Şimdi Ara

LG 65UH850V ve LG 65SJ800V arasında kaldım!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
1.724
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Aslında 5bin civarında bir 4K televizyon bakıyordum ama bu kur artışı yüzünden artık bu hayal oldu; bu yüzden 6500'lere kadar çıktım.
    tabi 60 inç altı olmayacak bir 4K televizyon olacaktı.
    Ben LG 65UH850V ve LG 65SJ800V arasında kaldım! Kullanan varsa veya tavsiyesi olan varsa öğrenmek isterim. Veya bu özelliklerde başka markada olabilir ama bu fiyatlara bunlardan daha iyisi yok sanırım.
    Şimdiden cevap veren arkadaşlara teşekkürler!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Revolutionj -- 27 Nisan 2018; 15:5:15 >

• yeni model sj tabiki

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İkisi arasındaysanız UH850v tercih edilmeli. LG de dikkat etmeniz gereken şey vertikal banding olayıdır.Kabul edilebilir oranların üstünde hayli fazlaca bu sorun olmaktadır , servis kurulum aşamasında mutlaka test ettirin yada siz edin.
    LG dışında philips 7502 düşünülebilir.IPS panel olduğu için .Bu televizyonları kendiniz de deneyip test edip öyle alın derim.Bir usb içerisine 4k yada full hd futbol maçı görüntüsü atıp çeşitli modlarda izleyip kararınızı öyle verin.
    Diğer taraftan VA panel olarak burada Samsung gazcılarının gazabına uğramanız muhtemeldir.MU 7000 - 8000 felan tavsiye etmem. 55 de zangırdayan televizyonlar 65 te hepten çuvallayacaktır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fottili

İkisi arasındaysanız UH850v tercih edilmeli. LG de dikkat etmeniz gereken şey vertikal banding olayıdır.Kabul edilebilir oranların üstünde hayli fazlaca bu sorun olmaktadır , servis kurulum aşamasında mutlaka test ettirin yada siz edin.
    LG dışında philips 7502 düşünülebilir.IPS panel olduğu için .Bu televizyonları kendiniz de deneyip test edip öyle alın derim.Bir usb içerisine 4k yada full hd futbol maçı görüntüsü atıp çeşitli modlarda izleyip kararınızı öyle verin.
    Diğer taraftan VA panel olarak burada Samsung gazcılarının gazabına uğramanız muhtemeldir.MU 7000 - 8000 felan tavsiye etmem. 55 de zangırdayan televizyonlar 65 te hepten çuvallayacaktır.
    İlk önce cevabınız için teşekkürler.
    Samsung mu Allah korusun :) Ben hep derim samsung alacağına Arçelik alın en azından müşteri memnuniyeti var :))
    Aslında Sony için iyi yorumlar var ama fiyatlar çok yüksek UH850 için 6500tl, SJ800 de 6200tlye buldum.
    Philips 7502 modelini kullandınızmı tavsiye ediyormusun ?

• Merhaba hocam 850v sj850 ve mu8000 uclusunde hepsıne aynı vıdeo taktım lg hdr olayında kesınlıkle berbat mu8000 en ıyısı kullanım olarak lg tavsıye ederım ama goruntu benım ıcın onemlı dıyorsan ve hdr olayını 4k flım ızlerım dıyorsan arkadasın dedıgı gıbı bandıngler canınızı sıkabılır ben sony 65xd9305 aldım goruntu gercekten mukemmel ama bı lg nın kullanım rahatlıgı yok bence mu8000 degerlendırın.
  • fottili kullanıcısına yanıt
    şöyle adamlar forumda öneride bulunuyor birde insanlar bunları kaale alıp oma göre seçimde bulunuyor yazık insanların parasına...

• Jehat_40 kullanıcısına yanıt
    burda hiçbirşey bilmeden bol keseden sallayan vatandaşlar sj800v ile mu8000 yanyana görse lg ye bir daha dönüp bakmaz bile..

bu arada konı sahibi arkadaşım uh serisi geçen yılın en sorunlu modellerinden ışık sızması banding kronik sorunları ve servis bunları aşırı olmadıkça sorun olarak bile kabul etmiyor artı sj800v modeli rgbw dizilim keskinlik ve renk sorunları var bilgin olsun

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    LG 49UH850V 4K Nasıldır ?
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • RNNN kullanıcısına yanıt
    Bol keseden sallayan benmı oldum bılmedım ama şöyle bır dıpnot vereyım yarın vatanlarda %10 indirim var degerlendır kaçırma
  • https://www.epey.com/televizyon/karsilastir/50597-79135/lg-65uh850v_lg-65sj800v/

Farklarını yukarıdaki linkten bakabilirsiniz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Jehat_40 kullanıcısına yanıt
    siz değil hocam bir üstteki arkadaş

• Niye gocundun ? UH tavsiye etmişim ve handikapını yazmışım sorun ne ? Samsung satış elemanı mısın ?avukatı mı ? Niye Samsung 'a eleştiri yapıldığında heyecan yapıyorsun ?

Konuyu açan arkadaşa cevabım ise 7502 test etmedim ama IPS olduğundan Philips değerlendirilmeli . LG kadar sorun çıkartacağını düşünmüyorum . Kendi testinizi dediğim şekilde yapıp öyle karar verin . Birde eski günlerini mumla aratan bu forumda egemen olan ,arada sırada bir iki farklı marka tavsiye vererek aklınca kendilerini gizleyerek objektif göstermek isteyen ve devamlı aba altından Samsung gazlayan RNNN gibileri kaile almayın .

bana o beğenmediğin samsungun burda önerdiğin lg modellerinden tek bir eksisini söyleyemezsin..senin ben ve bir kaç kişiye olan düşmanlığından gözün dönmüş sırf kişisel sebeplerinden dolayı burda insanların parasına yazık ediyorsun allah sana akıl fikir versin fazlasıyla ihtiyacın var çünkü..utanmadan sırf düşmanlığından geçen yılın banding ışık sızması envai çeşit sorunları olan uh serisini öneriyorsun adama neden uh desek onu bile açıklayamazsın sj800v desen rgbw dizilim ips panel kontrast yerlerde siyah yok düzgün renk yok ama samsunglar zangır zangır titriyordu dimi pardon
  • bu samsung ne yaptı bu arkadaşa acaba keşke yalan parayla olsa günahından korkmuyorsunuz çünkü..

arkadaş bu konularda çok bilgilidir 50hz vestelin 100hz samsung mu9000 modelinden motion konusunda daha iyi olduğunu bile dünya üzerinde anlayabilen tek insan..yine o kadar bilgiliki gözüyle aslında mu9000 gerçek 100hz olmadığını bile anlayabiliyor ama tüm bunlar kendi hayal dünyasında gerçekleşiyor

• yine bu arkadaş engin bilgileriyle sony xe9005 modelinin çakma karartmaya sahip olduğunu anlayabilmiş kullandığı terimleri bizim anlayamamız normal..

• Şimdi elimin altında bilgisayar yok mobilden uğraşmak zor olacak ama sana gereken cevabı vermeden de olmaz .

İlk mesajınla başlayalım . Beğenmediğin Samsung modelinin LG modellerinden tek eksisini söyleyemezsin demişsin . Bende aşağıdaki linkleri veriyorum ve genel özet geçiyorum .

IPS panelli UH 850V serisi VA panelli MU 8000 den siyah dengesi olarak daha iyi . Renk olarak daha iyi , motion olarak daha iyi , smart olarak daha iyi , ses olarak daha iyi , dizayn olarak daha iyi . Al sana bir değil bilmem kaç tane üstünlük . MU 8000 'in üstünlüğünü de sen yaz anlasın herkes .MU 7000'e felan zaten girmiyorum .

Konuyu açan arkadaş LG modelleri arasında seçim yapmak istemiş o yüzden UH tavsiye ettim . LG yada başka marka fanı değilim, hatta hiç sevmem bana burada mahkemelik olduğum markayı savunduruyorsunuz . Samsung düşmanı felan da değilim hatta çevremdeki kişilere bile aldırmışlığım var ama f/p olarak iyi yada gerçekten iyi panele sahip bir Samsung olması gerekir .

https://www.rtings.com/tv/reviews/lg/uh8500

https://www.rtings.com/tv/reviews/samsung/mu8000

İkinci mesajında bahsettiğin Benim yazdığım mesajın arkasındayım . MU 9000'in performansını görünce yazdıklarım . Benim yaptığım testte 50 hz Vestel kadar bile akıcı video oynatamadı Mu 9000 . Yani 50 hz Vestel kadar bile spec'e sahip olmayan bir televizyon gibi davrandı .

Şimdi ben sana soruyorum Samsung gerçek 10 bit olacak , gerçek 100 hz olacak , Ada'm gibi kaliteli panel olacak ama motion olarak bu kadar çuvallayacak , olacak iş mi ?

Samsung gibi bir markanın 9 serisi hi-end model koduna sahip olan bir model böyle mi olur ? MU diye gazlıyorsunuz milleti . 3-4 yıl önceki Samsung 8-9 serileri bu dandik MU ların içinden geçer . Bunları söylesenize millete .

Üçüncü mesajında ise güya benim yazdıklarımı anlayamamışsın , aslında anladın ama belli modelleri gazlamak için burada olduğun için işine gelmiyor .

Harbi Fald olan bir panel sence edge led kadar neden karartma yapamaz bunu bir düşün istersen ? Yine link eklettirme işleriyle uğraştırma beni . Biraz oku araştır . O bahsettiğim eskilerde sizin gibilerin olmadığı yada olduğu ama tutunamadığı Zaman'larda bu forumda yazılanlara göz at biraz .

sen kendini akıllı sanıyorsun ama hiç değilsin orda siyah puanının fazla olma sebebi eski test puanlamasına göre puanlanmış olması bak burda ne yazıyor biri 2015 e göre puanlanmış biri 2018 e göre al sonrada siyah performanslarını koyuyorum onlarada bak senin gibi hiçbişey bilmeden çok şey bildiğini sanan insanları tek tek bu foruma gösterecem madem milletin arkasından boş boş konuşuyorşunuz sizin hakkınız bu..

LG 65UH850V ve LG 65SJ800V arasında kaldım!LG 65UH850V ve LG 65SJ800V arasında kaldım!

siyah performansı mu8000

siyah performansı uh8500

şimdi artı olarak gösterdiğin siyah performansında artısı olmadığını sen dahil herkes gördü

arkadaşlar böyle adamları kaale alıp sakın sakın seçimde bulunmayın bunlar ya marka çalışanı yada hiçbirşey bilmeden sırf insanlara olan düşmanlıklarından gözleri kararmış boş beleş tipler burda size lg önerip samsungu gömme sebebi tamamen ben ve bir kaç kişi daha..50hz vestel için 100hz mu9000 modelinden daha iyi motion performansı veren tv diyen adamı fald olan xe9005 için edge led kadar karartma yapamıyor diyen adamı kaale alacaksınızda size kalmış..

sana gelirsek ben mu9000 kullanıyorum envai çeşit içerik izledim hala izliyorum senin o 50hz vestel motion konusunda mu9000 in yanına bile yaklaşamaz bu bir

ikinci olarak mu9000 hi end model değil ilk önce onu öğren samsungun hi end modelleri bu sene qled modelleriydi mu9000 modeli orta üst model olarak geçiyor bu iki

üçüncü olarak 10 bit olmasının oynattığı video ile motion performansı ile uzaktan yakından alakası yok

son olarakta ilk önce verdiğin linklerin test tarihine bak sonra bu testlerin yapılış şekli değişmi değişmemişmi ona bak sonrada az aklın varsa otur düşün bu kadar boş konuşmama gerek varmı diye..

• gerçi kabahat bende senin gibi ips panelin gerçekten va panelden daha iyi siyah gösterebileceğini düşenen ve buna inanıp burda savunan birisine cevap veriyorum normalde sana tek kelime dahi yazmam ama burda göz göre insanların parasına yazık etmenede izin vermem ayıbı ayrı günahı ayrı hiç düşünmüyormusun ben daha kendi kendime öneri verecek yeterliliğe sahip değilim burda insanlara öneride bulunuyorum diye? artı uh serisi geçen yılların kronik sorunluı serileri ya banding var ya ışık sızması yada başka bişey bunlarıdamı bilmiyorsun? biliyorsan neden söylemiyorsun?
  • Yabancı dilim olmadığı için detaya dikkat etmedim ve test sistemindeki değişiklik dikkatimi çekmemiş, bu konuda yanlış yönlendirme yaptığım için konuyu okuyan herkesten özür dilerim.Direkt puanlamayı görüp bodoslama dalmış bulundum.
    Va panelin contrast ve siyah konusunda IPS panelden önde olması yapısal bir durum ve bunu bilmeyen çok az kişi vardır.Gözden kaçan bir durum için hemen bunu bile bilmeyen birine mi cevap vereceğim felan toplarına hiç girme istersen.Bunları bilmesem senle neyi tartışacağım .

Ben marka fanı felan değilim , televizyon satan şirket çalışanı falansa hiç değilim.Görevim bu tarz forumlarda marka borazanlığı yapmak ta değil. Geçmiş mesajlarım açık ve net .LG ile mahkemelik olmuş ve LG led tvlerinin ne kadar dandik olduğunu bilen biriyim ama Samsung Led tv'lerin de , dandik olduğunu net biliyorum . Yani al birini vur ötekine durumu söz konusudur. Asıl mesele ise bu dandik televizyonlar arasında , sen ve bir kaç tane daha kişinin bu forumda devamlı Samsung gazlamasıdır.Önceki mesajımda dediğim gibi bir iki farklı tavsiyeyle , çaktırmamaya çalışsanız da direkt bunu yapıyorsunuz. Ben ve benim gibilerinse bunun farkına varıp sizin yüzünüze vurması , tekere çomak sokması hiç işinize gelmiyor.

Konu özeline gelecek olursak sen bana bir tane bile üstün nokta gösteremezsin demiştin. , tamam siyah konusunda değişikliğin farkına varmamışım yanılmışım , ama diğer konuları hiç yazmamışsın niye yazmadın kardeş ? Mesela renk konusunda , metod versiyonu değişse bile test sonucunda bir değişiklik olmamış zaten aynı testlere tabi tutulmuşlar ve LG renk olarak daha iyi sonuç vermiş.Ses konusunda keza öyle .Dizayna falan girmeyeyim görecelik söz konusu. Sonuç olarak bir tane bile üstünlük gösteremezsin lafın yanlış çıkmış oldu.Ben yanlışlığım için özür diledim sen özür dileyecek misin ?

Mu 9000 konusunu açıkladım yine açıklıyorum. Elimdeki hareketli görüntüyle denemeler yaptım ve en berbat görüntüyü MU 9000 oynattı Vestel 9650 daha iyi oynattı bu kadar basit. Evet kağıt üstünde MU 9000 üstün gözüküyor ama gözümle gördüğüm bana tersini söylüyor.Doğal olarak sana değil gözüme inanıyorum .He ilk fırsatta tekrar gidip bazı videolar oynatırım eğer yanılmışsam hiç gocunmam buraya gelir yine yazar ve özür dilerim.Benim için hiç sorun değil çünkü ben marka ateşe si değilim gördüğümü direkt söylerim sen rahat ol.

Evet MU 9000 hi-end değil biliyorum ama ben Hi-end de demedim ki nereden çıkarıyorsun bunu.Bir daha oku mesajımı, benim asıl demek istediğimi anlayıp neden saf ayaklarına yatıyorsun. Burada seninde gayet iyi bildiğin gibi algı oyunu var. Sen bir önceki yılın Hi-end model kodunu dandik MU 'ya koyarsan eleştiriye açık olmalısın bu kadar basit . Qled gibi bir şey yani hani OLED gibimsi bir şey .Ama bal gibi LED tv işte , öyle düşün.

Fald 'a çakma deyince yine alevlendin , anladığım kadarıyla Sony satışı da yapıyorsunuz. Tv konusunda duayen bir abimizin lafıdır bende çok tuttum gerçekten. Yine anlayıp anlamamışlıktan geldiğini düşünüyorum .Sony XE9005 fald bir panel ama çakma işte kardeşim çakma ve edge led XE9305 kadar karartamıyor.Benim yazdığımı saptırıp hemen tüm edgeler fald panellerden daha iyi karartır gibi saçma bir yere çekiyorsun lafı , yapma böyle şeyler ayıptır.
    https://www.rtings.com/tv/reviews/sony/x900e
    https://www.rtings.com/tv/reviews/sony/x930e
    Yabacı dilim yok ama yerel karartması EDGE LED 9305 ,Fald 9005'i alt etmiş bu konuda. açıklama kısımlarını oku istersen , sende yabancı dil daha iyidir. Hem bak bu sefer aynı metodla test edilmişler. Dikkat ettiysen ben yine markacılık oynamıyorum.

Aynı marka , kenar aydınlatmayla daha iyi sonuç alabiliyor. SONY XE9005 çakma fald ama Sony istese zaten en iyilerden Fald panel yapamaz mı ? Alasını yapar , yapmışta.

Sen benim çakma fald dememe değil , daha çok işe yarar bir fald panel istemeye , istetmeye yoğunlaş elinden geldiğince bu konuda milleti yönlendir. Qled'i Oled ile kıyaslamayı bırak , işi bilen bunları yemez ,yemiyoruz işte. Sanki samsung Qled diye gerçekten yeni bir teknikle Oled den daha iyi bir tv üretse biz hayır istemeyiz diyeceğiz.Yada başka marka aynı şeyi yapsın yine söylüyorum marka farketmez bizim için.

Son olarak Lg 'nin kronik sorunlarını niye yazmadın gibi bir şeyler yazmışsın.Ben LG'yi mahkemeye verdim ve kazandım diyorum sen halen ne diyorsun.Daha ilk mesajda adama demişim vertikal banding sorunu kabul edilebilir sınırların üstünde oluyor dikkat et diye.Niye okumuyorsun yazdıklarımı ? Niye sağa sola çekerek algı yapıyorsun Samsung gibi. Yine söylüyorum LG led tv alacak olan herkez bu konularda özellikle dikkatli olsun.Hatta LG servis konusunda sorunu kabul etmeyen markaların başındadır , Samsung servis konusunda kesinlikle daha iyidir.Ama Samsung da sorunsuz değil,ışık sızmaları olabilir. Bu iş biraz da şans işidir.En sorunlu seride sana sorunsuzu gelir ,en sorunsuz seride bana sorunlusu gelir. Bu iş maalesef böyle işliyor.

• Burda olayın deteylarına pek girmek istemiyorum ama marka olarak SAMSUNG ALMAM !!! çünkü Samsung Türkiye müşteri geri dönüşü kocaman bir sıfır !
    En üstte yazdığım gibi samsung yerine Arçelik alınır daha iyi en azından cihaz arazı yapınca müşteri hatası diyip işin içinden çıkmıyorlar!
    Neyse bu yüzden Samsung hiç bir modelini yazmayın arkadaşlar isterse en iyi televizyon olsun ALMAM! Ki bence de iyi değil zaten!

Eğer Sony veya Philips markalarından bir tavsiyeniz varsa bakabilirim yoksa 65UH850V modelini alacağım gibi gözüküyor

Birde eğer fiyat olarak 7bine çıkarsam Sony 65XE8505 var bu fiyatlara çıkmaya değer mi acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Revolutionj -- 29 Nisan 2018; 17:34:55 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.