Şimdi Ara

LG HB906SB 3D Blu-ray Satellite Ev Sinema Sistemi (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.008
Cevap
10
Favori
75.979
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: parlamenter

quote:

Orijinalden alıntı: etichet1905

selam arkadaşlar.ben harici diskimdeki filmleri denedim çoğunda video çözünürlüğü desteklemiyor ibaresiyle karşılaştım.nedemek oluyor.filmleri desteklemediğindenmi çıkıyor tv lg42lw4500 onlamı alakalı bu mesaj.yardımcı olursanız sevinirim :(((

906 sb mi var

EVET LG HB906SB VAR
  • SELAM ARKADAŞLAR.BENDE LG42LW4500 TV VE LG HB906SB EV SİNEMA SİSTEMİ VAR.YENİ İKİSİNİDE KURULUMUNU YAPTIM TAKTIM.HDMI KABLOSU VE OPTİK KABLOLARINI TAKTIM.AMA ŞİMDİ AYARLAMAM GEREKEN BİRŞEY VARMI HEM TV İÇİN HEM SİNEMA SİSTEMİ İÇİN KENDİ İÇİNDE AYARLARDAN BAHSEDİYORUM.VE BİRBŞİRİ ARASINDA OLAN MESELA DOLBY TRUE SES ÖZELLİĞİ HEMEN DEVREYE GİRİYORMU.SES AYARLARINI SİNEMA İZLERKEN NASIL YAPMAM LAZIM.YADA GEREK VARMI.YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNİRİM.ALLAH RAZI OLSUN ŞİMDİDEN....
  • belki yazılım güncellemesi yapmanız gerekebilir, başka bir ayara gerek yok.

dolby true hd'yi blurayde sorunsuz çalıyor, ancak mkv içinde sadece 2 kanal çalabiliyordu, son güncellemeden sonra (369 no'lu yazılım) denemedim.

ses ayarları için değişik efektler var, ben natural plus'ı tercih ediyorum.natural,game,bass,virtual v.b hangisi hoşunuza giderse onu kullanın.

bir de 1080p çıkışı 24 hz olarak ayarladığımda görüntü daha güzel oluyır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hibo -- 18 Kasım 2011; 22:13:41 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ertuğ2045

bu hdmi kablo olayi kafama ii ce takildi. elimdede orjınali olmadiği için hala bimeks yollamadi. araştiyorum hb906ta veya 906sb modelindeki HDMİ kablo tma olarak nedir

1.4 hdmi kabolarla ilgili araştirma yapinca şu ortaya çikti.

http://www.chip.com.tr/konu/10-adimda-hdmi-1.4-3d-hdtv-ve-masraflar_15227_5.html

"
    Yeni kablo türleri tüketicilerin kafasını karıştırabilir. Farklı amaçlar için farklı HDMI 1.4 kablolar gerekecek. Standart HDMI kablosu Ethernet dahil gelecek ve 720p/1080i destekleyecek, High Speed HDMI kablosu ise 1080p, Deep Color ve 3D destekleyecek,"

böyle denmekte..

ozaman bizdeki kablolarin 3d desteği varsa yazdiği gibi ses te ve ethernet desteğiyle biz int. girebiliyorsak kesinlikle yeni nesil 1.4 hdmi olacak kablo.

belkide kullanirkenki yavaşlik net sayfaları arasindaki menulerde bundan kaynaklaniyordur.çünkü 1.3 kullaniyorum şuanda ewdeki kablom bu.

bu içinden çikan kablo olayi ve 1.3 1.4 kesinlikle önemli hale geliyor..

sizin yazıdan sonra tekrar baktım,
    hb906sb'nin kablosunda "standart hdmi" yazıyor, kablonun ürün numarası üzerinde var belki o numaradan 1.3 -1.4 mü olduğu bulunabilir.

benim kullandığım monster kablo'da ise "highspeed hdmi with ethernet" yazıyor (sanırım 40tl'ye almnıştım), bunu kullanmaya başlayınca hem ARC fonksiyonunu devreye sokabildim hem de görüntülerde kalite artışı oldu.

LG'nin kablosu ile ARC çalışmadığı için ben 1.4 olmadığını düşündüm ( ama uzman değilim)

yeni bir hdmi kablo almakta fayda var diye düşünüyorum.

sn "Hibo" yukarıda birkaç link vemişti

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BarZef -- 19 Kasım 2011; 14:27:23 >

• SELAM ARKADAŞLAR.harici diskimden 906 sb sistemine taktığımda çoğu filmde video çözünürlüğü desteklemiyor ibaresi çıktı,bikaçınıda dewsteklemediğini söyledi.acaba versiyonlamı alakalı bir durum yada yuklenen filmlerdemi bir sıkıntı vardır...
  • quote:

quote:

quote:

selam arkadaşlar.ben harici diskimdeki filmleri denedim çoğunda video çözünürlüğü desteklemiyor ibaresiyle karşılaştım.nedemek oluyor.filmleri desteklemediğindenmi çıkıyor tv lg42lw4500 onlamı alakalı bu mesaj.yardımcı olursanız sevinirim :(((

906 sb mi var

EVET LG HB906SB VAR

cevap alamadım hala yardımcı olursanız sevinirim...
  • quote:

quote:

quote:

quote:

906 sb mi var

EVET LG HB906SB VAR

cevap alamadım hala yardımcı olursanız sevinirim...

filmlerde high@5.1 level vardır oynatmaz indirdiğin veya indirecen filmlerin codec bilgilerinde high@4.1 olmasına dikkat edersen sorun yaşamazsın

• bugun niyahet bimeks kablo yu yolladi. HDMİ standart 1.3b kabloymuş.

Gelen kablo standart bi kablo ucu gümüş reng ve ethernet yazisi gibi şeyler yazmiyor kablo üzerinde..

digiturk üm kablosuna baktiğimda da ucu sari renk ve üzerinde high speed with ethernet yazısı var bu kabloyla bağlamaya devam ediyorum cihazimi.gelen kabloyuda pes 3 bağladim.

görüntü ve ses de ben fark edemedim herhangibişeyde.

ama bu ARC olayina bastiğimda seçeneklerden input tan şu yazi çikiyor.

ARC(ses dönüş kanalı)teknolojisini destekleyen ve hdmi bağlanti noktasina sahip diğer aygıtlari kullanarak bu aygıt üzerinden ses dosyalarının keyfini çikarabilirsiniz.Lütfen bu cihazin HDMİ çıkışını ARC destekli cihazın HDMİ girişine bağlayin.

demek istediği sonuç olarak benim lg lh3000 serisinde ARC desteği olmadığı için kullanamiyor olmam.

ARC destekli tv im olsa bu özellik aktif hale gelecek o zaman değilmi?

ne gibi fark edecek arc olayinda peki?

• quote:

bugun niyahet bimeks kablo yu yolladi. HDMİ standart 1.3b kabloymuş.

Gelen kablo standart bi kablo ucu gümüş reng ve ethernet yazisi gibi şeyler yazmiyor kablo üzerinde..

digiturk üm kablosuna baktiğimda da ucu sari renk ve üzerinde high speed with ethernet yazısı var bu kabloyla bağlamaya devam ediyorum cihazimi.gelen kabloyuda pes 3 bağladim.

görüntü ve ses de ben fark edemedim herhangibişeyde.

ama bu ARC olayina bastiğimda seçeneklerden input tan şu yazi çikiyor.

ARC(ses dönüş kanalı)teknolojisini destekleyen ve hdmi bağlanti noktasina sahip diğer aygıtlari kullanarak bu aygıt üzerinden ses dosyalarının keyfini çikarabilirsiniz.Lütfen bu cihazin HDMİ çıkışını ARC destekli cihazın HDMİ girişine bağlayin.

demek istediği sonuç olarak benim lg lh3000 serisinde ARC desteği olmadığı için kullanamiyor olmam.

ARC destekli tv im olsa bu özellik aktif hale gelecek o zaman değilmi?

ne gibi fark edecek arc olayinda peki?

ARC --> televizyona başka bir kaynaktan (örn uydu alıcısı vb) gelen sesleri tel'in kendi hoparlörü yerine LG ev sinema sisteminden alma olayı

yani dsmartta izlediğim bir filmin seslerini LG'den alıyorum.

bunun için eğer tel'de ARC özelliği varsa ( her tel'de var mı bilmiyorum) HDMI girişlerinin bir tanesinin yanında "ARC" yazar. benimkinde 2 nolu giriş ARC.

tek yapman gereken LG'yi televizyonun ARC özelliği olan hdmi girişine bağla, LG üzerinde ise "hdmi out" yazana bağla

sonra lg'nin kumandasında "input" tuşuna basarak "arc" seçeneğini seç o kadar.

bahsettiğin yazı senin telde ARC olmadığı anlamına gelmiyor çünkü bende de aynı yazı mevcut.

bence burada daha önemli olan 1.4 kablo 4 kat fazla çözünülüğü destekliyor ve ben 1.4 kabloyla bluray izlerken görüntülerden daha memnun kaldım.
    fark dağlar kadar değil ama bence var.

• dediğin gibi baktim tv deki hdmi lara

hdmi1 de /dvi in yaziyor
    hdmi2 de bişey yazmiyor
    hdmi3 de de bişey yazmiyor.

blueray den hdmi out dan gelen kablo tv de ki hdmi1 e bağli.
    blueray deki diğer 2 girişide digiturk ve ps3 bağli.

ARC olayi yazmamakda..

42lh3000 serisi bendeki belki ARC olayi hiç yok. hdmi 1.4 ü de desteklediğini hiç sanmiyorum cihazimin.desteklemedeği içinde 1.4 kablo alip taksam kullansam bi fark olacağini sanmiyorum.

ben hem tv den hemde ses sisteminde ses duyabiliyorum ayni anda ama sıkıntı şu tv den sesi açtiğimda yankili ses gelmekde..o yüzden tv nin sesini

kısıyorum sifir noktasina kadar.

bu ARC olayi düşündüğüm gibi hem tv den hemde ses sisteminde sesi ayni saliselerde veriyor yankı yapmiyorsa gayet güzel bi olay..

yeni model led lerde 1.4 desteği olabilir belkide...karşilikli ikisinide 1.4 olmasi gerekir gibi yazilar okudum.

esas olay hdmi 1.4 lü cihazlarla gelecek nette hızlılık wireless bağlanti görüntü netliği hatta 3d görüntü bile 1.4 lerle olacak..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ertuğ2045 -- 19 Kasım 2011; 22:46:57 >

• quote:

dediğin gibi baktim tv deki hdmi lara

hdmi1 de /dvi in yaziyor
    hdmi2 de bişey yazmiyor
    hdmi3 de de bişey yazmiyor.

blueray den hdmi out dan gelen kablo tv de ki hdmi1 e bağli.
    blueray deki diğer 2 girişide digiturk ve ps3 bağli.

ARC olayi yazmamakda..

42lh3000 serisi bendeki belki ARC olayi hiç yok. hdmi 1.4 ü de desteklediğini hiç sanmiyorum cihazimin.desteklemedeği içinde 1.4 kablo alip taksam kullansam bi fark olacağini sanmiyorum.

ben hem tv den hemde ses sisteminde ses duyabiliyorum ayni anda ama sıkıntı şu tv den sesi açtiğimda yankili ses gelmekde..o yüzden tv nin sesini

kısıyorum sifir noktasina kadar.

bu ARC olayi düşündüğüm gibi hem tv den hemde ses sisteminde sesi ayni saliselerde veriyor yankı yapmiyorsa gayet güzel bi olay..

yeni model led lerde 1.4 desteği olabilir belkide...karşilikli ikisinide 1.4 olmasi gerekir gibi yazilar okudum.

esas olay hdmi 1.4 lü cihazlarla gelecek nette hızlılık wireless bağlanti görüntü netliği hatta 3d görüntü bile 1.4 lerle olacak..

bende pek teknik bilgi sahibi değilim

anladığım ARC sadece bluray haricinde izlediğiniz yayınların seslerini ev sinema sisteminden alma durumu
    başka ekstra bir özellik getirmiyor.

ben aynı anda hem tv sesini hemde LG'nin sesini açınca yankı oluyor ama zaten LG'nin sesini kullanırken TV'yi sıfır ses yapıyorum.

haklısınız birkaç forumda TV modeline göre 1.4 kablonun pek fark etmediği veya renk ve kontrastta fark yarattığı yazıyordu.

• Beyler bimekste hb906ta fiyatı 999 tl. Hb806ph ise 850 tl webden alınca 750 tlye geliyor. Ikisinin arasındaki fark 806da on iki hoparlör ayaksiz ve player da hdmi input yok. Ne dersiniz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaslar bende bugun bu sistemden alarak araniza katildim. Sistem ilk incelememe gore gayet iyi fakat bir sorun var, gomulu altyazilarda arka zemin siyah cikiyor. Ayrica boyutlari kucuk. Servise email atalim arkadaslar baski yaparsak belki duzeltirler.
  • arkadaşlar hb906sb için en uyguna hoparlör ayağı nerden bulabilirim fikri olan var mı?

şimdiden teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: seasqua

arkadaşlar hb906sb için en uyguna hoparlör ayağı nerden bulabilirim fikri olan var mı?

şimdiden teşekkürler.

teknosada vardı fiat 36 tl idi cifti teknosa web sayfasından bakabilirsin 1-2 arkadaş ordan alıp kullanıyorlar sayfalarda geriye doğru resimleride koydular bakabilirsin
  • Arkadaşlar bende lg'nin BD660 bluray playerıda var. Ondada yazılım olarak aynı var. BD660'da sorun çıkarmayan filmler bunda sorun çıkarıyor. Gömülü altyazıların arkasın siyah bant yok ve italik yazıları italik gösteriyor. Bu sizce donanım ilemi yok yoksa yazılımla mı alakalı.
  • ARKADAŞLAR 719 LİRAYA LG HB-806PH BULDUM ÇOK HOŞUMA GİTTİ TASARIMI AMA SESİNİ DİNLEYEMEDİM KULANDIGIM TV 47 LV4500 SESLERİ TATMİN ETMEDİ DİNLEYEBİLEN VARMI BU SİSTEMİ
  • arkadaşlar,

BD izlerken, ses seviyesi, ses efetkti, hoparlörlerin seviye ayarlarını oynadığımda televizyonda hiçbir yazı çıkmasını istemiyorum ( sadece LG'nin kendi ekranında görünmesini istiyorum)

böyle bir ayar var mı?

veya ekranda çıkan ses ayar vb yazıların transparanlık derecesi ayarlanabilyor mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: fel_x

Beyler bimekste hb906ta fiyatı 999 tl. Hb806ph ise 850 tl webden alınca 750 tlye geliyor. Ikisinin arasındaki fark 806da on iki hoparlör ayaksiz ve player da hdmi input yok. Ne dersiniz?

ya hb905ta ya da hb906sb bu günün ihtiyaçlarına (dts,bluray,dlna/laptoptan kablosuz playere bağlantı,lg apps/tvni smart tv yapar) cevap veren modern cihaz sürekli kendini güncelleyen (internet bağlantısı varsa otomatik algılayıp sana soruyor) ev sinema serileri bunlar tavsiye ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: seasqua

arkadaşlar hb906sb için en uyguna hoparlör ayağı nerden bulabilirim fikri olan var mı?

şimdiden teşekkürler.

Sonorous marka ayakları öneririm..
    Hepsi Burada'da ya da Media Markt'ta bulabilirsin..
    Yüksekliği ayarlanabilen modeli var bende ve HB906SB ile enfes derecede uyumlu..
    Zaten buradan 1-2 arkadaşa da tavsiye ettim, onlar da aldılar, memnun kaldılar..
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.