Şimdi Ara

Lg g3 alayımmı ? (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
144
Cevap
1
Favori
3.105
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bende almayi dusunuom kasa catlagi tam olarak nedir ve sarj sirunu oluomu yani sarj suresi kac saaat ortalama

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bugün tam alacaktım burada yazılanları okuyunca şüpheye düştüm.
  • Kaç saatte şarj oluyor?
  • merata kullanıcısına yanıt
    peki nasıl garantisi gerçekten sağlam mı ? çünkü fiyatı çok cazip !
  • quote:

Orijinalden alıntı: aNTIWIRUS

peki nasıl garantisi gerçekten sağlam mı ? çünkü fiyatı çok cazip !

Bilgim yok o konuda. Şikayetvar'a bakabilirsiniz.

• Bu arada Gittigidiyor da var 1300 e 32 GB'lik Delta Servis garantili.

• quote:

Orijinalden alıntı: _OxoskvA_

Kaç saatte şarj oluyor?

1 saat 45 dakika-2 saatte falan tam doluyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • _OxoskvA_ _ kullanıcısına yanıt
    1.5 saat gibi sarj oluyor. telefonla ilgili sorularınız varsa alabilirim. yaklasik 7 aydir kullaniyorum. hic bir sorunu yok. 32 gb g3 + 64 gb sd kullaniyorum . telefonun orjinal haliyle kullaniyorum. hic bir oynama yok. android L v20H kullaniyorum. sarj suresi min 1 gun max 1.5 gun gidiyor. 300 e yakin program 80 e yakin oyun yüklü. telefonda oyun harici hic bir sekilde ısınma olmadı. kasa catlagi falan kesinlikle yok. telefonda kasma donma ikinma kesinlikle yasamadim. rehber 1-2 salise gec geliyor onuda gmailden görüntülediğim için olduğunu düşünüyorum. boyutlari ve grafik olarak yuksek kapasiteli oyunlar kurulu telefonumda. most wanted - fifa 14 - aphalt 8 - gt racing 2 - nfs shift - real racing 3 - dead triggers 2 - the escape - bia 3 - robocop - max payne - nba 2k15 - strike team - nova 3 - six guns .... digerleri kucuk oyunlar tumple run 2 - subway run - bilardo - okey gibi oyunlar yüklü. büyük oyunlarda 15 dk sonra ısınma görülüyor. örneğin nfs most wanted 30 dk kadar oynuyorum. suana kadar huc sorun yaşamadım. ama tabi yinede telefonun omrunden caldigimin farkindayim ısındığı icin. ekran kalitesi mukemmel. ses yeterli düzeyde . kamera on cok iyi degil ama arka kamera üst düzey. go launcher gibi program da yuklu hic bir sekilde telefon kasmıyor. telefonda utorrent kullanıyorum 10 gb a yakin oyun indirdigim oldu utorrent kullanirken browser acik utorrent acik inen oyunu kuruyorum denemek icin oynuyorum telefon bugune kadar kesinlikle kasmadi donmadi .

• merata kullanıcısına yanıt
    bakıyorum her iksine teşekürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: aNTIWIRUS

bakıyorum her iksine teşekürler.

Rica ederim ne demek. :)

• Sony Z2 kafamı karıştırdı biraz ama sanırım G3 alacağım yine de.
  • 1 haftadır G3 32GB kullanıyorum. Tester olarak çalıştığım için bir çok Android cihaz elimden geçti. Belirteyim, 32GB'lık sürümde 3GB RAM var.
    G3 için profesyonel elden ilk izlenimlerimi anlatayım:
    -Batarya süresi normal kullanımda 1 günü çıkartır. Sürekli kullanıyorsan elinden düşmüyorsa 8-9 saat gidiyor. Şarjı çabuk bitiren ise açık ve net olarak söyleyeyim ekran. QHD bir ekran var ve 3000mAh batarya ile besleniyor.
    -Cihazın ekranı için işlemci yetersiz olayı şöyle işliyor: 1440 x 2560 çözünürlük var cihazda. Snapdragon 801 2.5Ghz işlemci kullanıyor. İşlemcide, grafik işleyici olarak (GPU) Adreno 330 var. Şimdi bu Adreno 330 grafik işlemci bu kadar yüksek çözünürlükteki bir ekrana haliyle grafikleri çizerken çok daha fazla yoruluyor. Bilgisayardakiyle aynı mantık. Fakat Asphalt 8 gibi, Benchmark niyetine kullanılan oyunların da hiç bir şekilde kasma olmadan çalıştığını söyleyeyim. (Şarjı %100'den %5'e kadar oynadığım oyunlar: Asphalt 8, Smash Hit, Clash of Clans). Uyumluluk benim için kullanıcı tecrübesidir. Meslek gereği biliyor insan, rakamlar en fazla %60 doğruluk getiriyor. (iPhone 5S ve 6'da 64 bit işlemci var. Mobil platformda 64 bit işlemci masaüstündeki kadar büyük fark yaratmaz, ufak tefek performans artışları olur. Benchmark değeri yüksek çıkıyorsa da, işlemcinin üzerindeki başla özelleştirmeler yüzündendir. 5S ve 6'da da 64 bit var ama performans değerleri farklı mesela, mimari değişmedi. Mobil platformda 64 bit, 3GB RAM'in üzerine çıkmak anlamına gelir. Yani 32 bit işlemcilere 4GB RAM koyamazsın ancak 64 bit işlemcilere koyabilirsin. Zorlasan 8 de yapıştırırsın. Fakat iPhone'larda 1GB RAM var. E neden kullanıldı 64 bit işlemci o zaman? Grafik işlemci ile de alakası yok çünkü çoğu oyun 32 bit. Kelime oyunu yani. Kağıt üzerindeki rakamlara kanma. Cihazı kullananlardan duy, her zaman daha iyi oluyor.)
    -Şarj dolum hızı diğer popüler cihazlara nazaran bir adım daha önde. Çok büyük bir fark yok.
    -Ekran gerçekten güzel. Anlattıkları kadar var. Hatlar keskin, renkler parlak. Ancak hiç bir telefonu hemen hemen full ekran parlaklığında kullanmadığımız için bu pek etkili bir nokta değil.
    -Menü arası geçişleri güzel fakat LG Android 5.0.0 Lollipop sürümünü sanırım tam olarak entegre edememiş ve Android çekirdeğinden kaynaklanan problemler var. Menü geçişlerinde arada sırada ufak takılmalar olabiliyor. Bu telefonla alakalı bir durum değil, donanımı oldukça güçlü. Uygulamalar arasındaki geçişlerde bir problem yaşanmıyor.
    -Şarjdayken oyun oynarsan cihaz çok fazla ısınıyor. Elinin ısı eşiği nedir bilmiyorum ancak benim elimi öyle yakıp kavurduğunu söyleyemem.
    -Normal oyun oynandığında rakiplerine göre bir tık daha fazla ısınıyor. Isı demek şarjın %5 daha çabuk bitmesi demek. Bu da hard kullanımda 15dk gibi bir süre eder. Soft kullanımda ise 35dk bulursun.
    -Güç tasarruf modunu 1 kere kullanmak istedim ve pek bir işe yaramadı. 10dk gibi bir süre kazandım normal kullanımdan ziyade.
    -Su geçirmezlik, toz geçirmezlik gibi özellikleri yok. Bu güne kadar ihtiyaç duymadım. Bir cihazın normal koşullar altında tozdan bozulması en az 3 seneyi bulur.
    -Kamerası güzel. Öyle muhteşem aman aman extreme koşullarda bir kamera değil. Lazer odaklayıcısı var. Kamera konusunda işin duayeni olmadığım için çok fazla bir şey bilmiyorum ancak çektiğim fotoğraflar beni tatmin ediyor.
    -32GB'lık sürümünde 3GB RAM bulunduğu için garanti süresi boyunca güncelleme almaya devam edecektir. (2 sene). Bitince de Cyanogen kurulabilir.
    -Android uygulaması olarak sade bir yapıya sahip denebilir. Piyasadaki diğer cihazlar gibi. Menü içersinde sağdan fırlatabileceğin ek seçeneklerin yok. (Sony'de var mesela). Yaptığımız bir uygulamayı Xperia üzerinde test ederken ben hiç gereksinim duymadım, tabi bu kişiden kişiye değişebilir.
    -Ufak bir detay ancak çok fazla kullanıyorum. Cihazda knock knock diye bir şey var. Cihaz ekranı uykudayken 2 kere ekrana dokunuyorsun ekran açılıyor. Dilersen bunu kombinasyonlu hale getirip şifre oluşturabiliyorsun. Telefon masada dururken bildirim kontrol etmek için çok etkili bir yöntem. Dediğim gibi ufak bir detay. Tuşa basmaya çalışayım derken ıkınmıyorsun, zırt pırt eline almak zorunda kalmıyorsun. Benim tembelliğimden dolayı bu bana kullanışlı geliyor. 3. parti olarak kurulabilir mi bilemem.

Xperia ile karşılaştıracak olursak, bir incelemede cihazın Xperia'dan daha uzun süre 4K video çekebildiğini gördüm. Daha dayanıklı görünüyor. Xperia'nın da şarjı daha iyi gidiyor, su geçirmezlik özelliği var.

Benchmark konusunda aşağılarda kalıyor cihaz fakat bu olayı ben anlamıyorum açıkçası. Benchmark değeri en yukarda olan telefonda çalışan oyunlar da bu cihazda kasmadan çalışıyor sonuçta. 3 sene daha böyle gider diye düşünüyorum (tecrübeyle sabit). Uygulama arasındaki geçişlerde de diğer cihazlar arasında gözle görülür bir fark yok.

Kendi görüşüm: kullanılabilir ve alınabilir bir cihaz. Ben bir telefonu 1500TL'den fazla para veren bir insan değilim ve donanımı bozulana kadar kullanıyorum, öyle hemen yeni telefon almıyorum kendime. Test cihazları haricinde gündelik hayatta kullandığım cihaz bundan önce S3'tü. Hayatımda ilk kez bir cihazı yere düşürdüm ve kırıldı bundan ötürü yeni telefon aldım. Yoksa kullanmaya devam ederdim.
    G4 alınır mı dersen, şahsen 2000TL veya üzeri bir fiyattan satışa çıakcak bir cihaz. O kadar parayı telefona vermeye acıyorum ben. Sonuçta hepsi eskiyecek bir noktada. LG G3'ü şu anda 1300TL gibi bir fiyata bulabilirsin (+-100TL).

Umarım yardımcı olabilmişimdir.

• BadSec kullanıcısına yanıt
    Hocam üşenmemiş yazmışsın, teşekkür ederim. Büyük ihtimal bu cihazı alıcam, çok oyun da oynamam diye düşünüyorum.
    Öncelikle yazınız için çok teşekür ederim harika bir yazı olmuş tüm izlenimlerinizi yazmışsınız bendede şu an Samsung galaxy s3 var 3,5 senedir kullanıyorum telefonumdan çok memnunum ama lg G3 ü gördükten sonra herşey Değişti hocam sizce bu s3 bizi bir 1-2 yıl daha götürürmü ? (G4 çıkana kadar bekleyelimmi ?) yoksa hemen G3 mü alalım? Paralel ithalatta G3 ü 1200 tlyi kadar satıyorlar

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
    Ne demek. Yardımcı olabildiysem ne mutlu bana.
  • aNTIWIRUS kullanıcısına yanıt
    Bu arada bu gün okuduğum bir haberde Apple iPhone 6 ile LG G3'ün yılın en iyi telefonları şeklinde ödül aldığını duydum. Güzel bir cihaz yani.

Telefon modeli/markası senin kullanım alışkanlıklarına ve beklentilerine göre değişir. Cyanogenmod ile S3 bir süre daha götürecektir seni fakat RAM miktarının düşük olması biraz memnunsuzluk yaratabilir.

RAM miktarı Android cihazlarda çok önemli. Çünkü Android cihazlar Linux çekirdeğini kullanıyor. Linux'un çalışma mantığı ise her uygulamayı önbellekte tutmak üzerine kurulu. Yani bir uygulamayı bir kere açtığın zaman o uygulama önbelleğe gidiyor ve orada saklanıyor. Sen tekrardan açmak istediğin zaman bu sefer hızlıca açabiliyor. RAM miktarı yetersizse, önemliden az önemliye kadar uygulamaları sıralıyor ve ona göre açıyor.
    Yani önbellek temizleme uygulamaları (cleanbooster, cleanmaster gibi) aslında telefona yarardan çok zarar veriyor. Çünkü uygulamaları kapatıyor ve her seferinde yeniden açmak için işlemci daha güçlü çalışmak zorunda kalıyor bu sefer şarj süresi kısalıyor cihazın.

Apple iPhone'da da durum benzer. Açtığınız uygulamaları siz arka plana aldığınız zaman iPhone multitasking özelliği barındırmadığı için (bu yüzden 1gb ram yetiyor) aslında kapatıyor ve o uygulamanın o anlık kalıbını hafızada saklıyor (tam olarak nerede sakladığından emin değilim). Yani siz Apple'da açık uygulamaları kapattığınız zaman, yeniden aynı uygulamayı açtığınızda aslında tekrardan işlemciye yükleniyorsunuz. Şarj süresi gene kısalıyor.

Yani Apple uygulamayı tamamen kapatırken, Android tamamen kapatmıyor ve önbellekte uygulama tutuyor.

Yukarıdaki kısımları bilgilendirme amaçlı yazdım.

Benim tavsiyem, eğer maddi durumun yeterliyse ve sabırlı biriysen G4 çıktıktan sonra diğer markaların da cihazlarına bir bak. Belki çok dandik olacak, kim bilebilir? Ancak canıma tak etti diyorsan, G3 senin için iyi bir seçim olabilir, 3GB RAM barındırıyor.

Paralel ithalat konusunda ise LG ile görüşme sağladım. Bütün distrübütörleri ile anlaşmasını iptal etmiş. Artık cihazları kendisi getiriyormuş. Gerçi LG'nin onayladığı teknik servisler de bulunmakta. Teknik servis kısmında Fonotell iyi bir tercihtir. Garantisinin Fonotell'den olduğuna dikkat et derim böyle şeylere takıntılıysan.

• Arkadaşlar LG G3 aldım. Fakat şarjı gerçekten pek gitmiyormuş. Pil tüketimini azaltmak için bu telefona özel olarak alabileceğim önlemler var mı?
    Valla hocam bu yaydığınız şey tam 3 Yıldır aklımdaydı şimdi Anlıyorum iOS cihazlarının neden kasmadığını ya Yüksek Ramli Android cihaz alırım yada iOS telefon alırım saygılar teşekürler

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
    Cihazın şarjı 1 günü çıkartabiliyor. Fakat elinden düşürmezsen piyasadaki 10 cihazdan 9'u gibi şarjı hemen tükenecektir.
    Ayrıca ilk 10 gün cihazın kullanım alışkanlıklarını tanımasına müsade et. Cleaner, BatteryBooster tarzı uygulamalar kullanma.
    Ekran parlaklığı güneşli havada bile %50 yeterli seviyede. Otomatik yap ayarlasın o kendisi. Eğer güneş doğrudan ekrana vuruyorsa %100 Otomatik moduna al. Gene tasarruf sağlarsın. Pil kısmına baktığında en çok ekranın tükettiğini göreceksin. Bu durum muadili cihazlarda da aynı.
    Senkronizasyonu kapalı tut olabildiğince. Bu hem veri paketinden hem de bataryandan yiyecektir.
    Titreşim ünitesi, hoperlörden daha fazla güç tüketir. Telefonu seslide tutmaya özen göster. (Ben titreşimi hissetmediğim için seslide sürekli)

Ben sadece elimden düşürmeyen bir insan değilim, normal kullanıyorum. Sabah 5.30'da şarjdan çektiğim telefon akşam 21.00'a kadar %20'lere düşüyor.
    Bizim ofiste nadiren telefon kullananlar var, 2 gün falan gidiyor şarjları, G3 kullanıyor bir çok kişi.
    He bir de, Spotify batarya katilidir dikkatli kullan.
    Pil kısmından en çok enerji tüketen uygulamalara bak. "Ayarlar>Pil". Önizleme(Beta, Alpha) seviyesi uygulamalar batarya tüketimi konusunda canavar olabilirler, bunları telefona kurmadan önce 2 kere düşün derim.

Fakat sürekli oyun oynuyorsan ona ne PS şarjı ne de telefon şarjı dayanır. Oyun oynadıkça grafik işlemci de çalışır, telefon ısınır. Bunların hepsi batarya düşmanı.

Bir de ne olursa olsun, akıllı telefon kullanıyorsak 1 adet harici şarj ünitesi taşımak şart gibi bir şey. Ucuz bir tane alıp sadece ACİL durumlarda şarj edebilirsin. Amper ve volt değerleri farklı olduğu için cihazın bataryasına zarar verme İHTİMALLERİ var. Sadece acil anlarda kullanmak için gerekli olabilir.

Sonuç olarak, piyasadaki cihazlar standart kullanımda 1-2 günü çıkaracak şekilde üretiliyor ya da üretilmek zorunda kalınıyor. Pek fazla takmamak lazım bu durumu. Kabullenmek en iyisi :)

Her telefon için geçerlidir: Batarya ömrünü uzatmak için %40 ile %80 arasında şarj et. Böylece bataryanı daha uzun ömürlü kullanabilirsin.

• aNTIWIRUS kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim.
    Sözüm sana değil, bir şeyin tarafını tutmak ve fanatiklik yapmayı ben yanlış buluyorum. Tercih meselesidir. Teknoloji dediğimiz sonuçta bir araç. Amaç olmamalı.

Fazla sapmadan, Apple iPhone cihazlarına gelen iOS 8.2 ile birlikte RAM tüketiminin de arttığını söylemekde fayda var.
    Ayrıca Nokia Lumia 940 da çok güzel bir cihaz olacak. Microsoft Türkiye'den tanıdığım bir arkadaşım şu anda dile getiremeyeceğim bazı sızıntılardan bahsetti.

Yani biraz beklersen Lumia 940, piyasada fiyat/performans olarak oldukça iddialı bir cihaz olarak karşımıza çıkacak. Fiyatını söyleyeyim en azından, 1499TL tanıtım fiyatı bekleniyor (bu sadece bir duyum. her an her politika değişebilir). Windows 10 ile beraber Windows Market'in de yükselişe geçeceğini söyleyeyim :)

Windows 10 gördüğüm kadarıyla iOS ve Android'den daha stabil ve daha performanslı çalışıyor bu arada. Denemek isteyebilirsin.

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.