Merhaba arkadaşlar. Uzun süredir Cloudy g3.3 kullanıyordum ve şarj sorunundan dolayı kitkata dönmek istedim. İnternette baktığımda lolipoptan kitkata dönmeye çalışanlar sorun yaşamış ve önce jellybeana dönmeleri söylenmiş. Ben de bu doğrultuda önce telefona jellybean yükleyeyim sonra kitkata geçerim dedim. Stock Jellybean kdzyi flashtoll ile flashladım. Telefon açıldı ve hat yoktu. İmeiyi kontrol ettim ve imei silinmiş. Bu nasıl olabilir? İmei yedeği de almamıştım ancak titanium programıyla yeedek almıştım bir iki ay önce. Bilgisayara da atmıştım yedeği. Şimdi baktım sonu .win ya da .win.md5 ile biten dosyalar var. Acaba bunlarda imei yedeklenmiş olabilir mi? Eğer öyleyse bunları nasıl çıkartabilirim? Ne yapmam gerek? Şimdiden teşekkürler.
Daha önceden twrpdden alıp bilgisayara attığım yedeği tekrar telefona attım. Twrpden restore kısmından EFS yi seçtim ve şuanda imei kayıtlı gözüküyor. *#06# yaptığımda imei numarası karşıma çıkıyor ancak farkettim ki simkartı görmüyor telefon. Bunun yaazılımsal olma ihtimali var mıdır peki? Yardım edebilecek kimse yok mu?
Sorun Simkarttaymış. vodafoneden 15tl yenilemesi parası karşılığında hattı yeniledim ve sorun çözüldü. Kısaca özetlemek gerekirse; eğer flash tool ile kdz romlar yüklerken imeiniz silinmişse ve daha önceden twrp ile backup aldıysanız bu backup içerisindeki EFS klasöründe imei yedeği bulunuyor ve uğraşmadan geriyükleyebiliyorsunuz. Konu halledildi.