Şimdi Ara

LG AS-W126mmF0 Prestige inverter kullanan var mı ? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
255
Cevap
2
Favori
32.738
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Yaklaşık 28 m2. lik salonum var. Kapı yok. Koridor ve antre 12 m2. Güneybatıya bakan cephede yaklaşık 7m2 pencere var.
    Camlar ısı geçirgenliğini engelleyen türden (ısıcam comfort)

Birleşen alanın üzeri teras, yalıtım yok, keza duvarlarda da yalıtım yok. Malum Çanakkale' de kışları çok (-) dereceleri görmüyoruz.

Gün boyunca güneş görüyor. Maksat yazları serinlemek.
    Ancak kışları da merkezi doğalgaz olan kalorifer sistemine destek olmak. Özellikle kimi zaman dış ısıya göre yanan doğalgaz sebebiyle evlerin içleri daha soğuk oluyor. Bu zamanlarda soğu kırmak. Isınmak.
    Sabahları 08.00 de evden çıkıp, 18.00 den sonra eve geliyoruz. Saat 24.00 e kadar çalıştığını düşünürsek yaklaşık 6 saatlik bir kullanım süresi olur.

Önerdiğiniz 9 luk klima yeter mi ?

Şekil de böyle.

https://store.donanimhaber.com/a4/9d/b2/a49db25e52855a3e9ba8c39227b2848c.jpg
     LG AS-W126mmF0 Prestige inverter kullanan var mı ?

• LG Prestij (AS-W096MMFO ) 9 luk klimayı sipariş verdim. Bekleyelim görelim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: prmtr

LG Prestij (AS-W096MMFO ) 9 luk klimayı sipariş verdim. Bekleyelim görelim.

Hayırlı olsun...

Anladığım kadarıyla ürün LG Türkiye garantili...

Bundan sonra en önemli husus montaj ve vakumlama...

Densizin biri çıkıp, tabiri caizse bir çuval inciri berbat etmesin... Bizim cihaza 40 dk civarında vakumlama yapıldı...

Ayrıca dış üniteyi yer müsait ise duvardan mümkün olduğunca uzağa monte etsinler...

Kalın lastik takoz takılması sarsıntıyı minimize etmesi açısından önemli bir husus...

Filitrelerinin biri yanlış hatırlamıyorsam kutunun içerisinde geliyor... Dalgınlık olmaması açısından Petek şeklindekinin de iç üniteye takılıp takılmadığını kontrol edin...

Elektrik bağlantısı esnasında 16 Amper C tipi bir sigorta da önerilen bir detay... Tabi bunu ehil bir elektrikçiye yaptırmamız gerekiyor... (Ben bu işi 50 TL karşılığı yaptırabilmiştim... Kıyas olsun diye ifade ediyorum)...

Aklıma gelenler bunlar...

Şuna eminim... İyi bir seçim olmuş... Tam bir f/p ürün... Satıcı olsam bu kadar övemezdim herhalde...:)

• prmtr kullanıcısına yanıt
    Deneyimlerini bekliyoruz bakalım. Şu sıcak günlerde performansı ne olur bende meraktayım. İnşallah servis kitapçığındaki gibidir.
  • Prestige İnverter,Bosch Termoteknik Isıtma ve Klima Tic. AŞ Ait değilmiydi,LG Türkiye ile alakası varmıydı.benmi yanlış biiyorum ? @berkerden
  • quote:

Orijinalden alıntı: ejke

Prestige İnverter,Bosch Termoteknik Isıtma ve Klima Tic. AŞ Ait değilmiydi,LG Türkiye ile alakası varmıydı.benmi yanlış biiyorum ? @berkerden

Türkiye'ye iki ithalatçı da ürün ithal ediyor. LG Türkiye ve Bosch termoteknik. İkisi de kendi ithal ettiği ürünün garantisini kendisi veriyor,yani servis teşkilatı da ayrı.....
  • quote:

Orijinalden alıntı: ejke

Prestige İnverter,Bosch Termoteknik Isıtma ve Klima Tic. AŞ Ait değilmiydi,LG Türkiye ile alakası varmıydı.benmi yanlış biiyorum ? @berkerden

Burada vurgulamak istediğim kendimizi sağlama alma zorunluluğumuz...

Forumda okuduklarım ve 9köy arkadaşımın uyarılarıyla, piyasadaki bazı ürünlerin spot olabileceği ifade edilince temkinli olmak gerektiğini düşündüm...

Bayiden alınan ürünlerde sorun olmaz... Ancak bayilerde de fiyatlar çok uygun değil...

Garanti durumu, ürünü benim gibi internet sitesinden daha uygun fiyata bulupta alanların sorgulaması gereken önemli bir husus diye düşünüyorum...

Aksi takdirde ürün ile ilgili bir problemde muhatap bulamamak anlamına gelir...

Daha önce ifade ettiğim gibi; internet sitesinden aldığım ürün Bosch Termoteknik Isıtma ve Klima Tic. AŞ nin yetkili satıcısı olduğu üründü... LG nin 444 lü destek birimini arayarak montaj için servis yönlendirmesini yaptılar...

Hatta vakum yapılmadığı için tekrar muhattap olarak LG ye mesaj ile durumu ilettim... Anında servis ( Isısan ) devreye girdi... Yeni bir ürünü buradaki (Çanakkale) LG bayisine sipariş ettiklerini belirtti...

Yeni gelen ürün de Bosch Termoteknik Isıtma ve Klima Tic. AŞ nin ürünüydü... Zaten her iki ürüne ait fotoğrafları da paylaşmıştım...

Netice olarak; bu ürünü başka ithalatçı firmaların getirip getirmediğini bilmiyorum... Hatta spot olarak tabir edilen ürünlerde durum nedir? onun hakkında da fikir sahibi değilim...

Burada emin olduğum yöntemi paylaşmaya çalışıyorum...

Spot ürün nedir? Garantisi nasıl oluyor? Ana marka bu ürünlere sahip çıkıyor mu? konularında bilgi sunabilecek arkadaşların paylaşımlarını bekliyoruz...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berkerden -- 27 Temmuz 2013; 19:01:52 >

• Ben bu marka konusunda bazı tavsiyelerde bulundum ,ama yinede tekrar edeyim,

Birincisi model olarak prestij serisini gözüm tuttu,gerisini bilmem ,yorumda yapmam ,alanın kendisine kalmış.Demesin sonra Birol usta önermişti falan diye..

İkincisi ise ben kesinlikle Isısan Bosch Termoteknik ithalat ve servis hizmetini desteliyorum,öbür tarafı tanımam bilmem. Serüven yaşamak isteyen kendi bilir..

• quote:

Orijinalden alıntı: prmtr

LG Prestij (AS-W096MMFO ) 9 luk klimayı sipariş verdim. Bekleyelim görelim.

Hayırlı olsun ama 28m2 yere 9 luk küçük olmaz mı?
  • Alım süreci konsunda yaptıklarımdan bahsedeyim.

Evvela intenetten 2.269 TL ye Ereyon isiml sitede bu cihazı buldum. Ereyon' u aradım. Kesinlikle spot vs değil dediler. MNG Kargo ile 54 TL Yurtiçi Kargo ile 55 TL kargo ücreti olduğunu, LG nin ithal ürünü olduğunu söylediler. Toplamda 2.324 TL gibi bir rakama mal oluyordu.

Ancak sattığı dğer tüm cihazlarda ve özellikle Toshibalar' da ithalatçı garantili ürün diye ayrıca belirtilse de LG için bu yönde bir beyan yoktu.

berkerden ' in uyarısıyla LG müşteri hizmetlerini aradım. Ereyon' da satılan ürünün onların ürünü olup olmadığını sordum. Müşteri temsilcisi : Televizyonlar dışında LG ürünlerinin tümü bizim getirdiklerimizdir. Başka bir ithalatı yok dedi. Sonra bu konuda Bosch Terme Teknik ile görüşün deyip beni onlara yönlendirdi. Bosch Terme Teknik müşteri temsilcisi : Bizim getirdiklerimiz dışında başka ürüne hizmet vermeyiz gibisinden brşeyler söyledi.

Çanakkale' de aynı ürüne LG Shop' ta 2.600 TL fiyat verdiler.

Anladığım kadarıyla bu ürünü sadece LG getiriyordu ve onların getirdiklerinden başka bir ürün yoktu. Ancak bir kaç yüz TL için riske girmeye de cesaret edemedim.
    Ben de arkadaşım vasıtasıyla patrona ulaşıp ekstra indirim rica edip (sadece bize özel olduğu söylenerek) 2.475 TL /12 olacak şekilde sipariş verdim. Fiyat olarak bence makul br seviyeye gelmişti.

Aslında Ereyon' da Toshiba pkvp yi almak isterdim. Ancak orada bile yaklaşık 4.600 Tl gibi bir fiyat olunca diğerinden neredeyse iki adet LG alınabiliyor. Ki bu da LG yi makul hale getiriyor. Burada üstatların beğenisini de almış olması benim için yeterli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi prmtr -- 28 Temmuz 2013; 12:17:11 >

• Yahu LG Prestij (AS-W096MMFO) 2204'ten (havale ile ve kargo bedava!), AS-W126MMFO ise 2370'ten veriyorlardı ben forumda 9 mu 12 mi diye tartışırken indirim gitti. Meğer fiyat süreli kampanyalıymış. Kendime kızdım. İyi fiyatı bulan kaçırmasın kardeşim. Ben de fiyatın eskiye geri düşmesini bekleyecem. Tahminim yaz sonuna doğru uygun hale gelir.
  • Merhabalar bende Bosch Termoteknik Isıtma ve Klima Tic. AŞ'nin ithal ettiği ürünü aldım servisine ısısan bakıyor. Dün gelerek kurulumunu yaptılar bu noktada sormak istediğim bir nokta var. Servise vakumlama işlemini sorduğumda iki şekilde sistemin havasının alındığını birincisinin vakumlama ikincisinin ise süpürme işlemi olduğunu söyledi özellikle inverter klimalarda süpürme ile hallettiklerini söyledi. Bense siz üstadlardan aldığım bilgi ile vakumlamanın şart olduğunu söyledim o ise süpürmeninde aynı sonucu verdiğini söyledi. Servise uzak bir noktada olduğum için çıkın gidinde diyemedim şunu yaptım. Madem öyle garanti belgesi notlar kısmına ''havası süpürme işlemi ile alınmıştır vakum yapılmamıştır.' notunu yazdırdım.

Süpürme dediği mesele dış ünitedeki ventillerden birinin sübobunu açıp diğer suboptan klima gazını veriyom klima gazı geldiğinde (nasıl anlıyorsa) açık olan subobuda kapatıp işlemi bitirdi. Bu bahsettiği uygulama zannetmiyorum ama gerçekten vakumlama ile aynı sonucu verirmi. Yoksa direk bu garanti belgesi ile ısısan genel merkezine şikayette buluniyimmi ne dersiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: recox41

Merhabalar bende Bosch Termoteknik Isıtma ve Klima Tic. AŞ'nin ithal ettiği ürünü aldım servisine ısısan bakıyor. Dün gelerek kurulumunu yaptılar bu noktada sormak istediğim bir nokta var. Servise vakumlama işlemini sorduğumda iki şekilde sistemin havasının alındığını birincisinin vakumlama ikincisinin ise süpürme işlemi olduğunu söyledi özellikle inverter klimalarda süpürme ile hallettiklerini söyledi. Bense siz üstadlardan aldığım bilgi ile vakumlamanın şart olduğunu söyledim o ise süpürmeninde aynı sonucu verdiğini söyledi. Servise uzak bir noktada olduğum için çıkın gidinde diyemedim şunu yaptım. Madem öyle garanti belgesi notlar kısmına ''havası süpürme işlemi ile alınmıştır vakum yapılmamıştır.' notunu yazdırdım.

Süpürme dediği mesele dış ünitedeki ventillerden birinin sübobunu açıp diğer suboptan klima gazını veriyom klima gazı geldiğinde (nasıl anlıyorsa) açık olan subobuda kapatıp işlemi bitirdi. Bu bahsettiği uygulama zannetmiyorum ama gerçekten vakumlama ile aynı sonucu verirmi. Yoksa direk bu garanti belgesi ile ısısan genel merkezine şikayette buluniyimmi ne dersiniz.

Aynı sorun bizim de başımıza geldi... Hatta servis elemanı çok yakın ifadeler kullanıp süpürme yapmak ile yetinmişti...

Bu konu altında, ayrıca vakumlama ve klima tavsiyesi konuları altında da birçok paylaşımım mevcut... Faydalı olacaktır...

Biz direkt LG destek birimine problemi yazılı olarak iletmiştik... (Örneğini de yayınlamıştık)... LG sitesinde ürününün kaydını yapıp oradan yapabilirsin...

Başka hiçbir yeri ne aradık ne de mesaj attık... Tek bir mesaj ile sağolsunlar devreye girip ürünü yenisiyle değiştirip uygun şekilde montajını yapmışlardı... 3 ay kadardır bu konuları takip edip yardımcı olmaya çalışıyorum...

Ürününe tek bir mesaj ile bu kadar sahip çıkıldığına hiç şahit olmadım... Yani ana marka ve servis hizmetlerinden duyduğum memnuniyeti ifade etmeden geçemeyeceğim...

Umarım aynı hassasiyet gösterilip kolayca sorunun halledilir...

Fiyatını, aldığın yeri, montaj fotolarını ve izlenimlerini paylaşırsan amme hizmeti olacaktır...

Kolay gelsin...

• artık pazartesi gününden itibaren bu konu üzerine bastıracağım bakalım ne kadarlı bir süre içersinde cevap alabileceğim.
  • sevgili forumdaşlarım :) benim evde vestelin 18.000 BTu luk kliması var..7 yıllık..artık değişim zamanı geldide geçti bilem.bu lg nin prestij serisinmde almayı planladı.. benm evin salonu 26 m2 dir.. acaba 9.000 BTU luktanmı Yoksa 12.000 BTU luktanmı alsam...evimin salonu güneye bakıyor..çok güneş alıyor...değerli yorumlarınızı tavsiyelerinizi bekliorum..not: klima soğutma amaçlı kullanılacaktır..başka marka model örenrilerinizide yazarsanız sevinirim..şimdiden tşk ederim.
  • sayın: prmtr çanakkaledesiniz ..bende çanakkaledeyim...lg prestij serisi fiyat vs. konusunda bana bilgi verirseniz sevinirim..tşk ederim.
  • oraya 9000 lik küçüktür kesinlikle. 12000 lik üstatlar daha iyi bilir ama işini görecektir diye düşünüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mesido

sayın: prmtr çanakkaledesiniz ..bende çanakkaledeyim...lg prestij serisi fiyat vs. konusunda bana bilgi verirseniz sevinirim..tşk ederim.

Biraz yukarıya doğru giderseniz tüm izahatı görebilirsiniz. 9 ile 12 arasında performans olarak çok fark olacağını sanmıyorum.
  • Merhaba arkadaşlar lg konusunda baya araştırma yaptım özellikle prestige inv çok beğenmiştim fakat 18000 btu mevcut olmadığı için alamamıştım prestige inv twin rotary kompresör kullanılıyor çok sessiz iç ünitede aynı şekilde kendim econo inv taktırdım birde mal orjinal kore malı klimanın artıları eksilerini kendi tecrübelerimle linkte paylaştım http://forum.donanimhaber.com/m_78873250/tm.htm
  • Merhaba arkadaşlar ; Ereyon sitesinden Lg AS-W096MMFO 9000 Btu Prestige Inverter V Klimayı almayı düşünüyorum. Site yönetimi ürünlerin LG Türkiye garantisi altında olduğunu söylüyor. LG Türkiye ise bu ürünleri Isısan firmasının getirttiğini ve onların garantisi altında olduğunu söylüyor. Yani kafam karıştı fiyat olarak piyasanın oldukça altında zira Antalya'da bu ürünü en ucuz 2.800 TL ye peşin fiyatına bulabildim. Bu siteden alışveriş yapıp garanti ve servis konusunda yaşadığınız tecrübeleri payalışırsanız sevinirim.
    Teşekkür ederim...
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.