Şimdi Ara

LG HB906SB 3D Blu-ray Satellite Ev Sinema Sistemi (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.008
Cevap
10
Favori
75.975
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: m044010

quote:

Orijinalden alıntı: anilaksac

quote:

bu ne biçim bir firamdır ya, 55lw570s aldık, adı cinema tv ama dts açamıyor, daha doğrusu ses sistemide aldıracaklar ya koymamışlar,
    ee neyse ses sistemini alalım bu seferde tv nin görüntü verdiği 1080p bazı kodekleri açmıyormuş burarada okuduklarıma göre, bu ne şimdi ya, bi firma hiçbirşeyi adam gibi ve tam yapmaz mı?

elinde teknolojisi olmasına rağmen başka ürünler satmak için yapılan bu ucuz esnaf mantığıdır,
    bu tv son lg ürünümdür, bu markanın teşir reyonun yanından bile geçmem artık, çünkü her ürünü saçma sapan eksiklerle dolu.

Onun ses sistemi sattırmakla falan bir alakası yok ama hocam..
    DTS kodeği çoğu TV'de yok..

Bunun çözümü için de illa ki 600-700 TL verip ses sistemi almana gerek yok..
    2. el forumunda 120 TL'ye kadar düşen fiyatlardan (hem de kutulu garantili) satılan bir WD HDTV LIVE media player alırsın, tüm sıkıntıların kökünden hallolur..
    TV'den herşeyi aynı anda beklemek ve bir de o fiyata beklemek hayalcilik oluyor biraz..

Önemli olan doğru komponentleri bilip, tam hizmet veren bir sistemi kurabilmek..
    Yaşadığınız sorunun çözümü en kolay sıkıntılardan biri olduğunu da yinelemek isterim..

Sevgiler saygılar..

Valla benim baktığım hemen hemen tüm tv lerde var dts. hadi onu geçtik, tamam ses sistemini alalalım diyorsun eee bu seferde tv nin açtığı görüntü codek lerini ses sitemi açamıyor bu tam bi komedi bence. Bir ürünü satın almak onun taraftarı olmanızı gerektirmez beyler, ürünün iyiyleri gibi kötü yönleri vardır ve bunları söylememek olmaz.

Napalım şimdi aynı filmin görüntü codek ini tv den ses codek ini ses sistemindenmi alalım? böyle bir komedi olurmu Allah aşkına.
    Kardeşim ben film izlicem, cinema tv diye bir ürün satıyorsun dts yok, ee anladık tamam ses sistemini de alalım paramız bol kerizizya biz, ama ondanda görüntü codek leri sorunlu.

Madem öyle tv ye divx player koyma, fiyatı çok az daha aşağı çek, ses sisteminede az bi fark koy hepsini çalsın, adam gibi firma bence bunu yapar, ikisinede tam çalışmayan özelliklerle piyasaya sürmek bence şark kurnazlığı. Ben forumlara bakmasan mağazadaki satıcının tavsiyesine göre bu ürünü alsam ve eve gidip mkv lerin %30 unu açamadığını görsem ne olacak, böyle birşey olurmu, tv alırsın elinde patlar, ses sistemi alırın elinde patlar. kardeş dedimya kim ne düşünür bilmem bence LG kesinlikle alınacak bir markde değil, ve bu tv den sonrada evime kesinlikle böyle bir markayı sokmam.

Kimsenin sana burada bu ürünün fanatikliğini yaptığı falan yok..
    Ben bir tercih yaptım ve araştırarak, DTS çözmediğini bilerek ve DTS çözümünü zaten TV ile yapmayacağım için gidip bu ürünü aldım.
    Ve performansından da memnunum.

Bu televizyonun eksi yanları bu TV ve benzerleri için açılan aşağıdaki başlıkta fazlasıyla yazılmış durumda.
    Çözüm önerisi de gayet makul. Bir media player alıyorsun ve iş bitiyor.

http://forum.donanimhaber.com/m_49116574/mpage_171/f_/key_//tm.htm#53593523

Burada hala ses sistemi almanız için bir gereksiniz göremiyorum, 125 TL'ye bir Media Player alırsın işi kökünden çözersin..
    Bunu bilmeden alsan ya da bilerek alsan.. Bu tamamen senin sorunun..
    Bu forum zaten bunları konuşmak için var ve bu eksi yönü fazlasıyla konuşuldu gerekli başlıkta..

Birçok artı yönü varken ve fiyatı verdiği performansa göre oldukça düşükken, FRP teknolojili bir televizyona, hele ki sırf bu forumda bini bulan kullanıcısı olan bir televizyona laf atmak da saçma oluyor..

Bunun fanatiklikle bir alakası yok..
    İlgili başlığa gidersen orada daha çok yardımcı olacaklardır sana..
    Hem TV'nle ilgili her türlü bilgiyi de o başlığın ilk sayfasında bulabilirsin..
    Belki bilmediğin birçok detayını da öğrenirsin..

• quote:

quote:

quote:

quote:

bu ne biçim bir firamdır ya, 55lw570s aldık, adı cinema tv ama dts açamıyor, daha doğrusu ses sistemide aldıracaklar ya koymamışlar,
    ee neyse ses sistemini alalım bu seferde tv nin görüntü verdiği 1080p bazı kodekleri açmıyormuş burarada okuduklarıma göre, bu ne şimdi ya, bi firma hiçbirşeyi adam gibi ve tam yapmaz mı?

elinde teknolojisi olmasına rağmen başka ürünler satmak için yapılan bu ucuz esnaf mantığıdır,
    bu tv son lg ürünümdür, bu markanın teşir reyonun yanından bile geçmem artık, çünkü her ürünü saçma sapan eksiklerle dolu.

2. el forumunda 120 TL'ye kadar düşen fiyatlardan (hem de kutulu garantili) satılan bir WD HDTV LIVE media player alırsın, tüm sıkıntıların kökünden hallolur..
    TV'den herşeyi aynı anda beklemek ve bir de o fiyata beklemek hayalcilik oluyor biraz..

Önemli olan doğru komponentleri bilip, tam hizmet veren bir sistemi kurabilmek..
    Yaşadığınız sorunun çözümü en kolay sıkıntılardan biri olduğunu da yinelemek isterim..

Sevgiler saygılar..

Valla benim baktığım hemen hemen tüm tv lerde var dts. hadi onu geçtik, tamam ses sistemini alalalım diyorsun eee bu seferde tv nin açtığı görüntü codek lerini ses sitemi açamıyor bu tam bi komedi bence. Bir ürünü satın almak onun taraftarı olmanızı gerektirmez beyler, ürünün iyiyleri gibi kötü yönleri vardır ve bunları söylememek olmaz.

Napalım şimdi aynı filmin görüntü codek ini tv den ses codek ini ses sistemindenmi alalım? böyle bir komedi olurmu Allah aşkına.
    Kardeşim ben film izlicem, cinema tv diye bir ürün satıyorsun dts yok, ee anladık tamam ses sistemini de alalım paramız bol kerizizya biz, ama ondanda görüntü codek leri sorunlu.

Madem öyle tv ye divx player koyma, fiyatı çok az daha aşağı çek, ses sisteminede az bi fark koy hepsini çalsın, adam gibi firma bence bunu yapar, ikisinede tam çalışmayan özelliklerle piyasaya sürmek bence şark kurnazlığı. Ben forumlara bakmasan mağazadaki satıcının tavsiyesine göre bu ürünü alsam ve eve gidip mkv lerin %30 unu açamadığını görsem ne olacak, böyle birşey olurmu, tv alırsın elinde patlar, ses sistemi alırın elinde patlar. kardeş dedimya kim ne düşünür bilmem bence LG kesinlikle alınacak bir markde değil, ve bu tv den sonrada evime kesinlikle böyle bir markayı sokmam.

Ben bir tercih yaptım ve araştırarak, DTS çözmediğini bilerek ve DTS çözümünü zaten TV ile yapmayacağım için gidip bu ürünü aldım.

Bu televizyonun eksi yanları bu TV ve benzerleri için açılan aşağıdaki başlıkta fazlasıyla yazılmış durumda.

Burada hala ses sistemi almanız için bir gereksiniz göremiyorum, 125 TL'ye bir Media Player alırsın işi kökünden çözersin..
    Bu forum zaten bunları konuşmak için var ve bu eksi yönü fazlasıyla konuşuldu gerekli başlıkta..

Birçok artı yönü varken ve fiyatı verdiği performansa göre oldukça düşükken, FRP teknolojili bir televizyona, hele ki sırf bu forumda bini bulan kullanıcısı olan bir televizyona laf atmak da saçma oluyor..

arkadaşım bilmediğim tv hakkında bilgiye ihitiyacım yok zaten tv yi 4 aydır kullanıyor ve forumdada yazıyorum,
    bizde insanlara aletin eksiklerini anlatıyoruz en azından var sanarak kimse almasın diye, çünkü ürünü alacakken mağazada satıcılar zaten artılarına kata kata anlatıyorlar, eksilerini her defasında eve gelip kullanınca görüyoruz, yazık günah değilmi milyarlarca para döküp bir sürü aksaklıkla uğraşmak. seni bilmem ama ben bir ürüne para verdim diye, sırf kazıklandığım yüzüme vurulmasın yada kendimi bir nebze olsun bu duygudan kurtarmak için o malın fanatiği olamam. sen memnun olabilirsin, senin memnuniyetin kadar bende memnuniyetsizim, daha doğrusu bunun yerine başka bir ürün alsaydım sanki daha mutlu olacaktım. insanlarda bu yorumları okayarak karar verecekler. en azından sonradan benim gibi cebinden 4600 tl çıkıpta pişmanlık yaşamadan daha rahat karar verebilirler.

Kaldıki benim yorumlarımda "kimse almasın" demiyorum "ben aldım birdaha bu markadan almam" diyorum. konu gereksiz uzuyor bence artık, en azından bu sayfayı kalabalıklaştırmanın alemi yok millete faydamız olsun derken olay polemiğe döndü. bunlar marka, takım değil, satın alınır ama taraftarı olunmaz, satın aldıktan sonra bunu bilmek daha sağlıklı olur kanısındayım.,
    Saygılar

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Sevgiler saygılar..

arkadaşım bilmediğim tv hakkında bilgiye ihitiyacım yok zaten tv yi 4 aydır kullanıyor ve forumdada yazıyorum,
    bizde insanlara aletin eksiklerini anlatıyoruz en azından var sanarak kimse almasın diye, çünkü ürünü alacakken mağazada satıcılar zaten artılarına kata kata anlatıyorlar, eksilerini her defasında eve gelip kullanınca görüyoruz, yazık günah değilmi milyarlarca para döküp bir sürü aksaklıkla uğraşmak. seni bilmem ama ben bir ürüne para verdim diye, sırf kazıklandığım yüzüme vurulmasın yada kendimi bir nebze olsun bu duygudan kurtarmak için o malın fanatiği olamam. sen memnun olabilirsin, senin memnuniyetin kadar bende memnuniyetsizim, daha doğrusu bunun yerine başka bir ürün alsaydım sanki daha mutlu olacaktım. insanlarda bu yorumları okayarak karar verecekler. en azından sonradan benim gibi cebinden 4600 tl çıkıpta pişmanlık yaşamadan daha rahat karar verebilirler.

Kaldıki benim yorumlarımda "kimse almasın" demiyorum "ben aldım birdaha bu markadan almam" diyorum. konu gereksiz uzuyor bence artık, en azından bu sayfayı kalabalıklaştırmanın alemi yok millete faydamız olsun derken olay polemiğe döndü. bunlar marka, takım değil, satın alınır ama taraftarı olunmaz, satın aldıktan sonra bunu bilmek daha sağlıklı olur kanısındayım.,
    Saygılar

Benim de dediğim çok net.
    1) Burası o TV'nin başlığı değil.
    2) O TV'yi alanın illa ses sistemi almasına gerek yok, çözüm çok daha kolay.
    3) O TV'nin bu saydığın eksi yönleri, aşağıdaki o TV'ye ait başlıkta fazlaca söyleniyor konuşuluyor, insanlar buna Media Player çözümü getireceklerini bilerek alıyorlar. Ya zaten evlerinde Media Player var, ya da TV'nin üstüne bir 150 lira daha harcamayı göze alıyorlar.

Saygılar, sevgiler.

Hadi artık ses sistemini konuşalım.. Başlığı kirletmeyelim fazla..

• bu tür sistemlerde yazılım güncellemesi yapılarak yeni codec'lere uyumlu olması sağlanamıyor mu?
  • Bende ortalama 1 aydır kendime bir ses sistemi alıcam diye kendimi paralamış durumdayım ilk önce 3d destekli philips ve sony sistemlerden başladım z5500 e geçtim oradan AVR sistemlere geçtim Harman kardon ve bir HK AVR alayım dedim, onda da istediğim fiyatlara anfi ve hoparlör setini denk getiremedim, sonra tesadüf eseri gezerken dinledim LG nin HB906TA serisini (ayaklı olan) sesi cidden bence çok kaliteli, ve bunun yanında 3d den tutun wifi ye kadar bir çok özelliği içerisinde barındırması ile beni cezp etti. Benim şu ana kadar dinlediğim 5.1 komplike sistemler içerisinde en güzel çalan sistem bu seri... şimdi de kampanya denk getirirsem ayaklı olan modelden almayı planlıyorum... varsa kampanya bilindik bir yerlerde paylaşmanızı rica ediyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fatihata

Bende ortalama 1 aydır kendime bir ses sistemi alıcam diye kendimi paralamış durumdayım ilk önce 3d destekli philips ve sony sistemlerden başladım z5500 e geçtim oradan AVR sistemlere geçtim Harman kardon ve bir HK AVR alayım dedim, onda da istediğim fiyatlara anfi ve hoparlör setini denk getiremedim, sonra tesadüf eseri gezerken dinledim LG nin HB906TA serisini (ayaklı olan) sesi cidden bence çok kaliteli, ve bunun yanında 3d den tutun wifi ye kadar bir çok özelliği içerisinde barındırması ile beni cezp etti. Benim şu ana kadar dinlediğim 5.1 komplike sistemler içerisinde en güzel çalan sistem bu seri... şimdi de kampanya denk getirirsem ayaklı olan modelden almayı planlıyorum... varsa kampanya bilindik bir yerlerde paylaşmanızı rica ediyorum

Bende aynı durumdayken gözüme 906sb çarptı ve sağolsun Anıl arkadaşımızın
    faydalı yorumlarıyla ses sistemini geçtiğimiz hafta aldım.Önce ayaklı modeli almayı
    düşünürken vazgeçtim ve Media Markt dan arka hop. için 2 adet ayak aldım.
    Umarım yakında bir kampanya çıkar ve sende ses sistemine kavuşursun...

• Ayaklı olandan çok ses farkı var mı acaba ? SB nin..??
  • Daha önce bir arkadaş da bahsetmişti. Ayaklı olanın hoparlörleri 3 yollu, arkalarda da tweeter var, bir de hoparlörün malzeme kalitesi daha iyi dedi galiba. Ben %25 kampanyasında Vatan'dan alacaktım ama stokta yoktu.
  • Evet arkadaşlar dün akşam bende Hb906SB alarak bu kervana katıldım, umarım pişman olmam.. bu arada 699 tl ye Electro world den aldım, 3d Bluray oynatan her hangi bir wi-fi li player alsam ztn ancak bu fiyatlara yakın olacaktı.. bu arada ben cihazın sadece özelliklerinden dolayı tercih ettim yoksa hoparlörlerin gücü beni pek tatmin etmedi açıkçası....

Canımı sıkan bir kaç şey oldu akşam set ile ilgili...

4 tane film denedim MKV, 2 tanesini açmadı ? bu dosyaları da açması için güncelleme falan mı yapmak gerekiyor acaba ?

1 tb disk takılı iken, Şirinler filmini açmaya çalıştım dondu kaldı alet.. mecbur fişini çektim..

İlk denememde açmış olduğu filmi, sonraki denemem de açarken açmadı ve yine dondu..

Yüzüklerin efendisini izlerken, arada donuyor.. bir kerede dondu ve alet kapandı.. Good bye :) yazdı ekranda..

bunları düşünerek olanların tesadüf olduğunu düşünüyorum :) umarım bir daha olmaz... ayrıca ne olursa olsun sanırım bir media player ayrıca almak gerek, tüm bu sıkıntıların tekrarlanmaması için...

• quote:

Bende ortalama 1 aydır kendime bir ses sistemi alıcam diye kendimi paralamış durumdayım ilk önce 3d destekli philips ve sony sistemlerden başladım z5500 e geçtim oradan AVR sistemlere geçtim Harman kardon ve bir HK AVR alayım dedim, onda da istediğim fiyatlara anfi ve hoparlör setini denk getiremedim, sonra tesadüf eseri gezerken dinledim LG nin HB906TA serisini (ayaklı olan) sesi cidden bence çok kaliteli, ve bunun yanında 3d den tutun wifi ye kadar bir çok özelliği içerisinde barındırması ile beni cezp etti. Benim şu ana kadar dinlediğim 5.1 komplike sistemler içerisinde en güzel çalan sistem bu seri... şimdi de kampanya denk getirirsem ayaklı olan modelden almayı planlıyorum... varsa kampanya bilindik bir yerlerde paylaşmanızı rica ediyorum

bende uzun bir zaman LG nin HB906TA serisini (ayaklı olan) modelı bekledım, vatan bılgısayara hergun gıttım aradım malesef yok yok,
    fıyat olarak uygun sadece vatanda vardı ama stoklarla ılgılı cıddı sorun var, stoklarda olan teknosa vardı fıyat olarakda 1400 tl, suan da da hatta teknosada stok fazlasıyla var,ama bence fıyat yuksek, beklemekten sıkılıp bende hb906sb ayaksız olanı aldım, henuz 1 hafta oldu vatandan %25 ındırım ıle aldım 670 tl ye geldı neredeyse yarı yarıya ayaklı model ıle ve şuana kadar çok fazla kullanamasamda muhteşem tertemız bır ses verıyor çok memnunum, apartman daıresınde oturuyorum yuksek ses acamıorum bu bıle çok fazla gelıyor apartman daıresı için, aksam bassı kapatıyorum ( gece moduna alıyorum ) ,
    bir çok ozellık var ama henuz vaktım olmadı denemeye, dlna , wifi ozellerıklerını henuz kullanamadım bıle,
    detaylı kullanımdan sonra goruslerımı burada sızlerle paylaşacagım.

• wifi olayını ben çözemedim ? mesela şu an benim ev de internet bağlantısı henüz yok ? wifi modem de yok... ben yine de wifi li cep telefonumdan cihazda şarkı dinleyebiliyor muyum ? akşam biraz karıştırdım ama beceremedim ?
  • quote:

Evet arkadaşlar dün akşam bende Hb906SB alarak bu kervana katıldım, umarım pişman olmam.. bu arada 699 tl ye Electro world den aldım, 3d Bluray oynatan her hangi bir wi-fi li player alsam ztn ancak bu fiyatlara yakın olacaktı.. bu arada ben cihazın sadece özelliklerinden dolayı tercih ettim yoksa hoparlörlerin gücü beni pek tatmin etmedi açıkçası....

4 tane film denedim MKV, 2 tanesini açmadı ? bu dosyaları da açması için güncelleme falan mı yapmak gerekiyor acaba ?

1 tb disk takılı iken, Şirinler filmini açmaya çalıştım dondu kaldı alet.. mecbur fişini çektim..

İlk denememde açmış olduğu filmi, sonraki denemem de açarken açmadı ve yine dondu..

Yüzüklerin efendisini izlerken, arada donuyor.. bir kerede dondu ve alet kapandı.. Good bye :) yazdı ekranda..

bunları düşünerek olanların tesadüf olduğunu düşünüyorum :) umarım bir daha olmaz... ayrıca ne olursa olsun sanırım bir media player ayrıca almak gerek, tüm bu sıkıntıların tekrarlanmaması için...

senin internetin olmadığı için cihaz ilk kurulumda versiyon güncellemesi yapıyor sende int yok yapamadı mevcut cihazlarda versiyon eski bende alalı 2 ay oldu
    2 kere versiyon güncellemesi yaptı cihaz kendisiotomatik yaptı
    onun için codec ler kısıtlıdır güncellemeleri yaparsan sıkıntı azalır
    hig 5.1 leri açmaz
    blurey ıso ları yani 40-50 gb filmleri açmaz
    mkv1080p filmlerde 4 te 3 açar 1 tane açmadığı olur
    açmadığı filmide usb den hdd ile tv ne tak tv açar tv nin modelini bilmiyorum bizde lg cınema serisis 55570s var 906sb nin açmadığını tv açıp oynatıyor
    cihazın codec çözme desteği fazla değil sınırlı

internet bağlayıp güncelleme yap

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi parlamenter -- 21 Ekim 2011; 16:17:23 >

• Anladım cevapların için teşekkür ederim... benim tv Pany 42st33 3D plazma.. ama oda codec konusunda iyi değil...
  • quote:

Evet arkadaşlar dün akşam bende Hb906SB alarak bu kervana katıldım, umarım pişman olmam.. bu arada 699 tl ye Electro world den aldım, 3d Bluray oynatan her hangi bir wi-fi li player alsam ztn ancak bu fiyatlara yakın olacaktı.. bu arada ben cihazın sadece özelliklerinden dolayı tercih ettim yoksa hoparlörlerin gücü beni pek tatmin etmedi açıkçası....

ya anlatmak istediğim bu zaten, bak arkadaşım sesi hoşuna gitmememsine rağmen başka medya playerler neredeyse bu fiyata diye bu ürünü alıyorsun, ee eve geliyorsunki onu açmaz bunu açmaz, ne oldu şimdi hem tatmin etmeyen ses hemde birçok codek açmayan bir player in olmadımı şimdi. LG nin yaptığı bu işte, tv aldık yarım yamalak,ses sistemi alacağız yarım yamalak, kardeşim şunun bir tanesini adam gibi yap onu alalım.

bende önce bu sistemi alacaktım ama görüyorum bunu aldıktan sonra yine bir medya player almak zorunda kalacağım, en iyisimi bir dark medya 2 alıp onun yanına playersiz bir ses sistemi bulmak, PIONEER HTP-100 iyi gibi duruyor

• bende bu sistemi almayı düşünüyorum normal dvd li sinema sistemlerine baktım sony felan arkasını ceviriyorum cihaz baglıyacak bir hdmi felan ya yok ya 1 tane o yüzden bu sistem hoşuma gitti ancak bende sony nx700 tv var bir uyumsuzluk yasarmıyım diye tereddütlerim var bilgisi olan arkadaslar bilgi verirse sevinirim baglıyacagım aletlerde ps3 ve digiturk hd (plus degil). tşkler.
  • 1 Hafta önce aldık gayet güzel memnunuz altyazı desteklediğini bilmiyordum bi film attım flashıma altyazı çalıştırdığını görünce oldum
  • m044010 ; söylediğin konusunda tamammen haklısın, fakat ben bu sistemi sadece ve sadece ileride 3d bluray player olarak kullanmak için aldım, zaten şu an bir 3d bluray player alsanız 400 tl den aşağı değil ki, bu sistem içinde ki cihaz da wifi var...
  • arkadaşlar dün birfilm ındırdım 1080p mkv olarak usb den veya dlna dan açtıgımda yabancı dil çıkıyor, oysakı ındırıdıgım yere sordum türkçe dublajlı çift dilli filmmiş.
    mesala pc de denedım türkçe oluyor vlc player vs ile ama ses sisteminde nasıl diger sese geçebilirim fikri olan varmı ?
  • film oynarken info tuşuna basın, audio satırında sağ sol ok ile mevdut ses dilleri arasından seçim yapabilirsini.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hibo

film oynarken info tuşuna basın, audio satırında sağ sol ok ile mevdut ses dilleri arasından seçim yapabilirsini.

Sagol hocam dedıklerını yapınca çok teşekkurler sorun çözüldü
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.