Şimdi Ara

LG AS-W126mmF0 Prestige inverter kullanan var mı ? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
255
Cevap
2
Favori
32.738
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: mbirol

quote:

Orijinalden alıntı: berkerden

Teşekkür ederim iyi dilekleriniz için.

Evet Isısan servisi. LG'nin 444 lü numarasından yönlendirilen ve araştırdığımızda da doğru olduğunu gördüğümüz Isısan servisi olan Alkar İklimlendirme geldi. Üzerilerinde Isısan T-shirtleri ve araçlarında da LG logosu vardı. Ancak işte vakum konusunda forumdan elde ettiğimiz bilgilere göre vakum konusunun çok önemli olduğunu ayrıca montaj kılavuzunda da vakum işleminin bulunduğunu belirtmemize rağmen, ısrarla bu işlemi yapmaktan kaçındı. Hatta LG'nin bu konuda talimatı olduğunu belirtti. Montaj kılavuzunda yer alması hususunda cihazın iç ünitesinin birebir resmi olduğunu söylediğimiz halde, bu kılavuzların her tür cihazın içinden çıktığı o yüzden belirtilmiş olabileceğini ifade etti. Hatta interter yada 410 gazlı klimaların borularının ince olduğunu ve vakum yapılmasının ileride sorun ve tıkanmalara sebep olabileceği, LG'nin talimatları ışığında da cihazın sağlığı açısından yapılmaması gerektiğinde ısrar etti. Servis elemanının bu sözleri bizi tatmin etmese de yapacak birşeyimiz yoktu.

Bu hususu LG teknik destek birimine iletmeye karar verdik. Cihaz değişimi veya başka uygulamalar konusunda nasıl bir yöntem takip etmeliyiz? Zira, 9köy'ün bu konu hakkındaki yorumlarına tamamen katıldığım için servis elemanının bizi kandırdığını düşünmek başka seçenek aklıma gelmiyor. Epey canımız sıkıldı.

Isısan bu sektörün en başta gelen profesyonel bir yapıda firmasıdır.Servis eğitimlerini bizzat kendi binalarında bulunan gerçek dersliklerde servis eğitimi verir. Ama buna rağmen hala böyle öküzler çıkıyor malesef .Bence bu ifadenizi direk Isısan a iletiniz.

Öküz herifler ,borular tıkanırmış ha!!!!!!

quote:

Merhaba @albani;

Soruyu Birol ustaya sormuşsunuz ancak biz de ürünü en uygun fiyatlı olarakhttps://www.ensonbak.com/urun/lg-as-w096mmf0-9000-btu-prestige-inverter-klima.html dan aldık. Her fırsatta söylüyorum bunu ama reklam olarak düşünmeyin çünkü verdikleri fiyat, samimi hizmet, aynı gün kargo ve resmi distribütör ürünü satması ile duyurulmayı hakediyorlar diye düşünüyorum.

Ürün ertesi günü elimize ulaştı, LG'nin yönlendirdiği Isısan servisi ertesi günü montaj için geldi ve cihazı taktı. Buraya kadar herşey çok güzel ve sorunsuzdu. Ancak çok kalifiye (!) bir servis elemanına düştük. Yoğun ısrarımıza rağmen vakum işlemini yapmadı ve LG'nin talimatına göre yapılmaması gerektiğini ve hatta yapılmasının da cihazın ömrüne olumsuz etki edeceğini söyledi. O an için yapacağımız birşey yoktu ancak büyük bir hata yaptığının da farkında değildi. Forumdaki ustalarımızın da tekrar görüşüne başvurarak olmazsa olmaz işlem olduğunu teyit edince internet üzerinden LG'nin teknik birimine mesaj ile sorunumuzu dün gece ilettik. Bugün öğleden sonra Çanakkale Isısan servisinin sahibi telefon ile bana ulaştı. Konuşmamızın başında, herhangi birşey sormadan ellerine bir şikayet postası geldiğini, sıfır ürünün siparişini Çanakkale LG bayisine verdiklerini belirterek montaj ile ilgili görüşüme başvurdu. Ben de konuyu detaylıca kendisine açıkladım. Çok özür dileyerek, vakum yapmanın çok önemli olduğunu ve bunun tamamen kendi hatalarından kaynaklandığını, ürünün gelir gelmez başka bir servis elemanınca montajının yapılacağını belirtti. Aynı saatler civarında LG tarafından da mağduriyetimizin en kısa sürede giderileceğini belirten bir posta geldiğini gördüm.

Bütün bu açıklamaları - sizin düşünceleriniz de tecrübelerinizden ötürüdür kesinlikle - LG hakkındaki fikrinizi etkilemek üzere yazıyorum. Zira ben de bu hızlı ve profesyonel yaklaşımdan çok etkilendim, bu kadar kolay olabileceğini tahmin etmemiştim.

Şimdi cihaza gelelim. Bu ürünün Eurovent değerlerine buradan bakabilirsiniz. En yukarıda P09MN UM2 / P09MN NM2"NEW ! olan cihaz olduğunu düşünüyoruz. Bir sayfa öncesinde en altta çok yakın değerlere sahip başka bir cihaz var onunla karıştırmamak lazım. (Soğutma EER: 5.6 Seer: 8.6 A+++ Isıtma COP: 5.6 Scop: 4.6 A++)

http://www.eurovent-certification.com/en/Certified_products/Access_by_trade_name.php?lg=en&rub=04&srub=03&select_prog=AC&select_partic=132&select_marque=LG&select_class=AC1+%2F+A+%2F+S+%2F+R&tri_chp=&debut_affiche=34&indice_affiche=2

NOT: Bundan yaklaşık 5 yıl önce LCD TV bakarken Albani ustam sizin yorumlarınızı güvenle takip etmişliğim vardır. Bu vesile ile de teşekkür ederim. Neticesinde Philips 42pfl9703 modelinde karar kılmıştık. 3 taraflı ambilight özellikli bu tvyi seçerken sizin ambilightın gereksizliği konusundaki düşüncelerinizden ötürü tereddütlerimiz vardı. Ancak biz yine de çok güzel olduğunu düşünerek bu TVyi aldık. Sonucunda ise gece lamba yerine ambilight açar hale geldik ve ambilightsız izlediğimizde görüntü yavan geliyor. Gerçekten bu teknoloji seyir keyfine tarif edilemeyecek kadar değer katıyor. Onun üzerine ikinci bir TV ihtiyacı olduğunda da LG, Samsung, Toshiba vb. gezdik baktık ancak yine Philipste karar kıldık ve 3 taraflı ambilightın baş koşul olduğunu gördük. Bunun üzerine 47pfl6877 aldık ve onun ambilightı daha da gelişmiş. Keyfi ise anlatılamaz, yaşanır. Bu tecrübemi de sizle paylaşmak istedim.

LG den gelen cevap ve bizim onlara yolladığımız mesajı da burada bulabilirsiniz.
     LG AS-W126mmF0 Prestige inverter kullanan var mı ?
    Yukarıda başka bir yerde yaptığım yorumda da belirttiğim gibi; durumu hem yazılı olarak LG'nin destek birimine ilettiğim gibi hem de bana telefon ile ulaşan Çanakkale Isısan servisi sahibine de sözlü ve detaylı olarak ilettim... Telefon konuşmamızın özeti de yukarıdadır...Bu konuda sıkıntı yaşayan arkadaşlar için faydası ve örnek olur düşüncesiyle yazılı ilettiğim mesajı ve gelen cevabi mesajı da resim halinde paylaştım...

Isısan'ın servis eğitimini en iyi şekilde verdiğinden hiç şüphem yok benim de... Ancak sonuçta insan eğitmeye çalışıyorsunuz... Bir insan ancak nankör olur ise ''Yediği kaba s..çar.'' Diğer bir yönü şu... Siz uğraşıp çaba sarf ediyorsunuz bir değer ve düzen yaratıyorsunuz... Kendini bilmez biri çıkıyor buna gölge düşürüyor... Servis elemanının bilgisizliği ile de alakalı değil konu... Onca ısrarımıza rağmen, tam tersi bilgilendirme ve LG' nin talimatı yalanına sığınıp bildiğini yapma anlayışı... Daha doğrusu kendi sonunu hazırlama davranışı... Çok az bir vicdana sahip biri bile bunu yapmazdı sanırım... Zira vakum konusunda bilgilenme şansı bulamamış bir insanımız klima montajı yaptırsa yapılan hayati eksikliği zaten anlayamayacaktı... Ne korkunç değil mi? Yazıklar olsun böylelerine... Böyle tipleri ilgili yerlere bildirmeliyiz ki başkalarının da canı yanmasın...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berkerden -- 9 Temmuz 2013; 22:15:17 >

• Merhabalar,

berkerden kardeşime burada verdiği detaylı ve resimli açıklamalardan dolayı teşekkür ederim.

quote:

İhtiyacımız olan klimayı seçmemizde''Klimalar'' başlığı altında açılan tüm alt konularda bilgi ve tecrübesi ile katkı sağlayan başta @mbirol @kocausta* @9köy @kemal1414 @Mat35 olmak üzere katkı sunan tüm arkadaşlara teşekkürü borç bilirken, 21 haziran 2013 tarihinde son karardan önce evin krokisini de ekleyerek paylaştığım mesaja olumlu veya olumsuz cevap vermeye tenezzül etmeyen @mbirol, @kocausta*, @9köy, @kemal1414, @Mat35 ustalara teessüf etmeyi de ayrıca bir borç bildiğimi ifade etmek isterim...

Yaklaşık 1.5 ay süren araştırmalarımız sonucu LG AS-W096MMF0 Prestige Inverter V cihazında karar kıldık. 2249 TL' yehttps://www.ensonbak.com/urun/lg-as-w096mmf0-9000-btu-prestige-inverter-klima.html linkli siteden aldık. Denizli merkezli bir firmaymış. Ürün satın aldığımızın ertesi günü Çanakkale'de elimize ulaştı. LG Destek Temsilcisini (444 6 543) arayarak servis yönlendirmesini yaptılar. Ertesi gün de Isısan servisi gelip montajı tamamladı.Aynı gün bir elektrikçi çağırıp B-16A sigorta ile elektrik bağlantı işini de hallettik. Cihaz çok şık bir görünüme sahip olmakla beraber iç ünite fanı da sessizlik konusunda çok çok başarılı. Hele ''sleep'' modunda duymak neredeyse imkansız. Verimlilik olarak hem ısıtma hem de soğutmada 5.6 verimliliğe sahip ki bu aynı kapasitede cihazlar arasında ne yükseği. 1023 BTU'ya kadar yavaşlayabiliyor. Soğutmada maksimum 13000 BTU, ısıtmada ise 22000 BTU'ya kadar çıkabiliyor. Bu ısıtma değeri bazı 18000 BTU'luk klimaların ulaşamadığı bir değer. Ancak diğer cihazlarda bu 9000 yerine 18000 olması için ciddi gibi bir fark ödenmesi gerekiyor ancak bu cihaz 9000 BTU nominale sahip olduğu halde o kısımları da kapsıyor ki zaten yine de piyasada salonlara bile hiç ihtiyaç olmadığı halde yüksek BTU almak lazım veya ihtiyaç var gibi bir kanı bulunuyor. 22 m2 lik salonumuzu cam açıkken bile 5dk içerisinde hissedilir derecede serin hale getirebiliyor ki, fan hızını en düşükte kullanıyor ve derecesini ciddi düşürmediğimiz ve cihaz tam yükte çalışmadığı halde. Kısacası f/p olarak kendisinin iki misli fiyata satılan aynı kategorideki cihazlar ile kıyas ettiğimizde doğru bir tercih yaptığımızı anlamamız zor olmadı.

Tekrar diyorum bence bu ürün bir fırsat ürünüdür ve değerlendirilmeli. Daha önce klimayı görüp soranlar olmuştu ancak pek kullanıcı tecrübesi olmadığından net birşey söyleyemiyordu ustalarımız da. Bu yüzden biz seçtik aldık ve sonuçları, memnuniyetimizi ve cihazın hakettiğini elimizden geldiğince anlatmaya çalışıyoruz ki daha çok kişi bu fiyatta ve teknik özelliklerde doğru seçim yapsın. Ayrıca yakın fiyatlarda haketmeyen ve tasarruf sağlamayacak, teknik özellikleri bu cihazla kıyaslanamayacak kadar yetersiz cihazlara para verilmesinin mantıklı olmayacağını vurgulamak istiyorum. Sonucu hem memnuniyetsizlik hem de israf olmasın. Nacizane tespitimdir...

Görsellerini aşağıda bulabilirsiniz. Merak ettiğiniz hususlarda elimden geldiğince ve birikimim yettiğince yardımcı olmaya çalışacağımın ve sadece çoğunuz gibi bir son kullanıcı olduğumun bilinmesini önemle belirtmek isterim.

Benim gibi pimpirikli tiplemelere detaylı bilgilerin rahatlatıcı etkisi var :P
    Şimdi...

quote:

Orijinalden alıntı: Serhat6363

Arkadaşlar bir cihaz kendini ne kadar kıssamı az elektrik tüketir yoksa eer-cop değerlerinin yüksek olmasımı elektrik tüketimini azaltır ?
    Benim 18'lik mitsubishi cihaz eer:3,85,cop:4,44 hem ısıtmada hemde soğutmada yaklaşık 2300 btulara kadar düşüyor.
    Aynı cihazın 12'lik olanı eer:4,14 cop:4,48 olanı ise 3070 btu'lara kadar kısıyor kendini 18'lik olan 2300 ..12'lik olan 3070 btu hangisi az tüketir..?
    Aşağıda dikkat ederseniz her iki cihazın cop değerleri çok yakın.

SRK50ZJX-S olan cihaz..
    Soğutma Kapasitesi : 17.060 (2.388 - 21.154) Btu/h
    Isıtma Kapasitesi: 20.470 (2.388 - 30.026) Btu/h
    Soğutma Sarfiyatı : 1.3 (0.20-2.20)kW
    Isıtma Sarfiyatı : 1.35 (0.20-2.26)kW
    Çalışma Akımı (Soğutma): 5.5 A
    Çalışma Akımı (Isıtma): 5.7 A
    EER : 3.85 W/W.h
    COP : 4.44 W/W.h

SRK35ZJX-S olan cihaz..
    Soğutma Kapasitesi : 11.940 (3.070 - 13.990) Btu/h
    Isıtma Kapasitesi: 14.670 (3.070 - 17.401) Btu/h
    Soğutma Sarfiyatı : 0.84 (0.19-1.01)kW
    Isıtma Sarfiyatı : 0.96 (0.23-1.35)kW
    Çalışma Akımı (Soğutma): 3.6 A
    Çalışma Akımı (Isıtma): 4.2 A
    EER : 4.14 W/W.h
    COP : 4.48 W/W.h

http://forum.donanimhaber.com/m_70536228/tm.htm#msglink_71187058

ve

quote:

Orijinalden alıntı: testereci

Sn.Serhat,
    Elektrik tüketim miktarı ile tüketimdeki verimlilik oranı (COP/EER) birbiri ile ilgili olmakla birlikte aynı şey değil. Şöyle ki;

Sizin klimanız yani SRK50ZJX-S normal koşullarda bir saat ısıtma modunda çalıştığında 1.35 kilowatt elektrik tüketip, karşılığında 20470 BTU kilowatt cinsinden (20470 / 3412)= 6 kilowatt enerji üretiyor. Bu nedenle COP değeri 6kw / 1.35kw = 4.44 . Diğer bir ifadeyle bir birim elektrik harcayarak 4.44 misli güç üretiyor.

SRK35ZJX-S ise normal koşullarda ısıtma modunda 0,96kw elektrik tüketip 4.3kw güç üretiyor. COP değeri 4,3/0,96= 4.48

Aynı hesabı sizin ifadenizle kısık çalışma (minimum) değerler üzerinden yaptığımızda
    SRK50ZJX-S bir saatte 0,2kw elektrik tüketip 2388/3412 = 0,7 kw güç üretiyor. COP değeri:3,5
    SRK35ZJX-S 1 saatte 0,23kw elektrik tüketip 3070/3412 = 0,9 kw güç üretiyor. COP değeri:3,91

Dolayısıyla her iki klimanın kısık çalışma esnasındaki verimlilik oranı nominal değerlerden hesaplanarak afişe edilen COP değerinden düşük.

Sn.kocaustanın üzerinde durduğu konu, iki klimayı karşılaştırmaktan öte bir klimanın teknik özelliklerini incelerken nominal değerlerden hesaplanarak afişe edilen COP değerinin yüksekliğine aldanmadan kısık çalışma sırasındaki verimlilik oranının düşüp düşmediğine dikkat edilmesiyle ilgili. Bu nedenle sorunuzu tam olarak yanıtlayamamış olabilirim

http://forum.donanimhaber.com/m_70536228/tm.htm#msglink_71198139

Yukarıdaki geçen soru cevaptan yola çıkarak. LG LG AS-W096MMF0 (9000) ve LG AS-W126MMF0 (12000) için hesap yapmak istedim. İşin içinden çıkamadım.

Eurovent değerleri de burada

Şimdi geldiğim yer şu (sadece 12000'lik soğutma için): '

Kapasite' Min-Nom-Max: 0,3 - 3,5 - 4,04 (kW)
    Kapasite' Min-Nom-Max: 1025 - 12000 - 14000 (Btu/h)

(EER 4,6) değerleri var ama bir de 'çekilen güç' değeri verilmiş o da nominal 0,76 kW.

Peki şimdi bu alet nom. 3,5 kW kapasiteden 0,76 kW ı kadar elektrik mi kullanıyor?(veya bunu sormak saçma mı?) 12000 Btu üretmek için 3,5 kW kullanıyorsa 0,76 değeri ne?

Başka sorum da şu min. kapasite de çalışırken verimliliği düşüyor mu (veya ne kadar düşüyor)?

Tam klima almanın arefesindeyim hatta 12000'lik sipariş verdim verecem. 9000'likle devamlı karşılaştırıyorum. Bazı internet sitelerindeki btu seçimi için yaptığım hesaplarda yaklaşık 9000 Btu civarı çıkıyor. Burada şu da ilginç LG AS-W096MMF0 9000 btu diye reklamı yapılıyor ama aslında kitapçığında nominal 8600 Btu!!!. Belki de 9000 lik ucu ucuna yeterli olacak ama min. enerji seviyesine inmeden önce odayı yeterince soğutmak için 9000lik belki 12000 liğin 2-3 katı uzun süre nominal veya max çalışacak o nedenle 12000 aklıma daha fazla yatıyor. İşte bu noktada yukarıdaki sorularımın cevabı önemli hale geliyor.

Forumdaş arkadaşlar yardımcı olurlarsa başkalarının seçimlerine de faydalı olur.

• 9000'lik LG AS-W096MMF0 ve 12000'lik LG AS-W0126MMF0 olanı da geçtiğimiz hafta Denix'ten alıp montajını yaptırdım. 12K'lık cihazı 18-22K BTU arasında önerilen 40m2'lik 4-6 arası güneş dolan bir salonda kullanıyorum. Açıkcası yetersizlik diye bir sorun yok. 9K'lık cihaz oturma odasında montajlı 13m2 çok daha hızlı yavaşlamaya başlıyor Ai modunda. Dış ünitelerin ses düzeyi gayet ideal. İç ünitelerde ilk 4 seviye nerdeyse duyulmuyor.

Açıkcası bu COP/EER seviyelerinde olan değil, yaklaşan cihazlar çok pahalı. Mucizeler beklemesem de ürün kalitesi olarak oldukça tatmin olduğumu söyleyebilirim. 2200TL'ye daha iyi bir alternatif bulamadım.

EUROVENT datasına bu linkten ulaşılabilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PohPohPerisi -- 14 Temmuz 2013; 0:08:30 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Chesster1977

Yukarıdaki geçen soru cevaptan yola çıkarak. LG LG AS-W096MMF0 (9000) ve LG AS-W126MMF0 (12000) için hesap yapmak istedim. İşin içinden çıkamadım.

(EER 4,6) değerleri var ama bir de 'çekilen güç' değeri verilmiş o da nominal 0,76 kW.

Peki şimdi bu alet nom. 3,5 kW kapasiteden 0,76 kW ı kadar elektrik mi kullanıyor?(veya bunu sormak saçma mı?) 12000 Btu üretmek için 3,5 kW kullanıyorsa 0,76 değeri ne?

Başka sorum da şu min. kapasite de çalışırken verimliliği düşüyor mu (veya ne kadar düşüyor)?

Tam klima almanın arefesindeyim hatta 12000'lik sipariş verdim verecem. 9000'likle devamlı karşılaştırıyorum. Bazı internet sitelerindeki btu seçimi için yaptığım hesaplarda yaklaşık 9000 Btu civarı çıkıyor. Burada şu da ilginç LG AS-W096MMF0 9000 btu diye reklamı yapılıyor ama aslında kitapçığında nominal 8600 Btu!!!. Belki de 9000 lik ucu ucuna yeterli olacak ama min. enerji seviyesine inmeden önce odayı yeterince soğutmak için 9000lik belki 12000 liğin 2-3 katı uzun süre nominal veya max çalışacak o nedenle 12000 aklıma daha fazla yatıyor. İşte bu noktada yukarıdaki sorularımın cevabı önemli hale geliyor.

Forumdaş arkadaşlar yardımcı olurlarsa başkalarının seçimlerine de faydalı olur.

Merhabalar;

Öncelikle verimlilik yani EER/COP olayını açıklamaya çalışayım. Gereksiz yada kafa karıştırıcı olacak belki ama yine de bahsetmek geldi içimden Bu EER/COP ifadesini makine mühendisliği konusu olan Termodinamik dersi kitaplarında inceledim ve ısıtma, soğutmadan bağımsız olarak ısıtma veya soğutmaya ait olduğu belirtilerek EER = BTU/W COP = W/W olarak verimlilik birimi şeklinde veriliyor.

Ancak şimdiki klima kataloglarına baktığımızda hepsi değil ama çoğunlukla soğutma için EER, ısıtma için ise COP terimi W/W birimine göre yapılıyor.

Biz de hesaplarımızı ülkemize yaygın olan W/W cinsinden yaparsak karşılaştırmamız kolay olur. Araştırırken ABD'de BTU/W üzerinden hesap yapıldığını gördüm yüksek oranda, belki de hepsi öyledir. Bu yüzden onların verimleri 14-16 gibi büyük rakamlar çıkıyor. Sebebi BTU-Watt dönüşümündeki 3412 lik katsayı farkından oluşuyor.

Hesaplarken adına ne diyeceğimizin önemi pek yok, çünkü bu işin kitabı mı, üreticileri mi doğru söylüyor bilemedim? Biz ısıtma, soğutmanın W/W şeklindeki verimi diyelim ve karışıklığa yer olmasın.

Hesap yöntemi olarak da bakarsak, verimliliğimizi adı ne olursa olsun kapasite olarak belirtilen veri / tüketilen elektrik olarak hesaplıyoruz. Burada elektriğimiz Watt zaten, kapasitemiz de ister Watt, ister BTU olarak verilsin hiç farketmez. Birbirine dönüşümü 1 Watt = 3,412 BTU ile yapabiliriz. Yani yukarıdaki somut örnekle yaparsak. Nominal kapasitesi 12000 BTU olan cihazımın kapasitesini Watt cinsinden bulmak için 12000/3,412 = 3516Watt ~= 3.5kW olarak buluruz.

Bu LG klimada tüketim değeri olarak sadece nominal kapasitedeki verildiği için yavaş çalışırken ne kadar verimliliğe, yada nominal kapasitenin üzerinde ne kadar verimliliğe sahip hesaplayamıyoruz. Çok aradım ama bulamadım. Nominal verimliliği de yukarıdaki gibi 3,5 kW / 0,76 kW = 5,6 ile bulabiliriz. Soğutma içinse 2,52kW / 0,45 kW = 5,6 verimliliği hesaplarız. Yavaş veya hızlı tüketim değerleri de olsa aynı yöntemle bulacaktık.

Sorunuz olduğu için söylüyorum yanlış anlamayın. 3,5 kW bize yaptığı iş, 760 watt ise bunu yaparken tükettiği elektrik. İkisi de Watt cinsinden olduğu için karıştırmanız normal. Ancak birimler birbirine çevrilebildiği için bu şekilde oluyor. Aslında o 760 Watt da Watt/saat ama o konuya girmeye gerek yok. Biz gücü de, tüketimi de watt olarak söyleyip, anlayabiliyoruz milletçe.

9000-12000 mi? Konusuna gelirsek ben iki cihazın da yazılımı dışında birebir aynı olduğunu düşünüyorum. Katalog verilerinden incelediğim kadarıyla en ufak bir fark yok aralarında. Ağırlıkları, aynı BTU'da çektikleri A değerleri, ses değerleri vs vs. Fark yok yani. Sadece 12000 BTU olan 9000'liğin nominal olarak daha hızlı çalıştırılanı. Ancak 9000 olan cihaz da en fazla 13000 BTU soğutma hızına çıkabiliyor, diğeri ise 14000'e çıkıyor ve bu fark sayılamaz bence. Isıtmada ise aynı maksimum değere sahipler. Inverter cihaz olduğu için nominalleri farklı olsa da ihtiyaç durumunda birebir aynı hızda çalışabilir diye düşünüyorum. Soğutmadaki 1000 BTU'luk kısım hariç. Onu da az da olsa fark olsun diye yaptıklarını düşünüyorum, yoksa daha da benzer bir hal alacaklarmış çünkü.

Bu sebepten ötürü soğutmadaki 1000 BTU'luk fazlalık için 12000'lik olanın seçilmesine ve aradaki fiyat farkı düşük olsa da verilmesine gerek yok.

Nominal değerin altında ve üzerinde çalıştığı durumlarında incelediğim cihazlara göre hepsinin ayrı bir yapısı var ve yapısına göre yavaşken daha verimli, nominalde daha verimli, yavaşken verimsiz gibi değişik durumlar ile karşılaşılabiliyor. LG'nin bu ürününün de verileri tam olmadığından ne yaptığını net olarak bilemiyoruz ancak en geniş olarak şu veri çıkarımında bulundum. Bu değerler Toshibanın SKVP2 klimasında çok dengeli tutulmuş ve neredeyse min-nominal arası verimlilik tamamen sabit. Ancak onda da maksimum kapasite verimi verilmemiş, ancak yine iyi bir değer olduğunu düşünüyorum.

Bu LG 9000-12000'lik cihazın aynı olduğu konusunda ben eminim kendi içimde. Bu yüzden 9000'lik olan nominal değerde yani 8600 BTU (2,52kW) kapasitede çalışırken 5,6 verime sahip. 12000'lik olan da 12000 BTU (3,5kW) kapasitede çalışırken 4,6 verime sahip. Demek oluyor ki bizim 9000'lik cihaz da 12000 BTU luk kapasitede çalışırken 4,6 verimle çalışıyor. 13000 olan maksimuma çıktığında ise en düşük 4,5 - 4,4 gibi bir noktaya düşeceğini tahmin ediyorum. En yavaş çalışmada ne verimle çalışıyor onu bilemiyoruz malesef.

Ama büyük ihtimal nominal değerde en verimli şekilde çalışıyor ve JET soğutmaya getirmektense 8600BTU luk kapasitede bırakıp az daha uzun süre çalışması bizim için daha ekonomik olacak. Yine de JET soğutma yapmaktan korkacak birşey yok, çünkü oradaki verimi de çok çok iyi. Küçük kapasite uzun çalışıyor olarak düşünüyoruz ancak o süre içerisinde birim olarak daha yüksek verimle çalışıp daha az enerji tüketiyor ve yekün olarak baktığımızda daha az enerji tüketilmiş oluyor (Bunu otomobillerde yüksek hızda gitmeye benzetebiliriz. 90kmh ile giderken kabaca en verimlisi oluyor ancak 160 kmh ile giderken yolu daha kısa sürede aldığımız, motor daha az süre çalıştığı halde aynı yolda tükettiğimiz yakıt daha fazla gerçekleşiyor).

Tabi her cihazın minimum-nominal-maksimum verimleri değişkenlik gösteriyor ve bu yorum bu cihaza uygun olanı. Kimisi ise sadece düşük kapasiteye düştüğünde verimli oluyor ve onlarda klimayı kapa-aç yapmak bile bizim verimimizi baltalıyor. Ancak bu cihazda öyle bir durum yok, ister aç kapa yapılsın kısa süreli, ister gün boyu uzun süre çalışsın verimliliği düzgün seviyelerde oluyor. Minimum kapasitedeki verimi net olarak bilemesem de nominali harika, maksimum kapasite verimi de çok iyi olan bir cihazda düşük kapasite veriminin yerlerde gezmesini düşünmek pek mantıklı gelmiyor.

Bu yazdıklarımdan ötürü oda alanınızı vb. ayrı tutarak, bu LG Prestige 9000-12000 BTU arasındaki seçimin 9000'den yana yapılması gerektiğini düşünüyorum. Çünkü 12000'liğin kazancı soğutmadaki ek 1000 BTU dışında herhangi birşey değil benim çıkarımlarıma göre.

Umarım faydalı olabilmişimdir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berkerden -- 14 Temmuz 2013; 2:10:06 >

• Arkadaşlar;

9000'lik LG AS-W096MMF0 alıp montajının yapıldığını, ilk izlenimlerimizi resimleri ile birlikte kısa bir süre önce paylaşmıştık... Ancak ısrarımıza rağmen servis elemanı vakum işlemi yapmamıştı...

Durumu LG destek birimine mesaj ile bildirmiş ve cihazın yeni bir cihaz ile değiştirilmesini talep etmiştik...(Başka bir yazıda LG ye yazdığımız mesajı da örnek olsun diye paylaşmıştık)...Hem LG hem de servis hizmetini veren Isısan çok profesyonel bir yaklaşım ile adeta seferber oldu...Hemen geri dönüş yaparak yeni bir cihazın siparişini verdiklerini, gelir gelmez montajını uygun şekilde yapacaklarını, zira vakum işleminin çok önemli olduğunu belirttiler...

Bugün gelip yeni cihazı kutusundan bizim yanımızda açarak montajını gerçekleştirdiler... Ustalarımızdan ve bilgi paylaşan arkadaşlarımızdan öğrendiklerimiz ışığında içimize sinen bir montaj olduğunu söyleyebiliriz...

Şöyle ki;

Öncelikle dış ünitenin üzerinde sabitlendiği duvar askı aparatını daha uzun olan ile değiştirdi... Böylece duvara çok yakın olan dış ünite duvardan yaklaşık 25 cm uzaklığa yerleştirilmiş oldu...Çünkü dış ünitenin havayı duvar tarafından aldığı, dolayısıyla cihazın daha verimli çalışması için böyle yaptıklarını belirtti...

Dış ünite takozlarını daha kalın olanları ile değiştirdi... Vibrasyonu en aza indirmek için...

40 dakika civarında vakumlama yaptı... Bu esnada söz verdiği üzere servisin müdürü de montajı yerinde görmek için uğradı... Sohbetimiz esnasında vakumun cihaz ömrü ve verimi açısından hayati bir işlem olduğunu konuşurken ne kadar süre ile yapılması gerektiğini sorunca bizim için 30 dk civarının yeterli olacağını, ancak borulama mesafesine bağlı olarak değiştiğini söyledi... Hatta otel gibi çoklu (multi) sistem montajlarında 24 saat bile vakum yaptıklarını ifade etti...

Drenaj suyunu dış ünite izdüşümüne koyduğumuz 10 lt lik pet şişede biriktireceğimizi söyleyince hortumların ucunu şişenin dibine kadar indirmeyin aksi takdirde hortum uçlarının biriken suyun içerisinde kalması su tahliyesini mümkün kılmayacağı için iç üniteden su damlamaya başlar diye uyardı...

Bu arada fişlere gelen voltajı ölçtü...(219.9 volt)

Hızlı soğutma (Jet cool) modunda yaklaşık 10 dk süre ile çıkış sıcaklığı ölçümü yaptı... Algılayıcıyı sağa-sola hareket edebilen iç flaplara taktı... Üfleme sıcaklığını 14.7 derece olarak tespit etti... 15 derece civarının bu fan hızında normal olduğunu belirtti...

Duvarda oluşan deliği hem içten hem de dıştan alçı ile kapattı...

Montaj ile ilgili bunları belirttikten sonra cihaz için;

Son derece şık bir tasarıma sahip...Malzeme kalitesi de kendini belli ediyor...

İç ünite çok çok sessiz (Halihazırda dünyanın en sesiz kliması ünvanına sahip), dış ünite makul bir ses seviyesinde...

Isıtmada ve soğutmada 5.6 değeri ile çok başarılı...

Fiyatı aynı teknik verilere sahip cihazlara oranla yaklaşık yarısı...Örneğin bu cihazı 2250 TL ye bir siteden almıştık... Toshiba nın bu cihaz ile aynı kategorideki pkvp serisinin 10 luk olanı 4848 TL... Üstelik bu indirimli fiyatı imiş... (Dün bir arkadaşın promosyon paylaşımında görmüştüm)...

Bu noktada şunu eklemeden geçmek mümkün değil... Yukarıda örnekte de somut olarak görüldüğü üzere ortada bir tezat yok mu? Böyle fiyat politikası olur mu? Bu insanlarımızı hafife almak hatta tabiri caiz ise adeta ''enayi'' yerine koymak değil mi?

Dikkat ederseniz burada vurgulamak istediğim marka kötülemek değil... Zira karar vermeden önce seçeneklerimin arasında o da vardı... Ancak fiyatlarının aşırı şişirilmiş olduğunu düşündüğüm için elemek zorunda kalmıştım...

Burada biz tüketicilerin hatası olduğunu düşünüyorum... Ürün tercihlerini daha bilinçli yapar hale geldiğimizde, bu tip gereğinden fazla fiyat belirleyen firmalar tercih edilmemeyi göze alamayacakları için fiyatları piyasa koşulları gereği aşağı çekmek zorunda kalacaklardır...

Diğer bir ifade ile fiyat/performans ürünlere yöneldiğimizde her firma kendisine çeki-düzen verme ihtiyacı hissedecektir...Meydanı boş bulamayacaktır...

Kaliteyi en makul fiyata sunan markaları tercih ettiğimizde tüketicinin belirleyici gücü bakın neler yapacaktır...

Burada yaptığımız yorum ve paylaşımların bilinç düzeyimizin ve farkındalık katsayımızın artması yolunda çok değerli olduğunu düşünüyorum...

Bu son birkaç parağrafta yazdıklarım nasihat vermek gibi anlaşılmasın... Zira haddime düşmemiştir... Sadece yaşıma binaen, hayata dair konu ile alakalı tecrübemi aktarmak istemiştim...

Şimdi klima mevzuuna geri dönerek aklıma takılan hususlar konusunda aydınlatırsanız sevinirim...

Bugün yapılan montajdan sonra iç üniteden normal hava üfleme sesi dışında gaz akış sesine benzer bir ses duyduk... Bu ses normal midir? ( Vakum yapılmayan cihazdan bu sesi duymuyorduk)...

Hızlı soğutma modunda yani fan hızının da maksimum olduğu durumda elde edilen 14.7 derece ağız çıkış sıcaklığı uygun bir değer mi?

• quote:

Arkadaşlar;

9000'lik LG AS-W096MMF0 alıp montajının yapıldığını, ilk izlenimlerimizi resimleri ile birlikte kısa bir süre önce paylaşmıştık... Ancak ısrarımıza rağmen servis elemanı vakum işlemi yapmamıştı...

Durumu LG destek birimine mesaj ile bildirmiş ve cihazın yeni bir cihaz ile değiştirilmesini talep etmiştik...(Başka bir yazıda LG ye yazdığımız mesajı da örnek olsun diye paylaşmıştık)...Hem LG hem de servis hizmetini veren Isısan çok profesyonel bir yaklaşım ile adeta seferber oldu...Hemen geri dönüş yaparak yeni bir cihazın siparişini verdiklerini, gelir gelmez montajını uygun şekilde yapacaklarını, zira vakum işleminin çok önemli olduğunu belirttiler...

Bugün gelip yeni cihazı kutusundan bizim yanımızda açarak montajını gerçekleştirdiler... Ustalarımızdan ve bilgi paylaşan arkadaşlarımızdan öğrendiklerimiz ışığında içimize sinen bir montaj olduğunu söyleyebiliriz...

Şöyle ki;

Öncelikle dış ünitenin üzerinde sabitlendiği duvar askı aparatını daha uzun olan ile değiştirdi... Böylece duvara çok yakın olan dış ünite duvardan yaklaşık 25 cm uzaklığa yerleştirilmiş oldu...Çünkü dış ünitenin havayı duvar tarafından aldığı, dolayısıyla cihazın daha verimli çalışması için böyle yaptıklarını belirtti...

Dış ünite takozlarını daha kalın olanları ile değiştirdi... Vibrasyonu en aza indirmek için...

40 dakika civarında vakumlama yaptı... Bu esnada söz verdiği üzere servisin müdürü de montajı yerinde görmek için uğradı... Sohbetimiz esnasında vakumun cihaz ömrü ve verimi açısından hayati bir işlem olduğunu konuşurken ne kadar süre ile yapılması gerektiğini sorunca bizim için 30 dk civarının yeterli olacağını, ancak borulama mesafesine bağlı olarak değiştiğini söyledi... Hatta otel gibi çoklu (multi) sistem montajlarında 24 saat bile vakum yaptıklarını ifade etti...

Drenaj suyunu dış ünite izdüşümüne koyduğumuz 10 lt lik pet şişede biriktireceğimizi söyleyince hortumların ucunu şişenin dibine kadar indirmeyin aksi takdirde hortum uçlarının biriken suyun içerisinde kalması su tahliyesini mümkün kılmayacağı için iç üniteden su damlamaya başlar diye uyardı...

Hızlı soğutma (Jet cool) modunda yaklaşık 10 dk süre ile çıkış sıcaklığı ölçümü yaptı... Algılayıcıyı sağa-sola hareket edebilen iç flaplara taktı... Üfleme sıcaklığını 14.7 derece olarak tespit etti... 15 derece civarının bu fan hızında normal olduğunu belirtti...

İç ünite çok çok sessiz (Halihazırda dünyanın en sesiz kliması ünvanına sahip), dış ünite makul bir ses seviyesinde...

Fiyatı aynı teknik verilere sahip cihazlara oranla yaklaşık yarısı...Örneğin bu cihazı 2250 TL ye bir siteden almıştık... Toshiba nın bu cihaz ile aynı kategorideki pkvp serisinin 10 luk olanı 4848 TL... Üstelik bu indirimli fiyatı imiş... (Dün bir arkadaşın promosyon paylaşımında görmüştüm)...

Bu noktada şunu eklemeden geçmek mümkün değil... Yukarıda örnekte de somut olarak görüldüğü üzere ortada bir tezat yok mu? Böyle fiyat politikası olur mu? Bu insanlarımızı hafife almak hatta tabiri caiz ise adeta ''enayi'' yerine koymak değil mi?

Dikkat ederseniz burada vurgulamak istediğim marka kötülemek değil... Zira karar vermeden önce seçeneklerimin arasında o da vardı... Ancak fiyatlarının aşırı şişirilmiş olduğunu düşündüğüm için elemek zorunda kalmıştım...

Burada biz tüketicilerin hatası olduğunu düşünüyorum... Ürün tercihlerini daha bilinçli yapar hale geldiğimizde, bu tip gereğinden fazla fiyat belirleyen firmalar tercih edilmemeyi göze alamayacakları için fiyatları piyasa koşulları gereği aşağı çekmek zorunda kalacaklardır...

Diğer bir ifade ile fiyat/performans ürünlere yöneldiğimizde her firma kendisine çeki-düzen verme ihtiyacı hissedecektir...Meydanı boş bulamayacaktır...

Kaliteyi en makul fiyata sunan markaları tercih ettiğimizde tüketicinin belirleyici gücü bakın neler yapacaktır...

Burada yaptığımız yorum ve paylaşımların bilinç düzeyimizin ve farkındalık katsayımızın artması yolunda çok değerli olduğunu düşünüyorum...

Bu son birkaç parağrafta yazdıklarım nasihat vermek gibi anlaşılmasın... Zira haddime düşmemiştir... Sadece yaşıma binaen, hayata dair konu ile alakalı tecrübemi aktarmak istemiştim...

Şimdi klima mevzuuna geri dönerek aklıma takılan hususlar konusunda aydınlatırsanız sevinirim...

Bugün yapılan montajdan sonra iç üniteden normal hava üfleme sesi dışında gaz akış sesine benzer bir ses duyduk... Bu ses normal midir? ( Vakum yapılmayan cihazdan bu sesi duymuyorduk)...

Hızlı soğutma modunda yani fan hızının da maksimum olduğu durumda elde edilen 14.7 derece ağız çıkış sıcaklığı uygun bir değer mi?

merhaba @berkerden arkadaşım,

görüyorumki sizde benim gibi uzun sürede yazıyorsunuz mesajlarınızı.

öncelikle klimanızın değiştiğine sevindirm ısısanı tebrik ediyorum. hayrılı olmasıyla birlikte güle güle kullanmanızı diliyorum.

azğız çıkış sıcaklığı hızlı fanda 14,5 derece normaldir.. siz daha sonra orta fanda bir ölçüm yaparsınız ucuz bir, problu derece alırsnız şayet yoksa şuan dereceniz.. esas ölçüm orta fanda olur siz bu şekilde ölçüm alırsınız. şayet 10C altına düşerse problem yok demektir:))

şimdi size bir şey sormak istiyorum, bu sorumu sizde servis müdürüne sorabilirmisiniz durumunuz gereği size cevap vereceklerini umuyorum. biz sorsak cevap alamayız inanın.. benim uzun süreden beri merakımdır bu durum. ama lütfen altında başka bir şey aramayın. sadeca ihtiyarlık yapıyorumki acaba bir film dönebilrimi siz anlarsınız beni:))

sorum şudur, bir arkadaş üstte eurovent değerlerine dair link vermiş.. ama sizdeki klimaların kodu ile bu kod tutmamakta.

www.szegedklima.hu
    Klíma klima légkondi légkondicionáló berendezés AKCIÓ Szegedi Szegeden | Szeged Klíma
    http://www.szegedklima.hu/klima/akcio.php
    bu siteden katolog doğru yanlız ama bizde

bu http://213.155.100.140/bayi/uploaded_files/file/lg/bireysel_split_klimalar.pdf

katolog kullanılıyor 2012 tarihli zaten ozamanda incelediğimzide bu model eurovente yoktu.

bu resmi daha önce basmıştım mevsimsel verimlilikten önceki euroventte geçen kod budur.

ozamanda bu kod Türkiyede yoktu şimdide yeni değerlere göre yok Türkiyede satılanların kodu farklı ve hala bu resmi işlediğim zamanlarla ülkemizde satılan lg prestij modellerin kodları aynı... budurum ister istemez soru işareti.. ben ozamanalrda sorgulayıp lg burda ortaklığı varken neden koreden getirsin bu cihazı demiştim birol usta yok bu ürün kore malı demişti e ozaman neden euroventte değil. şimdi bu sorgulama ahiret sorusu olmamalı 2x2=4 ediyor ama neden ediyor onu bilemiyorum demekte değil:)) tamamane sorgulamamız gereken bir durum.

madem bu cihazın euroventte olduğunu söylüyorlar baktıkmı görmemiz lazım demiştim şimdide aynen diyorum. ve ekliyorum. bu cihazın ta ozamanlarki rakamı rakamı 3085-3800 gibi bir rakamdı. sizler 2250 tl ye gayet iyi almışsınız ama internet üzerinden alına rakamalar bunlar yani kendi bayisinde bu rakamlar yok. o açıdanda rakam ucuz değil aslında yani sorgu durumu çok doğmuyor. pkvp tosha ve diğer üst seri klimalra göre. çünkü internet sitelrinde çalışan frimalrın çoğu spot mantığı ile sıkışan esnafın malını toplayıp sattıklarını açık açık söylüyorlar. alo diyen herkez öğrenebilir bunu. rakamdan şüphe ediyorum neden ucuz felan diye sorunca, hemen bu cevabı veriyor bir çoğu..

şimdi ben aşağıda bay agüzle bir liste yaptığıma inanıyorum burada başta lg olmak üzere önde gelen markaların eurovent değerleri var. bu listeye yardım bekliyorum benim T%ürkçeleştirdiğim bölümlerin arasında kalan ları ve sayfayı sağa doğru taşıdığımızdaki tüm gözüken değerlerin Türkçeleştirlmesi için başta liste için bu işin proflarından saydığım testereci ağabey. xraytr arkadaş, maxfocus ağabey kocausta ağabey zaten o kaçaktır çok dalmaz ama gene bakar:)) bu konunun önde gelen araştırmacılarıdır. peşi sırada tüm klimacı ve araştırmacı arkadaşları davet ediyorum.

mesela bu resimde bakarsak örnek verdiğiniz pkvp serisine, lg -8 değerler varken tosh -7 de ölçümlemniş ama ısıtma zorluk değerlerinde lg -10 toshiba -15 budurumlar öenemli olabilir illaki.

ayrıca burdaki yeni değerere göre Mitsubishi Electric ve Panasonic in 3 + alması yenid eğelerde başa başa çekiştiklerini gösteriyor.

sayfa sonuna inersek hitachinin deli değerlerinide görebilriz ama 3 + sı yok:)) (testereci arkadaşımız bu değerler olsada klima kendiniz kıstığında çokta iç açıcı değerler oluşmadığını söylemişti zamanında..) ayrıca fujitsu değerleride mevcut. ben arkadaşlara bu değerlerin ne manaya geldiğini tek tek Türkçeleştirmelerini rica ediyorum en başta excel bilgisi ile hocamız olan testereci ağabeyimize çok iş düşüyor. xraytr arkadaşımızla bilikte.. diğer durumlarıda mühendis ve klimacı arkadaşların açıklayacağına inanıyorum. tüm meraklı arkadaşları bekliyorum ayrıca başta Birol ustanın yamağı klima55 olmak üzere. herkezden öenmli açıklamalar geleceğine inanıyorum..

-20 lerde çalışan klimalara eklemediğim mitsubishi electric değerleride mevcut.

incelemedim ama bir çok firma splitlerindede olabilir bu değerler. şimdiden herkeze teşekkürler.

edit: eklenen kişiler çıkmadığı için değiştirilmiştir --->http://i.imgur.com/JUc440Z.png

@eina @emresaganak34 @ayınkaranlıkyüzü @klimavekombi @kocausta @mat35 @klima55 ve bir çok arkadaş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 9köy -- 15 Temmuz 2013; 15:26:38 >

• www.certipedia.com
    Certificate No. AE 50231158 - Certipedia
    http://www.certipedia.com/certificates/50231158?locale=en&page_number=2

Kod farklılıkları benim de dikkatimi çekmişti ama TÜV sitesinden aynı ürünler olduğunu teyit etmiştim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: PohPohPerisi

http://www.certipedia.com/certificates/50231158?locale=en&page_number=2

Kod farklılıkları benim de dikkatimi çekmişti ama TÜV sitesinden aynı ürünler olduğunu teyit etmiştim.

birader sertifika sitesinden he iki modeli kopyalayıp aratıyorum.

ASNW096Mxy2, ASUW096Mxy2

çıkan sonuç sadece tüv sitesi...

P09MN NM2, P09MN UM2 yazıp taratıyorum.

ileri sayfalara sizde bakın hep çıkan eurovent sitesi.

yani dostum benim anladığım 2 farklı ürün var.

beni yanlış anlamayında samsung ve lg firmalarında hayatta güvenmem. 2side benim için oldum olsa taklitçi hatta teknoloji çalan hırsız firmalardır. bu konuda albani hocaya katılıyorum. dünyanın en iyi telefonunu samsung üretse dahai dikkat edin sesi ya kulağınızı deler yada yankı yapar. diğer telefonumla o yüzden doğru düzgün konuşamam. çok eski dökülmüş nokia ile konuşurum hep.

lg ninde girip karıştırmadığı ülke yoktur doğan holdinge kavrakoğluna attığı kazık gibi. bu markalarıda daha türkiyede yokken çocuk yaştayken rahmetli babamın libyadan getirdiği çok kötü seiko taklidi samsung saat ile tanıdım. kaç yıl sonra asker gittim kıbrısta gördüm hala türkiyede yoklardı. pardon yalan olmasın lg gold star olarak simtel ortaklığıyla askerlşğimden önce girmişti ülkemize. ama oldum olası hala taklitçi firma bunla benim gözümde o açıdan çok rahat bu yöntemleri yapabilirler 2 ürün üretip birini euroente birini bizim gibi 3. dünya ülkesi gördükleri ülkelere sürebilirler.

sonuçta olup olmaması önemli değil, ama eurovent sertifikasını sorguluyoruz burada. sertifikan yoksa yok diyeceksin.

bu açıdan kore firmalarına bende güvenmiyorum albani ustanın dediğine katılıyorum. zamanında samsunga mesaj yazmıştım sitelerinden Türkiyedeki modelelriniz neden euroventte yok demiştim adamala biz arayın diyorlar mail adresime yazın ben sağır ve dilsizim diyorum. inadına hala bizi arayın diye yazı gönderiyorlar siz delimsiniz diyorum gen aynı cevap geliyor. diyorum sitenizdeki iletişim forumu yerine bana mail adresşi verin. onuda vermiyorlar zamanında bimere email iletebiliyorken onalrda bu yolu seçtiler amaç sitelerindeki kutucuklar yeterli açıklam yapılmasın insanımız bıksın uğraşmasın. hele birde Allah cezanızı versin dedimi insan tamam işte kötü konuştu der kurtulurlar. burası Türkiye deme hastalığı var insanımızda ve frimalaımızda. ve bu kore firmaları olsun çin olsun yerli firmalar olsun her haltı yiyebilirler. buradanda kimsenin moralini bozmak için konuştuğumu sanmasın kimse.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Chesster1977

Merhabalar;

Öncelikle verimlilik yani EER/COP olayını açıklamaya çalışayım. Gereksiz yada kafa karıştırıcı olacak belki ama yine de bahsetmek geldi içimden Bu EER/COP ifadesini makine mühendisliği konusu olan Termodinamik dersi kitaplarında inceledim ve ısıtma, soğutmadan bağımsız olarak ısıtma veya soğutmaya ait olduğu belirtilerek EER = BTU/W COP = W/W olarak verimlilik birimi şeklinde veriliyor.

Ancak şimdiki klima kataloglarına baktığımızda hepsi değil ama çoğunlukla soğutma için EER, ısıtma için ise COP terimi W/W birimine göre yapılıyor.

Biz de hesaplarımızı ülkemize yaygın olan W/W cinsinden yaparsak karşılaştırmamız kolay olur. Araştırırken ABD'de BTU/W üzerinden hesap yapıldığını gördüm yüksek oranda, belki de hepsi öyledir. Bu yüzden onların verimleri 14-16 gibi büyük rakamlar çıkıyor. Sebebi BTU-Watt dönüşümündeki 3412 lik katsayı farkından oluşuyor.

Hesaplarken adına ne diyeceğimizin önemi pek yok, çünkü bu işin kitabı mı, üreticileri mi doğru söylüyor bilemedim? Biz ısıtma, soğutmanın W/W şeklindeki verimi diyelim ve karışıklığa yer olmasın.

Hesap yöntemi olarak da bakarsak, verimliliğimizi adı ne olursa olsun kapasite olarak belirtilen veri / tüketilen elektrik olarak hesaplıyoruz. Burada elektriğimiz Watt zaten, kapasitemiz de ister Watt, ister BTU olarak verilsin hiç farketmez. Birbirine dönüşümü 1 Watt = 3,412 BTU ile yapabiliriz. Yani yukarıdaki somut örnekle yaparsak. Nominal kapasitesi 12000 BTU olan cihazımın kapasitesini Watt cinsinden bulmak için 12000/3,412 = 3516Watt ~= 3.5kW olarak buluruz.

Bu LG klimada tüketim değeri olarak sadece nominal kapasitedeki verildiği için yavaş çalışırken ne kadar verimliliğe, yada nominal kapasitenin üzerinde ne kadar verimliliğe sahip hesaplayamıyoruz. Çok aradım ama bulamadım. Nominal verimliliği de yukarıdaki gibi 3,5 kW / 0,76 kW = 5,6 ile bulabiliriz. Soğutma içinse 2,52kW / 0,45 kW = 5,6 verimliliği hesaplarız. Yavaş veya hızlı tüketim değerleri de olsa aynı yöntemle bulacaktık.

Sorunuz olduğu için söylüyorum yanlış anlamayın. 3,5 kW bize yaptığı iş, 760 watt ise bunu yaparken tükettiği elektrik. İkisi de Watt cinsinden olduğu için karıştırmanız normal. Ancak birimler birbirine çevrilebildiği için bu şekilde oluyor. Aslında o 760 Watt da Watt/saat ama o konuya girmeye gerek yok. Biz gücü de, tüketimi de watt olarak söyleyip, anlayabiliyoruz milletçe.

9000-12000 mi? Konusuna gelirsek ben iki cihazın da yazılımı dışında birebir aynı olduğunu düşünüyorum. Katalog verilerinden incelediğim kadarıyla en ufak bir fark yok aralarında. Ağırlıkları, aynı BTU'da çektikleri A değerleri, ses değerleri vs vs. Fark yok yani. Sadece 12000 BTU olan 9000'liğin nominal olarak daha hızlı çalıştırılanı. Ancak 9000 olan cihaz da en fazla 13000 BTU soğutma hızına çıkabiliyor, diğeri ise 14000'e çıkıyor ve bu fark sayılamaz bence. Isıtmada ise aynı maksimum değere sahipler. Inverter cihaz olduğu için nominalleri farklı olsa da ihtiyaç durumunda birebir aynı hızda çalışabilir diye düşünüyorum. Soğutmadaki 1000 BTU'luk kısım hariç. Onu da az da olsa fark olsun diye yaptıklarını düşünüyorum, yoksa daha da benzer bir hal alacaklarmış çünkü.

Bu sebepten ötürü soğutmadaki 1000 BTU'luk fazlalık için 12000'lik olanın seçilmesine ve aradaki fiyat farkı düşük olsa da verilmesine gerek yok.

Nominal değerin altında ve üzerinde çalıştığı durumlarında incelediğim cihazlara göre hepsinin ayrı bir yapısı var ve yapısına göre yavaşken daha verimli, nominalde daha verimli, yavaşken verimsiz gibi değişik durumlar ile karşılaşılabiliyor. LG'nin bu ürününün de verileri tam olmadığından ne yaptığını net olarak bilemiyoruz ancak en geniş olarak şu veri çıkarımında bulundum. Bu değerler Toshibanın SKVP2 klimasında çok dengeli tutulmuş ve neredeyse min-nominal arası verimlilik tamamen sabit. Ancak onda da maksimum kapasite verimi verilmemiş, ancak yine iyi bir değer olduğunu düşünüyorum.

Bu LG 9000-12000'lik cihazın aynı olduğu konusunda ben eminim kendi içimde. Bu yüzden 9000'lik olan nominal değerde yani 8600 BTU (2,52kW) kapasitede çalışırken 5,6 verime sahip. 12000'lik olan da 12000 BTU (3,5kW) kapasitede çalışırken 4,6 verime sahip. Demek oluyor ki bizim 9000'lik cihaz da 12000 BTU luk kapasitede çalışırken 4,6 verimle çalışıyor. 13000 olan maksimuma çıktığında ise en düşük 4,5 - 4,4 gibi bir noktaya düşeceğini tahmin ediyorum. En yavaş çalışmada ne verimle çalışıyor onu bilemiyoruz malesef.

Ama büyük ihtimal nominal değerde en verimli şekilde çalışıyor ve JET soğutmaya getirmektense 8600BTU luk kapasitede bırakıp az daha uzun süre çalışması bizim için daha ekonomik olacak. Yine de JET soğutma yapmaktan korkacak birşey yok, çünkü oradaki verimi de çok çok iyi. Küçük kapasite uzun çalışıyor olarak düşünüyoruz ancak o süre içerisinde birim olarak daha yüksek verimle çalışıp daha az enerji tüketiyor ve yekün olarak baktığımızda daha az enerji tüketilmiş oluyor (Bunu otomobillerde yüksek hızda gitmeye benzetebiliriz. 90kmh ile giderken kabaca en verimlisi oluyor ancak 160 kmh ile giderken yolu daha kısa sürede aldığımız, motor daha az süre çalıştığı halde aynı yolda tükettiğimiz yakıt daha fazla gerçekleşiyor).

Tabi her cihazın minimum-nominal-maksimum verimleri değişkenlik gösteriyor ve bu yorum bu cihaza uygun olanı. Kimisi ise sadece düşük kapasiteye düştüğünde verimli oluyor ve onlarda klimayı kapa-aç yapmak bile bizim verimimizi baltalıyor. Ancak bu cihazda öyle bir durum yok, ister aç kapa yapılsın kısa süreli, ister gün boyu uzun süre çalışsın verimliliği düzgün seviyelerde oluyor. Minimum kapasitedeki verimi net olarak bilemesem de nominali harika, maksimum kapasite verimi de çok iyi olan bir cihazda düşük kapasite veriminin yerlerde gezmesini düşünmek pek mantıklı gelmiyor.

Bu yazdıklarımdan ötürü oda alanınızı vb. ayrı tutarak, bu LG Prestige 9000-12000 BTU arasındaki seçimin 9000'den yana yapılması gerektiğini düşünüyorum. Çünkü 12000'liğin kazancı soğutmadaki ek 1000 BTU dışında herhangi birşey değil benim çıkarımlarıma göre.

Umarım faydalı olabilmişimdir.

Elinize sağlık çok güzel ve detaylı bir açıklama olmuş. Az önce LG çağrı merkezini aradım "ikisi de aynı makine sadece kapasiteleri farklı" şeklinde açıklama geldi. Sizi teyid ediyor. Onlara min. seviyede tükettiği elektriği sordum bilemedi hatta beni bir de bayiye yönlendirdi !!! Bayi ne bilsin ki. Neyse bayiden kılavuzu aldığımı onların ancak orada olan değerleri söyleyebileceğini ifade edince de LG satış departmanına yönlendirdi. Ben de daha fazla üzerine gitmedim demek ki bilmiyor veya onlara bu tip bilgiler verilmiyor veya böyle bir bilgi yok. Sizve diğer kullanıcılardan ricam (kocausta* nın yöntemi) mümkünse klima min. seviyeye düştüğünde ve Jet cool modunda ne kadar enerji çektiğini ölçme imkanınız var mı? Zannediyorum ancak buradan bir EER değeri hesaplayabiliriz. (doğru mu?)

• quote:

Orijinalden alıntı: 9köy

mesajlara kişi eklemede sorun var sıralamaya kadar. geçen gün yazdığım yazıda çıkmamış.. bugün mesajı değiştirme yapıp ekledim en başta düzneleme için testereci abiyi yazdım en son o çıkmış şimdide özellikle en sona yazayım belki en başta çıkar.

http://i.imgur.com/JUc440Z.png arkadaşlar şu mesaja destek bekliyoruz mesaj üsttedir faydalı bir çalışma olacak eurovent listesi için.

gene çıkmamış la havle ya.

edit:http://i.imgur.com/btIyPtI.png saat saatine ekra görüntüsü aynı mesaj saati ile acab afazla kişi eklendiğindenmi gözükmüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 9köy -- 15 Temmuz 2013; 15:40:11 >

• quote:

Arkadaşlar;

Şöyle ki;

Montajdan hemen sonra duyduğumuz gaz akış sesi kayboldu... Sanırım ilk kullanım sonrası geçici bir durummuş...

Değişimi yapılan son cihaza ait fotoğrafları aşağıda paylaşıyorum...

• Abi selamlar yazilarinizin bir kismini okudum yaşça benden buyuk oldugunuzu düşündüğüm icin abi dedim cevap verirseniz bir sorum olacak odam 15 metre kare lg prestige almak istiyorum arastirmalarima gore 9000 btu oda icin yeterli ama 12000 lik ile arasinda 150 tl gibi bir fark var 12000 lik alip arada kapiyi acip hole dogru bir sogutma saglayabilirmiyim yoksa kapiyi acinca hiç bir faydasi olmazmi ben sadece soğutma amacli kulanicagim 9 luk ixin 5, 6 vermis 12 lik icin 4, 6 ve tuketimde 9 lukda 460 12 likde 760 bu oranlar elektrik sarfiyatinda ne kadar etki eder mesela saat lik cok az ise 150 tl fark ile 12 likmi almaliyim yorumunuZ cok onemli saygilar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: XCrazyBLaderX

Abi selamlar yazilarinizin bir kismini okudum yaşça benden buyuk oldugunuzu düşündüğüm icin abi dedim cevap verirseniz bir sorum olacak odam 15 metre kare lg prestige almak istiyorum arastirmalarima gore 9000 btu oda icin yeterli ama 12000 lik ile arasinda 150 tl gibi bir fark var 12000 lik alip arada kapiyi acip hole dogru bir sogutma saglayabilirmiyim yoksa kapiyi acinca hiç bir faydasi olmazmi ben sadece soğutma amacli kulanicagim 9 luk ixin 5, 6 vermis 12 lik icin 4, 6 ve tuketimde 9 lukda 460 12 likde 760 bu oranlar elektrik sarfiyatinda ne kadar etki eder mesela saat lik cok az ise 150 tl fark ile 12 likmi almaliyim yorumunuZ cok onemli saygilar

aleykumselam, gözüm diyeyim ozaman:))

9000 btu yeterli. çünkü 12lik klima 15m2 alanda çabuk durur.. eğer çizim yaparsanız koirdorunuza açılan kapıyı klimanızı taktırmayı düşğündüğünüz yeri. ben giremesemde diğer arkadaşlar yardımcı olurlar. normalde 9lukta koridora etki eder ama görmekte fayda var. belki hiç düşünmediğiniz yere takın diyebilriz.

• LG nin Servis dokümanı.
    Burada ayrıntılı değerler gösterilmiş. Klimanın çalışma mantığı falan açıklanmış.
    h**p://www.chlodzenie.pl/dl/dokumentacje%20instalacyjne/PDB%20Scienne%20Inverter%202012.pdf

En güzeli hangi iç ve dış sıcaklıklarda hangi kapasitede ısıtma ve soğutma yaptığı ve ne kadar enerji harcadığı yazıyor. Direk bölün COP u bulun. (102. sayfa soğutma ve 112.sayfa ısıtma değerleri var )
    Yani o kadar detaylı tablolamışlar ki, insan o değerlerin üfürme olduğuna pek inanmak istemiyor açıkçası.
    Sonuçta LG firmasını bağlar bu katalog. Yaptığınız ölçümlerde farklı değerler görürseniz klimayı iade edip paranızı geri alabilirsiniz yada ayıp oranında indirim isteyebilirsiniz Tüketici haklarınız (4077 nolu yasa) doğrultusunda. Hatta klimanın garantisi bitse bile klimayı iade edebilme hakkınız var. Çünkü bu ağır ihmal yada satıcının ayıbı bilerek gizlemesi kapsamına girer.

Ha ölçümü nasıl yaparsınız. Klimanın iç ünitesinin fanından çıkan hava miktarı katalogda yazıyor zaten. Klima girişi çıkışındaki havanın sıcaklığının farkını alırsınız. Tablodan iç ünite - dış ünite değerlerine bakarsınız ve klimanın harcadığı enerjiyide bir güçmetre ile ölçersiniz. Biraz 4 işlem ile gerçek COP değerini bulursunuz. Yani gerekli alet edevat 1 dijital termometre, bir güç ölçer, bir de hesap makinesi.

Minimum güçde iken ne enerji harcadığını bilemiyorum ama diğer klimalarda da bu durum pek parlak değil diyebilirim. Eğer klimaya araba parası vermiyorsanız.

Servis kataloğuna göre Toshiba B10 SKVP den çok daha güzel bir cihaz. -15 derecede %72 kapasitede çalışıyor(muş). Toshiba SKVP ise ancak %40 kapasitede çalışabiliyor servis dokümanına göre.
    Yani bilemiyorum çok detaylı bir doküman hazırlamışlar. Adam bunları yazmayabilirdi de. Mesela Toshibanın servis klavuzunda bu şekilde ayrıntılar yok. Sadece sıcaklığa bağlı kapasite düşümü gösterilmiş grafikle ama o kapasitede harcanan enerji yazılmamış.

Bilemiyorum. Nereden baksam güzel geliyor. Bir de arada 500 TL den fazla fiyat farkı var nereden baksan. O paraya gider 150W güneş paneli ve grid-tie inverter alırsın, şebekeye bağlarsın. COP tavan yapar Allahıma :D

• Harikasın kardeş,
    Verileri (ısıtma ve soğutma) pdften resim dosyasına çevirdim, buraya ekliyorum:

Bu verileri elde etmek için çok uğraştım. Isısan merkezdeki teknik elemana kadar ulaştım o bile bilmiyordu. Verilerin altındaki açıklama şöyle:

DB : Dry Bulb Temperature [°C] (bizim termometre ile ölçtüğümüz sıcaklık)
    WB : Wet Bulb Temperature [°C]
    TC : Total Capacity [kW] (toplam kapasite)
    SHC : Sensible Heating Capacity [kW]
    PI : Power Input [kW] (Comp.+ indoor fan motor + outdoor fan motor) (çekilen güç)

Bildiğim kadarıyla PI/TC bize verim katsayısını veriyor. Mesela soğutma için içerisi 27 derece dışarısı 35 derece iken
    9000'lik alet 2,5/0,45=5,55 oranında verimli. İçerisi serinleyip 22 dereceye gelince (5 derece azalınca) 2,28/0,44=5,18'e düşüyor.
    12000'lik alet 3,5/0,76=4,60 verimli iken 22 derecede 3,20/0,75=4,26'ya düşüyor. Bu seviyede iki cihaz da harika verimliliğe sahip görünüyor.

Diğer ısılar için hesaplamalar yapılabilir. Eğer dosyayı excel formatına çevirebilseydim herbir sıcaklık değeri için verimliliği tablo halinde sunmayı isterdim.

Lg kitapçıkta "DC Inverter World Highest Efficiency, Hyper (#1)" şeklinde iddialı bir ifade de kullanıyor. Isısan teknik servisteki eleman9000-12000 karşılaştırmasında ikisi ayrı makineler demişti (ben ikna olmadım) ve 'sınır değerlerdesiniz, güney cephe olduğundan 12000 tercih edilmeli' demişti. Kocausta* nın şu ifadesi acaba abartılı mı?

Orijinalden alıntı: kocausta*

Katalog verilerine göre bu alet Toshiba PKVP'nin LG versiyonu gibi, fiyatı da yaklaşık olarak yarısı.
    Ayrıca Toshiba'dan farklı olarak daha rafine özellikler eklenmiş, ses-filtreler-kullanım kolaylıkları babında.

Başka bir başlıkta kullanıcı bir arkadaşın yazdığına göre servisi (daha doğrusu ana firma) de oldukça ciddi.

Bu durumda, 2 bin lira civarı verecek her kişiye 35 m2'ye kadar mekanlar için önerilecek ilk klima bu olmalı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Chesster1977 -- 17 Temmuz 2013; 16:40:47 >

• Biri şu klimanın detaylı incelemesini yapsa da katalog verileri eer cop vs ne derece doğru nasıl bişey olduğunu öğrensek fena olmazdı.
  • Klimayı düşündüğüm odanın krokisini de ekledim. Ev İstanbul'da, camlar çift cam, bina mantolamalı ve evin önü açık güneyden iyi güneş görüyor, son olarak 470cm x 470cm odadaki tavan yüksekliği 255cm.

quote:

Orijinalden alıntı: mbirol

Pekiyi nedir doğru kapasite ,çok yazdık bir defa daha yazalım.

Kullanım alanınız 20 m2 diyelim,2,7 standart yükseklik ile 54 m3 yapar,orta düzey bina yapısı (ara kat yalıtım yok eski standartlarda yapı) benim kullandığım kat sayı 180 ,bu güne kadar beni yanılmadı. Kapasite miz 9720. Şimdi geldik ince noktaya Nominalde 13 000 Btü ısıtma kapasitesi olan bir klima nın %70 ne olur dersek 9100 Btü/h İşte size ideal kapasitede çalışacak makina.
    Burada seçimi yapanın insiyatifine kalmış bir durumda söz konusu tabiki,alan 25 m2 diyelim ki 67,5 m3 yapar
    yine 180 katsayı ile çarparsak 12150 Btü çıkar.Pekiyi bu olmaz mı. Olabilir ama neden?İşte insiyatif ve tecrübe burada devreye giriyor.Herkes şunu düşünebilir,makina zaten 17 000 btü ye çıkıyor neden yetmesin.Yeter yetmesine de tapa gaz çalışınca neye yarar,ha kapasitemiz nominal çıktı derseniz,pekiyi dış sıcaklık 0 olunca ne olacak.Şimdi duyar gibi oluyorum,Birol hoca sen diyorsun ya -15 çalışyor falan filan,makina -15 çalışıyor tamamda senin evin duvarları da Tembel arkadaş yan gelmiş yatıyor gelen geçenin hesabı belli değil.Yani insiyatif kullanma burada işte,evin konumu,dış cephe ölçüsü,klimanın sürekli kullanılıp kullanılmayacağı vs. gibi.Buda işin ustalık kısmı.

Hesabınızı yaparken özellikle inverterde çıkan kapasitenin üzerine %30 koyup nominal kapasiteyi bulun,seçiminizi ona göre yapın,tüketiminiz min. olur.

Ne dersiniz LG AS-W096MMF0 9000Btu yeterli olur mu yoksa .... ne olur ne olmaz LG AS-W126MMF0 12000 Btu mu ?

Aklıma bir de şu takıldı: İnverter klima (araba metaforu üzerinden gidersek) 3 vites mi yoksa çok vites mi? (9000'lik (aslında 1025-8600-13000) ve soğutma üzerinden gidelim) Eğer 3 vites ise şöyle çalışır; normalde 8600 ile çalışır, oda belli serinliğe ulaştığında 1025Btu'ya düşer ve orda kalır. Oda biraz ısı kaybına uğrar ise yeniden 8600 ile çalışır ve arada herhangi bir Btu (veya kW) değerinde çalışmaz. 13000 gibi max değere 'jet cool' gibi kullanıcı isteğinde çıkar. Eğer böyle ise çok akıllı bir makina gibi değil. Diğer durum da şu makina duruma göre btu (veya kw) değerlerine gider gelir. Belki 8600 Btu ile başlar oda biraz serinleyince (mesela) 5000Btu ya düşer , biraz daha serinleyince (mesela) 3000 Btu ile çalışır bir süre sonra minimum 1025 ile devam eder. berkerden'e kardeşime göre ve _EUA_'nın postaladığı kitapçığa göre makina (iç+dış ünite) fiziksel olarak tıpatıp aynı, sadece nominal değerler 8600 ve 12000'e (belki yazılımla) sabitlenmiş. Eğer çok vitesli durum doğruysa o zaman 12000 Btu'nun 8600 Btu makinadan HİÇ bir farkı kalmaz. Yok eğer 3 vites durum doğruysa o zaman (mbirol beyin mütalaası gereğince) benim odaya 12000'lik makina daha uygun olur. Acaba hangisi doğru?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Chesster1977 -- 18 Temmuz 2013; 11:33:18 >

• Kışı başarı bir şekilde geçirirse,bence tam alınacak ürün.ME ile LG arasında gidip geliyorum bede :)
  • Chesster1977 C kullanıcısına yanıt
    Ehehe servis kitapçıkları iyidir. Önceden seri modeli yazıp arasaydın keşke. İnternette parayla satan siteler var bu kitapçuğu 19 Euro mu ne...

Tablo altında bir not daha var, diyor ki
    1. All capacities are net, evaporator fan motor heat is deducted.

Bu ne demek şimdi pek bilemedim. "Fan motorunun sıcaklığı düşülmüş" yani meali "fan motorunun çektiği elektrik enerjisi düşürülmüş" olarak da düşünülebilir.
    Şimdi burada iç fan mı dış fan mı söyleniyor?
    Yani şu mudur?: İç ünitedeki fan motoru bir sıcaklık üretir, bu değer üretilen soğuk hava değerinden düşülmüştür.
    Yoksa şu mu?: Dış ünitedeki fanın çektiği enerjiyi ben bunu hesaba katmıyorum.

Bence 1.si kast edilmiş. Öyle ince ince hindik aramayalım. Adamlar bunu bile hakikaten yapmış ve hesaba katmışlarsa şapka çıkartmaktan başka yapacak bir şeyimiz kalmıyor.

Ha tabloyu şu şekilde yanlış yorumlamayalım, oda sıcaklığını istediğimiz sıcaklık olan 25 dereceye getirdiğimizde klima hala tam kapasitede çalışmayacağı için bu tablo kullanılamaz. Düşük güç durumundaki verim hakkında hiç bir şey ifade etmiyor bu tablo bize.

Ayrıca acaba bu klimanın 9 ile 12K lık versiyonları arasında bir fark var mı diye şüphesi olan arkadaşlar. Cevap veriyorum : YOK.
    Zira Toshiba B10 SKVP ile B13 SKVP arasında da bir fark yok. Tek fark içindeki jumperlerın konumu. Yani safi yazılım ile ayarlanıyor klima.

9K BTU yeter mi? Bence yeterli. Çift cam ve Mantolaman var bir kere. Bunlar büyük fark yaratır. Dışarıdan enerji girişi minimum düzeyde olur. Bir de perdeyi çekersin beyaz güneşliği. Fark yaratır biraz :D
    Benim de salon 25 mt kare. Tavan yüksekliği de aynı. Bizde de çift (sinerji) cam ve mantolama var. Ama duvarlar doğu+güney cephesine bakıyor. Akşam güneşi yemiyor. Ben 9 düşünüyorum verimi yüzünden.
    En kötü ihtimal uzun süre çalışması gerekir soğutmak için. Zaten JetCool olduğundan sıkıntı duymuyorum. Ayrıca uzun süre çalıştığında zaten buz gibi bile yapar evi.

Ha 9 ile 12 K arasında da 150 lira fark var. Hiç birşey değil diğer klimalara göre ama bence 9 babalar gibi yeter.
    Bakalım kışa girerken alacağım inşallah kısmetse. Hemi fiyatları düşer. Kışın gece gündüz klima ile ısınırız. Geceleri elektrik ucuz zaten. Açarım kapıları, sabaha kadar tam güçde çalışsın, verimli verimli. Gaz mı yakacaz boyna? :)

• @Chesster1977

Ben de aldıktan sonra sizin gibi düşündüm ilk çalıştırınca acaba minimum, nominal, maksimum olarak çalışıyor arasına hiç düşmüyor mu diye pimpiriklenmeye başlamıştım. Sesin direk kulakla ölçülmesi de kolay olmadığından biraz vakit harcamak gerekiyordu.

İlk günlerde açınca klimanın bu davranışını anlayabilmek için toplamda birkaç saat dinlemişimdir. Oda sıcaklığına yakın, ortalama, uzak, jet, ısıtma, soğutma, ekonomi, plasma aktifken vs. hepsinde dinledim. Kaydını net olarak tutmadım ama saydığım en az 7-8 farklı çalışma hızı vardı ses seviyesi değişikliğinden farkettiğim. Benim kaçırdığım da var ise belki 10 a kadar çıkıyordur. Sonuç olarak %10 ile %12,5 arası kapasite farkları ile çalışabiliyor cihaz.

Tohsiba PKVP'de %10 ar farkla kapasite değerleri verilmiş tabloda. Bunun da onun gibi çalışabilmesi içimi rahatlattı.

Çalışmaya başladığında da direk yüksek hızda çalışmıyor. Yavaştan başlıyor ve kısa aralıklar ile hızını bir üst seviyeye taşıya taşıya nereye çıkacaksa çıkıyor. Yani ani yüklenme gibi bir durum olmuyor.

Yavaş çalışma durumunda ise eğer en yavaş yani 1023 BTU'luk en düşük çalışma kapasitesi fazla gelirse dış ünite duruyor. Çok düşük derecelerde kullanılmaz ise, yani oda sıcaklığının 1 derece altında çalıştırılırsa bu durum ile sık sık karşılaşılıyor bizim evde. Bu şekilde hava çok tatmin edici seviyede olsa da elektik tüketimi bizim florasanlı LCD TV'den çok daha düşük olacaktır diye düşünüyorum.

Ama daha önce de söylemiştiniz ölçme durumunuz var mı diye cevaplayamamıştım kusra bakmayın şimdi yeri gelmişken söyleyeyim. Elektrik ölçüm cihazımız olmadığı için ölçemiyoruz. Bunu baya düşündüm almadan önce hatta montaj sırasında sonra ölçüm cihazı bulursak uygun fiyata diye fişli bırakmayı düşündük klimayı ancak sonunda direk bağlantı yapıldı daha sağlıklı oluyormuş diye klimanın elektrik hattı ve böyle bir ihtimal de kalmadı pek. Ancak çok çok merak ediyorum bu değerleri ben de. Tek klima değil bütün çalışan aletlerin stand by değerlerini, çalışma değerlerini bir bir ölçmeyi istiyorum ama kısmet artık...

Tekrar klimaya gelecek olursak soğutma modunda iken dış fan sessiz ama hızlı dönüyor. Isıtmada ise dış fan çok daha yavaş dönüyor. Kompresör hızı değişiyor detaylı şekilde ancak dış ünite fan hızı değişmiyor gözlemlediğim kadarı ile. Fan sesi belirgin duyulmuyor bu yüzden hava debisinden anlamaya çalışıyorum belki fark edememişimdir ancak minimum kapasitede bile soğutmada iken baya hava üflüyor. Bu sebeple değişmiyor gibi geldi. Başta bu eksik gibi geldi ancak sonra ısı transferinin taze havanın ne kadar bol olduğu ile alakasını düşününce mantıklı geldi. Diğer türlü verim düşecek çünkü. Zaten dış ünite fanının çektiği elektrik 45 W sadece. Kalite düştükçe aynı kapasitede bunun da arttığını gördüm bazı örneklerde.

BunlarIN sonucunda 9000'liğin şahsen 12000'lik olan model ile aynı hızlarda çalışabileceğini ve fark vermenin gereksiz olduğunu hala düşünüyorum. Anladığım kadarı ile siz de bu düşünceye sıcak bakıyorsunuz.

@_EUA_

Burada PI=Power Input olarak kastedilenin prizden çekilen toplam elekrik olduğu belirtiliyor. Yani 9000'lik için soğutmada nominal 450W = kompresör + iç ünite fanı + dış ünite fanı şeklinde. Bunun dışında bir tüketim yok. Toshiba ve Mitsubishi'de de bakmıştım ve aynı şekilde iç+dış toplayınca toplam tüketim yani verimlilik hesabına giren elektrik tüketimi çıkıyordu.

Sizin de bahsettiğiniz

"1. All capacities are net, evaporator fan motor heat is deducted. " konusunda da şu deducted kelimesini araştırdım. Mahsup deniyor. Yani düşülmüştür diyor. Benim anladığım kadarı ile açıklamaya çalışırsam...

Cihaz çalışırken içeriden nominal olarak içeriden 8600 BTU ısı çekilip dışarı atılmasını sağlıyor. Ancak iç ünitedeki 20W gücündeki fan ise 20*3,412=68 BTU'luk bir ısı girişine sebep oluyor iç ortamımıza. Yani aslında 8668 BTU luk bir brüt kapasiteye sahip olan cihazımız bize fan motorunun kattığı ısı ile 8600 BTU'luk net iş yapıyor.

Adamlar bu kadar ince düşünüyorsa helal olsun ne diyelim. Sineğin yağı derler ya onun gibi. Hesaplamaları da garip geldi aslında bu kadar ince ama neyse. Çünkü genelde kandırmaya çalışmalarına alışmışız. Yine de kesin böyle demiyorum, güvenlik payı bırakalım

Benim anladığım ve çıkardığım sonuç bu şekilde...

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.