Şimdi Ara

LG LD750 vs. SAMSUNG C650

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.472
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaslar, SAM c650 (100hz) alacaktım ama LG ld750 (200Hz) aldım.

hareketli görüntüler hızlanmış gibi görünüyor, tamam piksellenme çok yok ve akıcı bir görüntü var ama, sanki böyle hareketler %20 hızlanmış gibi duruyor.
    TruMotion kapattığımda ise 50 Hz gibi oluyor ve görüntü daha iyi olmuyor.

Trumotion hep böyle midir? YOksa LG olduğu için mi böyle görünüyor?
    Samsung görüntüsü nasıl hareketli sahnelerde?

Bir yazın, ben aldım , belki başkalarına ışık tutar...

• yau bi yardım edin
  • Dostum selamlar. Öncelikle Benim almayı düşündüğüm TV yi almışsın. Hayırlı olsun güzel günlerde kullan. Yalnız bu iki modelle ilgili ben de bir konu açtım her ne sebeptense bir allahın kulu cevap vermedi. Teknosa da Media Markt da ve Elektroworld de her iki modeli de karşılaştırdım. birininde c750 vardı hani şu 3D li olan. Kuzguna yavrusu şahin görünür misali. Herkes aldığı Tv yi en iyi görmeye eksilerini görmemeye çalışıyor. Alınacak en iyi Tv yi almışsın bence. Sebebine gelince Samsung taki o parlama Tv nin karşısında kendini arkadan camın yansımasını izlemek benim için zulümdür. O yüzden Samsunga hiç ısınamadım. Samsungun bir kötü yanı ise TV ye hafif yandan baktıgında ekrandaki hafif puslanma. LG nin Sharpın Sony nin hiçbir modelinde bu yok ama Samsung da bu var. LG nin renkleri ise bir nebze daha canlı Samsunga göre. Samsungun artısı ise sadece DTS sesi çözüyor olması. Dublajlı filmlerin %90 dan fazlası zaten AC3 DD. ses. o yüzden sorun yok. O bahsetti %20 civarı hızlı gibi olan görüntüye ben rastlamadım. Bu bahsettiğim mağazalarda. Bahsettiğin hızlanma hızlı çekim gibi mi yoksa Bluray filmlerde filmde bir kaçında gördüğüm o hareketli sahnelerde ki o gölgelenme diye anlatabilieceğim görütünün takılmadan pürüzsüz geçişi gibi bir şey mi ? Çünkü bu prüzsüz gölgelenmesiz görüntü sahnenin hızlı gibi görünmesine neden oluyor. Aslında bu görüntünün pürüzsüz akmasından kaynaklanıyor. Senin bahsettiğin konu nasıl anlatabilir misin ? Ve senin aldığın model kaç ekran. ben 47" ini alacağım LD750 nin. Kullandığın uydu alıcısı ve SD yayınlardaki performansı nasıldır ? Nerden (mağaza ismi vermek yasak değilse) ve Kaça aldınız ?

Tekrar hayırlı uğurlu olsun güzel günlerde kullanmanız dileğiyle. sağlıcakla kalın.

• yanıt icin tesekkurler, ben tekcarsi.com dan aldım; 42" 1680tl, 12 taksitli fiyatı... kredi kartı cesitli olması da ( bonus, axess, hsbc vs) bir kolaylık.

ben de dreambox 500s var, scart bağlantı, 3.5 metreden izliyorum SD performansı bence gayet yerinde, hotbird de ki bazı yayınlar cok kaliteli nerdeyse HD gibi geliyor...
    .. hatta oturma odasında 37" lg var 50 hz. bir tv, artık onda seyretmek istemiyorum..

200 hz olmasını heralde oyun konsolların da anlayacağız, zira karasal yayınlarda hareketli cisimlerin etrafında blur oluyor... belki samsung bunu daha iyi yapmıştır, ama SD yayın hiç seyretmedim samsung c650 ile....
    aamaa *.mkv filmler gayet başarılı...
  • Bahsettiğin konu Motion düzeltme teknolojilerinin hepsinde olan birşey. Samsung'da Motion düzeltme ayarları bayağı gelişmiş olduğundan istediğin seviyeye getirip keyfini bozmadan izleyebiliyorsun genelde. LG de motion düzeltme de ne gibi seçenekler var? Sadece açma kapama mı?

TV ye yandan bakmakla filan ilgisi yok o görüntülerin hızlı gibi olmasının. 50Hz den 100 yada 200 Hz e görüntü şu şekilde çıkıyor:
    Size (atıyorum) saniyede 50 kare görüntü geliyorsa TV bunu 100 kareye tamamlıyor. E bunu nasıl yapacak? içindeki yazılım hareketin nasıl olduğunu TAHMİN ederek araya kareler ekliyor.

Böylece
    1. görüntünün atlayarak gitmesini engelliyor (JUDDER REDUCTION)
    2. LCD lerde genel problem olan hareketli görüntülerin bulanmasını azaltıyor. (BLUR REDUCTION)

Yani bu iş TV nin içindeki çalışan yazılımla alakalı tamamen. Bu yazılım kaliteliyse ve size sadece aç kapa dışında bu BLUR ve JUDDER ayarlarını ayrıca yaptırıyorsa mesela. Bu yazılımı daha iyi kontrol edebildiğiniz ve zevkinize göre ayarlayabildiğinizi gösterir.

Yani aslında bu 100Hz-200Hz-600Hz olayı LCD TV lerin panellerindeki genel hataları kapama gayretidir
    . Panel teknolojisi ancak buna el veriyor maalesef. Bu yüzden eğer 100Hz bir LCD alıyorsanız Motion teknolojisinin ne kadar başrılı çalıştığına dikkat etmeniz gerekiyor. Ancak bunu yapmak o kadar zor birşey ki hele hele satış yapan dükkanlarda. Ordaki TVlerin ayarları öyle saçma sapan oluyor ki. Ancak bilinçli kullanan kişiler size fikir verebilir.

Bu arada hareket algısı da her insandan insana değişir. Birisi hareketteki takılmaları algılarken başkası algılayamaz bu da büyük bir faktördür.

Motion Teknolojilerinin Eksileri:
    1. Yapay bir teknoloji olduğundan sonuçları yapay olur genelde.
    2. Olduğundan daha hızlı görüntüler çıkabilir, hareketli cisimler etrafında haleler hayaletlenmeler gibi artifact diye anılan cisimcikler oluşabilir. İyi ayarlanırsa bazen bunların önüne geçilir.
    3. Çok fazla resim işleme gerektirdiğinden görüntü gecikmeli gelir oyun oynamakta zorluk çekersiniz. Lag oluşur bu yüzden bi çok tv markası Game Mode ekledi biçok yazılımsal iyileştirmeyi kapatıp Lag i azaltmak için.

Daha fazla ayrıntıya girmeden bu 100Hz 200Hz vs işinin ne olduğunu sanırım anladınız.

Kaç Hz değil işini ne kadar kaliteli yaptığına bakın.

Bu arada bir çok kişinin (ben dahil) motion özelliklerini ve diğer bütün iyileştirmeleri ya kapalı ya da en düşük seviyede kullandığını biliyor muydunuz? Özellikle Full HD yüksek kalite filmleri izlerken. Amaç görüntü kaynağından gelen resmi en ellenmemiş şekilde izlemektir. Bu da aklınızın bi kenarında olsun.

Sevgiler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aresmar -- 17 Nisan 2011; 12:02:37 >

• şimdi ben ld750 yi kullanan biri olarak şunu söyleyebilirim samsung c650deki 100hz teknolojisi lgnin 200hz teknolojisinden bariz daha iyi ...

nasıl oluyor anlamıyorum ama bence 100 hz 200hz gibi şeylere aldanıp tv alınmamalı bizzat tvyi görüp incelenmeli hızlı hareket içern videolarla tv test edilmeli ...
  • kesinlikle tv denenmeli kullananların yorumlarını okuyup alınmalı.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Lg tv
    3 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.