Şimdi Ara

LG HB1100 MK Ev Sinema Sistemi -> Genel Konu (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.312
Cevap
23
Favori
110.787
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • merhabalar; bende 499 u kaçırmayanlardanım. herşey süperdi. bilgisayara modem aracılığı kablosuz olarak bi kaç sefer bağlandıktan sonra, ne kablolu ne de kablosuz olarak ağa bağlanamıyorum. ip alamıyor alet, elle ip giriyoeum genede olmuyor, tavsiyesi olan varmı? win7 64 var ayrıca samsung 46c 750 tv var,
  • ilginçtir cihaza usb bir harddisk bağladım kendiliğinden herşey düzeldi :)
  • bende d6500 tv var üzerinde dahili uydu alıcısı var tvden ses almak istediğimde nasıl bir bağlantı yapıcam.arkadaştada aynı tv var oda aynı cihazı aldı tvden ses alamıyorum diyor optik kablomu almak lazım
  • Lütfen yardım edin. Cihazın direct wifi özelliğini nasıl devreye sokabilirim.Bi türlü başaramadım.Bu özelliği nası aktifleştireciğimi aşama aşama anlatırsanız çok sevinirim.Şimdiden teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: hrnayn

bende d6500 tv var üzerinde dahili uydu alıcısı var tvden ses almak istediğimde nasıl bir bağlantı yapıcam.arkadaştada aynı tv var oda aynı cihazı aldı tvden ses alamıyorum diyor optik kablomu almak lazım

Optik kablo almanız lazım
  • Umarım bir sonraki turuncu indirimlerde de olur..
  • merhaba arkadaşlar bende dün aldım cihazı 499 a. gayet iyi ama içime kurt düştü kutu açılmamıştı ama içini açtığımda bluray oynatıcının açılan kapağında ufak belli belirsiz bir çizik mevcuttu. onuda cihazın fiyatı uygun diye acaba teşhir ürünü olmasın diye içime kurt düştüğü için inceledim. onun dışında bi problem yoktu ama çizik olması normalmidir ?teşhir olmasın benimki? gerçi kutuda açılmamış gibiydi ama bilemedim işte oldum olası teşhir ürünlerinden nefret etmişimdir.bluray oynatıcıının parlak kısmında jelatin varmıydı ? benimkinde yoktu.

*** bide yukarda bi arkadaş daha sormuş ama cevap alamamış wi-fi direct özelliğini nasıl kullanıcaz? bir türlü galaxy s2 ile bağlantı kuramamdım. aslında bağlantı kurdum ama bir türlü müzik yada film oynatamadım. bağlantı kuruldu dedikten sonra telefondan müziği wi-fi direct ile paylaş deyince cihaz bulunamadı diyor. yardımcı olursanız sevinirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: amon35

arkadaşlar tiz sesler tatmin ediyor mu?

Beni en çok o tatmin etti diyebilirim harika temiz tiz sesleri var, merkez ve ön uyduların çift yollu olmasının çok açık bir avantajı.. ancak bişeye dikkat edin eğer bilgisayar üzerinden mp3 dinliyorsanız veya başka bir değişle 2 kanal ses kaynağından dinliyorsanız bazı ekolayzır ayarlarında sadece ön uydulardan ses veriyor.. Game modunda ve Bass modunda ses 2 kanal olsa bile tüm uyduları devreye sokuyor.. Ben en güzel sesi BASS moduna getirip (bu sefer basslar aşırı kuvvetli oluyor) kumanda dan speaker leveldan SubWoofer ı -3 e getirdim.. tabi bu 2 kanal mp3 dinlemek için en beğendiğim ayar oldu.. tabiki diğer 5.1 ses kaynaklarında diğer ekolayzır modlarında da çok güzel sonuçlar veriyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: eyoruk

Umarım bir sonraki turuncu indirimlerde de olur..

499 a inermi bilmiyorum ama 599 da bu sistem için çok iyi bir fiyat hatta daha öncede 599 liraydı alacaktım 499 a inince atladım diyebilirim:) Ben ürünü aldıktan sonra başka bir teknosadaki elemanla sohbet ettik, Şöyle diyor: abi bizim billet bunu salona aldığı için tipine bakıp alıyor ses sistemini. O yüzden yüksek, ayaklı heybetli görünen modelleri alıyolar kimse hiç sese filan baktığı yok diyor. Bunun aynısın ayaklı bir modeli var HB1100RE onu gösterdi bak abi bu ikisi tüm özellikler olarak tamamen aynı hiçbir farkı yok biri ayaklı heybetli üretilmiş biri daha ufak alanlar için kompakt üretilmiş. RE modeli arada dünya farkı var (kampanya haricindeki normal fiyatlarda bile 300TL fiyat farkı varmış) yine millet bakıp büyük gördüğü için RE modelini alır dedi, bence belki araştırıp aynısı olduğunu bilseler almazlar heralde dedim yok abi yine çoğunluk aynı olduğunu bilse bile büyük gösterişli olanı alır dedi:) Zaten abi ayaksız olanlara bakmıyorlarki bile dedi (hakikaten mağaza içindede ayaklı olanlar göz önünde duruyor). Ayaksız olanlar daha az satılıyor diye kampanyaya giriyor zaten diye belirtti.
    Dün ankara nata vega da hala birkaç tane kutulu stok vardı belki 1 gün daha bu fiyattan kampanya yapabilirler. ama zor gibi gerçekten çok süper fiyattı bu sistem için. Nette bi hayli aradım en ucuz istanbul bilişimde 650TL ye bulabildim ki 150TL fark var arada... Bence şimdiki 599 fiyatı bile süper cihaza göre.

Edit:

Bu arada karşılaştırmasınada baktım LG nin sitesinden sadece RE modelinin uyduları ayaklı başka hiçbirfarkı yok! Ki bence ayaksız olması sık taşınanlar için veya çok fazla yeri olmayıp uyduları duvara asmayı planlayanlar için çok daha iyi..

http://www.lg.com/tr/common/compare/products-compare-result.jsp?CatID=8206&BURL=%2Ftr%2Ftv-ses-video%2Fev-sinema-sistemi%2Findex.jsp

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tonythetonguc -- 11 Haziran 2012; 4:06:31 >

• simdi 1100mk ve 906sb arasinda radyo farki var
    1100mk ve 1100re arasoinda kule olma farki var
    sadece dogrumu ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tonythetonguc

quote:

Orijinalden alıntı: eyoruk

Umarım bir sonraki turuncu indirimlerde de olur..

499 a inermi bilmiyorum ama 599 da bu sistem için çok iyi bir fiyat hatta daha öncede 599 liraydı alacaktım 499 a inince atladım diyebilirim:) Ben ürünü aldıktan sonra başka bir teknosadaki elemanla sohbet ettik, Şöyle diyor: abi bizim billet bunu salona aldığı için tipine bakıp alıyor ses sistemini. O yüzden yüksek, ayaklı heybetli görünen modelleri alıyolar kimse hiç sese filan baktığı yok diyor. Bunun aynısın ayaklı bir modeli var HB1100RE onu gösterdi bak abi bu ikisi tüm özellikler olarak tamamen aynı hiçbir farkı yok biri ayaklı heybetli üretilmiş biri daha ufak alanlar için kompakt üretilmiş. RE modeli arada dünya farkı var (kampanya haricindeki normal fiyatlarda bile 300TL fiyat farkı varmış) yine millet bakıp büyük gördüğü için RE modelini alır dedi, bence belki araştırıp aynısı olduğunu bilseler almazlar heralde dedim yok abi yine çoğunluk aynı olduğunu bilse bile büyük gösterişli olanı alır dedi:) Zaten abi ayaksız olanlara bakmıyorlarki bile dedi (hakikaten mağaza içindede ayaklı olanlar göz önünde duruyor). Ayaksız olanlar daha az satılıyor diye kampanyaya giriyor zaten diye belirtti.
    Dün ankara nata vega da hala birkaç tane kutulu stok vardı belki 1 gün daha bu fiyattan kampanya yapabilirler. ama zor gibi gerçekten çok süper fiyattı bu sistem için. Nette bi hayli aradım en ucuz istanbul bilişimde 650TL ye bulabildim ki 150TL fark var arada... Bence şimdiki 599 fiyatı bile süper cihaza göre.

Edit:

Bu arada karşılaştırmasınada baktım LG nin sitesinden sadece RE modelinin uyduları ayaklı başka hiçbirfarkı yok! Ki bence ayaksız olması sık taşınanlar için veya çok fazla yeri olmayıp uyduları duvara asmayı planlayanlar için çok daha iyi..

http://www.lg.com/tr/common/compare/products-compare-result.jsp?CatID=8206&BURL=%2Ftr%2Ftv-ses-video%2Fev-sinema-sistemi%2Findex.jsp

kardes 1100re de ındırım varmıydı

• 1100re modelinde indirim varmiydi bilmiyorum ama varsa bile 1100mk daki gibi %44 degildi. Zaten re ayakli oldugu icin normal fiyatta 300tl civarinda bir farki varken bu kampanyada 400tl fark vardi. Diger sordugun modele gelince lg nin sitesinden karsilastir 1100mk daha iyi ozelliklere sahip basta wifi baglanti var. Sadece radyo yok oda bnm umrumda degil zaten araba haricinde radyoyu 1 kere acmisligim yok.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de sistemden çok memnunum.Ama bir sorunum var bazı mkv filmler alt yazısı filmle aynı isimde olmasına rağmen alt yazıyı görmüyor hem srt hem de sub olarak denedim değişmedi.İnfoya basıyorum çıkan ekranda alt yazı dosyası görünmüyor.Bu sorunu yaşayan var mı?

Bu arada şu wifi den pcye bağlanmak süper birşey.Hugo 3D 1080p mkv videoyu hiç takılmadan oynattı.Üstelik film pc ye bağlı usb diskte.

Ayrıca şunu farkettim tv nin usbsinden oynattığım half-sbs 3D filmde çok crossing(gölgelenme) yaşadım ancak ev sinamasının usb sınde aynı 3D filmi çok daha kaliteli olarak 0 crossing ile ile izledim.Sizce bunun sebebi nedir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ABUX -- 11 Haziran 2012; 13:29:13 >
  • tv neydi hocam
  • quote:

Orijinalden alıntı: hrnayn

tv neydi hocam

LG 42PW450
  • quote:

Orijinalden alıntı: ABUX

Ben de sistemden çok memnunum.Ama bir sorunum var bazı mkv filmler alt yazısı filmle aynı isimde olmasına rağmen alt yazıyı görmüyor hem srt hem de sub olarak denedim değişmedi.İnfoya basıyorum çıkan ekranda alt yazı dosyası görünmüyor.Bu sorunu yaşayan var mı?

Bu arada şu wifi den pcye bağlanmak süper birşey.Hugo 3D 1080p mkv videoyu hiç takılmadan oynattı.Üstelik film pc ye bağlı usb diskte.

Ayrıca şunu farkettim tv nin usbsinden oynattığım half-sbs 3D filmde çok crossing(gölgelenme) yaşadım ancak ev sinamasının usb sınde aynı 3D filmi çok daha kaliteli olarak 0 crossing ile ile izledim.Sizce bunun sebebi nedir?

"Bu arada şu wifi den pcye bağlanmak süper birşey.Hugo 3D 1080p mkv videoyu hiç takılmadan oynattı.Üstelik film pc ye bağlı usb diskte."

Bunu nasıl yaptınız bu aradak direk bağlantı özelliğinimi kullandınız? Çünkü ev ağına bağlandığınız zaman hız çok düşüyor belkide benim modem dandik ama ses sisteminden alakasız wireless network üzerinden 2 bilgisayar arasında veri transferi 200-300KB/sn hızında akıyor.. Muhtemelen bizim modemde çok dandik ama siz 1080p 3D oynattım diyince şok geçirdim eğer "direct Wi-Fi link" özelliği ile yaptıysanız detayı nedir ben o şekilde bağlayamadım bilgisayar bir türlü görmedi. Eğer normal evdeki kablosuz ağ üzerinden yaptıysanızda sanırım bizim modemi değiştirme vakti gelmiş demektir:) Açıkçası normal ağ üzerinden mp3 leri paylaştım klasörleri gezmek bile işkence... Bunun ses sistemiyle alakası yok başka bi bilgisayardanda deneyince aynı şekilde ,mp3 çalarken bile başta biraz buffer yapıp öyle çalıyor.

Crossing e gelince tam sebebini bilemiyorum ama TV nin işlemcisi hem filmi decode etmeye hem sesi çözmeye hemde 3D yi satırlara bölerek ayarlamaya kastığı için yetişemiyor olabilir filmi ses sistemi üzerinden izleyince hem se hemde görüntü decode unu sinema sistemi yapıyor TV işlemcisine sadede 3D yi ayarlamayı bırakıyor olabilir... Hatta Siema sistemini 3D özelliği olduğunu düşünürsek ve TV nin LG olduğunuda eklersek belki o 3D uyarlama işini bile sinema sistemi yapıyor olabilir. Aslında 3D yi ayarlayıp oturtma işi TV nin işi olduğu için ve her TV de farklı bir method uyguladığı için mantıksız olabilir ancak simplink denen zımbırtı sayesinde cihazlar birbirini tanıyor... Mesela bnm TV de LG, birbirini tanıdı bizim keratalar TV yi kapatınca ses sistemide kendini kapatıyor

Altyazı sorunun bilemiyorum henüz hiç film oynatmadım salonda miniPC var bitane filmlerde hep onun HD inde yüklü olduğu için genelde onun üzerinden oynatmak kolayıma geliyor o yüzden hiç denemedim. Ama bu arada FW update i yap istersen belki düzelir. Ben bi sıkıntım olmamasına rağmen son yazılım güncellemesini yükledim... Bu arada boş olduğun bir vakit yap yarım saat bir saat filan sürüyor güncellemesi..

Edit bu arada madem Wi-Fi yükledin Cep telefonu kumandası olayınada gir oda süper birşey :) Müzik dinliyorsan evin her noktasından çeken bir uzaktan kumandan olmuş oluyor:) Hele birde wifidan mp3 leri paylaştıysan, sesi açıp kapama şarkı atlama vs. herşeyi yapıyorsun cepten :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tonythetonguc -- 12 Haziran 2012; 15:09:03 >

• Bu arada hemen yukarıda yazdığım cep tel. uzaktan kumanda özelliğini özellikle sisteminden müzik dinlemeyi seven herkese tavsiye ederim tek kelimeyle süper birşey...
  • quote:

quote:

Ben de sistemden çok memnunum.Ama bir sorunum var bazı mkv filmler alt yazısı filmle aynı isimde olmasına rağmen alt yazıyı görmüyor hem srt hem de sub olarak denedim değişmedi.İnfoya basıyorum çıkan ekranda alt yazı dosyası görünmüyor.Bu sorunu yaşayan var mı?

"Bu arada şu wifi den pcye bağlanmak süper birşey.Hugo 3D 1080p mkv videoyu hiç takılmadan oynattı.Üstelik film pc ye bağlı usb diskte."

Bunu nasıl yaptınız bu aradak direk bağlantı özelliğinimi kullandınız? Çünkü ev ağına bağlandığınız zaman hız çok düşüyor belkide benim modem dandik ama ses sisteminden alakasız wireless network üzerinden 2 bilgisayar arasında veri transferi 200-300KB/sn hızında akıyor.. Muhtemelen bizim modemde çok dandik ama siz 1080p 3D oynattım diyince şok geçirdim eğer "direct Wi-Fi link" özelliği ile yaptıysanız detayı nedir ben o şekilde bağlayamadım bilgisayar bir türlü görmedi. Eğer normal evdeki kablosuz ağ üzerinden yaptıysanızda sanırım bizim modemi değiştirme vakti gelmiş demektir:) Açıkçası normal ağ üzerinden mp3 leri paylaştım klasörleri gezmek bile işkence... Bunun ses sistemiyle alakası yok başka bi bilgisayardanda deneyince aynı şekilde ,mp3 çalarken bile başta biraz buffer yapıp öyle çalıyor.

Crossing e gelince tam sebebini bilemiyorum ama TV nin işlemcisi hem filmi decode etmeye hem sesi çözmeye hemde 3D yi satırlara bölerek ayarlamaya kastığı için yetişemiyor olabilir filmi ses sistemi üzerinden izleyince hem se hemde görüntü decode unu sinema sistemi yapıyor TV işlemcisine sadede 3D yi ayarlamayı bırakıyor olabilir... Hatta Siema sistemini 3D özelliği olduğunu düşünürsek ve TV nin LG olduğunuda eklersek belki o 3D uyarlama işini bile sinema sistemi yapıyor olabilir. Aslında 3D yi ayarlayıp oturtma işi TV nin işi olduğu için ve her TV de farklı bir method uyguladığı için mantıksız olabilir ancak simplink denen zımbırtı sayesinde cihazlar birbirini tanıyor... Mesela bnm TV de LG, birbirini tanıdı bizim keratalar TV yi kapatınca ses sistemide kendini kapatıyor

Altyazı sorunun bilemiyorum henüz hiç film oynatmadım salonda miniPC var bitane filmlerde hep onun HD inde yüklü olduğu için genelde onun üzerinden oynatmak kolayıma geliyor o yüzden hiç denemedim. Ama bu arada FW update i yap istersen belki düzelir. Ben bi sıkıntım olmamasına rağmen son yazılım güncellemesini yükledim... Bu arada boş olduğun bir vakit yap yarım saat bir saat filan sürüyor güncellemesi..

Sinema sistemi ayriyetten kablo ile modeme bağladım.Belki ondan farketmiş olabilir.Ancak laptop ağa kablosuz ile bağlı yani laptop öbür odada olsun tv den film menüsüne gelip nero home u seçip filme girince takılmadan oynuyor.

Evet Tv yi kapatınca bende de ses sitemi otomatik kapanıyor.Aslında açınca da aynı anda açılsalar fena olmazdı.Belki bir ayar vardır ama ben bulamadım.

Firmware update aldığım gün yaptım.Maalesef bazı filmlerde olmaya devam ediyor.
    Hatta ilginçtir bir tane filmde La Maine idi galiba film tr alt yazısı aynı isimde filmle beraber aynı klasördeler.Fakat nedense filmi açınca görünen alt yazı ingilizce üstelik filme yapıştırılmış bir alt yazı yok acaba nete bağlı olunca otomatik olarak alt yazıyı mı buldu o şekilde açıyor anlamadım:)))

Bu arada 3D için alt yazıları nasıl bulabiliriz denediğim bütün programlarda altyazı filmi 3D moduna alınca kayma yapıyor.O yüzden pc yi hdmi üzerinden bağlayıp izlemek zorunda kalıyorum.

• quote:

quote:

Sinema sistemi ayriyetten kablo ile modeme bağladım.Belki ondan farketmiş olabilir.Ancak laptop ağa kablosuz ile bağlı yani laptop öbür odada olsun tv den film menüsüne gelip nero home u seçip filme girince takılmadan oynuyor.

Evet Tv yi kapatınca bende de ses sitemi otomatik kapanıyor.Aslında açınca da aynı anda açılsalar fena olmazdı.Belki bir ayar vardır ama ben bulamadım.

Firmware update aldığım gün yaptım.Maalesef bazı filmlerde olmaya devam ediyor.
    Hatta ilginçtir bir tane filmde La Maine idi galiba film tr alt yazısı aynı isimde filmle beraber aynı klasördeler.Fakat nedense filmi açınca görünen alt yazı ingilizce üstelik filme yapıştırılmış bir alt yazı yok acaba nete bağlı olunca otomatik olarak alt yazıyı mı buldu o şekilde açıyor anlamadım:)))

Bu arada 3D için alt yazıları nasıl bulabiliriz denediğim bütün programlarda altyazı filmi 3D moduna alınca kayma yapıyor.O yüzden pc yi hdmi üzerinden bağlayıp izlemek zorunda kalıyorum.

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.