

Kısaca bu Modül kaynaklı değilse teknik olarak filtering ve baclit ayarı v.s ile ilgilidir!

Not;Camera-pan-scan yaparken genelde FL+DL li panellerde de duruma göre ortaya çıkar(bunun ana nedeni paneller CRT gibi Hızlı değildir ve hepside
    aynen çuvallar)
    Maçlarda daha çok çıkması ise(yeşil saha fonunun ekranı büyük alan olarak kapladığı zamanki durumda) yeşil rengin en zor üretilir olmasıyla ilgilidir
    ve bu renk hemen kusar,kusma olmaması için CRT olması veya panelin acaip hızlı olması gerekiyorki buda kesinlikle mümkün değildir!
    Aynı şekilde beyaz ve sarı renklerde de kusar ve sahne yatayda hzılı gidiyorsa siz bunları DSE ve panel-banding olarak görürsünüz!

>>yukarıda bir resim daha var;Sn.acar76 vermiş;bu panelde rezelet seviyede hem Mura efekti(clouding)hemde çok kötü baclit çalışması vardır!!

bu resmi hangi modta aldınız???

a-bence ilk olarak o modu "default" yapıp yeniden resim alın?

b-daha sonra Movie(Cinema) ve normal mod ilede hem default hemde set ettikten sonra birer resim daha alınız?

c-Backlight ayarı normalde bir FL+LD panelde(böyle olmasa bile) 1/3 seviyesini geçmemesi gerekiyor!!!
    skalayı da örneğin 100 kabul ederseniz 33/40 arası bir backlight ayarı OK dir,önce böyle deneyin,şayet resim çok karanlık
    oluyorsa biraz arttırın ancak "FILM" ciler için 1/3 idealdir!! SD&HDTV yayınlarında ise bu değer 40/45 olabilir!

d-Contrast;FILM lerde 65/75 normaldir ama SD&HDTV de duruma göre 75/90 arası olabilir!!

e-Brightness ise,üreticinin kullanmış olduğu teknik ile alakalıdır,bazı panellerde düşük olamıyor çünkü sistem bunu ciddi karartıyor!
    ama normal olarak bunun değeri orta seviyenin biraz altı veya üstüdür,ancak FILM lerde yine biraz düşük olmalıdır! SD&HDTV de ise
    daha yüksek olmalıdır/olabilir!

Panellerin bazı ince ayarları maalesef yapılamıyor,kullanılan teknik ve panelin resim işleme SW ile alakalı olduğu için fazla oynama amatör
    settings ile olamıyor!!

Saygılar

• quote:

Orijinalden alıntı: nuthem

ellerinize sağlık.

Çok teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: karakule10

Ben teşekkür ederim
  • quote:

Orijinalden alıntı: albani

SElamlar

-resimler için buradan gördüğüm kadarıyla;

>en üstteki resimlerde "band" efekti diye bahsettiğiniz,panel banding filan değildir!!
    ışıkla beraber(baclit)kusan çok kötü filtreleme örneğini görmektesiniz!

Bu paneller Full-Led+LD ama bunlar hikaye veya çakma LD böyle full led olmaz böyle LD de olmaz

sorunu ancak ayarları kısarak aşarsınız(şayet ekstrem durum yoksa;aksi halde ayarları kısınca bunlar kaybolur ama
    resim kalitesi ve doğru resim üretimide düşer,Vidiçiler içinse hiç farketmez)

Teknik olarak bazı üreticiler Local-dimming diyerek kullanıcıyı "yemektedir"(Samy ve LGE ile Phil ve Sony de yiyor)

Bu paneller Full-LEd+LD ise zaten bu problemlerin hiç birisinin "olmaması" gerekiyor!!

>SD resimleri kötü!
    ancak iyi bir Receiver ile çok daha iyi hale gelebilir!!

>HD resimler ise daha da kötü!

A-ayarlarınızı bilmiyorum ama resimler kısaca kötü!

B-Yayını alan birim ile işleme(panel) ve yayın kalitesi elbette ayrı etkenlerdir,dolayısıyla şundan dolayı iyidir veya kötüdür
    derken bunlarında göz önüne alınması gerekiyor

C-Digital yayında sinyal seviye/kalitesi önemli değildir!! şayet sinyal işlemciye geliyorsa yeterlidir!
    LGE lerin SD işleme kapasitesi zayıf/yetersizdir! veya çok iyi değildir,ancak çok iyi bir Receiver ile de oldukça iyi netice alınabiliyor!

KabloTV/Teledünya v.s de zaten kalite biraz hikaye

>Bu arada ben kötü veya iyi değil derken;yayın kalitesinide unutmuyorum tabiki! çünkü iyi demek için öncelikle kaliteli bir yayın
    ve çok iyi bir Receiver gerekiyor(özellikle SD ler için)

>Maçlarda veya arka fonun fazla olduğu(büyük alan kapladığı) sahnelerde;hızlı sahnelerde>>banding diye bahsettiğiniz tanımlama yalnıştır,
    örneğin yukarıda arkadaşımız bundan bahsetmiş ama burada ortaya çıkan efektin adı DSE dir(Dirty-screen-effect),panel banding burada
    duruma göre ortaya çıkar/çıkabilir ama bu tip sahnelerde oluşan DSE efektidir!

Panel banding ise gerek Modül üretimi aşamasında gereksede baclit seviyesinin şiddeti ve panel şayet LD li ise ve bu işi adam gibi yapamıyorsa ki
    neredeyse hepsinde bunu yapamıyor,ortaya çıkan vertical-band efektidir!

Kısaca bu Modül kaynaklı değilse teknik olarak filtering ve baclit ayarı v.s ile ilgilidir!

Not;Camera-pan-scan yaparken genelde FL+DL li panellerde de duruma göre ortaya çıkar(bunun ana nedeni paneller CRT gibi Hızlı değildir ve hepside
    aynen çuvallar)
    Maçlarda daha çok çıkması ise(yeşil saha fonunun ekranı büyük alan olarak kapladığı zamanki durumda) yeşil rengin en zor üretilir olmasıyla ilgilidir
    ve bu renk hemen kusar,kusma olmaması için CRT olması veya panelin acaip hızlı olması gerekiyorki buda kesinlikle mümkün değildir!
    Aynı şekilde beyaz ve sarı renklerde de kusar ve sahne yatayda hzılı gidiyorsa siz bunları DSE ve panel-banding olarak görürsünüz!

>>yukarıda bir resim daha var;Sn.acar76 vermiş;bu panelde rezelet seviyede hem Mura efekti(clouding)hemde çok kötü baclit çalışması vardır!!

bu resmi hangi modta aldınız???

a-bence ilk olarak o modu "default" yapıp yeniden resim alın?

b-daha sonra Movie(Cinema) ve normal mod ilede hem default hemde set ettikten sonra birer resim daha alınız?

c-Backlight ayarı normalde bir FL+LD panelde(böyle olmasa bile) 1/3 seviyesini geçmemesi gerekiyor!!!
    skalayı da örneğin 100 kabul ederseniz 33/40 arası bir backlight ayarı OK dir,önce böyle deneyin,şayet resim çok karanlık
    oluyorsa biraz arttırın ancak "FILM" ciler için 1/3 idealdir!! SD&HDTV yayınlarında ise bu değer 40/45 olabilir!

d-Contrast;FILM lerde 65/75 normaldir ama SD&HDTV de duruma göre 75/90 arası olabilir!!

e-Brightness ise,üreticinin kullanmış olduğu teknik ile alakalıdır,bazı panellerde düşük olamıyor çünkü sistem bunu ciddi karartıyor!
    ama normal olarak bunun değeri orta seviyenin biraz altı veya üstüdür,ancak FILM lerde yine biraz düşük olmalıdır! SD&HDTV de ise
    daha yüksek olmalıdır/olabilir!

Panellerin bazı ince ayarları maalesef yapılamıyor,kullanılan teknik ve panelin resim işleme SW ile alakalı olduğu için fazla oynama amatör
    settings ile olamıyor!!

Saygılar

Albani Hocam,
    Yorumlarınız için teşekkürler, dediğiniz gibi TV nin performansını değerlendirebilmek için iyi bir yayın ve iyi bir receiver mutlaka gerekli, ayrıca ilave etmem gerekirse fotoğrafı çektiğiniz kamerada önemli, Bu fotoğrafları cep telefonu ile çektim, TV de görüntü dondurma gibi bir özellik olmadığı için (Gerçi görüntü dondurma işlemi sırasında da harketli sahnelerde fluğlaşma kaçınılmaz oluyordu eski televizyonumda.) yayın sırasında çekmek zorunda kaldım. Çektiğim birçok fototğraf arasında fluğ çıkmayan en net görüntüer bunlardı maalesef, o yüzden bu da yanıltıcı olabiliyor. Ayrıca birde bizimki gibi bu konuda uzman olmayan bir gözle baktığınızda aslında görüntü kalite o kadar da kötü gelmiyor

Maalesef full Led LCD TV diye pazarlama oyunları yapılıyor, bunda yapacak birşey yok gibi, tüm markalarda bu böyle, Gerçekten Full Led array olanlarında fiyatlarından belli oluyor zaten. Backlit özellikle edge led panellerde kaçınılmaz sorun burada önemli olan herhalde sorunun büyüklüğü, forumda detaya girdiğinizde problemsiz denilebilecek bir marka yok gibi, her birinin kendine göre sorunları var. Kesin çözüm OLED ler olacak herhalde. Forumda yayınlanmış örnekleri dikkate aldığımızda, yukarıda fotoğraflarda verdiğim, seyredilemeyecek kadar parlak seviylerde ortaya çıkan bu durum bence kötünün iyisi olarak kabul edilebilir. Backlit sorunu için şu anda uygulanabilecek bir çözümde herhalde kendine özgü başka problemleri ile birlikte Plazma almak galiba.

Digital yayınlar için görüntü almak konusunda haklısınız sinyal varsa görüntüde vardır denilebilir, benim yukarıda bahsettiğim konu HD yayınlarda kanal geçiş hızına bir etkisi olabilir mi acaba babında bir cümleydi, Kanal geçişlerindeki yavaşlık, tahminimce TV nin işlemcisinin ve dahili alıcısının yavaşlığından kaynaklanıyor ama yinede yüksek seviyede sinyal almanın yayının akışına etkisi göz ardı edilemez, benim eski CRT de bile sinyal seviyesi düşük olduğu durumda yayında atlamalar ve mozikleşmeler oluyordu bu sorunu dağıtıcıdan direk hat alarak çözmüştüm, şimdide dağıtıcıdan önce bir hat alarak sinyal seviyesini arttırmaya çalışacağım.

DSE effecti sanırım özellikle maçlarda çim alanda local fluğlaşma olarak görülebiliyor, banding ise dikey blok şeklinde kontrast farklılığı değil mi ?

Kolay gelsin,

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: nuthem

ellerinize sağlık.

Çok teşekkürler

Alıntıları Göster
    Sayın albani yorumlarınız için teşekkürler.

verdiğim resim esasında filim ya da yayın değil. sadece smart tv den bir seçeniğin seçilmesi durumunda geçiş süresinde ortaya çıkan görüntü.

o sırada tvnin ayarları yanlış hatırlamıyorsa arka ışık 80 idi.

dediğiniz ayarları yapıp tekrar deneyeceğim. ama pek değişeceğini zannetmiyorum. başka bir led tv tecrübem de olmadığı için karşılatırma imkanım da yok.

benim tv LM 55 860V. bunlar full led değil. edge led. local diming evet var. ama anladığım kadarıyla ledler kenarda ise nasıl local diming yapıyor bilmiyorum. tv nin resim ayarlarında led yerel karartma diye bir bölüm var. bunu yüksek ayarına getirdiğinizde kenarlardaki ledlerin ışığı biraz kısılıyor. hatta siyah resimde ışık tamamen kapanıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acar76 -- 12 Temmuz 2012; 14:34:36 >

• quote:

Sayın albani yorumlarınız için teşekkürler.

verdiğim resim esasında filim ya da yayın değil. sadece smart tv den bir seçeniğin seçilmesi durumunda geçiş süresinde ortaya çıkan görüntü.

o sırada tvnin ayarları yanlış hatırlamıyorsa arka ışık 80 idi.

dediğiniz ayarları yapıp tekrar deneyeceğim. ama pek değişeceğini zannetmiyorum. başka bir led tv tecrübem de olmadığı için karşılatırma imkanım da yok.

benim tv LM 55 860V. bunlar full led değil. edge led. local diming evet var. ama anladığım kadarıyla ledler kenarda ise nasıl local diming yapıyor bilmiyorum. tv nin resim ayarlarında led yerel karartma diye bir bölüm var. bunu yüksek ayarına getirdiğinizde kenarlardaki ledlerin ışığı biraz kısılıyor. hatta siyah resimde ışık tamamen kapanıyor.

Alıntıları Göster
    @öztürk

-kanal geçi hızı ile alakalı bir durum değil,yavaşta olsa olabilir veya benim için örneğin hiç önemli değildir,yani şak diye geçipte
    dandik resim olacağına,3/4sn geçsin ama süper resim çıksın! ancak bunlar işlemciyle alakalı işlerdir ve günümüz panellerine ne varsa
    tıktıkları için hız sorunu yaşanıyor ve buda ayrıca sorunlara sebeb oluyor v.s

-resimlerin çekilme durumunu zaten biliyorum,hatta ben hala resim çekmeyi bile beceremiyorum
    sadece buradan gördüklerim ve genel olarak bildiğim için kötü demiştim!

Ve tabiki çok sıkı bir cihazla(Receiver)işler değişecektir ama Teledünya bilmem ne dünya ile filan bu işler olmaz!
    Uydudan izleme şart!

-"Full-LED" tanımını ben özellikle kullandım,çünkü LGE bu işi hiç beceremiyor en kötüsü bunlarda(çünkü işin maliyet ksımı vardır bu uyanıklarda
    "kalitesiz elemanlar" ile bu işleri yapıyorlar,sanırım manzarayı çaktın!!) ama Allah için paneller aynen Samy gibi acaip fiyakalı oluyor,almaya niyetin
    yoksa bile alabiliyorsun

-"Local-dimmig" kim bunlar kim yaw;bunuda laf aramızda bir tek Sony Sx45 ile Tosh SV685 hariç becerebilen tek bir üretici daha yok bu dünyada
    (Sharp-ELITE hariç;zaten bu sistemin bulucusu SHARP tır>>Full-array+LD işini Sharp buldu ve ilk uygulayan oldu hatta herifler RGB FullLED bile yaptılar;
    XS1 paneli böyledir)

-Hileli ve sallama bilgiler kullanıcıyı "yiyorlar"!! en çokta "yiyen" Samy/LGE ve Phil dir

-DSE efektide her panelde olur,hatta Sharp-ELITE veya Sony HX9x ve bugün için "en iyi Full-array+Local dimming" panel olan benimde kullandığım
    Tosh SV685 de vardır,ancak bunun bir yayıncı kaynaklı ayağı vardır(dandik Camera ile çekilen ve uyanık yayıncıların düşük bit-rate li veya dar-band lı
    yayınlarında kendisini daha çok belli eder!!!)bir de panelin sistemi ile alakalı durumu vardır!

Green-tinte ve Green-repro. v.s durumları en fazla belli olan renktir!Green in üretimi sorunu sebebiyle(CRT de bunlar olmaz)
    Bir diğer DSE efekti durumu ise HIZ ilede alakalıdır,çünkü günümüz panelleri hızlanacağına aksine yavaşlıyor,araba son model ve markası
    Merso/BMW filan ama çakma herhalde bu markalar 80/140ms arasında çalışıyor özellikle LGE panelleri!!(standard mode hızları bunlardır)

Renk üretildikten sonra(özellikle Yellow/White/Green)hız yeterli olmazsa kusma hemen belli olacaktır!!ilk falsoyuda Green yapıyor!!!

Panelin filtering katmanları v.s iyi değilse ki günümüzde genelde bunlar yine ucuz yollu dandik malzemeler ile üretiliyor,bu arada Samy ve LGE çok yüksek
    baclit şiddeti kullanıyorlar ve genelde o beğendiğiniz canlı/parlak ama doğru olmayan vivid/sature renkler de bu sebebten aşırı ışık altında belki göze
    hitap etse bile bu defa teknik oalrak filtering iyi olmadığı(daha doğrusu olamadığı için!!) için aşırı yüksek baclit ışığı bir şekilde kenarlardan başlayarak
    kusmaktadır!

Üreticide de bunun farkında ama önlem alsa,bu defa panelini hiç satamayacak!! işte asıl ayrıntı burada gizli

Eskiden panellerde neden DSE efekti pek yoktu veya hiç yoktu hatta sıfırdı! ama şimdi paneller kırılıyor adeta!

Panelin kasa dahil bir çok yeri Tasarımlar olarak "hatalı"(ama çok şık ve alıcısıda acaip fazla olunca,kimse farkında değil,ama üretici
    farkında tabiki!)

Üretici sistemi adam gibi yapsa zaten "kağıt" gibi ince panel olmayacak!! daha doğrusu olamayacak,ama illa olsun isterse buda mümkün
    ama bu seferde maliyeti 2/3 katına çıkacak

-DSE efektinin(kirli/lekeli izler gibi olan oluşum)şekli de aynen panel-banding gibi vertical dir,genelde aynı bölgede oluşur ama arada farklı bölgeyede taşar!
    vertical olmasının ana sebebi ise pixellerin dizilim yapısı vertical olduğu içindir,ancak Modül "IPS-Japan"(gerçek IPS Modül budur) ise o zaman da DSE efekti
    horizontal şekilde uzanır!!ancak Hitachi LCD lerde kalite süper olduğu için(eskiden) DSE efekti hiç olmazdı

LGE nin kullandığı IPS ise kendi üretimi(LGD üretimi) olup Japon IPS ten çıkmadır ama daha basit/ucuz hatta "dandik" ve aslında alakası olmayan ama hala IPS denen
    in-plane-switching denilen Modül sisteminin alakası yoktur gerçek IPS-Japan ile

Ancak bu sorun Sony/Samy/Phil de fazlasıyla vardır!! en az Sharp ile Tosh ta olur,sıfır hatalı ise sadece B&O ile Loewe de olur

Sonuç;işin sonu sadece ve sadece "paraya" bakmaktadır!! yoksa tüm ana üreticiler neyin ne olduğunu hepimizden çok daha bilmektedir! maliyetleri aşağıya çekmenin
    de bir bedeli elbette olacaktır ve bunu da zaten siz şuanda paneli satın alarak ödüyorsunuz!!!

Biz 5 veya 10 sene önce bu kadar sorun hiç konuşmuyorduk yaw yorumu size kalıyor bundan sonrasının!
    Biz 5/10 sene evvel hiç bu kadar değişim/sorunlar/hatalar/tamir v.s v.s de görmüyorduk!!! yorumu yine size kalıyor!

Artık üreticilerin bir şekilde depoları dönen malları alamıyor!!!

-Banding ise ana olarak iki türlüdür

1-Modül deki sabit banding izi ki bu tamamen üretim tekniğinin prosesi ile alakalıdır! size böyle bir panel gelirse her şartta bu sırıtacaktır,ben buradayım diye
    Sharp taki ile diğerleri farklıdır,TFT-LCD teknolojisinin ana bulucusu ve sistem/teknik bulucusu Sharp olduğu için tüm Modül tipleride Sharp tan çıkarılmıştır!!
    zaten dünyadaki tüm ana Modül üreticileri de Sharp tan aldıkları değişik/çeşitli Lisanslar ile Modül üretebiliyorlar!!

Sharp taki olan banding "Tank-track" dediğimiz bir izle alakalıdır,tankın palet izi gibi bir iz çıkıyor cam lavhanın üzerine(bunlar el değmeden hazırlanıyor!)diğerleri(Samsung/LGE
    veya CMI/AUO/CHWa gibiler)ise bunu farklı üretiyorlar yarı otomatik ve elle müdahale v.s biçiminde ve kırılma riskide çok fazladır,ama Sharp sıfır hatadır
    ancak Tank-track izi oldumu da bir daha kaybedilemiyor!

Bunun kısaca teknik tanımıda zaten Sharp-bandingi dir!

2-Diğer panelerde olan ise daha basit işlem olduğu için bu tür tank-track izi olmuyor ama Modül bir şekilde bitirildikten sonra band efektine sebeb olabiliyor vede oluyor!!
    Baclit+Filtering ilede bu ya belirgin oluyor ya da biraz azalıyor(Markaya göre değişiyor ve burada her üreticinin farklı tekniği söz konusu oluyor!)

++
    Baclit sisteminin LED olması(ve de özellikle EDGE-Led olması),aslında CCFL ye göre kesinlikle ileri bir teknik olmayıp bilakis geri bir tekniktir!!!
    ancak yüksek ışık gücü ile Contrast+Brightness çok yükseldiği için ve insan gözüne daha güzel hitap ettiği için(bakınız daha güzel hitap tanımı kullandım ama
    daha "doğru resim üretiyor" tanımı kullanmadım)bu şekilde üretiliyor,kısaca "göz aldanması" en çok üreticinin işine yarıyor

CCFL tüpler ise hem daha pahalıdır ama bunların daha ileri olanları ise(örneğin HCFL veya EEFL) LED den çok daha efektif olarak özellikle contrast+colour repro.sunmaktadır

Hitac ın EEFL tüplü panelleri(eskiden ve şimdilerde özel üretim;Japan/USA/Canada market için)süper renk ve tam doğru ışık sağlıyorlar
    Fujitsu/NEC/Sharp ın da bu şekilde özel üretim EEFL/HCFL tüplü panelleri daha da süper resim ürettikleri gibi bunlarda Local-dimmig yok ama ne Mura efekti nede Bleeding
    sorunları vardır!

LED ler en ucuz ışık kaynağıdır!!Çin de metresi üç kuruşa satılıyor bunların ve ileri bir teknik filanda istemiyor hatta inanılmaz basit,tüpler ise birer teknolojidir!
    ama dandik Çin maı tüplerden bahsetmiyorum

İnanılmaz bir yanlış ve hileli ve dahi palavra üretici tarafından verilen sözde bilgiler vardır!!!işin garibi bunlar ciddi tutmuş vaziyette vede tabiri caizse
    hepimiz "yiyoruz" bunları,üstelik birde bu uyanıkların FANATİKLERİ ları oluyor neredeyse çoğumuz(ben hariç)

++
    Kısaca fazla takılmayın böyle ayrıntılara ve oturun panelin "DOLU" tarafını izleyin

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.