Şimdi Ara

LG IPS236V IPS Monitör [ANA KONU] (55. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.262
Cevap
10
Favori
71.522
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5354555657
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • o zaman yarın gidip değiştireyim rahatsızlık vermiyor, satmayı da düşünmüyorum gerçi ama ne olur ne olmaz sağlam olandan alalım :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Wh1sKy

o zaman yarın gidip değiştireyim rahatsızlık vermiyor, satmayı da düşünmüyorum gerçi ama ne olur ne olmaz sağlam olandan alalım :)

Hocam, oldukça homojen bir dağılma söz konusu ve rahatsızlık vermez fikrindeyim ben de.. Zaten hiçbir zaman bizin fotoğraftan gördüğümüzle birebir değildir sızması. Değişimden alacağın panelin bundan daha iyi olacağının garantisi varsa değişime gidebilirsin tabii, sen bilirsin.

quote:

Orijinalden alıntı: routemaster

Magazalarda bulunmaz ki bu ekran.

Istedigin bir test varsa, ayrintilari ile yaz yada bana mesaj gonder, iki-uc icinde yapmis olurum.

Baya kapsamlı bir kullanıcı incelemesi yapıp, fotoğraflarla, videolarla destekleyebilsen keşke. Onun üzerinden sorularımızı sorarsak çok daha iyi olur bence. Bilgiler karışmaz, teşhirde inceliyor gibi oluruz.

• şu Lglere o kadar çok bakmışsınız ki artık gözünüz blb yi görmez olmuş :)
    bildiğin ciddi blb var hocam aletinde. değiştirebiliyorsan hiç durma. ha değiştirdiğinde de blb çıkma şansı yüksek ama bi şansını denemiş olursun. sonuçta bu ürünün mühendisliği hatalı, ve pek çok blb sorunu yaşayan var. bu normal falan da değil.
    Ve görmezden gelip, 'teknoloji bu' demek çok abez kaçıyor. bi ekran bu; grafik kartı ya da dvd player değil, ışığını dert etmemem gereken. ben buna bakmak için bi dünya para ödüyorum, orasından burasından ışık kaçırıp görüntü zevkimi bozması için değil.
    kafayı lg ile bozmadıysanız, ben başka markalara yönelmenizi öneririm bu ürünü düşünen arkadaşlara. bi dell u2312hm ya da viewsonic... bilemiyorum.
  • Kafayı LG ile bozmak ya da LG'ye çok bakmak demeyelim buna. Biraz sert bir üslup oluyor.

BLB kişiyi rahatsız etmediği sürece LED panellerde kabul edilebilir. Bu sebeple de firmaların ar-ge'leri bu problemli teknolojiyi geride bırakmak için bir sürü panel tipiyle uğraşıyorlar. OLED ya da AMOLED ekranlar gelene kadar bu kronik sorunu bilmemiz gerekiyor.

Değişim isteyen değişir elbette, zaten iadesi gereken panellere direkt böyle olmaz diyerek iade edin de diyoruz.
  • Monitorun bugunde açma kapama tuşu arızalandı gittim değiştirdim vatandan. aklıma takılan bir iki nokta var.

verdiğim monitor ips236v-pn ve endonezya malı olduğu yazıyordu.

aldığım monitor de aynen ips236v-pn ama bu sefer made in china yazıyor.

yeni monitor de blb den eser yok. acaba çin üretimi endonezya üretimi gibi farklardan mı kaynaklanıyor bu blb'nin bazı kullancılarda olup olmaması ?

birde monitoru alırken koli bandının üstünde lge türkiye tarafından kontrol edilmiştir bandı var. eskisinde yoktu sordum bu ürün refurbished mi diye. hayır dediler şimdi telefonla lg servisi arayıp kontrol edeceğim. şuan için iade gibi bi düşüncem yok ama eğer tahmin ettiğim gibiyse bundan sonrakileri de uyarmış oluruz.
  • Benim monitör de China yazıyor bu monitörde de BLB arkadaşların şikayetçi olduğu kadar çok yok ama var tabii az da olsa.
  • Hep dediğim gibi işte banttan bile fark olabiliyor bu teknolojide. Çin'de üretimi olduğunu bilmiyordum açıkçası ama mantığı alınca ele "elbette ki olacak, ucuz iş gücü" diyorum.
  • Bende çok inceleme fırsatı bulamadan IPS236V aldım. Vatanın Topkapı mağazasının 10. yılı mı ne vardı %30 indirimli zamana denk geldi ve yaklaşık 450 TL ye aldım. Akşam Game of Thrones izlerken BLB fark ettim. Sol alt kösede 8 cm fazla ışık sızması vardı. Gittim vatandan değiştirdim. Gelen monitördede aynı sorun olduğunu görünce gene vatanın yolunun tuttum. Şimdi değiştirerek Asus ML239H aldım. İkisi arasında farklara gelince lg deki renkler biraz daha canlı gibiydi. Ama benim gözümü çok yoruyordu. Asus daki model gözlerimi nerdeyse hiç yormuyor. Biraz ayarlamadan sonra asusdan çok iyi görüntü aldım. Lg modelin bide çok sağlam durmuyor fazla sallanıyordu masadeyken. Asus duruş yönünden çok sağlam. Asustaki BLB ye gelince sağ altta 3 cm bir sızdırma var ama çok rahatsız edecek şekilde değil. İkisindede 8 bit 6 bit resim testini uyguladım ikisindede dalgalanma gördüm. LG 8 bit olması gerekiyordu ama çok bişey farketmedim. Oyun oynerken ikisindede ghosting fark etmedim. Sonuç olarak Asusu öneririm ben.

• İps paneller oyun icin ideal değil nt paneller daha iyi sonuc verir bazı arkdaslar ips panel alıyor oyun icin.ips yi daha cok grafikciler matbaa isiyle uğraşanlar kullanıyor renk kalitesi daha iyi olması icin. İps alacağız dıyorsanız asus modelleri öneririm arkadasın dediği gibi.
  • Ne sorunlu bi monitörmüş bu! LG den soğudum valla. =D
  • Bu arada yorum belirtmedim ama şöyle söyliyim. 12 senedir crt kullanıyordum. bu ilk lcd monitorum. renk kalitesi kesinlikle tatmin edici. yani göreceli bir kavram bu tabi ama göz var nizam var hakkını yemeyin bu monitorün, fiyatına göre alınabilecek tn monitorlerden daha kaliteli olduğunu düşünüyorum. oyun konusuna gelince starcraft 2, dota 2 ve team fortress 2 oyunlarını oynuyorum. crt monitorle arasındaki fark nedir bilmiyorum bana gayet aynıymış gibi geldi. bence kullanmadan etmeden şu monitor u öneririm bunu önermem demek yanlış, asus'u bilmiyorum. bu monitor benim için tatmin edici oldu gayet, hatta baya memnunum şuan diyebilirim.
  • arkadaşlar ben 120hz monitör alacağım fakat IPS lerde aklımı çeliyor görüntü kaliteesi olarak. sırf film ve dizi izlerkenki oluşan akıcı görüntüleri yakalamak için 120hz istiyorum.

120hz farkı anlamak için aşağıdaki video yu izleyin:
    http://www.youtube.com/watch?v=SU3Qklaxyco

LG IPS236V nin akıcılık konusunda ki durumu nedir?

bu monitöre sahip arkadaşlar bir kaç action sahne izleyip buraya yazabilirlermi durumu?
  • Hocam 2D@120 Hz monitörün akıcılığını zaten algılar normal göz. Kaldı ki fiyatları çok yüksek, bu fiyat aralığı fazla geliyor bana. Benim derdim de IPS bir panel bulabilmek, hala takipteyim.
  • Dostlar

İş yerimde kullanmak için IPS monitör düşünüyorum acilen Türkiye'den alabileceğimiz 800TL yi geçmeyecek bir model.

Photoshop için true color önemli. Genelde iş yerinde gündüz saatlerinde çalışacağım için backlight bleed o kadar önemli olmayacak diye düşünüyorum.

Hangi modelleri önerirsiniz link te verebilirseniz çok süper olur.

Saygılar, sevgiler.
  • LG ve ASUS'ta Türkiye'ye gönderdikleri bazı IPS monitörlerin fabrika çıkışından kaynaklanan yapısal sorunlar var. Özellikle buranın başlığına konu olan IPS 236V adlı monitörde...

Bazılarında da yok bu forumlarda aylardır yazıldığı üzere.. Tamamen şans işi.

Ofis kullanımı, ergonomi ve fiyat açısından Dell U2312HM fena görünmüyor.

Backlight bleed eğer fazlaysa, karanlık bir sayfa üzerinde grafik işiyle uğraşıyorsanız, gündüz bile rahatsız ediyor insanı, benden söylemesi :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: ramaray

LG ve ASUS'ta Türkiye'ye gönderdikleri bazı IPS monitörlerin fabrika çıkışından kaynaklanan yapısal sorunlar var. Özellikle buranın başlığına konu olan IPS 236V adlı monitörde...

Bazılarında da yok bu forumlarda aylardır yazıldığı üzere.. Tamamen şans işi.

Ofis kullanımı, ergonomi ve fiyat açısından Dell U2312HM fena görünmüyor.

Backlight bleed eğer fazlaysa, karanlık bir sayfa üzerinde grafik işiyle uğraşıyorsanız, gündüz bile rahatsız ediyor insanı, benden söylemesi :)

Sipariş verildi şansımızı deniyeceğiz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: aresmar

Dell U2312HM siparişi mi verdiniz? Yoksa IPS236V mi? Hangisi, ofis ortamı için sizi epey sıkıştıracağım bu arada monitörünüz geldiğinde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dusty

quote:

Orijinalden alıntı: aresmar

Dell U2312HM siparişi mi verdiniz? Yoksa IPS236V mi? Hangisi, ofis ortamı için sizi epey sıkıştıracağım bu arada monitörünüz geldiğinde.

LG verdik sipariş. Dell yok pek etrafta patron caymadan hemen aldırayım dedim bende. :)

BLB aşırı olmadıkça sorun çıkmayacaktır diye düşündüm.

• eski SONY LCD ye devam(sık floresan lambaları yanıyor),fakat geçen ay LG IPS236V 23'' aldım daha kutusundan çıkartmadım.Endonezya çıkışlı ise yandık,Çin çıkışlı ise idare eder deyip sanırım kullanmaya bakacağız. İnşallah o söylenen sinir bozucu sallantılar olmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fthkyn04 -- 20 Nisan 2012; 1:19:32 >
  • Monitör geldi arkadaşlar. İlk tepkim vay canına şeklinde oldu :)

Ortamın aydınlık olduğundan BLB yi çok anlayamıyorum. Sağ ve sol alt köşede biraz var gibi ama gece karanlığında işte kalıp siyah fon üzerinde çalışırsam belki görebilirim. İnşallah olmaz bu dediğim tabi :) İnce ayarlara geçmedim SRGB modu çok soğuk geldi biraz ısıtmak lazım şimdilik photo mod da brightness ı 70 e getirdim 100 deydi.

Color banding çok çok az var. 6 bit Enhanced panel olduğunu düşünüyorum bu yüzden. Ancak 8bit MVA panel sony var bende hemen yanında (aydınlatma floresanları ölüyor artık :'( ) 19 inch onda da banding var. Sanırım 1200 TL den aşağıya monitörlerde color banding yok etme şansımız yok. Ancak TN panellere göre 100 kat iyi :)

Şimdilik böyle biraz kullanayaım bugün bakalım.

Önemli bir not:
    Bu arada sallanmaya çok müsait ayak yapmışlar masanızın sağlam olması lazım. Oynak bi yerdeyseniz işiniz zor.

Made in China bu arada IPS236V-PN.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aresmar -- 20 Nisan 2012; 11:35:05 >

• 
Sayfa: önceki 5354555657
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.