Şimdi Ara

LG IPS236V IPS Monitör [ANA KONU] (56. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.262
Cevap
10
Favori
71.550
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5455565758
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Güle güle kullan hocam, yazını ve mesajını şimdi gördüm. Patrona da göstereceğim şu yazdıklarını
  • quote:

Orijinalden alıntı: dusty

Güle güle kullan hocam, yazını ve mesajını şimdi gördüm. Patrona da göstereceğim şu yazdıklarını

http://www.lagom.nl/lcd-test/

Şurdakilerden teste baktım işimden fırsat bulunca. Color banding ve color range sorunsuz gibi görünüyor. hem LG de hem MVA panel eski emektar sony'de.

Bu arada bu konunun başındaki o yapay manzara resmi ise jpg formatlı ve kendisinde sorun var zaten test için uygun değil haberiniz olsun.

• benimki baktım V-PN modeli ve kutusunun üzerindeki yapışkan bantda maalesef Endonezya çıkışlı(türkçe kullanma kitapcığında ise imal yeri Güney Kore diyor).Yanlız monitörü henüz deneme fırsatım olmadı,Balçova -VATAN dan almıştım.Endonezya çıkışlı olupda ışık sızması olmayan veya en az olan bu durumdan şikayetci olmayan arkadaşımız varmı?Monitörlerinin kutusuna bakıp söyleyebilirler mi?hangi, nere çıkışlı imiş?Yani tüm Endonezya çıkışlı olanların hepsi %100 hatalımı oluyor acaba?Arkadaşın dediği gibi Çin çıkışlı olanlarda hata payı hiç yok mu?teşekkür ederim.Sizden gelen yanıtlara göre geri iade edip etmemeye karar vereceğim.
    LG IPS236V IPS ile LG IPS236V-PN IPS arasında (150tl dışında) teknik olarak ne farklar var?hangisi daha gelişmiş özelliklere sahip?vs...Örneğin ışık sızması açısından aralarında bir fark oluyormu.Bunlar konu başından itibaren geçtiğimiz 19 sayfada muhakkak yazıldı\çizildi ,tartışıldı ama bir arkadaşımız çok kısaca özetlerse çok memnun olurum.Kutudan çıkan cd yi driver yüklemede kullanıyormuyuz?(Win 7 kullanıyorum).bu işe yarıyormu?
    Edit:parça toplarken en zorlanılan Monitör oluyor.İlla tercih edilecek olan: Made in China LG IPS236V-PN. mu?Sayın dusty yönetici arkadaşımın belirttiği gibi Endonezya çıkışlı da olsa,acaba üründe farklı bantlarda farklı şans faktörü söz konusu olabilir mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fthkyn04 -- 20 Nisan 2012; 20:55:32 >

• Şahsi tecrübeme dayanarak söylüyorum BLB (kenarlardan ışık sızması) tamamen şansa bağlı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: aresmar
    Şahsi tecrübeme dayanarak söylüyorum BLB (kenarlardan ışık sızması) tamamen şansa bağlı.

hmm,çok haklısınız üstadım ,bende de öyle bir kanaat oluştu.Netice itibariyle asıl imal yeri Güney Kore(çünkü bu benim kitapcığımda belirtilmiş,adres telf verilmiş).Diğer ismi geçen(Çin,Endonezya,..)yerler de sanırım kendilerine gelen parçaların montajı ve dağıtımı yapılıyordur.Hal böyle olunca da Çin veya Endonezya çıkışlı olmasının hiç bir önemi kalmamış oluyor.Dediğiniz gibi az veya çok BLB li olması tamamen şansa kalıyor.Benim multimedya merakım yok,sanırım rahatsız edici olmadıkca BLB ye takmayacağım.Teşekkür ederim,diğer kullanan arkadaşlarımda yorum yaparlarsa sevinirim.Bir de kutudan çıkan CD si bir işe yarıyor mu?yoksa hiç mi kullamıyalım.LED li olduğu sürece BLB den kurtuluş yok,artık bu da gün gibi ortada.

• Ben windows 7 sürücüsünü internetten sitesinden indirip update driver diyerek kurdum. CD de de aynı sürücü vardır herhalde hiç bakmadım :P
  • quote:

Ben windows 7 sürücüsünü internetten sitesinden indirip update driver diyerek kurdum. CD de de aynı sürücü vardır herhalde hiç bakmadım :P

bir Siz ilgilenip cevap veriyorsunuz,teşekkür ederim.Sağolun üstadım.Daha kutusunu açmadım,özellikle BLB faktörü (ve sarsıntı) olmak üzere gördüğüm sonuçları burada paylaşırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fthkyn04 -- 21 Nisan 2012; 19:00:17 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: fthkyn04

quote:

Ben windows 7 sürücüsünü internetten sitesinden indirip update driver diyerek kurdum. CD de de aynı sürücü vardır herhalde hiç bakmadım :P

bir Siz ilgilenip cevap veriyorsunuz,teşekkür ederim.Sağolun üstadım.Daha kutusunu açmadım,özellikle BLB faktörü (ve sarsıntı) olmak üzere gördüğüm sonuçları burada paylaşırım.

Hocam nedir son durumun, biraz yorum yapabilir misin sen de?
  • quote:

Hocam nedir son durumun, biraz yorum yapabilir misin sen de?

Merhaba,Nasılsınız?
    ilginize teşekkür ederim,dediğim gibi 600tl.ye VATAN\Balçova-İzmir'den satın aldığım LG IPS236V-PN 23'' LED Monitörümüz öylece kutusunda duruyor,henüz açmadım.Kutu üzerinde ki yapışkan bantda Indonesia (çıkışlı) diye yazar.Ama kullanım kitapcığında da imal yeri olarak diye Güney Kore der.Anladığım kadarıyla Kore'den parçalar Indonesia ve Çin'e gönderiliyor,oralarda monte edilip ilgili ülkelere ihraç ediliyor(belki bu şekilde daha az masraflı oluyordur,kim bilir?işcilik,vs...).İnceleme fırsatı bulamadığım için BLB ve sarsıntı konusunda henüz bir fikrim olmadı.Duvara monte edip sarsıntıya çare bulabilirim sanıyorum,ama ileri drecede BLB görürsem geri iade edeceğim.Veya başka bir marka ile değiştireceğim.
    (düşündüklerim)
    Mitsubishi RDT234WX ve RDT234WX-S (23,IPS panelli,LED)
    HP 2211X
    HP-x2301 (led\23 inç.)
    Dell U2312HM
    Dell U2410
    ViewSonic VX2336s (23,IPS panelli,LED)
    ASUS VG23AH
    ASUS ML239H
    AOC-i2353fh (23-led-ips)
    Edit:);[Dünyanın en iyi monitör markaların iiyama, Hitachi ve Mitsubishi'dir.(Alıntı)] bunu yeni öğrendim,bilmiyordum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fthkyn04 -- 25 Nisan 2012; 18:00:13 >

• Tekrar merhabalar, merakla bekliyorum sizin fikirlerinizi de. Bizi fotoğrafsız ve yorumsuz bırakmayın
  • quote:

Tekrar merhabalar, merakla bekliyorum sizin fikirlerinizi de. Bizi fotoğrafsız ve yorumsuz bırakmayın

Patronu ikna edebildiniz mi?

Ben gayet memnunum ihtiyaçlarımı karşıladı iş yeri için.
  • Patron hala fiyat konusunu düşünüyor. Hayır cimri de değil maaj vs. konusunda ama bu tip konularda yaşı gereği biraz zorlayıcı olabiliyor. Şimdi yaklaşık 5 tane alım yapmamız gerektiğini anlatmaya çalışıyorum. Fiyat isteyeceğim ben de toptan satışa girip girmediğini öğrenmek için.
  • 4:3 oranı var demişlerdi monitör için ama bulamadım. Acaba varsa nasıl yapabileceğimi bilen biri söyleyebilir mi? Mesajı alıntı yaparsanız makbule geçer.
  • Sonunda bir monitör aldım. Modeli: ASUS VS229H IPS LED...

Uzman arkadaşlara birkaç sorum var.
    -Öncelikle parlaklık, konrast oranları kaç olmalı ve dinamik kontrast seçimini açmalı mıyım?
    - İkincisi, uyduruktan bile olsa bedava kalibrasyon yazılımları bulabilir miyim?
    -Son olarak, input lag ve response time(ms) ölçecek yazılım önerisi yapabilir misiniz?

Ek olarak, monitörümle ilgili yerli-yabancı grafikli inceleme yazısı veya videosu paylaşırsanız sevinirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kayaer07

Sonunda bir monitör aldım. Modeli: ASUS VS229H IPS LED...

-Öncelikle parlaklık, konrast oranları kaç olmalı ve dinamik kontrast seçimini açmalı mıyım?
    - İkincisi, uyduruktan bile olsa bedava kalibrasyon yazılımları bulabilir miyim?
    -Son olarak, input lag ve response time(ms) ölçecek yazılım önerisi yapabilir misiniz?

Ek olarak, monitörümle ilgili yerli-yabancı grafikli inceleme yazısı veya videosu paylaşırsanız sevinirim.

Windowsun kalibrasyonunu kullanabilirsin hocam, en azından iyi kötü fikir verir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: wto

4:3 oranı var demişlerdi monitör için ama bulamadım. Acaba varsa nasıl yapabileceğimi bilen biri söyleyebilir mi? Mesajı alıntı yaparsanız makbule geçer.

Yazılımı pc ye yükle ondan sonra alttaki tuşlardan soldan 1.ye bas sonra da hemen sağındaki yuşa bas, o zaman menüyü görmen lazım
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: kayaer07

Sonunda bir monitör aldım. Modeli: ASUS VS229H IPS LED...

Windowsun kalibrasyonunu kullanabilirsin hocam, en azından iyi kötü fikir verir.

Patronu daha ikna edemedin mi

• quote:

Orijinalden alıntı: addidas_85

quote:

4:3 oranı var demişlerdi monitör için ama bulamadım. Acaba varsa nasıl yapabileceğimi bilen biri söyleyebilir mi? Mesajı alıntı yaparsanız makbule geçer.

Yazılımı pc ye yükle ondan sonra alttaki tuşlardan soldan 1.ye bas sonra da hemen sağındaki yuşa bas, o zaman menüyü görmen lazım

yazılımı yükledim ama oralar açılmamış : /
  • quote:

quote:

quote:

Kardeş akşam ben bir bakayım sana ayrıntılı bir şekilde yazarım, bu arada ne için kullanacaktın?

• quote:

quote:

quote:

quote:

Kardeş akşam ben bir bakayım sana ayrıntılı bir şekilde yazarım, bu arada ne için kullanacaktın?

CS oynuyorum, daha iyi oluyor. O yüzden.

• 
Sayfa: önceki 5455565758
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.