Şimdi Ara

LG IPS236V IPS Monitör [ANA KONU] (54. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.262
Cevap
10
Favori
71.524
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5253545556
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar vatan yüzde 25 indirime girdi galiba son 45 dakikanın içindeyiz bende yeni gördüm ve ekran kartı aldım ürün almak isteyen fırsatı kaçırmasın.
  • nasıl 45 dk ya haftasonu devam etmiyo mu indirim? ben yarın gitcektim topkapıya
  • http://www.vatanbilgisayar.com/

Anasayfada bugüne özel diyor bugün 30 dakika sonra sona eriyor varsa etrafında eft veya havale yapabileceğin bir banka kartı sakın durma.

Bu hafta sonu olan kdv bizden fırsatları değil.
  • Asus'un da yakında yeni IPS monitörler geliyor.

http://www.vatanbilgisayar.com/monitor/asus-vs239h-215-vs239h-genis-ekran-led-ips-monitor/productdetails.aspx?I_ID=59493

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ginga Bishounen -- 24 Mart 2012; 10:56:36 >
  • merhaba arkadaşlar monitör bu 24.03.2012 ide hepsiburada dan almıs bulunmaktayım. resme bakarsanız bu sorun var ne yapmalıyım sizce bu sorun başka getirileri olur mu değişeyim mi böylece kullansam mı kullansam arıza artar mı beni bilgilendirirseniz ayrıntılı şekilde sevinirim

LG IPS236V IPS Monitör [ANA KONU]
  • hocam bu BLB çok kötü. o köşeye fena kümelenmiş ışık. rahatsız eder bu. sen iade veya değiştirmeye bak bence.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hsnabali

hocam bu BLB çok kötü. o köşeye fena kümelenmiş ışık. rahatsız eder bu. sen iade veya değiştirmeye bak bence.

teşekkürler hocam.hb ya değişim formu yazdım bakalım gelicek cevabı bekliyorum...hayırlısı umarım değişirlerse hepsi böyle olmaz
  • arkadaşlar bugün öğleden sonra gidip vatandan LG IPS236V aldım. monitörü kutusundan çıkartıp masaya koymamla birlikte şok oldum resmen.
    o şık görünümü varya bu monitörün, alt tarafa doğru darlaşan turuncu parça yüzünden monitör deli gibi sallanıyor. inanılmaz rahatsız oldum. şu arabaların önünü minik bi köpek oyuncağı koyarlar ya, kafası durmadan sallanan :) aynı öyle..
    vidaları tekrar tekrar sıktım yine olmadı. vatanı aradım. alt sehpayı çıkartıp düz bir zemine koyun, kaymayı önleyici ufak kauçuk parçalardan kaynaklanabilir,
    sehpa düz değilse sallanma problemi olabilir. öyleyse getirin hemen yeni bir sehpa verelim dediler.
    bende söktüm sehpayı masanın üzerine koydum. bir sıkıntısı yok sehpanın.
    monitörü kutunun içerisine attığım gibi vatanın yolunu tuttum tekrar. diğer monitörlere baktım oradaki. teşhirdeki LG IPS236V nin de olduğu rafı biraz salladım.
    diğer monitörlerin çoğu sarsıntıdan sonra dururken LG IPS236V ve bi kaç tane daha vardı. sallanmaya devam ettiler. inanılmaz sinir bozucu bi durum.
    görevliye sorunumu anlattım. çıkardılar onlarda bi baktılar falan. sonra bana problem çıkarmadan iade fişi kestiler, bende inip ASUS ML239h aldım.
    bu monitörde öne doğru biraz sallanıyor ama fazla değil. Almaya gittiğinizde mutlaka buna da dikkat edin.
    sizin sinirlerinizi bozmayacaksa bu durum LG alın. baya bir araştırmadan sonra LG IPS236V de kararımı verdim ama 1-2 saat sürdü geri götürmem.
    öyle BB falan bakamadım yani :))

• Merhaba arkadaşlar, dün Vatandan Samsung SA550 aldım bugün götürüp IPS236V ile değiştirdim. 3 tane LG denedim mağazada ışık altında seçebildiğim en iyi IPS paneli aldım. Genel olarak SA550 ve LG arasında renk ve ışık farkı epey var. BLB ise LGde daha fazla tabi ki Samsungda bu kadar yoktu. Ama tam karşıdan bakınca neredeyse yok gibi LGde. Karanlıkta yok denecek kadar az tam karşıdan bakarsan ama yukarıdan sağdan soldan bakarsan bir miktar var. Birkaç resim çekip paylaşayım dedim ama pozlama süresiyle çok alaklı bu BLB durumu ben tam karşısında otururken fotoda görünen BLB yi göremiyorum. Zaten fotoda olan BLB gerçekte olsa monitör hiç kullanılmaz. Canon makineyle çektiğim zaman BLB gerçekte nasıl görünüyorsa öyle çıkıyor ama onunda data kablosu kayıp pcye atamadım resimleri.Yanlardan bakınca epey bi morarma var siyah ekranda. Ama en iyisi simsiyah ekran izlememek :) ve filmlerde karanlık sahneleri de karşıdan izlemek gerekecek eğer renkler düzgün olsun doğru renk göstersin dersek. SA550 yi renk açısından iyi ki geri vermişim ama caanıım BLB az da olsa can sıkıcı.

İlk mesajda verilen mavili bir resim vardı renk dalgalanması olan. Onda bende dalgalanma mevcut bir türlü gideremedim. 254 nolu kutuyu da göremiyorum o kadar uğraştım ama olmadı. Bu ayarları tam yapabilen birisi yardımcı olabilir mi lütfen. Bu konuyu çok önceden takip etmeye başladım ama monitörü alınca farklı oluyor :)) şu an sRGB modu seçili parlaklık 20. Bİrkaç foto ekelyeyim gerçeği en iyi yansıtanları ekledim.

LG IPS236V IPS Monitör [ANA KONU]  LG IPS236V IPS Monitör [ANA KONU]  LG IPS236V IPS Monitör [ANA KONU]  LG IPS236V IPS Monitör [ANA KONU]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arkeen -- 26 Mart 2012; 0:23:36 >

• Ben yine LG Global'e mail attım. Bu panelin kaç bit olduğunu sordum. Cevap gelirse hepimiz en doğru olanı biliriz artık. Ekran kartları ve renk profilleriyle de uğraşmayı atlamayın.
  • Uğraşıyorum çıldırtacak beni olmuyor. Belki panelin yapamadığı birşeyi yapmaya çalışıyorum bilmiyorum ama beklenti düzgün olması yönünde. DVI ile denedim ilk başta sonra Belkin HDMI kablo ile denedim sonuç yok.

LG de bilmiyordur belki kaç bit olduğunu üretmişlerdir öylesine Cevabı bekliyoruz..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Arkeen

Merhaba arkadaşlar, dün Vatandan Samsung SA550 aldım bugün götürüp IPS236V ile değiştirdim. 3 tane LG denedim mağazada ışık altında seçebildiğim en iyi IPS paneli aldım. Genel olarak SA550 ve LG arasında renk ve ışık farkı epey var. BLB ise LGde daha fazla tabi ki Samsungda bu kadar yoktu. Ama tam karşıdan bakınca neredeyse yok gibi LGde. Karanlıkta yok denecek kadar az tam karşıdan bakarsan ama yukarıdan sağdan soldan bakarsan bir miktar var. Birkaç resim çekip paylaşayım dedim ama pozlama süresiyle çok alaklı bu BLB durumu ben tam karşısında otururken fotoda görünen BLB yi göremiyorum. Zaten fotoda olan BLB gerçekte olsa monitör hiç kullanılmaz. Canon makineyle çektiğim zaman BLB gerçekte nasıl görünüyorsa öyle çıkıyor ama onunda data kablosu kayıp pcye atamadım resimleri.Yanlardan bakınca epey bi morarma var siyah ekranda. Ama en iyisi simsiyah ekran izlememek :) ve filmlerde karanlık sahneleri de karşıdan izlemek gerekecek eğer renkler düzgün olsun doğru renk göstersin dersek. SA550 yi renk açısından iyi ki geri vermişim ama caanıım BLB az da olsa can sıkıcı.

İlk mesajda verilen mavili bir resim vardı renk dalgalanması olan. Onda bende dalgalanma mevcut bir türlü gideremedim. 254 nolu kutuyu da göremiyorum o kadar uğraştım ama olmadı. Bu ayarları tam yapabilen birisi yardımcı olabilir mi lütfen. Bu konuyu çok önceden takip etmeye başladım ama monitörü alınca farklı oluyor :)) şu an sRGB modu seçili parlaklık 20. Bİrkaç foto ekelyeyim gerçeği en iyi yansıtanları ekledim.

LG IPS236V IPS Monitör [ANA KONU]  LG IPS236V IPS Monitör [ANA KONU]  LG IPS236V IPS Monitör [ANA KONU]  LG IPS236V IPS Monitör [ANA KONU]

Sizin makine benim iade ettiklerime göre ÇİÇEK gibi... Hayrını görün, şansınızın tadını çıkarın :)

Keyifli kullanmalar... Herhalde sizinki aşırı BB olmayan ilk gördüğüm monitör.

• quote:

Orijinalden alıntı: dusty

Ben yine LG Global'e mail attım. Bu panelin kaç bit olduğunu sordum. Cevap gelirse hepimiz en doğru olanı biliriz artık. Ekran kartları ve renk profilleriyle de uğraşmayı atlamayın.

Cevap geldi mı acaba?
  • Teşekkürler ramaray. Ben yabancılarda daha iyilerini de gördüm :) mallesef. Ama hala daha ayar sorunum var ya da ben yapamıyorum anlamadım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: addidas_85

quote:

Ben yine LG Global'e mail attım. Bu panelin kaç bit olduğunu sordum. Cevap gelirse hepimiz en doğru olanı biliriz artık. Ekran kartları ve renk profilleriyle de uğraşmayı atlamayın.

Cevap geldi mı acaba?

Bu kadar kısa sürede beklemiyorum cevabı, önce bir onlar araştırsınlar, sonra biz öğreniriz
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: addidas_85

quote:

Cevap geldi mı acaba?

Bu kadar kısa sürede beklemiyorum cevabı, önce bir onlar araştırsınlar, sonra biz öğreniriz

Siz konusu Lg ise hak veririm, ben amerika sayfasında 8 bit olarak gördüm, yine bir yetkili yazmıştı ama ne derece doğru orası tartışılır

• Merhaba dün gittim vatanbilgisayar'dan aldım bu monitoru. daha önce hiç lcd almamıştım hep crt monitor kullanıyordum. o yüzden pek bir bilgim yok ama önceki mesajlara baktım benle aynı problemi yaşayanlar var sanırım. kalite olarak çok etkilendim diyebilirim ama game of thrones izledim bugun, görüntü siyahken kenardan fışkıran aydınlatmayı bir göstereyim dedim. sizce değiştirmelimiyim. 2 farklı pozlama ayarıyla çektim. izlerken pek rahatsız etmedi açıkçası ama gene de bir sorayım istedim
    bu arada parlaklık ayarım 80 de.

https://store.donanimhaber.com/f3/ca/a2/f3caa23f7d3a2c95992e7abe391070d8.jpg

https://store.donanimhaber.com/d8/43/ef/d843ef77a3aeb3ca806ac58f4293e785.jpg

Yardım ederseniz sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wh1sKy -- 2 Nisan 2012; 23:54:06 >

• Parlaklık 80 biraz fazla yüksek bir değer hocam. Biraz daha düşürmek gerekli. Ben genellikle parlaklık ayarını 20'nin üzerine çıkarmam. Bir de parlaklığı düşürüp birkaç fotoğraf ekleyebilir misiniz? O zaman daha net anlarız BLB durumunu.

• quote:

Orijinalden alıntı: Wh1sKy

şimdi 5 farklı parlaklık ayarıyla fotoğraf çektim.

parlaklık 20'de
    https://store.donanimhaber.com/37/d9/10/37d9106bcff722b6ed76c9dbea3aa74b.jpg

parlaklık 40
    https://store.donanimhaber.com/e7/b0/be/e7b0be14b1f3e0775298a4e091b11899.jpg

parlaklık 60
    https://store.donanimhaber.com/6e/ea/16/6eea1649bf935dc96cbb506f3c954bd4.jpg

parlaklık 80
    https://store.donanimhaber.com/4f/ed/c8/4fedc8b36b003cd24828559e697ff6b6.jpg

parlaklık 100
    https://store.donanimhaber.com/7c/f5/21/7cf521a71f775cc49eb24e085e687525.jpg

Bu BLB oldukça fazla gibi görünüyor, bende üç adet var bu monitörden, yukarıya resimleri eklemiştim, hiç birinde bu derece back light bleeding yok, bence ellerinde varsa başka bir tane gidin değiştirin derim. Beni rahatsız etmiyor diyorsanız ona saygım sonsuz ama ikinci el falan satarken (olurda satarsanız ileride) dezavantaj olur sizin için.

• 
Sayfa: önceki 5253545556
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.