Şimdi Ara

LG IPS236V IPS Monitör [ANA KONU] (53. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.262
Cevap
10
Favori
71.551
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5152535455
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • LED LCD'ler her zaman LCD'lerden daha doğru renk verir, TN panel olsa bile. Göz yorgunluğu da daha azdır LED panellerde. Şimdi gerçek şu ki 600 TL fiyatına alacağımız monitörde BLB olabilir, clouding olabilir vs. Rahatsız etmezse sorun yok, f/p ürünü deyip, kullanırız. Yine de bizim gibi çizimle ya da grafikle uğraşanların tercihi Apple kalitesinden geçer elbette para çoksa.
  • ne yazık kı o kadar çok paramız yok :)) ben bi gidip bakayım vatanda şu monitörlere en iyisi. gözü kapatıp birini almak lazım sanırım. peki son bir soru :) asus mu? lg mi?
  • Bana kalırsa ileri seviye olsa elbette Asus ama şu noktada ve bu seviyede panel üreticisinin kendi ürününü almak çok daha mantıklı geldiğinden ben LG derim. Denettirmezlerse de denemeden asla almayacağını söyleyip, ikisine birden aynı ayarlarda bak. Tavsiye ederim.
  • @dusty çok teşekkürler.. uzmanlık alanım olmayan bir konu hakkında oldukça bilgi sahibi oldum sayende.
  • Rica ederim, ben de merakla senin yapacağın Asus - LG karşılaştırmanı bekliyorum. Ben bu gidişle de daha monitör filan satın alamam bu kararsızlıkta
  • johndamer , eğer maliyet odaklı bi monitör arıyorsanız vatanda aoc'nin şöyle bir modeli de mevcut ;
    http://www.vatanbilgisayar.com/Monit%C3%B6r/aoc-i2352vh-23-i2352vh-genis-ekran-led-ips-monitor/productdetails.aspx?I_ID=59294
    özellikleri nasıldır bilmiyorum ama yurtdışı kaynaklı bir kaç üstünkörü incelemede fiyat performans monitörü olduğu söylenmiş
    %25 indirimde 460 gibi bir fiyata geliyor ki 23'' ips monitör için gayet makul gözüküyor (2 tane bile alınır hatta :)
    bunlar da o üstünkörü dediğim incelemelerden bir kaçı,

http://www.expertreviews.co.uk/monitors/1290475/aoc-i2352vh

http://www.pcadvisor.co.uk/reviews/pc-peripheral/3335537/aoc-i2352vh-review/

http://www.pcpro.co.uk/reviews/monitors/373606/aoc-i2352vh

http://beta.techradar.com/reviews/pc-mac/monitors-and-projectors/monitors/aoc-i2352vh-1067113/review

http://media-mixture.de/technik/test-aoc-i2352vh-gunstiger-led-backlight-monitor-mit-ips-panel/

bu da bir kullanıcı video incelemesi (almanca malesef)
    http://www.youtube.com/watch?v=AhlrHBvsR8c

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi freehnd -- 20 Mart 2012; 17:43:34 >

• @freehnd bu akşam iş çıkışı vatan'a gittim. lg ve asusu ayrı ayrı bilgisayara bağlattım ve lg nin renk kalitesi daha iyi gibi geldi bana. BB problemi ikisinde de olmakla beraber. lg de gerçekten çok az gibiydi ve rahatsız edici değildi. gerçi ortam ışıklı olduğu için çok net fark edememiş olabilirim ama sonuçta bende karanlıkta proje çizmiycem :) önerdiğin monitöre de bakıyorum int.te ama henüz türkçe bi sitede kullanıcı yorumunu bulamadım.
  • led ışıklandırmayı monitör ince olsun diye kenarlara konumlandırdıkları için (edge led denen şey) hemen hemen her led-lcd de az veya çok ışık sızdırması
    olacaktır. ama sen zaten monitörü aydınlık ortamda kullanacaksan bleeding problemin olacağını sanmıyorum.
    benim önermiş olduğum monitöre gelirsek sanırım henüz çok yeni olduğu için (yurtdışı incelemeleri bile mart 2012 tarihli)şu anda bir kullanıcı
    yorumuna ulaşman mümkün değil gibi gözüküyor en azından şimdilik
  • freehnd ben bu AOC monitörün görüntü kalitesinden ayak üstü inceleyebildiğim kadarıyla memnun kaldım ama kasa kalitesi çok tatmin edici gelmedi bana. Tabii oturup, detaylı bir kurcalamadan yorum yapılmaz.
  • VATAN BİLGİSAYAR değişim yapıyor. Elinizde birkaç fotoğrafla giderseniz size hak veriyorlar. Hak verilmeyecek gibi değil çünkü... Gayet de efendi ve anlayışlı davrandılar. 15 gün içinde müşteri memnuniyeti vb çerçevesinde direkt geri alıp, hediye çeki veriyorlar.

Ya Türkiye'ye gönderilen ürünler dandik, ya da son aylarda Güney Kore'deki üretim bantları arızalandı.

İade ettiğim LG IPS 236V adlı berbat monitörün fotolarını çekmiştim. Buyrun bakın...

• Bugüne kadar hangi markadan, ne alırsam alayım -ki kıl bir müşteriyimdir, bulmak için kurcalarım- hiç BLB sorunu yaşamadım çok şükür. Elektronik konusunda biraz şanslı bir insanım.

Sizin monitör hakikaten fenaymış ama hele ki ikinci fotoğrafta. İzlerken rahatsız olmamak mümkün değil.
  • dusty bu monitörün bu fiyata vaat ettiği en önemli şey ips ekran gibi gözüküyor.
    her ne kadar lg236vnin yuvarlak hatlı tasarımını biraz feminen bulsamda ondan daha estetik bir dizayna sahip değil malzeme kalitesi de daha düşük olabilir(hatta usb portu falan da yok galiba) ama yine de bu fiyata iyi bir alternatif olarak düşünülebilir(%25 indirimli fiyatı)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi freehnd -- 21 Mart 2012; 22:40:53 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ramaray

VATAN BİLGİSAYAR değişim yapıyor. Elinizde birkaç fotoğrafla giderseniz size hak veriyorlar. Hak verilmeyecek gibi değil çünkü... Gayet de efendi ve anlayışlı davrandılar. 15 gün içinde müşteri memnuniyeti vb çerçevesinde direkt geri alıp, hediye çeki veriyorlar.

Ya Türkiye'ye gönderilen ürünler dandik, ya da son aylarda Güney Kore'deki üretim bantları arızalandı.

İade ettiğim LG IPS 236V adlı berbat monitörün fotolarını çekmiştim. Buyrun bakın...

Sizdeki BLB harbiden ibretlikmiş, nasıl oluyorda bu kadar ayarsız üretebiliyorlar hayret ediyorum, mesela yukarıda benim monitörlerin resimleri var, bende böyle bir blb söz konusu değil, demekki tamamen şans meselesi.

• quote:

Orijinalden alıntı: Arkeen

Herkese iyi forumlar, arkadaşlar yakın zamanda ben de yeni monitör alacağım. LG IPS renkler açısından TN LED lere göre oldukça iyi. Ama bu monitörün BLB sorunu olmayanını maalesef bu forumda görmedim. Türkiyeye gelenlerin hepsi mi böyle anlamadım. Bir ara araştırdığımda yabancı forumlardaki kullnıcı incelemelerinde verilen fotolara baktım BLB göremedim Türkiyedeki monitörler kadar yok. Yanlış mıyım acaba?

BLB konusunda epey takıntılıyım karanlıkta film izlerken ve oyun oynarken beni çok rahatsız ediyor. Şu an kullndığım Samsung B2230 da az miktarda var ama rahatsız ediyor beni. Eski Hyundai L91A LCD monitördeki sorunsuzluğu yakalayan bir monitör henüz görmedim varsa da 1000 TL civarı ve üzeridir heralde.
    Hala karar verebilmiş değilim LG IPS konusunda. EN kötü gidip alacağım BLB varsa değiştireceğim, değiştirdiğimde varsa geri iade edip samsung TN alacağım stratejim şimdilik böyle olacak. Ama BLB olmama ihtimalini pek düşünemiyorum bu kadar kişide varsa. Bu kadar güzel bir monitör yap ama koyu renkli görüntülerde batırsın olacak iş değil. En azından şatışa en az BLB sorunu olan monitörleri çıkarın bari rezalet.

dcorp, monitörleriniz hayırlı olsun güle güle kullanın. Parlaklık 40 ise BLB biraz fazla gibi görünüyor genel olarak IPS monitörüm yok ama. Evet dediğiniz gibi monitörler öyle çıksaydı aldığım yerin yolunu erkenden tutardım :) LG IPS ile AOC IPS hakkında bir iki kelam edebilecek birisi var mı arkadaşlar?

Şu anda kullandığım TN LED panel, iade ettiğim iki tane LG IPS panele göre çok daha tutarlı...

IPS 236V'nin ortalama tepkime süresi 30-35 MS arasında (sitesinde yazana bakmayın)

Burada yazmaktan yoruldum :) Ucuz etin yahnisi iyi olmuyor arkadaşlar...

• ne zormuş monitör seçmek yavv..
  • Elbette zor olacak hocam. Bak ben aylardır karar verip de alabilmiş değilim. Hoş benimkisi biraz işin şımarıklığı ve tatminsizliğinde bitiyor ama yine de full içime sinen bir şey almak istiyorum. Oyun ve film panelim zaten bambaşka, o sebeple tepkime süresini düşünmüyorum çok fazla ama çizimlerim ve sunularımı hazırlamak için bir panel almam şart. Aksi türde evde çalışırken zorluk çekiyorum.

Bu aralar şu IPS+FPR monitörlerin çıkışını bekleyeyim diye karar aldım.

freehnd@ bu monitörün vaadettiği en yi şey gerçekten IPS panel teknolojisi. Performans değil, fiyat/performans ürünü.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dusty

Elbette zor olacak hocam. Bak ben aylardır karar verip de alabilmiş değilim. Hoş benimkisi biraz işin şımarıklığı ve tatminsizliğinde bitiyor ama yine de full içime sinen bir şey almak istiyorum. Oyun ve film panelim zaten bambaşka, o sebeple tepkime süresini düşünmüyorum çok fazla ama çizimlerim ve sunularımı hazırlamak için bir panel almam şart. Aksi türde evde çalışırken zorluk çekiyorum.

Bu aralar şu IPS+FPR monitörlerin çıkışını bekleyeyim diye karar aldım.

freehnd@ bu monitörün vaadettiği en yi şey gerçekten IPS panel teknolojisi. Performans değil, fiyat/performans ürünü.

Selam,

Başka bir başlık altında bir arkadaşla bu konuda kapışır gibi olduk, sonra sağolsun bana şu linki gönderdi...

http://www.dell-satis.com/UrunDetay.aspx?Kod=DELL-U2312HM-STK

Bir araştırın, bakın... Tepkime süresi 8 MS diyor ancak IPS 236V'nin GERÇEK tepkime süresinin 30 - 35 MS olduğunu düşünürsek, daha ergonomik ve adam gibi bir monitöre benziyor.

DELL'in incelemelerini okudum. Oyun vb gayet yeterli, en azından ergonomik cihaz.

Bir not daha: HDMI ile DVI-D bağlantıların görüntü kaliteleri arasında hiçbir fark olmuyor. Sadece, HDMI girişi monitör üzerinden kulaklık ya da harici hoparlörlere ses çıkışı sağlıyor.

DELL Ultrasharp'ta HDMI yok, olması da gerekmiyor.

LG firmasının Türkiye'ye gönderdiği IPS 236V modeli tam bir çöplük maalesef!

Eğer tavsiye edilirse bu monitörden alacağım ikincisi olarak, DELL yani...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ramaray -- 22 Mart 2012; 12:52:59 >

• Dell U2312HM benim listemde de var ancak henüz inceleme fırsatı bulamadım. Gözümle gidip, bakmam gerekli fikir sahibi olmadan önce.

LG, Samsung gibi markalarda genelde standardizasyon sorunu olur. Yani aynı fabrikada, aynı banttan, farklı tarihlerde çıkan ürünler arasında fark olabiliyor bu markalarda. Size gelen ürün de bu şekil bir banttan çıkmış olabilir ama burada kullanıp, memnun olan arkadaşlara haksızlık etmeyelim çöplük diyerek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dusty

Dell U2312HM benim listemde de var ancak henüz inceleme fırsatı bulamadım. Gözümle gidip, bakmam gerekli fikir sahibi olmadan önce.

LG, Samsung gibi markalarda genelde standardizasyon sorunu olur. Yani aynı fabrikada, aynı banttan, farklı tarihlerde çıkan ürünler arasında fark olabiliyor bu markalarda. Size gelen ürün de bu şekil bir banttan çıkmış olabilir ama burada kullanıp, memnun olan arkadaşlara haksızlık etmeyelim çöplük diyerek.

Haklısınız...

Bu kadar vakit kaybedip sinirlerim bozulduğu için bu denli kızgınım günümüz küresel ekonomik sistemine... Kalitesiz ve ucuz mal üret, daha hızlı piyasaya sür, kullanıcıyı düşünme bile...

Yoksa şanslı olan arkadaşların monitörleri hayırlı olsun hepsine :)

• quote:

Orijinalden alıntı: ramaray

Haklısınız...

Bu kadar vakit kaybedip sinirlerim bozulduğu için bu denli kızgınım günümüz küresel ekonomik sistemine... Kalitesiz ve ucuz mal üret, daha hızlı piyasaya sür, kullanıcıyı düşünme bile...

Yoksa şanslı olan arkadaşların monitörleri hayırlı olsun hepsine :)

Aynısı benim başıma da gelseydi ben de sizin gibi çok sinirli olurdum, merak etmeyin. Neticede teknolojiyi birazcık tanıyan insanlarız ve elektroniğin maalesef ki bu üretici bazlı küresel ekonomi siteminde şans işi olduğuna inanıyoruz. Dedim ya ben gerçekten kıl bir müşteriyimdir (ki aylardır bir monitör alamamamdan da belli ) ama şansım çok iyi ki hiç sorunlu ürünle karşılaşmadım.

Hatta yurtdışından iphone getirttim, epey düşündüm, çok da korktum sorunlu olmasından ama o bile taa Hong Kong'lardan süper ulaştı elime

• 
Sayfa: önceki 5152535455
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.