Şimdi Ara

LG HT-903TA kullanıcıları... (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
408
Cevap
4
Favori
48.483
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Cevabın için teşekkür ederim heronur.Doğru diyosun almadan önce iyice bakmak lazım.İnternetten kullanma kitapçığını indirdim.s/pdif dediğin jack var bildiğin kulaklık jackı :)Bizim aletin ön tarafında bir yer var.Harici ses girişi diye oraya taksam senin dediğin kabloyla 5+1 oluyor mi ki?
  • Ya millet AC3 hariç 5+1 ses almanın bi yolu yokmu ne indirdiğim diziler nede arşivimdeki filmleri 5+1 izleyemiyorum bide HD filmleri nasıl izliyorsunuz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JAYHUN -- 27 Ocak 2009; 0:25:58 >
  • rica ederim tlhlngan..
    s/pdif denilen çıkış zaten bildiğimiz kulaklık jackı gibi duruyor =)
    bahsettiğim toslink kablonun uygun aparatlı olanını oraya, optik tarafını da anfiye takarak 5.1 ses alman mümkün... s/pdifin özelliği kulaklık çıkışından optik çıkış sağlamasıdır...
  • JAYHUN
    dvd filmerde 5.1 sesi tüm gerçekliğiyle yaşayabiliyorsun...
    dts codecli film ve müzik dosyalarında da 5.1 ses alabiliyorsun ve senin de belirttiğin gibi ac3 formatlı filmlerden de 5.1 ses alabiliyorsun.
    arşivindeki filmlerin çoğu wma veya mp3 formatlı ses dosyası taşıdığı için 2.1 almaktasın sesi...
    hd filmleri (blu-ray, mkv vs.) daha önce belirttiğim gibi vaiomu hdmi girişi üzerinden anfiye bağlamak şartıyla izliyorum, yanılmıyorsam divx formatındaki filmlerde max 800x600 pixel destekleniyor, yani direkt hd filmleri çalıştırması söz konusu değil aletin...
  • sağol hocam ilginç bi yöntem deneyebilirimBide usb recording falan diyor ama sanırım o dvd den müzik kaydetmek falan içinmiş yani tv den kayıt alamayız sanırım
  • Benim iş tamamdır yav:)İleriye dönük epey kullanışlı bir alet almışız valla.Lg 903 içime iyice sindi.Yardımcı olan tüm arkadaşlara teşekkürler..
  • quote:

Orjinalden alıntı: heronur

JAYHUN
    dvd filmerde 5.1 sesi tüm gerçekliğiyle yaşayabiliyorsun...
    dts codecli film ve müzik dosyalarında da 5.1 ses alabiliyorsun ve senin de belirttiğin gibi ac3 formatlı filmlerden de 5.1 ses alabiliyorsun.
    arşivindeki filmlerin çoğu wma veya mp3 formatlı ses dosyası taşıdığı için 2.1 almaktasın sesi...
    hd filmleri (blu-ray, mkv vs.) daha önce belirttiğim gibi vaiomu hdmi girişi üzerinden anfiye bağlamak şartıyla izliyorum, yanılmıyorsam divx formatındaki filmlerde max 800x600 pixel destekleniyor, yani direkt hd filmleri çalıştırması söz konusu değil aletin...

dostum bende laptop u Tv ye bağlayıp izliyorum HD filmleri ama Laptopun çıkışı 1024x768 TV hd Sinema sistemi HD ama orjinal almadıkça bi işime yaramıyo anlattığınız kadarıyla netten inen HD ler felan boşa o zaman 1080p izlemek gibi bi imakn sunmuyo bu sistem o zaman illa orjinale yönelcez

• laptopu hdmi ile mi bağlıyorsun?
    eğer öyleyse full hd yani 1920x1080 dahi alabilirsin laptopundan ki ben alabiliyorum...
    lakin ekran yapılandırmanı tek çıkış olarak yani sadece LCDne görüntü gidecek şekilde ayarlamalısın, yoksa laptop displayın max çözünürlüğünü elde edebilirsin...
    1080p filmler çok büyük boyutlu olduğundan pek indirilmiyor netten, daha çok 720p mkv formatlı filmlere rabet ediyor kullanıcılar... ama dediğim gibi indirdiğin filmleri laptop vasıtasıyla izlemen mümkün...
  • Arkadaşlar bu üründe dolby prologic II (stereo --> 5.1 çevrim) desteği var mı yok mu? 2 kanal sese sahip filmleri surround olarak izleme şansımız yok mu?
  • Arkadaşlar bu cihazda bas tiz ayarı yapılabiliyor mu?
  • Arkadaşlar,

Ben de LG 903 almaya karar verdim ama 903WA olanı yani wireless olanı alacağım. Sizce herhangi bir dezavantajı olur mu? Herhangi bir ses kaybı yaşar mıyım?

Aleti salona koyacağımdan kablolarla uğraşmak istemiyorum çünkü gelen giden takılır. Bir de en iyi fiyat bu aralar nerde onuda belirtirseniz sevinirim.

Teşekkürler
  • muratremix
    evet dolby prologic II desteği var fakat dvdden ya da usbden divx izlerken anlamsız bir şekilde işe yaramıyor... aux modunda tv veya receverdan ses aktarımında kullanabileceğin gibi, hdmi ile bağlantısını yaptığın laptoptan herhangi formatta birşey izlemek veya dinlemek istersen sanal 5.1 desteğini alabiliyorsun...

koraytok
    çeşitli equalizer desteğini içinde barındıran anfi sanırım bas ve tiz ayarını kendimizin yapmasına imkan vermiyor... zaten sesi o kadar net alıyorsun ki eq ile uğraşmak bile istemiyorsun... ben de pek uğraşmadım açıkcası...

tsulhan
    ben de alırken kablosuz mu alsam diye baya bir tereddütte bulunmuştum lakin teknosadaki satış temsilcileri önermemişlerdi, aradaki 400 ytllik farkı da göze alınca vazgeçmiştim ben de...
    ben aldığım zaman teknosa mağazalarına özel fiyat indirimi sunuyordu, bikaç yer dolaşıp bakmanı öneririm hatta elemanlarla diyaloga girip böyle bir indirim varmıydı daha önce diye sorarsan yardımcı olabilirler sanırım...

• Dün vatanbilgisayardan 760 tl ye 903TA aldım. Ancak aldığıma biraz pişman oldum.
    HTPC me sırf hdmi üzerinden ses iletebildiği için 100 tl ye ati 4550 ekran kartı aldım. Amacım htpc den sesi 5.1 olarak HDMI vasıtasıyla 903ta ya aktarıp, VGA çıkışından da plazmama 1360x768 çözünürlüğünde görüntü vermekti. Optik girişide ileride tekrar almayı düşündüğüm ps3 veya xbox360 ile kullanmayı planlıyordum.
    Tüm denemelerime rağmen HDMI IN girişinden cihaza ses aktaramadım. Denemediğim realtek Hdmi audio driver kalmadı. AC3 filterde SPDIF out yapmama rağmen ses gelmedi. Sonra denemek için HDMI ile direk plazmaya bağlantı yaptıım, her işlemde ses geliyordu (2 kanal stereo). Elimde 2.ci bir hdmi kablo olmadığı için htpc --> hdmi in--> hdmi out (plazma) yöntemini deneyemedim onuda bugün denerim.

İlk izlenimlerim ise ürünü monte etmek biraz uzun sürüyor. 25-30m2 lik bir odaya yetecek kadar kablo vermişler. Ses kalitesi benim creative megaworksden daha güzel. Hoparlörler gayet şık ve gösterişli. Keşke girişleri daha çeşitli olsaymış. Çok kısıtlı yapmışlar.

• HDMI Kabloyu TV ye bağladıktan sonra mucizevi şekilde ses almaya başladım.
    Bu arada 699 / 10 taksit şeklinde izmir agora alışveriş merkezindeki teknosa mağazalarında 2-3 tane kampanyalı ürün kalmış. Ben 760 ytl (tek çekim, 3 taksit) şeklinde almıştım. Bilseydim agoradan alırdım, mağazaya özel kampanya ama ne yazıkki. Almak isteyen varsa kaçırmasın derim.
  • Valla böyle bişeyi bir kere alıyorsun o yüzden kablosuz alacam da dediğiniz gibi değişik mağazalarda farklı fiyatlar
    olabilir ama hiç uğraşacak zamanım ve halim yok. Sanırım internetten alınca Teknosa 100 YTL lik bir hediye çeki de
    veriyor ve gelip monte de ediyorlar diye tahmin ediyorum. 10 taksit te cabası:)

Tek sorunum kullanmış birinin yorumunu okumak ama malesef daha ulaşamadım.:(
  • bende teknosadan mağazaya özel indirimle aldım 692 tl ye geldi yarın gelip kuracaklar bakalım
  • muratremix
    senin sorunun için ben de bikaç kombinasyon denedim ve ben de aynı sonuca vardım... hdmi in moduna aldığımız zaman sanırım hem hdmi in hem de out'a gerekli bağlantıları yapmamız gerekiyor...

tsulhan
    sanırım internetten aldığında kargoyu eve yolluyorlar ve servisle irtibata geçip ücretsz kurulumu yaptırıyorsun...
    yorum kısmına gelince, burada sorunu olan herkese elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyorum, kullanımı basit bir alet ve ses düzeyini apartman dairesinde yaşıorsanız hiçbir zaman max getirmek mümkün değil... keşke mkv desteği de olsaymış demeden geçemiyorsunuz lakin onu da laptop bağlantısıyla çözüyoruz ki hdmi in&outların burada ne derece önemli olduğunu anlıyoruz... bence bu fiyata alınabilecek ve ileriye dönük olarak da kullanabileceğimiz yegane aletlerden biri...

herkese hayırlı olsun...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi heronur -- 4 Şubat 2009; 1:39:46 >
  • ustalara bi soru

şimdi bu cihaza hdmi in den htpc yi bağlasam ve hdmi out danda televizyona versem görüntüyü oynattığım mkv nin üzerinde bir işlem yapıyormu acaba yani görüntüyü tekrar işleyip mi verecek tv ye. yani bilgisayardan oynattığım bir 1080p video dosyası bir işlemden geçmedenmi yansıyacak tv ye. yoksa bilgisayardaki görüntüyü hdmi kablosuyla direk tv ye verip sesi optik üzerinden lg ye vermek dahamı mantıkl.
  • arkadaslar dun ben de 903ta sahibi oldum; cihaz verilen her kurusu hakediyor, herkese tavsiye ederim.

benim sorum biraz garip gelebilir ama ciddi olarak gozume takilmaya basladi:
    dvd yada divx izlerken sanki cok az ileri sarilmis gibi hizli hareket ediyor filmdeki sahneler? acaba bu durum upscale ediyor olusumla alakali olabilir mi? bu sorunu nasil cozebilirim?

tesekkur ederim.
  • tarkanust
    görüntüyü işlediğini zannetmiyorum aletin, optik çıkışı olmadığı için laptopun bu şekilde kullanıyorum ve gayet memnunum...

görüntüyü direk lcdye verebilme imkanın varsa değerlendirebilirsin tabi, hatta bazı forumlarda sesi en iyi iletme şeklinin optic olduğunun yazıldığını da göz önüne alırsak deneyimlerini de bizlerle paylaşırsan seviniriz...

DeliDM
    ilginç bir noktaya değinmişsin, açıkcası böyle bir şey farketmedim ben, scartla bağlamayı denedin mi?
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.