Şimdi Ara

LG HB1100 MK Ev Sinema Sistemi -> Genel Konu (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.312
Cevap
23
Favori
110.815
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: kimnenasıl

quote:

Orijinalden alıntı: ABUX

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ahmetsan01

selam arkadaşlar bende biraz saçma bişey sorucam..
    Geçen hafta bu aleti aldım. İlk defa HDMI bağlantı kullanıcam.
    1'e ps3 2'ye de pc taksam ekran kartından çıkışıda TV'ye verince;

1)PS3'ün sesi sadece LG'ye görüntü de TV'ye mi gider? Yani TV'den ses gelir mi?
    2)Gece PS3 kullandığımda LG'yi açamayacağım için sistem prizde değilse yani stand by'da bile değilken görüntü yine tv'ye gider mi ve sesi de tv'den çıkar mı?Yoksa görüntünün gitmesi için açık mı kalması gerekir?
    3)PC'den LG'ye ordan da TV'ye bağlayınca hem monitörden hem de tv'den görüntü alınabiliyor mu? Harici ses kartı kullanıyorum bu durumda ekran kartının HDMI'yı üzerinden ses de gider mi LG'ye??? Bir de alakasız olacak ama görüntünün LG'den geçip tv'ye gitmesi için pc'den bi ayar falan yapmak gerekiyor mu? yoksa direk görüntü hem monitöre hem de tv'ye mi gidiyor?

biraz karışık oldu ama cevaplarsanız çok makbule geçer

Ben henüz pc bağlantısından sağlıklı ses alamadım.Ses kablosunun bir ucunu -adını bilmiyorum kırmızı beyaz uçlu,diğer tarafı tek uçlu-Pc nin kulaklık dediğiniz girişine,diğer ucunu TV ye bağladım olmadı.Bu kez playerin arkasındaki kırmızı beyaz kabloyu çıkarıp PC ye bağladığım kablonun kırmızı beyaz diğer ucunu bağladım.Ses geldi fakat arka 2 kolona hiç ses vermedi.Bir yerde hatalı bağlantı yapıyorum ama henüz bulamadım.

Bu şeikde sadece iki kolondan ses alabilirsiniz.5 kolondan da ses almanız için sound settins ayarlarından modu değiştirmeniz yeterli ancak tabiki alacağınız ses sanal 5.1 olacaktır.

Teşekkürler ABUX,peki bu laptopta, başka 5+1 alacak bağlantı olmaz mı?

Benim bildiğim yok:)
    Hdmi çıkış olması lazım sanırım sizin laptopta yok.Ya da harici ses kartı almanız gerekebilir(optik çıkışlı)

• ABUX,yani Hdmı çıkış olursa laptopta 5+1 ses alınabilir mi? Gerçi yukarıda bir arkadaş bahsetmişti..
  • quote:

ABUX,yani Hdmı çıkış olursa laptopta 5+1 ses alınabilir mi? Gerçi yukarıda bir arkadaş bahsetmişti..

HDMI dan sesi bende 5.1 olarak alıyorum.
    Ancak sanal mı gerçek mi tam bilmiyorum.Akşam laptopu hdmi ile bağlayıp DD ya da DTS film deneyeceğim sistemin ekranında DD ya da DTS ifadesi çıkıyorsa ok dir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ABUX -- 14 Haziran 2012; 17:27:09 >
  • quote:

ABUX,yani Hdmı çıkış olursa laptopta 5+1 ses alınabilir mi? Gerçi yukarıda bir arkadaş bahsetmişti..

Laptopun Hdmı çıkışı varmış.Bir ucu laptopa diğer ucu ses sistemine bağladım tık yok.Sistemden çıkarıp TV ye bağladım Hdmı kablosunun diğer ucunu ama yine olmadı ne ses ne de görüntü.Anlamadım gitti.Başka bir ayar mı gerekiyor.Laptoptan görüntüyü hali hazırda vga kablosundan alıyorum.
    Peki ABUX diyorsun ki sistemin ekranında dd veya dts nasıl görünüyor.yani laptoptan film izlerken mi DVD izlerken mi.TV izlerken mi görünüyor.ben ses sistemi ekranını sadece DVD izlerken görüntüleyebiliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kimnenasıl -- 14 Haziran 2012; 19:25:25 >
  • quote:

quote:

Laptopun Hdmı çıkışı varmış.Bir ucu laptopa diğer ucu ses sistemine bağladım tık yok.Sistemden çıkarıp TV ye bağladım Hdmı kablosunun diğer ucunu ama yine olmadı ne ses ne de görüntü.Anlamadım gitti.Başka bir ayar mı gerekiyor.Laptoptan görüntüyü hali hazırda vga kablosundan alıyorum.
    Peki ABUX diyorsun ki sistemin ekranında dd veya dts nasıl görünüyor.yani laptoptan film izlerken mi DVD izlerken mi.TV izlerken mi görünüyor.ben ses sistemi ekranını sadece DVD izlerken görüntüleyebiliyorum.

dostum hdmi dan ses alabilmek için bazen şu ayarı yapmak gerekiyor:
    denetim masası>donanım ve ses>ses aygıtlarını yönet> buradanda üzerinde hdmi yazan seçeneği sağ tıklayıp varsayılan olarak ayarlman gerekiyor.

• Yuh !!! Cidden 800 olmuş..Yahu bunun fiyatı zaten 699 civarında gidip geliyordu..Arada geçen 499'a düştü..

Neden birden fırladı ki ? Sanırım önce bindirim sonra indirim olayı yapacaklar..
  • quote:

Orijinalden alıntı: drserti

quote:

quote:

denetim masası>donanım ve ses>ses aygıtlarını yönet> buradanda üzerinde hdmi yazan seçeneği sağ tıklayıp varsayılan olarak ayarlman gerekiyor.

Dostum teşkkür ederim.hdmı ile Görüntüyü aldım ancak ses tv den geliyor.ev sinema sistemine otomatik bağlanması gerekmiyor mu.Ayrıca bahsettiğin denetim masası ses aygıtlarını yönet kısmında hdmı diye bir şey çıkmıyor. sağ ve sol höparlörü sına diyor sadece.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: moneta

quote:

Orijinalden alıntı: tonntini

siparişi geçtim hadi hayırlısı bakalım bu arada satılık SEG 22912B BEYAZ HD LCD TV

cihaz bence altyazı hariç sorunsuz
    3 d de denemedim ama oynatıcı performansı gayet iyi
    hangi marka olursa olsun tv nin kendi oynatıcısının
    tv ile uyumu daha iyi olur.
    ama bu cihaz harici kaynak olarak başarılı.
    dts hd leri çözemiyor.
    normal dts ler sorunsuz.
    ses performansı bass seçeneği tercih edildiğinde gayet başarılı.
    yeri geldiğinde ayağınız altında yerin titrediğini hissediyorsunun.
    ses de dağılma yok
    arka ayaklar için carefourlarda ayak mevcut 50 tl fiyatı var. gayet şık
    aynısı hepsi buradada 70 tl civarı.

benim tek derdim altyazı boyutu.
    bu gerçekten çok basit bir yazılım sorunu.
    tv de olan şey player gibi ana amacı oynatmak olan cihazda nasıl olmaz anlamak mümkün değil.

Sayın moneta,"ses performansı bass seçeneği tercih edildiğinde gayet başarılı." diyorsunuz.
    Ben ayarlara girdiğimde bass seçeneğini bulamadım. Merkez ve diğer seçenekler görünüyor,eksiler filan.Bass seçeneği nerede yardımcı olurmusunuz?

1100 mk kumandasının sol kısım ortalarında ses efekti secebildiğimiz bir tuş var.
    o tuştaki bass seceneği bence başarılı yer yer ayaklarınızın altında zeminin titrediğini hissedebilrisiniz.
    siz bahsettiğiniz kolonların ayrı ayrı ses düzeylerinin ayarlanması.
    kumanda yanımda değil ama sizn bahsetttiğiniz tuşun altında yada üstünde olacak.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: drserti

quote:

quote:

Dostum teşkkür ederim.hdmı ile Görüntüyü aldım ancak ses tv den geliyor.ev sinema sistemine otomatik bağlanması gerekmiyor mu.Ayrıca bahsettiğin denetim masası ses aygıtlarını yönet kısmında hdmı diye bir şey çıkmıyor. sağ ve sol höparlörü sına diyor sadece.

denetim masası>donanım ve ses> buradan 'ses' başlığının içinde 'ses aygıtlarını yönet' kısmına tıklaman gerekiyor. tabi bunları windows 7 kullandığını varsayarak söylüyorum. ses aygıtlarını yönete tıkladıktan sonra sına tarzı bişeyler gelir. ben ne olur ne olmaz diye ekran görüntüsünüde ekliyorum. işaretlediğim yerde hdmi yazan kısmı sağ tıklayıp varsayılan olarak ayarlaman gerekiyor. bu durumda sesi tvden değil ses sisteminden alabileceksin.

LG HB1100 MK Ev Sinema Sistemi -> Genel Konu

• arkadaşlar benim hoporlörlerin kablosu kısa kalıyo, bu incelikte kablo bulamadım, kablocudakiler çok kalındı metreside dünya para, ek yapmakda istemiyorum...

şu ürünü buldum en ince olur mu acaba? 2x0.5mm Fiyatıda uygun çok
    http://urun.gittigidiyor.com/ev-elektronigi/2-x-0-50mm-hoparlor-kablosu-100metre-seffaf-56374624

bizim kablolar kaç mm ki acaba? bilen var mı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmetsan01 -- 15 Haziran 2012; 18:56:05 >
  • @kimnenasıl
    Diğer arkadaşlarda gayet iyi açıklamışlar bende tavsiyelerimi iletiyim.
    HDMI çıkışından tabiki 5.1 ses alabilirsiniz HDMI ın amacı budur zaten. Yalnız HDMI dan bağlayıpta bilgisayarda stereo 2 kanal bir mp3 dinleyip gerçek 5.1 almayıda beklemeyin tabi.. 5.1 destekli bir film izlerseniz tabiki 5.1 ses alabilirsiniz HDMI üzerinden.. Yalnız müzik dinlerken ses modunuza bağlı olarak tüm uydulardan ses gelmeyebilir, 5 uydudanda ses gelsin istiyorsanuz kumandanın sound effect tuşunu kullanarak ses ekolayzır modunu BASS a veya GAME e getirin ama bence BASS çok daha iyi eğer bana olduğu gibi sizede BASS modunsa BAS sesler çok fazla gelirse SPEAKER LEVEL tuşundan SW (yani SubWoofer) ı -2 ila -4 gibi bir seviyeye ayarlayın.. Ben BASS modunda SW -3 de kullanıyorum hem filmlerde hem müzik dinlerken çok başarılı ses alıyorum (gerçi film izlerken 5.1 ses içeren bir seyrediyorsanız zaten 5.1 kanal ses olduğu için tüm uydulardan ses gelir bu sebeple en çok beğendiğinizide seçebilirsiniz.

Bu arada nedenini anlamadım ama HDMI IN bağlantısını kullanrak bilgisayarı cihaza direk bağladığınız vakit bazen cihaz sesi kendini baypas yaparak direk TV ye iletiyor kendi ses vermiyor. Bu durumda INPUT tuşunu kullanarak tekrar HDMI IN 1 e gelip seçerseniz düzeliyor. Sanırım TV den geri dönüş bu ses sistemine yapılmıştır mantığıyla böyle bir ayar yapmışlar, sonuçta TV de optik kablo ile veya AUX girişinden ses sistemine bağlı ise bu durumu farketmesin bile sadece ses televizyon üzerinden dolaşıp ses sistemine gelir:)mesela bende bağlı değil (var bi ses sistemi zaten o yüzden bağlamadım) ama ilginçdir input tuşuyla tekrar HDMI 1 IN seçilince direk beklendiği gibi sesi kendisi veriyor. Sizde TV yi ses sistemine optik veya auxdan bağlamadıysanız böyle bişey olabilir aklınızda bulunsun

• @ahmetsan1 evet kablolar kısa gelebilir bazı durumlar için ancak ses kalitesi açısından kaliteli bir kablo almaya dikkat edin. Mümkün olduğunca düşük empedanslı (dirençli) kablo alırsanız daha iyi olur. Aslında kendi kablosunu ölçtürüp ona göre birşey almak en iyisi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tonythetonguc -- 16 Haziran 2012; 15:35:08 >
  • Arkadaşlar bu sisteme sahip olup d smart hd yada benzeri bir cihazla hdmı bağlantıyı ve en iyi ayarları nasıl yapmam gerektiğini anlatabilecek birisi var mı?Sistemi kullanan arkadaşlar optik kablo mu hdmı kablo mu kullanıyorsunuz?Birde gündelik hayatta tv izlerken ses sistemini mi tv hoparlörünü mü kullanıyorsunuz?Ayaklık sorununu çözebilen var mı ucuz ayaklık bulabildiniz mi?
  • HD smart kullanmıyorum ama 5.1 ses kaynağı olmayan bir yayın dinliyorsan ve 5 uydudanda ses isterim diyorsan Ses efekti modunu BASS a getir hatta tavsiyem SW iyde yukarıda nalattığım mesajdaki gibi -2 veya -3 kıs, gerçi son dediğim zevk meselesi ben çok bass tonundan haz etmem kimileride bayılıyor, yani BASS moduna getirip bide SW değerini arttıranda varmı var:) Bu arada bu kısmı herkese tavsiye ediyorum.

Ben şu an geçici kurulum yaptım günlük hayatta şimdilik TV ye bağlı creativin eski bir ses sistemi var abimin o bağlı duruyor bizim cihazıda bağladım ama dandik TV sesi için hiçte gerek yok ama standart analog kabloTV kullanıyoruz kaliteli bir HD dijital yayında iş değişebilir bilemem, ama şu an kullandığım sistemde creative ses sistemi var hem arada bir sesi ikisinden birden dinleyim yeni aldığım sistemin çok çok daha kaliteli bir ses verdiğini duyup gaza geliyorum iyiki almışım diyorum Hakikaten daha önce bu ses sistemide çok güzel senelerdir kullandık dediğim şey bir anda ulan ne dandik bi ses veriyormuş bu yahu dedirtti bana... Eminimki bu LG den çok daha iyi ses veren Bose Harman kardon gibi ses sistemleride vardır.

Ayak konusuna gelince güzel bir konuya değindin internetten bakındım en mantıklı şunu görebildim:
    http://www.hepsiburada.com/liste/ultimate-hoparlor-ayagi-spg-100black/productDetails.aspx?productId=evultimatespg100&categoryId=17290&SKU=EVULTIMATESPG100
    Fiyatı 69TLhem şık hemde olması gerektiği gibi yüksekliği ayarlanabilir bir ayak ki bu çok önemli aslında dikkat ederseniz Harman Kardon, Bose gibi profesyönel markalarda uydular aynen böyle ayaksızdır yada ayağı yekpare değildir ayrıdır takıp oturma konumuna göre yüksekliğini ayarlarsın. Yani o yek pare koca gövdeli uydular aslında uygulamada kötüdür millet şık olduğu için onları tercih ediyor ve sırf o yüzden o şekilde üretiliyor. Yoksa hem ekonomik değil hemde kullanışlı değil sadece şık...

Aslında ayak konsunda acele etmemek gerek şöyle bir fikrim var: şimdi bu 69 TL içinde 2 adet var.. 4üne birden takalım desek 2 takım 140TL edecekki bence gereksiz bir mebla, bence hepimiz bakar bikampanya olursa burada haber verelim. Sıcak fırsatlarda olmayabilir ama electroworld, mediamrkt real gibi mağazalarda gezerken bakar olalım bi ara tanesini 19 gibi fiyattan satmışlar, Hatta gören kişi toplu PM atsın zaten 5-6 kişiyiz heralde topu topu. Birde bu konuyu bi LG servise arayıp sorucam bu aralar. Hem hangi tip ayaklar uyuludur (gerçi hep asma tipi hem vida tipi var arkasında) nereden buluruz? bide merak ettiğim uydulardan fiyatları nedir nereden bulunabilir, bunu sormamın sebebi belki uygun bir fiyatsa ön taraf için aynısının ayaklı uydulu olanın uydularından sipariş verilebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tonythetonguc -- 16 Haziran 2012; 19:50:45 >

• arkadaşlar iyi ses almak için ses efek ayarını nasıl yaptınız
  • Yukarıda anlattım aslında çok farklı ayarlar yapılabilir hatta manuel equalizer kullanılabilir ancak müzil dinliyorsanız BASS ve GAME seçenekleri dışında sadece ön uydulardan ses geliyor... Bu sebeple ben seçimi BASS olarak yaptım ama bu seferde fazla BASS ağırlıklı olduğu için Speaker leveldan SubWoofer ı -3 e getirdim.. Tüm ortalama durumlarda en iyi veririmi bu şekilde alıyorum mesela Blu-Ray film izliyorken duruma göre değiştiriyorum birazda denemek için değiştirerek bakıyorum ama BASS modunda SW -3 bana bihayli uygun oldu.
  • Selamlar Arkadaşlar. Biz de abimin evine bu sistemi aldık. Lg 3D Tv ile kullanıyor. Geçenlerde denemek için bir film izledik. Birde 3D orjinal bulray belgesel izledik. Ben daha önce böyle sinema sistemi kullnammamıştım. Çok keyif aldık gerçekten güzel bir takım oldu. Müzik dinlerken "Game" modunu kullanmak daha iyi.

Sorum şu; Konuşma seslerinde bir eko var sanki banyo ya da sauna efekti verilmiş gibi. Bu her sinema sisteminde olan olağan bir durum mu yoksa bir anormallik mi var? Filmlerde patlama seslerinde bir anormallik yok. Aynı belgeseldeki efekt seslerinde de yankı yok ancak seslendirmede ses ekolu geliyor insanın biraz dikkati dağılıyor. Ses efektlerinde hepsini denedik. Uydu levelleri hepsi 0. natural, bass denedik sonra filmleri bass modunda izledik ama bu eko durumu var. Umarım bir hata değildir. Eğer bu bir seçenek ise bu ekoyu kapatmanın bir ayarı var mı biz göremedik. Bir de home cinema nın özelliği acaba bu yankı olayı mı diye düşündük. En iyisi sizlere sormak dedim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Can_Ordu

Selamlar Arkadaşlar. Biz de abimin evine bu sistemi aldık. Lg 3D Tv ile kullanıyor. Geçenlerde denemek için bir film izledik. Birde 3D orjinal bulray belgesel izledik. Ben daha önce böyle sinema sistemi kullnammamıştım. Çok keyif aldık gerçekten güzel bir takım oldu. Müzik dinlerken "Game" modunu kullanmak daha iyi.

Sorum şu; Konuşma seslerinde bir eko var sanki banyo ya da sauna efekti verilmiş gibi. Bu her sinema sisteminde olan olağan bir durum mu yoksa bir anormallik mi var? Filmlerde patlama seslerinde bir anormallik yok. Aynı belgeseldeki efekt seslerinde de yankı yok ancak seslendirmede ses ekolu geliyor insanın biraz dikkati dağılıyor. Ses efektlerinde hepsini denedik. Uydu levelleri hepsi 0. natural, bass denedik sonra filmleri bass modunda izledik ama bu eko durumu var. Umarım bir hata değildir. Eğer bu bir seçenek ise bu ekoyu kapatmanın bir ayarı var mı biz göremedik. Bir de home cinema nın özelliği acaba bu yankı olayı mı diye düşündük. En iyisi sizlere sormak dedim.

Merhaba,
    Sisteminiz hayırlı olsun güle güle kullanın. Televizyonunuzun sesini kısmadığınız için eko olabilir, yada smplink'i çalıştırırsanız otomatik tv'nin sesi otomatik kısılır. Bilginize.

• quote:

Orijinalden alıntı: crsmsa

quote:

Selamlar Arkadaşlar. Biz de abimin evine bu sistemi aldık. Lg 3D Tv ile kullanıyor. Geçenlerde denemek için bir film izledik. Birde 3D orjinal bulray belgesel izledik. Ben daha önce böyle sinema sistemi kullnammamıştım. Çok keyif aldık gerçekten güzel bir takım oldu. Müzik dinlerken "Game" modunu kullanmak daha iyi.

Merhaba,
    Sisteminiz hayırlı olsun güle güle kullanın. Televizyonunuzun sesini kısmadığınız için eko olabilir, yada smplink'i çalıştırırsanız otomatik tv'nin sesi otomatik kısılır. Bilginize.

İlginiz için teşekkürler. Ben TV den ses gelmez diye hesap ediyordum. Belki de TV den de ses geliyordur. Deneyeceğim bunu. Umarım düzelir. SMPlink ayarına da bakarım. Sağolun.

• quote:

Orijinalden alıntı: crsmsa

quote:

Merhaba,

tv sesindendir kısarsan düzelir.

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.