Şimdi Ara

LG HB1100 MK Ev Sinema Sistemi -> Genel Konu (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.312
Cevap
23
Favori
110.942
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • quote:

Orijinalden alıntı: hrnayn

SMPlink nerde ben bulamadım

Bence onunla hiç uğraşma direkt tv nin ses ayarlarından tv hoperlörünü kapat sadece ses sisteminden ses al ben öyle yapıyorum.
  • @drserti

Teşekkürler Hocam. Deneyeceğim, inşallah bu sebeptendir. Yoksa sorunu bulmak uğraştırabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: serin_su842

quote:

Orijinalden alıntı: Kuru Altı Pilav

Arkadaşlar bu sisteme sahip olup d smart hd yada benzeri bir cihazla hdmı bağlantıyı ve en iyi ayarları nasıl yapmam gerektiğini anlatabilecek birisi var mı?Sistemi kullanan arkadaşlar optik kablo mu hdmı kablo mu kullanıyorsunuz?Birde gündelik hayatta tv izlerken ses sistemini mi tv hoparlörünü mü kullanıyorsunuz?Ayaklık sorununu çözebilen var mı ucuz ayaklık bulabildiniz mi?

Merhabalar size yardımcı olayım.Bende 50" 3d plazma ve hd dreambox cihazı var.

Eğer optik kablo kullanmak istersen.Optik kablonun tek ucunu lg ses sistemine diğer ucunu da televizyona takacaksın.dsmart cihazını hdmi ile tv ye bağlayacaksın.Optik kablo kullandığın için dsmart cihazı sesi tv aracılığıyla lg ses sisteminden alacak yanlız bunun için lg ses sistemini de açık tutman gerekecek.

Ben de optik kablo sipariş ettim elime ulaştı ama bağlamadım sana tavsiyem benim gibi yapman çünkü her halde lg ses sistemini açık tutman gerekecek o yüzden optik kablo kullanmana gerek yok.

lg ses sistemini tv ye hdmi ile bağla.dsmart cihazını da hdmi ile lg ses sisteminin "hdmi in" kısmıne a bağla.Bu kadarı yeterli lg ses sisteminin kumandasından input tuşuyla bağlantı arabirimleri arasında geçiş yapabilirsin.

Benim tv de LG marka olduğundan lg ses sistemini kullanırken tv kendi hoparlörlerini otomaik kapatıyor.

Ayak konusuna gelince de ben aşağıdakileri kullanıyorum sadece surround ler için.Ön hoparlörleri de duvara monteledim

http://www.teknosa.com/kategori/ses_ve_goruntu/hoparlor_ayagi/1397/145061059/sonorous_sp_300_bblk_2li_hoparlor_ayagi

teşekkür ederim

• quote:

Orijinalden alıntı: Can_Ordu

Selamlar Arkadaşlar. Biz de abimin evine bu sistemi aldık. Lg 3D Tv ile kullanıyor. Geçenlerde denemek için bir film izledik. Birde 3D orjinal bulray belgesel izledik. Ben daha önce böyle sinema sistemi kullnammamıştım. Çok keyif aldık gerçekten güzel bir takım oldu. Müzik dinlerken "Game" modunu kullanmak daha iyi.

Sorum şu; Konuşma seslerinde bir eko var sanki banyo ya da sauna efekti verilmiş gibi. Bu her sinema sisteminde olan olağan bir durum mu yoksa bir anormallik mi var? Filmlerde patlama seslerinde bir anormallik yok. Aynı belgeseldeki efekt seslerinde de yankı yok ancak seslendirmede ses ekolu geliyor insanın biraz dikkati dağılıyor. Ses efektlerinde hepsini denedik. Uydu levelleri hepsi 0. natural, bass denedik sonra filmleri bass modunda izledik ama bu eko durumu var. Umarım bir hata değildir. Eğer bu bir seçenek ise bu ekoyu kapatmanın bir ayarı var mı biz göremedik. Bir de home cinema nın özelliği acaba bu yankı olayı mı diye düşündük. En iyisi sizlere sormak dedim.

Bende aynı cevabı yazıyordum ama herkes yazmış zaten. Bu arada neden GAME modunu tercih ettin? bende GAME modunu pek beğenmedim...

• @tonythetonguc Hocam müzik zaten stereo diye düşündüm, diğer seçeneklerde genelde önden ses geliyordu. Game modunda 4 uydudan da ses gelip ses ortada odak olunca ondan öyle daha hoş geldi. Zaten alet daha yeni özelliklerini tam bilemiyoruz. Belki daha iyi seçeneklerde vardır modun adı üzerinde zaten game modu. Geçici olarak öyle yaptık.
  • Arkadaşlar cihazı alalı 3 hafta oldu ama daha bugün kurcalama vaktim oldu.
    Bi adet USB bellek taktım ışığı yanıyor yani güç geliyor fakat Home seçeneğinden Filmlere veya Müziklere falan giriyorum USB seçeneği aktif değil, seçilmiyor. 2GB Toshiba-8GB Transcend-16GB HP olmak üzere 3 adet faklı bellekle denedim hiçbiri aktif olmuyor menüde...Bi tek Direk Wi-Fi seçeneği aktif. CD tepsisinin altındaki yuvaya takıkıyorum. Başka bi yerinde daha USB girişi falan mı var, yoksa bi ayarı falan mı var ya da cihaz mı arızalı ?????

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmetsan01 -- 19 Haziran 2012; 4:49:45 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ahmetsan01

Arkadaşlar cihazı alalı 3 hafta oldu ama daha bugün kurcalama vaktim oldu.
    Bi adet USB bellek taktım ışığı yanıyor yani güç geliyor fakat Home seçeneğinden Filmlere veya Müziklere falan giriyorum USB seçeneği aktif değil, seçilmiyor. 2GB Toshiba-8GB Transcend-16GB HP olmak üzere 3 adet faklı bellekle denedim hiçbiri aktif olmuyor menüde...Bi tek Direk Wi-Fi seçeneği aktif. CD tepsisinin altındaki yuvaya takıkıyorum. Başka bi yerinde daha USB girişi falan mı var, yoksa bi ayarı falan mı var ya da cihaz mı arızalı ?????

İnput kısmına baktınız mı? bende tam bilmiyorum cihazı ancak Tv de input'ta görünüyor USB.

• Bugün tekrar baktım fiyat halen aynı..Sordum bir süre daha böyle devam eder dendi..Bende LG HB906SB modelini de takip etmeye karar verdim..
    Artık hangisi uygun olursa onu alacağım
  • quote:

quote:

İnput kısmına baktınız mı? bende tam bilmiyorum cihazı ancak Tv de input'ta görünüyor USB.

TV'ye bakmak hiç aklıma gelmedi bi bakayım bugün....
    Ama menüde de gözükmesi gerekmiyor mu?

Arkadaşlar bi bakabilir misiniz yaa şu USB'ye?

• quote:

quote:

quote:

Yok ocam öyle demek istemedim yani TV de USB input menüsünde. Bu cihazında input menüsü var oradan bakın. TV de inputta hdmı görünür başka birşey görünmez eğer başka birşey takılmadıysa.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Yok ocam öyle demek istemedim yani TV de USB input menüsünde. Bu cihazında input menüsü var oradan bakın. TV de inputta hdmı görünür başka birşey görünmez eğer başka birşey takılmadıysa.

Hocam input menüsünde USB yok ki. HDMI1, HDMI2, Optik, Ipod, AUX(ARC yazıyor galiba) var sadece...
    Ben sadece film,müzik ve fotoda görebiliyorum USB seçeneğini ama aktif değil...
    LG DVD'li setde var, onda DVD,Radyo,AUX ve USB seçimi vardı inputda...

• quote:

Orijinalden alıntı: hrnayn

SMPlink nerde ben bulamadım

Gerçekten bu alette SMPlink özelliği var mı.Varsa nasıl kullanabiliriz?
  • Ayrıca bir şey dikkatimi çekti.Sizde de oluyor mu.Tv izlerken ses sistemi Bass modunda iken sesi 25 e çıktığında bile çok az duyabiliyorum.Ancak tv nin sesini açarsam ses daha iyi duyuluyor.Acaba ayarlarda bir hata mı yaptım?
  • yaw yok mu şu USB belleği deneyecek biri?
    Ona göre arızalı ise götürücem...
  • quote:

yaw yok mu şu USB belleği deneyecek biri?
    Ona göre arızalı ise götürücem...

Abime söyledim telefonda şimdi takıp deneyecekmiş. Haber ederse hemen buraya yazacağım. Umarım bir sorun yoktur. Kullanım klavuzunda yazmıyor değil mi?
  • ben mp3ü bağladım sorunsuz çalıştı
  • quote:

Orijinalden alıntı: kimnenasıl

Ayrıca bir şey dikkatimi çekti.Sizde de oluyor mu.Tv izlerken ses sistemi Bass modunda iken sesi 25 e çıktığında bile çok az duyabiliyorum.Ancak tv nin sesini açarsam ses daha iyi duyuluyor.Acaba ayarlarda bir hata mı yaptım?

Valla bass modunda sesi en fazla 12 ye kadar getirebiliyorum.Sizin kablolarda sorun olabilir ya da speaker level ayarlarından sesleri arttırabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ABUX -- 20 Haziran 2012; 9:15:22 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ABUX

quote:

Ayrıca bir şey dikkatimi çekti.Sizde de oluyor mu.Tv izlerken ses sistemi Bass modunda iken sesi 25 e çıktığında bile çok az duyabiliyorum.Ancak tv nin sesini açarsam ses daha iyi duyuluyor.Acaba ayarlarda bir hata mı yaptım?

Valla bass modunda sesi en fazla 12 ye kadar getirebiliyorum.Sizin kablolarda sorun olabilir ya da speaker level ayarlarından sesleri arttırabilirsiniz.

@ABUX,
    Şu anda TV izliyorum.Her kanalı çevirdim.Sistem bass modunda Höparlörler SW -3 diğerleri 0,0 ve -3,-3 şeklinde ama ses hiç de bahsettiğiniz gibi gümbür gümbürü bırak neredeyse duyamıyorum bile.Höparlörleri kontrol ettiğimde ses çıkışı mevcut. ama sesleri ancak duyabiliyorum.TV nin sesi 0 olduğundan olabilir mi?Tv nin sesini açtığımda gayet iyi oysa.TV nin sesini açmadan olmuyor mu?
    Bir de şu SMPlink özelliği varmı.Varsa nerede?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kimnenasıl -- 20 Haziran 2012; 14:05:09 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ABUX

quote:

@ABUX,
    Şu anda TV izliyorum.Her kanalı çevirdim.Sistem bass modunda Höparlörler SW -3 diğerleri 0,0 ve -3,-3 şeklinde ama ses hiç de bahsettiğiniz gibi gümbür gümbürü bırak neredeyse duyamıyorum bile.Höparlörleri kontrol ettiğimde ses çıkışı mevcut. ama sesleri ancak duyabiliyorum.TV nin sesi 0 olduğundan olabilir mi?Tv nin sesini açtığımda gayet iyi oysa.TV nin sesini açmadan olmuyor mu?
    Bir de şu SMPlink özelliği varmı.Varsa nerede?

Bende de tvnin sesi kapalı sadece ses sisteminden ses alıyorum.Peki tüm bağlantılarda ses az mı? Oyun konsolu vs bağlı mı bunların sesi de az mı?
    Kanalları kablolu tv den mi yoksa d-smart ya da digiturk gibi receiverden mi izliyorsun? Receiverı ses sisteminin hdmi in den değilde tv nin hdmiından bağlamayı dener misin.Sesi de optik kablo yardımıyla tvnin optik çıkışından ses sitsemine bağlarsın.Bu şekilde sorun yaşamayacağını düşünüyorum.

• 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.