Şimdi Ara

LG F1407ADSPE Çamaşırmakinesi 4kg kurutmalı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.841
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Evlilik hazırlıkları dahilinde beyaz eşya araştırması yapıyorum. Mediamarktta LG nin F1407ADSPE model çamaşır makinası kampanyadaydı ve inceleme fırsatı buldum. 8 kg yıkama ve 4 kg kurutma özelliği mevcut.
    Evimizin balkonsuz oluşuda kurutma özelliğini çok cazip kıldı açıkçası. Yalnız hem LG nin beyaz eşyadaki kalitesi, hemde kurutmalı çamaşırmakinelerinin performasları hakkında bilgim olmadığından tereddütte kaldım.

Forumda biraz araştırdım ama bilgiler çok yetersiz ve dağınık geldi. Bu makineyi yada kurutmalı makine kullanan ve bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olurlarsa sevinirim.

Kurutma özelliğinde aşırı bir su sarfiyatı olduğu yönünde yorumlarda okudum. Bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Teşekkürler

• Bu model kurutma aşamasında yüksek oranda su kullanıyor(yanılmıyorsam 170lt civarındaydı) ayrıca enerji sınıfı C olduğundan elektrik tüketimi de yüksek. Kapasite sınırı yaşamanız ve B sınıfı yıkama performanslı olması da cabası. Bu yüzden size önerim kurutma makinesi ile çamaşır makinesini ayrı ayrı almanızdır.

Yerim yok diyorsanız kurutma makineleri arasında en mantıklısı şu an Bosch ile Siemens'in modelleri. Çünkü kurutma aşamasında su kullanmıyor ve kurutmalı kullanımda enerji sınıfı B.

Ayrı ayrı almanız durumunda da tavsiyem LG çamaşır makinesi olur, çünkü sıkma performansı yüksektir, kurutma makinesinin harcayacağı elektrikten büyük oranda tasarruf edersiniz. Örneğin şu an MediaMarkt'ta aşağıdaki model de kampanyalı olarak 1750TL'ye satılıyor ve çok cazip olduğunu düşünüyorum
    http://www.lg.com/tr/beyaz-esya/camasir-makinesi/LG-front-loading-drum-F1402FDS5.jsp

Kurutma makinesinde de tavsiyem Bosch'un A-%40 veya A-%50 elektrik tüketen modellerinden biri olacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi candogan62 -- 21 Eylül 2010; 21:49:31 >

• Öncelikle teşekkür ederim candoğan bey.
    170 lt su sarfiyatı maddiyatın ötesinde büyük ziyan bence.
    Öneriniz üzerine Bosch WVH28420EU çamaşır makinesini inceledim. Sanırım kurutma esnasında su harcamıyor.
    Kurutma dahil Su sarfiyatı 57lt enerji:5,67kwh olarak belirtilmiş. Ayrıca yıkama A, kurutma B Sınıfı anladığım kadarıyla.

http://www.bosch-home.com/tr/%C3%BCr%C3%BCnler/%C3%A7ama%C5%9F%C4%B1r-ve-kurutma-makineleri/%C3%A7ama%C5%9F%C4%B1r-makineleri/solo/tam-kurutmal%C4%B1/WVH28420EU.html?source=browse

Aslında kurutma makinasını ayrı almakta yer açısından bir sıkıntım yok. Fakat yinede performans, su ve enerji tüketiminde çok büyük farklar yoksa tek bir ürün bünyesinde işimi halletmek daha mantıklı geliyor.
    Bu durmda kurutma makinesi yerine bu ürünü aldığımda olumlu yada olumsuz yönleri açısından bir değerlendirme yapabilirseniz sevinirim.

Saygılar.

• Bu ürün yıkamada A+, kurutmada B enerji sınıfına sahiptir. Yıkama performansı A, sıkma performansı da B'dir. Ürün kurutma yaparken su kullanmıyor, ancak kurutmada kullanılan filtreleri otomatik olarak temizlediğinden ara sıra filtre temizleme programını kullanmanız gerekiyor, bu da 30lt civarı suy tüketimi olan bir program. Gerçi filtreleri elde yıkasanız aşağı yukarı aynı hesaba geliyor.

Bu makine ile kurutma makinesi arasındaki fark kapasite sınırıdır. Kurutma yapacağınız zaman ya 7kg çamaşırı yıkayıp yıkama bitince yarısını çıkararak 3,5-3,5kg olarak iki aşamada kurutacaksınız; ya da 4kg çamaşır doldurup yıkama+kurutma programını seçeceksiniz. 1000TL çıtası altında olan B sınıfı kurutma makinesi ile kıyaslarsak fark budur.
  • yorumlar için tekrar teşekkür etmek istiyorum.Gerçekten çok faydalı ve karar vermeme yardımcı yorumlar yaptınız.
    Bu makineyi daha detaylı inceleyeceğim, bana çok mantıklı geldi. Bosch marka çamaşır makineleride çok sık önerildiği için iyi bir seçim gibi.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.