Şimdi Ara

LG LCD lerde Service USB den MKV,AVİ,MPG4 İzlemek (Resimli ) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
2.221
Cevap
18
Favori
528.250
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar ben 37 LG 5000 modelini kullanıyorum...sözyeldiklerinizi yapıyorum ama bana şifre menusu açılmıyor başka bir menu açılıyor ordan da hangi anten girisini kullanacagım falan seciliyor yani dvix falan yazan bir yer yok...

mensabera

sen nasıl hellettin peki anlatabilirmisin?
  • # oguzhanx # ;
    Burada bizimle paylaştığınız için çok teşekkür ederim.
    42LH3000 de denedim,oldu.Çok güzel bir özellik..

Benimde aklıma takılan bir soru var.Bir arkadaş bana tavsiye de bulundu.Her gün saatlerce usb'den film izleme işlemciyi yakarsın diyor.Sebep olarak bu normal bilgisayar işlemcisi ya da dvd oynatıcı gibi olmadığını,uzun süreli kullanımlarda kapasitesinin üzerinde kullanılacağı için arıza çıkartma veya işlemcinin yanma durumu daha çabuk olur diyor.

Ne dersiniz?Böyle birşey olabilir mi??Günde 4-5 saat film izlense sorun çıkartabilir mi?
  • bana yardımcı olacak kimse yok mu?
  • lg2100 model lcd tv mi 1 ağustos ta aldım. oğuzhanx in bahsettiği işlemi yaparak usb modunu açmak istediğimde şifre girebileceğim bir menuye ulaşamamıştım. ve tam umudu kesmek üzereyken bu durumun lcd nin versiyonundan(yani yazılımı) kaynaklandığını öğrendim. benim lcd 3.24 versiyonuymuş, bu işlem ise 3.15 versiyon ile sorunsuz bir şekilde gerçekleştirilebiliyor. o halde napayım ben de 3.24 versiyonu 3.15 e downgrade edeyim diyerek versiyon ayarlamasını gerçekleştirdim. hiçbir sorun olmadı. daha sonra oğuzhanx in açıkladığı şekilde ayarlamayı yaparak usb modunu kullanılır hale getirdim. 3.15 versiyona downgrade işlemini avforum dan faydalanarak gerçekleştirdim. mesajın sonuna downgrade işlemini anlatan linki ekliyorum. bu sayfada gerekli olan yazılım da mevcut.
    bunu deneyip denememek sizin elinizde. herhangi bir sorunda servis dışı kalıyor gibi ifadeler var. bunu da dikkate alırsınız umarım. daha sonra bana serzenişte bulunmayın lütfen.sorumluluk kabul etmem. ben bir sorun yaşamadım bunu da ayrıca belirteyim.

başka foruma ait link vermek yasak mı bilmiyorum ama bu paylaşımın önemli olduğuna inandığımdan linki aktarıyorum .

şu linke bakabilirsiniz:
    http://www.avforums.com/forums/lg-owners-forum/1012225-usb-port-new-lg-lcd-lh-series-10.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mensabera -- 8 Kasım 2009; 23:51:30 >

• quote:

Orijinalden alıntı: asy06

arkadaşlar ben 42lh3000 aldım ve usb service i açmak için yukarıda yazılanları yaptım.. ok düğmelerine basıyorum birlikte ama birşey olduğu yok.. sebebi nedir acaba?

Üstadım aynı tvden bendede var. kumanda ve panelden ok tuşlarına birlikte 5 yada 6 sn basman lazım.Ben yaptım süper çalışıyor. Uzun süreli kullanımlardan kaçınalım.İşlemci soğutucucu Usb den film izlemek için yeterince büyük bir soğutucu kullanılmamış. özellikle full hd (1080) izleyenler bu işlemciyi çok fazla ısıtacaktır.
    Emeği geçen bizi bilgilendiren arkadaşlara tşk edrim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: vedatkerem

quote:

Orijinalden alıntı: asy06

arkadaşlar ben 42lh3000 aldım ve usb service i açmak için yukarıda yazılanları yaptım.. ok düğmelerine basıyorum birlikte ama birşey olduğu yok.. sebebi nedir acaba?

Üstadım aynı tvden bendede var. kumanda ve panelden ok tuşlarına birlikte 5 yada 6 sn basman lazım.Ben yaptım süper çalışıyor. Uzun süreli kullanımlardan kaçınalım.İşlemci soğutucucu Usb den film izlemek için yeterince büyük bir soğutucu kullanılmamış. özellikle full hd (1080) izleyenler bu işlemciyi çok fazla ısıtacaktır.
    Emeği geçen bizi bilgilendiren arkadaşlara tşk edrim.

sağol kardeşim ama dediğin olayı yaptım.. 5-6 saniyeyi bırak 50-60 saniye bile bastım ama hiçbirşey olmuyor.. satın aldığım yerdeki adama sordum tekrar, olmamasının imkanı yok diyor.. bu düğmelere basmanın bi kombinasyonu mu var anlamadım gitti bu konuda önerebileceğiniz başka birşeyler var mı?

• Ben maalesef Turkiye'de yasamadigim icin sizin kadar yeni teknolojik urunleri kullanamiyorum, Gurcistan' da LG nin Turkiye' de gecen sene sattigi urunler satiliyor, Samsung un 2 sene onceki urunleri falan...

Neyse dun LG magazasina gittim ve bir adet 32LH2000 aldim (650 $ civari ), ayni sekilde arkasinda usb var ama sadece service only yaziyor. Dediginiz islemleri bende yaptim, benim tv nin versiyonu V3.09 du ve sizin anlattiginiz gibi Tools Option 3 de degildi usb nin aktif edildigi yer. Tools Option 2 ye girdim ve oradan usb nin yanindakini 1 yaptim, onceden 0 di. Baska hicbirseyi degistirmedim, zaten yazilimin eskiliginden kaynaklansa gerek divx le ilgili degistirilecek bir yer yoktu. Daha sonra menu ye girdigimde USB bolumu gozuktu.

Hemen usb service only yazan yere usb mi taktim ve tum fotolar, divxler mp3 ler hizmete hazirdi, goruntu kalitesi de super. Daha mkv dosyasi acmadim, actiktan sonra durumu bildiririm.

Emegi gecen herkese tesekkurler

• bende 32lh4000 var, menüden aktif hale getirdim divx özelliğini ancak external harddiskimi taktım film fotoğraf müzik hiçbirini görmedi. Bu seride bu özelliği kullanabilen var mı?
  • arkadaşlar yakında evlilik var 37" veya 42" te hangi modellerde var bu özellik
  • LG tvlere yeni yazılım nasıl yükleniyor?Ben de 32 LG3000 e orijinal yazılımı yeniden yüklemek istiyorum.Yazılımı nereden bulabilirim ve yükleme işlemlerini nasıl yapabilirim?
  • LH serilerinin hepsinde bu ozellik var, hele 400 de kesin olmasi lazim. Belki hardiskinden kaynaklanan bir problemdir, enim 250 GB hardisk NTFS formatta olmasina ragmen gordu ve tum dosyalari oynatti, sadece .mkv dosyalarini oynatamiyorum.

Divx filmlerde sadece altyazi hosuma gitmedi, altyazinin altinda gri bir serit koyuyorlar ve formati falan da hosuma gitmedi. Heralde format degistirme gibi falan bir ozellikte yoktur.
  • 32lg2100 ün SD performansı nasıl arkadaslar?
  • Bilgi için teşekkürler. Bende de 37LG5000 var müsait olduğumda deneyeceğim....
  • bende yeni aldım 7 gün geçsin sorun yoksa hemen yapıcam.bilgi için teşekkürler.teknosada aldım indirim vardı 1038 tl civarına geldi 350 tl lik masayıda yarı fiyatına kaptım nakitte ama.
  • Ben de bu lg2100'den alacağım galiba.. İB'den almayı düşünüyorum ancak üretimden kalkmış görünüyor. Ayrıca sd yayın kalitesini de merak ediyorum kullanıcıları yorum yaparlarsa sevinirim...
  • 37lg5000 de denedim. okl ere aynı anda basınca parola gelmiyor. başka bir menü geliyor.
  • Selam,

Bugun LG 32LH2000 satın aldım ve mensabera ' nın verdiği linkteki yöntemle yazılım versiyonunu 3.24 den v03.15.00 e düşürerek OK+OK tuşunun çalışmasını sağladım (buradaki ince nokta USB belleğe firmware i atarken LG-DTV klasörünün içinde atmanız. TV bu klasörü arıyor, bulursa içindeki firmware leri gösteriyor. Aslında bir Linux dağıtımı olan bu yazılım kurulduktan sonra tüm kanal bilgilerinizi tekrar girmeniz gerekiyor.
    Bu işlem bittikten sonra,kumandadaki OK tuşu ile TV deki OK tuşuna aynı anda basarak teknik menüye giriyorsunuz. Şifre 0000. Menüdeki oklarla 3. seçeneğe gelip jpeg&mp3 yazan ilk seçeneği "1" yapıyorsunuz. iki aşağısında Divx li seçeneği de "off" dan HD ye değiştiryor ve kumandanın altındaki return tuşuyla çıkıyorsunuz. Bluetooth seçeneğini hiç denemeyin, donanımsal olarak yok :).

Denemek için biraz önce Usb HDD taktım ve şu anda film seyrediyorum. TV nin kumandası tüm işlevleri yapıyor...

Aynı forumda 3.39 yazılım versiyonunun yüklenişi de anlatılıyor. yükseltme yapıldığı halde USB port hala çalışıyormuş. Ben daha denemedim, ama ileride deneyebilirim.

Deneyeceklere başarılar...

• 42LG6000 var bende denedim yapmıyor :( Menü çıkmıyor. Bu firmware upgrade/downgrade nereden indirilip yapılıyor merak ettim, bir de yazılım versiyonunu nereden görüyoruz?

LG'nin HT963A DVD player'ı var, USA'dan getirdiğim dvdleri oynatmıyor (region 1) onu nasıl çözeceğiz bilen var mı?

Teşekkürler,
  • Biraz da 32LH2000 nin görüntü kalitesinden bahsedermisiniz ? SD yayın olsun, mkv olsun uydu olsun vs vs

quote:

Orijinalden alıntı: nbalsari

Selam,

Bugun LG 32LH2000 satın aldım ve mensabera ' nın verdiği linkteki yöntemle yazılım versiyonunu 3.24 den v03.15.00 e düşürerek OK+OK tuşunun çalışmasını sağladım (buradaki ince nokta USB belleğe firmware i atarken LG-DTV klasörünün içinde atmanız. TV bu klasörü arıyor, bulursa içindeki firmware leri gösteriyor. Aslında bir Linux dağıtımı olan bu yazılım kurulduktan sonra tüm kanal bilgilerinizi tekrar girmeniz gerekiyor.
    Bu işlem bittikten sonra,kumandadaki OK tuşu ile TV deki OK tuşuna aynı anda basarak teknik menüye giriyorsunuz. Şifre 0000. Menüdeki oklarla 3. seçeneğe gelip jpeg&mp3 yazan ilk seçeneği "1" yapıyorsunuz. iki aşağısında Divx li seçeneği de "off" dan HD ye değiştiryor ve kumandanın altındaki return tuşuyla çıkıyorsunuz. Bluetooth seçeneğini hiç denemeyin, donanımsal olarak yok :).

Denemek için biraz önce Usb HDD taktım ve şu anda film seyrediyorum. TV nin kumandası tüm işlevleri yapıyor...

Aynı forumda 3.39 yazılım versiyonunun yüklenişi de anlatılıyor. yükseltme yapıldığı halde USB port hala çalışıyormuş. Ben daha denemedim, ama ileride deneyebilirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: nbalsari

Selam,

kardes bende kiside ayni LG 32LH2000 v03.24.00 ok ok bas bas bi hal oldum, bencede 03.15 yuklendiginde duzelecekte daha servisten once ben yuklesem mi acaba diye dusunuyorum, servis buraya 3 gunde gelir... ne yapayim sence 3.15i indirdim lakin hangi program loderi ile yuklenecek, uyduyu guncellemi biliyorum bu da ona benziyor.... ne dersin ne yapayim...

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.