Şimdi Ara

LG L Fino (L70+) Akıllı Telefon İncelemesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
1
Favori
3.969
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Öncelikle Mevlit Kandiliniz mübarek olsun. Hayırlı Cumalar.
    Bugün size kendi incelemem olan ve internette henüz ülkemizde incelemesi bulunmayan LG L Fino adlı cihazı incelemeye karar verdim.
    Ufak tefek eksiklerim olduysa affınıza sığınıyorum.

Cihazı dün (01.01.2015) Kayseri Park TEKNOSA'dan 599 TL bir fiyat ile satın aldım.
    Cihaz Türkiye pazarına yeni sürüldüğünden her yerde satışı mevcut değil.

Kutuyu açtığımda:

Bir adet şarj cihazı (5.0 V 0.85), USB kablosu, Kulaklığı ve kullanma kılavuzu çıktı.
    Cihaza genel olarak baktığımızda şık bir görünüşü var. Plastik malzemeden üretilmiş olsa malzeme kalitesini elinize aldığınızda anlıyorsunuz.

Cihazı elinize aldığınızda malzeme kalitesinin iyi olmasını anlıyorsunuz ama bu modelde 4.5" WVGA ekran kullanılmış. Ekran biraz basit kalsa da gerçekten ekran kalitesi bana çok hoş geldi diğer Samsung Galaxy Trend veya Grand modellerindeki ekranla kıyasladığımızda bu ekran daha iyi en azından piksellerini tek tek saymıyorsunuz

Cihaza şöyle bir baktığımızda G3 Beat'ın bir alt versiyonu diyebiliriz. Bu modelde LG'nin "Sihirli Tuş" adı verdiği özel arkadaki tuş takımı yer alıyor. Kullanımı bence gayet basit. Ben alışamam zannediyordum lakin çok rahat geldi bana.

Gelelim teknik özelliklerine:

Batarya olarak 1900mAh Li-ion batarya kullanılmış. Bence bu cihaza yeterli.
    Boyutları:127.5 x 67.9 x 11.9
    İşlemci:1.2GHz Quad-Core
    Android 4.4 Kitkat kurulu geliyor ve LG bu modeline 5.0 Desteğini verecektir eminim. Araştırabilirsiniz.
    Bağlantı olarak:A-GPS, BT 4.0, USB 2.0, Wi-Fi 802.11 b/g/n
    Kamera : 8MP AF - VGA ÖN KAMERA
    Bağlantılar : Bluetooth 4.0 - USB 2.0 - Wifi 802.11 b/g/n ve A-GPS teknolojisi mevcut.
    Cihazda Adreno 305 Grafik işlemcisi mevcut.
    İşlemci olarak Qualcomm ARM Cortex'in 1.20 GHz'lik A7 işlemcisi mevcut.
    Ekran ise 240 dpi 480x800 WVGA ekran.

Dahili hafızası 4GB olmasına rağmen size 2GB gibi bir miktar kalıyor. Ben bana gerekli uygulamaları yükledikten sonra 268 MB boş bir hafıza kaldı. Hafızayı 200'e düşürünce sistem hafıza dolu uyarısı veriyor. Bu yüzden harici hafıza kart desteği mevcut. Hafıza kartı almanızı şiddetle tavsiye ederim. Özellikle SanDisk'in Ultra Micro SD kartlarını tavsiye ediyorum. Veri aktarım hızı gayet iyi. Cihazınızı bir nebze de olsa veri erişim bakımından hızlandırır.

Telefonu biraz inceledim. Bana gerekli olan uygulamaları kurdum. Cihazı açtığımda kendi hattımı taktım. TURKCELL hattı taktığım zaman otomatik olarak TURKCELL uygulamaları cihazda kurulu olmuş oldu. Biraz şaşırdım doğrusu. (App market - Yedek - Hesabım vs...)
    Cihazın bataryası benim hoşuma gitti. Yani 3G mobil veri kullanan birisi 1 günü görür.
    Ayrıca cihazda LG'nin kendi arayüzünü kullanmış. Arayüz gerçekten hoşuma gitti. Kullanıcıyı erken sıkacak gibi değil. Tema desteği var. LG Smartword adlı uygulama mağazası var. İstediğiniz temayı indirip kurabiliyorsunuz.
    Şimdi telefonu incelerken bir kaç ekran görüntüsü çektim.:

Şimdilik bu kadar ama daha sonra detaylı bir şekilde inceleyeceğim. Teşekkür ederim. Hayırlı Cumalar.

• G2'sini metrobüste çaldırmış, yeni arayış içinde biri olarak güzel bir tanıtım olmuş diyebilirim. Yine LG alıcam sanırım, çünkü telefondan gerçekten çok memnundum. Çaldırıdığımda yada kaybettiğimde yada düşürdüğümde :) çok üzülmeyeceğim bir model arıyorum. Sanırım bu gayet iyi duruyor.
    Teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: ultramarine caeruleum

G2'sini metrobüste çaldırmış, yeni arayış içinde biri olarak güzel bir tanıtım olmuş diyebilirim. Yine LG alıcam sanırım, çünkü telefondan gerçekten çok memnundum. Çaldırıdığımda yada kaybettiğimde yada düşürdüğümde :) çok üzülmeyeceğim bir model arıyorum. Sanırım bu gayet iyi duruyor.
    Teşekkürler
    Yaklaşık 2.5 aydır kullanıyorum.Çok memnunum arayuzu falan çok hızlı ve şık.Forumda l fıno kullanıcıları kulubu açıp guncelleme vs sorunları konusabılırız
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kafkaskartali571

Yaklaşık 2.5 aydır kullanıyorum.Çok memnunum arayuzu falan çok hızlı ve şık.Forumda l fıno kullanıcıları kulubu açıp guncelleme vs sorunları konusabılırız

Alıntıları Göster
    hafıza kartı taktığınızda kullanabilir hafıza kaç gb gösteriyor özellikle bunu merak ediyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fridaycoffee

hafıza kartı taktığınızda kullanabilir hafıza kaç gb gösteriyor özellikle bunu merak ediyorum.

Alıntıları Göster
    Almayı düşünüyorduk fazla kalın olduğu için vazgeçtim.
  • Guzel inceleme olmus fiyatta guzelmis

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hayırlı olsun

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Samsung Galaxy M30S [ANA KONU]
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Telefonu bugün teknosa'da inceledim. Fiyatına göre çok iyi bir cihaz bence.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaslar yaklasik 1bucuk aydir l fino kullaniyorum. Telefonu sarja takip bi sure sonra elime aldigimda ekranda solukluk oluyor kullaninca yaklasik 15sn de parlaklik biraktigim seviyeye geri geliyor boyle bi problem yaşayan var mi.?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onurcan1990 -- 6 Mart 2015; 23:38:11 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: onurcan1990

Arkadaslar yaklasik 1bucuk aydir l fino kullaniyorum. Telefonu sarja takip bi sure sonra elime aldigimda ekranda solukluk oluyor kullaninca yaklasik 15sn de parlaklik biraktigim seviyeye geri geliyor boyle bi problem yaşayan var mi.?
    oluyor kullaninca yaklasik 15sn de parlaklik biraktigim seviyeye Fut Coins
  • quote:

Orijinalden alıntı: fifanutri

oluyor kullaninca yaklasik 15sn de parlaklik biraktigim seviyeye Fut Coins

Alıntıları Göster
    Flaş la fotoğraf çekildiğinde fotoğraf karanlık çıkmakta.
    Flaşta zamanlama hatası var sanki.

Böyle bir sorunla karşılaşan var mı ?
  • Telefonun kendi hafızasına yüklemeden direk uygulamaları hafıza kartına atmak mümkün mü? Yani kaydedilecek bellek kısmını değiştirebileceğimiz bir ayar var mı?

• Telefonda radyo uygulaması göremedim sonradan yüklenebiliyo my?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: isosem19

Telefonun kendi hafızasına yüklemeden direk uygulamaları hafıza kartına atmak mümkün mü? Yani kaydedilecek bellek kısmını değiştirebileceğimiz bir ayar var mı?

Evet bende bu durumdan sıkıntı yaşıyorum. Çözüm bulabilen var mı?

• Root yapınca öyle bir seçenek oluyormuş. Ama ben denemedim.

• isosem19 İ kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

Rootu bilgisayar kullanmadan yapabileceğimiz uygulamalar var mı? İsmini hatırlamadığım 2 tane denedim ama olmadı.

• Hocam ben ios kullanıyorum. Valideye aldım lg fino'yu o da fazla uygulama falan yüklemediğinden root işine pek girmedim. İdareten bu şekildd kullanıyor.

• Tamamdır üstad ben hallettim root işini :)

• quote:

Orijinalden alıntı: DGLYN

Tamamdır üstad ben hallettim root işini :)
    kamerası nasıl ?
    500 tl altı ne alınmalı ?

samsung galaxy core prıme g360h ıle karsılastırınca ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Castiel

kamerası nasıl ?
    500 tl altı ne alınmalı ?

samsung galaxy core prıme g360h ıle karsılastırınca ?

Alıntıları Göster
    geçen hafta anneme aldık. tasarımı, elde duruşu, boyutu çok hoşuna gitti. ilk defa dokunmatik bir telefon kullanmaya başladı ama telefona alışması çok kolay oldu. severek kullanıyor.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.