Şimdi Ara

[[[---LG E500 KULÜBÜ---]]] (22. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.651
Cevap
9
Favori
169.693
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ben de yeni bir dizüstü düşündüğüm için bazı konuları inceledim:

1) E 500 ler de ekran kartı 8600 sınıfı değil...8400M G ...Bu kart 8600 sınıfının çok gerisinde ...8600 2. sınıf ekran kartı değerlendirmesine girerken 8400 M G 3. sınıfta yer alıyor. Oyun oynama değerlendirmesinde ....'' günümüz oyunlarını ancak azaltılmış ve basit değerlerde'' oynamaya uygun olduğu değerlendirmesi yapılıyor. ''Arasıra'' oyun oynayanlara uygun olabilir...deniliyor.8400 M G ile 8600 G S (8600 G T yi hiç hesaba katmıyorum .!!!!!)arasındaki korkunç performans farkını www.notebookcheck.com ..sitesinde ...... mobil ekran kartları inceleme bölümünde çok açık görebilirsiniz.
    Ancak işin daha da tatsız tarafı bu modelin Türkiye''de ki ilanlarda 8600 GPU ile satıldığının yazılması. Bu açıkça bir suç !!!.Satıcı ya da ithalatçıya dava açılsa ''çok rahat'' kazanılır.Hatta yabancı dil bilen arkadaşlar LG ye yazsa...Bu bile büyük olay yaratır. LG nin Global sitesine E 500 ler de 8400 M G kart olduğu apaçık yazıyor.Abartmıyorum ...Bu konuyu isterseniz uluslararası bir sorun haline getirebilirsiniz.
    2) Diğer bir sorunda bu modellerde kullanılan ...Sizin açıklamalarınıza dayanarak yazıyorum...Atheros kablosuz adaptör...Bu ürünün açıklamasında ..Global sitesinde ..yine çok açık...Intel kablosuz adaptör kullanıldığı yazıyor. Uluslararası bir marka...böyle bileşenleri kafasına estiği gibi değiştiremez. Bu da ulslararası bir teknoloji dolandırıcılığıdır.....Şimdi düşünün ..intel işlemcili bir laptop aldınız eve gittiniz everest de baktınız işlemci AMD ....eeee..boşver canım ..işlemci ..işlemcidir ..diyerek ..susup oturacakmısınız????? Hatta ...işlemci hızları ...ve diğer değerleri aynı olsa da Intel yerine AMD olması sizi rahatsız etmeyecek mi ????

Özellikle A.B.D de bu tür saptırılmış bileşenerle satılan ürünleri özellikle alıp....milyonlarca dolar tazminat alan tüketiciler var....Özellikle 1. madde de yazdığım ekran kartı konusu açık ''dolandırıcılık'' ..Türk Ceza Kanunu nu na Tüketici K. Yasası na göre....her anlamda ''Suç''.

Mutlaka bu markanın bu modelini kullananlar arasında hukukçular vardır..ya da sizlerin hukukçu yakınları..Bence bu forumdaki birlikteliği hukuksal bir boyuta taşımanızda yarar var. Ne elin Kore lisinin ne ithalatçının ...ne de satıcının bu milleti enayi yerine koymaya hakkı var. Lütfen suç karşısında susmayın.!!!

Saygılar,

• Vallahi arkadaşım almak istediğin modeli kullanıyorum.Detaylı yardım istemişsin buyur LG E500-U.AP22T modeli
    1)Hard-disk anlayamadığım şekilde her işlem yaptığında cırttttt diye bir ses çıkarıyor bu sesden gına geldi biaderim uyduruk bir datron notebook aldı benim laptopun yarı fiyatına hiç bi ses yok nasıl sinirim bozuldu sana anlatamam.Arada bir bu ses yüzünden notebookun ortasına vurasım geliyor sussun diye :D
    2)DVD yazıcısı çok yavaş normal bir dvdye göre 3 kat daha yavaş(test ettim)
    3)Malesef kulaklık ve hopörlör girişi siyah kasada çok kötü sırıtıyor
    4)Ekranın etrafını çevreleyen siyah tabaka sol ve sağ alttan açılma yapıyor görüntüyü bozuyor
    Şimdide güzel yönlerini söyliyeyim
    1)Windows XP kurarsan ekran kartı her oyunu tıkanmadan makul ayarlarda oynatıyor(bir topicte call of duty 4 resmi koymuştum o oyunu full grafiklerde oynattı)
    2)dizaynı çok hoş
    3)malzemesi kaliteli
    4)ekranı parlak ve kaliteli
    5)sistemi güçlü yeni driverlarlada baya sağlamlaşıyor.Wirelessın atheros olmasınıda kafana takma ben 5 kat altımdaki modeme çok rahat bağlandım vede wirelessında problem yok.(Bazı arkadaşlarda olmuş bu herhalde eski partilerde oluyor).Burdan ayrıca wirelessı iyi çekmeyenlere tavsiyem xpye geçmeleri vistada 2-3 modem bulan wireless xpye geçince 5-6 modem bulmaya başladı bende şaşırdım ama gerçek bu.Bide webcamide sorunsuz ben xpde kullandım msnde vs hiç bir sorun yapmadı.Ama kalitesi çok iyi değil baştan söyliyeyim.
    6)Hopörlörleri kaliteli yeterli ses veriyor
    7)fanıda fena değil zaten basit işler yaparken işlemci 1,1 ghz hızda çalışıyor.Eğer sağlam işlemlere geçerse 2,2 ghz çıkıyor.
    Yani kısacası 5 yıllık hard-diskler gibi cırt cırt ses çıkaran bir diske katlanabilirsen ve xp kurabileceksen al derim fiyatıda fena değil.

• Arkadaşlar aup44t alalı birkaç gün oldu. Bende şöyle gıcık bir sorun var. Bilgisayardan çok kısık şiddette ve tiz bi ses geliyor. Nerden geldiğini anlamadım. Ama sağ taraftan geliyor yani hdd değil. Ama işlemci bi işlem yaparken yani daha yüksek frekanslarda çalışırken bu ses hemen kesiliyor işlemci normal çalışmasına dönünce ses hemen başlıyor. Bu ses fandan değil bence. Böyle bişey yaşayan var mı aranızda? İşlemciden ses gelir mi hele hele düşük frekansta ben hiç böyle bişey duymadım. Aslında herşey düzgün çalışıyor ama ister istemez kulağım bu sese gidiyor.bilgisayarı verip yenisini almak istemiyorum çünkü bu tip değişimlerde daha önce hep yenisi bir öncekini arattı. Ankara'da servis var mı varsa bana çare olur mu?
    Teşekkürler.

• arkadaşlar yeni e500 aldım sonunda bir tane
    başlangıçta yaşadığım kamerayı açınca messenger kitlenmesi sorununu son sürüm messenger 8.5 i silip yerine 8.1 kurunca giderdim belki işinize yarayan bir bilgi olur diye eklemek istedim foruma
  • Açıklamalar için çok tesekkur ederim
    DELL 1520 7300 siparis ettim
    LG notebook piyasasında az ilerlesin pişsin işimizide elimize alınca değişimi LG ile yaparız
    Nedense çok sevdim LGyi:)
    7300 konusunda emin olamadıgım birsey ise ekran kartının paylasımlı olup olmadıgı Ekran Kartı NVIDIA® GeForce 8600GT 256MB (Max:1 GB)
    http://www.kocpa.com/asp/show_stock.asp?product=DELL-1520.7300
    DELL ALDIM AMA LG'dE SEVİYORUM:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alperdutkin -- 25 Şubat 2008; 19:29:04 >
  • arkadaslar bugun bırşeyle karsılastım mavi bi ekran ben monzıllada ogame fln bakıyordum cnm sıkıldı media playerı acayım dedım bırden mavi bi ekran acıldı ve ondan sonra restart atıp windnws olan sekılde acılsınmı sorusu cıktı evet dedıkten sonrada normal acıldı böyle bırşeyle karsılasan oldumu arkadaslar neden böyle yaptı aranızda bılen varsa lutfen paylassın şimdiden saolun
  • quote:

Orjinalden alıntı: casper_7

arkadaslar bugun bırşeyle karsılastım mavi bi ekran ben monzıllada ogame fln bakıyordum cnm sıkıldı media playerı acayım dedım bırden mavi bi ekran acıldı ve ondan sonra restart atıp windnws olan sekılde acılsınmı sorusu cıktı evet dedıkten sonrada normal acıldı böyle bırşeyle karsılasan oldumu arkadaslar neden böyle yaptı aranızda bılen varsa lutfen paylassın şimdiden saolun

benimde başıma bir kez geldi. tam olarak hatırlamıyorum, yeni almıştım daha. muhtemelen internete bağlıydım. o sıralarda modemimde bir sorun vardı. belki ondan kaynaklanıyordur diye umursamadım. bir daha da olmadı.
  • quote:

Orjinalden alıntı: elozengin

Arkadaşlar aup44t alalı birkaç gün oldu. Bende şöyle gıcık bir sorun var. Bilgisayardan çok kısık şiddette ve tiz bi ses geliyor. Nerden geldiğini anlamadım. Ama sağ taraftan geliyor yani hdd değil. Ama işlemci bi işlem yaparken yani daha yüksek frekanslarda çalışırken bu ses hemen kesiliyor işlemci normal çalışmasına dönünce ses hemen başlıyor. Bu ses fandan değil bence. Böyle bişey yaşayan var mı aranızda? İşlemciden ses gelir mi hele hele düşük frekansta ben hiç böyle bişey duymadım. Aslında herşey düzgün çalışıyor ama ister istemez kulağım bu sese gidiyor.bilgisayarı verip yenisini almak istemiyorum çünkü bu tip değişimlerde daha önce hep yenisi bir öncekini arattı. Ankara'da servis var mı varsa bana çare olur mu?
    Teşekkürler.

aynı sorun bendede var. daha önce yazmıştım ama pek yorum yapan olmamıştı. muhtemelen çoğu kullanıcıda da aynı problem mevcuttur. o ses fandan geliyor ve özellikle sessiz ortamlarda eğer kafayı takarsan çok rahatsız ediyor. fakat fandan bu tip seslerin gelmesi gayet normal. hemen hemen tüm bilgisayarların fanlarında bu tip sesler vardır. ama az ama çok. teknik olarak bilgi sahibi olmasamda sorun plastik fan pervanesi ile ona bağlı olan metal çubuğun uyumsuzluğundan kaynaklanıyor şeklinde bi yorum yapabilirim. sonuçta metal çubuk pervaneden daha hızlı dönüyor.

servise gitmene gerek yok. ancak ilerleyen zamanlarda artma olursa sormanda fayda var.

• Arkadaşlar acaba E500 Windows XP için Battery Miser ve Smart Cam programları çıktı mı? Ben internete araştırdım ama bu 2 programa ulaşamadım(Vistada var ama bana XP için olanı gerekli)Birde bu Xpde olan İp Operator programı ne işe yarar ben yükledim ama tam işlevini anlayamadım
  • İP operatör vireless bağlantılarını ve bağlandığın modemin ıp adresini belleğine aldırıyorsun ki bağlantı kopması olmadan ve modem ip kaybetmeden makinanın düzgün bir şekilde nete bağlanmasını sağlıyor :)
  • ben kurmadım o programı ama birçok farklı wireless modeme ilk girişten sonra tekrar ayarlama yapmadan bağlanıyor ve kopma falanda olmuyor. Acaba vistanın böyle bi özelliği mi var?
  • Yaw beyler ben LG E500-UAPSPT modelini alacam ama benim birkaç sorum var şimdii fan sorunu bu modelde varmı? ikincisi ekran kalitesi güzelmi? birde pil sorunu bunlar da bişey yoksa almayı düşünüyom yardım ederseniz sevinirim. he birde bu modelin özelliğni yaziyim sizlere

Santarosa Core 2 Duo T7100
    1.8 GHz
    800 MHz
    2MB
    2048MB
    DDR2
    160 Gb
    256 Mb
    NVIDIA
    GF 8600
    15.4 " FINE BRIGHT
    WXGA
    1280*800
    DVD±RW Double Layer
    BlueTooth
    Kamera
    Kart Okuyucu
    Wireless
    Win Vista Premium Tr
    2.8 KG
    1473 ytl kdv dahil iyimi?
  • Şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki forumdaki sorunsuzca kullanılan bir kaç marka-model laptopdan birini kullanıyoruz.Birkaç ufak tefek şeyi saymazsak gayet iyi bir laptop.Şuana kadar üzerinde durulan iki konu var.Biri 8600M GS ekran kartı ve diğeri de WEB CAM.Ancak çok da sıkıntı oluşturacak şeyler değil kanımca.
  • yani iyi diyorsun dimi abi lg aslında güzel marka bundan önce msi ex600 modeline bakıyordum problemleri vardı sonra bu modeli gördüm fiyatı iyi he birde unutmadan lg servisi nasıl garantiye verince sorun çıkarıyorlarmı aslında hepsi aynı bu heriflerin ama olsun yine soriyim dedim
  • quote:

Orjinalden alıntı: en_dost

quote:

Orjinalden alıntı: casper_7

arkadaslar bugun bırşeyle karsılastım mavi bi ekran ben monzıllada ogame fln bakıyordum cnm sıkıldı media playerı acayım dedım bırden mavi bi ekran acıldı ve ondan sonra restart atıp windnws olan sekılde acılsınmı sorusu cıktı evet dedıkten sonrada normal acıldı böyle bırşeyle karsılasan oldumu arkadaslar neden böyle yaptı aranızda bılen varsa lutfen paylassın şimdiden saolun

benimde başıma bir kez geldi. tam olarak hatırlamıyorum, yeni almıştım daha. muhtemelen internete bağlıydım. o sıralarda modemimde bir sorun vardı. belki ondan kaynaklanıyordur diye umursamadım. bir daha da olmadı.

3-5 defada benim başıma geldi. işletim sisteminden kaynaklanan bir hata diye düşündüm ve tekrar vista kurdum yaklaşık 1 ay önce fakat gecen hafta 1 kez daha başıma geldi tekrar gelirse nedenini geniş çaplı araştıracağım ve gerekirse servise vereceğim

• Belli bir programı açtığınızda bu mavi ekran hatasını tekrarlıyorsa sorun yazılımsaldır.

quote:

Orjinalden alıntı: kafkas197

yani iyi diyorsun dimi abi lg aslında güzel marka bundan önce msi ex600 modeline bakıyordum problemleri vardı sonra bu modeli gördüm fiyatı iyi he birde unutmadan lg servisi nasıl garantiye verince sorun çıkarıyorlarmı aslında hepsi aynı bu heriflerin ama olsun yine soriyim dedim

Daha servislik bir durum olmadı çok şükür ki.DELL kullanırken ölü piksel yüzünden bir kez yolladım servise.DELL, ekranı 9 eşit parçaya ayırdığınız zaman en az bir parçada 5 ölü piksel çıkarsa ürününü LCD'sini değişiyor.Bir bakıma onlar da haklı.Bir ölü piksel için bir LCD değişimi ... Sen servis olsan ne yapardın ???Allah kimseyi servise düşürmesin.Servisin kötülüğü veya iyliğinden değil.İnsan üründen soğuyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OTTO VON BISMARCK -- 4 Mart 2008; 0:16:30 >

• arkadaslar selam benim e500 suan göçmüş durumda ne yaptıysam acılmadı verdiği hata da su "the file is possibly corrupt. the file header checksum not match the corrupt ed checksum" bu hatayı internette de bulamadım recovery yapmaktan baska sansım yok sanırım ne yapmamı önerirsiniz
  • Recovery de Vistayı baştan kurman gerekmeyebilir. Dosyalarına dokunmadan açılışı düzeltebilir.

Senin sorunun Microsoft'un forum sitesinde elemanın birinin başına gelmiş. Fakat donanım ekledikten sonra. Güvenli modda adım adım doğrulamada, "crcdisk.sys" de takılıyomuş. Önerilen ilk yol bilgisayara usb yada pci dan takılan bütün donanımları çıkartın. Diğerleri recovery yapın ve yeni sistem yükleyin. Fakat yeni sistem yüklediğinde de aynı sorun olmuş. Adam IDE driverlerını tekrar yüklemiş (yenileriyle değiştirmiş) ve sorun hallolmuş. Vistanın desteklemediği donanımlarla ilgili olabilir. Fakat daha önce normal çalışırken birden bire hata vermesi ilginç. Bence sen de güvenli kipte adım adım onaylayarak açmayı dene. Hatalı dosyaya göre sorunu bulabilirsin.

Bikaç forumda da hard disk değiştirip sorunu halletmişler.

Galiba hard diskle ilgili.

Çıkan hata mesajında dosyanın adı yazması lazım onu da söylersen daha detaylı araştırırım.

• arkadaşlar bende de lg e500ar ve kulaklık taktımda leptobun kendi hopalöründeki ses kesilmesi sesi kulaklığa vermesi gerekio ama hem kulaktan hemde leptobun kendihoparlöründen ses çıkışı var ve msnde ark.larımal görüştümde sesi herkes duyuyo tabi bunu kimse istemez.bu olayı aranızda yaşayan varmı?
    sebebi acaba realtek driverimı yoksa jaklardamı sorun var bilgisi olan yardımcı olursa sevinirmm:):):)
  • driverdan sorunun, benimde başıma gelmişti driver değiştirince düzeldi..
  • 
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.