Şimdi Ara

LG HT503TH ses sistemi ile LG 55LA640S TV sesini alamıyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.113
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • LG HT530TH ses sistemini 1.4 HDMI kablosu ile LG 55LA640S TVye HDMI(ARC) girişinden bağladım arkadaşlar.
    ARC: Audio Return Channel - Yani diyor ki ben senin cihazdan HDMI ile görüntüyü sesi alırken kendi üzerimdeki yayınlardan da (uydu yayını, usbden açtığınız film vs.) sesi sana gönderebilirim ki sen de ses sistemi falan isen benim hoparlörüm yerine senden çıksın kodumun sesi)
    Cihaz kendi oynattığı DVDlerde 5.1 ses desteği ile çalışıyor. Görüntüyü verirken sesi de TV hoparlörüne verebiliyor HDMI aracılığıyla.
    Ama lanet olası alet TVden gelen sesleri kendi 5.1 hoparlörlerinde oynatmıyor.
    Attırmadığım takla kalmadı.
    Optik ile de bağladım.
    TVnin input ayarlarında ses çıkışını HDMI ya da OPTICe çevirdiğimde cihazın bulunamadığını ve cihazın açılmasının bir dakika sürebileceğini söylüyor. Saatlerce bekliyorum ama cihazı ses sistemi olarak görmüyor.
    Cihazda SIMPLINK ayarını da aktifleştirdim yani cihazın kumandası ile TVyi de açıp kapatabiliyorum ya da TVnin kumandası ile de cihazdaki filmi durudurup oynatabiliyorum. Yani HDMI veri gönderiminde iki taraflı bir sıkıntı yok gibi duruyor.
    Sorun HDMI kablosunda değil gibi anlayacağınız.
    Zaten optic kablo ile de sesi cihaza veremiyorum.
    Optic kabloyu TVye taktığımda kablonun diğer ucunda kırmızı ışığı görürken kabloyu cihaza taktığımda öbür ucunda en ufak bir parıldama bile olmuyor.
    Hadi o da giriş çıkış mevzusundan olsun. TVden çıkış olduğu için diğer ucu kırmızı yanıyordur. Cihazdan ise giriş olduğundan diğer ucunda ışık vermiyordur belki hadi ona da eyvallah.
    Cihaza WD marka bir usb oynatıcı taktık. O da sesi OPTIC ile iletiyor. HDMI ile de TVye bağladık. Sesi ve görüntüyü TVden alabiliyoruz ama oynatıcıdan OPTIC ile yine sesi alamıyoruz dostum lanet olsun lanet olsun.
    Dedim cihazı fabrika ayarlarına döndüreyim.
    Cihazın üstünde reset yaptıracağım herhangi bir iğne sokmalık delik yok.
    Cihaz menüsünde fabrika ayarlarına dönmeye dair herhangi bir seçenek yok.
    Cihazın hex kodlarına bile girdim. Şöyle ki;
    Cihazı açtınız. NO DISC diyene kadar beklediniz ve sonrasında kumandadan sırası ile
    PAUSE, 1, 4, 7, 2 tuşlarına bastınız. (Bu menüden çıkmak için yine PAUSE tuşu işinizi görür.)
    Karşınıza garip hexadecimal kodlar geldi. Bunları, neyin neyi etkilediğini bilmeden değiştirmeyiniz. Ya da açar açmaz en azından bir fotoğrafını çekiniz eski haline getirebilmek için.
    Dedim hepsini 00 yaparsam belki fabrika ayarlarına döner.
    Hiç de öyle olmuyor. 4. ya da 5. parametreyi 00 yapınca ekrandaki görüntü takla atmaya başladı. Rengi sarardı.
    Eski kodunu girene kadar gözüm kör oluyordu a.q
    Cihaz fabrika ayarlarında iken bu ekrandaki kodlar kaç diye nette araştırayım dedim.
    Kimse benim kadar derine inmemiş internet camiasında bir halt bulamadım.
    Cihazı resetlemek için POWER düğmesi basıkken fişini çekin gibi şehir efsaneleri var.
    Farklı kombinasyonlar deniyorum bu konudaki çalışmalarım devam ediyor.
    Cihazda DVD falan oynatacağım yok. Sadece kolonlara sesi göndermek için bu cihazdan geçmek zorundayım. TVde kolonlar için 5.1 çıkış yok. HDMI ya da OPTIC kablodan veriyor sesi.
    Araya HDMI to 5.1 bir aparat alayım dedim onlar da 30$ dan başlıyor ve kolonlara iletirken nasıl ayarlıyor ses dengesini hiçbir fikrim yok. O riske de girmek istemiyorum. Çin malı uyduruk dönüştürücü aparatlar çıkabiliyor. Arasanız, ses çıkışını VGAya görüntü olarak iletecek işlevsiz aparat bile bulursunuz piyasada.
    Cihazın garantisi yok, üretimi sona ermiş. Sadece oynatıcıyı değiştirmek istesem zaten kolonlar olmadan satılmaz şimdiki ürünler ve kolonlar için çıkış gücü veya veri aktarımı da farklı olabilir.

Aklınıza benim denediklerim dışında çözüme yönelik bir fikir geliyor mu arkadaşlar?

• Cihazı fabrika ayarlarına döndürmeyi de buldum beyler.

Factory Settings - Reset
    Go to SETUP>DISPLAY>TV ASPECT and highlight 16:9.
    Press sequentially 1,3,9,7,1,3,9 then ENTER.

Setup tuşuna basın.
    Görüntü ayarlarında TV Görüntüsünü seçip 16:9 üstüne gelip sırasıyla
    1,3,9,7,1,3,9 ve ENTER tuşlarına basın.
    Cihaz fabrika ayarlarına dönüyor ve daha önce bahsettiğim hexadecimal kodlar da ekrana gösterim amaçlı ekrana geliyor.

Beni bu da kurtarmadı. Cihazın HDMI ya da OPTIC ile aldığı sesi kolonlara gönderirken bir sorun yaşadığını düşünüyorum.
    Oynatıcısı olmayan bir 5.1 almak daha mantıklı geliyor artık. En azından oynatıcı bozulduğunda kolonlar böyle mal gibi ortada kalmaz. Yeni oynatıcı alır geçersin.
    TV her şeyi oynatıyorsa doğrudan TVye bağlarsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kofmaniac -- 24 Şubat 2015; 12:57:27 >
  • Ses sistemiyle alakası yok.

Piayasaki TV panellerinin %90'ı sesi surround pass edemez, bu televizyonların çıkışları stereo.

Çözüm olarak A/V reciever ya da Optic Switcher kullanabilirsiniz. Sesi TV'ye değil direk sisteme vermeniz lazım.
  • simplink ayarını açık yaptınmı arkadaşım?ses alamazsın yoksa.

düzltme:denediğini yazmışsın zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilkerinanç -- 24 Şubat 2015; 21:13:35 >
  • the wade hocam TV sesini 5.1den alamiyor musun?
    arkadasim TV sesini bu cihazdan alabildigini soyluyor
    TV resmen sesini vermek icin cihazi yonlendiriyor
    cihazi AUX OPTIC moduna getiriyor
    videolari da var

http://youtu.be/ImlRiYzfrzU
    http://youtu.be/CEUummCyjA4

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kofmaniac -- 24 Şubat 2015; 21:41:02 >
  • şu sonuca ulaştım.
    cihazda ARC mod olmadığı için OPTIC ile ses almaya çalışıyor ve de optik girişinde sorun var büyük ihtimal.
  • 49UH850V modelimde Ben kullanıyorum.Hem hdmi hemde optic kablo bağlı ayarlardan ses seçimini dış hoparlor yaptığımda ve simplink ozelliğini ayarladığımda tek kumanda ile kontrol edebiliyorum.Tv yi açıp kapattığımda ses sistemide kapanıp açılıyor.
    Yalnız dobly digital plus ve dts ses özellikleri aktif olmuyor. Turksat üzerinde yalnızca TRT 4K izlerken sanal ses dışında dobly digital ses alabiliyorum.Diğer durumda sadece ondeki hoparlörlerden ses geliyor.Birde netflix üzerinden film izlerken gerçek sesi alabiliyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.