Şimdi Ara

LG HB906TA-TAW 3D Blu-Ray Home Theatre (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
504
Cevap
4
Favori
41.675
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: barahirr

quote:

Orijinalden alıntı: poseidongs

quote:

quote:

quote:

@poseidongs TV ile ses sistemi arasında kullandığın HDMI kablo ses sisteminin içinden çıkan orjinal kablomu?
    Ben ilk başta PS3 ün HDMI kablosunu kullanmıştım ondada sıkıntı yapıştı, belki ondan olabilir.

yok hocam kablo bu
    http://www.teknosa.com/kategori/ses_ve_goruntu/kablolar/892/110270916/eyeq_eq14vhdmi20_altin_uclu_2m_siyah_hdmi_kablo

sistemin içinden çıkan hdmi 1.3 bildiğim kadarıyla, o kabloyu mu takiyim dersiniz ?

Neden içinden çıkan kabloyu kullanmadın ki,
    Bence denemende fayda var çünkü bende de ses de problem yaratmıştı orjinal kablosunu takınca sorun düzeldi.

ben linkteki kablonun daha kaliteli olduğunu düşünerekten onu takmıştım ama akşam bir de öyle deniyim hocam, tşkler.

Bildiğim kadarı ile sistemin içinden çıkan kablo 1.4 tür. Çünkü 1.3 kablolar 3D görüntü verisi taşıyamamaktadır. Sistemin 3D olduğunu düşünürsek içerisinde 1.3 kablo çıkmaması gerekir ki ben deniyemedim ama 3D görüntü izleyen arkadaşlar var. Akşam bi dene inş sıkıntın çözülür.

tamam hocam akşam öyle yapıcam, umarım düzelir

• dün akşam kurulum aşamasında kutu içeriğini ve kurduktan sonraki hallerin bu konu için resimlerini aldım, en geç yarın paylaşmayı düşünüyorum onları da

alacak kişilerin resim paylaşmasını talep eden arkadaşlar olmuştu, cihazı almış biri olarak isteği yerine getirmek istedim
  • quote:

Orijinalden alıntı: santhora

quote:

Orijinalden alıntı: ysavas

quote:

Merhaba arkadaşlar. Bende bu sistemi kullanıyorum fakat bir sorunum var. Görüntü kaynağı ne olursa olsun (HDD, laptop, Bluray disc...) videolarda ses hep 0,5 ile 1 saniye önden geliyor. Bunu nasıl engelleyebilirim. Konuşma bittikten sonra hala dudaklardaki hareketin devam etmesi, yürüyen insanların önce adım sesleri sonra adım atma görüntüleri gelmesi gerçekten rahatsız ediyor. Yardımcı olursanız çok sevinirim...

zannediyorum ses ayarlarında öyle bir ayar var 0 yaparsan düzelir

0 - 300ms arası olan ayardan bahsediyorsun sanırım ama orası zaten 0. Sesin gecikmesini anlarımda erken gelmesi ne alaka? Başka çözüm yok mudur acaba:(

Arladaşlar tekrar merhaba. Şimdi şöyle birşey buldum. Eğer player'ı 1080p 60hz seçersem yukarıdaki sorun düzelicek. Fakat player üzerinde sadece 50hz seçeneği var. Bunu 60hz yapmanın yolu yok mudur?

• quote:

quote:

quote:

quote:

Merhaba arkadaşlar. Bende bu sistemi kullanıyorum fakat bir sorunum var. Görüntü kaynağı ne olursa olsun (HDD, laptop, Bluray disc...) videolarda ses hep 0,5 ile 1 saniye önden geliyor. Bunu nasıl engelleyebilirim. Konuşma bittikten sonra hala dudaklardaki hareketin devam etmesi, yürüyen insanların önce adım sesleri sonra adım atma görüntüleri gelmesi gerçekten rahatsız ediyor. Yardımcı olursanız çok sevinirim...

0 - 300ms arası olan ayardan bahsediyorsun sanırım ama orası zaten 0. Sesin gecikmesini anlarımda erken gelmesi ne alaka? Başka çözüm yok mudur acaba:(

Arladaşlar tekrar merhaba. Şimdi şöyle birşey buldum. Eğer player'ı 1080p 60hz seçersem yukarıdaki sorun düzelicek. Fakat player üzerinde sadece 50hz seçeneği var. Bunu 60hz yapmanın yolu yok mudur?

O HZ olayı senin TV ile ilgili olduğunu düşünüyorum.

• merhaba arkadaşlar,

-dün akşam sistemin içerisinde çıkan hdmi kabloyu taktık ve görüntü kayma sorununu yaşamadım, yardımcı olan arkadaşlara tşk ediyorum

-sesin 2 saniye sonradan gelme durumunu da kumandadaki speaker level tuşu ile oynamama rağmen bir değişiklik olmadı, ancak bu durumu şöyle çözdüm
    önceki bağlantı şeklim şuydu;

HB906TA HDMI Out-Plazma
    Plazma-Atlanta HD Box

bunu şöyle değiştirdim;
    HB906TA HDMI Out-Plazma
    HB906 TA HDMI In 1-Atlanta HD Box

ve ses sonradan gelme durumu ortadan kalkmış oldu,

Son olarak şunu öğrenmek istiyorum, HB906TA açılırken hep ARC modunda açılıyor bunu HDMI1 In olarak değiştirme şansım var mıdır, hep HMDI1 In ile açılmasını istiyorum zira şuanda hep ARC den HMDI1 e kumandadan seçtikten sonra uydu izleyebiliyorum, hep ARC modunda açılıyor ama ben bunu istemiyorum

• quote:

merhaba arkadaşlar,

-dün akşam sistemin içerisinde çıkan hdmi kabloyu taktık ve görüntü kayma sorununu yaşamadım, yardımcı olan arkadaşlara tşk ediyorum

-sesin 2 saniye sonradan gelme durumunu da kumandadaki speaker level tuşu ile oynamama rağmen bir değişiklik olmadı, ancak bu durumu şöyle çözdüm

HB906TA HDMI Out-Plazma
    Plazma-Atlanta HD Box

bunu şöyle değiştirdim;
    HB906TA HDMI Out-Plazma

Son olarak şunu öğrenmek istiyorum, HB906TA açılırken hep ARC modunda açılıyor bunu HDMI1 In olarak değiştirme şansım var mıdır, hep HMDI1 In ile açılmasını istiyorum zira şuanda hep ARC den HMDI1 e kumandadan seçtikten sonra uydu izleyebiliyorum, hep ARC modunda açılıyor ama ben bunu istemiyorum

Eğer Atlanta HD box HDMI çıkışını TV ye verip, Atlanta nın optik ses çıkışından da 906TA optik ses girişine takarsan istediğin zaman TV den ses alır istemediğinde TV nin sesini kısıp Ses sisteminden alırsın, ben bu şekilde kullanıyorum. Görüntüyü halletmene sevindim.
    Cihazı kapatırken son olarak hangi çıkışta kapatırsan açtığında o çıkışıştan başlıyor cihaz. Dediğin gibi sabitlenme olsa iyi olur ama böyle bi istekte olmadığım için bakmadım belki ayarlarda vardır.

• quote:

quote:

merhaba arkadaşlar,

HB906TA HDMI Out-Plazma
    Plazma-Atlanta HD Box

bunu şöyle değiştirdim;
    HB906TA HDMI Out-Plazma

Eğer Atlanta HD box HDMI çıkışını TV ye verip, Atlanta nın optik ses çıkışından da 906TA optik ses girişine takarsan istediğin zaman TV den ses alır istemediğinde TV nin sesini kısıp Ses sisteminden alırsın, ben bu şekilde kullanıyorum. Görüntüyü halletmene sevindim.
    Cihazı kapatırken son olarak hangi çıkışta kapatırsan açtığında o çıkışıştan başlıyor cihaz. Dediğin gibi sabitlenme olsa iyi olur ama böyle bi istekte olmadığım için bakmadım belki ayarlarda vardır.

Bendeki durum şöyle; sinema sistemini hangi moddayken kapatırken kapatıyim hep ARC ile başlıyor, kurcaladım ama öyle bir ayar bulamadım

Atlanta yı optik bağlamam için bende optik kablo yok, bir optik kablo alıp onunla deniyim o halde

Yada

Hem Atlanta HD Box kullanıyorum hem de Digitürk HD uydu alıcısı iki uydu alıcısını da optik ses çıkışından 906TA nın optik ses girişine bağlama şansım var mı acaba, yada sadece bir tanesini mi bağlayabilirim

• quote:

quote:

quote:

merhaba arkadaşlar,

HB906TA HDMI Out-Plazma
    Plazma-Atlanta HD Box

bunu şöyle değiştirdim;
    HB906TA HDMI Out-Plazma

Bendeki durum şöyle; sinema sistemini hangi moddayken kapatırken kapatıyim hep ARC ile başlıyor, kurcaladım ama öyle bir ayar bulamadım

Atlanta yı optik bağlamam için bende optik kablo yok, bir optik kablo alıp onunla deniyim o halde

Yada

Hem Atlanta HD Box kullanıyorum hem de Digitürk HD uydu alıcısı iki uydu alıcısını da optik ses çıkışından 906TA nın optik ses girişine bağlama şansım var mı acaba, yada sadece bir tanesini mi bağlayabilirim

Mevcut da 906TA da bir tane optik çıkış var o yüzden bir tanesini bağlayabilirsin. Ama optik kablo çoklayıcılarından alıp dediğin gibi bağlayabilirsin.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

O HZ olayı senin TV ile ilgili olduğunu düşünüyorum.

Hayır Player'ın kendi menüsüsünde var. Ayrıca media player ve laptop'da takıyorum hepsinini kendi içinde hz ayarı var. Fakat hb906TA'da sadece 50hz ve 24 hz var. Çözümü bile var mıdır?

• Merhaba Arkadaşlar.
    benim de belki katkım olacağını düşünerek, tecrübelerimi paylaşmak isterim.
    Yaklaşık 3 aydır bende hb906ta' yı kullanıyorum.Çok Memnunum.evdeki internet modemim vasıtasıyla bilgisayarımla dosya paylaşımını aktif ettim. Nero Home programıyla sorun yaşamıştım.Normal dosya paylaşım sistemiyle sorunsuz izliyorum.Cihaz kendi yazılımını otomatik olarak internetten güncelliyor. Ayrıca Premium menüsü aracılığı ile YouTube gibi sitelerden video izleyebiliyoruz. Rca tos jak ile goldmaster uydu alıcısına, kutu içinden çıkan HDMI kablosu ile Lg Televizyona bağladım. Mkv,Avi.. sorunsuz izliyorum.Yalnız tek eksi olarak Altyazıları büyüklüğünü ayarlayamıyorum.Sanırım onuda Filmlerin içine altyazıları büyük puntoda çakmak çözüm olacak.
    ha birde Menülerde divx sitesine üye olun gibi bir kayıt numarası var.bunu anlayamadım. Bu üyeliği yapabilen oldumu, bize ne avantajı olur bileniniz var mı ?

• Son gelen guncelleme ile menuler birhayli hizlandi' kurmayanlar varsa hemen kursunlar baya farkediyo.
  • arkadaşlar buradan güncel fırsatlarıda paylaşalımmm yardımcı olmuş oluruz bende almayı düşünüyorum.
  • Arkadaşım dün aldı bu modeli. Çocuğunun evdeki vcd lerini oynatamıyormuş. LG'nin sitesinde VCD desteği olmadığı yazılı. Alacaklar önemsiz de olsa bu durumu göz önünde bulundursunlar.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: parlamenter

quote:

quote:

quote:

Evet Arkadaşlar,
    Çok uzunca araştırmalar sonrasında bende aranıza katılmış bulunmaktayım, Logitech Z5500/Logitech Z906/LG HB906TA arasında inanılmaz derecede çok git geller yaşadım,
    Son olarak LG HB906TA yı bugün almış ve kafamdan artık bu konunun kalkmış olmasından mutluyum, henüz kurmadım arabanın bagajında bekliyor akşam kuracağım kısmetse inşallah.

Almayı düşünen arkadaşlara piyasada şuan en ucuz satan bir yer söyleyeceğim,
    http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-ev-elektronigi-ev-sinemasi-lg-3d-ses-sistemi-990-tl-enucuzu-hb-906ta-61053022/detay/

Dükkanı kasımpaşada, 990 TL peşin fiyatı, 1050 TL world 10 taksit 4 ay ertelemli/1070 TL bonus 10 taksit ertelemesiz
    Yanımda world kartım olmadığından bonus ile 1070 TL/10 taksit alıp ertelemeden faydalanamadım, almak isteyenler duyurulur.

Elinde son 1 tane açılmamış vardı, arayıp görüşebilirseniz stoğa alması konusunda yardımcı olabilir sanıyorum.

Akşam kurarken fotoğraf çekmeye çalışıcam bir aksilik olmazsa, sonrada paylaşabilirim umarım.

güle güle kullan arkadaşım sonunda aldın

tşk ederim hocam,
    almaya karar vermeden önce seninde aydınlatıcı yorumlarından istifade ettim sayende, tşkler.

cihazı dün akşam kurdum, zevkliydi kurması ama bi hayli yorucu oldu bu kadar yoracağını tahmin etmezdim, dün akşam geç saatte fazla test etme şansım olmadı ama ilk kullanım itibariyle oldukça memnun kaldığımı söyleyebilirim

ses sistemini tvnin arc çıkışından bağladım, bu sayede kolayca atlanta hd boxdan tv izlerken kanallardaki sesi alabildim

yalnız şöyle bir şey var; kanal geçişlerinden sonra sesi hemen vermiyo kanal değiştirdikten sonra görüntü geliyor yakaşık 2 saniye sonra sistemden kanalın sesi gelmeye başlıyor, kurcaladım bir değişiklik yapamadım, sizce ne yapmam gerekir hemen sesin gelmesi için

kumandada speker level tuşa bas höperler gecikme ayarları çıkıyor burdan ayarlama yapabilirsin

akşam eve gidince deniyim hocam, çok sağol teşekkürlerimi gönderiyorum

birde şöyle bir şey var, tv kumandasından hdmiler arasında tv den ses sitemine geçerken bazen resimdeki gibi görüntüde kayma oluyor ses sistemini kapatıp açınca görüntü düzeliyor, bunun sebebi nedir acaba hocam
    yaşayan oldumu daha önce, tşkler.

LG HB906TA-TAW 3D Blu-Ray Home Theatre

Benim başıma hiç gelmedi, tüm geçişlerde mi yapıyo yoksa ARC çıkışına gelimncemi yapıyo dikkat ettinmi? Tüm çıkışlarda ara sıra yapıyosa kabloda yada giriş de temas sıkıntısı olabilir.

Hayırlı olsun bu arada güle güle kullanırsın inş.

hocam tam olarak durum şöyle;

tüm çıkışlarda yapmıyo ARC de iken yapıyor bunu, diğer fonksiyonlarda rastlamadım

atlanta hd box HDMI 1 de
    ses sitesmi HDMI 2 de (arc)

tv izlemeden sinema sistemine geçtiğimde 10 geçisin 6 sında yapıyo diyebilirim, çoğunlukla yapıyo nadiren yapmıyo, ne zaman yapacağı belirsiz gibi
    bakalım parlamenter ne yorum yapar acaba

birde evde 3-4 tane hdmi kablo var bunlarınn 1.3 yada 1.4 olduklarını anlama şansım varmı acaba hocam, nasıl öğrenebilirim

Bende de yapıyor bunu.Bu arada cihazdan çıkan kablo hdmi 1.3 hdmi onda da yaptı aynı şeyi.Ben hepsini denedim şu anda 1.4 kullanıyorum.yine dönüşlerde ARC sayfası çıkıyor.

• 2 ocakta bimeks in %25 + %18 stok boşaltma indiriminden aldım. samsundan getittirdim.
    wireless olan modeli. başlarda sorun yaşadım saolsun parlementer in yarımıyla çözdük dertleri.
    şu an aşırı memnunum sorusu olan varsa cevaplamaya çalışırım. atıyoruz acemiliği artık

bu arada hb906taw ı 1000 liraya aldım.
    uygun sanırsam fiyatıda...
  • Bu cihazda wifi direct özelliği nasıl kullanılıyor ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: a.ozan

Bu cihazda wifi direct özelliği nasıl kullanılıyor ?

wifi directte gurup kuracan ve wifili cep teline cihazın verdiği sifreyı cep teline gireceksin

bu şekilde dene cihaz cep telinde gözüküyorsa ok
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: a.ozan

Bu cihazda wifi direct özelliği nasıl kullanılıyor ?

wifi directte gurup kuracan ve wifili cep teline cihazın verdiği sifreyı cep teline gireceksin

bu şekilde dene cihaz cep telinde gözüküyorsa ok

sağol kardeş
  • arkadaşlar yeni fırsatlar var mı bende almayı düşünüyorum ama 1000 tlden aşağıda yok :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: livedie10

2 ocakta bimeks in %25 + %18 stok boşaltma indiriminden aldım. samsundan getittirdim.
    wireless olan modeli. başlarda sorun yaşadım saolsun parlementer in yarımıyla çözdük dertleri.
    şu an aşırı memnunum sorusu olan varsa cevaplamaya çalışırım. atıyoruz acemiliği artık

bu arada hb906taw ı 1000 liraya aldım.
    uygun sanırsam fiyatıda...

Hocam hayırlı olsun, güle güle kullan

Wireless özelliği olan sistemlerde, wireless olan uydularda parazit vs oluyor diye duymuştum. Sizde durum nedir acaba?

• 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.