Şimdi Ara

LG HB1100 MK Ev Sinema Sistemi -> Genel Konu (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.312
Cevap
23
Favori
110.787
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: tonythetonguc

quote:

Orijinalden alıntı: ABUX

Ben de sistemden çok memnunum.Ama bir sorunum var bazı mkv filmler alt yazısı filmle aynı isimde olmasına rağmen alt yazıyı görmüyor hem srt hem de sub olarak denedim değişmedi.İnfoya basıyorum çıkan ekranda alt yazı dosyası görünmüyor.Bu sorunu yaşayan var mı?

Bu arada şu wifi den pcye bağlanmak süper birşey.Hugo 3D 1080p mkv videoyu hiç takılmadan oynattı.Üstelik film pc ye bağlı usb diskte.

Ayrıca şunu farkettim tv nin usbsinden oynattığım half-sbs 3D filmde çok crossing(gölgelenme) yaşadım ancak ev sinamasının usb sınde aynı 3D filmi çok daha kaliteli olarak 0 crossing ile ile izledim.Sizce bunun sebebi nedir?

"Bu arada şu wifi den pcye bağlanmak süper birşey.Hugo 3D 1080p mkv videoyu hiç takılmadan oynattı.Üstelik film pc ye bağlı usb diskte."

Bunu nasıl yaptınız bu aradak direk bağlantı özelliğinimi kullandınız? Çünkü ev ağına bağlandığınız zaman hız çok düşüyor belkide benim modem dandik ama ses sisteminden alakasız wireless network üzerinden 2 bilgisayar arasında veri transferi 200-300KB/sn hızında akıyor.. Muhtemelen bizim modemde çok dandik ama siz 1080p 3D oynattım diyince şok geçirdim eğer "direct Wi-Fi link" özelliği ile yaptıysanız detayı nedir ben o şekilde bağlayamadım bilgisayar bir türlü görmedi. Eğer normal evdeki kablosuz ağ üzerinden yaptıysanızda sanırım bizim modemi değiştirme vakti gelmiş demektir:) Açıkçası normal ağ üzerinden mp3 leri paylaştım klasörleri gezmek bile işkence... Bunun ses sistemiyle alakası yok başka bi bilgisayardanda deneyince aynı şekilde ,mp3 çalarken bile başta biraz buffer yapıp öyle çalıyor.

Crossing e gelince tam sebebini bilemiyorum ama TV nin işlemcisi hem filmi decode etmeye hem sesi çözmeye hemde 3D yi satırlara bölerek ayarlamaya kastığı için yetişemiyor olabilir filmi ses sistemi üzerinden izleyince hem se hemde görüntü decode unu sinema sistemi yapıyor TV işlemcisine sadede 3D yi ayarlamayı bırakıyor olabilir... Hatta Siema sistemini 3D özelliği olduğunu düşünürsek ve TV nin LG olduğunuda eklersek belki o 3D uyarlama işini bile sinema sistemi yapıyor olabilir. Aslında 3D yi ayarlayıp oturtma işi TV nin işi olduğu için ve her TV de farklı bir method uyguladığı için mantıksız olabilir ancak simplink denen zımbırtı sayesinde cihazlar birbirini tanıyor... Mesela bnm TV de LG, birbirini tanıdı bizim keratalar TV yi kapatınca ses sistemide kendini kapatıyor

Altyazı sorunun bilemiyorum henüz hiç film oynatmadım salonda miniPC var bitane filmlerde hep onun HD inde yüklü olduğu için genelde onun üzerinden oynatmak kolayıma geliyor o yüzden hiç denemedim. Ama bu arada FW update i yap istersen belki düzelir. Ben bi sıkıntım olmamasına rağmen son yazılım güncellemesini yükledim... Bu arada boş olduğun bir vakit yap yarım saat bir saat filan sürüyor güncellemesi..

Edit bu arada madem Wi-Fi yükledin Cep telefonu kumandası olayınada gir oda süper birşey :) Müzik dinliyorsan evin her noktasından çeken bir uzaktan kumandan olmuş oluyor:) Hele birde wifidan mp3 leri paylaştıysan, sesi açıp kapama şarkı atlama vs. herşeyi yapıyorsun cepten :)

Sistem ile birlikte gelen cd de "Nero Media Server" gibi bir yazılım var.
    Bu yazılım sayesinde direkt Wifi den share verebiliyorsunuz.
    Modem olmadan direkt Wifi den film seyredilebiliyor.

• quote:

Sinema sistemi ayriyetten kablo ile modeme bağladım.Belki ondan farketmiş olabilir.Ancak laptop ağa kablosuz ile bağlı yani laptop öbür odada olsun tv den film menüsüne gelip nero home u seçip filme girince takılmadan oynuyor.

Evet Tv yi kapatınca bende de ses sitemi otomatik kapanıyor.Aslında açınca da aynı anda açılsalar fena olmazdı.Belki bir ayar vardır ama ben bulamadım.

Firmware update aldığım gün yaptım.Maalesef bazı filmlerde olmaya devam ediyor.
    Hatta ilginçtir bir tane filmde La Maine idi galiba film tr alt yazısı aynı isimde filmle beraber aynı klasördeler.Fakat nedense filmi açınca görünen alt yazı ingilizce üstelik filme yapıştırılmış bir alt yazı yok acaba nete bağlı olunca otomatik olarak alt yazıyı mı buldu o şekilde açıyor anlamadım:)))

Bu arada 3D için alt yazıları nasıl bulabiliriz denediğim bütün programlarda altyazı filmi 3D moduna alınca kayma yapıyor.O yüzden pc yi hdmi üzerinden bağlayıp izlemek zorunda kalıyorum.

Malesef bu sistemin en kötü yanı; 3D filmlerin altyazılarını gösteremiyor.
    Her türlü yöntemi denedim. Filme altyazıyı gömdüm. 3D ye uyumlu hale getirdim vs. Ancak başarılı olamadım. O yüzden internetten 5.1 AC3 veya DTS türkçe dublajlarını indirip marge ediyorum artık 3D filmlerde. Uğraşmaktan bıktım 3D altyazı işiyle :(

• quote:

quote:

quote:

Ben de sistemden çok memnunum.Ama bir sorunum var bazı mkv filmler alt yazısı filmle aynı isimde olmasına rağmen alt yazıyı görmüyor hem srt hem de sub olarak denedim değişmedi.İnfoya basıyorum çıkan ekranda alt yazı dosyası görünmüyor.Bu sorunu yaşayan var mı?

Bu arada şu wifi den pcye bağlanmak süper birşey.Hugo 3D 1080p mkv videoyu hiç takılmadan oynattı.Üstelik film pc ye bağlı usb diskte.

Ayrıca şunu farkettim tv nin usbsinden oynattığım half-sbs 3D filmde çok crossing(gölgelenme) yaşadım ancak ev sinamasının usb sınde aynı 3D filmi çok daha kaliteli olarak 0 crossing ile ile izledim.Sizce bunun sebebi nedir?

"Bu arada şu wifi den pcye bağlanmak süper birşey.Hugo 3D 1080p mkv videoyu hiç takılmadan oynattı.Üstelik film pc ye bağlı usb diskte."

Bunu nasıl yaptınız bu aradak direk bağlantı özelliğinimi kullandınız? Çünkü ev ağına bağlandığınız zaman hız çok düşüyor belkide benim modem dandik ama ses sisteminden alakasız wireless network üzerinden 2 bilgisayar arasında veri transferi 200-300KB/sn hızında akıyor.. Muhtemelen bizim modemde çok dandik ama siz 1080p 3D oynattım diyince şok geçirdim eğer "direct Wi-Fi link" özelliği ile yaptıysanız detayı nedir ben o şekilde bağlayamadım bilgisayar bir türlü görmedi. Eğer normal evdeki kablosuz ağ üzerinden yaptıysanızda sanırım bizim modemi değiştirme vakti gelmiş demektir:) Açıkçası normal ağ üzerinden mp3 leri paylaştım klasörleri gezmek bile işkence... Bunun ses sistemiyle alakası yok başka bi bilgisayardanda deneyince aynı şekilde ,mp3 çalarken bile başta biraz buffer yapıp öyle çalıyor.

Crossing e gelince tam sebebini bilemiyorum ama TV nin işlemcisi hem filmi decode etmeye hem sesi çözmeye hemde 3D yi satırlara bölerek ayarlamaya kastığı için yetişemiyor olabilir filmi ses sistemi üzerinden izleyince hem se hemde görüntü decode unu sinema sistemi yapıyor TV işlemcisine sadede 3D yi ayarlamayı bırakıyor olabilir... Hatta Siema sistemini 3D özelliği olduğunu düşünürsek ve TV nin LG olduğunuda eklersek belki o 3D uyarlama işini bile sinema sistemi yapıyor olabilir. Aslında 3D yi ayarlayıp oturtma işi TV nin işi olduğu için ve her TV de farklı bir method uyguladığı için mantıksız olabilir ancak simplink denen zımbırtı sayesinde cihazlar birbirini tanıyor... Mesela bnm TV de LG, birbirini tanıdı bizim keratalar TV yi kapatınca ses sistemide kendini kapatıyor

Altyazı sorunun bilemiyorum henüz hiç film oynatmadım salonda miniPC var bitane filmlerde hep onun HD inde yüklü olduğu için genelde onun üzerinden oynatmak kolayıma geliyor o yüzden hiç denemedim. Ama bu arada FW update i yap istersen belki düzelir. Ben bi sıkıntım olmamasına rağmen son yazılım güncellemesini yükledim... Bu arada boş olduğun bir vakit yap yarım saat bir saat filan sürüyor güncellemesi..

Sinema sistemi ayriyetten kablo ile modeme bağladım.Belki ondan farketmiş olabilir.Ancak laptop ağa kablosuz ile bağlı yani laptop öbür odada olsun tv den film menüsüne gelip nero home u seçip filme girince takılmadan oynuyor.

Evet Tv yi kapatınca bende de ses sitemi otomatik kapanıyor.Aslında açınca da aynı anda açılsalar fena olmazdı.Belki bir ayar vardır ama ben bulamadım.

Firmware update aldığım gün yaptım.Maalesef bazı filmlerde olmaya devam ediyor.
    Hatta ilginçtir bir tane filmde La Maine idi galiba film tr alt yazısı aynı isimde filmle beraber aynı klasördeler.Fakat nedense filmi açınca görünen alt yazı ingilizce üstelik filme yapıştırılmış bir alt yazı yok acaba nete bağlı olunca otomatik olarak alt yazıyı mı buldu o şekilde açıyor anlamadım:)))

Bu arada 3D için alt yazıları nasıl bulabiliriz denediğim bütün programlarda altyazı filmi 3D moduna alınca kayma yapıyor.O yüzden pc yi hdmi üzerinden bağlayıp izlemek zorunda kalıyorum.

Hmmm bende ikiside kablosuzda ama yinede bnm modem çok eski 54Mbps wireless ki ne çekim gücü iyi ne de hızı.. aslında modemi değiştirmeden ayrı bir 300Mbps wireless destekleyen bir IP router alırsam birde deiğin gibi ses sistemi sabit olduğu için wifi yerine kablo ilede bağlanabilir. Ben şimdilik kablo kalabalığı olmasın diye bağlamadım zaten bağlasamda bu modemle yine yetersiz olur.

Açılma konusundan bilemiyorum ben hep önce ses sistemini açtım sabahları, ses sistemini açınca dediğin gidi TV yi açmıyor ama açmamasıda bence iyi zaten sadece müzk dinlemek için açtıysam gereksiz olur ama TV yi açınca ses sisteminide açsa fena olmazdı dediğin gibi. Bence kapatma olayında ses sistemini açık unutmasınlar diye böyle bir özellik eklenmiş nitekim iyide olmuş...

Altyazı hakkında bazı tanımama sıkıntıları var başka biyerde daha okudum şöyle bişey tavsiye edebilirim. Dha önce altyazı içlerini açtıysan bilirsin... Bazıları hangi konuşmanın nezmzn çıkacağını zaman olarak belirtir bazıları kare sayısı.. Bu SUB veya SRT de de mevcuttur yani bir SRT hem zaman senkronizasyonulu hemde kare sayısı senkronizasyonlu olabilir. Genelde butür cihazlar zaman senkroizasyonludur. Tavsiyem altyazı editleme programları ile onları zaman moduna çevirmeyi bir dene... Bunlar ile uğraşmadan önce altyazıyı birlikte aç komutu ile notepad ile aç bakalım sorun çıkaran alt yazı nasıl senk. yapılmış? Mesela şöyle ise zaman senk. vardır:

1 
    00:04:50,014 --> 00:04:56,748
    ZEITGEIST
    (Altyazı Çeviri: KapitzA)

2
    00:05:13,036 --> 00:05:18,975
    Düşündüklerimizi, anladıklarımızı,
    nereden geldiğimizi

3
    00:05:18,975 --> 00:05:21,811
    ve bundan sonra ne yapacağımızı daha
    derin araştırdıkça

4
    00:05:22,779 --> 00:05:25,415
    bize ne kadar çok yalan söylendiğini
    göreceksiniz.

5
    00:05:26,315 --> 00:05:28,651
    Dünyadaki her kurum tarafından kandırıldık.

6
    00:05:28,651 --> 00:05:32,521
    Bir dakika durun ve Kilisenin
    neden bu dünya üzerinde

7
    00:05:32,521 --> 00:05:35,291
    işlerine karışılmayan tek kurum
    olduklarını düşünün.

8
    00:05:35,291 --> 00:05:41,931
    Kilise, dünyadaki pisliğin merkezidir.

9
    00:05:42,498 --> 00:05:47,936
    Kiliselerin hepsi, devletinizi ve
    hükümetinizi kuran

10
    00:05:47,936 --> 00:05:51,173
    size bu yozlaşmış eğitim sistemini getiren

11
    00:05:51,173 --> 00:05:54,443
    ve uluslararası banka kartellerini kuran
    bir avuç insan tarafından oluşturuldu.

3D altyazı olayına gelince ben splash player kullanıyorum abimin bulduğu bir yazılım ayrıca çoğu GPU yu desteklediği için CPU gücündnen bağımsız biçok şeyi çalıştırabiliyor. Bunları aslında divx forumlarına veya bu forumda varsa oralara sorsan daha iyi yanıt gelir. Yukarıda ki altyazı türüne bak bakalım eğerframe sayısı senk. varsa onu zamana çevir bir altyazı editörüyle.

• Walla abim zamanında mini bi PC aldığı için oynatımları hep onunüzerinden yapıyoruz zaten açıkçası oldum olası sevmem bu tür divx oynatan cihazları zamanında bitanesine bulaştım yok onu oynatmaz bunu oynatmaz. Yok altyazı açılmaz açılsa bile bi senkronizasyon sorunu varsa düzeltemezsin.

Bilgisayarda bile o codec yükle yok bu codec yükle filan derken bilsayarda bile problem çıkabiliyor ama bilgisayar esnek bişey olduğundan yeni bir codec yüklemeyle player yüklemeyle çözülebiliyor.. Şimdi hepsini oynatsa ne yazat yarın bigün X formatı daha çıkacak (ne farkı var dersen hiçbi farkıda olmayacak) pat bu cihaz oynatmayacak yada bekle update çıkarsınlarki oynatasın...Dediğim gibi zamanında bir kere bulaştım pişman oldum. En temizi bi HTPC aldık salona sessiz sedasız hem adam gibi nete giriyoruz hem film seyrediyoruz hem içinde 1TB harddiski var bişey bağlamakla uğraşmıyoruz vs. vs. ha tabi süper bi sinema sistemini bile 499TL gibi süper bi fiyata almışken HTPC ye 500 lira vermek ayıp olur:) Ozaman en kötü ihtimalle hepimizin laptop ı var ve ayrıca sinema sisteminin bir çok sistemde olmayan "HDMI girişi" özelliğş var.. bağlayın bilgisayarı HB1100MK ya sonuda TV ye... En azından oynatmadığı alt yazı vs. olduğunda laptop ı bu şekilde bağlayıp halledersiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: CengoCenk

Onu kurdum ve normal ev ağı üzerinden bağlandım onda bi problem yok.
    Ama bu bizim cihazda direk wi-fi bağlantısı diye bir özellikle var (sizin son satırda söylediğiniz gibi) cihazın menüsünden açıyorum direct Wifi özelliklerinden bakıyorum tüm ayarları bilgisayarda giriyorum olmuyor... Yani daha bağlantıyı sağlayamadımki yazılımla paylaşım yapayım. Yazılım sadece paylaşım için bağlantı açısından bir desteği yok.. Zaten NEro nun genel amaçlı bir yazılımı bu.. Yani bilgisayar LG nin ağını görmüyor açıçası çokta uğraşmadım normal ev ağından bağladım ama ileride film seyrederken kablo ile uğraşmayım diye düşünürsem bu şart olacak çünkü ev ağ hızı baya düşük..

• quote:

quote:

Onu kurdum ve normal ev ağı üzerinden bağlandım onda bi problem yok.
    Ama bu bizim cihazda direk wi-fi bağlantısı diye bir özellikle var (sizin son satırda söylediğiniz gibi) cihazın menüsünden açıyorum direct Wifi özelliklerinden bakıyorum tüm ayarları bilgisayarda giriyorum olmuyor... Yani daha bağlantıyı sağlayamadımki yazılımla paylaşım yapayım. Yazılım sadece paylaşım için bağlantı açısından bir desteği yok.. Zaten NEro nun genel amaçlı bir yazılımı bu.. Yani bilgisayar LG nin ağını görmüyor açıçası çokta uğraşmadım normal ev ağından bağladım ama ileride film seyrederken kablo ile uğraşmayım diye düşünürsem bu şart olacak çünkü ev ağ hızı baya düşük..

Nero server o sırada çalışıyorsa HB1000 ün menüsünde Wifi Altındaki listede direkt "Nero Media Server" şeklinde ayrı bir sekmede çıkıyor. Standart Wifi altındaki bilgisayar isimlerinden farklı olarak. Kısaca Modemi araya koymadan direkt bağlanabiliyorsunuz. Bu şekilde denediniz mi?

quote:

Yani bilgisayar LG nin ağını görmüyor açıçası çokta uğraşmadım

Bu arada PC zaten LG yi görmez. LG den PC yi görmeniz gerekiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CengoCenk -- 12 Haziran 2012; 16:12:59 >

• Tamam işte hocam o senin dediğin gözüküyor ama ev ağı üzerinden bağlanıyor yani modem üzerinden hatta IP leri gözüküyor modem üzerinde... Bu benim dediğim özellik modem olmadan 2 cihazın Ad-Hoc denilen bağlantı türüyle birbirini görmesi.. Durun bi modemi kapatıp dediğiniz gibi deniyim. Şimdi sizin dediğiniz şumudr?
    Nero PC de kurulu ve server açık durumda.
    Evde herhangi bir kablosuz ağ olmasın.
    LG ses sisteminde de tarama yapınca bilgisayarı görecek diyorsunuz doğrumu anladım?

Bana olmayacak gibi geliyor ama bi deniyim. Çünkü nero yerel ağa ben bir media server ım bu ağa bağlıyım diyen bir program ağ bağlantısı olmadıkça bir işe yaramaz.
  • Modemi söktüm dediğin gibi yaptım ama görmüyor. zaten benim bildiğim kadarıyla senin dediğinin aksine direct Wi-fi bağlantısında LG PC yi görmeyecek LG sanki Access point gibi davranacak sende bilgisayar ile bağlanacaksın.

Şimdi sen evde modemi fişten söküp bilgisayarınla ses sistemi wi-fi bağlarken neler yaptın onları söylersen bide o şekilde deniyelim.
  • quote:

Modemi söktüm dediğin gibi yaptım ama görmüyor. zaten benim bildiğim kadarıyla senin dediğinin aksine direct Wi-fi bağlantısında LG PC yi görmeyecek LG sanki Access point gibi davranacak sende bilgisayar ile bağlanacaksın.

Şimdi sen evde modemi fişten söküp bilgisayarınla ses sistemi wi-fi bağlarken neler yaptın onları söylersen bide o şekilde deniyelim.

Şimdi bende tam hatırlayamadım. Bir yerlerde PC User ve giriş şifresini girdiğimi hatırlıyorum sanki.
    Akşam evden bakıp buraya yazayım.
  • Tama bekliyorum umarım normal DLNA ile Direct wi-fi yı karıştırmadın. Bi hayli uğraştım dediğin yöntemle olmuyor. Muhtemelen LG den Direct Wi-Fi özelliği açıkken (zaten açık) özelliklerine bakıpPC den gizli ağ olarak aratmak lazım...
  • Kılı kırk yardım olmadı. aslında bilgisayar LG ağını görüyor (o aşamaya kadar geldim) ama birtürlü bağlanmıyor. En sonunda kullanım kılavuzunu açtım okudum. Evet Wi-Fi destekli cihaz diye bişeyden bahsediyorki bnm laptop desteklemiyor olabilir veyahut bi yazılım gerekiyor olabilir Wi-Fi direct özelliği için. Biraz daha araştırıcam bakalım.
  • arkadaşlar dual filmlerde sesi türkçeye nasıl çeviriyoruz
  • quote:

Orijinalden alıntı: hrnayn

arkadaşlar dual filmlerde sesi türkçeye nasıl çeviriyoruz

Film sırasında kumandada "info" tuşuna basıyoruz. Ses sekmesine geliyoruz. Sağa sola giderek diğer dilleri seçebiliyoruz.
  • quote:

Kılı kırk yardım olmadı. aslında bilgisayar LG ağını görüyor (o aşamaya kadar geldim) ama birtürlü bağlanmıyor. En sonunda kullanım kılavuzunu açtım okudum. Evet Wi-Fi destekli cihaz diye bişeyden bahsediyorki bnm laptop desteklemiyor olabilir veyahut bi yazılım gerekiyor olabilir Wi-Fi direct özelliği için. Biraz daha araştırıcam bakalım.

Merhabalar

Evet sorun bende de var. Bende farkında olmadan modem den bağlanıyor muşum. Laptop tan kullanılabilir Wifi ağları içerisinde LG yi görüyorum. Katılmak için tıklıyorum. Karşıma şifre ekranı geliyor. Ses sisteminin "Direkt Wifi" menüsünde kırmızı tuşa basarak girdiğimde karşıma çıkan şifreyi laptopa giriyorum. Ağa bağlanıyor diyor. Sonra hataları sıralıyor.
    Kısaca bende beceremedim:(

Bu arada laptopların Wifi desteklememesi gibi bir durum olmaz diye düşünüyorum. Zamanında 3G USB modemdeki interneti, laptop aracılığı ile paylaştırmıştım. Kısaca Laptop wifi üzerinden kendisine ağ kurup modem görevi görmüştü. O yüzden sorun olacağını sanmıyorum.

Var bir ayrıntı ama çözemedim.

• geçmiş olsun alak dedık
    800 olmus
  • Teknosa ya bu indiriminden dolayı teşekkürler ve bir de kınama..
    Sistemi 499 a alıp dün servis aracılığıyla kurdurdum.

1-Teknosa, ürünü alırken kurulumun servis tarafından ücretsiz kurulacağını söylemesine rağmen servis gelmeden önce telefon açıp ücretsiz sistem kurulumun 500 tl ve yukarısı için olduğunu belirtti. Geri iade yapmalımıydım bilmiyorum ama ürün kalitesine ve fiyatına güvenerek iadeden vazgeçtim.Alt tarafı 30 tl ama servis ücreti Teknosa karşılıyor deyince kurulumdan anlamayanlar için çok avantajlıydı oysa ki.
    Teknosa yı kampanyasından dolayı kutlarken, müşteri memnuniyetini çok hoyratça harcadıkları içinse kınıyorum.
    2.Gelelim asıl meseleye.Sistemi kurdular,Tv ye bağladılar.DVD koyup denediler.Sonuç bana göre(profesyonel anlamda bakmadığım için) çok iyi.Sesler iyi dağılıyor.Ses ayrımları iyi.Yine bana göre 27m.salonda ses atmosferi oluşmuş durumda.Bas ve arka sesler rahatsız etmiyor.Buraya kadar sorun yok.Küçük bir ayrıntı ama bu arada farkettim ki bu alet VCD açmıyor.
    3-Laptop bağlantısı için VGA kablo ile bağlanabiliyorum.Ama sesleri alabilmem için ucu bozulan kablomun yerine bir kablo aldıktan sonra Laptop ile de deneyeceğim.
    4-En önemli sorun internet bağlantısı.Eğer kablolu ise bu bağlantıyı fiziksel olarak nasıl yapıyoruz.Hangi kablo ile nereye bağlıyoruz.Yok eğer kablosuz bağlanacaksak ki internet ağım laptop kablosuz bağlı.O halde kablosuz bağlantıyı nasıl yapabiliyoruz.Kablolu veya kablosuz bağlandıktan sonra sistemi nasıl açıyoruz.Bu konuda katkısı olacak arkadaşların hem benim hemde bu sorun ile karşılaşabilelecekler adına paylaşımını bekliyoruz.

• quote:

Orijinalden alıntı: levoank

geçmiş olsun alak dedık
    800 olmus

Geçti Borun pazarı Niğde olmuş baya bi yazıldı forumda bu sistem bu fiyata çok çok iyi diye sizin haberinizde vardı sanırım zaten 1 günlüğüne 499 oldu ertesi gün 599 oldu ki bu fiyatta bence çok çok iyi idi, çünkü piyasadaki en düşük fiyat 650TL oda istanbul bilişimin ürünü yani kendi ithalatı ve direk LG Türkiye garanti vermiyor sanırım. İstanbul bilişim haricinde resmi distribütör kaynaklı en uygun fiyat ise 690TL civarında. Bence 599 a bile kaçmaz bir sistem... Neyse ihtiyacınız sadece ses sistemi ise bu aralar kipayı takip edin Philips in bikaç modeli vardı 600W lık ama Bluray değil DVD.. Eğer blu-ray arıyorsanız tekrar kampanya bulmanız biraz azaman alabilir. Zaten Blu-ray de hiç böyle kampanya olmadı şimdiye kadar genelde hep DVD li modeller evde kaldı diye DVD li olan modellerde cazip fiytlar yapıyorlar.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: levoank

geçmiş olsun alak dedık
    800 olmus

Geçti Borun pazarı Niğde olmuş baya bi yazıldı forumda bu sistem bu fiyata çok çok iyi diye sizin haberinizde vardı sanırım zaten 1 günlüğüne 499 oldu ertesi gün 599 oldu ki bu fiyatta bence çok çok iyi idi, çünkü piyasadaki en düşük fiyat 650TL oda istanbul bilişimin ürünü yani kendi ithalatı ve direk LG Türkiye garanti vermiyor sanırım. İstanbul bilişim haricinde resmi distribütör kaynaklı en uygun fiyat ise 690TL civarında. Bence 599 a bile kaçmaz bir sistem... Neyse ihtiyacınız sadece ses sistemi ise bu aralar kipayı takip edin Philips in bikaç modeli vardı 600W lık ama Bluray değil DVD.. Eğer blu-ray arıyorsanız tekrar kampanya bulmanız biraz azaman alabilir. Zaten Blu-ray de hiç böyle kampanya olmadı şimdiye kadar genelde hep DVD li modeller evde kaldı diye DVD li olan modellerde cazip fiytlar yapıyorlar.

ya bı kac sayfa once arkadasın bırı teknosayla konustum hazıran sonuna kadarmıs dıye bı notu vardı
    acıkda ona guvenerek salındım bende ama kacırdık tabıkı malesef.
    sızden rıcam bende takıpteyım de olur ya gene kacırabılırım. bana haber verırısenız boyle uygun bı kampanya sevınırım tesekkur ederım

• quote:

quote:

Kılı kırk yardım olmadı. aslında bilgisayar LG ağını görüyor (o aşamaya kadar geldim) ama birtürlü bağlanmıyor. En sonunda kullanım kılavuzunu açtım okudum. Evet Wi-Fi destekli cihaz diye bişeyden bahsediyorki bnm laptop desteklemiyor olabilir veyahut bi yazılım gerekiyor olabilir Wi-Fi direct özelliği için. Biraz daha araştırıcam bakalım.

Merhabalar

Evet sorun bende de var. Bende farkında olmadan modem den bağlanıyor muşum. Laptop tan kullanılabilir Wifi ağları içerisinde LG yi görüyorum. Katılmak için tıklıyorum. Karşıma şifre ekranı geliyor. Ses sisteminin "Direkt Wifi" menüsünde kırmızı tuşa basarak girdiğimde karşıma çıkan şifreyi laptopa giriyorum. Ağa bağlanıyor diyor. Sonra hataları sıralıyor.
    Kısaca bende beceremedim:(

Bu arada laptopların Wifi desteklememesi gibi bir durum olmaz diye düşünüyorum. Zamanında 3G USB modemdeki interneti, laptop aracılığı ile paylaştırmıştım. Kısaca Laptop wifi üzerinden kendisine ağ kurup modem görevi görmüştü. O yüzden sorun olacağını sanmıyorum.

Var bir ayrıntı ama çözemedim.

Aynen öyle biraz araştırdım ve detaylarını öğrendim direct Wi-Fi çok farklı bişey aslında tamaen Bluetooth 4.0 ile birlikte bi hayli hızlanmasına karşı Wi-Fi komitesinin geliştirdiği Wi-Fi bluetooth un uyumluluk ve bağlantı avantajlarını katan bir özellik.. Zannedersem bunun için WiFi direct uyumlu bir cihaz lazım. yada bilemiyorum PC nin WiFi ı bir yazılımla buna uygun hale gelebiliyor mu.. ama bende de aynen dediğiniz gibi oluyor, windows içi tüm ayarları denedim. Bu teknolojinin amacı daha zahmetsiz ve pratik olması. Aslında evdeki standart kullanım amacına yönelik birşey değil anladığım kadarıyla; çünkü evde zaten kurulu bir sistemin ve networkun var, herseferinde laptop ı normal ağdan ayırıp direct WiFi ile ses sistemine bağlamak nekadar mantıklı? Olayın amacı şu; Örneğin bir misafiriniz geldi telefonunda veya tablet cihazında bir şarkı veya hatta film var size izleteceği, nasıl paylaşacak? Yok ev ağına bağlan olmadı macID filtre veya detaylı ayarlar varsa onları yapılandır, sonra telefondan dosyaları paylaş (onun içinde telefonda aynen nero mediasuite gibi ek bir yazılım gerekir) ölme eşşeğim ölme... Birde bahsi gecen cihaz iphone değilse dock ile bağlama şansınızda yok. Telefon ekranı haricinde hiçbir şekilde izleyemezsiniz o videoyu. İşin özü Direct Wi-Fi aynı bluetooth gibi pratik çalışan ama ses haricinde video vs.de aktarıp oynatabilen bir sistem ama henüz pek yaygın değil sanırım bend ilk defa bu cihazla duydum bu olayı.

Aslında ben aynı şeyi Logitech Bluetooth Wireless Adaptör alarak çözdüm tabi sadece ses aktarabiliyor. Cep telefonunu bluetoothdan bağlıyorsun fıstık gibi oluyor.

Yani ev içi kullanımda yukarıda da belirttiğim gibi hızlı bir ağ çok daha kolay birkere uğraşıp kuruyorsun ama hep kurulu kalıyor hep otomatik bağlanıyor herseferinde bağlanmak derdiyle uğraşmıyosun. Bu arada dirrect Wi-Fi in her cihazı kapatıp açtığınızda şifreside değişiyor güvenlik açısından yani evde kullandığımız bir laptop ı Direct wi-fi ile kullanmak için her seferinde yeni bağlantı kurmamız gerekli anlamsız ve zahmetli bir durum... O yüzden ben uğraşmaktan vazgeçtim bu Direct Wi-Fi ile yarın bigün destekli başka bir cihazım olursa denerim. Gerçi yukarıdaki gibi Logitech Wireless adaptörüm olduğu için pek ihtiyacımda olmaz sanırım.

• quote:

Orijinalden alıntı: kimnenasıl

Teknosa ya bu indiriminden dolayı teşekkürler ve bir de kınama..
    Sistemi 499 a alıp dün servis aracılığıyla kurdurdum.

1-Teknosa, ürünü alırken kurulumun servis tarafından ücretsiz kurulacağını söylemesine rağmen servis gelmeden önce telefon açıp ücretsiz sistem kurulumun 500 tl ve yukarısı için olduğunu belirtti. Geri iade yapmalımıydım bilmiyorum ama ürün kalitesine ve fiyatına güvenerek iadeden vazgeçtim.Alt tarafı 30 tl ama servis ücreti Teknosa karşılıyor deyince kurulumdan anlamayanlar için çok avantajlıydı oysa ki.
    Teknosa yı kampanyasından dolayı kutlarken, müşteri memnuniyetini çok hoyratça harcadıkları içinse kınıyorum.
    2.Gelelim asıl meseleye.Sistemi kurdular,Tv ye bağladılar.DVD koyup denediler.Sonuç bana göre(profesyonel anlamda bakmadığım için) çok iyi.Sesler iyi dağılıyor.Ses ayrımları iyi.Yine bana göre 27m.salonda ses atmosferi oluşmuş durumda.Bas ve arka sesler rahatsız etmiyor.Buraya kadar sorun yok.Küçük bir ayrıntı ama bu arada farkettim ki bu alet VCD açmıyor.
    3-Laptop bağlantısı için VGA kablo ile bağlanabiliyorum.Ama sesleri alabilmem için ucu bozulan kablomun yerine bir kablo aldıktan sonra Laptop ile de deneyeceğim.
    4-En önemli sorun internet bağlantısı.Eğer kablolu ise bu bağlantıyı fiziksel olarak nasıl yapıyoruz.Hangi kablo ile nereye bağlıyoruz.Yok eğer kablosuz bağlanacaksak ki internet ağım laptop kablosuz bağlı.O halde kablosuz bağlantıyı nasıl yapabiliyoruz.Kablolu veya kablosuz bağlandıktan sonra sistemi nasıl açıyoruz.Bu konuda katkısı olacak arkadaşların hem benim hemde bu sorun ile karşılaşabilelecekler adına paylaşımını bekliyoruz.

Çok haklısınız olay tamamen teknosa çalışanlarının kabahatı gerçekten teknosa çalışanları bir halt bilmiyor, tek bildikleri müşteriye nasıl mal kakalarım zaten işi piyasayı bilen adam çok nadiren teknosaya uğruyor ancak böyle kampanyalarda... Bu konularda vatan bilgisayarı çok beğeniyorum adamlar tüm ürün özelliklerini detaylarını ellerinden geldiğince iyi biliyor çok aşmış sorular sormadıkçada yanıtlıyorlar. Acaba benmi bilgisayardan analayan biri olarak çok bişeymi bekliyorum diyorum ama yok adamlar daha ürünlerin özelliklerini bilemiyor. Benim başımada şöyle bişey geldi bu yukarıdaki mesajımda bahsettiğim Logitech Bluetooth Wireless adaptörü cihaza bağlamam için AUX girişinin olması lazım ses sistemlerinin %99,9 unda AUX girişi vardır, öyle olduğu içinde kutuya pek yazılmaz, bu üründede AUX girişi diye kutuya yazılmamış, kutuya yazılmaması çok normal her detayı yazsalar kutu üzerinde yer kalmaz, sonra baktım web sitesinde de yazmıyor, acaba hem optik hemde HDMI girişi koydukları için artık çağ dışı kalmış olan AUX girişini koymadılarmı acaba diye bit düştü içime. Sonuçta bu Logitech Wireless adaptörüde kullanmak istiyorum, teşhir ürünü sordum oda yok... Adama sordum bilemiyorum yazmıyorsa yoktur dedi... Sonra eminmisin bak ses sistemlerin %99unda bu vardır sonra araştırırm var olduğunu öğrenirsem hoş olmaz dedim hani emin değilseniz açın bi kutu bakalım ama yoksada almam dedim en kötü ihtimalle. Kem küm vs. müdür çok kızıyor açılmasına. Sonra yanında bir eski DVD li olan modeli vardı onun kutusunda da yazmıyordu ama teşhir ürününde vardı... Ee buna ne diyorsun dedim, bi rengi attı... Gittik teknik servisden bi adam geldi onada anlattım böyle bir cihaz var bluetooth üzerinden ses aktarıcam oda çok biliyoya ban akıl veriyo niye aux kullanıyosunuzki ses kalitesini düşürür optik veya HDMI yı kullanın diyor ulan Bluetooth ile ses aktarıcam diyorum BT kaliteyi düşürmüyoda AUX umu kaldı kaliteyi düşürecek! Ayrıca aldığım cihazda optik çıkış olsa heralde burada kazınmam böyle. Ben kafaya taktım o kutuyu açtırıp bakıcam, yoksa genel merkez dahil heryeri arıyacam, en doğal hakkım olan ürün özelliklerini öğrenemiyorum sonra daha yetkilisi geldi. açtı kutuyu :) baktık var. tamam dedim kapat alıyorum. Hepsi bi rahatladı orda:) Aslında adamlarında bi kabahatı yok yönetimin dangalaklığı yok neymiş kutu açılınca müdürleri çok kızıyormuş... Koskoca mağazasınız açın koyun bitane ürünü teşhire, yada akılcı olun lan biraz, arayın diğer mağazaları teşhir olan biyerde (mesela sonradan gördüm nata vegada varmış) sor anlamıyorsa fotoğrafını iste ben anlatrım bana göster. Herşeyi müşterimi akıl edecek? Çok merak ediyorum o eleman bana "kutuda yazmıyorsa yoktur" dediğinde inanıp almasaydım sonra teşhirde görüp AUX un var olduğunu görseydim kimbilir neler olurdu... Çünkü bir önceki akşamdan kampanyadan haberim vardı ve o sırada vatan bilgisayardaydım teşhir vardı rica ettim sesini filanda dinledim ama hiç aklıma gelmedi AUX varmı diye bakmak.

2- Evet gerçekten sesi çok güzel ses sistemi 3 yollu olduğundan ses ayrırımları çok iyi her ses türü billur gibi gerçekten çok hoşuma gidiyor. Siz yine analog ile bağladıysanız gerçek ses kalitesini görmediniz ya HDMI ile bağlayın yada Audio CD... VCD konusunda bişey diyemem elimde de hiç kalmadı son 6-7 yıldır VCD almıyorum bile elime :)

4- internete hem kablolu hem kablsouz bağlanabiliyor.. kablo girişi arkada ama evinde kablosuz ağ varsa hiç gerek yok Wi-Fi özelliği var Home dan ayarlara gel orada görebilirsin gerekli bağlantı ayarlarını.
    Ağa bağlandıktan sonra bilgisayarındaki şarkı ve filmleri paylaşmak için Nero MediaHome u kurman gerekli Hepsini kolayca halledebilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tonythetonguc -- 13 Haziran 2012; 12:39:22 >

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.