Şimdi Ara

LG G3 Cyanogenmod (Ana Konu) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
69
Cevap
2
Favori
6.212
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • cm12 kurucam amahttps://download.cyanogenmod.org/?device=d855&type=nightly bi sürü sürüm var hangisini kuracağım fark edermi ve boyutu düşük değilmi ? cloudy 1.2 gb iken bu 300 mb kurduğum sürüme uyumlu gapps dosyalarını nerden bulabilirim ?

teşekkürler..
  • Aosp romlar şişme olmadığı için bu boyutlarda olur. Rom versiyonu (5.0 - 5.1) ile uyumlu herhangi bir gapps ı yükleyebilirsiniz. Sorun olmaz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • CM 12.1 (Android 5.1.1) kullanıyorum. Telefon gayet stabil bir şekilde çalışıyor, şarjı da gayet iyi gidiyor.
  • cm12.1 kurdum cihaza ama bi kaç sorunla karşılaştım
    telefon rootlu olduğu halde root isteyen uygulamalar açılmıyor ( cpu-z de rootlu gösteriyor . )
    kamera arayüzünü pek sevmedim lg nin orjinal kamera uygulaması yada xcam lg kullanabilirmiyim ? ( xcam lg yükledim ama açılmıyor )
  • Arkadaşlar bana rom tavsiye edermisiniz sizce ne kullanmalıyız

• Zafer Kalyoncu kullanıcısına yanıt
    Çözünürlük için de patch yayınlamışlar . buyrun :
    htc one M9 Resolution Patch

Edit : Bu da Lenovo'nun yeni versiyonu Camera-Image-Optimize_LG-G3_V9

Edit 2: Ben de resurrection remix 5.1.1 kullanıyorum,şimdilik memnunum.

Dip Not: Kamera programlarının 2 sinide henüz denemedim arkadaşlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lordmad -- 7 Mayıs 2015; 2:32:10 >

• FooZee F kullanıcısına yanıt
    sana kendi kullandığım romu öneririm.

Resurrection Remix LP v5.4.3
  • lordmad kullanıcısına yanıt
    Kameraları denedim. evet çözünürlüğü yükseltmişler. ama ofis imkanlarında test ettim cm12.1 den sonra kamerayı baya toparladı. otomatik ayarlarda htc ve lenova kameradan daha iyi çekiyor. Detaylı olarak inceleme yapamadım henüz.
  • Suan aicp rom kullaniyorum sarj daha hizli bitiyor ve cok isiniyor bunlar olmasa guzel hizli

• Zafer Kalyoncu kullanıcısına yanıt
    Ben bugün detaylı denedim. açıkçası pek bi fark göremedim.Fotoğrafları pc'ye atıp ordan da büyülterek baktım ama fark yok.ya da gözle görülebilir bir fark yok desem daha doğru olur.o yüzden gereksiz bence.ben yine bir kaç custom rom denedim ama pek memnun kalmadım,sıkıntılar var ve benim sevdiğim şeyleri bulamadım rom'da . o yüzden şimdilik beklemeye geçtim ve şuan da androidnow hd rom'undayım . fazlasıyla işimi görüyor.batarya performansıda diğerlerinden bir tık önde diyebilirim.
    Arkadaşlar androidnow hd rom kurmak isteyenler AndroidNow HD 10.3 SE 'romunu tıklayıp indirsinler kaynak
    custom rom'ların iyisini beklemeye geçtim ,en azından android 5.1.x olarak beklemedeyim

• lordmad kullanıcısına yanıt
    kişisel olarak stock tabanlı romları pek tercih etmiyorum. telefonlar eskisi gibi tek çekirdek 512mb ram değil. bu yüzden pek tercih etmiyorum. CM12.1 romu sadece değişiklik olsun diye kurdum. şuan sadece ısınma sorunu canımı sıkıyor ve şarj halindeyken oyun oynadığım zaman kasıyor. sıkılana kadar cm kullanmaya devam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: CanERYVZ

Eğer beğenmezde tekrar dönmek isterseniz kesinlikle CloudyG3 kurun. Mükemmel bir stok rom herşeyiyle. TWRP ile yüklüyorsunuz sadece.

http://forum.xda-developers.com/lg-g3/development/rom-cloudyg3-1-0-t2917467

Aslında doğru tercih cloudy..

Diğer modların hepsi aynı değişen ne görsellik, ne menü, ne de ayrı bir özellik... G3 in tüm özellikleri devre dışı bırakmak zaten lg g3 ü g3 olmakan çıkarmıştır.ne radyosu, ne uzaktan kumandası ne de extra özelliklerini kullanabiliyorsun.

Cloudy rom bunun için en uygun rom olduğunu düşünüyorum...

cm hemen hemen hergün güncelleştirme veriyor, bu güncelleştirme telefonda neyi düzeltiyor anlamıyorum..
    windows a küfür ederdik bu kadar hata mı olur diye, cm nin geri kalır yanı da yok..
    Bana göre bu romların çok dezavantajı var

Telefonla görüşme esnasında, telefon numarası kayıt edemiyorsunuz, arama sonlandırma tuşuna bastığınızda numara kayboluyor...
    Rehberde kişileri, rehber kişi arama bölümünden isimini yazıp bulduğunuzda sadece arama yapabiliyor mesaj çekemiyorsunuz..
    Çift tıklama , tuş kilidi ekranın her yerinden yapılamıyor..
    Dandik bir laucher kullanılmış, tema bölümündeki paralı olanları bile denedim işe yaramaz...
    şimdilik aklıma gelenler bunlar...

Cm rom hatalarla dolu bir rom, onun alt yapısını kullanan romlarda öyle...

Dün 5.1.1 i kurdum kurulum hemen sonrasında youtube, googleplay hataları almaya başladım...

Görsellik bütün modlarda sıfır ya.. go laucher tarzı bir laucher kullanmayıp saçma sapan bir laucher kullanmışlar..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ftekinsen -- 8 Mayıs 2015; 12:04:12 >

• ftekinsen kullanıcısına yanıt
    Cloudy hakkında söylediklerine katılıyorum ama CyanogenMod hakkında söyledikleriniz çok acımasızca.

İlk olarak open source bir işletim sistemi herhangi bir ücret ödemiyorsunuz veya sizden talep etmiyorlar. Tamamen gönüllü bir iş yapılan. Bu sizin sorun olarak saydığınız rehber problemleri saf android sürümünün özellikleridir, cm nin çıkış fikri saflık sadeliğe dayanır. Eğer daha çok işleve sahip olsun derseniz 3.parti yazılımları kullanabilirsiniz..

Çift tıklama heryerde olmuyor demişsiniz, bu özellik LG tarafından patentli ve LG Home launcherı ile gelmektedir. Kafanıza göre kullanamazsınız. Dandik bir launcher dediğiniz launcher stok nexus serisi cihazların launcherı, ismi Launcher3 değilde Trebuchet, tek fark bu.

Tema özellikleği Theme Engine ile geliyor, Google Play store a CM/PA Theme yazarsanız onlarca ücretsiz temalar var.

Youtube, Google Play hataları kurduğunuz GAPPS ın sorunlu olmasından kaynaklıdır. CM google ile gelen tüm yazılım kısıtlarını kaldırmıştır. İsteyenler gapps kuruyor zorunlu değil tabiki, alternatif marketleride kullanabilirsiniz. GAPPS için en güncel ve sorunsuz paket Euroskank BaNkS paketidir. Görsellik sıfır çünkü stok arayüz esas alınmıştır. LG G3 e has özellikleri kullanmak içinse Driver gerekmektedir. LG paylaşmadığı sürece kullanılması mümkün değil.

Kısacası CM bir alternatif değil, seçimdir. CM kullanmak isteyen, bunları bilerek kullanır..

Euroskank BaNkS:http://fitsnugly.euroskank.com/?rom=banks&device=gapps

• quote:

Orijinalden alıntı: CanERYVZ

Cloudy hakkında söylediklerine katılıyorum ama CyanogenMod hakkında söyledikleriniz çok acımasızca.

İlk olarak open source bir işletim sistemi herhangi bir ücret ödemiyorsunuz veya sizden talep etmiyorlar. Tamamen gönüllü bir iş yapılan. Bu sizin sorun olarak saydığınız rehber problemleri saf android sürümünün özellikleridir, cm nin çıkış fikri saflık sadeliğe dayanır. Eğer daha çok işleve sahip olsun derseniz 3.parti yazılımları kullanabilirsiniz..

Çift tıklama heryerde olmuyor demişsiniz, bu özellik LG tarafından patentli ve LG Home launcherı ile gelmektedir. Kafanıza göre kullanamazsınız. Dandik bir launcher dediğiniz launcher stok nexus serisi cihazların launcherı, ismi Launcher3 değilde Trebuchet, tek fark bu.

Tema özellikleği Theme Engine ile geliyor, Google Play store a CM/PA Theme yazarsanız onlarca ücretsiz temalar var.

Youtube, Google Play hataları kurduğunuz GAPPS ın sorunlu olmasından kaynaklıdır. CM google ile gelen tüm yazılım kısıtlarını kaldırmıştır. İsteyenler gapps kuruyor zorunlu değil tabiki, alternatif marketleride kullanabilirsiniz. GAPPS için en güncel ve sorunsuz paket Euroskank BaNkS paketidir. Görsellik sıfır çünkü stok arayüz esas alınmıştır. LG G3 e has özellikleri kullanmak içinse Driver gerekmektedir. LG paylaşmadığı sürece kullanılması mümkün değil.

Kısacası CM bir alternatif değil, seçimdir. CM kullanmak isteyen, bunları bilerek kullanır..

----
    Bu arada şimdi bahsettiğin gaps paketini yükledim hata hala devam etmekte...

Euroskank BaNkS:http://fitsnugly.euroskank.com/?rom=banks&device=gapps

http://forum.xda-developers.com/ forumun daimi üyesiyim,CyanogenMod konularını da yakından takip ederim.CyanogenMod'un hakkını elbette vermek gerekli..

Rehberin hatasını defalarca kendilerine ilettim.Muhtemelen truecaller uygulamasından kaynaklandığını düşünüyorum....
    Launcher'ın nexus serisinin laucher'ı yani Google Asistan Launcher olması kaliteli bir arayüz olduğunu anlamına gelmez.Kullanıcıların launcher tercih sıralamasında sonlarda yer aldığına emin olabilirsin.
    Çift tıklama tuş kilidini daha önce kullandığım(şimdi adını net hatırlayamadım) launcher da kullanabiliyordum.Lg lisanslı olsa sanırım o laucher da kullanamazdı..
    Tema için google play den de araştırma yaptım, hatta ücretli satılan temalarını da bulup denedim..İconlar kaliteden yoksun, belki de beğenmemin nedeni eski bir iphone kullanıcı olmamdan kaynaklı olabilir.
    Gaps için söylediklerine katılmıyorum, CyanogenMod neredeyse her gün güncelleştirme gönderiyor bende erinmeden her gün indirip kuruyorum,gaps ile ilgili bir sorun yaşamıyordum fakat en son güncelleştirmede telefon resmen çıldırdı..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ftekinsen -- 8 Mayıs 2015; 23:27:04 >

• ftekinsen kullanıcısına yanıt
    Ben tam açıklayamamışım herhalde. CM nin özel bir launcher seçip priv-app olarak yüklü gelme gibi bir durumu yok. SDK ile birlikte sunulan saf android uygulamalarına bağlı kalmak amaçları. 3.parti yazılımlar sürüsüyle kaynıyor markette dilediğinizi seçip yüklemek size kalmış.

Zaten Custom ROM olarak adlandırılan ve xda da bulunan tüm romları birbirinden ayıran özelliği bu zaten. 3.parti yazılımlar, tema özelleştirmeleri, batarya performansı için kernel bazlı ayarlamalar başka bir olaydan ibaret değil.

Bahsettiğiniz launcher Solo sanırım yanlış hatırlamıyorsam ve o eklenti yardımıyla ekliyor Launcher'a, sadece kitleme yapıyor sanırım açma olayı yok. 3.parti bir yazılım olduğu için LG ye herhangi bir yükümlülüğü olduğunu sanmıyorum. Kernel bazlı bir işlem olduğu için eğer custom kernel kullanıyorsanız yine eklenebilir bu işlem kendi kodlarınız ile ve farklı bir isimle..

Cyanogenmod günlük değil haftalık güncelleme yollar. Günlük güncelleme alıyorsanız nightlies sürüm kullanıyorsunuzdur bu durumda da şikayet edecek bişey yok, gecelik kararsız sürüm zaten. Günlük belirtilen buglar düzeltilir. Aşağıdaki linkten takip edebilirsiniz düzeltilecek bugları, üstelik bu düzenlemelerin çoğu cihaz odaklı yani her güncellemeyi yüklemek zorunda değilsiniz, sizin cihazınız için olmayabilir. Changelog dan takip edebilirsiniz.

https://jira.cyanogenmod.org/secure/Dashboard.jspa

• Arkadaşlar miui v6 rom çıktı kesinlikle şu sıralar favorim. Cm11 tabanlı bazı hataları var ama biraz fix ile adam olacak bir rom.
    Xda:http://forum.xda-developers.com/lg-g3/development/romunofficial4-4-2miui6-lg-d855-t3103009

Pil süresi bence harika...

• Beyler ben samsungtan gectim
    ve telefon gorusmelerinde clear sound(tiz) ses ayarı ile kullanıyordum
    Kulaklarımda rahatsizlik var cunku
    boyle bir ayar yapma imkanimiz var mı acaba ?
  • Sworn kullanıcısına yanıt
    Birçok hata olduğunu görünce yüklemekten vazgeçmiştim. Günlük kullanımı etkileyecek sorunlarmı?

• Dousk kullanıcısına yanıt
    Hayır şimdilik en önemli sorun google play store da dosya indirme yapamıyor olmamız. Ben harici veya başka market uygulamaları ile buna çözüm buldum kendimce. Bu sorunda eminim yeni güncellemede son.bulur. Son olarak hala kullanıyorum romu çok sıkıntıya düşürmedi beni

• Sworn kullanıcısına yanıt
    Telefon ile konuşurken ve bazen kilit ekranında oluşan problemlerden dolayı cloudy rom a geçiş yaptım. ancak google play sorununu hiç yaşamadım.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.