Şimdi Ara

LG LA690S smart tv mi LG LA765S mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
4.905
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bir süre önce indirimde LG 42LA765S görmüştüm 106 ekran 800 Hz 2.099 TL ye şimdi bulamıyorum bu tv yi bunun yerine LG 42LA690S buldum 400 Hz 106 ekran 2.000 TL ye acaba arasında fark var mı 400 Hz ya da 800 Hz çok bişey fark ediyo mu? Performansları nasıl ? Sizce hangisini almalıyım şuan 765S zor gibi gözüküyo çünkü piyasada pek kalmadı bulamıyorum internetten

• King-Slayer kullanıcısına yanıt
    la765 yok sanırım

la740 ve la790 var

la790 Türkiyede olmayabilir

bütçeniz uygunsa la740 ilk tercihiniz olsun
  • King-Slayer kullanıcısına yanıt
    Ülkemizde satılan tüm paneller 50hz. Ancak firmalar bluray ve oyn konsollarında hareketli sahnelerde daha akıcı görüntü elde edebilek için bu değeri yazılımla arttırıyorlar. Lg buna mcı, samsungta cmr diyor. Aslında temelde yaptıkları aynı.

Ben bu panelden önce panasonic viera 42st50e modelini düşünmüştüm ancak hem 2012 model hem de aktif 3d kullanıyordu. Her ne kadar aktif 3d derinlik anlamında çok daha tatminkar olsa da aktif gözlüklerin fiyatı da ortada. Üstelik fiyatı da nerdeyse lg ile aynıydı.

Lg tercih etmemdeki en büyük etken panelin 400hz. olması. Bu yazılımla 400hz. olarak sunuluyor tabiki. Bunun en büyük artısı blueray dvd player ile 3d film seyrederken yaşattığı deneyim.
    2.si İps panel kullanması. Bu panel neredeyse 180 derece görüş açısı sunuyor ve dayanıklı olmasıyla öne çıkıyor.
    3.sü çift çekirdekli işlemci. 2012 modellerinde youtubeda video seyrederken yaşanan bellek hatasını gidermişler. Üstelik uygulamalar hızlı yükleniyor,tepkileri hızlı.
    4.sü kullanılan ses teknolojisi: 2 Yollu 3 Hoparlör (2.1 Hoparlör) 12W + 12W. Subwoofer'ın yanında virtual surround plus teknolojisi kullanılmış. Bunu özellikle filmlerde(bluray ile seyrettiğinizde çok daha iyi anlıyorsunuz) sahnelere derinlik katmakta kullanıyor tv. Özellikle hareketli sahnelerde çatışmanın ortasındaymış hissi veriyor bu teknoloji. Üstelik 3d ile birleşince sinemadan pek farkı kalmıyor yaşattığı deneyimin. Sonuç olarak, Ses sistemi bağlamayı düşünüyordum, vazgeçtim.
    5.si Aktif piksel teknolojisi,siyah yaratmadaki başarısı gibi ek özellikler. Bunları ister otomatikte bırakın,isterseniz hepsini kendiniz ayarlayın. Ben yüksekte kullanıyorum.
    5. seçenek hemen her firmada olan özellikler. Samsungta bu özellikler farklı isim altında sunuluyor,lgde farklı.

Az elektrik tüketmesi de cabası.
    http://www.tvuzmani.com/lg/42la690s/
    http://www.lg.com/tr/televizyon/lg-42LA690S

Şu ana kadar tek olumsuz durum,siyah ekrandaki bulutlanma. Bu film seyrederken pek belli olmuyor ama kanal geçişlerindeki siyahlıkta belli oluyor. Bunu da arka ışığı kısarak aşabiliyorsunuz. Ben canlı renkleri tercih ettiğim için ve salon çok ışık aldığı için arka plan ışıklarını,parlaklığı ve kontrastı yğksek tutuyorum. Bulutlanma bundan olabilir diye düşünüyorum.

Bu televizyonu alacaksanız bir de bluray dvd player almanızı tavsiye ederim. Lgyi bu kategoride hiç beğenmedim. Ama sonynin bluray dvd playerı oldukça güzel. Hem tasarım anlamında hem de sunduğu özellikler anlamında. Mesela internet bağlantısı sunuyor,Triluminos Colour denilen bir teknoloji kullanıyor. Bu teknoloji her nekadar sony tvlerde kullanılsa da lg buna Smart Color Gradation demiş. Yani altyapı aynı,isim farklı.
    Bu player'ın bir başka özelliği; akıllı telefonunuzla senkronize etmeniz durumunda tv programları gibi çeşitli özelliklere sahip oluyorsunuz. Buna akıllı bluray player diyorlar. e tv akıllı,telefon akıllı,olmuşken playerda akıllı olsun
    http://www.sony.com.tr/product/blu-ray-disk-oynaticilar/bdp-s4100

Sonuç olarak ben lg la690s'i tavsiye ederim. Şu anda fiyatı da gayet uygun. Ben lgnin kendi mağazasından aldım. Yanında tv sehbasını indirimli olarak verdiler.

• Türkiyedeki yayınlar 50 hz tvler farklı

lg 6 serisi 50 hz
    lg 7 ve 8 serisi 100 hz
    lg 9 serisi 200 hz
  • eline koluna sağlık :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.