Şimdi Ara

LG HT-903TA kullanıcıları... (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
408
Cevap
4
Favori
48.489
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • seelucky ben 3 aydır lg kullanıyorum bende philps 106 lcd var. bahsettiğin tuşlarla ilgili hiç sorun yaşamadım.
    ama bir çözüm görürsem sana cevaplarım.

tv-ht spk tuşu ses siteminin tamamen açmadan dışarından optikle bağladığın herhangi bir cihazı
    ses sistemin de kullanmanı sağlar. mesela ben reciverı optikten bağlıyorum. bahsettiğin tuşla
    ses sistemini açarak kullanıyorum
  • quote:

Orjinalden alıntı: foe

seelucky ben 3 aydır lg kullanıyorum bende philps 106 lcd var. bahsettiğin tuşlarla ilgili hiç sorun yaşamadım.
    ama bir çözüm görürsem sana cevaplarım.

tv-ht spk tuşu ses siteminin tamamen açmadan dışarından optikle bağladığın herhangi bir cihazı
    ses sistemin de kullanmanı sağlar. mesela ben reciverı optikten bağlıyorum. bahsettiğin tuşla
    ses sistemini açarak kullanıyorum

Ben de ilk zamanlar gayet rahat kullanıyordum... Sanırım bişey yaptım, şimdi kullanamıyorum...
    Belki de TV'de bir ayarı karıştırdım? Hİç bilmiyorum... Biraz daha karıştırayım bakayım... (:

TV-HT SPK tuşu direk AUX OPT moduna alıyor... Ben Mac mini'mi optikten bağlamıştım demekki onun sesini direk bu tuşa basarak LG'den alabileceğim... Anladım... Teşekkürler...

• son derece memnunum foe türkçe altyazı problemi vardı.Onuda hallettiler.Devamlı gelişiyor.Cihaz yeni çıkan firmwirerlarla .LCD`ye laptop bağlama gibi şeyler tarih oldu bende:)Tavsiye ederim.Kesin memnun kalacaksın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tlhlngan -- 10 Temmuz 2009; 15:21:22 >
  • tlhlngan kardeş soğal. cevabın beni tatmin etti.
    kısa zaman içinde bir tane wd hd oynatıcı alıyımda rahat rahat dts'li mkv izlemenin keyfine varayım.
  • Arkadaslar selamlar;

Ben de LG HT-903TA almak uzereyim. Hatta bu aksam Media Markt'a gittim ama ellerinde kalmadikarini soylediler, pazartesi ya da sali geliyormus.

Oncelikle DVD ve DiVX izlemiyorum. HD-DVD veya BluRay ripleri olan .mkv uzantili filmleri izliyorum. Yani sadece bu seti sadece Dolby Dgital ve dts sesleri almak icin kullanmak istiyorum. Su anda LCD TV (Samsung 40R81B) ve HTPC kullaniyorum. Ses sistemi olarak da Creative THX 550 var. Goruntuyu HDMI kablo ile TV ye aktariyorum. Sesleri de ses karti (Creative Sound Blaster Live' Digital 5.1) vasitasiyla Creative THX550'den aliyorum fakat uydularin yapisindan dolayi salonda pek hos gorunmuyorlar. Bu sebeple de LG HT-903TA almaya karar verdim. Fakat ses kartinin digital cikisi 3,5 mm mono disi jack seklinde. HT-903TA'da da optik giris var. Acaba ben bu ses kartinin cikisindan sesi nasil bir kablo ya da kablolar cozumuyle HT-903TA'ya aktarabilirim.

Simdiden tesekkurler...

• LG HT-903TA modelinin LG HT503TH modelinden watt ve görüntü dışında bariz farkı var mı acaba?
  • bu sorunun cevabını bilen arkadaş varsa ben de merak içindeyim...

quote:

Orijinalden alıntı: ozgurto

Arkadaşlar sorunum şudur, bugün gidip 903ta'yı alacağım. 47lh4000 lcd'im ve hd-smart'ım var. Ben mkv dosyalarını lcd den oynatıyorum. Şimdi sorum şu :) reciever dan optic bağlatıyı 903 e bağlarsam, tv den oynattığım filmlerde 5+1 ses alamayacağım ama tv yayınlarım 5+1 olacak. Bazı arkadaşların yazılarını okuduğumda hdmi bağlatı ile 2+1 ses aldıklarını okudum. Tv yayınlarını 5+1 alırken, lcd üzerinden oynatacağım mkv dosyalarını 5+1 nasıl elde ederim?Hangi bağlatıyı yapmam gerekir,desteğinizi ve fikirlerinizi bekliyorum.Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
  • arkadaşlar bu sistem çıkalı baya olmuş. benim gibi yeni sistem almayı düşünenler için halen güncel bir sistem midir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi agleniance -- 1 Ağustos 2009; 1:56:21 >
  • Sinek miğde bulandırır...
    1-Kumandadan Eject tusunu bulamadım..
    2-Gerek usb'den avi gerek cd den mpg veya avi videolarda bugun elime geçen lg ses sistemini sesle ilgili bi sıkıntım yok ama görüntü ile ilgili sıkıntılarım var babamın türkü videoları vardı 352*288 çözünürlükte görüntüden baya bi yiyor bu arada LCD tvim sony 40W4000 HD kablo ile bağladım ama 576 ile görüyor bu türkü videolarında sağda ve solda böyle sanki büyüteç var gibi orta normal bi görüntü sağda ve solda şişman bir görüntü var bu neden olabilir bilginiz varmı ?
  • Sinek Miğde Bulandırır...
    1-Kumandadan Eject Tusunu bulamadım
    2-Elimdeki avi veya mpeg videoları oynatırken gerek usb gerek DVD-cd kısmından ekranın sağ ve solunda sanki büyütec varmış gibi pis ve uyuz bi görüntü olusuyor konu hakkında bilgisi olan varsa mutlaka ulassın birde

bugun elime geçen lg ses sistemini sesle ilgili bi sıkıntım yok ama görüntü ile ilgili sıkıntılarım var babamın türkü videoları vardı 352*288 çözünürlükte görüntüden baya bi yiyor bu arada LCD tvim sony 40W4000 HD kablo ile bağladım ama 576 ile görüyor bu türkü videolarında sağda ve solda böyle sanki büyüteç var gibi orta normal bi görüntü sağda ve solda şişman bir görüntü var bu neden olabilir bilginiz varmı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: oqano

Sinek Miğde Bulandırır...
    1-Kumandadan Eject Tusunu bulamadım
    2-Elimdeki avi veya mpeg videoları oynatırken gerek usb gerek DVD-cd kısmından ekranın sağ ve solunda sanki büyütec varmış gibi pis ve uyuz bi görüntü olusuyor konu hakkında bilgisi olan varsa mutlaka ulassın birde

bugun elime geçen lg ses sistemini sesle ilgili bi sıkıntım yok ama görüntü ile ilgili sıkıntılarım var babamın türkü videoları vardı 352*288 çözünürlükte görüntüden baya bi yiyor bu arada LCD tvim sony 40W4000 HD kablo ile bağladım ama 576 ile görüyor bu türkü videolarında sağda ve solda böyle sanki büyüteç var gibi orta normal bi görüntü sağda ve solda şişman bir görüntü var bu neden olabilir bilginiz varmı ?

Hayırlı olsun ilk olarak.

Sanırım görüntü modunu 4:3 yaparsan sorunun çözülür.

Bu arada televizyonlarında kendi görüntü modları var, bence onu da 4:3 yap. Bazı televizyonlar 4:3'den 16:9'a geçerken orta kısmı aynen tutup kenar kısımları sündürüyorlar. Bu geçişi nasıl yaptıklarının ayrı ayarı oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atosba -- 31 Temmuz 2009; 11:01:06 >

• Lcd Tv'yi "geniş" seçtim ve ses sisteminde 1080p olarak ayarladım izledim ve bir sıkıntı yoktu yardımcı olan arkadaşlara teşekkürler ama LOSTAdlı TV dizisi .avi uzantılı divx filmde arada bir kopmalar gerçekleşiyor bariz belli oluyor ama şu kadar süre ile diyemeyeeceğim ne zaman kesileceği belli olmuyo siyaha düşüyo ekran ses devam ediyo sonra geri geliyor görüntü acaba TV ile uyumsuzluk olabilirmi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oqano -- 31 Temmuz 2009; 19:00:21 >
  • Arkadaşlar elimde iki tane yüksek kaliteli video vardı cd ye veri diski olarak kayıt ettim ama acmadı biri mpg diğeri .avi ama acmıyor desteklenmeyen dosya biçimi diyor bunlar müzik klipleri
    1-jenifer lopez - do it well
    Resim = genişlik 1200 piksel
    Yükseklik 656 piksel
    Ses
    süre 03.17
    bit değeri 448 kbps
    Video
    Resim karesi hızı 25 kare/saniye
    veri hızı 4839 kbps

2-Rihanna - take a bow diye bir klip onda yazmıyor bilgiler sadece HDTV 720 p diye gösteriyo bunları LG 903ta nın calıstırmaması normal mi ? sizce...
  • quote:

Orijinalden alıntı: oqano

Arkadaşlar elimde iki tane yüksek kaliteli video vardı cd ye veri diski olarak kayıt ettim ama acmadı biri mpg diğeri .avi ama acmıyor desteklenmeyen dosya biçimi diyor bunlar müzik klipleri
    1-jenifer lopez - do it well
    Resim = genişlik 1200 piksel
    Yükseklik 656 piksel
    Ses
    süre 03.17
    bit değeri 448 kbps
    Video
    Resim karesi hızı 25 kare/saniye
    veri hızı 4839 kbps

2-Rihanna - take a bow diye bir klip onda yazmıyor bilgiler sadece HDTV 720 p diye gösteriyo bunları LG 903ta nın calıstırmaması normal mi ? sizce...

Sistemin kullanma kılavuzunda maksimum desteklenen çözünürlük 800 x 600 olarak belirtilmiş, bu videoları oynatmaması normal diye düşünüyorum.
  • slm arkadaslar benim ht903 e bi seyler oluyor hdmı kabloyla görüntü alıyordum şimdi ise sadece ses geliyo görüntü yok sorun sizce kablodanmı yoksa cihazdanmıdır.
  • bu aletın fıyatı ne kadardır arkadaslar?

ben philips 3377 ile bunun arasında kaldım, phılıpsde 2 optık giriş var biri dijital dieri coax,

onerılerı beklıyorum phılıps 3377 fiyatı 600 civarında
  • quote:

Orijinalden alıntı: kagan06

bu aletın fıyatı ne kadardır arkadaslar?

ben philips 3377 ile bunun arasında kaldım, phılıpsde 2 optık giriş var biri dijital dieri coax,

onerılerı beklıyorum phılıps 3377 fiyatı 600 civarında

ee 903 fiyat nedır su an barı ondan bahsedın:D
  • Arkadaşlar bende şöyle bir problem oluştu. Dvd ye kaydettiğim filmleri - görüntüleri okumakta zorluk çekiyor. Sanki çizik gibi görüntünün çoğu yerinde donuyor. Yada dışarıdan aldığım orjinal olmayan ama bire bir kopyalanan dvd filmleri okumakta zorlanıyor. Bazılarını hiç okumuyor bazılarında çizikmiş gibi yapıyor.

Başına böyle bir olay gelen varmı ?

Yada dvd okuyucum uçmak üzeremi ?

Birde deneme amaçlı o dvd leri hdd kopyaladım ama orada divx i gören cihaz dvd formatındaki filmleri (vob uzantılı dosyaları) görmüyor.

Acaba ne yapabilirim ?
  • Arkadaşlar bende bu sistemin olası alıcılarındanım..

Dikkatimi çeken birşey var.Cihaz bilgilerinde Surround Ses özelliği olduğu özellikle yazılmamış..Bunun nedeni ne olabilir?Acaba Lg deki Matrix mod Surround sesin karşılığımı da böyle bir özellik belirtilmemiş?
  • Selamlar,
    Sinema sistemi almaya karar verip de bunun LG olmasına ,903 TA olmasına,nerden alacağıma ve hangi cihazlara hangi bağlantılarla yapacağıma kadar öğrenmemde hep bu forum yardımcı oldu. Sonuç olarak Bilgisayarın ekran kartının HDMI çıkışını 903TA'ya,903'ü de HDMI ile LCD ye bağladım.Görüntü almak değil ama ses almak çok sancılı oldu,hala da nasıl yapabildiğimi kesin olarak bilmiyorum,herşeyi tekrar tekrar deneyerek ses almayı başarabildim.Bu konuda benzer sıkıntı yaşayan arkadaşlarla bilgi alışverişi yapmak isterim.
    Bir de arkadaşlar mesaj kirliliği olamamsı bakımından birşey sormadan önce sayfaları incelemenizi tavsiye ederim neredeyse herşeyin cevabı bu forumda var...İyi günler.
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.