Şimdi Ara

LG C9 Oled TV Mağdurları Kulübü (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
635
Cevap
7
Favori
32.414
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
70 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: frudi

Üzücü durum inş tüm mağdurlar aklınızdan geçenler gerçekleşir birşey dikkat ettim hepiniz yenisi ile değiştiriyorsunuz neden paranızın iadesini istemiyorsunuz arkadaşlar belliki bu seri üretim hatalı ısrarla aynı tv almayın.
    Uygun fiyata alanlar var, para iadesi olsa ayni paraya alamazlar arkadaslar,bir de stokta yok kalmamis sanirim,yeni gelecekler ucuk fiyat olabilir.. Tv cok iyi oldugu icin,sorunsuz Tv'ler araniyor..Akliniza Uygun fiyatti ondan sorunlu diye birsey gelmesin de?

Sonucta sifir kapali kutu..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: SertyAdams

Ben 65b9 aldım 4 ay oldu artmadıysa 3 tane ölü pikselim var. Merkez değişim red verdi bende gelen gideni aratır hesabı kabullendim. Dün logo yanığı gözüme çarptı tam detaylı bakmadım ama tv de gün boyu youtube açık arada belki yarım saat başka kanala bakabiliyoruz çocuklardan ötürü. Oled gerçekten güzel görüntü veriyor ama bu kadar pahalı iken bu kadar çok sorun kabul edilemez. Konudaki mesajları okuyunca şükrettim valla hepinize geçmiş olsun şu süreçte işlemlerde çok geç yapılıyor resmen paranla rezil oluyorsun.
    Hocam ekran yanığı olayı kesin mi acaba?
    Ben tv yi alıp kullanalı 5 ay oldu, sabah 9 açılıyor gece 1-2 ye kadar kapanmıyor.izlediğim kanallar yüzde 80 uydu yayını,yüzde 20 netfilix!
    Uydu yayınındada 2 aydır sabah 10 dan akşam 6 ya kadar bloomberg ht kanalı, bu kanalda devamlı kayan altyazılar ve devamlı ekranda sabit kalan yazılar olmasına rağmen şimdiye kadar çok şükür herhangi bir yanma veya geçici tutulmaya denk gelmedim. ( haftada bir kontrol ediyorum) Tabii şimdiye kadar yanık olayı olmadı ama bundan sonra olmayacak anlamına gelmiyor bunuda belirtmek isterim.
    Sanırım tv yi bu forumda en hunharca kullanan benim😃

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Eng1234 -- 19 Mayıs 2020; 13:19:27 >

• quote:

Orijinalden alıntı: alsem

Hocam yeni tv mi isteyeceksin para iadesimi talep edeceksin.
    Hocam eğer değişim kararı çıkarsa ben yeni tv istemeyi düşünüyorum mağazalar açıldığında, nedenide birdaha bunparalara bu tv yi zor bulup alırız diye düşünüyorum, eğer para iadesi yapacağız stok yok derlersede istemeyerekde olsa samsung q80 e dönüş yapabilirim,oled den sonra tek alınabilecek tv bu fiyat aralığında q80 maalesef!
    Yeni çıkan cx i beklesem en az 15-16 bin bandında piyasaya çıkar düşmesini beklesek 1 yıl geçer dolayısıyla yine tv siz kalırım diye düşünüyorum.
    İşin özeti paramızla rezil olup,strese girdik maalesef.

• Eng1234 E kullanıcısına yanıt
    Sadece en sönük gri renkte görülüyor normal renklerde yanık yok gece test ettim. 3 tane ölü piksel var farklı yerlerde ona da yapacak bişi yok zaten izlerken görülmez.

• 12 yıldan sonra tv ihtiyacı doğdu. (biraz da kaşıntıdan),2 aydır forumu takip ediyorum,Sony xg9505 almıştım servis yüzünden iade ettim.10 mayıstaki vatan indirimini kaçırdım ve C9 alamadığım için çok hayıflandım.Ancak panel sorunlarını okuduktan sonra herseyde bir hayır varmış demeye başladım.Teknosa dan Samsung Q70 alarak bu işi sonlandırdım.Anlamadığım şey;panel bir televizyonun en önemli parçası ise ve bu da çoğunlukla sorunlu ise nasıl dünyanın en iyisi oluyor.Tahminim,panellerin çoğu sorunlu ancak standart ev kullanıcıları dikkat etmediği için farkına varmıyorlar veya forumdaki arkadaşlar gelirimizin önemli kısmını bu tv lere verdiği için haklı olarak en iyisini arıyorlar.
    Bazı arkadaşlar,teknik bilgim fazla olmadığı için adını bilemediğim başkaca sorunlardan da bahşediyor,o halde bu tv lerin geneli sorunlu demek ki.Ama en iyisi olarak bildiğimiz için haliyle beklenti yüksek.
    Oturma odamızda Survivor ve yemek programları izlemekten bıktığım için kendime de Netflix izlemek için yakın zamanda her türlü riskini göze alarak B9 almayı düşünüyorum.Tabi beklentiyi yüksek tutmamaya çalışıcam çünkü ben de titiz bir insanım,aksi halde servisler raporlar iadeler .....uğraş dur.Bence çok aşırı bir rahatsızlık vermiyorsa panelin içine girip ölü piksel aramayı bırakın keyfini çıkarmaya çalışın.
    Unutmayın 10 tane ölü piksel varsa 7.999.990 tane de diri piksel var,bardağın dolu tarafına bakın.3-5 tane piksel vefat ettiyse kime ne.

• Bu tv yi almayı düşünüyordum Ps5 öncesi ama tamamen vazgeçtim şu anda nasıl bu kadar hata çıkıyor bu tv de inanılır gibi değil

• Durmadan lg propagandası yapan bir arkadaş vardı brknil06 idi sanırım. Gelsin bi zahmet bu arkadaşların mağduriyetini gidersin. Geçmiş olsun arkadaslar . Oled işi gerçekten risk. Ben de samsung q60r aldım. Oled den çekindim. Yanıklar oluyor diye başlıklar vardı. Bir de üstüne pikseller gelmiş. Çok yazık. 10.000 lira ödüyorsun. Bütün keyfini kaçırmayı başarıyorlar. Zor mu sağlam bi tv yapmak arkadaş. Her şey para olmuş firmalar için. Eskiden başarının verdiği haz yeterdi . Lanet olsun bu düzenlerine
    .
    Not: RNNN hocam.tekrar özür dilerim. Yanlışlık oldu. Zan altında bıraktım seni. Hakkını helal et.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acar85 -- 19 Mayıs 2020; 23:25:48 >
  • Eng1234 E kullanıcısına yanıt
    Hocam yeni gelen de aynısı olacakDaha sağlam C9 gelmedi kimseye.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • hasomen kullanıcısına yanıt
    Ps5 için oled almayın. Sony xg9505 veya xf9005 müthiş iş çıkarır.

• Bende 5 yıl önce teknosa dan 55ug870v aldım görüntüsüne aşık olarak ama eve geldikten sonra film izlemek istedim ışıkları kapadım ama gel görki tv nin içinde biri el feneri ile geziniyor sonra iade ettim teknosada sağolsunlar depoya gittik olan tvlerden 3 tane sıfır kutu açarak test ettik ama hepsi aynı sıkıntı vardı ve paramı geri aldım 1 ay sonra şans eseri 65ug870v aldım 55 aldığım fiyattan daha ucuza ve hiç bir problem çıkmadı hala kullanıyorum tv işi şans diycem ama eğer sıkıntı varsa bir cihazda inanın hepsi aynı şekilde farklı sorunlar çıkıyor zamanında samsungtan dilim yandı 46es7000 3 yıl sonra tvye inme geldi ekran çiziklerle doldu ve aynısı arkadaşımında başına geldi bir seri tr de sıkıntılı ise onun sıkıntısız olanı çok nadir çıkıyor buda şans oluyor.

• Backstreet kullanıcısına yanıt
    İlaki fiyatın uygun olması önemli ama bir cihaz sürekli bu şekilde ise paranızada yazık artı zevk almıyorsunuz sürekli aynı sorunlar inş sıkıntınız çözülür.

• travers kullanıcısına yanıt
    Yapılan incelemelerde baya övülüyor oled tv ler oyun için ama dediğiniz modellere yöneleceğim artık

• quote:

Orijinalden alıntı: özkanşef

12 yıldan sonra tv ihtiyacı doğdu. (biraz da kaşıntıdan),2 aydır forumu takip ediyorum,Sony xg9505 almıştım servis yüzünden iade ettim.10 mayıstaki vatan indirimini kaçırdım ve C9 alamadığım için çok hayıflandım.Ancak panel sorunlarını okuduktan sonra herseyde bir hayır varmış demeye başladım.Teknosa dan Samsung Q70 alarak bu işi sonlandırdım.Anlamadığım şey;panel bir televizyonun en önemli parçası ise ve bu da çoğunlukla sorunlu ise nasıl dünyanın en iyisi oluyor.Tahminim,panellerin çoğu sorunlu ancak standart ev kullanıcıları dikkat etmediği için farkına varmıyorlar veya forumdaki arkadaşlar gelirimizin önemli kısmını bu tv lere verdiği için haklı olarak en iyisini arıyorlar.
    Bazı arkadaşlar,teknik bilgim fazla olmadığı için adını bilemediğim başkaca sorunlardan da bahşediyor,o halde bu tv lerin geneli sorunlu demek ki.Ama en iyisi olarak bildiğimiz için haliyle beklenti yüksek.
    Oturma odamızda Survivor ve yemek programları izlemekten bıktığım için kendime de Netflix izlemek için yakın zamanda her türlü riskini göze alarak B9 almayı düşünüyorum.Tabi beklentiyi yüksek tutmamaya çalışıcam çünkü ben de titiz bir insanım,aksi halde servisler raporlar iadeler .....uğraş dur.Bence çok aşırı bir rahatsızlık vermiyorsa panelin içine girip ölü piksel aramayı bırakın keyfini çıkarmaya çalışın.
    Unutmayın 10 tane ölü piksel varsa 7.999.990 tane de diri piksel var,bardağın dolu tarafına bakın.3-5 tane piksel vefat ettiyse kime ne.
    Aslında ölü pixel demek bardağın dolu tarafı olmuyor...O pixel ölüsünün nerede olduğunu bildiğin an gözün hep oraya kayıyor..Ve rahatsızlık veriyor psikolojik bir şey..

Keyif kaçırır,mutsuzluk verir..

• o1yasin kullanıcısına yanıt
    Taş gibi japon malları dururken ah be kardeşim yazık olmuş paranıza

• Bende geçen ay çok almak istedim ama kaçırdım. Hatta çevremden en az 3 kişide yeni parti gelirse alıcaktı Herkese çok Geçmiş olsun
    Arkadaşlar bence burada başka bir iş var gibi
    TV yi montajlarken iş düzgün yapılmazsa ışık sızması olabilir ama ölü piksel hatası panelin iç kısmından kaynaklanır
    Başka bir sektörde ithalat yapan bir kişiden duyduğum hikayeyi anlatayım size
    Örnek veriyorum TR de 1500TL ye satılan bir mal var
    Fabrika Bu distribütöre mesaj atıyor elimde X Ürün var normalde sana 1000TL ye veriyoruz ama bu ürünlerde çok ufak kusurlar sana 250 Liradan verelim 1500 e değilde daha ucuza sat eritebildiğin kadar erit. Ayrıca X miktarda Ürün eritirsen size seneye şu kadar prim vericez diyor...
    Bu tarz teklifler üzülerek söylüyorum bizim ülkeler gibi çokta bilinçli olmayan tüketicilerin olduğu ülkelere yapılır ayrıca yasal olarak çokta ciddi bir yaptırım yok en fazla paranızı geri veriyorlar
    Bu iş bence buna benziyor.
    İleri çıkmak"Bak ben ne kadar başarılıyım"demek isteyen LG TR yöneticileri bu tarz ürünleri ülkemize çekmiş olabilir. Olabilir diyorum bu sadece kişisel bir tahmin kimse zan altında kalmamalı...
    Şanssızlıkları burada Dh ye denk gelmeleri
    Ayrıca şunu net bilmiyoruz. Belki TR de 500 adet sorunlu cihaz satıldı sorunları sadece Dh deki 30 40 kişi tespit etti. Diğer alanlar fark edebilecek teknik bilgiye sahip değildi.
    Durum böyle ise maalesef ülkemize daha çok bu tarz cihaz girişleri yapılır.

• 7 Aralık 2019da Vatan'dan aldım 55C9 tv.mi. Geçen hafta ayın 13ü itibariyle burada yazılanları okudum ve 14ü sabahı detaylı bir şekilde ölü piksel testi yaptım.

1'i sabit, 4ü değişken olmak kaydıyla 5 ölü piksel tespit ettim. Bunlar aynı anda en fazla yeşil ve kırmızıda 3'er tane olarak görünüyorlar. Ara renkleri de test ettim ama yeşilin 2 tonu hariç ara renklerde de sorun yok.

Banding testi de yaptım ve herhangi bir sorun yok.

Şimdiye kadar ki durumu bu. Ancak bu ölü pikselleri tv.nin dibine girmeden görmek mümkün değil, hele ki tv.den 1mt. falan uzaklaşırsam hiç görünmüyorlar. Tv. yayını, netflix, youtube, iptv, konsol ve hhd.den film izlerken de durum aynı. yani görünmüyorlar, hatta konsolda fifa oynarken yeşil sahada özellikle dikkat ettim, çünkü yeşil en sorunlu renkti ama yine de fark edilmiyordu.

Bütün bu duruma rağmen Lg Servisi önce aradım ve kayıt oluşturdum. Ancak daha sonra akşam eşimle oturdum ve bu durumu eşime de anlattım. Bana ne yapabileceğimizi sorduğunda, tv.yi değiştirebileceğimi ama gelen tvnin de %90 bu soruna sahip olabileceğini çünkü forumda bunun örnekleri olduğunu veya para iadesi alabileceğimizi söyledim. Bu sefer ortaya şu sorun çıktı, para iadesi alırsam ya bir alt model olan B9 alabilirdim, ki bu bir nebze kabul edebileceğim bir seçenek ya da Led tv alacaktım. E zaten Sony 55xe9005 sahibi iken (Oled tv.mi alınca bir arkadaşıma sattım bu tv.mi de) Oled tv almış biriydim ve tekrar bir Led tv almak istemiyordum hadi diyelim alayım desem Sony XF9005 modeli 55 ve 65inç de acayip zam yemiş durumda olduklarından bu paraları onlara vermek hiç içimden gelmiyordu. Eşim bana peki bu çözüm oalcak mı? yani Sony55/65 XF9005 almak çözüm olacak mı? dedi. Evet dedim olabilir ama olmayadabilir dedim. Çünkü Led tv.lerin de kendince olan panel sorunlarından bahsedince, eşimle birlikte tv.mizi kullanmaya devam etmeye, mevcut durumdan daha çok ölü piksel çıkması durumunda servis yolu ile garanti sürecine başvurmaya karar verdik ve servis talebimizi iptal ettik.

Ancak bu ve diğer ana başlığı okuyunca kafam her defasında iyice karışıyor. Yani hali hazırda kullanımda beni rahatsız eden hiçbir durum yok evet ölü piksel var ama dibine girmeden, o an izlediğim hiçbir şeyde bu ölü pikselleri görmüyorum. Ama ne olursa olsun ölü piksel demenin hata ve/veya arıza demek olduğunu da kabul ediyorum.

Bakalım son olarak bugün, Lg konusunda hemen herkese yardımcı olmaya çalışan Burak Beye ben de mail ile bilgilerimi atacağım ve buradan, diğer ana başlıktan ve telegram grubundan da durumu takip edeceğim.

Çok uzun yazdığım için kusuruma bakmayın.

Hepimizin; 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını Kutlar. Kadir Gecesinin mübarek olmasını dilerim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xcage46 -- 19 Mayıs 2020; 20:38:20 >

• özkanşef Ö kullanıcısına yanıt
    Samsung Q70 çok güzel bir tv bende satın alma arifesinde LG oled serisini didik didik edip kasada para öderken bir anda;Ben Samsung Q70 almalıyım dedim ve aldım.Ara ara da aklıma acaba LG mi alsaydım diyorum ve foruma bakıyorum.

Arkadaşların problemler rezalet ötesi kabul edilebilir bir tarafı yok.Ayrıca bu sorunların %90 'nın Türkiye montajlı ürünlerde olması beni tedirgin etti.Bildiğim kadarı ile bu ürünler Arçelik fabrikalarında montajlanıyor.55B9 kullanan arkadaşım ile konsol oynamıştık panelin sağ ve sol üst köşeleri acayip gözüme batmıştı sanki fener tutuluyor gibi alttan ışık sızıyordu.Ayıp olmasın diye bir şey demedim.Araştırırken bu konuyu gördüm şimdi ona gönderiyorum onun panel konudakinler den daha beter.Belki aranıza katılır oda alalı 2 hafta oluyor.
  • acar85 kullanıcısına yanıt
    ne demek istedğinizi anlayamadım hocam ben tam tersi almayın lg yanığı garantiye dahil etmiyor mahkemeyle uğraşırsınız diye yazdım günlerce kimseye lg alın demedimki

• RNNN kullanıcısına yanıt
    Aynen hocam siz sürekli LG almayın allah belanızı verir dediniz ve kabaca haklı çıktınız

Ama bu durum şu gerçeği değiştirmiyor inanın, LG C9 serisi Oled Tvler gerçekten çok ama çok iyiler, ölü pikseller hariç tabi ki :)
  • RNNN kullanıcısına yanıt
    :)))) Burasıda karışmasın

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.