Şimdi Ara

★★★★ LG G7 ThinQ ANA KONU ★★★★ (345. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7.037
Cevap
80
Favori
546.485
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 343344345346347
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bootloaderi açmak 3 saatimi aldı , çok zor sıfırdan yapan kişi için. Hatta telefon kilitlendi , dedim artık cihazı çöp ettik. Telefonculara götürdüm ben yapamam dediler.

Sonra bütün işlemleri baştan yaptım oldu.Ama İşlemi geri almasınıda bilmiyorum.

Cihaz numarası g710EM den g710N e dönüştü. Bu nasıl oldu onuda bilmiyorum. Lg up artık görmüyor :((

Neyse spark os 13 yükledim en sonunda. Telefon aşırı hızlandı ve şarjı çok iyi gidiyor. Birsürü özelleştirme var , zevkinize göre kişiselleştirebiliyorsunuz.

Animasyonlar geçiş efekleri muazzam.Pürüzsüz.

İsterseniz google uygulamaları olmadanda yükleyebilirsiniz. 900 Mb yer kaplıyor rom.

Evde chromecast cihazı olmasa ,googlesız yükleme yapardım. Ama chromecast play hizmetleri yüklü olmadan çalışmıyormuş.

Lg bu cihazı resmi olarak çok kötü bir rom ile sonlandırdı. Resmi Android 10 romu çok kötü hazırlanmış , hem arayüz kötü hemde kasmalar vardı. Kullanımı zordu. Bildirim ekranı gündüz modunda bile karanlıktı. Güneşte kısayolları görmek zordu.

şimdi spark os 13 var harika , ufak tefek bug var. Ama devamlı güncelleme geliyor stabil sürümde bu ay içinde gelir.

Elbette custom rom dezavatajları var. Kamera uygulaması çok ilkel , cihazın hakkkını vermiyor.

Always on scren uygulaması iyi değil. Basit ve işlevsiz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aliveli90 -- 29 Eylül 2022; 10:12:58 >

• aliveli90 kullanıcısına yanıt

bootloader işi biraz değişik ve zahmetli benide uğraştırdı, red case hatası verdi dedim cihaz çöp oldu ama hallettim biraz uğraşınca, ben android 8 romuna dönüp rahat bi şekilde bootloaderı açmıştım en sonunda. ben geçen sene temmuz ayında açmıştım bootloader kilidini, o zamanlar dotos, lineage os filan kurdum fakat hiçbiri hoşuma gitmedi, stock roma root attım, kernel kurdum öyle kullanıyorum 30d Türkiye romu var bende rootlu şuanda, biraz temizlik, ince ayar ve magisk modülleriyle çok iyi durumda şuanda romum bana göre

bende öyle bi sorun yok G710em olarak gözüküyor custom rom kurduğumda 2021 temmuz aylarıydı o zaman bile değişmedi hiç. Temiz bi kdz kurulumu yapman lazım hocam pc görmüyor diyosun gerçi. o romların telegram grupları var oraya yazarsan ve orayı kurcalarsan sorununu daha çabuk çözüme kavuşturabilirsin. xda da yazan bilgiler sınırlı. telegramda daha çok bilgi ve çözüm var

★★★★ LG G7 ThinQ ANA KONU ★★★★
    ★★★★ LG G7 ThinQ ANA KONU ★★★★telegram
    LG G7 & V40 ThinQ Custom Roms
    https://t.me/LGG7V40Customs
  • Oluşacak hiçbir sorunda mesüliyet almıyorum. SAdece bilgi paylaşıyorum , cihazınız tuğla veya çöp olma ihtimali dahil bütün ihtimaller sizin kararınızın sonucudur.

---------------------------------------------

Evet arkadaşlar akşamdan beri kurcalıyordum bütün sorunları çözdüm. Zar zor.

Tek tıkla hangi romu kullanıyorsanız kullanın bootlader kilidi açılıyor.

telefon Açılışta hata veriyor kilid açık diye bilginiz olsun.

Verilerinizi önceden yedekleyin dosyalar silinecek.

Size güvenle paylaşacağım bir script paylaşıyorum vietnamlı birisi g7 için yazmış.Sorunsuz çalışıyor tek tıkla işi bitiriyorsunuz.

Yüklemeden önce geliştirici seçeneklerinden usb hata ayıklama ve oem kilidi açık olsun.

Sonra indiriğimiz dosyadaki driverları kuruyoruz. android usb sürücülerinide kuruyoruz.

Bir sürücüde bootlader usb sürücüsü onuda , elle windows aygıt ekleden kuruluyor.Manuel olarak.

★★★★ LG G7 ThinQ ANA KONU ★★★★Tuan Anhyoutube
    Forgot to edit livesplit XD. Sorry Also I miss the EDL one. If it go directly to EDL in the first time the time will be shorter. But anyways, I happy with the run :D
    https://www.youtube.com/watch?v=PMCt6c99f2I

İndireceğiniz zip dosya :

★★★★ LG G7 ThinQ ANA KONU ★★★★github
    Releases · log1cs/Unlock845
    https://github.com/log1cs/Unlock845/releases

Cihazı edl moduna aldıktan sonra , unlock EN bat çalıştırın.

En sonunda tekrar kapanıp açılacak. Birkaç kez. akan yazıları iyi okuyun.

Download moda almak için volume + basılı tutun diyecek . O aşamayı kaçırmayın. TAm yeniden başlarken + tuşuna basılı tutun ve download moda alın.

Bilgisayarına önceden indirdiğiniz g710EM kdz dosyasını tutup cmd ekranına bırakın.Entere basın.

Kdz dosyası otomatik yüklenecek. %85 %90 diye aşamaları en sonra gösterip sonlanacak. Cihaz sıfırdan kurulum yapılmış şekilde bootlader açılmış olacak.

Bootladeri tekrar kapatmanın yöntemini bilmiyorum ama bundan daha basit açma yönetimide yok.

-------------

Ekleme bootloaderı fastboot komutuyla tekrar kapatabilirsiniz. Ama telefona format atılıyor kapatılırken , verilerinizi yedekleyin.

oem lock Komutu gönderildiği esnada telefon otomatik formatlanıyor.Ve bootloader kitleniyor. Açılıştaki uyarı yazı kayboluyor

Oluşacak hiçbir sorunda mesüliyet almıyorum. SAdece bilgi paylaşıyorum , cihazınız tuğla veya çöp olma ihtimali dahil bütün ihtimaller sizin kararınızın sonucudur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aliveli90 -- 25 Ekim 2022; 17:35:32 >

• yasin_92 kullanıcısına yanıt

Çözdüm hocam sağolun , en sonunda scrpitin içine kdz dosyası atmak lazımmış. Eğer atmassanız model no değişiyor. Atarsanız hangi ülkenin kdz dosyasını atarsanız cihazın ülke kodu ona göre sıfırdan yazılıyor.

Ufaktan bir klavuz yazdım üst mesaja , teşşekkürler.

sevindim hocam çözmene. benim bootloader kilidi açtığım zaman böyle değildi, nasıl açtığımı bile tam hatırlamıyorum da gerçi de baya bi uğraştırmıştı meşakatliydi qfil den, sahara error vs bi sürü uğraştırmıştı şimdi onlara gerek bile kalmamış valla daha kolay bi yöntem bulmuşlar

• Bataryam bozulmuştu. Ankara'daki lg yetkili servisi güneş elektronikten 600 TL'ye orijinal batarya taktırdım. Cihaz resmen çağ atladı. Şu an mobil veri açık 5 saat 20 dakika ekran süresi aldım. Senkronizasyon açık 4 saat 15 dakika ekran süresi aldım. Batarya performansından memnun olmayanlara batarya değişimini kesin olarak öneririm. Tabiki keşke batarya 4.500 ya da 5.000 Mah olsa ama şu an hala snapdragon 845 nfc ois ve diğer özellikleriyle bu telefon en az 2 yıl daha kullanılır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi altan2144 -- 2 Ekim 2022; 8:58:56 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • altan2144 A kullanıcısına yanıt

Ben de temmuz ayında Bursa 'da değiştirttim bataryayı 550 tl ye. İlk zamanlar ben de değiştirdiğime memnun kalmıştım ve sevinmiştim ama bu ara sanki performans yine eski batarya performansına geri döndü gibi. Doğru düzgün pek işlem yapmama rağmen bariz ilk 1-2 ki performansından düşük. İnşalalh sizinki öyle olmaz. Cihazı değiştirirsem sırf bataryası yüzünden değiştireceğim çünkü.

• karakteristik61 kullanıcısına yanıt
    Hangi adaptörü kullanıyorsunuz?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kutudan çıkan orjinal lg adaptörü kullanıyorum.

Burada kaldım, sürekli bu ekranı açabiliyorum ama devamı yok, kdz nasıl yüklenecek bilmiyorum. Acaba bootloder açıldı mı onu da bilmiyorum. Yardımcı oluabilirseniz çok memnun olurum.

• emirveylmaz E kullanıcısına yanıt

Bütün işlemleri en baştan tekrardan yapın. Ve pcnin farklı bir usbsini kullanın. Usb2.0 olursa daha iyi olur.Usb kablonuz sağlammı temassızlık var mı ?

Düzelecek bendede aynısı olmuştu.

Bu şekilde odin görmez malesef. İşlemin tamamlanması gerek.

İşlem yarıda kaldığı için cihaz v35 olarak gözüküyor. Tekrar baştan alırsanız ve en son işlemde türkiye kdz romunu atarsanız G7 olarak değişecektir.

Daha sonra bootlader açılmış tr cihazı olarak gözükecek. Recovery dosyası atıp , oradan istediğiniz romu yükleyebilirsiniz. Android13 vss.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aliveli90 -- 25 Ekim 2022; 17:36:55 >
    Merhaba. Telefonu düzelttim. Android 10 stock rom yeniden yükledim. İşlemleri en baştan yapsam, videoyu takip etsem olur mu? Düzeltmeyi öğrenince tekrar deneyesi geliyor insanın. Stock rom kasma donma yapmıyor ama sıktı artık. Güncel Android kullanmayı seviyorum.

Düzeldiğine sevindim. Bu işler biraz riskli işler.

Ben 13 rom yüklemiştim. Yüüklediğim romda 2g ve 4g çalışıyordu. 3g şebekeyi görmüyordu dolayısıyla çekim olayı biraz düşmüştü.

Ayrıca kamera fonksiyonları geriye gidiyor. Geniş açı kamera çalışmıyor ve ağır çekim gibi modlar çalışmıyordu.

Always on screen düzgün çalışmıyordu ve ekranda piksel yanığı oluşuyordu. Hemen gecici iz yapıyordu orjinal romda iz yapmıyordu.Orjinalde belkide piksel kaydırma yapıyordur . Ama custom romda düzgün değildi.

Bu benim yüklediğm rom ile alakalıda olabilir.

Telefon hızlanıyor ama orjinal üreticinin yazılımı gibide stabil değil. Onu bilerek yükleyin.

Custom rom olayı bir heves , yine tekrarda orjinale dönüyor insan.

Anladım. Ya şimdi, ben videodaki işlemi tekrar denesem, yine v35 e dönecek telefon? o arada otomatik g7 yapıp mı kdz flashlıyor? rom yüklemeye gerek yok gibi. belki root atarım bilemiyorum custom rom ama denemek isterdim. bakalım, bir gün yeniden denerim çünkü düzeltmeyi öğrenince bayağı basit geldi :)

İşlemin ortasında v35e döner . İşlemin sonunda tekrar G7ye döner. İşlemin sonunda cihazı download moda alıp tr kdz romunu scrriptin içine bırakacaksınız. Yapmazsanız ülke kodu değişir ve odin hiçbir şekilde cihazı görmez.

Boşver kurcalama , orjinale devam et. Cihaz tuğla olursa karışmam.

Zaten oldu. Telefon çöktü. Fastboot modu falan çalışıyordu. Telegram grubundan yardım aldım. V35 abl dosyasını, G7 abl ile Qfil'den değişince LG UP telefonu gördü ve kdz yükledim. Yani yöntemi öğrendim ama rom kurma hevesi olsa da telefon günümüz şartlarında hâlâ çok çok iyi bir cihaz G7 ve cihazı çöp etmek istemem. Hiç değilse cihaz temizlenmiş oldu. Daha geniş boş bir zamanımda Android 12, 13 gibi romlara geçeceğim ama şimdi değil. Neyse ki grupta cidden yardımcı olan insanlar vardı, olmasa servise götürecektim belki onlar çözerlerdi ya da anakart vs. derlerdi boşa uğraşırdık :)
    Bu arada sizin sorumluluğunuz yok, ben sadece siz sorununuzu çözmüşsünüz diye size sordum, yoksa kimse zorlamıyor root, rom, bootlooder diye. Sizlik bir şey yok, yöntem ve bilgiler için de teşekkürler :)

Bu bootloader işinde herkes ilk bi sorun yaşıyor. Bende gecen sene temmuz aylarında atmıştım. Biraz ugrastirdi, red case döngüsü filan derken biraz kurcalayınca çözdüm. Tovbe ugrasmam dedim kurtarinca ama 1 gun sonra android 8 e donup bootloader kilidini açmıştım. Telegram grubunda hersey var, custom rom vs ordan işinizi yürütun xda yi bosverin

• merhaba arkadaşlar ben boot-root olaylarından hiç anlamıyorum. Telefonun hafızası hep dolu gösteriyor. Dünyaları siliyorum telefonda uygulama kalmadı hala full dolu hafıza. Format atmak dışında ne yapabilirim acaba? Başka bir öneri/çözüm var mı?

• 
Sayfa: önceki 343344345346347
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.