Şimdi Ara

LG HB1100 MK Ev Sinema Sistemi -> Genel Konu (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.312
Cevap
23
Favori
110.787
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Teşekkür ederim sayın tonythetonguc,teknoloji ve elektronik cihazlar geliştikçe artık eski sinekli bakkal zihniyeti ile satış yapmak demode oldu.Ama alıcıyı sırf bu teknik eksikliğinden dolayı saf olarak gören satıcılarda var maalesef.Kendilerini mutlaka geliştirmek zorundalar ama bizde bu konularda tam olarak ne istediğimizi bilmeliyiz ya da ilerde çıkacak sorunlardan pişman olmamalıyız.
    katkın için teşekkür ederim ama doğrusunu söylemek gerekirse ben bir teknoloji özürlüsü sayılırım gerçi yaşımda çok fazla değil ama hiç anlamıyorum.Az önce birşeyler yapmaya çalıştım.Bağlantı sağladım.Ama film açamıyorum.Hala bir aygıt seçin yada devam ederseniz reset olur diyor reset olursa ne demek bilmiyorum.Ama bağlantı durumu için başarılı diyor anlamadım gitti.
    Madem bu bağlantı olacaksa servis geldiğinde neden yapmadı.En azından kablolu için kablonuz var mı diye de sorabilirdi.Sonuçta ben anlamayabilirim ama durumu kısaca izah edip neler olabileceğini anlatabilirdi.
    Velhasıl Ayarlardan ağa giriyorum bağlantı ayarlarından kablolsuzu seçince reset olur diyor.Ama bağlantı durumunda ise ağ adımımıda yazarak bağlanıldı diyor.
    Bir türlü şu filmleri izleyemiyecem herhalde.

• Keşke servis gelmişken kurmalarını isteseydin. Madem bide para kötü olmuş, bu arada fatura veya makbuz aldın değilmi servisten?
    Ağ ayarlarında reset olur dediği baştnan yapılandırmaya giriyosun eski ayarlar sıfırlanır diyor eğer hali hazıda ayar yaptıysan elleme yoksa korkma devam et.. Bu arada cihazın CD sinden Türkçe kullanım kılavuzunuda aç ağa bağlanma kısmını oku. yapılmayacak bişey yok. Ağ ayarlarını bitince: Ayar bölümünde - AĞ - Bağlantı Durumunu Tıkla Yerel Ağ başarılı İnternet başarılı diyorsa cihazla işin tamadır sonra bilgisayara geç. CD deki yazılımı bilgisayara kur daha sonra programdan paylaşıcağın klasörleri seç. bilgisayarın paylaşımı engelleyen herhangi bir firewall vb. bişey yoksa program zaten ses sistemini görecektir. en son olarak Cihazın Menü ekranından Film e gir.. girdiğin ekranda orada Nero MediaHome 4 (bilgisayar adı) şeklinde yazar onu seçiceksin sonrası zaten klasörlerden seç istediğin filmi aç.. ağ hızın yeterli ise filmi oynatır..

• arkadaşlar bende kurdum cihazı tv samsung 40d6500 üzerinde dahili uydu alıcısı var hdmı arc ve optic çıkıştan bağladım hdmı in çıkışlarda herhangi bir cihaz yok.
    bir kaç film denedim genelde 720p-1080p filmler var elimde hepside dual.orjinal seslerde dts5,1 ses çıkışı veriyor tr çevirdiğimde ac3 oluyor orjinal sestede alt yazıyı sevmiyorum.
    benim asıl sorunum tvye geçiş yapamıyorum cihazı kapatmam gerekiyor nasıl aşabilirim sorunu recevirmı almak lazım benim gibi kullanan varmı arkadaşlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tonythetonguc

Keşke servis gelmişken kurmalarını isteseydin. Madem bide para kötü olmuş, bu arada fatura veya makbuz aldın değilmi servisten?
    Ağ ayarlarında reset olur dediği baştnan yapılandırmaya giriyosun eski ayarlar sıfırlanır diyor eğer hali hazıda ayar yaptıysan elleme yoksa korkma devam et.. Bu arada cihazın CD sinden Türkçe kullanım kılavuzunuda aç ağa bağlanma kısmını oku. yapılmayacak bişey yok. Ağ ayarlarını bitince: Ayar bölümünde - AĞ - Bağlantı Durumunu Tıkla Yerel Ağ başarılı İnternet başarılı diyorsa cihazla işin tamadır sonra bilgisayara geç. CD deki yazılımı bilgisayara kur daha sonra programdan paylaşıcağın klasörleri seç. bilgisayarın paylaşımı engelleyen herhangi bir firewall vb. bişey yoksa program zaten ses sistemini görecektir. en son olarak Cihazın Menü ekranından Film e gir.. girdiğin ekranda orada Nero MediaHome 4 (bilgisayar adı) şeklinde yazar onu seçiceksin sonrası zaten klasörlerden seç istediğin filmi aç.. ağ hızın yeterli ise filmi oynatır..

Herhalde tamamdır.Bilgisayarı gördü.Şimdilik fotoğrafları aktardım.Yalnız bayağı bir yavaş .Film izlenirmi bilmiyorum.Kablolu bağlantı ile bu halledilir mi bilmiyorum .Belki kablolu ile daha iyi daha hızlı film izlenir.Ama anldığım kadarıyla bu işler laptop ve ilgili programlar açıkken izlenebiliyor,takip edilebiliyor.
    Neyse sonuçta LG ses sistemini daha iyi tanıyacağız.

• Şimdi receiver i açtığımda, televizyon ekranında LG ses sistemi ana menüsu TRT 3 ekranında belli belirsiz çıkıyor. Kaybolmuyor da.Allah allah..
  • quote:

Orijinalden alıntı: kimnenasıl

Teknosa ya bu indiriminden dolayı teşekkürler ve bir de kınama..
    Sistemi 499 a alıp dün servis aracılığıyla kurdurdum.

1-Teknosa, ürünü alırken kurulumun servis tarafından ücretsiz kurulacağını söylemesine rağmen servis gelmeden önce telefon açıp ücretsiz sistem kurulumun 500 tl ve yukarısı için olduğunu belirtti. Geri iade yapmalımıydım bilmiyorum ama ürün kalitesine ve fiyatına güvenerek iadeden vazgeçtim.Alt tarafı 30 tl ama servis ücreti Teknosa karşılıyor deyince kurulumdan anlamayanlar için çok avantajlıydı oysa ki.
    Teknosa yı kampanyasından dolayı kutlarken, müşteri memnuniyetini çok hoyratça harcadıkları içinse kınıyorum.
    2.Gelelim asıl meseleye.Sistemi kurdular,Tv ye bağladılar.DVD koyup denediler.Sonuç bana göre(profesyonel anlamda bakmadığım için) çok iyi.Sesler iyi dağılıyor.Ses ayrımları iyi.Yine bana göre 27m.salonda ses atmosferi oluşmuş durumda.Bas ve arka sesler rahatsız etmiyor.Buraya kadar sorun yok.Küçük bir ayrıntı ama bu arada farkettim ki bu alet VCD açmıyor.
    3-Laptop bağlantısı için VGA kablo ile bağlanabiliyorum.Ama sesleri alabilmem için ucu bozulan kablomun yerine bir kablo aldıktan sonra Laptop ile de deneyeceğim.
    4-En önemli sorun internet bağlantısı.Eğer kablolu ise bu bağlantıyı fiziksel olarak nasıl yapıyoruz.Hangi kablo ile nereye bağlıyoruz.Yok eğer kablosuz bağlanacaksak ki internet ağım laptop kablosuz bağlı.O halde kablosuz bağlantıyı nasıl yapabiliyoruz.Kablolu veya kablosuz bağlandıktan sonra sistemi nasıl açıyoruz.Bu konuda katkısı olacak arkadaşların hem benim hemde bu sorun ile karşılaşabilelecekler adına paylaşımını bekliyoruz.

1.İlginçtir ben aldığımda özellikle sordu servis mi krmalı ben mi kurayim garantide bir sıkıntı olur mu dedim kesinlikle olmayacağını söylediler ve kendim kurdum.Gerçi 50TL daha vererek +1 yıl garanti uzattım sıkıntı olur mu bilmem.

2.VCD denemedim akşam deneyeyim.
    4.Ethernet kablosuyla direkt bağlantı kurabilirsin.Bağlandıktan sonra ayarlar kısmından ağ ayarlarına girip hangi bağlantıyı kurduysan onu seçeceksin zaten ekranlar seni yönlendirecek.

• quote:

Orijinalden alıntı: ABUX

quote:

Teknosa ya bu indiriminden dolayı teşekkürler ve bir de kınama..
    Sistemi 499 a alıp dün servis aracılığıyla kurdurdum.

1-Teknosa, ürünü alırken kurulumun servis tarafından ücretsiz kurulacağını söylemesine rağmen servis gelmeden önce telefon açıp ücretsiz sistem kurulumun 500 tl ve yukarısı için olduğunu belirtti. Geri iade yapmalımıydım bilmiyorum ama ürün kalitesine ve fiyatına güvenerek iadeden vazgeçtim.Alt tarafı 30 tl ama servis ücreti Teknosa karşılıyor deyince kurulumdan anlamayanlar için çok avantajlıydı oysa ki.
    Teknosa yı kampanyasından dolayı kutlarken, müşteri memnuniyetini çok hoyratça harcadıkları içinse kınıyorum.
    2.Gelelim asıl meseleye.Sistemi kurdular,Tv ye bağladılar.DVD koyup denediler.Sonuç bana göre(profesyonel anlamda bakmadığım için) çok iyi.Sesler iyi dağılıyor.Ses ayrımları iyi.Yine bana göre 27m.salonda ses atmosferi oluşmuş durumda.Bas ve arka sesler rahatsız etmiyor.Buraya kadar sorun yok.Küçük bir ayrıntı ama bu arada farkettim ki bu alet VCD açmıyor.
    3-Laptop bağlantısı için VGA kablo ile bağlanabiliyorum.Ama sesleri alabilmem için ucu bozulan kablomun yerine bir kablo aldıktan sonra Laptop ile de deneyeceğim.
    4-En önemli sorun internet bağlantısı.Eğer kablolu ise bu bağlantıyı fiziksel olarak nasıl yapıyoruz.Hangi kablo ile nereye bağlıyoruz.Yok eğer kablosuz bağlanacaksak ki internet ağım laptop kablosuz bağlı.O halde kablosuz bağlantıyı nasıl yapabiliyoruz.Kablolu veya kablosuz bağlandıktan sonra sistemi nasıl açıyoruz.Bu konuda katkısı olacak arkadaşların hem benim hemde bu sorun ile karşılaşabilelecekler adına paylaşımını bekliyoruz.

1.İlginçtir ben aldığımda özellikle sordu servis mi krmalı ben mi kurayim garantide bir sıkıntı olur mu dedim kesinlikle olmayacağını söylediler ve kendim kurdum.Gerçi 50TL daha vererek +1 yıl garanti uzattım sıkıntı olur mu bilmem.

2.VCD denemedim akşam deneyeyim.
    4.Ethernet kablosuyla direkt bağlantı kurabilirsin.Bağlandıktan sonra ayarlar kısmından ağ ayarlarına girip hangi bağlantıyı kurduysan onu seçeceksin zaten ekranlar seni yönlendirecek.

Sayın ABUX,yani önemli değil tabi ama neden böyle oluyor.özellikle telefon ettiler ürünün 499 lira olduğunu, 500 lirayı aşan ürünlerde servis ücretinin alınmayacağını söylediler.Sonra aynı mağazanın başka şubelerinde farklı uygulama olması ilginç.Meraklısı için yazayım.Mağaza Adapazarı bulvar şubesi.

• quote:

Orijinalden alıntı: hrnayn

arkadaşlar bende kurdum cihazı tv samsung 40d6500 üzerinde dahili uydu alıcısı var hdmı arc ve optic çıkıştan bağladım hdmı in çıkışlarda herhangi bir cihaz yok.
    bir kaç film denedim genelde 720p-1080p filmler var elimde hepside dual.orjinal seslerde dts5,1 ses çıkışı veriyor tr çevirdiğimde ac3 oluyor orjinal sestede alt yazıyı sevmiyorum.
    benim asıl sorunum tvye geçiş yapamıyorum cihazı kapatmam gerekiyor nasıl aşabilirim sorunu recevirmı almak lazım benim gibi kullanan varmı arkadaşlar.

çok şükür sorunu çözdüm hd kanalların sesi gerçekten çok iyi
  • quote:

quote:

arkadaşlar bende kurdum cihazı tv samsung 40d6500 üzerinde dahili uydu alıcısı var hdmı arc ve optic çıkıştan bağladım hdmı in çıkışlarda herhangi bir cihaz yok.

çok şükür sorunu çözdüm hd kanalların sesi gerçekten çok iyi

sayın hrnayn,nasıl geçiş yaptınız?
    Bu modelin ufak kusurlarından biri de menü geçişleri ve aygıt değişimleri pratik olmaması gibi geliyor bana.Diğer modeller nasıldır onu da bilmem ya neyse..

• hocam tv ayarından menü-sistem - anynet ayarından ayarladım.
    evet media player özelliği pek hoşuma gitmedi samsung playerı daha iyi
  • quote:

Orijinalden alıntı: drserti

merhaba arkadaşlar bende dün aldım cihazı 499 a. gayet iyi ama içime kurt düştü kutu açılmamıştı ama içini açtığımda bluray oynatıcının açılan kapağında ufak belli belirsiz bir çizik mevcuttu. onuda cihazın fiyatı uygun diye acaba teşhir ürünü olmasın diye içime kurt düştüğü için inceledim. onun dışında bi problem yoktu ama çizik olması normalmidir ?teşhir olmasın benimki? gerçi kutuda açılmamış gibiydi ama bilemedim işte oldum olası teşhir ürünlerinden nefret etmişimdir.bluray oynatıcıının parlak kısmında jelatin varmıydı ? benimkinde yoktu.

*** bide yukarda bi arkadaş daha sormuş ama cevap alamamış wi-fi direct özelliğini nasıl kullanıcaz? bir türlü galaxy s2 ile bağlantı kuramamdım. aslında bağlantı kurdum ama bir türlü müzik yada film oynatamadım. bağlantı kuruldu dedikten sonra telefondan müziği wi-fi direct ile paylaş deyince cihaz bulunamadı diyor. yardımcı olursanız sevinirim.

bu yazdıklarımı kımse dıkkate almamıs sanırım ;( endıse etmekte haklımıyım bılmıyorum hala;(

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• benimkinde herhangi bir çizik görmedim kolonların üstü jelatinli +köpük streçliydi açılma belirtisi yoktu.
  • quote:

quote:

merhaba arkadaşlar bende dün aldım cihazı 499 a. gayet iyi ama içime kurt düştü kutu açılmamıştı ama içini açtığımda bluray oynatıcının açılan kapağında ufak belli belirsiz bir çizik mevcuttu. onuda cihazın fiyatı uygun diye acaba teşhir ürünü olmasın diye içime kurt düştüğü için inceledim. onun dışında bi problem yoktu ama çizik olması normalmidir ?teşhir olmasın benimki? gerçi kutuda açılmamış gibiydi ama bilemedim işte oldum olası teşhir ürünlerinden nefret etmişimdir.bluray oynatıcıının parlak kısmında jelatin varmıydı ? benimkinde yoktu.

*** bide yukarda bi arkadaş daha sormuş ama cevap alamamış wi-fi direct özelliğini nasıl kullanıcaz? bir türlü galaxy s2 ile bağlantı kuramamdım. aslında bağlantı kurdum ama bir türlü müzik yada film oynatamadım. bağlantı kuruldu dedikten sonra telefondan müziği wi-fi direct ile paylaş deyince cihaz bulunamadı diyor. yardımcı olursanız sevinirim.

bu yazdıklarımı kımse dıkkate almamıs sanırım ;( endıse etmekte haklımıyım bılmıyorum hala;(

Wi-Fi direct özelliği ile ilgili 3. mevcut sayfada yukarıdaki mesajları oku.

Açılma konusuna gelince ön panelde naylon yoku diye hatırlıyorum ama emin de değilim açıkçası. ilk etapta deneme amaçlı kurduğum için o naylonları sökmedim sonradan söktüysemde bilemiyorum ama ön panelde o naylondan yoktu.. Ciddi bir çizikse bilemiyorumda ufak bişeyse önemseme üretim sürecinde bile oluşabiliyor butür şeyler.

• selam arkadaşlar bende biraz saçma bişey sorucam..
    Geçen hafta bu aleti aldım. İlk defa HDMI bağlantı kullanıcam.
    1'e ps3 2'ye de pc taksam ekran kartından çıkışıda TV'ye verince;

1)PS3'ün sesi sadece LG'ye görüntü de TV'ye mi gider? Yani TV'den ses gelir mi?
    2)Gece PS3 kullandığımda LG'yi açamayacağım için sistem prizde değilse yani stand by'da bile değilken görüntü yine tv'ye gider mi ve sesi de tv'den çıkar mı?Yoksa görüntünün gitmesi için açık mı kalması gerekir?
    3)PC'den LG'ye ordan da TV'ye bağlayınca hem monitörden hem de tv'den görüntü alınabiliyor mu? Harici ses kartı kullanıyorum bu durumda ekran kartının HDMI'yı üzerinden ses de gider mi LG'ye??? Bir de alakasız olacak ama görüntünün LG'den geçip tv'ye gitmesi için pc'den bi ayar falan yapmak gerekiyor mu? yoksa direk görüntü hem monitöre hem de tv'ye mi gidiyor?

biraz karışık oldu ama cevaplarsanız çok makbule geçer

• quote:

Orijinalden alıntı: moneta

quote:

Orijinalden alıntı: tonntini

siparişi geçtim hadi hayırlısı bakalım bu arada satılık SEG 22912B BEYAZ HD LCD TV

cihaz bence altyazı hariç sorunsuz
    3 d de denemedim ama oynatıcı performansı gayet iyi
    hangi marka olursa olsun tv nin kendi oynatıcısının
    tv ile uyumu daha iyi olur.
    ama bu cihaz harici kaynak olarak başarılı.
    dts hd leri çözemiyor.
    normal dts ler sorunsuz.
    ses performansı bass seçeneği tercih edildiğinde gayet başarılı.
    yeri geldiğinde ayağınız altında yerin titrediğini hissediyorsunun.
    ses de dağılma yok
    arka ayaklar için carefourlarda ayak mevcut 50 tl fiyatı var. gayet şık
    aynısı hepsi buradada 70 tl civarı.

benim tek derdim altyazı boyutu.
    bu gerçekten çok basit bir yazılım sorunu.
    tv de olan şey player gibi ana amacı oynatmak olan cihazda nasıl olmaz anlamak mümkün değil.

Sayın moneta,"ses performansı bass seçeneği tercih edildiğinde gayet başarılı." diyorsunuz.
    Ben ayarlara girdiğimde bass seçeneğini bulamadım. Merkez ve diğer seçenekler görünüyor,eksiler filan.Bass seçeneği nerede yardımcı olurmusunuz?

• quote:

Orijinalden alıntı: ahmetsan01

selam arkadaşlar bende biraz saçma bişey sorucam..

2)Gece PS3 kullandığımda LG'yi açamayacağım için sistem prizde değilse yani stand by'da bile değilken görüntü yine tv'ye gider mi ve sesi de tv'den çıkar mı?Yoksa görüntünün gitmesi için açık mı kalması gerekir?
    3)PC'den LG'ye ordan da TV'ye bağlayınca hem monitörden hem de tv'den görüntü alınabiliyor mu? Harici ses kartı kullanıyorum bu durumda ekran kartının HDMI'yı üzerinden ses de gider mi LG'ye??? Bir de alakasız olacak ama görüntünün LG'den geçip tv'ye gitmesi için pc'den bi ayar falan yapmak gerekiyor mu? yoksa direk görüntü hem monitöre hem de tv'ye mi gidiyor?

Ben henüz pc bağlantısından sağlıklı ses alamadım.Ses kablosunun bir ucunu -adını bilmiyorum kırmızı beyaz uçlu,diğer tarafı tek uçlu-Pc nin kulaklık dediğiniz girişine,diğer ucunu TV ye bağladım olmadı.Bu kez playerin arkasındaki kırmızı beyaz kabloyu çıkarıp PC ye bağladığım kablonun kırmızı beyaz diğer ucunu bağladım.Ses geldi fakat arka 2 kolona hiç ses vermedi.Bir yerde hatalı bağlantı yapıyorum ama henüz bulamadım.

• ayrıca bu direk Wifi özelliğinide sağlıklı kulanamıyorum.Laptop açıkkken mi kullanılıyor.Bu özelliği kim sağlıklı kullanıyor.Film filan izleyebiliyor mu?
  • quote:

1 Eğer tvinin ses ayarlarından tv hoparlörünü kapatırsan ses sadece ses sisteminden gelir.Kapatmazsan her ikisinden ses alırsın ama bu sefer senkronizasyon farkı olabiliyor.Tvnin sesinin önce gelmesi gibi.
    2.Görüntünün gitmesi için sistem açık olmalı.Gece için night ses moduna alabilirsin baya iyi oluyor.Kumandadan sound settings e arka arkaya bastığında ses sisteminin ekranında modları görebilirsin.

3.Alınabilir tabiki ancak laptoptan görüntü ayarını Fn+F8(bazı laptoplarda farklı olabilir) ile değiştirebilirsin.Masaüstü pc de ise mutlaka ekran kartının ayarlarında seçenekler vardır diye düşünüyorum.Harici falan farketmez ses her türlü gitmesi lazım eğer gitmiyorsa optik kablo ile harici ses kartının optik çıkışı varsa ses sistemine optik kablo ile bağlayabilirsin.

• quote:

quote:

Ben henüz pc bağlantısından sağlıklı ses alamadım.Ses kablosunun bir ucunu -adını bilmiyorum kırmızı beyaz uçlu,diğer tarafı tek uçlu-Pc nin kulaklık dediğiniz girişine,diğer ucunu TV ye bağladım olmadı.Bu kez playerin arkasındaki kırmızı beyaz kabloyu çıkarıp PC ye bağladığım kablonun kırmızı beyaz diğer ucunu bağladım.Ses geldi fakat arka 2 kolona hiç ses vermedi.Bir yerde hatalı bağlantı yapıyorum ama henüz bulamadım.

Bu şeikde sadece iki kolondan ses alabilirsiniz.5 kolondan da ses almanız için sound settins ayarlarından modu değiştirmeniz yeterli ancak tabiki alacağınız ses sanal 5.1 olacaktır.

• quote:

Orijinalden alıntı: ABUX

quote:

quote:

Bu şeikde sadece iki kolondan ses alabilirsiniz.5 kolondan da ses almanız için sound settins ayarlarından modu değiştirmeniz yeterli ancak tabiki alacağınız ses sanal 5.1 olacaktır.

Teşekkürler ABUX,peki bu laptopta, başka 5+1 alacak bağlantı olmaz mı? Ayrıca bu sound settins ayarlarını bulamadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kimnenasıl -- 14 Haziran 2012; 16:03:33 >

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.