Şimdi Ara

LG G2 V30C 5.0.2 Lollipop Türkiye Resmi Romu / Bildirim Çubuğu, Mesajlar ve Mikrofon Sorunu

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
2.867
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Dün cihazıma V30C resmi türkiye 5.0.2 lollipop romunu flashladım.

Telefonda 3 adet sorunla karşılaştım. Romu 2 defa yükledim sorunlar aynı.

1- Mesaj kutusuna girip herhangi bir kişinin mesaj penceresini açmaya çalışınca kısa bi süre takılıp öyle açılıyor.
    2- Konuşma sırasında mikrofondan karşıya ses ağzınıza çok yakınsa iyi gidiyor. Yoksa kesilmeler ve ses gitmeme problemi yaşanıyor.
    3- Telefonu kapatıp açınca ya da restart atınca bazen bildirim çubuğundaki simgeler gelmiyor. Birkaç defa deneyince ancak geliyor.

Sizde de aynı sorunlar ya da başka sorunlar varsa paylaşalım, LG resmi sitesine bildirimlerde bulunalım.
    Ben bu 3 sorunla ilgili bildirimde bulundum. inceleyeceklerini söylediler.
    Sizlerin karşılaştığı bir sorun var mı?

• mikrofon sorununu bende yaşıyorum bir çözüm buldunuz mu
  • ben ilk önce 30d alman romu yükledim telefonla konuşurken ekran bazen kapanmıyor suratım değip tuşlara basıyor 2 gün önce tr 30b romunu yükledim yakınlık sensör sorunu bundada devam ediyor dün telefonla konuşurken ses hiç gitmedi kapa aç yaptım düzeldi telefon lg türkiye 310 seri d802 16gb bu sorunları nasıl düzeltirim? bütün rom kurulumunda önce ve sonrasında hard reset atarım ondan değil yardımcı olurmusunuz?
  • Ben şu ana kadar çıkan bütün romları flashladım. V30a v30b v30c v30d fakat hepsinde yavaş şarj sorunu yaşadım. Ayrıca mikrofon sorunu da var.

Yakın zamanda v30b polonya ve ingiltere romlarını flashladım. Yavaş şarj sorunu bir nebze olsun düzelmiş. Fakat başka orjinal samsung adabtör ve kablosuyla şarj ettiğim zaman gene aynı sorunu yaşadım.

Ayrıca kitlata göre şarjı çok çabuk bitiyor.

Sonunda pes ettim ve v20h almanya romuna geri döndüm. Kitkat candır.

Bunca sorundan sonra da v30h çıkana kadar lollipop yüklemeyi düşünmüyorum. Gerçekten çok sorunlu.

LG'ye bu sorunları nasıl bildirimde bulunacağız onu da söyler misin?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cihazı formatlayarak 30c Romunu kurdum. 16 gb kullanıyorum. Bahsettiğiniz problemlerin hiçbirini yaşamıyorum.
  • Her telefonda yaşanmıyor bu da işin ilginç yanı zaten.

• KitKat Optimus 1.4.1 ROM ve Dorimanx kernel kullanıyordum, sızdırılan Vodafone rom çıkınca, önce twrp'yi güncelledim, sonra twrp'den zip'li ROM'u flasladım.
    Hala bu ROM'u kullanıyorum ve 5.0.2'den daha yüksek numaralı bir ROM çıkana kadar kullanmaya devam edeceğim.
    kdz ROM'ların hiç birisini kurmaya gerek duymadım, çünkü önemli bir şikayetim olmadı. LP ROM kullanmaya devam etme sebebim şu: Dalvik değil ART kullanmak istiyorum. Çünkü uygulamalar mecburen ART uyumlu sürümlerini çıkarmaya başladılar. ART uyumlu olmayan eski birkaç program ve oyunu sildim. Eğer varsa güncel versiyonunu yükledim.

Bu sızdırılan vodafone ROM ile ilgili deneyimlerim:
    1- Pil kapasitesi 1500 mAH gözüküyordu, bunu düzeltmek için TWRP'den bir zip dosyası flasladım, o kadar.
    2- Çok nadiren (belki 10 şarj da bir) yavaş şarj problemi yaşıyorum, her seferinde olmadığı için kafama takmıyorum. Her zaman 2A Beyaz Samsung Şarj cihazı kullandım
    3- Şimdiye kadar 4 kez telefon kendi kendine kapandı. Power düğmesine uzun basıp açmak zorunda kaldım. İlk 3 kapanmayı ilk hafta yaşadım, 1 ay sonra da 1 kez daha oldu. Yaklaşık 1 aydır da 1 tek sorun yaşamadım. Bu kapanma olayına ilk hafta kafayı taktım. Ben ekrana bakarken herhangi bir hata asla görmedim. Her seferinde telefonu cebimden çıkardığımda ekrana tıklayarak açamadığımı farketmiştim. İlk ay, ya sabah alarm çalmaz, uyanamazsam diye endişelenmiştim, böyle bir durum asla olmadı. Dediğim gibi son 1 aydır hiç bir aksilikle karşılaşmadım. Bu olayla çok az karşılaştığım için, acaba pille ilgili donanımsal bir problem, bir temassızlık mı oluyor diye de düşünmeye başladım.
    4- Bu rom'un, kendi kernelini de flasladığını öğrendim ve Dorimanx kernel arama zahmetinden kurtuldum. En azından ROM ile uyumlu kernel'im olduğuna eminim.
    5- twrp'den flaslandığı için root atmak çok kolay. kdz ROM kuranların bazıları bir türlü root yapamamaktan şikayetçi.
    6- IR kumanda programında yerli markaları görebilmek için, bir dosyayı ES explorer'in text editörüyle değiştirip kaydetmekten başka çare bulamadım.
    7- Cihazım, Türkiye'de ilk satılan partiden, radyolu, Teknosa'dan alınma cihaz.

Türkiye olsun, diğer ülkeler olsun, kullanıcıların bu ROM yerine kdz ROM yüklemeye çalışmalarının sebebini bir türlü anlayamadım.

Yavaş şarj olayının tamamen şans işi olduğunu ve LP uyumlu Dorimanx kernellerle düzeltilebileceğini tahmin ediyorum, ama şu anda böyle bir arayış içinde değilim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Asus535 -- 23 Mayıs 2015; 18:23:02 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  •  LG G2 V30C 5.0.2 Lollipop Türkiye Resmi Romu / Bildirim Çubuğu, Mesajlar ve Mikrofon Sorunu

Dorimanx kernel dan hızlı şarj özelliğini açtım. 1.9A akım çekiyor gördüğünüz gibi.

Ayrıca dorimanx uygulamasıyla ses yükseltme de yapılabiliyor. Herkese kolay gelsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ToisAndro -- 24 Mayıs 2015; 14:05:36 >

• Dorimanx'ın XDA'daki sitesine girdiğimizde;
    NO LOLLIPOP 5.x.x SUPPORT!!! GO AWAY NOW!
    yazıyor. Siz lollipop'da Hangi Dorimanx kernel kullanıyorsunuz? @ToisAndro
  • sorumun cevabını kendim öğrendim
    şuradaymış: http://forum.xda-developers.com/lg-g2/development/lp-5-0-2-kernel-3-4-107-dorimanx-1-0-lg-t3102512

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Asus535 -- 24 Mayıs 2015; 20:28:46 >
  • Yahu hocam orada guzel anlatmissiniz romlar fln. Ben bunlardan hic anlamiyorum, sorunum su:

Whatsaptan hicbisey gelmemesine ragmen bildirim yaniyor sönüyor. Beyaz isik whatsappta. Ekrani kapatiyorum beyaz isik yanip sönüyor. Hata veya sorun nerede?

• quote:

Orijinalden alıntı: uncle jun

Yahu hocam orada guzel anlatmissiniz romlar fln. Ben bunlardan hic anlamiyorum, sorunum su:

Whatsaptan hicbisey gelmemesine ragmen bildirim yaniyor sönüyor. Beyaz isik whatsappta. Ekrani kapatiyorum beyaz isik yanip sönüyor. Hata veya sorun nerede?

Hard reset yaptınız mı hocam ? V30a kullanıyorum herhangi bir problem yasamadım sarjın az gitmesi dısında.
  • uncle jun kullanıcısına yanıt
    http://forum.donanimhaber.com/m_104754836/tm.htm
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.