Şimdi Ara

LG G3 ile 6 Saatlik Ekran Zamanı Almak ( SOT 6 Hours )

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
3
Favori
1.310
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba, öncelikle root ve twrp işlemlerini bilmeyenlerin bu işlemleri öğrenip bu konuya gelmeleri daha iyi olacaktır.Forumda bununla alakalı bir çok paylaşım mevcut.

Paylaşacağım bilgiler d855 modeli içindir.Diğer modeller bu işlemleri yapmasınlar. d855 için yapacak olanlarda riski tamamen size aittir.Kesinlikle sorumluluk kabul etmem.Ben sadece kendim uyguladığım ve hiç bir sorun almadığım bu yöntemi sizlerle paylaşıyorum hepsi bu

Temiz bir kurulum yapmamız şart.Yani internal storage 'deki fotoğraf ve önemli dosyalarınızı bilgisayarınıza yedekleyin çünkü onu da sileceğiz.Telefondaki her şey gidecek(temiz kurulum için şart) .Aşağıda verdiğim linklerdeki dosyaları tek tek indiriyoruz.İndirdiğimiz dosyaları external sd kart'ımıza atıyoruz.

Rom : Novastock 5.6 Novastock 5.6 indir

Kernel : Gabriel-0.8.2 Default indir

xposed : xposed-v78-sdk21-arm indir

Twrp'ye giriyoruz :

Twrp'de iken yapacağımız işlemler bitene kadar kesinlikle telefonu baştan başlatmıyoruz ve bu işlemlere başlamadan önce şarjımızın %100 olmasına dikkat ediyoruz :

Twrp'ye girdikten sonra "Wipe" seçeneğini seçiyoruz,ordan da "advanced wipe" ı seçiyoruz.Burada "Dalvic Cache" , "System" , "Data" , "Internal Storage" ve "Cache" seçeneklerini tikliyoruz ( "external storage" e tik koymuyoruz) ve kaydırarak işlemi yapıyoruz.Aynı işlemi 3 kere yaptıktan sonra geri geliyoruz ve bu seferde 1 kereye mahsus "Format Data" diyoruz ve işlemleri bitiriyoruz.İşlemlerimiz bittikten sonra "install" kısmına gelip external storage'e attığımız dosyalardan önce novastock 5.6 rom'u flashlıyoruz.Yükleme bittikten sonra bu seferde gabriel kernel'i flashlıyoruz.Son olarak xposed'ı da flashladıktan sonra "reboot system" diyoruz ve telefonun açılmasını bekliyoruz.

Telefon açıldıktan sonra klasik işlemlerimizi yapıyoruz " dil seçeneği ,ileri ileri vb..." . Daha sonra XposedInstaller_3.0_alpha4 apk'sını indiriyoruz (indir) ve dosya yöneticisi yardımı ile yüklüyoruz.Sonra power nap adlı uygulamayı indiriyoruz powernap indir ve bunu da yüklüyoruz.Şimdi de googleplay'den kernel adiutor, greenify , amplify ve de ekran parklaklığı için lux lite yüklüyoruz( ben lux'u amplify'i ve de greenify'i satın aldım googleplay'den,siz ister ücretsiz kullanın ister full vesiyonlarını bulun biryerden isterseniz de benim gibi satın alın,size kalmış) tüm yüklediğimiz uygulamalara tabiki root yetkisi veriyoruz bunu unutmayın.yüklemelerimiz bittikten sonra xposed uygulamamıza giriyoruz.modüller kısmından greenify,amplify ve power nap'i tikledikten sonra telefonumuzu baştan başlatıyoruz.

Telefon açıldıktan sonra kernel adiutor'e giriyoruz. CPU seçeneğine girip açılışta uygula dedikten sonra işlemci max. frekansı 1728 Mhz (siz kendinize göre de ayarlayabilirsiniz) , minimum frekansı da 300 Mhz ,işlemci düzenleyicisini zzmoove seçiyoruz. Sonra işlemci düzenleyicisi ayarlarına tıklıyoruz,orda aşağı inip "profile_number" seçeneği bulup tıklayıp "5" yazıyoruz.Bunu yaptıktan sonra "profile_number" yazan yerin hemen üstündeki "profile" kısmında "zzbatp" yazması gerek.yazıyorsa doğru yaptınız demektir. Başka hiç bir şey yapmadan çıkıyoruz kernel adiutor'den.

Lux ayarlarım ise şöyle : Ayarlar "Ekran açıldığında" veya "Manuel" , aktif profil "Smart" olarak seçili. Gelişmiş ayarlardan da [kök] Düşük seviye eklentilerinde "CF.lumen Pro integration" seçili arkadaşlar.

Greenify ayarlarım ise : çalışma modu:Hızlı ,deneysel özellik ayarlarında sadece "derin uyku(alfa)" ile "Gizli eşitlemeyi Göster" seçeneği tikli değil,diğer kalan tüm ayarlarda tik vardır.

Amplify için herhangi bir ayar yapmadım.

Power nap ayarlarım : Endurance Modu seçili, Apps active in standby' da ise şu uygulamalar seçili : "amplify" "greenify" "lux" "kernel adiutor" "whatsapp" (ekran kapalı iken kullandığınız uygulamaları da ekleyin)

Şunu da belirtmek isterim : diyelimki xceed kernel ile telefonun hızı 10'sa ,yukardaki yöntemimle yani gabriel ile telefonun hızı 8.5 idi.

Yukarda anlattığım yöntem ile kendi wifi ile istatistiklerimi de paylaşayım,buyrun

https://store.donanimhaber.com/c7/2a/72/c72a728fab778eca63ed1b8b62250a46.png
    https://store.donanimhaber.com/82/81/aa/8281aaea74335fd90c7c21d0c7a6e6e9.png

LG G3 ile 6 Saatlik Ekran Zamanı Almak ( SOT 6 Hours ) LG G3 ile 6 Saatlik Ekran Zamanı Almak ( SOT 6 Hours )

Bu da sadece 3g ile olan istatistik :

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lordmad -- 12 Aralık 2015; 20:37:55 >

• Bunu görmek bu romu yüklemeyi bir daha düşünmem gerektiğini gösterdi bana hocam çok teşekkür ederim çok yararlı oldu bu
    Edit:Amplify ne işe yarıyor hocam? Bende uzun süredir bulunuyor ama anlayamadım işlevini

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TeslaSpaceX -- 11 Aralık 2015; 14:59:25 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Parlaklık falan ne durumdaydı hocam ?
  • @meco2010 Amplify telefonu sürekli uyandıran veya kendi kendine uyanan uygulamaları uyanmalarını kısıtlayarak bataryaya etki eden bir programdır.Power nap'te aynı işlevi görüyor.Bildiğim kadarıyla amplify ekran açıkken,power nap ise ekran kapalıyken işlevini gerçekleştiriyor.

@KediTartaklayanBodyciFare

parlaklık otomatikteydi ,gece kullanımında ekran parlaklığını lux "-30" yapıyor mesela ki gerçekten yetiyor.Zaten telefonun kendi ekran parlaklığı "0" da iken bile çok yüksek.Gece hiç ışık yokken fark edersiniz lux'un ne kadar işe yaradığını.Zaten özellikle gece 0 'dayken bile ışık gözleri yorar,bilimsel birşeydir bu.o yüzden şiddetle lux öneririm
  • Hocam aynı ayarları bu kernele değilde Mesela xceed kernele yapsak ne olur

• quote:

Orijinalden alıntı: lordmad

@meco2010 Amplify telefonu sürekli uyandıran veya kendi kendine uyanan uygulamaları uyanmalarını kısıtlayarak bataryaya etki eden bir programdır.Power nap'te aynı işlevi görüyor.Bildiğim kadarıyla amplify ekran açıkken,power nap ise ekran kapalıyken işlevini gerçekleştiriyor.

@KediTartaklayanBodyciFare

parlaklık otomatikteydi ,gece kullanımında ekran parlaklığını lux "-30" yapıyor mesela ki gerçekten yetiyor.Zaten telefonun kendi ekran parlaklığı "0" da iken bile çok yüksek.Gece hiç ışık yokken fark edersiniz lux'un ne kadar işe yaradığını.Zaten özellikle gece 0 'dayken bile ışık gözleri yorar,bilimsel birşeydir bu.o yüzden şiddetle lux öneririm

Benim ikiz de G3 kullanıyor hocam.Eve gelince deneyeceğim dediklerinizi, güzel bilgiler vermişsiniz.Elinize sağlık.

• Forrestt. kullanıcısına yanıt
    Aslında bu sorunun cevabını ben de merak ediyorum.Onu da sen test edip bize sonuçları yazarsan sevinirim
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Aslında bu sorunun cevabını ben de merak ediyorum.Onu da sen test edip bize sonuçları yazarsan sevinirim

Xceed de sorun olmuyor muydu hocam frekans değiştirmede?

• Değiştirenler olmuş,ben denerken sorun olmuş demekki.Çünkü değiştirmeme izin vermedi telefon.hem kernel auditor ile hem synpase ile denedim,hep hata verdi.Tekrar söylüyorum hata kesinlikle benim yaptığım bir şeyden olmuştur.çok üstüne de düşmedim çünkü xceed'de az sayıda governor var. zzmoove seviyorum ben ve o yok mesela. O yüzden xceed ile ayar yapıp deneyen olursa iyi olur aslında.
  • quote:

Değiştirenler olmuş,ben denerken sorun olmuş demekki.Çünkü değiştirmeme izin vermedi telefon.hem kernel auditor ile hem synpase ile denedim,hep hata verdi.Tekrar söylüyorum hata kesinlikle benim yaptığım bir şeyden olmuştur.çok üstüne de düşmedim çünkü xceed'de az sayıda governor var. zzmoove seviyorum ben ve o yok mesela. O yüzden xceed ile ayar yapıp deneyen olursa iyi olur aslında.

zzmoove un interactive veya conservative den farkı ne hocam

• Hepsinin kendince farkları var.Bunları internetten bulup bakabilirsin.hatta ingilizcen varsa burada çok güzel detaylı anlatmışlar.
  • quote:

Hepsinin kendince farkları var.Bunları internetten bulup bakabilirsin.hatta ingilizcen varsa burada çok güzel detaylı anlatmışlar.

Herkes interactive demiş hocam

Farkları anladım gibi ama zzmoove da profil kısmı kafamı karıştırdı.Bir de ekran kapalıyken minimumda çalıştırıyor diyor cpu yu peki ya açıkken?Onu profiller mi belirliyor?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TeslaSpaceX -- 11 Aralık 2015; 17:25:26 >

• Mukemmel konu olmus eline saglik. Ben de amplify da deneysel takiliyorum, onu kullanmiyormussun o yuzden neleri engelledin diye sormayacagim:)

• @meco2010 popüler olan interactive evet.zzmoove'da kafan karışmasın,profile seçenekleriyle 1'den 11'e kadar adamlar hangisi uygunsa onu kullan dene gör demişler :) ekran kapalıyken minimum olması mantıklı zaten.açıkken de senin belirleyeceğin maximum ve minimum değerler geçerli olacaktır.

@dieselsingle amplify'i kendi haline bıraktım şimdilik.Normalde eminim detaylı ayar yapsam üstüne bir de bloatware yapsam. 7 saati bulur bence ama uğraşmak istemiyorum.önce bir novastock rom'un gün ilerledikçe saçmalamadığına emin olayım da sonra düşünürüm
  • Şu arkadaş 3g ile bu değerleri alabilecekmi

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • En kısa zamanda onu da test etmeyi düşünüyorum.ama 3g ile 6 saati görmesi imkansız
  • Dediğin ayarları yaptım hocam. Şu an şarjım %62 telefon 3 saattir açık ve ekran sürem 1.5 saat. Ne düşünüyorsun?

xceed ile mi? tam olarak hangi ayarları yaptın?
  • lordmad kullanıcısına yanıt
    Hayır hocam gabriel kerneli kurdum temiz kurulum ile xposed ve diğerlerini kurdum dediğin ayarları çektim kernelide aynen dediğin gibi doğru biçimde ayarladım. Yanlız baktım maille uğraşırken o ara bi 15 dk ekrandan bile fazla enerji kullanmış. Sildim mail uygulamasını dediğin gibi gmailden senkronizasyon yaptım. Yanlız demin müzik çalar açık ekran kapalıyken birden ses kesildi baktım ekranda hareket yok birkaç ms sonra flaş yanıp söndü anladım telefon çalacak çalamıyor. Sonra çalmaya başladı ama ekran hala açılamadı. Elimle ekranı açtım açılırken ses gitti geldi ekran en sonunda açıldı ama baya bi sıkıntı oldu sanırım kernel ayarlarıyla alakalı. Ne dersiniz bu duruma?

kernelle de alakalı olabilir rom ile de.bende dediğin gibi şeyler olmadı hiç.sen 1,2 gün böyle kullanmaya devam et bakalım.başka sorun yaşarsan pm at bana.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.