Şimdi Ara

LG BB5520A Blu-ray Sound Bar Sistemi (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
179
Cevap
3
Favori
20.985
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Nasıl hemen kargoya verdiler mi kardeş .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar LGBB5520A bugun evıme kuruldu. Arkadaslar bu urunu alacak arkadasları şunu soyleyebılırım. Tek kelimeyle mukemmel boyle bır ses yok. Ozellıkle fılmlerde (ki almamda en onemlı nokta surround kalıtesını doyasıya yasamaktı) mukemmel bır ses deneyımını sıze yasatıyor. Dıpnot olarak şunu belirtmek isterım. teknosa ve vatanda bu urunu 899-999 arası satıyorlar. Aman dıkkat cunku bu fıyat ellerınde tek kalan teşhir ürünler.
    Bu arada Samsung Note2 cep telefonumdan muzık yada vıdeoları BB5520 de oynatmak ıstıyorum. Bunun ıcın ne yapmam gerekıyor. Çok ılgınctır teknık servıs bunun nasıl olacagını bılmıyordu. Bu da tam kara mızah..
  • Üstad sen ne kadara ve nerden aldın bb5520a yı

• Hayırlı Olsun kardeş. Keyfini çıkar. En zor iş teknik servis olmak galiba. Yüzlerce model, onlarca teknoloji kısa zamanda piyasaya sürülüyor. E bu adamlar ve satıcılar nasil yetissin. Biz alıcılar olarak istiyoruz ki detaya hakim olsunlar. Ama genelde olaya bile hakim olamiyabiliyorlar. E bu durumda biz onlardan çok bilir duruma gecebiliyoruz ürünü almadan önce yaptığımız araştırmalarla...

• quote:

Orijinalden alıntı: brandy79

Arkadaşlar LGBB5520A bugun evıme kuruldu. Arkadaslar bu urunu alacak arkadasları şunu soyleyebılırım. Tek kelimeyle mukemmel boyle bır ses yok. Ozellıkle fılmlerde (ki almamda en onemlı nokta surround kalıtesını doyasıya yasamaktı) mukemmel bır ses deneyımını sıze yasatıyor. Dıpnot olarak şunu belirtmek isterım. teknosa ve vatanda bu urunu 899-999 arası satıyorlar. Aman dıkkat cunku bu fıyat ellerınde tek kalan teşhir ürünler.
    Bu arada Samsung Note2 cep telefonumdan muzık yada vıdeoları BB5520 de oynatmak ıstıyorum. Bunun ıcın ne yapmam gerekıyor. Çok ılgınctır teknık servıs bunun nasıl olacagını bılmıyordu. Bu da tam kara mızah..

Hayırlı uğurlu olsun güle güle kullanın. Siz teknosa ve vatan daki fiyatlardan daha mı pahalıya aldınız onu anlamadım.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • merhabalar bir sorum olacak
    soundbar ile 5+1 ses sistemi arasında ne fark var hangisi daha iyidir?
  • polater kullanıcısına yanıt
    Evet cihazı 1200 TL ya aldım. Resmi LG bayinden. Önceleri bu iki yerden almayı düşündüm ama yerine gittiğimde ürünün açılmış ve teşhir ürünü olarak son kaldığını gördüm. ve bu gibi yerlere günde yüzlerde müşteri geliyor ellemedikleri yer kalmıyor haliyle 300 TL için kullanılmış ürünü kullanmak akıllıca gelmedi. Zaten LG deki arkadaş ürünün hangi fiyattan geldiğini gösterdi o fiyata sıfır kutulu satmaları imkansız.
  • muzzyy M kullanıcısına yanıt
    Soundbar sistemler piyasaya iki farklı modelle çıkıyor.
    1- 3D oynatıcılı wireless bluray sistem
    2- Sadece 2+1 ses sistemi
    Burada önemli olan sizin hangi amaçla bu cihazları kullanmak istemeniz. Benim ana tercihim;
    - Film izlerken surrond hissini gercekten hissetmek (inanın BB5520A modelinde sesi sonuna kadar açamıyorsunuz yer inliyor)
    - Şık ve yer kaplamaması
    - Kablo işkencesinden kurtulmak
    Eğer ben 5+1 sistem alırım kablosuz diyorsanız cebınızden 2000 TL hatta daha fazla parayıda gözden çıkarmanız gerekiyor. Diğer kablolu ürünlerde tam bir işkence kablolarda boğuluyorsunuz. Şunuda eklemek isterim. LG firması bu ürünü çok fazla Türkiyeye getırtmedi. Bunun sebebi yeni ürün çıkarması ama LG bayinden aldığım bilgi görüntü dışında hiçbir farklılıgın olmayacagı
  • quote:

Orijinalden alıntı: brandy79

Soundbar sistemler piyasaya iki farklı modelle çıkıyor.
    1- 3D oynatıcılı wireless bluray sistem
    2- Sadece 2+1 ses sistemi
    Burada önemli olan sizin hangi amaçla bu cihazları kullanmak istemeniz. Benim ana tercihim;
    - Film izlerken surrond hissini gercekten hissetmek (inanın BB5520A modelinde sesi sonuna kadar açamıyorsunuz yer inliyor)
    - Şık ve yer kaplamaması
    - Kablo işkencesinden kurtulmak
    Eğer ben 5+1 sistem alırım kablosuz diyorsanız cebınızden 2000 TL hatta daha fazla parayıda gözden çıkarmanız gerekiyor. Diğer kablolu ürünlerde tam bir işkence kablolarda boğuluyorsunuz. Şunuda eklemek isterim. LG firması bu ürünü çok fazla Türkiyeye getırtmedi. Bunun sebebi yeni ürün çıkarması ama LG bayinden aldığım bilgi görüntü dışında hiçbir farklılıgın olmayacagı

amaç tabiki net ses ve film izlerken derinliği yaşamak :) bizde kablolu birşeyler falan istemiyoruz aslında yani özet olacak olursa 430 watlık bir soundbar 1000watlık 5+1 sesini veriyormu diyorsunuz kusura bakmayın pek anlamıyorum yeni başladım araştırmaya

• Sondbarlar 5+1 dediğimiz dolby prologic surrond sesini verebilir ama şu şekilde,

sound barın sağ tarafında ve sol tarafında duvar veya pencere olmalı ki, sesi oralara çarptırıp size yan ve arkalardan sesi iletmesi lazım,
    430 watt ses sistemine göre ciddi bir rakamdır ve bu sistemlerine yazılan rakamlara en yakın veren ses boss - edifier -yamaha - pioneer gibi üst seviyedeki ses sistemleridir
    5+1 sistem alırsanız zaten arkalarınıza bir hoparlör koyacağınızdan sesin arka hoparlörden size iletilmesi oldukça kolay olucak,

yani aslında toparlamak gerekirse 5+1 'in yaptığını sanal olarak yapıyor diyebiliriz ama yine de bir alex değil diyip espri ile sonlandırim :)

herşeyi bir parçada yapmak çokda doğru diil kanımca, ama geri yazılarıma bakarsan bu kadar profesyonel 5+1 istiyorsak üst sekment bir ses sistemi almak gerekir. Birde ne kadar kullanıcağınıza bağlı, bu yüzden pratik, şık, becerikli bir soundbar almak en mantıklı hale geliyor.

Saygılar,

• muzzyy M kullanıcısına yanıt
    Aynen öyle. 430 watt lık ses ciddi bir şekilde tatminkar. Zaten ev ortamında 1000 watt lık bır 5+1 sistemi %100 kullanamazsınız. Ben LGBB5520A nın sesini ancak 25 e getirebiliyorum film izlerken. Sonuna kadar açmak evden atılma sebebim olabilir :)
  • Arkadaşlar,

Bir cihazın gerçek gücünü öğrenmek istiyorsanız watt 'a değil RMS gücüne bakmalısınız.

LG nin ve samsung 'un 300 - 450 watt gibi gerçek değerlerde ses üreteceğine inanmıyorum şahsen, gerçek değerinde ses veren markalar çok üst sekmentlerdir.

RMS WATT ile ilgili bir bilgi paylaşıyorum sizinle;

P.M.P.O (Peak Maximum Power Output)
    Hoparlörlerinizin anlık olarak dayanabileceği maksimum gücü gösterir. Ancak bu, gücü tarif edebilmenin çok mantıklı bir yolu değildir. Sadece anlık olarak kaldırılabilecek yük miktarını temsil eder. Böyle olmasına rağmen bile bu sayı yinede abartılarak ürün paketlerinde kullanılır. Bazı ucuz bilgisayar hoparlör paketlerinde 9500 P.M.P.O gibi değerler bile görmek mümkün. Ancak o hoparlörler, bırakın anlık olarak bu güce dayanmayı, 9500W güç ile karşılaştıklarında bir anda 30 gram karbona dönüşürler. Ama sayı olarak RMS’den daha büyük rakamlarla ifade edildiği için ucuz sistemlerde P.M.P.O değerleri yazılarak hoparlörler olduğundan daha iyi gösterilmeye çalışılır. Kimi kitapçık ve broşürlerde (güç kaldırma) anlamına gelen Power Handling olarak da belirtilir ve hoparlörün zarar görmeden KISA SÜRELI olarak çıkabileceği gücü ifade eder. Genellikle üretici tarafından kullanılan malzemelerin bu değeri belirlemede rolü büyük olduğundan denemeler sonucunda Watt cinsinden bir değer belirlenir. (Firma biraz iyi niyetli ise denenir, çoğunlukla üfürülür) Bu değerin üzerine çıkan veya uzun süreli bu güçte çalışan hoparlörlerde diyafram yırtılması ve hareketli kısımların zarar görmesi KESİNDİR.Bugün özellikle bilgisayar malzemeleri ve düşük kaliteli müzik sistemleri satan firmalar, PMPO değerini vererek RMS değeri yerine bunu öne sürmektedir. Ancak kesinlikle yanlış fikir edinmenize sebep olacaktır. Normalde 20-25 (RMS) güce sahip bir hoparlör, sert mabran malzemelerinden imâl edildiyse 100-150W (PMPO) güçte ses vermese bile zarar görmeyeceği düşünülebilinir. Yüksek güçle çalışması gereken 1000-2000 Watt gibi dev bas hoparlörlerin bile genellikle (bazı istisnalar hariç) PMPO değerleri 250-300W' a ancak çıkar. Buradan da görüleceği gibi PMPO tanımını tanımlayabilmek, diğer değerlerle amprik bile olsa karşılaştırabilmek veya oranlayabilmek hatta formüle edebilmek nerede ise imkansızdır. Tadı MUZ gibidir. YİYENLER İÇİN, TADI NEYSE ODUR ! !
    R.M.S (Root Mean Square)
    Aslında alternatif salınımları (Alternasları) ölçmek için bir ölçü metodudur. Tam anlamı, değişik frekanslarda alınan ölçümlerin karelerinin ortalamalarının karekökünü ifade eder.(çok karışık oldu ama napalım, bize de okulda böyle öğrettiler) R.M.S ‘de bir hoparlörün gücünü ölçmek için çok mantıklı bir tanımlama olmasa da P.M.P.O’ dan çok çok daha fazla gerçekleri yansıttığı için hoparlörlerin gücünü tanımlamada sıkça kullanılan ölçülerden biridir. Çoğu zaman 15W RMS’ e sahip bir hoparlörün, 250W P.M.P.O’ ya sahip bir hoparlörden daha güçlü ve kaliteli ses verdiği gerçektir.

Çalışma Gücü (OP)
    Bazı hoparlör broşürlerinde RMS yerine tam Türkçe karşılığı (çalışma gücü) anlamına gelen Operating Power tanımı da kullanılır. Hoparlöre bir veya üç metre uzaklıkta duran 96dB veya 86dB ses basıncı elde edilmesi sırasında hoparlörün harcadığı elektrik gücüdür. Watt cinsinden gösterilir ve hoparlörün minimum yıpranma ile verebileceği ses gücünü ifade eder. Hoparlör satın alırken özellikle RMS ve yazıyorsa OP güç değerine dikkat etmek gerekir.

M.P (Musical Power) Müzik Gücü
    Hoparlörlerine güvenen bazı markaların tanıtımları haricinde pek bir yerde rastlayamayacağınız bu tanım, hoparlörün ses kalitesi konusunda belki de en belirleyici değerleri verir. Çünkü bu değeri belirlemede hoparlörün distorsiyon (o anda ölçümü yapılan veya Osilaskopta gözlenen frekanslardaki sinüs işaretinin bozulması-yani bozulan sesler) üretmeye başlamadan hemen önceki çalıştığı gücü Watt cinsinden ifade eder. Ölçümü yapılırken müzik veya konuşma (SES) yaklaşık frekanslarında (25Hz' den küçük çeşitli frekanslarda) sinyaller hoparlöre verilir ve distorsiyona girdiği Watt değeri müzik gücü olarak belirlenir.

Not: Antrak El Kitabından alıntıdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blueall -- 23 Ekim 2013; 11:03:09 >

• quote:

Orijinalden alıntı: polater

Nasıl hemen kargoya verdiler mi kardeş .

Dün sipariş ettim, kargo bekliyor yazıyor hala. Gelince haber vericem.
  • brandy79 B kullanıcısına yanıt
    Başkan bence bb5520a yı almakla çok doğru bir şeçim yaptın . Bu sistemi çok denedim, çok kaliteli bir sistem, sadece dezavantaj olarak Bluetooth u yok. Belki bugün bende aynı seçimi yapabilirim. Hanımla görüntü anlamında anlaşamıyoruz. O nb3530a nın tv nin altında güzel duracağı düşüncesinde.. bakalım hayırlısı
  • arkadaslar cok tsk ediyorum bilgilendirmelerinizden dolayı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muzzyy -- 23 Ekim 2013; 13:50:07 >
  • Neredeyse 2013 yılı bitiyor, sonunda soundbarlar hakkında doğru düzgün paylaşım yapılan bir konu oluştu.

Ne zamandır araştırıyoruz soundbarları, doğru düzgün bilgiye ulaşmak zor.

Başlığı değiştirip ana konu yapılsa çok güzel olacak. Bildiklerinizi paylaştığınız için çok teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi biuu -- 23 Ekim 2013; 14:35:52 >
  • Ben soundbar 'ı teslim aldıktan sonra yeni bir başlık açıcam, enine boyuna test edip yorumlucam. Bunun üzerine de bir sürü insan bilgilenmiş olucak.

Ben bulamadığım için öncü olup ben açıcam :)

Saygılar,
  • biuu kullanıcısına yanıt
    Üstadım soundbar la ilgili doğru düzgün bilgiye ulaşılamamasının nedeni ;

1)Soundbarların Fiyatları (Nerdeyse 5+1 sistemlerden özellik olarak az ancak fiyat olarak yüksek olmaları)

2)Ses olarak 5+1 in yerini tutamamaları .

3)Amac olarak kullanıcaya; kalite olarak yeterli bir ses, dizayn ve aksesuar olarak kullanılması ,kablo karmaşasından kurtarmak.

olmasından dolayı fazla satılamamaktadır. Dolayısıyla fazla bilgiye de ulaşılamaması normaldir.
  • bu soundbar ben de istiyorum cok hos ama tercihim pioneer vsx 320 olacak gibi.ileriyi dusunmek lazim daha kaliteli daha profesyonel.

• LG BB5520A Blu-ray Sound Bar Sistemi tek gecerım. 2 gündür kullanıyorum hiç pişman degılım
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.