Şimdi Ara

LG HT904TA (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
874
Cevap
3
Favori
73.245
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • optik çıkışlı bir ses kartı lazım. Sanırımı ses kartınızda optik çıkış yok. Bu yüzden sadece stereo olarak bağlayabilirsiniz. (Ses kartınızda realtime 5.1 sesi Dolby Pro Logic II olarak encode edebilirse 904 den DLPII modda 5.1 sese yakın bir ses alde edebilirsiniz. Ses kartı stereo modda AUX girişe takılacak). Cihaz MKV paketini (H.264) desteklemediğinden 512 KBayt olsa bile izleyemezsiniz. MKV yi izlemek için PC den oynatıp Görünüyü TV ye Sesi de 904 e aktarabilirsiniz.. PC de HDMI çıkış mevcutsa seside 5.1 olarak cihaza aktartabilirsiniz.
  • Laptoptan kulaklik jacki ile baglasak alamiyormuyuz 5.1ses? Onereceginiz uygun fiyatli optik cikisli ses kartlari nelerdir desktop icin yada var ise usb baglantilida olur mu?
  • ipod dock 903 te vardı arkasında 24pin ipod çıkışı vardı ama 904te o özelliği kaldırmışlar kulaklık jakı var,kutusundan çıkan kabloyla o jaktan iphone ve laptop bağladım gayet güzel çalıştı ama ipodu uzaktan kumanda etme veya şarj gibi bir durum söz konusu değil...
  • o zaman iPod bağlantı demenin ne mantığı var. Direk çin işi uyduruk bir mp3 bağlasak çalışcak. Kumanda olayı yok ise iPod dememesi lazım Aux in yada MP3 line in gibi bişi yazması lazım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mehmet_alp
    o zaman iPod bağlantı demenin ne mantığı var. Direk çin işi uyduruk bir mp3 bağlasak çalışcak. Kumanda olayı yok ise iPod dememesi lazım Aux in yada MP3 line in gibi bişi yazması lazım.

aynen oyle arkadasim,
    sanirim Lgnin resmi sitesindeki ozellikleri baz alarak yazmislar cunku avrupa versiyonunda ipod cikisi var hatta sirf o yuzden 903 alacaktim ama 904 daha guzel gorundugu icin
    onu aldim ;)
  • Lg sinema sistemi gerçekten beklediğimden fazlasını verdi.Cure 2 Duo işlemcili bir laptop aldım(700 tl).Hdmi çıkışlı.Laptopun hdmi çıkışını sistemin hdmi girişinden bağlayıp Hem çok iyi görüntü hemde çok iyi ses aldım.Sesleri dolby digital matrix alabiliyorum.Görüntü olarakta 1080 p oynatıyorum ama sinema sistemi nasıl işleyip veriyor bilgim yok.Çünkü bildiğim kadarıyla sistem en fazla 720 p'ye kadar gösteriyor.

Kısaca bu cihazı almakla iyi ettiğimi düşünüyorum.Laptop sayesindede nmt cihaza gerek kalmadı.
  • Babamda hdmi cikisli laptop var bu gidisle bende onu alacagim mkv formatli filmleri denediniz mi? Laptop hdmi cikisini 904 hdmi girisine peki tvden goruntu almak icin ses sisteminin hdmi cikisini tvnin hdmi girisi ilemi bagladiniz surround ses alabiliyomusunuz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: prokopi

Babamda hdmi cikisli laptop var bu gidisle bende onu alacagim mkv formatli filmleri denediniz mi? Laptop hdmi cikisini 904 hdmi girisine peki tvden goruntu almak icin ses sisteminin hdmi cikisini tvnin hdmi girisi ilemi bagladiniz surround ses alabiliyomusunuz?

Mkv denemedim daha. 1080 p ts uzantılı dosyaları denedim.Sorun yoktu.Üşenmezsem mkv indireceğim ve bakacağım. Ses sisteminin hdmi çıkışıhdmi kablo ile tv bağlı.Yani sonuçta iki hdmi kablo var.Ses surround olarak doldy digital matrix,movie modlarında alınabiliyor.Sorun yok.Yani sesler 5+1 problemsiz.
  • Sanirim en kolay ve temiz sesi hdmi aktarimi ile alacagiz optik cikisli usb ses karti alayim diyodum ama 150 lira ona verene kadar el altinda olan hdmi cikisli laptop daha mantikli tesekkurler
  • ne demek arkadaşım,dilimin döndüğünce parmaklarımın düşüncelerimi ifade ettiği ölçüde sana yardımcı olmaya çalıştım..

sende sağolasın..zaten forumların amacı bilgi paylaşımı değil mi ki?

quote:

Orijinalden alıntı: champi10

Dostum çok sağolasın inan beni çok büyük bi dertten kurtardın... Ben bu ses sistemini sadece bu codecleri çözmek ümidiyle alıcaktım... Ya yoksa aslında öyle bir zaruri ihtiyacımda yoktu... Özellikle seninde benzer bir özellikte tv ye sahip olman ve bunu açıklaman benim açımdan bulunmaz b nimet olmuş:) çok sağolasın...

Tekrar teşekkürler...

quote:

Orijinalden alıntı: AnGets

quote:

Orijinalden alıntı: champi10

Herkese öncelikle selamlar arkadaşlar...
    Benim bazı sorularım olucaktı ben bu sayfayı baştan sona okudum ama bazı yerlerde takıldım çünki biçok şeyi sizin kadar iyi bilmiyorum...:)
    Sizlerden ricam ben bazı sorular sorıyım sizlerde bana bu olur yada olmaz diyin lütfen çünki bu sistemi almam bu keiterlere bağlı...

Öncelikle bir samsung 7 serisi tv ye sahibim ve tv içinde zaten bir media centre bulunmakta ve usb girişinden harici disk bağlayıp filimleri izleyebiliyorum... Tek derdim mkv uzantılı filmlerde ses codekleri açılmıyor DTS ses alabilmem için bir anfiye ihtiyacım olduğunu bildirdiler... Şimdi buraya kadar sabırla okuyan arkadaşlarıma teşekür ediyorum ve bası sorularımı cevaplandırırsanız sevinirim...

1- benim için en önemli husus demin dediğim gibi mkv uzantılı filmleri tvden zaten açıcam ama bu sistemden sesleri alabilirmiyim?

4- Benim tek derdim filmleri usb den açmak istediğimde ses codeki desteklemediğinden açılmıyor diyor bu sistemle bu problemi aşabilirmiyim yoksa bu sistemde işe yaramazmı asl sesin güzel gelmesi veya sesin yüksek çıkması gibi sistemin güzel yanlarından daha önemli...

Bu yazıyı sabırla okuyup cevaplayan arkadalşara şimdiden teşekkür ederim...

Arkadaşım bu konuda beni ilgilendiren 2 madde de yardımcı olayım..

1)Sahip olduğum Samsung B65X serisi Tv ile senin sahip olduğun 7 Serisi Tv Media Oynatıcısı olarak aynı özelliklere sahipler..İlk başta bilmen gereken birşey varsa oda senin sesi Harici Kaynaktan alma düşüncenin burda bahsi geçen Ürünle veyahut diğer harici Ses Sistemleriyle hiç bir ilgisi yok..Nedenine gelirsek iş TV de bitiyor çünkü..Senin başına ve benimde başıma gelen sorun yani ekranda beliren "Desteklenmeyen Ses Codeği" yazısının çözümünün tek cevabı TV yazılımı ile olabilir..Bununda 2 yolu vardır.Ya TV üreticisi DTS ses codeclerini tv ye yazılım ile yükletip,bu desteği açacak ya da Tv sahip olduğu Ses Çıkışlarından sesi dışarıya verirken (Örn:Optic ) PassThrough(çalmasa bile dışarıya verme özelliği,harici kaynağın ses codeğini çözmesi için) özelliğini aktif edecek..Şu anda bu iki özellikte açık değil ama bu ürünlere sahip herkes ilerde bu özelliklerin ekleneceğinden ümitliler..

4)1. maddede açıkladığım doğrultuda bu isteğinin gerçekleşmesi için PassThrough özelliğinin açık olması lazım,ama malesef bu özellik şuan etkin olmadığın için sonuç alamazsın bu ve benzeri sistemlerden..

Dipnot: Samsung 40B651 TV (Senin Tv modelin ile hemen hemen aynı özelliklerde) ve LG HT903TA (LG HT904TA modeli ile tammamiyle aynı özelliklere sahip) Ses Sistemine sahip olduğum için ve denemelerimle sonuçlar sabit olduğu için bilgiler,kesin ve katidir..

Sağlıcakla Kal..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AnGets -- 19 Kasım 2009; 4:50:33 >

• Elimde bulunan z5500 sistemini satıp bunu almak istiyorum ? Sizce mantıklı bir seçim mi yoksa z5500'ü kullanmalımıyım. Bana yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler. . .
  • Dün akşam sistemde mkv leri denedim.Mkv ler genelde ACC ses kodlu olduğu için ses stereo.Bu yüzden sinema sisteminden 5+1 ses alınamıyor.Stereo sesi 5'e bölüyor yani her hopalörden aynı ses çıkıyor.Ac3 codecli mkv bulan var mı?

Stereo olduğu için sistemde birkaç kademe ses düşüklüğüde oluyor.Yani ses 11 seviyesinde iken AC3 Codecli Blueray rip terminatör filminde silahlar ve helikopter içinize işliyor.mvk olarak teminatörde ise sesi 20 seviyeye getirmek gerekiyor.
  • Birisi bana yardımcı olabilir mi?
    HDMI bağlantısı ile Laptopı tv'ye bağlayarak 5.1 dts ses alma olanağımız var mı bu sistemle ?
    2. sorum ise z5500 logitech kullanıcısıyım onu satıp bu sistemi almam daha karlı olur mu teşekkürler . . .
  • quote:

Orijinalden alıntı: kakaLaenT

Birisi bana yardımcı olabilir mi?
    HDMI bağlantısı ile Laptopı tv'ye bağlayarak 5.1 dts ses alma olanağımız var mı bu sistemle ?
    2. sorum ise z5500 logitech kullanıcısıyım onu satıp bu sistemi almam daha karlı olur mu teşekkürler . . .

ben cevaplayayım, hdmi çıkışlı ekran kartımdan hd4870 güncel sürücüler ile

ekran kartı hdmi out--->lg hdmi in---->Lg hdmi out---->TV hdmi in

1080p görüntü ve DD DTS ses alıyorum, laptopun üstündeki ekran kartının DD dts ses iletme özelliği varmı bunu öğren varsa sorun yok!
  • quote:

Orijinalden alıntı: filips

quote:

1080p görüntü ve DD DTS ses alıyorum, laptopun üstündeki ekran kartının DD dts ses iletme özelliği varmı bunu öğren varsa sorun yok!

Çok teşekkürler ekran kartım NVIDIA GeForce 8600 M GS Sony Vaio Laptobım 2. soruma cevap verme şansın war mı z5500'den daha mı iyi ses alırım bi de bunu öğrenmek istiyodum !

• quote:

Orijinalden alıntı: dedekaan

Dün akşam sistemde mkv leri denedim.Mkv ler genelde ACC ses kodlu olduğu için ses stereo.Bu yüzden sinema sisteminden 5+1 ses alınamıyor.Stereo sesi 5'e bölüyor yani her hopalörden aynı ses çıkıyor.Ac3 codecli mkv bulan var mı?

Stereo olduğu için sistemde birkaç kademe ses düşüklüğüde oluyor.Yani ses 11 seviyesinde iken AC3 Codecli Blueray rip terminatör filminde silahlar ve helikopter içinize işliyor.mvk olarak teminatörde ise sesi 20 seviyeye getirmek gerekiyor.

Ben tüm mkvlerden dts ve DD alıyorum. Hatta genelde ac3 ya da dts codeclı kullandığım mkvler. hatta 4 sene önce çektiğim 5+1 2cdlik divxlerde bile sorunsuz dolby ses alıyorum. 1 adet aac kodekli mkv var elimde ve senin dediğin gibi stereo ses alabiliyorum.

ses olayıda aynı soyledıgın gibi. ozellikle DTS denemeni öneririm, ses inanılmaz artıyor

• quote:

quote:

benim el altında lenovo n500 laptop var ve Ekran Kartı : Mobile Intel GMA 4500M (GL40), 256MB bu şekilde olması lazım şuan bende değil ve fazla incelemediğim için tam emin değilim ama budur! bu dd iletme özelliği bunda var mı acaba?
    peki bağlantıyı şu şekilde yapsak nasıl sonuç alırız;
    laptop hdmi out ------) tv hdmi in ve tv optic audio out ------) lg 904 optic in gene DD dts ses alamazmıyız bu şekilde deneyenler bilgilendirirse iyi olur
    (ikinci bir HDMI kablo almak ıstemıyorum almışken iyi birşey almak lazım o da 100-150 tl arası

• quote:

Orijinalden alıntı: prokopi

quote:

quote:

benim el altında lenovo n500 laptop var ve Ekran Kartı : Mobile Intel GMA 4500M (GL40), 256MB bu şekilde olması lazım şuan bende değil ve fazla incelemediğim için tam emin değilim ama budur! bu dd iletme özelliği bunda var mı acaba?
    peki bağlantıyı şu şekilde yapsak nasıl sonuç alırız;
    laptop hdmi out ------) tv hdmi in ve tv optic audio out ------) lg 904 optic in gene DD dts ses alamazmıyız bu şekilde deneyenler bilgilendirirse iyi olur
    (ikinci bir HDMI kablo almak ıstemıyorum almışken iyi birşey almak lazım o da 100-150 tl arası

bazı tv ler mesela samsung optical out ile surround ses iletmiyor lisans anlaşmaları yüzünden, tv destekliyormu optical out ile harici kaynaktan dd dts iletmeyi incelemen lazım.

• quote:

quote:

quote:

Çok teşekkürler ekran kartım NVIDIA GeForce 8600 M GS Sony Vaio Laptobım 2. soruma cevap verme şansın war mı z5500'den daha mı iyi ses alırım bi de bunu öğrenmek istiyodum !

Onu bilemem hiç z5500 dinelemedim ama çok daha şık olduğu kesin en azından kolonların hepsi tower , radyo usb giriş ipod girişi dvd divx player gibi ekstralarıda var.

• quote:

Orijinalden alıntı: hwa

quote:

Orijinalden alıntı: dedekaan

Dün akşam sistemde mkv leri denedim.Mkv ler genelde ACC ses kodlu olduğu için ses stereo.Bu yüzden sinema sisteminden 5+1 ses alınamıyor.Stereo sesi 5'e bölüyor yani her hopalörden aynı ses çıkıyor.Ac3 codecli mkv bulan var mı?

Ben tüm mkvlerden dts ve DD alıyorum. Hatta genelde ac3 ya da dts codeclı kullandığım mkvler. hatta 4 sene önce çektiğim 5+1 2cdlik divxlerde bile sorunsuz dolby ses alıyorum. 1 adet aac kodekli mkv var elimde ve senin dediğin gibi stereo ses alabiliyorum.

ses olayıda aynı soyledıgın gibi. ozellikle DTS denemeni öneririm, ses inanılmaz artıyor

DTS ve AC3 barındıran mkv leri nerden indirebilirim bilgi vermen mümkün mü? Ben bilinen divx sitelerine bakıyorum ama bulamadım.Site isme veremezsen pm atarsan sevinirim.Çünkü artık herkes boyut küçük olsun diye mkv lere acc codec koyuyor.Daha bana dts dinlemek kısmet olmadı.

• 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.