Şimdi Ara

LG IPS236V IPS Monitör [ANA KONU] (52. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.262
Cevap
10
Favori
71.552
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5051525354
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: dcorp

parlaklık 40ta ama mesela 70 yapıncada bariz belli olacak gibi yükselmiyor yani bana sanki 40ta aynı 70 de nerdeyse aynı gibi göründü.

Bende 40 ile 25 arası kullanıyorum zaten, gayet ideal oluyor görüntü, daha önce Samsung 226bw varken kontrast ve parlaklığı sonuna kadar açıyordum aklımca en iyi olacak sanıyordum ama şimdi kontrast 70 de parlaklık ise 25 de kullanıyorum, meğer monitörü resmen helak etmişim

Bu arada kardeş bence yeterli, aslına bakarsan (yanlış anlama fazla filan değil) bizimk sadece fikirden ibaret senin gözüne güzel gözüküyorsa varsın siyah yerine beyaz göstersin önemli olan senin gözüne ne gözüktüğü

• 40 bile fazla geliyor diyebilirim, daha tam ince ayar olayına giremedim, giricem inşallah :) tavsiye ettiğiniz ayarlar varsa deneyebilirim.
  • Herkese iyi forumlar, arkadaşlar yakın zamanda ben de yeni monitör alacağım. LG IPS renkler açısından TN LED lere göre oldukça iyi. Ama bu monitörün BLB sorunu olmayanını maalesef bu forumda görmedim. Türkiyeye gelenlerin hepsi mi böyle anlamadım. Bir ara araştırdığımda yabancı forumlardaki kullnıcı incelemelerinde verilen fotolara baktım BLB göremedim Türkiyedeki monitörler kadar yok. Yanlış mıyım acaba?

BLB konusunda epey takıntılıyım karanlıkta film izlerken ve oyun oynarken beni çok rahatsız ediyor. Şu an kullndığım Samsung B2230 da az miktarda var ama rahatsız ediyor beni. Eski Hyundai L91A LCD monitördeki sorunsuzluğu yakalayan bir monitör henüz görmedim varsa da 1000 TL civarı ve üzeridir heralde.
    Hala karar verebilmiş değilim LG IPS konusunda. EN kötü gidip alacağım BLB varsa değiştireceğim, değiştirdiğimde varsa geri iade edip samsung TN alacağım stratejim şimdilik böyle olacak. Ama BLB olmama ihtimalini pek düşünemiyorum bu kadar kişide varsa. Bu kadar güzel bir monitör yap ama koyu renkli görüntülerde batırsın olacak iş değil. En azından şatışa en az BLB sorunu olan monitörleri çıkarın bari rezalet.

dcorp, monitörleriniz hayırlı olsun güle güle kullanın. Parlaklık 40 ise BLB biraz fazla gibi görünüyor genel olarak IPS monitörüm yok ama. Evet dediğiniz gibi monitörler öyle çıksaydı aldığım yerin yolunu erkenden tutardım :) LG IPS ile AOC IPS hakkında bir iki kelam edebilecek birisi var mı arkadaşlar?

• quote:

Orijinalden alıntı: Arkeen

Herkese iyi forumlar, arkadaşlar yakın zamanda ben de yeni monitör alacağım. LG IPS renkler açısından TN LED lere göre oldukça iyi. Ama bu monitörün BLB sorunu olmayanını maalesef bu forumda görmedim. Türkiyeye gelenlerin hepsi mi böyle anlamadım. Bir ara araştırdığımda yabancı forumlardaki kullnıcı incelemelerinde verilen fotolara baktım BLB göremedim Türkiyedeki monitörler kadar yok. Yanlış mıyım acaba?

BLB konusunda epey takıntılıyım karanlıkta film izlerken ve oyun oynarken beni çok rahatsız ediyor. Şu an kullndığım Samsung B2230 da az miktarda var ama rahatsız ediyor beni. Eski Hyundai L91A LCD monitördeki sorunsuzluğu yakalayan bir monitör henüz görmedim varsa da 1000 TL civarı ve üzeridir heralde.
    Hala karar verebilmiş değilim LG IPS konusunda. EN kötü gidip alacağım BLB varsa değiştireceğim, değiştirdiğimde varsa geri iade edip samsung TN alacağım stratejim şimdilik böyle olacak. Ama BLB olmama ihtimalini pek düşünemiyorum bu kadar kişide varsa. Bu kadar güzel bir monitör yap ama koyu renkli görüntülerde batırsın olacak iş değil. En azından şatışa en az BLB sorunu olan monitörleri çıkarın bari rezalet.

dcorp, monitörleriniz hayırlı olsun güle güle kullanın. Parlaklık 40 ise BLB biraz fazla gibi görünüyor genel olarak IPS monitörüm yok ama. Evet dediğiniz gibi monitörler öyle çıksaydı aldığım yerin yolunu erkenden tutardım :) LG IPS ile AOC IPS hakkında bir iki kelam edebilecek birisi var mı arkadaşlar?

Bu durumda siz Lg ips almayın hocam bence, boşuna git gel yaparsınız, bu kadar BLB yi takıyorsanız eğer, ben oyunlarda zerre olsun hissetmiyorum, filmlerde ise sadece koyu arka planlı sahnelerde, monitörlerin sağ alt köşesinden hissettiriyor, başka hiç biryerden hissettirmiyor ve bu his beni etkilemiyor açıkçası, sahneler hızlı hızlı geçiyor en nihayetinde, o yüzden takan birisi için kötü bir durum ama bende monitör değiştirtecek bir etki vermiyor.

Onu alma bunu alma piyasada monitör kalmayacak yoksa. Ben daha BLB vermeyen monitör görmedim, vardır illaki ama bir sürü internet kafe olsun, arkadaşların evlerinde türlü türlü lcd ler olsun, illaki görmüşümdür.

• Diğer monitörlerimle karşılaştırmalı resimler:

Soldaki monitör Hyundai
     LG IPS236V IPS Monitör [ANA KONU]

Bu resimde monitörlerin ikiside rgb modda ve aynı parlaklık ve kontrasta sahip

Bu resimde ise hyundai önceden ayarlanmış "cool" ayarında, LG ye en yakın ayar buydu, bu ayarında parlaklık ve kontrastını lg ile aynı orana getirdim

LG

Hyundai

BF3 oyunu, Hyundai monitörden görüntü, renkler olması gerekeni yansıtmıyor

Yukarıdakinin aynısının LG de olan versiyonu

Hyundai

LG

Hyundai

LG

Hyundai

LG

Komik görüntü ama Samsung ve Lg, fabrika ayarına döndürdüm ve kontrast-parlaklığı lg gibi yaptığımda ortaya çıkan sonuç, normalde ben bunun parlaklığını 100 de kullanmıştım senelerdir :)

Samsung-LG

Sol taraf Samsung - Sağ Lg

Samsung

Sol Samsung - Sağ Lg

Samsung

LG

Yıllardır samsung ve hyundai kullanmış biri olarak, LG nin renk ve performansından çok memnun olmamın sebepleri belkide benim samsung ve hyundainin çok dandik olmasıdır kimbilir :)

Bu arada, samsung 2ms, lg 5ms, ama Bf3 te ben hiç fark hissetmedim bu testlerimde, tepkime süresinden, bazen samsung daha mı iyi dediğim oldu ama tamamen psikolojik çünkü oynama süresini uzattıkça gördüm kü samsung ta da aynı hisediyorum lg de de.

• Kardeş dikkat ettin mi bilmiyorum ama Samsung da BLB daha fazlaymış ama o samsung olduğu için fazla ses çıkmıyor
  • addidas_85, Samsung olmasından değil de diğerinin yeni olmasından kaynaklanıyor o. Yeni bir teknoloji ya IPS ya işte hatasız olsun isteğinden ileri geliyor. O zaten eski BLB de olsa başka bir sıkıntı da olsa önemli olan söz konusu alet hatasız olsun. Konu bu :):)

dcorp inceleme için teşekkürler ışık ve renkler gerçekten güzel LG de. BLB ise diğer monitörlerde de var. BLB az olursa bir iki kez değişim yapmaya razıyım :) Renkler harika.

Yalnız dikkaitimi çeken birşey var özellikle Sherlokta ve BF3 LG de bir miktar detay sorunu, netlik sorunu var gibi görünüyor. Özellikle BF3e ait 2. resimde tüfeğin gezindeki vidalar ve ilk resimde mevcut. Monitörün ayarlarında sanırım keskinliği düşürdünüz. Yoksa bu fark olmamalı değil mi??

Bir de BLB için yaptığınız karşılaştırmada ekrandaki tamamen siyah br görüntü mü?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arkeen -- 17 Mart 2012; 12:05:09 >
  • Tam net tutmuyor resimler, mesala biri yakından diğeri ise uzaktan çekilmiş, birde tam ekran var alınmış biri
    Samsung konusu ise şöyle kardeş;
    Mesala px2370 şuana kadar kullandığım monitörler içinde en çok sorun yaşatan oldu, sonradan ölü piksel oluştu, HDMI girişi bozuldu, durduk yere açılmamaya başladı, kulaklık çıkışından 5.1 ses almadı ve siyahları gri gösteriyordu, siyahı asla doğru düzgün göstermiyordu...
    ama dönüp forumda yazdığımda olur o kadarlık, işte şu bu deniyor ama yeniden bundan al deniliyor, fakat şu monitör BLB dışında her konuda çok iyi bir monitör ama haftalardır bunun dışında birşey konuşulmuyor üstelik o kadar belirgin değil dediğimizde de insanları yanılttığımız söyleniyor Bence bu paraya bundan iyisi çok ama çok zor, şuan güzel bir trafik cezası (1200tl) yedim o yüzden satmak* zorunda kalıyorum ama resmen içim gidiyor verirken...

*Satıyorum diye böyle bir yazı yazdığımı düşünen arkadaşlar lütfen monitörü benden almasın

• Resimleri cep telefonu kamerası ile çektiğimden en uak bir titreme bile detayları yok edebiliyor, bence ondandır o vidalardaki netlik bozukluğu. Dediğim gibi, ben bu LG leri değiştirsem, yeni parti 3 LG gelse yine böyle olacak eminim, bir şirkette ne kadar değişim yapabilir ki en nihayetinde.

Onu değiştir, yok beğenmedim bunu değiştir, bir süre sonra yeter hadi derler :)

Benim lg lerden birinde ölü piksel çıkmıştı, vga girişindeki vidalardan biri çıkıktı, ve panelde hafif bir çiziklik vardı, ona rağmen değişime götürdüğümde tepkiler ver abicim hemen değişelim tarzında değildi, 10dk incelemeler, o vida çıkmıştır ne olacak ki demeler, hani ölü piksel nerde diye bakmalar, bu muymuş ölü piksel, küçücük ve zor görünen bir yerde tarzında asılan bir yüz ifadesi, ama sonuçta değiştirdiler ama ertesi gün de gidip, bunlarda çok ışık süzülmesi var desem, hemde üçünde birden desem, adam dicek ki, hadi birinde var problem, ikisinde var şans, yuh hepsinde mi var, demekki normal dicek, yok mok diyip illa iade aldırdık diyelim, hadi ben şimdi hangi monitörden alıcam söyleyin?

İps panel olan Asus u inceledim, ondada aynı nane, viewsonic vardı orda ips, onada baktım ondada aynı nane, o zaman ips almamam gerek? E TN panel istemiyorum, yada hadi Tn panel alıcaz, o da 23550HS Samsung olacaktı, gir konusuna bak, adamlar ordada BLB den şikayetçi, gir ingilizce forumlara bak, yeri geliyor yerden yere vuruyorlar onuda.

Şimdi biz ya monitör almayacaz, ya da o kadar hassas olmayacaz kardeşim :)

• Bu değişim konusunda Antalya Vatan epey iyi bir durumda. Ama genel olarak firmalarda bu sorunlu ürünleri değiştirmede sorun çıkarmak gibi çalışan elemanların aman canım birşey olmaz ondan olabilir demesi vb. sıkıntılar oluyor. Bunlar orda çalışan insanların yapısıyla alakalı. Boşvermiş tipler aman ne uğraşacam as suratını gönder gitsin zihinyetiyle dolu oralar. Adamlar çalıştıkları standlardaki ürünlerin özelliklerini doğru düzgün bilmiyorlar... Kendileri değil tabii 500-600 TL parayı veren. Yani sorun sizin gidip değişm talep etmeniz değil sorun oradaki çalışanların hizmet, hoşgörü, güleryüz nedir bilmemelerinden kaynaklı. İstedikleri kadar surat assınlar değiştirmek istemesinler. Çalıştıkları firma kendilerininmiş gibi davrananlardan çekincemem yok :)

quote:

Orijinalden alıntı: dcorp

Şimdi biz ya monitör almayacaz, ya da o kadar hassas olmayacaz kardeşim :)

Ama sen de haklısın armudun sapı üzümün çöpü dersek bu iş olmayacak. Alacaz artık, monitörü alırsam paylaşırım nasıl birşey çıktığını :) umarım iyi çıkar da uğraşmam. Vatan indirimi gelsin de.

• Arkadaşlar 32 bit işletim sisteminde driver sorunsuz yükleniyor ama 64 bitte yüklenmiyor. Var mıdır bunun bi çözümü? Netten driver'ını bulamadım ama...
  • Merhaba,

arkadaşlar ben ips236v-pn yi evimde kullanıyorum. İş yerime yeni monitör aldıracağım,

PHILIPS 23" 237E3QPHSU/00 İPS

bu monitör hakkın da bilgisi olan var mıdır? Konuya hakim olan arkadaşlar cevap yazabilirse çok sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GoingToFree -- 18 Mart 2012; 14:30:34 >
  • pek iyi çıkmasada samsung 770p pva paneli ile asus 238q ips panelli monitörü kıyaslamak amaçlı çekilmiş iki resim
    asus renk olarak kesinlikle daha başarılı samsung da fena değil (tn panele göre) ama önünde sanki sarı bir filtre varmış gibi gözüküyor
    led ışıklandırmadan mıdır bilmem asusda beyazlar bembeyaz
    samsung backlightı lcd olmasından dolayı daha başarılı

• quote:

Orijinalden alıntı: addidas_85

Tam net tutmuyor resimler, mesala biri yakından diğeri ise uzaktan çekilmiş, birde tam ekran var alınmış biri
    Mesala px2370 şuana kadar kullandığım monitörler içinde en çok sorun yaşatan oldu, sonradan ölü piksel oluştu, HDMI girişi bozuldu, durduk yere açılmamaya başladı, kulaklık çıkışından 5.1 ses almadı ve siyahları gri gösteriyordu, siyahı asla doğru düzgün göstermiyordu...
    ama dönüp forumda yazdığımda olur o kadarlık, işte şu bu deniyor ama yeniden bundan al deniliyor, fakat şu monitör BLB dışında her konuda çok iyi bir monitör ama haftalardır bunun dışında birşey konuşulmuyor üstelik o kadar belirgin değil dediğimizde de insanları yanılttığımız söyleniyor Bence bu paraya bundan iyisi çok ama çok zor, şuan güzel bir trafik cezası (1200tl) yedim o yüzden satmak* zorunda kalıyorum ama resmen içim gidiyor verirken...

*Satıyorum diye böyle bir yazı yazdığımı düşünen arkadaşlar lütfen monitörü benden almasın

Hocam yapma yahu... O cezayı ödemenin başka yolu yok mu, yapılandırma, taksite bağlama filan... Güzelim monitörden nasıl vazgeçeceksin? :(

• quote:

Orijinalden alıntı: dusty

quote:

Orijinalden alıntı: addidas_85

Tam net tutmuyor resimler, mesala biri yakından diğeri ise uzaktan çekilmiş, birde tam ekran var alınmış biri

Hocam yapma yahu... O cezayı ödemenin başka yolu yok mu, yapılandırma, taksite bağlama filan... Güzelim monitörden nasıl vazgeçeceksin? :(

Sanırım ödemeyeceğim, zaten şuan durumum da müsait değil, en son 3600 tül olacakmış, ondan sonra sabit kalıyormuş, benim zaten 4 5 yıl devletle işim yok canımı da alacak değiller ya 2 gün sonra bir af çıkar o zaman öderim artık
    Off off tam ceza yiyecek zamanı da bulduk
    Ama diyorum ya hala içim gidiyor, ne kadar araştırmıştım almak için

• bir haftadır monitör incelemekten başıma ağrılar geldi arkadaşlar ben autocad de çizim ve internet ağırlıklı kullanabileceğim, gözlerimi yormayacak bir monitör arıyorum. autocad arka planı siyah renk. alacağım monitörde ışık sızması yoğunsa beni çok rahatsız eder diye çekiniyorum. aşağıda linklerini vereceğim 2 ips ile uygun fiyatlı samsung arasında kaldım. ne dersiniz?
    http://www.vatanbilgisayar.com/Monit%C3%B6r/asus-ml239h-23-ml239h-genis-ekran-ips-led-monitor/productdetails.aspx?I_ID=55905
    http://www.vatanbilgisayar.com/Monit%C3%B6r/lg-ips236v-23-ips236v-genis-ekran-led-ips-monitor/productdetails.aspx?I_ID=56515
    http://www.vatanbilgisayar.com/Monit%C3%B6r/samsung-s23a550hs-23-s23a550hs-genis-ekran-led-monitor/productdetails.aspx?I_ID=57041

• johndamer@ ben de autocad kullanan biriyim ve aylardır da alamamış durumdayım. Tam gidiyorum almaya, sonra "hımmm şuna da biraz bakayım, inceleyeyim, fiyatı da yüksek ama önümüzdeki maaştan arttırırım" şeklinde geri dönüyorum.

Linkteki iki IPS panel de giriş seviyesinde. Tasarım olarak LG daha iyi duruyor ama bana kalırsa. Uygun fiyatlı Samsung dediğimiz S23A550HS'de PVA panelliydi yanılmıyorsam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dusty

johndamer@ ben de autocad kullanan biriyim ve aylardır da alamamış durumdayım. Tam gidiyorum almaya, sonra "hımmm şuna da biraz bakayım, inceleyeyim, fiyatı da yüksek ama önümüzdeki maaştan arttırırım" şeklinde geri dönüyorum.

Linkteki iki IPS panel de giriş seviyesinde. Tasarım olarak LG daha iyi duruyor ama bana kalırsa. Uygun fiyatlı Samsung dediğimiz S23A550HS'de PVA panelliydi yanılmıyorsam.

PVA paneller için iyi yorumlar var nette ama IPS teknolojisi de artık olmazsa olmaz gibi oldu :) uzanıp bi film izlemek de gerek bazen.
    gerçi şöyle de bir mantık var; git filmini tv de izle. kararsızlık çok kötü. anladığım şu ki autocad gibi program kullananlar için İPS bir kumar olacak.

• Şöyle anlatayım, ben de esasen şu an IPS panel kullanıyorum PC ile ama monitör değil 42" boyutunda bir TV. BLB bu panellerin değil, direkt LED'lerin kronik sorunu (Ben bunu her dediğimde dayak yiyorum )

Autocad söz konusu olduğunda (ki son zamanlarda yapmam gereken çizimler çok çok hızlı ve basit olduğundan sketch up daha sık kullanıyorum) LED TV'imin IPS panelinden çok çok memnunum. O yüzden de IPS monitörlere yönelmiş durumdayım ama BLB durumunda Autocad'in siyah fonu bana rahatsızlık vermiyor. En büyük rahatsızlığı panel büyüklüğünde yaşıyorum ben de.
  • peki o zaman uzun süreli bilgisayar kullanımları için lcd monitörler led lerden daha avantajlıdır diyebilirmiyiz peki? ben 2D çalışıyorum ama uzun sürüyor çalışmalarım. mekanik tesisat projeleri yapıyorum evde. normal iş yerinde de sürekli bilg. başındayım üstelik. led olacaksa IPS daha mı iyidir sence? BLB konusunda bir monitöre 1,5-2 bin TL veremeyeceksek yapacak bişey yok sanırım.
  • 
Sayfa: önceki 5051525354
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.