arkadaşlar lg cd writerımı 1 yıldır problemsiz kullanırken bugün aniden hiç birşey okumamaya başladı. ne yaptımsa nafile. bilgisi olan var mı?
Bak kardeş Onu al Çöpe Çok bile Kullanmışsın CD RW Okuyucuyu Değişcen Sana 20 DOLARA patlar emi :P başka çaren yok bu arada onu değişceğine CD RW 26 DOLAR + KDV :P
Bi aç içini,lensi temizle hassas bi şekilde,olmadı CyBerKop'un dediğini yap.Çünkü bunlar hassas aletler,tamiri çok zor,yaparım diyen adam yalan sööler. Ama ben 2 yıldır kullanıyorum,maaşallahı var yani.
Temizleyici cd ile temizlemeye çalıştım yine olmadı
eger bozulduysa artık cd Rw alma DVD Rw terfi et
işin ilginç yanı durduk yerde birden bozulurmu yani şimdiye kadar tık bile demeden çalıştı alet.
Arkadaşlar şu bilgiyide size verim.. Bir CD-RW yi hem okuyu cu hem yazıcı olarak kullanmayınız... eğer on okuyucu yani Cdroom niyetine kullanırsanız ömrünü azaltmış olursunuz yani cd yazmaz okumaz hale gelir... bu yüzden bir cd room da bulundurulması gerekir...
CD-RW den verim almak istiyorsanız her zaman master bağlayın cdroom u slave. sadece cd romun okumadığı cd leri cdrw de okutunuz...
arkadaşım sen onu aldığın birma büyük se oraya götür bir baksınlar... yada bir beko servisinden rica et... ama yenisini alman mecburi
sana sole bısı anlatıım... benım suan kullandıgım anakart durduk yere patladı..pc calısmıyoken..pc yı kapattım.actıgımda ram sayacları ucmustu..anlıcagın elektronık devrelerı olan aletlerın hassasıyetı cok fazla..hele bu alet lg ıse daha hassas.cunku ufak bısıde ucuyo..bende lg cdrom var mesela ezelden berı sarı renklı cd okumas.okudugu cd lerde mechul yane..sen en ıyısı dvd ye gecıs yap.
dvd yi dvd okutmak için lın yukardada yazdım dvd y cd room olarak kullanırsanız dvd okumaz sadece normal cd okutursunuz...
Göz ve lens temizlemek basit writerin içini aç lensini boya fırçaları olurya en yumuşak uçlularından al bitane onunla temizle birde lensin yani kafanın altında ayna var içinde değil kafayı ters çevir tam altında onuda fırçala temizle canavar gibi okur ben şahsen öyle yapıyorum ama eğerki kafanın içindeki aynaya toz kaçmışsa veya tozlanmışsa onu temizlemek zor ilk önce lensi sökeceksin sonra kafanın içinde çapraz duran aynayı göreceksin onun özl bir sıvısı oluyor onunla temizmen lazım birşey daha lens eğer parlak değilse writeri çöpe atarsan çok iyi edersin
writer 52x32x52x mi ?
bence cdwriter ömrünü doldurmuş sen bir de ide kablolarını kontrol et
quote:
Orjinalden alıntı: sword
eger bozulduysa artık cd Rw alma DVD Rw terfi et
bravo..
senin dermanın bende: aynı şey iki hafta önce benim başıma geldi yapacağın şey; içini aç ,iki adet değişik yerlerden uzanan değişik kablolar göreceksin , bu kablolaru yerine sabitleyen klipsler war bunları aynen agp slot gibi çekeceksin ama dikkat et kablodan tutma ! neyse zaten dört yerinden vidalıdır o elektronik kartı sök ama dillatli ol birden çekme çünkü kartın altından bide elektirik kablosu war onu da çıkar oranın altında lazer okuyucuyu göreceksin onunda yanında bi motoru var iki adette lazer okuyucusunu yerinde tutan ve ileri geri gitmesini sağlayan pim. bunlarıda sök. lazer okuyucusunu al eline yanlız dokunma yoksa hiç okumaz ama bunlaru yapmadan önce herhangi bi eczaneye git 1 ytl lik saf alkol al ondan sonra eline bi pamuk al okuyucuyu yawaşça alkolle temizle bu işlemleri yaptıktan sonra eline bi saç kurutma makinesi al bir dakika bpyunca ilk seviyesinde yaklaşık 30 cm uzak tan olucak şekilde tut ondan sonra aleti topla sorunun çözülecektir haaaaaaaaa bu arada bide bakımını yapmış olursun aletin bide o pmleri az bişey yağla
BENDE "LG" cd-rom dan sonra RWT sinde problem yaşadım...
cd-rom çöpe gitti,RWT yi de ARKADASA verdim..(çalışır dedi ama , neoldu bilmem)...