Şimdi Ara

LG HT-903TA kullanıcıları... (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
408
Cevap
4
Favori
48.480
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ben tv deki ve Radyodaki sesleri arka hop. den alamıodum.( sanal surround). VSM ye 4-5 kez basınca halloldu .. matrix de dinliyorum... Hayırlı Olsun..
  • quote:

Orjinalden alıntı: tlhlngan

merhaba x-rayted;
    Arka hoparlörleri arka tarafa atmamışın galiba henüz hepsi bir yerde duruyor Subı resimdeki yere koymayı düşünüyorsan,bence koyma çünkü yer çok dar bass`lar boğulur.Sende ki Samsung kaç serisi?Benimde evlenme tarihi yaklaşıyo 5 serisi ile 4 serisi arasında kaldım.Hangisini tercih ederdin?Birde :) Upscaling yaptın mı nasıl iyi mi?

Eee ne yapayım subı dik koysam olmaz mı? Arka hoparlörleri şimdilik ayırmaıycaz..

Benim samsung plazma: imzada yazıyor aslında 42'' Q91... 3300lere satılıyordu sonra fiyatı 2300lerdeyken bu forumdan bir arkadaşın (sadays ın) yardımı ile 1900e almıştık. Şu anda daha iyi model 4 serisi plazma sanırım 451 olması lazım 1799a satılıyor :( LCDler hakkında pek bilgim yok...

Edit: Q91 ful HD değil HD ready ..Bilmiyorum 903 tv yi tanıyor mu. Upscaling ekranında 1080p aktif değildi. 720p ayarlamak zorunda kaldım..Bu halde bile görüntü mükemmel. Bizim oğlanların dibi düştü hergün arabalar filmini seyrediyorlar..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi x-rayted -- 13 Ocak 2009; 9:55:02 >

• Arkadaşlar,

Bende lg ses sistemine 1tb maxtor harici disk bağlı 500 gb lık kısmı fat 32 yaptım ve film,müzik gibi dosyaları attım ama , yaklaşık 300 tane dosyaya kadarını görüyor ,diğerlerini görmüyor ,daha fazla dosya görebilmem için ne yapmalıyım bilen ,deneyen varmı.
  • Ya arkadaşlar bişey sorcam MKV uzantılı dosyaları çalıştırmıyormu makine HD film indiriryorum ama bi türlü görmüyor flash diskten
  • Arkadaşlar size birşey sormak istiyorum geçen gün aklıma geldi.HDMI çıkışlı bir laptop alsam,bunu lg`nin HDMI girişine taksam hem görüntüyü hemde sesi televizyona aktarabilirmiyim?Aslında benim istediğim ilerde şu şimdi bizim aletler 903 yani en fazla 800x600 divx oynatıyo.Ee elimizde onca full hd filimler hebamı olcak:)diyorum bir laptop alsam hdmi çıkışlı direk tv ye çaksam görüntüyü bu sefer dolby sesi nasıl alırım onun düşüncesi var
  • tlhlngan tam benim bu sistemi almadan önce çoookca araştırdığım noktaya değinmişsin =)
    imzada belirttiğim vaiomun hdmi çıkışı olmasına rağmen, optik çıkışı olmadığı için ses ve görüntüyü hdmi çıkışından iletmem gerekiyordu. ankamall teknosadaki satış görevlilerinin yardımı ile vaioyu ht903ün hdmi girişine bağlayıp, lcdyi de ht903ün hdmi çıkışına bağlamam üzerine; ev sinema sisteminden hdmi in modunu seçtiğimde bluray oynatıcısı olan vaiomdan mükemmel bir şekilde görüntüyü lcdye aktardım ve sesi de ht903'den almış oldum...

ht903ü tercih etmemdeki en büyük etmenlerden biri olan hdmi girişinin olmasıydı zaten... lakin şu ana kadar denemelerimde sanal 5.1 ses alabildim, clubvaio forumunda bu problemimi belirtmem üzerine; 5.1 dolby digital ses alabileceğimi, servisle görüşüp laptoptan gerekli ayarları yapmam için bana yardımcı olacaklarını söylediler.

lakin alacağınız laptopun hem hdmi hem optik çıkışı olursa hdmi ile lcdye görüntüyü akratıp, optik çıkış ile de ht903e sesi aktarabilirsiniz...

• quote:

Orjinalden alıntı: heronur

tlhlngan tam benim bu sistemi almadan önce çoookca araştırdığım noktaya değinmişsin =)
    imzada belirttiğim vaiomun hdmi çıkışı olmasına rağmen, optik çıkışı olmadığı için ses ve görüntüyü hdmi çıkışından iletmem gerekiyordu. ankamall teknosadaki satış görevlilerinin yardımı ile vaioyu ht903ün hdmi girişine bağlayıp, lcdyi de ht903ün hdmi çıkışına bağlamam üzerine; ev sinema sisteminden hdmi in modunu seçtiğimde bluray oynatıcısı olan vaiomdan mükemmel bir şekilde görüntüyü lcdye aktardım ve sesi de ht903'den almış oldum...

ht903ü tercih etmemdeki en büyük etmenlerden biri olan hdmi girişinin olmasıydı zaten... lakin şu ana kadar denemelerimde sanal 5.1 ses alabildim, clubvaio forumunda bu problemimi belirtmem üzerine; 5.1 dolby digital ses alabileceğimi, servisle görüşüp laptoptan gerekli ayarları yapmam için bana yardımcı olacaklarını söylediler.

lakin alacağınız laptopun hem hdmi hem optik çıkışı olursa hdmi ile lcdye görüntüyü akratıp, optik çıkış ile de ht903e sesi aktarabilirsiniz...

Dostum çok saol tam aradığım şey buydu.Bende şu anda toshiba`nın eski bir modeli var ondan tüplü tv`ye aktarma yapabiliyorum sesi ve görüntüyü, ama tabi insan elinde 5+1 ses sistemi varken niye stereo ses almak istesinki:)Düzgün bir laptop araştırmak lazım o zaman..

• Merhaba beyler ürünü daha bugün aldım bende samsung 42 inç plazma tv vardı.Lg den gelen arkadaşlar amfinin arkasına diğer ucu scart olan sarı,kırmızı,beyaz kabloları tv ye ise scartı bağladılar.Fakat daha sonra farkettim ki bende bulunan d-smart uydu alıcısından gelen ses gene tv nin hoparlörleri üzerinden geliyor ne kadar uğraştıysam da bi çözüm bulamadım.Acaba kolonlar üzerinden d-smart tan da ses alabilmek için ne yapmam gerekli?Ekstaradan kablo almak lazımsa neler?yardımcı olursanız çok sevinirim.
    Saygılar.
  • rica ederim tlhlngan, aklına bişey takılırsa yine yardımcı olabilirim...

deniz6 d-smartın arkasında ne tip ses çıkışları olduğunu bilmiyorum, bu konuda bana bilgi verirsen daha ayrıntılı yardımcı olabilirim lakin ben digitürkün vestel DCR OPTV 3900 digikutusunu kullanıyorum
    http://www.digiturk.com.tr/uyeOzel/dcroptkutu.aspx

Ses R-L çıkışları (Stereo sistem için) olarak belirtilen ses çıkış noktalarını ht903e bağlayıp, aux modunu seçtiğimde digiturkün sesini kolaylıkla alabiliyorum...
    lakin d-smartın optik ses çıkışı varsa eğer, hem daha kaliteli, hem de bir gün 5.1 ses veren kanallarımız olursa 5.1 ses alabileceğin bağlantı kullanmış olursun...

• heroonur kardeş bugün lg den gelip 3 sarı rca kabloyu amfiye,diğer 2 sarı kabloyu ise d-smarta takarak sorunu çözdüler.Aux moduna getirdiğimizde artık ses d smart dan da olsa hoparlörlerden geliyordu.Teşekkürler yardımlarınız için bu arada alet çok güçlü sese sahip
  • quote:

Orjinalden alıntı: tlhlngan

Arkadaşlar size birşey sormak istiyorum geçen gün aklıma geldi.HDMI çıkışlı bir laptop alsam,bunu lg`nin HDMI girişine taksam hem görüntüyü hemde sesi televizyona aktarabilirmiyim?Aslında benim istediğim ilerde şu şimdi bizim aletler 903 yani en fazla 800x600 divx oynatıyo.Ee elimizde onca full hd filimler hebamı olcak:)diyorum bir laptop alsam hdmi çıkışlı direk tv ye çaksam görüntüyü bu sefer dolby sesi nasıl alırım onun düşüncesi var

Ben vga kablosu ile görüntü aktarımında bulunmuştum, hd olsun divx olsun, görüntü gerçekten güzeldi, televizyon lg. Yani çok endişe edilecek bir durum yok. Bildiğin vga bile gayet iyi performans gösteriyor, tabi hdmi olduğu zaman daha da tatlı olur, hem ses hem veri, gerçi denemedim ama.

• arkadaşlar bende bu modeli almayı düşünüyorum.ama net cevap aradığım bir soru var. ileride ps3 veya blu ray dvd aldığım zaman optik çıkışla bu cihaza bağlayarak 5+1 sesi bu cihazdan alabilecekmiyim.cevaplarınız için şimdiden teşekkür
  • merhaba hasar_vakti
    cihazın optik girişini test etmedim ama optik girişin anlamı 5.1 ve daha üst düzey sesleri aktarabilmesi, lakin daha önce de bahsettiğim gibi cihazın hdmi girişi sayesinde 5.1 ses alabildim ben ki zaten senin bahsettiğin cihazları da hdmi girişe bağlayarak sorununu çözebilirsin...
    muhtemelen optik giriş ile de 5.1 ses alabilirsin ama yine de test etmek lazım...
  • Ya aslında bu kablolar benim tam sorunumu çözmedi.Gidip hdmı kablo aldım amfi ile tv nin arkasına bağladım ses gene tv den geliyodu görmedi yani bu lg servisinin taktığı kablolarda mesela televizyonu kapatıyorum ama hala ses gelmeye devam ediyor.Ben optik kablo alsam hem amfi de hem de dsmartın arkasında s/pdıf girişleri var acaba bu kablo benim işimi görür mü?Yardımcı olan herkese şimdiden teşekküler.
  • deniz6 anladığım kadarıyla servisin yapmış olduğu çözüm sizin şu anki kullanımınız için yeterli, lakin size yardımcı olabilmek için neden farklı bir bağlantı yapmak istediğinizi öğrenebilir miyim?

aldığınız hdmi kablo ile televizyonunuza sadece GİRİŞ yapabilirsiniz, televizyonunuza gelen sesi, ÇIKIŞ olan herhangi bir noktadan anfiye aktarabilirsiniz. Şu anda satılmakta olan TVlerin büyük bir çoğunluğunda hdmi out olmadığından hdmi kablo ile d-smart ses aktarımını gerçekleştirmeniz mümkün olmamaktadır...

anfi ve d-smart arasında kablo alış-verişi gerçekleştirdiğinizden dolayı, tvnin kapalı veya açık olması sesi alıp almamanızda bir rol oynamamaktadır. tvnizi kapattığınızda anfiden ses gelmesini istemiyorsanız, öncelikle tvnizden önce anfiyi kapalı duruma getirmeniz ya da aux modundan çıkarmanız veya d-smartı kapatmanız gerekmektedir. eğer anfiyi açtığınızda tv hoparlorlerinin otomatik olarak sesi kesmesini bekliyorsanız, şu andaki sistemleriniz bu beklentinizi karşılamayacaktır, bu işlevi manuel olarak yapmanız gerekmektedir.

optik kablo şu an için mevcut olduğunuz kablolardan çoook da iyi bir ses düzeyi sağlamayacaktır ama eğer almak istiyorsanız toslink diye tabir edilen ve bir tarafını s/pdif çıkışına diğer tarafını optik girişe takabileceğiniz kablodan edinmeniz gerekmektedir. bu kabloyu edindiğinizde anfiden sesi alabilmek için aux opt moduna almanız gerekecektir...
    iyi günler...

• Evet optik kabloyu aldım bir uç amfiye diğerini ise d-smarta taktım ve modu aux opt ye getirince hoparlörden ses geldi malesef öyleymiş tv yle birlikte d-smartı yada amfiyi de kapatmamız gerekecek.Hdmı kabloyuda amfinin arkasında hdmı out yazan yere takınca halloldu o giriş ortalarda olduğundan görmemişim herneyse heroonur teşekkürler kardeş.Bide yav ses sanki arka hoparlörlerden daha az çıkıyor bunun bir ayarı var mı eq dışında.
  • heronur,dostum bu notebook`u almayı düşünüyorum üzerinde 7+1 ses kartı ve hdmi çıkışı var fiyatıda fena değil kafama takılan 7+1 ses kartından bizimkine nasıl ses aktarırım acaba?
    http://www.donanimhaber.com/MSI_dan_film_tutkunlarina_ozel_dizustu_bilgisayar%20_EX620-11167.htm

ayrıca burda da test i var.
    http://www.pclabs.com.tr/2008/11/28/msi-ex620-incelemesi/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tlhlngan -- 25 Ocak 2009; 14:26:24 >

• deniz6 matrix modunda dinlediğini sanıyorum ve bildiğim kadarıyla arka hoparlorlerden daha fazla ses almanın bir çaresi yok, fakat bi arkadaş ön ile arka hoparlorlerin yerini değiştirdiğinden ve bu sayede daha iyi ses aldığından bahsetmişti, ben daha çok dvd izlediğim için sesin akış yönü olarak pek mantıklı bulmamıştım söylenileni lakin daha çok matrix modunda kullanacam diyorsan ses sistemini o şekilde bir çözüm yaratabilirsin kendine... sistemden sesi aldığında TVnin sesini kapatmanı öneririm, bazı yayınlarda ses arkadan geliyor gibi hissedebilirsin çünkü, ayrıca önden gelen sesi de bir nebze kısmış olursun böylece...
  • tlhlngan
    bence alacağın laptopun hdmi çıkışını kullanarak, ht903ün hdmi girişine bağlaman koşuluyla 5.1 ses alman daha kullanışlı olacaktır.
    bizim sistemin 7.1 özelliği olmadığından, sadece 5.1 sesler alabileceğinden dolayı eğer laptopun s/pdif özelliği varsa (ben göremedim ama olabilir) deniz6ya bahsettiğim toslink optik kablo ile ses sisteminden ses alman sözkonusu olabilir.
    lakin benim sana tavsiyem eğer bu laptopu alacaksan hdmi ile hem ses hem de görüntüyü tek bir seferde ht903e aktarman olacaktır... fakat sakata gelmemek için laptopu satın almadan önce ses özelliklerinde "digtal output device (HDMI)" yazıp yazmadığını kontrol etmen olacaktır, cihazın özelliklerine baktığımda yüksek bir ihtimalle bu özelliği barındırdığını söyleyebilirim ama yine de kontrol etmekte fayda var
    şimdiden hayırlı olsun...

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.