Dün itibarı ile ereyon sitesinden Lg AS-W096MMF0 siparişi verdim.Bakalım ne zaman gelecek
lg prestige 12000lik klimamızı ereyon sitesinden 12 taksit 2499tl ye satın aldım. pazartesi sipariş çarşamba teslimat cumaya da montaj oldu. servis çok iyiydi. vakumlama yapıyor musunuz diye sorduğumda vakumlamasız klima takılmaz abi dediler ve 40 dakika vakumlama yaptılar. şimdilik havalar güzel olduğu için yoğun kullanmadık. ama malzeme kalitesi filan gayet iyi. 18 m2lik odamızı 20dakikada fırın yaptı desem yeridir. biz oda koridor ve yatak odasını ısıtmak için kullanacağız ve yeterli olacak gibi. fatura ve kullanımla ilgili detayları zamanla buradan paylaşırım fikir vermesi için..
quote:
Orijinalden alıntı: bgmeu
lg prestige 12000lik klimamızı ereyon sitesinden 12 taksit 2499tl ye satın aldım. pazartesi sipariş çarşamba teslimat cumaya da montaj oldu. servis çok iyiydi. vakumlama yapıyor musunuz diye sorduğumda vakumlamasız klima takılmaz abi dediler ve 40 dakika vakumlama yaptılar. şimdilik havalar güzel olduğu için yoğun kullanmadık. ama malzeme kalitesi filan gayet iyi. 18 m2lik odamızı 20dakikada fırın yaptı desem yeridir. biz oda koridor ve yatak odasını ısıtmak için kullanacağız ve yeterli olacak gibi. fatura ve kullanımla ilgili detayları zamanla buradan paylaşırım fikir vermesi için..
Ben ereyon dan cuma günü sipariş vermiştim.Hafta sonuydu bayramdı derken 6 gün oldu bizim klima ortada yok.Bugün aradılar 4 kasımda gönderceklermiş.
quote:
Orijinalden alıntı: maxforce
Dün itibarı ile ereyon sitesinden Lg AS-W096MMF0 siparişi verdim.Bakalım ne zaman gelecek
iyi akşamlar hocam. öncelikle klimanız hayırlı olsun . size gönderilen klimanın kutusunda AS-W096MMF0 mu yazıyor yoksa AS-W096MMF5 mi paylaşırsanız sevinirim.
quote:
iyi akşamlar hocam. öncelikle klimanız hayırlı olsun . size gönderilen klimanın kutusunda AS-W126MMF0 mu yazıyor yoksa AS-W126MMF5 mi, birde iç ünitenin ağız çıkış sıcaklığını ölçüp paylaşırsanız sevinirim.
mmf5ti sanırım.. neden?
quote:
mmf5ti sanırım.. neden?
iyi akşamlar hocam. bende 17 m2 lik odamız için bu klimanın 12 liğinden sipariş verdim. AS-W126MMF0 diye sipariş verdim ama AS-W126MMF5 olarak geldi . bu prestige serisinin yeni modeliymiş. herşey eskisiyle aynıymış tek üstün tarafı oda iyonizerli oluşuymuş. ama ben bu klimadan memnun değilim . klimanın ağız çıkış sıcaklığını ölçmek için sıcaklık ayarını 30 C ayarladım . bir müddet sonra oda sıcaklığı 25 C ye geldiğinde klimanın ağız çıkış sıcaklığını ölçtüm sıcaklık 45 C . diğer klimalarda ağız çıkış sıcaklığı 65 C nin üstünde ölçülürken benimki niye 45 C. normalde bu çok düşük değilmi. ben bu klimadan memnun kalmadım. kimseye tavsiye etmem . Lg ve samsung iki koreliye asla güvenmeyin derim ben.
sizinle aynı fikirde değilim. ağız çıkış sıcaklığını orta derece fanda ölçmelisiniz bence. dün klimamı 25 dereceye ayarladım inanın çalıştığınmı farketmiyorsunuz bile. ama bu klimaları hiç kapamamalı gerçekten. çünkü oda sıcaklığını yakalayana kadar sesi hissediyorsunuz ama oda sıcaklığını istenilen düzeye getirdiğinde klima resmen susuyor. sesi azalmıyor susuyor. ben kapı altlarınıda yalıtımladım. arada bir kısa bir süre çalışıp yine susuyor. o arada çalışmaları da yüksek fanda değil orta düzeyde oluyor. ben kendi adıma şimdilik memnunum ve marka fanatikliğim yoktur hatta lg telefonlarını da geçmişte beğenmemişliğim vardır. belki toshiba me daıkın daha iyidirler bilemem ama benim cihazım odamı kısa sürede ısıtıyor ve birçok filtre özelliğiyle temiz hava sunuyor. tek soru işaretim faturaya ne yansıyocak konusu. o da 1 2 ay içinde netleşir ki ben aylık 50 tl yi geçeceğine kesinlikle inanmıyorum. bekleyip göreceğiz..:)
quote:
Orijinalden alıntı: mnaltunkeyik
quote:
mmf5ti sanırım.. neden?
iyi akşamlar hocam. bende 17 m2 lik odamız için bu klimanın 12 liğinden sipariş verdim. AS-W126MMF0 diye sipariş verdim ama AS-W126MMF5 olarak geldi . bu prestige serisinin yeni modeliymiş. herşey eskisiyle aynıymış tek üstün tarafı oda iyonizerli oluşuymuş. ama ben bu klimadan memnun değilim . klimanın ağız çıkış sıcaklığını ölçmek için sıcaklık ayarını 30 C ayarladım . bir müddet sonra oda sıcaklığı 25 C ye geldiğinde klimanın ağız çıkış sıcaklığını ölçtüm sıcaklık 45 C . diğer klimalarda ağız çıkış sıcaklığı 65 C nin üstünde ölçülürken benimki niye 45 C. normalde bu çok düşük değilmi. ben bu klimadan memnun kalmadım. kimseye tavsiye etmem . Lg ve samsung iki koreliye asla güvenmeyin derim ben.
Koddaki son rakama takılmayın, kullanıcı açısından önemi yok:
Bu arada, LG ve Samsung hakkındaki görüşünüz değişecek, eski üst kalite olarak bilinen Japon markaları da bunların ana parçalarını kullanıyorlar. Klima dışında örnekler: Philips TV'ler Samsung paneli, Panasonic'ler LG paneli kullanıyor.
quote:
sizinle aynı fikirde değilim. ağız çıkış sıcaklığını orta derece fanda ölçmelisiniz bence. dün klimamı 25 dereceye ayarladım inanın çalıştığınmı farketmiyorsunuz bile. ama bu klimaları hiç kapamamalı gerçekten. çünkü oda sıcaklığını yakalayana kadar sesi hissediyorsunuz ama oda sıcaklığını istenilen düzeye getirdiğinde klima resmen susuyor. sesi azalmıyor susuyor. ben kapı altlarınıda yalıtımladım. arada bir kısa bir süre çalışıp yine susuyor. o arada çalışmaları da yüksek fanda değil orta düzeyde oluyor. ben kendi adıma şimdilik memnunum ve marka fanatikliğim yoktur hatta lg telefonlarını da geçmişte beğenmemişliğim vardır. belki toshiba me daıkın daha iyidirler bilemem ama benim cihazım odamı kısa sürede ısıtıyor ve birçok filtre özelliğiyle temiz hava sunuyor. tek soru işaretim faturaya ne yansıyocak konusu. o da 1 2 ay içinde netleşir ki ben aylık 50 tl yi geçeceğine kesinlikle inanmıyorum. bekleyip göreceğiz..:)
Klimanın ayarlarını nasıl yapıyorsun. sıcaklık kaç derecede, Fan hızı hangi ayarda, hava yönlendirme kanatları ve Flapı (Yukarı aşağı hareket eden kapak) çalıştırıyor musun yoksa sabit mi?. Klimanın üzerindeki göstergeyi kapatıyor musun? Plasma açık mı kapalı mı? bunları yazabilir misin? Ben ne yaptımsa sessiz çalıştırmayı başaramadım bayağı rahatsız edici bir sesle çalışıyor Sıcaklığı 25'e ayarlıyorum. Fan hızını da otomatik yapıyorum oda sıcaklığı 26 27 ye geldiğinde ilk seferde yavaşlayıp soğuk ve sessiz bir şekilde hava üflüyor ama sıcaklık düşüp tekrar ısıtmaya başladığında fan hızlanıyor ve gürültülü olarak sürekli çalışıyor. Bir daha hiç yavaşlamıyor sıcaklık 27-28 derece oluyor ama yavaşlayıp sesi kesmiyor. Birde benim yaşadığım yerde dışarıda gece sıcaklığı en düşük 14 derece. Buna rağmen oda çok geç ısınıyor oda 14 m2 Klima 9000 BTU.'luk ondan olabilir mi?
benim cihaz 12000btu olanı. odamız 18 20m2. ben sıcak ayara getiriyorum 24 dereceye ayarlıyorum fanı da en alttaki otomatik olana ayarlıyorum. ilk etapta hızlı çalışıyor. yarım saatte odayı istediği sıcaklığa getiriyor. sonrasında ise ben sürekli kontrol ediyorum oda sıcaklığı kaç diye ve bir derece düştüğünde çalışmaya başlıyor. bu cihazların çalışma şeklinde yalıtım çok ama çok önemli anladığım kadarıyla. ilk aldığım zamanlarda kapı altlarında yalıtım yoktu ve aynı değerlerde neredeyse hiç durmadan çalışıyordu. yüksek ses dediğimde hızlı ısıtma soğutma zamanında oluyor. ama arkadaşlarımın klimaları yanında sessizliği tartışma götürme o modda bile. naçizane önerim önce odayı hızlı ısıtma(jet) modunda yarım saat çalıştırın ondan sonra istediğiniz sıcaklığa gelene kadar 30 derecede çalıştırmaya devam edin. oda sıcaklığı istediğiniz düzeye geldiğinde (ki bunun ideali ve sağlıklısı da 23 25 aralığıymış) sıcak modunda o dereceye ayarlayın. birde böyle deneyin. ama odanın yada evin yalıtım son derece önemli. ben 9000lik ile 12000lik arasında çokta fark olmaz diye düşünüyorum ama teknik donanımım iddialı konuşmak için yeterli değil. iyi akşamlar..
şunu da anlayabilmiş değilim açıkçası. nasıl oluyor da 25 e ayarlamanıza rağmen 27 28lere çıkıyor odanın ısısı? ve durmuyor? arkadaşlarımın inverter klimalarında oda ısısısnı yakalasa da azda olsa hava sesi geliyor ama bizim cihazlarda bu ses gece ortamda tv de dahil hiç ses olmadığı anlarda bile çok hafif geliyor(ki ben kendi nefesinden rahatsız olarak uyumakta zorlanan biriyimdir) çalıştığını anlamazsınız bile. 1000btulara düşebilme özelliği ile alakalı herhalde diye düşünüyorum..
Hocam benim cihaz 9000 lik. Oda 16 m2 yatak odası.Havalar burada soğumadı ama ben deneme maksatlı dün gece çalıştırdım.27 dereceye ayarladım .Oda ısınıncaya kadar en düşük fanda çalıştırdım.Bu arada telefonumdaki ses ölçme programıyla ölçüm yaptım 1 metre mesafede düşük fan sesi 32 db idi.Dediğiniz gibi oda ısındıktan sonra klima sustu. Hiç ses çıkarmıyor.Dış ünite çalışmıyordu fakat iç ünite çok az bir hava üflüyor elinizi flaplara götürürseniz öyle anlıyorsunuz.Zannedersem 1023 btu ya bu şekilde düşmüş oluyor ama bu esnada ki üflediği hava sıcak sayılmazdı içerdeki havayı devirdaim ediyor galiba.Oda ısısı bir derece düşünce tekrar düşük fanda yani 32 db lik sesle devam ediyor.
Açıkçası fan sesi rahatsız edici olmasada daha düşük olmasını beklerdim.Çünkü kullandığım diğer klima bosh ve onun düşük fan sesiyle bu klimanın farkı yok gibi.Tamam sustuğu zaman hiç ses çıkarmıyor ama her zaman öyle durmuyor.Sizdeki klima bu şekilde mi çalışıyor
elektrik faturam geldi. 28.10.2013 te 42.20tl gelen aylık faturadan sonra 30.10.2013ten itibaren her gün sabah 10 ile gece 01 arası sürekli 23-25 derecede açık olan klimamızla birlikte 20.11.2013te elektrik faturamız 43.70tl geldi. yani yaklaşık 3 haftalıkken baktılar elektriklere ve biz onu aylığa dökersek yaklaşık 55-60tl ye tekabül edecek. bu da aylık 45-50tl arası gelen faturamıza 15-20tl arası bir ek klima külfeti demektir. biz klima için aylık 50- 60tl bir ekstra düşünüyorduk. şimdilik rakamlar gayet iyi. ama milas'ın kışında(!) :) 0- artı 5 derece aralarını görünce fatura ne olur bilmem. bu arada ses sorununu forumda okuduktan sonra servisi çağırdım onlarda bu ses düzeyinin gayet normal olduğunu, odamızın 18 20 m2 olarak küçük olduğunu, salon boyutunda sesin çok daha az olacağını filan söylediler. ben cihaz çalışırken denedim arkadaşlar 15-16 dakika susuyor cihaz(17desibel yani), 8-9 dakika çalışıyor ama o çalışma da jet modunda filan değil 2 veya 3 fan hızı düzeyinde. valla ben gayet pimpirikli biri olarak cihazdan gayet memnunum. hele ki elektrik faturası böyle gelsin yaz kış 3 seneye kalmaz parasını çıkaracak demektir. aynı odayı ısıtırken delonghi dragon yağlı radyatör ile 220-250tl arası elektrik faturası geliyordu. bunun 170-200tl arası ısınmak için harcanan paraydı. Ve saat 15 te filan açmaya başlıyorduk radyatörü..olay gayet açık sanırım..
quote:
elektrik faturam geldi. 28.10.2013 te 42.20tl gelen aylık faturadan sonra 30.10.2013ten itibaren her gün sabah 10 ile gece 01 arası sürekli 23-25 derecede açık olan klimamızla birlikte 20.11.2013te elektrik faturamız 43.70tl geldi. yani yaklaşık 3 haftalıkken baktılar elektriklere ve biz onu aylığa dökersek yaklaşık 55-60tl ye tekabül edecek. bu da aylık 45-50tl arası gelen faturamıza 15-20tl arası bir ek klima külfeti demektir. biz klima için aylık 50- 60tl bir ekstra düşünüyorduk. şimdilik rakamlar gayet iyi. ama milas'ın kışında(!) :) 0- artı 5 derece aralarını görünce fatura ne olur bilmem. bu arada ses sorununu forumda okuduktan sonra servisi çağırdım onlarda bu ses düzeyinin gayet normal olduğunu, odamızın 18 20 m2 olarak küçük olduğunu, salon boyutunda sesin çok daha az olacağını filan söylediler. ben cihaz çalışırken denedim arkadaşlar 15-16 dakika susuyor cihaz(17desibel yani), 8-9 dakika çalışıyor ama o çalışma da jet modunda filan değil 2 veya 3 fan hızı düzeyinde. valla ben gayet pimpirikli biri olarak cihazdan gayet memnunum. hele ki elektrik faturası böyle gelsin yaz kış 3 seneye kalmaz parasını çıkaracak demektir. aynı odayı ısıtırken delonghi dragon yağlı radyatör ile 220-250tl arası elektrik faturası geliyordu. bunun 170-200tl arası ısınmak için harcanan paraydı. Ve saat 15 te filan açmaya başlıyorduk radyatörü..olay gayet açık sanırım..
Klima 17 desibelde hafa üflerken dış ünite çalışıyormu
quote:
yahu dur ekim daha yaz sende amma gaz veriyorsun insanlara klimamı satıyorsun anlamadımki dur bir aralık ocak gelsinde gaz ver.
evet klima satıyorum.. edepsizlik yapmaz ve saygılı olursan belki sana da indirim yaparım. gerçi sen cin gibisin belli.. kandırmak kolay olmaz.. sen bence git ilgi duyduğun konulardaki forumlara katıl kardeşim..
maxforceM
kullanıcısına yanıt
dış üniteden hiç ses gelmiyor. şimdi kontrol ettim makineden ses gelmiyor ama bu iyi midir kötü müdür bilmiyorum.. sizce kötü bir durum mu?
quote:
dış üniteden hiç ses gelmiyor. şimdi kontrol ettim makineden ses gelmiyor ama bu iyi midir kötü müdür bilmiyorum.. sizce kötü bir durum mu?
Olması gereken bu mu bende bilmiyorum.Takıldığım nokta dış ünite pervanesi hiç dönmüyor bu süreçte ve içeri gelen hava pek sıcak gibi gelmedi bana acaba klima arızalı mı diye düşünmeye başlamıştım.10-15 dk sonra fan hızı artınca dış motor devreye giriyor ve sıcak hava gelmeye başlıyor.eğer bu normal klimada olsaydı arızalı derdim çünkü dur kalk yapmış oluyor ve bu motor durduğu halde içeri hava üflüyor? Burada havalar soğumadığı için klimayı kullanmıyorum henüz.denemek için bi gece çalıştırmıştım Biraz pimpirikli bi admım Eğer klimanın iyi olduğuna kaaat getirirsem çevreme de önermek istiyorum o yüzden biraz fazla duruyorum üstüde.
Az önce Ereyon'dan 9000 lik Lg Prestige Klima aldım. Bu başlığı sonradan gördüm.
LG klimaları Bosch Termoteknik firmasının ithal ettiği ve Bosch Termoteknik 'in servisini Isısan'ın yaptığı, ama Ereyon'daki klimaların LG Türkiye garantisinde olduğunu ve Isısan'ın bu klimaların servisini yapmadığını yazan bir üye gördüm. Bu nedenle Ereyon'dan almaktan vazgeçen üyeler var. Ama Ereyon'dan alıp , sorunsuz montaj yaptıkdıklarını yazan üyeler de var.
Ereyon'dan alışveriş yapan üyeler, montaj ve servis konusundaki tecrübeleri paylaşırlarsa sevinirim.
LG klimalar , LG Türkiye ve Bosch Termoteknik tarafından, 2 ayrı kanaldan mı ithal ediliyor ? LG Türkiye ve Bosch Termoteknik'in LG servisleri farklı mı ? Ya da LG Türkiye 'de , Bosch gibi servis hizmetini Isısan'dan mı alıyor?