Şimdi Ara

LG - L1970HR , SAMSUNG 205BW, SAMSUNG 940BW arasında kararsız kaldım sizce hangisi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
70
Cevap
0
Favori
5.314
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ederim tabii ki sizleri de haberdar hiç merak etmeyin hele bi olsun :)
    bu arada cidden bakın arkadaşlar 1 inc deyip geçmeyin aradaki farka
    hem 1 inc hemde çözünürlükleri farklı böyle olunca fark çok büyük oluyor
    ben monitorlerimi hep yüksek çözünürlükte kullandığım için düşük çözünürlük
    beni tatmin etmeyecek bu yüzden 205BW üzerine yoğunlaştım yoksa
    bende sadece 1 inc için 200 milyon vermem hatta 100 milyon bile vermem
    bakalım bugun nasıl gelişmeler olacak ...
  • en sonunda karar verdim samsung 205bw spariş ettim yarın elimde olur işşallah bir sorunla karşılaşmayız
  • dostum keşke haberleşsek daha güzel olurdu ben peşin fiyatına baya bi ucuza ayarlamaya çalışıyorum 205 BW yi neyse vermişsin artık yapacak bişi yok :) bu arada nereden verdin ne kadar verdin v.s. bize de bahsedersen oralara da bakalım belki biz de alırız ;) cevabını bekliorm
  • arkdaş bende ucuza aldım ya hs mersinden özel spariş üzerine peşin fiyatına 10 taksit 385$+kdv artı bide sparişi veren elemana rüşvet olarak yarım kilo baklava aldım. çünkü hs. samsung satmıyor. bide ben internetten filan spariş vermek istemiyordum çünkü elden alınca ölü piksele almadan önce bakabileceğim.
  • LG Derim.
  • PHILIPS 200W6CS : 869 YTL KDV dahil....

SAMSUNG 205BW 20 : 686,31 YTL KDV dahil....

BENQ FP202W 20 8MS : 709.00 YTL KDV dahil....

VIEWSONIC VA2012W 20.1:848,60 YTL KDV dahil....

Bende bunları düşünüyorum..Bu fiyatlardan daha ucuza bulan varsa buraya yazsın bir zahmet......
  • BenQ Teknorama da 660 milyon civarı Samsung'u ben 670 civarına ayarlamaya çalışıyorum belki daha da ucuza olacak bakalım olursa gelişmeler yine haberleşiriz.
  • Samsung 940bw kullanan arkadaşlar bi kaç resim koyarsa uzaktan ve yakından çok iyi olur alacaklar için bnde dahil..
  • Teknorama'da BENQ 637.82 YTL KDV dahil miş.....
    Samsung'u peşin fiyata mı 670'e ayarlıyorsun yoksa taksitli fiyatı mı?
  • Wide Screen oyunlarda nasıl oyunlar ekrana tam sığıyormu

bende LG L1970HR ile SAMSUNG 940BW arasında kaldım sizce oyun için hangisi alınmalı fazla film seyretmem

ayrıca şöyle bir yorum akudum doğrumu bu yoruma göre LG alacam

16:9 goruntu icin gerekli olan en iyi cozunurluk 19'' wide lara tam oturmadigi icin 19'' wide screen ler bir nevi yalandan wide screen ler olup goruntu gercek 16:9 degildir.Yuzey alanları yani gorulerbilir alanları da buraya dikkat 19'' normal lcdlerden bile kucuktur.eger illaki 19 inch alınıyorsa normal bir lcd alınmali widescreen en iyi sonuc 20'' te alınabildigi bilinmeli.tesekkurler

bence 19'' wide ler gercekten birer tuzaktan ibaret diye dusunmekteyim.niyemi cunku panelleri zaten daha kucuk alan olarak ama normal lcd lerden daha pahalılar falan burda bi katakülli soz konusu olabilir.durumu ilgili makamlara buraktım tartismayi burdan devam edebilirsiniz saat 05.14 uyku = 0 saolun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MALİ MÜŞAVİR -- 4 Ağustos 2006; 15:21:27 >

• Marka : VIEWSONIC
    Ürün : VP2130B 21.3
    Ürün Kodu : VIEW.MON.VP2130B
    Ekran Boyutu : 21.3" (54.1cm)
    Görülebilir Alan : 432x324mm
    Tepki Süresi : 8ms
    Nokta Aralığı : 0.27mm
    Çözünürlük : 1600x1200
    Kontrast Oranı : 1000:1
    Parlaklık : ~ 300 cd/m2
    Yan Bakış Açısı : 178
    Düşey Bakış Açısı : 178
    Yatay Tarama : 24 - 92 kHz
    Dikey Tarama : 50 - 85 Hz
    Video Veri Hızı : 165MHz
    Standartlar : TCO'99, Energy Star
    Bağlantı Tipi : D-Sub 15, DVI-D, 4 USB HUB
    Güç Tüketimi : 70 W (2W Standby Mod)
    Ölçüler (GxYxD) : 468x404x315mm
    Ağırlık : ~ 9 kg
    Diğer : 135 derece sağa sola çevrilebilme
    : 90 derece pivot özelliği
    : 135mm ayarlanabilir yükseklik
    : Ultra ince tasarım
    : 5-10 derece ayarlanabilir dikey açı

HS in sitesinde gördüm. Ama fiyat vermediklerine göre stokta yok.
    Ben olsam bunu alırdım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TuVNeRa -- 4 Ağustos 2006; 23:44:11 >

• O hem 21 ekran yani çok pahalı(1014 YTL) hemde geniş ekran değil....
  • quote:

Orjinalden alıntı: rotasmmm

Wide Screen oyunlarda nasıl oyunlar ekrana tam sığıyormu

bende LG L1970HR ile SAMSUNG 940BW arasında kaldım sizce oyun için hangisi alınmalı fazla film seyretmem

ayrıca şöyle bir yorum akudum doğrumu bu yoruma göre LG alacam

16:9 goruntu icin gerekli olan en iyi cozunurluk 19'' wide lara tam oturmadigi icin 19'' wide screen ler bir nevi yalandan wide screen ler olup goruntu gercek 16:9 degildir.Yuzey alanları yani gorulerbilir alanları da buraya dikkat 19'' normal lcdlerden bile kucuktur.eger illaki 19 inch alınıyorsa normal bir lcd alınmali widescreen en iyi sonuc 20'' te alınabildigi bilinmeli.tesekkurler

bence 19'' wide ler gercekten birer tuzaktan ibaret diye dusunmekteyim.niyemi cunku panelleri zaten daha kucuk alan olarak ama normal lcd lerden daha pahalılar falan burda bi katakülli soz konusu olabilir.durumu ilgili makamlara buraktım tartismayi burdan devam edebilirsiniz saat 05.14 uyku = 0 saolun

Aynı kanaatteyim....

• SAMSUNG 205BW hangi paneli kullanıyor arkadaşlar ben film ve oyun için istiyorum 170x6 kullandım ve filmlerde resmen rezalet 2 dk bile seyedemedim (orjinal dvd)... onun için alıp hüsrana uğramak istemiyorum yani filmler için görüntü açısı karanlık sahnelerdeki performansı ve renk kalitesi çok çok önemli...

ikinci olarak 4:3 yada 5:4 oranında b çözünürlükle oyun açtığımda (16:9 yada 16:10 desteklemeyen) görüntü kenarlara uzatılıyormu eğer uzatılıyorsa direk siliyorum WS olayını... bence berbat olucak tabi benim görüşüm 4:3 oranında b monütör kullanıyorum ve 5:4 oranında b çözünürlükle açıp görüntü esneyince bile beni baya rahatsız ediyor...

kullanan arkadaşlar b foto gönderirse çok sevinirim hatta İzmir deki arkadaşlarla WS kulübü kuralım

herkeze teşşekürler

• şurada widescreen oyun için görüntüleri var. İnceleyin bakalım hangisi daha gerçekçi ve insan görüşüne daha yakın.

http://www.mattbrett.com/archives/2006/01/widescreen-gaming-woes/
  • quote:

Orjinalden alıntı: sendorm

şurada widescreen oyun için görüntüleri var. İnceleyin bakalım hangisi daha gerçekçi ve insan görüşüne daha yakın.

http://www.mattbrett.com/archives/2006/01/widescreen-gaming-woes/

verdiğin lingi inceledim ordaki NFSMW dışındaki bütün oyunlar 16:10 (farklı şekillerde de sağlansa...) destekli ve tabiğiki daha ii ama NFSMW de b esneme var hız göstergesinden anlayabirsin benim bahsttiğim olay bu bunun için ekranda letter box(mektup kutusu) denilen sistemin olması gerekli ki görüntü oranı bozulmasın yani filmlerde(1.66:1, 1.85:1 ve 2.35:1) alt ta ve üstte olan cizgilerin benzerini yanda çıkması lazım bazılarınız hoşuna gitmeyelir belki ama benim için çok önemli bu özellik samsung ta yada philips 200w de bu özellik varmı acaba

Letter Box için yrıntılı bilgi isteyenler aşağıdaki link i inceleyebilir
    http://forum.divxplanet.com/index.php?showtopic=49811

• her oyun desteklemiyor widescreen'i, lakin eski oyunlar onlar. Yeni oyunların artan widescreem ilgisine yönelik destekli olacaklarını söyleyebiliriz. Veyahut işte çok küçük ayarlar ile bu desteği sağlamak mümkün.

samsung 940bw de letterbox yok, onu söyleyebilirim. Lakin letterbox destekli monitör sayısı oldukça az. Araştır da pek umutlanma derim.

Aslında nfsmw de sadece hız göstergesi genişliyor, diğer görüntülerde bir orantı bozukluğu yok. Yine de yeni çıkacak oyunlarda daha da çok widescreen desteği göreceğiz diye beklemekteyim.
    Bence bu widescreenden caymana neden olmasın. Tabi kişisel tercih yine de.
  • Arkadaşlar ben samsung 205BW aldım.Ölü piksel çıkma ancak iki günlük kulanımdan sonra monitörün en sağında başlat butonunun yanında boydan boya ince pembe renkte bir çizgi çıkıyor.Bunun nedeni nedir acaba?.Dos ortamında yok ama windows ortamında (oyun,filim)çıkıyor.
    Bu konuda bilgisa olan arkdaşların yardımlarını bekliyorum.
    saygılar
  • quote:

Orjinalden alıntı: yabadabadooo

Marka : LG
    Ürün : L1970HR BF 19' LCD MONİTÖR, 2ms
    Ürün Kodu : LG.MON.L1970HRB.01
    Ekran Boyutu : 19" (48cm)
    Tepki Süresi : 2 ms
    Nokta Aralığı : 0.294mm
    Çözünürlük : 1280x1024
    Kontrast Oranı : 2000:1
    Parlaklık : ~ 300 cd/m2
    Yan Bakış Açısı : 160
    Düşey Bakış Açısı : 160
    Yatay Tarama : 30 ~ 83 kHz
    Dikey Tarama : 56 ~ 75 Hz
    Bağlantı Tipi : D-Sub 15, DVI-D
    Güç Tüketimi : 35 W
    Ölçüler (GxYxD) : 495 x 428 x 142mm
    Ağırlık : 5.4kg
    Diğer : f-engine
    fiyat:$ 367,00

SAMSUNG 205BW
    Ekran Boyutu :20”
    Çözünürlük :1680x1050
    Renk :GÜMÜŞ/SİYAH
    Cevap Süresi :6 ms
    Düşey Frekans :56-75 hz
    Kontrast :700:1
    Parlaklık :300 cd/m2
    Yatay Frekans :30-81 khz

SAMSUNG 940BW
    PANEL ÖZELLİKLERİ
    Görüntülenebilir Bölge: 19" Geniş Ekran
    Tepki Süresi: 4 ms
    Nokta Aralığı (mm): 0.285 x 0.285
    Parlaklık (cd/x33A1): 300 cd/m2
    Kontrast Oranı: 500:1
    Görüntüleme Açısı (H/V): 160/160 (CR>5)

cevap samsung 205bw
    ben de upgrade yapıcam monitor düşünüyorum ama

1:20.1 inch ve üstü widescreen olmalı artık 4:3 monitorleri alan pek kalmadı dışarda..Niye çünkü HD için 1920x1200 en iyi çözünürlük..genelde 1680x1050 çözünürlük var aman dikkat..tabii para olcak 24 inch alacaksın ..
    2:TN panel en son tercihim SPS İlk ve MVA ikinci tercih.
    3:Tepki süresi 8 ms olmalı
    4:DVI bağlantısı ve hatta HDMI olmalı..Bu yeni birşey ama bakıyorum anakartlarda ekran kartlarında ve monitörlerde yavaş yavaş isteniyor..Buna PS3 takmak var...

http://lcd-review.blogspot.com/2006/07/benq-hd-hdmi-monitors.html

Bunlara göre 1 ve 3. seçenek bana ufak gelir 19 inch ws herhalde şaka olarak üretilmiş çünkü oyuncak gibi 24 inchleri görünce biraz vadeli bakılır bu işlere ...ikinci monitörün TN panel ama iyi genede..

birde sorulmuş

SAMSUNG 205BW hangi paneli kullanıyor diye işte

panel tipleri ile ilgili araştırma

http://forum.donanimhaber.com/m_8602570/tm.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tuffguy -- 14 Ağustos 2006; 12:05:26 >

• quote:

Orjinalden alıntı: RaDReS

SAMSUNG 205BW hangi paneli kullanıyor arkadaşlar ben film ve oyun için istiyorum 170x6 kullandım ve filmlerde resmen rezalet 2 dk bile seyedemedim (orjinal dvd)... onun için alıp hüsrana uğramak istemiyorum yani filmler için görüntü açısı karanlık sahnelerdeki performansı ve renk kalitesi çok çok önemli...

ikinci olarak 4:3 yada 5:4 oranında b çözünürlükle oyun açtığımda (16:9 yada 16:10 desteklemeyen) görüntü kenarlara uzatılıyormu eğer uzatılıyorsa direk siliyorum WS olayını... bence berbat olucak tabi benim görüşüm 4:3 oranında b monütör kullanıyorum ve 5:4 oranında b çözünürlükle açıp görüntü esneyince bile beni baya rahatsız ediyor...

kullanan arkadaşlar b foto gönderirse çok sevinirim hatta İzmir deki arkadaşlarla WS kulübü kuralım

herkeze teşşekürler

170x6 'ın dvd performansını hangi özelliğinden dolayı kötü bulduğunu açıklarmısın ? Bende bu aralar lcd monitör almak istiyorum. Senin gibi aradığım 2 önemli özellik var. Oyun ve film (divx / dvd). Özellikle filmleri daha kaliteli izlemek için wide daha iyi olur gibime geliyor ama , forumlarda görüşler nerdeyse birbirinin tam zıttı. Biri wide'lara filmler için "çok uygun bunu alın" derken , öbürü , "filmlerde çok kötü kesinlikle almayın" diyor. Benim gönlümden Samsung 940 BW wide geçiyor. Bu lcd ile divx dvd izleyen arkadaşlar izlenimlerini paylaşırlarsa çok memnun olurum.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.