Ya evet, vista xp ye göre bir nebze yavaş. Ama bence hiç de xp ye geçmeye değecek bi yavaşlık değil. Zaten makine(ler) de 2 gb ram var, fazlasıyla yetiyor. Yavaşlık vistanın Xp den kat kat güvenli olmasından. Ben de xp kurdum ilk alınca, ama usb lerle yayılan virüslerden başımı alamadım. Ama vista da kaç aydır, aynı virüslü usb ler hiç bir şey yapamadı. Tek sorun insanların alıştıkları işletim sistemini kullanmak istemeleri ve kulaktan dolma, Vistanın yüzünü bile görmeden yapılan vista 5 para etmez, sadece görüntüsü var, aero şu kadar ram istiyo zart zurt yorumları. Evet XP kötü bi işletim sistemi değil. Ama vistadan da iyi değil. Sadece biraz sabredip alışırsanız siz de XP ye geçmeye gerek duymayacaksınız. Ha ne olur eski bir program kullanmak zorunda kalmışsınızdır XP kurun tabi, ya da vista-xp ağda birbirine bağlamak zordur (ama bağlanamaz değil) kuramamışsınızdır, ağ kullanmak için kurarsınız.
Geçmeyin XP ye :P
Ama gene de XP'de insanlar Vistaya geçsin diye açık hata bırakılmasına pek katılmıyorum. Bu Microsoft'un şirket politikası olabilir, yeni çıkardığı işletim sistemlerine itici güç olarak. Fakat bi dolu firmayla netbook anlaşması var. O netbooklar vista kaldıramayacaklarından bi süre daha XP için destek devam edecek diye düşünüyorum. Bi service Pack 4 gelebilir. Ya da oturup linux sürümlerine alternatif, sistem gereksinimi düşük ve ucuz olan bi işletim sistemi çıkarması gerekir bu piyasayı kaptırmamak için ki bu xp' ye destek vermekten çok daha maliyetli olur.
Bu arada yavaşlık bilgisayarıma çift tıkladığınızda, bi avi dosyasını açmaya çalıştığınızda,internette gezinirken falan yok, bazı exe dosyalarını çalıştırmaya çalıştığınızda ve dosya silip taşıdığınız zaman çıkan onay mekanizması tezcanlı arkadaşlar için bi süre sorun olabillir.
bilgilerin için saolasn fibo ama ben xp ye gçip yinede bazı oyunların oynanabilirliğini vistadaki performansı ile karşılaştırmak niyetindeim... memnun kalmassam tekrar vistaya dönerim sorun diil :)
bide araştırmalarıma göre ATİ HD 2400 ekran kartının driver nı bulmakta zorlanan yada bulamayan arkdşlar varmış gözümü korktu şşimdi nerden bulacam die :DD inşlhh yardımcı olacak biri çıkar :D
yahu arkadaşlar sağ üst köşedeki fandan tır sesi gibi sesler gelio daha oncede yazdım fakat üffle geçer bi bak falan die sölendi hepsini denedim fakan düzelme yok.. servis süresi ne kadar olur daha once servise veren varmı maviden aldım 1 ay gibi bi zaman bilgisayarsız kalmak istemiyorum.. 2. bi sorum olcak laptopumu hangi şartlar altında geri alırlar fan sesi ve ekran kartının 128 bit değilde 64 bit oldugunu dilekçeleyip versem para iade yaparlarmı peşin almıştım ve aldıgım fiyatamı yaparlar yoksa suanki satış fiyatımı?
Selam Arkadaşlar Çok acil yardımınıza ihtiyacım var Lg e500 pcm açıyorum herşey normal açılış sesi geliyor vista ekranı çıkıyor herşey tamam ama tam masaüstüne geliyor simsiyah ekran olup kalıyor şuan aynı bilgisayardan yazıyorum ekranda hiç bir sorun yok internete falan kablosuz bağlanıyorum ama masaüstü simsiyah hiçbirşey gözükmüyor ne yapabilirim acil yardımınıza ihtiyacım var iyi günler
Biraz daha ayrıntılı anlatır mısın durumunu. Yani sonuçta internete bağlanıp buraya yazı yazabiliyosun. Sağ tıkladığın zaman falan masaüstüne, menü çıkıyo mu, ya da başlat menüsü falan görünür mü?
Bu işin nasıl olduğunu hala çözemedim hayır sağ tuşa tıklayınca falan hiç birşey gözükmüyodu ekran simsiyah ve hiçbir hamle yapamıyodum pc ye ama bir virüs sayesinde biraz komik ama virüs sayesinde kurtuldum bu işten. Virüs bilgisayarı açtığımdan itibaren yarım saat sonra falan saçma bir internet adresi açıyordu bende bunu kullanarak c:/ ye girdim ordan denetim masası ve sonunda sistemi geri yükleyerek 1 gün öncesine döndüm ve bilgisayarımı kurtardım nasıl bişey nasıl oldu bende anlamadım ama o virüsü hiç silmicem :D
valla 2 hafta falan sürer bende de aynı problem oldu zaten fanın ömrü o kadar heralde takı tukur die ses geliyor normal dururken deilde yan çavirince yada oynatınca..Birincisi LG servisi berbat onu söylim en baştan ikincisi LG destek daha berbat sonuncusuda LG de kullanılan hardware parçalar çok kailtesiz ben aldığıma pişman oldum eğer elimden çıkarabilirsem hemen çıkarmayı düşünüyorum ama bu gidişle zor yapıcak bişeyde yok bu şekilde idare edicez ama bana soran herkese kesinlikle tavsiye etmiyorum bende de senin makinanın aynısından var...
quote:
Orjinalden alıntı: pitircikkkk
yahu arkadaşlar sağ üst köşedeki fandan tır sesi gibi sesler gelio daha oncede yazdım fakat üffle geçer bi bak falan die sölendi hepsini denedim fakan düzelme yok.. servis süresi ne kadar olur daha once servise veren varmı maviden aldım 1 ay gibi bi zaman bilgisayarsız kalmak istemiyorum.. 2. bi sorum olcak laptopumu hangi şartlar altında geri alırlar fan sesi ve ekran kartının 128 bit değilde 64 bit oldugunu dilekçeleyip versem para iade yaparlarmı peşin almıştım ve aldıgım fiyatamı yaparlar yoksa suanki satış fiyatımı?
xp yada vista çok fark yok ama xp de wireless da daha çok ağ buluyor vistada daha az...xp de birçok kurulum daha kolay ve bilindik vistada daha zor.xp çok soru sormuyor vista adamı delirtecek kadar soruyor...explorer hataları hala devam ediyor xp de böle bir durum yok...birçok program daha vistayı desteklemiyor...xp daha hızlı bu kesin vistaya geçmeye daha var bence ben kullandım 2 ay kadar çok kararsız kaldım ama en sonunda xp ye geçtim...bu arada vista sayesinde kotada doluyor hemen hemen 1 ayda 1gb ye yakın güncelleme yapıyor devamlı bişeyler ekleniyor birde o sorun var tabii
quote:
Orjinalden alıntı: kordem
herkese slmlar, e 500 aldım wistadan memnunum-şimdilik- ama bi sorum olacak xp yi kuranlara... memnunmusunuz performans ve pil ömründe değişmeler nasıl xp yi tavsiye edermisiniz ? xp kurupda memnun olanlar driver ların linklerinide verirsenz sevinirim, kolay gelsin...
arkadaşlar siteyi biraz araştırırsanız xp driverlarıda dahil biçok sorununuza cevap bulursunuz
birkere vga video modudur.1.3 milyon karede piksel netlik sayısı fotoğraf çekiminde biraz etkisi olur ama genelde dediğin gibi 480*640 video modu olduğundan dolayı pek kaliteli değil video görüntüsü..1.3 e aldanmamak lazım..kamera dandik zaten
quote:
Orjinalden alıntı: rancer
quote:
Orjinalden alıntı: rancer
Arkadaşlar ben e500 upt55 aldım. 2 sorum olacak: 1- klavyenin sol tarafı baya esniyor bu normalmi? 2- webcam 1,3mp diyor ama kalite pek hoşuma gitmedi hafif ışığı yanıp sönüyor gibi net değil ve resimleri VGA yani 480*640 çekiyor bendemi hata var acaba? veya 1,3mp ne anlama geliyor? bunların dışında ısınnma çok az, ses çok az, ekran kalitesi çok iyi, oyunlarda sorun yaşamadım ve diğer özelliklerinden memnunum, teşekkürler
kimse cevap vermedi, zaten sormam hataydı:) yazılardan anladığım şey burda kimse benden daha bilgili değil, ki kendimi vasat kabul ediyorum
system control manager kurmayı dene ;)
quote:
Orjinalden alıntı: omerfcelik
arkadaşlar bende lg e500 aldım..ilk dizüstüm... bilenlerine bir kaç sorum olacak... 1- şimdi ben kalvyenin kısayol tuşlarını kullanamıyorum... sesi açıp kapatmak - parlaklık ayarı gibi f2,f3,f8...... aktif değil... nasıl etkinleştiririm 2- klavyeden parlaklığı ayarlayamayınca , bilgisayardan ayarlamaya çalıştım ama hiçbirşey bulamadım... ne makinede bir tuş filan... nede bilgisayarda bir progarm..... ayrıca şarjı taktığımdaki parlaklıkla- şarjı çıkardığımdaki parlaklık farklı..... bu sorunu nasıl çözebilirm
yardımcı olursaız sevinirm...
Arkadaşlar tam 2 haftadır yazılan sorunları görüyürum ama cep telefonundan girdiğim için cevaplama imkanım biraz zayıftı. Beni cep telefonuna mahkum eden TecPro bilişime koca bir . Şimdi sorunu anlatıyım ; 2 hafta önce adaptör durduk yerde çalışmamaya başladı fişte mi bi sorun var diye değişik yerlerde denedim ama sonuç alamadım tekrar eski mekanıma döndüm ve ne işe yarıyıcaksa dedim ama 3 - 4 kere yere hafifçe vurdum ve çalışmaya başladı henüz 1 dk geçmişti ki dumanlarrrr pufff etti :) ama hala çalışıyordu bi 10 dk kadar daha kullandım en sonunda sigortaları attırdı. Ertesi gün 6 Ekim P.tesi servise elden teslim ettim. Çok acele olduğunu da ayrıca ilettim bunu söylememe rağmen 2 gün geçmişti ve ilgilenen olmamıştı. 3. gün değişim kararı alındığını ama stokta olmadığı için tamiratına başlandığını söyledi. Ertesi gün tekrar aradık (Cuma günü) bana kargoya verildiğini akşama elimde olucağını söyledi ama gelmedi. C.tesi tekrar aradım ve kargoda olduğunu sormam gerektiğini söyledi. Saat 1 de kargoya gidip paketimi aldım eve heycanla geldim açtım baktım ki adaptör gelmiş elekrtik fişi yok. Bu arada gelen adaptörde sıfır bi adaptör yani beni bekletmek için söylenmiş bir yalan c.tesi günü servis 12 de kapandığından arıyamadım pazar oldu gene arıyamadım p.tesi günü evde yoktum anneme arattım anneme kaç pinli oldğunu sormuş annemde 3 pin li demiş dün kablo geldi ama illaki bi sorun olucak yaa gelen kablo adaptördeki girişin 2 katı mı 3 katı mı desem uyumsuz bi kablo hemen aradık orda santralde Derya hnm var onunla görüştük beni teknik bi bayana bağladı durumu anlattım bu kablo farklı bi kablo dedim yanlış göndermişsiniz bana verilen cevap kabloyu bize gönderin biz size yenisini gönderelim oldu bu aptalca tekliflerine bile tamam diyerek kabul ettim daha sonra beni Hüseyin bey e bağladı sanırsam müdür dü. Durumu ona da anlattım en akıllısı o çıktı 50 kere telefon açmama rağmen bi teknik eleman da adaptörün seri numarasını sormadı neyse seri numarasını söyledim tamam dedi yarın akşam kargosuna veririz ertesi gün elinizde olur dedi. Teşekkür edip kapadım telefonu bugün sabah 8.30 da kablo gelmiş burda bi karmaşa var ama anlamadım yarın kargo yok diyo ertesi güne gelir diyo sabahın 8.30 unda kablo gelmiş oluyo. Bu arada aklıma geldi yazmayı unutmuşum ilk kablo geldiğindeki telefon görüşmesinde teknik eleman bana şöyle dedi; beyefendi kabloyu iyice yerine sokun (bişi diyicektim ama) cevap olarak çapları farklı dedim bana diyoki allah allah bunların hepsi standart yaa nası olmaz. Sonuç olarak adaptör için 3 gün bekledim unuttukları bi kablo için 2 hafta
Bilgisayarımı alalı yaklaşık 2 ay oluyor arkadaşlar bazen durduk yerde masmavi bir ekren çıkıyor ekranda yazılar çıkıyor ve 3-5 saniye içinde bilgisayar kapanıyor bunun sebebi yazılım mı yoksa donanım mı olabilir.Bunun içişn servise götürmem gerekir mi yoksa format atsam tekrar yüklesem düzeler mi?Şimdiden teşekkürler
quote:
Orjinalden alıntı: melihsah05
Bilgisayarımı alalı yaklaşık 2 ay oluyor arkadaşlar bazen durduk yerde masmavi bir ekren çıkıyor ekranda yazılar çıkıyor ve 3-5 saniye içinde bilgisayar kapanıyor bunun sebebi yazılım mı yoksa donanım mı olabilir.Bunun içişn servise götürmem gerekir mi yoksa format atsam tekrar yüklesem düzeler mi?Şimdiden teşekkürler
Yazılımsal da olabilir donanımsal da. İlk olarak sistemin sağlıklı çalştığı bi güne geri yükleme yap. Olmazsa bi format dene o da olmazsa büyük ihtimal donanımsaldır. Servis yolu gözükür
Merhaba arkadaşlar.Bende de lg e500 var modelini bilmiyorum ama 2.20 ghz core 2 duo 2 gb olandan işte.Pc açılırken ekranda "Media Test Failure,Check Cable" yazıyor.Bu ne anlama gelir bilen var mı?Teşekkürler
Arkadaşlar size bir sorum olacak..Bende E500 Uap22t modeli var.Anakart MSI MS-163F imiş..işlemci 2.2 Ghz 800 Mhz.. Fakat Ramleri 2 GB 667 Mhz..Ben şimdi bu ramleri atsam yerine de 4GB 800Mhz lik,ya da 1066 Mhzlik ramleri taksam işlemci destekler mi?Hızında gözle görüür bir artış olur mu? Bu konuda bilgi verirseniz çok sevinirim.
quote:
Orjinalden alıntı: Fluent2008
Arkadaşlar size bir sorum olacak..Bende E500 Uap22t modeli var.Anakart MSI MS-163F imiş..işlemci 2.2 Ghz 800 Mhz.. Fakat Ramleri 2 GB 667 Mhz..Ben şimdi bu ramleri atsam yerine de 4GB 800Mhz lik,ya da 1066 Mhzlik ramleri taksam işlemci destekler mi?Hızında gözle görüür bir artış olur mu? Bu konuda bilgi verirseniz çok sevinirim.
2*2 gb olarak takabilirsin 3 slot var ama en fazla 4 gb takılabiliyor ve 1066 Mhz desteklemiyor 800ü destekliyor
Volkan cvp için teşekkürler.Peki sence mesela 2 gb 667 Mhz ile 2 gb 800 Mhz arasında gözle görülür bir performans artışı olur mu? Yani 667 ile 800 arasında çok fark varmıdır?...
quote:
Orjinalden alıntı: sefapalut
Selam Arkadaşlar Çok acil yardımınıza ihtiyacım var Lg e500 pcm açıyorum herşey normal açılış sesi geliyor vista ekranı çıkıyor herşey tamam ama tam masaüstüne geliyor simsiyah ekran olup kalıyor şuan aynı bilgisayardan yazıyorum ekranda hiç bir sorun yok internete falan kablosuz bağlanıyorum ama masaüstü simsiyah hiçbirşey gözükmüyor ne yapabilirim acil yardımınıza ihtiyacım var iyi günler
Bu Sorunu sistem geri yükle yaparak çözmüştüm ama bu sefer sisteem geride yüklenmiyo yeterince yer yok falan diyo ekran simsiyah sadece yapabildiğim şey ctrl+alt+delete başka hiç bir komut işlemi sağ tuş falan olmuyo nasıl çözebilirim bir yardım lütfen