Şimdi Ara

LG HT903TA EV SİNEMA SİSTEMİ YANLIŞ YAZILIM YÜKLEME SONUCU DÜZELTİLEMEZ Mİ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
1.224
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba.LG HT903TA Ev Ses Sistemime flash bellekten yazılım güncellemesi yaptıktan sonra cihaz cd tepsisini dışarı verdi ve kapandı.Yüklediğim yazılım romunun başka bir model numarasına ait olduğunu daha sonra farkettim.

Cihazın açılış tuşuna bastıktan sonra welcome diye açılıp 10sn sonra kendisini googdbye diye kapatıyor.Bu sırada menüde gezinebiliyorum fakat sesi en sonada getirsem ses hiç yok,görüntüyüde tvde alamıyorum.

LG servis sorunumu çözemedi ve ana kartın yanmış olduğunu söyledi.???

Cihazda suan yanlış rom yüklü.Bu cihaza bir şekilde doğru .rom ya da .hex dosyası yüklenemez mi?Elimde cihaza ait rom ve hex dosyaları mevcut.

Allah rızası için,emeğinin karşılığını bu cihazı yapana vereceğim.Yardımcı olabilecek olan varsa yatar kalkar dua ederim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi koraytok -- 11 Ocak 2014; 17:23:00 >

• koraytok kullanıcısına yanıt
    1. Başlığın konuyu açıklayıcı olması gerekir. Dikkat edin lütfen.

Eğer yanlış programlandıysa, işlemcinin kendi işlevi dışında bir çalışmaya yönelik işlem yapılmıştır.
    Bu da anakartı yakmış olabilir. Türlü ihtimal var.
    Eğer garanti dışına çıktıysa, oraya yaptırın. Muhtemelen garanti dışı diye kabul etmemişlerdir.
    Başımıza çok geldi öyle. Telefonun ekranına parmağını basıp gönderen bile var.
  • Cevabınız için teşekkür ederim.Cihaz garanti dışı servis yapmıyor ya da yapamıyor.Ne arızayı tam olarak söyleyen nede yaparım diyen birine ulaşamadım.
    Yanlış yazılım yüklemesiyle cihaz hurdaya çıkarmı ki uydu receiverlardada buna benzer durumlar olabilir diye düşünüyorum.Kendim makinacıyım,elektronikten hiç anlamam sadece düz mantık düşünüyorum.

Servisin söylediği sadece şu ana kart yanmış.Bu detay değil benim için genel bir bilgidir.Tam olarak arıza teşhisini yapabilecek birini nasıl bulabilirim.

Cihaz açıldıktan sonra kapanıncaya kadar ki(10sn) sürede kumandadaki tuşları algılayıp ekranda gösteriyor.Ana kartı yanmış olsa bu menü değişimine izin verir mi?Bunları bilmiyorum,cevapta alamıyorum.???
  • Bu tip sistemlerin anakartını yeniden programlama imkanı var ama Türkiye'de değil çünkü yanlış program atılmış bir sistemin kartı yedek parça olarak çok düşük maliyetlidir o nedenle kimse yüksek maliyete programlayıcı sistemi almaz. Program atılan elemanı söküp dışarıdan programlayıcı ile programlamak ta zordur.
    En mantıklı işlem eğer cihaza maddi olarak değerse 2. el ana ünite almak ve kartını kullanmak daha mantıklıdır. Örneğin kabinleri olmayan dış kasa yıpranmış ucuza kapatılacak bir ana ünite alıp değişim yaparsanız ucuza malolabilir.
    İlle de uğraşacağım derseniz üreticinin destek epostasına derdinizi anlatan İngilizce mesaj yazmak belki size ücretsiz bir anakart yolu açabilir.
    Benim de elimde kardeşimin yanlış program yüklediği Sony DZ100 var. Alet pırıl pırıl ama çalışmıyor. Stokta tutuyorum belki bir ana ünite denk getiririm diye
  • hemende anakarta bağlanır yazılımdan nerde görülmüş yandığı düzgün yazılımı cd ile atmayı denedinizmi..başlığı yanlış update LG HT903TA gibiisinden düzelt anlayan gelir bakar..
  • doğru yazılımı hex ile açtığında versiyon tarih bilgisi görebiliyorsan kafadan yükselt
    orijinalı geçmiş versiyon diye kabul etmeyebilir belki

orijinal rom yüklemeden hemen ana karta pas atmak baştan savmaya benziyor
  • Cihaz açıldıktan 10 sn sonra kapanıyor.Sadece cihazın kendi ekranı çalışıyor,kumanda tuşlamalarını algılıyor.Açıldıktan en fazla 10 sn sonra cihazı kumandadan kapatmışsınız gibi goog-bye diyerek kendini kapatıyor.

DVD okuyan kısmı tepsi dışarı vermiyor,çalışmıyor.Çalıssa doğru yazılımı atabilirim.
    Usb kısmını seçiyorum.Usbden doğru yazılımı atmaya çalışsamda benim yüklediğim yanlış yazılım sonucu ne yaparsam yapayım eeprom komutları algılamıyor olabilir,bu benim düşüncem,elektronik konusunda hiçbir bilgim yok yanlışda olabilir.Kusuruma bakmayın.

Kumanda üzerinden stop ve 2 tuşuna aynı anda basarak resete giriyorum,tekrar stop ve 2'ye basarak sil diyerek resetliyorum.Değişen birşey olmuyor.
    radyo kısmını açsamda ses yok.
    HDMİ-scart görüntü vermiyor.

Elimde cihaza ait doğru rom ve hex dosyalarını servisten temin ettim.Servis arızaya müdahale edemedi.Ana kartın değişmesini söylüyor.Ana kart 480 liraya yakın.

Dip Not:Cihaz normal açılıyor,anfinin soğutucu fanı dönüyor.Ne yaparsam yapayım açıldıktan 10 saniye sonra cihazı kapatma tuşuna basmışsınız gibi cihaz GOOD-BYE diyerek kapanıyor.

Cihazın üzerinde suan LG'nin başka bir modelinin update dosyası yüklü.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: dewmez

doğru yazılımı hex ile açtığında versiyon tarih bilgisi görebiliyorsan kafadan yükselt

doğru yazılımı hex ile açtığında versiyon tarih bilgisi görebiliyorsan kafadan yükselt

Bunu nasıl yapacağım?Bilgisi olan lüften yardım etsin....
  • dvd den yükleyebilirsen. cihaz kapalıyken cihazı söküp dvd sinin dışarı cıkmasını sagla. açılışta boot gibi bişeysi varsa olabilir. cihazı açtıgında kokuyor mu yanık gibi ona da bak . yanmadıgını görebilirsin.

içini açmışken fotoları da cek ne t bi şekilde. ciplerin üzerlerini okumaya calış. netten arayıp bulup yazabilirsin belki.
  • Bu yolu da denedim.DVD sürücüyü dışarı çıkardım.Kendi içeri almadı.Elimle ittirdim çalışmadı.10sn sürede dolduğu için cihaz kapandı
  • quote:

Orijinalden alıntı: kadircitak

hemende anakarta bağlanır yazılımdan nerde görülmüş yandığı düzgün yazılımı cd ile atmayı denedinizmi..başlığı yanlış update LG HT903TA gibiisinden düzelt anlayan gelir bakar..

Arkadaşım ben artık senin elektronik bilginden şüphe etmeye bbaşladım. Yazılımdan anakart yanmaz olur mu hiç? Bi geniş çaplı düşün bakalım mikro işlemcilerin ufak bir değişiklik ile giriş portlarının çıkış olarak atanabildiğini. Neden bilgisayarlardaki bios update işi riskli iştir, yarıda kaldığında sistemin açılmayı bırak bazen belekleri ve işlemciyi bile yakabildiği, neden farklı yazılım atıldığında bir daha geriş sağlanmasının aynı yöntem ile zor yapıldığı, genellikle bios cipinin sökülüp dışarıdan tekrar yazılım atılıp montajlandığını, bazı uydu alıcı modellerinde ufak bir güncelleme ile menüsüne kadar herşeyin sıfırdan dizayn edilebildiğini...
    Yeni bir yazılım demek, yeni bir data aktarım hattı, yeni bir adresleme demek, yeni bir iletişim oldugu demek, yeni bir giriş-çıkış birimi ataması demek. Mikroişlemcilerin en büyük özeliğidir zaten portların giriş çıkış secilebilmesi...
    Mikro işlemcinin programlama pinleri doğrudan update hattına bağlanacak diye bir unsur yok. O hattı da mikroişlemci kendisi kontrol edebilir. Eski yazılımın üstüne birseyler eklenmesi zaten bir çeşit güncelemedir. Bu durumda eski veri silinirse bahsi gecen yanma durumları gözlemlenir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: koraytok

Bu yolu da denedim.DVD sürücüyü dışarı çıkardım.Kendi içeri almadı.Elimle ittirdim çalışmadı.10sn sürede dolduğu için cihaz kapandı

Cihazın içerisinde kullanılan çiplerin adlarını biliyormusunuz. Yada cihazın kapakları açık bir biçimdeyken anormal bir ısınma falan gözlemlermisiniz.
    Ufak bir ihtimal de olsa rom dışarıdan da programlanabilir. Ama çok zahmetli iştir. Arkadaşların dediği gibi çalışır durumda olan anakart ile değişim yapmak çok daha karlı sayılır. Forumun ikinci el sayfasına aynı marka modele ait bir konu açarsan senin açından daha iyi olur.

• hiç olmadı belki amfi bölümün kullanma şansın olaiblir. ama bu tip cihazlar class d amfili oluyorlar ve işlemciye muhtaç oluyorlar. işin zor... allah yardımcın olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: IItwentysixII

quote:

hemende anakarta bağlanır yazılımdan nerde görülmüş yandığı düzgün yazılımı cd ile atmayı denedinizmi..başlığı yanlış update LG HT903TA gibiisinden düzelt anlayan gelir bakar..

Arkadaşım ben artık senin elektronik bilginden şüphe etmeye bbaşladım. Yazılımdan anakart yanmaz olur mu hiç? Bi geniş çaplı düşün bakalım mikro işlemcilerin ufak bir değişiklik ile giriş portlarının çıkış olarak atanabildiğini. Neden bilgisayarlardaki bios update işi riskli iştir, yarıda kaldığında sistemin açılmayı bırak bazen belekleri ve işlemciyi bile yakabildiği, neden farklı yazılım atıldığında bir daha geriş sağlanmasının aynı yöntem ile zor yapıldığı, genellikle bios cipinin sökülüp dışarıdan tekrar yazılım atılıp montajlandığını, bazı uydu alıcı modellerinde ufak bir güncelleme ile menüsüne kadar herşeyin sıfırdan dizayn edilebildiğini...
    Yeni bir yazılım demek, yeni bir data aktarım hattı, yeni bir adresleme demek, yeni bir iletişim oldugu demek, yeni bir giriş-çıkış birimi ataması demek. Mikroişlemcilerin en büyük özeliğidir zaten portların giriş çıkış secilebilmesi...
    Mikro işlemcinin programlama pinleri doğrudan update hattına bağlanacak diye bir unsur yok. O hattı da mikroişlemci kendisi kontrol edebilir. Eski yazılımın üstüne birseyler eklenmesi zaten bir çeşit güncelemedir. Bu durumda eski veri silinirse bahsi gecen yanma durumları gözlemlenir.

birader sen hoby işine devam et adam yukarda ekran açıyo 10sn çalışıo diyo.. pc bios için defalarca yanlış bios yükledim kart sustu sonra doğrusunu yükledim aynen devam..

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: IItwentysixII

quote:

birader sen hoby işine devam et adam yukarda ekran açıyo 10sn çalışıo diyo.. pc bios için defalarca yanlış bios yükledim kart sustu sonra doğrusunu yükledim aynen devam..

Öyledir öyledir. Bildiğin varsa paylaş yoksa burası konu dışı degil. Burada bu sekilde post kasılmaz. Biz bilmediğimizden değil bildiğimizden paylaşıyoruz ki herkes faydalansın. Sende biraz örnek alki fayddan dokunsun. Senin suan arkadasa söylediklerini yoldan birini cçevirsen o bile söyler. Tartışma cıkarmak anlamsız fazla uzamasın konu.

• 2mb flash kullanmış sanırım
    kartı sök orijinal dosyayı da yanına al
    flash programlayabilen receiver tamircilerine git
    senin flash ın listelerindeki flashlardan biri ise dosyanı yükleyip hallederler
    tabiki flash sökülüp programlanıp takılacak
    yada yenisi programlanıp takılacak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dewmez -- 12 Ocak 2014; 14:47:19 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: dewmez

2mb flash kullanmış sanırım
    kartı sök orijinal dosyayı da yanına al
    flash programlayabilen receiver tamircilerine git
    senin flash ın listelerindeki flashlardan biri ise dosyanı yükleyip hallederler
    tabiki flash sökülüp programlanıp takılacak
    yada yenisi programlanıp takılacak

Yüklediğim yazılım hangisine etki ediyor.
    Alttakiler cihaza ait devre voltaj kart bilgileri.

Names Pin Numbers Voltage

SDRAM (IC502)
    VCC33 1, 3, 9, 14, 27, 43, 49 3.47 V

FLASH (IC503)
    VD33 1, 3, 8 3.47 V

EEPROM (IC504)
    VD33 8 3.47 V

• sdram çalışma anında verileri taşır genelde tampon olarak DVD vs gelen data stream için
    flash sistemin işletim programını yani sizin yanlış yüklediğiniz programı taşır
    eeprom genelde kullanıcı ayarları gibi düşük miktarda verilerde kullanılır

Bu yazdıklarım parçaların genel kullanımı değil sizin cihazınızdaki kullanım amaçlarıdır genellemeyin.

Entegrelerin fiziksel şekilleri yani kılıfları çok çeşitli. Programlayıcıların da buna uygun adaptörleri olmalı ki cihazlarına bağlayıp programlayabilsinler. Sökme işini yapmak imkansız değil ama zor zira tecrübeli birini bulmanız zor. Eğer piyasada elinizdeki flashı programlayabilecek birini bulursanız flashın yenisini alıp programlatıp eskisini keserek söküp pinleri lehimlerinden pcb ye zarar vermeden temizleyip geri yenisini lehimletebilmeniz lazım.
  • Sozuak arkadasim tesekkur ederim yardimin için...

• böyle tekil teşekkürler insanları bilgi vermekten ,forumdan soğutuyor
    ben hariç herkeze etsen oda makbul
    yardımcı olmuş yada olamamış farketmez zaman ve ilgi gösterenleri ezmeyin
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.