Şimdi Ara

LG HB906SB 3D Blu-ray Satellite Ev Sinema Sistemi (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.008
Cevap
10
Favori
75.976
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: drbaris

quote:

Orijinalden alıntı: hibo

TV'de hiçbir ayara gerek yok. sadece LG'de arc'yi seçeceksiniz, sesi dijital olarak taşıması gerek.

24hz'i seçiyorum, bende de 42GT20E var, çok iyi beceriyor, görüntü tablo gibi...

slm,

LG'de arc'yi seçtim ama olmadı acaba LG ile gelen hdmi kablo 1.3 mü yoksa 1.4 mü kablonun üzerinde yazmıyo nette de bulamadım

ARC için 1.4 olması gerekiyor imiş.

bu arada televizyonun "viera link" düğmesine bakınca hata veriyor...

ben BD seyrederken 50hz seçiyorum (görüntülerde hafif duraklama oluyo gibi) bir de panasonic'te Intelligent Frame Creation (IFC)" ı açıyorum

IFC açıldığında akıcılık artıyor, sanki görüntüler de daha keskinleşiyor ancak bir negatif tarafı sanki el kamerasıyla çekilmiş gibi bir hissiyat veriyo
    IFC meselesi benim hoşuma gitti.

24hz seçildiğinde ise IFC'ye karşılık gelen "24hz smooth film" gibi bir seçenek var ama denemedim.

LG sistem ile gelen kablo 1.4

VT20E'de hdmi2'nin arc destekli olması lazım. yazı ile girişin üstünde yazıyor mu ? GT20E'de yazıyor.

Bende hiçbir ayar yapmadan LG'de input'u arc seçtiğimde direkt ses geldi. TV'de teledünya kullanıyorum, birkaç HD kanal'da 5.1, diğerlerinde 2.0 olarak ses sorunsuz aktarılıyor. TV'de bildiğim kadarı ile hiçbir ayar gerekmiyor.

IFC açmak yerine 24hz smooth seçeneğini açmanızı tavsiye ederim. Titreşim adeta 0, hareketli sahneler sorunsuz. Zaten bu sadece 24hz giriş sinyalinde devreye giriyor.

• quote:

quote:

quote:

TV'de hiçbir ayara gerek yok. sadece LG'de arc'yi seçeceksiniz, sesi dijital olarak taşıması gerek.

24hz'i seçiyorum, bende de 42GT20E var, çok iyi beceriyor, görüntü tablo gibi...

slm,

LG'de arc'yi seçtim ama olmadı acaba LG ile gelen hdmi kablo 1.3 mü yoksa 1.4 mü kablonun üzerinde yazmıyo nette de bulamadım

ARC için 1.4 olması gerekiyor imiş.

bu arada televizyonun "viera link" düğmesine bakınca hata veriyor...

ben BD seyrederken 50hz seçiyorum (görüntülerde hafif duraklama oluyo gibi) bir de panasonic'te Intelligent Frame Creation (IFC)" ı açıyorum

IFC açıldığında akıcılık artıyor, sanki görüntüler de daha keskinleşiyor ancak bir negatif tarafı sanki el kamerasıyla çekilmiş gibi bir hissiyat veriyo
    IFC meselesi benim hoşuma gitti.

24hz seçildiğinde ise IFC'ye karşılık gelen "24hz smooth film" gibi bir seçenek var ama denemedim.

LG sistem ile gelen kablo 1.4

VT20E'de hdmi2'nin arc destekli olması lazım. yazı ile girişin üstünde yazıyor mu ? GT20E'de yazıyor.

Bende hiçbir ayar yapmadan LG'de input'u arc seçtiğimde direkt ses geldi. TV'de teledünya kullanıyorum, birkaç HD kanal'da 5.1, diğerlerinde 2.0 olarak ses sorunsuz aktarılıyor. TV'de bildiğim kadarı ile hiçbir ayar gerekmiyor.

IFC açmak yerine 24hz smooth seçeneğini açmanızı tavsiye ederim. Titreşim adeta 0, hareketli sahneler sorunsuz. Zaten bu sadece 24hz giriş sinyalinde devreye giriyor.

doğru hdmi 2 arc destekli üzerinde yazıyor ve o girişten bağlı
    bu arda LG'de ise hdmi out'a bağlı hdmi-in'e değil onu değiştirmek gerekir mi?,

LG'nin klavuzunda televizyonun menülerinden hdmi-cec ve arc seçeneklerinin aktifleştirilmesi gerektiği yazıyor, o nedenle kıllandım belki bir menü ayarı gerekebilir diye.
    anladığım kadarıyla viera link, hdmi-cec'nin karşılıüğı ve bende çalışması gerekirken çalışmıyor, ama daha detaylı bakamadım.

sizde kumandadan viera link'e basınca çalılıyor mu?

tavsiye için sağolun 24hz smooth seçeneğini deneyeceğim.

• viera link çalışıyor. basınca lg'yi otomatik açıp arc'ye getiriyor ve ses lg'den geliyor. tabii hoparlörler seçimi'ni ev sineması yapmak gerek.

lg'de hdmi out'a bağlı olmalı.

hdmi bağlı iken lg'yi açıp tv'yi hdmi2 girişine aldığınızda ekran görüntüsü geliyor ve lg'den input olarak arc'yi seçtiğinizde lg'nin ekranında arc yazar, ancak tv o an hdmi2'de olduğundan ses gelmez. sonra tv'yi hdmi2 yerine başka bir kaynağa aldığınızda ses gelmesi lazım...
  • quote:

Orijinalden alıntı: parlamenter

quote:

Orijinalden alıntı: seasqua

evet her avi ya da mkv formatını oynatmıyor maalesef arkadaşların bahsettiği gibi codec sorunu var.

ben cihazı açtığımda güncelleme var diyor tamam güncelle dediğinde de güncelleme bulunamadı diyor.nasıl yazılımı güncelleyeceğiz fikri olan var mı?

kendimiz mi indirip usbden kuracağız yoksa internetten otomatik yapıyor mu?

güncellemeyi 4-5 kez dene bekle kurar 1 seferde yapmadı diye bırakma zorluyarak güncelliyor versiyon son 350 cihazlarda 350 versiyon olucak yükleyene kadar deneyin
    350 ile smart tv geliyor

teşekkürler.

ısrarla güncellemeyi deneyeceğim.

• quote:

viera link çalışıyor. basınca lg'yi otomatik açıp arc'ye getiriyor ve ses lg'den geliyor. tabii hoparlörler seçimi'ni ev sineması yapmak gerek.

hdmi bağlı iken lg'yi açıp tv'yi hdmi2 girişine aldığınızda ekran görüntüsü geliyor ve lg'den input olarak arc'yi seçtiğinizde lg'nin ekranında arc yazar, ancak tv o an hdmi2'de olduğundan ses gelmez. sonra tv'yi hdmi2 yerine başka bir kaynağa aldığınızda ses gelmesi lazım...

ben de şimdi viera link'i çalıştırdım ancak deneyemiyorum,

20 aylık oğlum d-smart'ın kartını modül içinde çıkarıp almış, "kart nerde" diyince de elleriyle yok işareti yapıyo

kartı bulmaya çalışıyoruz

diğer bağlantı ve ayarları dediğiniz gibi yaptım, kartı bulunca ( bulursam ) sonucu bildiririm

teşekkür ederim

• Arkadaşlar merhaba ;

Teknosada HB806CM diye 2+1 - 425 watt bir ürün var fiyatı 769 tl. Sizin burada bahsettiğiniz ürünün 2+1 versiyonu. Bahsi geçen üründe 1100 watt ve 5+1 .

Nasıl oluyorda bu HB806CM 'in fiyatı bu kadar pahalı oluyor diyerine nazaran .

LG HB906SB 3D Blu-ray Satellite Ev Sinema Sistemi
  • quote:

Orijinalden alıntı: etichet1905

quote:

quote:

quote:

selamın aleyküm herkeze.iki sorum olacak.ben bu sistemi yeni aldım.nokia c7 telefondan resim ve videolrı bu sisteme nasıl aktarıp izleyecem ve kumanda olarak kullanabilirmiyim,ikinci sorum ise lg42lw4500 tv ile beraber kullanacam tv de smart tv özelliği yok bu cihazda varmı böyle bir özellik ve yotube vb.yerlere bu vihaz aracılığıyla internet kablosunu bağlayıp direk girebilirmiyim.allah razı olsun.bb

c7 de androidse kumanda olarak kullanırsın
    kutudan çıkan nerohome4 cd sini pc ye kuracan dlna üzerinden izlersin modemini kablolu veya kablosuz cihaza bağlantı yapıcan tabi pc de modeme bağlı olucak
    cihazın 2 kez güncelleme yapması lazım versiyona bak 350 ise günceldir 350 değilse internete bağlayınca kendi otomatik güncelleme yapar versiyon 350 ile
    smart tv aktifleşiyor cihaz tv ve modem aynı yerdeyse tavsiyem kablolu olarak modeme bağla ve youtub izlersin takılırsan yaz yardımcı olurum

EYW KARDEŞİM SIKINTI OLURSA DÖNERİM SANA...SAOLASIN..

PEKİ TELEFONDAN GÖRÜNTÜLERİ NASIL İZLEYECEM ONU ANLAMADIM?

dlna üzerinden cep telinden tv de pc deki film foto müzik oynatırsın yine cep telindeki medyayı dlna üzerinden pc vasıtasıyla tv de oynatırsın
    pc deki medyayı cep telinde oynatmaz
    cep telinde dlna alshare özelliği varmı

ceptelin android se lg apps dan lg remote kumanda proğramını indiricen cep teline kuracan cep teli remote kumanda olarak kullanman için tv nin modeme kablosuz
    bağlı olması gerekiyormuş ben denemedim ama lg lw tv ana forumda kullananlar böyle yazıyor

• quote:

Orijinalden alıntı: kanobi

Arkadaşlar merhaba ;

Teknosada HB806CM diye 2+1 - 425 watt bir ürün var fiyatı 769 tl. Sizin burada bahsettiğiniz ürünün 2+1 versiyonu. Bahsi geçen üründe 1100 watt ve 5+1 .

arkadaşım sakın 806cm bu fiata kesinlikle alınmaz teknosa daha alt modeli bu modelin üstünün yani 906sb 5+1 in de üzerinde fiata satıyor
    bu cm olan 2+1 bana göre 400 tl den fazla etmez zaten watı düşük

almak istiyosan kampanya yapıyorlar 906 sb 5+1 ayaksız olanı geçen hafta bimexde 600 tl ye alanlar oldu böyle kampanya takip et
    ben 906sb ayaksız 5+1 2 ay önce elektroworld den 675 e almıştım bizden sonra fiatlar biraz geri düşü

acele etme 906 sb 5+1 i kampanya takip edersen 600 e alabilirsin

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: kanobi

Arkadaşlar merhaba ;

arkadaşım sakın 806cm bu fiata kesinlikle alınmaz teknosa daha alt modeli bu modelin üstünün yani 906sb 5+1 in de üzerinde fiata satıyor
    bu cm olan 2+1 bana göre 400 tl den fazla etmez zaten watı düşük

almak istiyosan kampanya yapıyorlar 906 sb 5+1 ayaksız olanı geçen hafta bimexde 600 tl ye alanlar oldu böyle kampanya takip et
    ben 906sb ayaksız 5+1 2 ay önce elektroworld den 675 e almıştım bizden sonra fiatlar biraz geri düşü

acele etme 906 sb 5+1 i kampanya takip edersen 600 e alabilirsin

Zaten bu ürün lg'nin kendi sitesinde mevcut değil. Teknosa nerden bulmuş bilmem. Toplama gibi duruyo.

• quote:

viera link çalışıyor. basınca lg'yi otomatik açıp arc'ye getiriyor ve ses lg'den geliyor. tabii hoparlörler seçimi'ni ev sineması yapmak gerek.

viera link'i çalıştırdım,

V link menüsünden oynatıcıyı seçince LG'yi açıp ARC moduna getiriyor.

hoparlörlerden ise "ev sinema sis" seçiyorum ama malesef ses gelmiyor.
    bir de bu haldeyken V link menüsünü kapatıp tekrar açınca hoparlör ayarının "tv" ye geri döndüğünü, benim ayarladığım şekilde kalmadığını gördüm.

dsmart hdmi 1 'den LG hdmi 2'den bağlı...

bir öneriniz var mı?

• Başka bir hdmi kablo deneme imkanınız var mı ? (tercihan 1.4 versiyon olduğundan emin olduğunuz)
  • selamlar

HB906TA modeli var bende hala kaç günlerdir bimeks den hdmi kablom gelmedi. kutu içine koymayi unutmuşlar showroomda kalan son üründü.bu hdmi 1.4 kablo mu yolliyacaklar yoksa 1.3 hdmi kabloumu yolluyacaklar. oradaki müşteri temsilcisi 1.3 olarak söylemişti hoş pekde bilgisi yokdu wirelesin gömülü içinden geldiğini söylediğimde bile yok aparatla yükseltiyorsun demiştii pek güvenilir değildi bilgileri.
    kitapçiğinda da 1.3 veya 1.4 olarak bişey de belirtmiyor.

bilgisi olan varmi? gelen kablolar 1.3 mü 1.4 mü ?
  • quote:

Başka bir hdmi kablo deneme imkanınız var mı ? (tercihan 1.4 versiyon olduğundan emin olduğunuz)

dsmarı bağladım hdmi var, 1.4mü bilmiyorum ama onu bir deneyeyim.

aslında mantıken LG'nin kablosunun 1.4 olması gerekli yani ARC özelliği olan bir cihaz yapıp yanında 1.3 kablo vermemeleri lazım ama bilmiyorum.

nette biraz baktım ama kablonun versiyonunu nasıl öğreneceğimi bulamadım
  • quote:

quote:

Başka bir hdmi kablo deneme imkanınız var mı ? (tercihan 1.4 versiyon olduğundan emin olduğunuz)

aslında mantıken LG'nin kablosunun 1.4 olması gerekli yani ARC özelliği olan bir cihaz yapıp yanında 1.3 kablo vermemeleri lazım ama bilmiyorum.

Genellikle kablonun ve ambalajının üzerinde yazar.

http://www.hepsidijital.com/HD-PLAYER-3D-SiSTEMERi/3D-icin-ozel-Kablolar-1041
    http://www.kablo.com.tr/ana/-c-131_128.html?currency=TRY&=&osCsid=3686a02c9ab56dafa0db7829bd77dbef
    http://www.kablosepeti.com/hdmi-kablo-adaptor/hdmi-14-version

buralarda biraz pahalı, arayınca 25-30 TL'ye bulabilirsiniz sanırım.... diyordum ki buldum...

http://www.btsony.com/asp/product/1331/Sony-1-Metre-3D-HDMI-1-4-Kablo-DLCHE10BSK

• quote:

quote:

quote:

Genellikle kablonun ve ambalajının üzerinde yazar.

http://www.hepsidijital.com/HD-PLAYER-3D-SiSTEMERi/3D-icin-ozel-Kablolar-1041
    http://www.kablo.com.tr/ana/-c-131_128.html?currency=TRY&=&osCsid=3686a02c9ab56dafa0db7829bd77dbef
    http://www.kablosepeti.com/hdmi-kablo-adaptor/hdmi-14-version

buralarda biraz pahalı, arayınca 25-30 TL'ye bulabilirsiniz sanırım.... diyordum ki buldum...

http://www.btsony.com/asp/product/1331/Sony-1-Metre-3D-HDMI-1-4-Kablo-DLCHE10BSK

sorun çözüldü

LG'nin hdmi kablosu 1.4 değilmiş...

diğer kablomu takıp LG'de ARC'yi seçince otomatik olarak tv sesleri LG'den gelmeye başladı...

kabloların üzerinde versiyonu yazmıyor ama monster marka kablomda "high speed hdmi with ethernet" yazıyor.
    bildiğim kadarıyla ethernet özelliği 1.4' te var, zaten ARC'yi çalıştırması da moster'ın 1.4 oduğunu gösterdi.

hemen 1-2 tane BD denedim, görüntülerde de bir miktar fark vardı ama çok aşırı değil.
    yalnız ilginçtir seslerde farklılık var gibi, sanki daha iyi oldu, özellikle "surround" etkisi arttı gibi

yardımlarınınz için çok teşekkürler

• quote:

Orijinalden alıntı: ertuğ2045

selamlar

HB906TA modeli var bende hala kaç günlerdir bimeks den hdmi kablom gelmedi. kutu içine koymayi unutmuşlar showroomda kalan son üründü.bu hdmi 1.4 kablo mu yolliyacaklar yoksa 1.3 hdmi kabloumu yolluyacaklar. oradaki müşteri temsilcisi 1.3 olarak söylemişti hoş pekde bilgisi yokdu wirelesin gömülü içinden geldiğini söylediğimde bile yok aparatla yükseltiyorsun demiştii pek güvenilir değildi bilgileri.
    kitapçiğinda da 1.3 veya 1.4 olarak bişey de belirtmiyor.

bilgisi olan varmi? gelen kablolar 1.3 mü 1.4 mü ?

LG HB906SB modelin kablosu 1.4 değil, HB906TA'nınkini bilmiyorum ama değildir diye tahmin ediyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BarZef -- 17 Kasım 2011; 20:37:35 >
  • Arkadaşlar bu üründen almayı düşünüyorum. Özellikle bu seti ön hoparlörlerinin 2 yollu olmasından dolayı istiyorum. Ses kalitesi nasıldır, profosyonel sistemlerle kıyaslarsak, ayrıca woofer kalitesi nasıldır.Bas iyi vuruyor mu? Evi sallıyor mu?
  • bu hdmi kablo olayi kafama ii ce takildi. elimdede orjınali olmadiği için hala bimeks yollamadi. araştiyorum hb906ta veya 906sb modelindeki HDMİ kablo tma olarak nedir

1.4 hdmi kabolarla ilgili araştirma yapinca şu ortaya çikti.

http://www.chip.com.tr/konu/10-adimda-hdmi-1.4-3d-hdtv-ve-masraflar_15227_5.html

"
    Yeni kablo türleri tüketicilerin kafasını karıştırabilir. Farklı amaçlar için farklı HDMI 1.4 kablolar gerekecek. Standart HDMI kablosu Ethernet dahil gelecek ve 720p/1080i destekleyecek, High Speed HDMI kablosu ise 1080p, Deep Color ve 3D destekleyecek,"

böyle denmekte..

ozaman bizdeki kablolarin 3d desteği varsa yazdiği gibi ses te ve ethernet desteğiyle biz int. girebiliyorsak kesinlikle yeni nesil 1.4 hdmi olacak kablo.

belkide kullanirkenki yavaşlik net sayfaları arasindaki menulerde bundan kaynaklaniyordur.çünkü 1.3 kullaniyorum şuanda ewdeki kablom bu.

bu içinden çikan kablo olayi ve 1.3 1.4 kesinlikle önemli hale geliyor..

• selam arkadaşlar.ben harici diskimdeki filmleri denedim çoğunda video çözünürlüğü desteklemiyor ibaresiyle karşılaştım.nedemek oluyor.filmleri desteklemediğindenmi çıkıyor tv lg42lw4500 onlamı alakalı bu mesaj.yardımcı olursanız sevinirim :(((
  • quote:

selam arkadaşlar.ben harici diskimdeki filmleri denedim çoğunda video çözünürlüğü desteklemiyor ibaresiyle karşılaştım.nedemek oluyor.filmleri desteklemediğindenmi çıkıyor tv lg42lw4500 onlamı alakalı bu mesaj.yardımcı olursanız sevinirim :(((

906 sb mi var
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.