Şimdi Ara

LG LM - LA serisinden birisi, ama hangisi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
36
Cevap
2
Favori
9.519
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Geçtiğimiz hafta boyunca Teknosa, Media Markt, Elektroworld ve Darty arasında mekik dokudum. Başta amacım Samsung, Toshiba gibi bilindik bir markayı alıp geçmekti. Fakat özellikle Nata Vega'daki Teknosa çalışanlarından Akın Bey (Umarım yanlış hatırlamıyorumdur, o kadar yardımcı oldu ki Teknosa'nın yüksek fiyat veriyor olmasından ve herhangi bir televizyonu kendisinden alamayacak olmama çok üzüldüm.) LG'yi önerdi.

LG'nin bildiğiniz gibi LM ve LA şeklinde 2 serisi var son 2 yıldır. Bunlar neredeyse birbirinin aynısı. LM serisinde çekirdek handikapı varken LA serisinde de düşük çözünürlük ve en az 400 TL lik fark söz konusu.

Son olarak durumdan bahsedeyim:
    + 2000-2500 arası bir fiyat düşünüyorum.
    + genel olarak 42-47" düşünüyordum. Gerçi 55" lik bir LG'yi 2700'den satıyordu sanırım Darty, o da kafama takıldı.
    + PS3 oyun, bilgisayar, Uydu TV'ye bağlı olacak diye düşünüyorum. Gerçi bir sürü özelliği olduğu için bilgisayara ihtiyaç kalmayabilir.
    + 3D gibi özellikleri de imkan olduğu kadar kullanmak istiyorum.

- Sizce ucuz diye LM'den mi almalıyım yoksa "geçen senenin ürünü geçen senede kaldı, bu senenin ürününü al" mı dersiniz?
    - "LM kendini garantiledi, genel özellikleri belli, LA daha ne olduğu belli değil" diye düşünmeli miyim?
    - "Hertz özellikle oyunda önemli o yüzden yüksek hertzli olsun, eskisi olsun mühim değil" mi dersiniz yoksa "O kadar da anlaşılmıyor hertz farkı, gerek yok" mı dersiniz?
    - "Çift çekirdek acayip uçuruyor" mu dersiniz yoksa "hiç gerek yok sen tek çekirdek takıl hacı arada gözle görülür fark yok" mu dersiniz?

Forumda şöyle bir bakındım, ürünlerle ilgili genel konular var ama bu şekilde karşılaştırılan görmedim. Eğer gereksizse silen yönetici de ilgili konunun bağlantı adresini verirse sevinirim.

İyi akşamlar, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramınız kutlu olsun.

• vala hocam açıkcası bende lm ve la arasında kalanlardanım bende 2 haftadır araştırıyorum ama ben 32lik almayı düşünüyorum. fakat şöyle bi durum var lm serisini ucuza bulmuşken alacakken internette 4 bilindik siteden birden kalktı.fakat halen goldda var ama o da pahalı. bugun gittigidiyora la serisi eklendi lm660s 1400 gitti gidiyordaki la660s 1550 ye geliyor bende çok kararsız kaldım.üstelik arada da dediğiniz gibi model farkından başka bi şey yok.kasa farkını söylemeye gerek görmüyorum. ama zannedersem 2 tane dual play gözlük hediyesi daha war yani 4+2 olarak kutu içeriği diye biliyorum.fakat dediğiniz gibi yeni olduğu için sitelerede pek güvenemedim. sonuç olarak ben bi hafta daha bekleyeceğim eğer o lm serisi de kalkarsa stoktan la 32inçlik cihaza 1550 bayılcam gibi geliyor

• quote:

Orijinalden alıntı: brifing

vala hocam açıkcası bende lm ve la arasında kalanlardanım bende 2 haftadır araştırıyorum ama ben 32lik almayı düşünüyorum. fakat şöyle bi durum var lm serisini ucuza bulmuşken alacakken internette 4 bilindik siteden birden kalktı.fakat halen goldda var ama o da pahalı. bugun gittigidiyora la serisi eklendi lm660s 1400 gitti gidiyordaki la660s 1550 ye geliyor bende çok kararsız kaldım.üstelik arada da dediğiniz gibi model farkından başka bi şey yok.kasa farkını söylemeye gerek görmüyorum. ama zannedersem 2 tane dual play gözlük hediyesi daha war yani 4+2 olarak kutu içeriği diye biliyorum.fakat dediğiniz gibi yeni olduğu için sitelerede pek güvenemedim. sonuç olarak ben bi hafta daha bekleyeceğim eğer o lm serisi de kalkarsa stoktan la 32inçlik cihaza 1550 bayılcam gibi geliyor

arkadaşlar lm la arasında serı farkı yok emın olabılırsınız bızzat satıcısı olarak söleyım la kontrast daha iyi ve panel bu sefer olmuş lg keskın o fululuk ortadan kalkmış kesınlıkle la serısı derım

• quote:

Orijinalden alıntı: feryad80

quote:

vala hocam açıkcası bende lm ve la arasında kalanlardanım bende 2 haftadır araştırıyorum ama ben 32lik almayı düşünüyorum. fakat şöyle bi durum var lm serisini ucuza bulmuşken alacakken internette 4 bilindik siteden birden kalktı.fakat halen goldda var ama o da pahalı. bugun gittigidiyora la serisi eklendi lm660s 1400 gitti gidiyordaki la660s 1550 ye geliyor bende çok kararsız kaldım.üstelik arada da dediğiniz gibi model farkından başka bi şey yok.kasa farkını söylemeye gerek görmüyorum. ama zannedersem 2 tane dual play gözlük hediyesi daha war yani 4+2 olarak kutu içeriği diye biliyorum.fakat dediğiniz gibi yeni olduğu için sitelerede pek güvenemedim. sonuç olarak ben bi hafta daha bekleyeceğim eğer o lm serisi de kalkarsa stoktan la 32inçlik cihaza 1550 bayılcam gibi geliyor

arkadaşlar lm la arasında serı farkı yok emın olabılırsınız bızzat satıcısı olarak söleyım la kontrast daha iyi ve panel bu sefer olmuş lg keskın o fululuk ortadan kalkmış kesınlıkle la serısı derım

hocam peki 32la660s bi satıcı olarak bakarsanız 1550 değer mi yoksa bekleyelim mi? yoksa lm660s i 1400 e al mı dersin? bir de eğer sizde uygunsa sizden de alabiliriz cihazı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brifing -- 23 Nisan 2013; 0:04:56 >

• quote:

quote:

quote:

hocam peki 32la660s bi satıcı olarak bakarsanız 1550 değer mi yoksa bekleyelim mi? yoksa lm660s i 1400 e al mı dersin? bir de eğer sizde uygunsa sizden de alabiliriz cihazı

arkadaşım fiyatlar o kadr çabuk değişiyor kı ne desem yalan oluyor gecen hafta 47la660 2799 %10 h.ç verdik biraz bekle derim çok acele etme

• quote:

arkadaşım fiyatlar o kadr çabuk değişiyor kı ne desem yalan oluyor gecen hafta 47la660 2799 %10 h.ç verdik biraz bekle derim çok acele etme

bir de hocam hemen teyit ettiriyim hazır seni bulmuşken la660s teki kutu içeriği sitesinde yazan mı acaba 4 adet Cinema 3D Gözlük, 2 adet Dual Play Gözlük, sihirli kumanda şeklinde mi yoksa uydurma mı?
  • quote:

quote:

bir de hocam hemen teyit ettiriyim hazır seni bulmuşken la660s teki kutu içeriği sitesinde yazan mı acaba 4 adet Cinema 3D Gözlük, 2 adet Dual Play Gözlük, sihirli kumanda şeklinde mi yoksa uydurma mı?

evet 4 +2 dual play gözlüğü tek kumanda çıkıyor magıc kumanda vede smartta seslı komut var hakketten görüntü lm oranla daha ii teşhire açtım 660 yanına yenı serı açtım barız fark vardı yanı
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Asus'tan daha f/p var mı
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

quote:

evet 4 +2 dual play gözlüğü tek kumanda çıkıyor magıc kumanda vede smartta seslı komut var hakketten görüntü lm oranla daha ii teşhire açtım 660 yanına yenı serı açtım barız fark vardı yanı

lm de smartta sesli kontrol var mı peki? bir de normal kumanda da olsa iyiymiş yav şimdi pahalı diye öyle yere fln düşünce sıkıntı olur rahat rahat ortalıkta bırakamazsın da

• quote:

quote:

quote:

quote:

lm de smartta sesli kontrol var mı peki? bir de normal kumanda da olsa iyiymiş yav şimdi pahalı diye öyle yere fln düşünce sıkıntı olur rahat rahat ortalıkta bırakamazsın da

lm smarta seslı kontrol yok dostum nerdesın hafta sonu bır cık dolaş gör teknolojı magazalrında ist gel yanıma yardımcıda olurum dostum

• Nata vegadaki teknosa öylemi yaklaşık 2 hafta önce gittim tv almak için girer girmez lg tv bakıyorum dedim tuttu bana samsung kakalamaya çalıştı cam çerçeve bilmem ne diye tvnin fiyat uçuk dahili uydualıcısı bile yok neyse istemiyom dedim tuttu philips kakalamaya çalıştı bu seferde neyse asıl olaya gelelim 5 dk önce philips tv gösterirken tak tuk tv camını yumrukladı panel koruyucu var bunda diye 5 dk sonra bana başka bir teşhir tvyi kakalamaya çalıştı uzatmayın kısaca nata vegadaki teknosa fos anca ürün kakalayıp kota doldurmaya çalışıyolar. Bende gezdim biraz sağda solda baktım bulamicam bişey lg bayisinden pazarlık yaptım lm620s aldım çokda memnun kaldım. Bana sorarsan hazır indirime girmişken lm al la serisine bi ton para vericeksin seneye fiyatı 1000 tl düşecek ne gerek var hazır düşen lm serisinden alıver. Çift işlemci ne işe yarıyo anlamadım ama lm seriside gayet hızlı kanal geçişlerinde ufak bir rötar yapıyo ama la serisine 500 tl fazla verene kadar 50 tlye bi uydu alıcısı alırsın al sana 50 tlye çift işlemci. Hatta 47lm615s vatanda 1600 tl çok alınası duruyo gerçi smart yok ama oda lazımmı sana bilemicem.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• arkadaşlar bende lw 5500 smart tv kullanıyorum, ben biraz ayrıntıcıyım, hemen hemen tv nin tüm özelliklerini kullanıyorum, bir iki gündür bende lm ve la serilerini karşılaştırmaya çalışıyorum, neden diyeceksiniz, 3 gün önce ben gece mesaisindeyken benim küçük hayta elindeki kumandayı sallarken pil yuvasından fırlayıp tv nin üst orta kısmına çarpmış, tahminimce çok şiddetli ve dikine darbe almış, ön koruyucuda iz bile yok ancak içeriden paneli çatlatmış, 2.227 tl ye aldığım televizyon çöp oldu bi anda, dolayısıyla yeni bir tv lazım. lw 5500 den çok memnundum, sadece dts desteği yoktu onuda plex media server ile aşmıştım. Ayrıca net te çok yavaştı, benim kısa araştırmalarım neticesinde yeni serinin bir kaç farkını söyleyeyim, panel aynı değil 660 ve üstü seriler "led plus" gerçi ayrıntılı olarak led türlerini çok inceleyemedis ama lm serisi led plus değil, ikinci olarak çift işlemcili ve model yükseldikçe işlemci hızı da artıyor tabi fiyatıda, Şimdi mağza çalışanı arkadaşıma soruyorum tabi bir sakıncası yoksa, la serisi ni mi tercin etmeliyim? Lm serisinin işlemci hızı nedir, la serisinin dual core olması gerçekten çok farkediyor mu? la serisi ile google ye girip vip üye olduğum sitedeki mkv filmleri (indirmeden) izleyebilir miyim, ayrıca geceleri film seyrederken led karartmayı açtığım halde ışık sızmaları çok bariz belli oluyordu la serisindeki durum nedir? mağazaya gidip karşılaştırma imkanım olmadı. Biliyorum çok soru sordum ama la serisi sizin elinizin altında olduğu için soruyorum, ayrıca vatan bilgisayar da iki gündür fiyatı 2.899 tl idi bu gün 3.499 olmuş (47la 660v).

• LM660'da 4 HDMI, LA660'da ise 3 HDMI çıkışı var sanırım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ikskareyim

LM660'da 4 HDMI, LA660'da ise 3 HDMI çıkışı var sanırım.

evet onu her yere yazmışlar çok garip geldi yani model yükseliyor fakat yuva sayısnı düşürmüşler. zaten yukardaki arkadaşın dediğine göre de normal kumandayı da almışlar. kapitalist mantık işte bi kaç özellik ekliyorlar bi kaç şey çıkarıyorlar..
  • HDMI olarak 3 tane HDMI ne bağlanacak aklıma gelmiyor bir türlü :)

Uydu içinde,
    Ps3 bağlarız,
    Bilgisayar bağlarız,
    Xbox bağlarız.. E bunların üzerine Wii varsa da üst model alırım zaten o kadar parası olan adam :D

Kumanda konusunda, 660 serisi olsa gerek (gerçi LM de olabilir şimdi iyice kafam karıştı-belki magic olan hepsidir) Hem Magic Controller hem normal kumanda ile geliyordu.

Bu arada bu konuyu takip edenler için söyleyeyim: Teknosa en yüksek fiyatı çeken firma.
    Vatan indirim olduğunda Darty ile aynı, indirim olmazsa ikinci yüksek fiyat.
    Darty %10 indirim çeki veriyor, kasada anında kullanabiliyorsun.
    LG fiyatı hala yüksek tutuyor.
    Elektroworld aklımdan tamamen çıkmış.

Sonunda gıcık oldum, gittim mutfağa bir tane 23" televizyon aldım geldim. Şimdilik (1-2 hafta kadar) bekleyip değerlendirme yapacağım, sizlerin yardımlarıyla uygun televizyonu alacağımı düşünüyorum.

• Merhaba Arkadaşlar,

1-2 hafta demişim de, bekleyememişim belli ki. 29 Nisan'da gidip 47LA660S aldım. Televizyon şu ana kadar bende tam bir izlenim yaratamadı. Sebepleri aşağıda:

1. Ben belki son 10 yıldır kolay kolay televizyon izlemeyen, izleyeceği zaman bu yılın başına kadar tivibu vs. gibi uygulamalarla 1-2 saatlik izleme işini gerçekleştiren bir adamım. Yani eve alınan son televizyon 2002-2003 gibi alınan 56 ekran bir televizyon, o zamandan beri de karşısına geçip izlememişimdir.

2. Araştırma yaparken marketlerde "bu televizyonu al, sonra rahatına bak. Kendisi yemek yapar, çamaşır yıkar, bulaşık durular, tek çizgili ütü onun işidir, zaten masaj olayını ısıtmalı filan yapar. Hatta ara sıra 'al kanka sana hatun ayarladım' şeklinde kıyakları bile olur" diye anlatıyorlar. Adam bir yandan bunları söylerken diğer yanda elinde kumandayla televizyona takla filan attırıyor. Televizyon da orada eve gitmeyi bekleyen yavru evcil hayvan gibi "beni al beni al" gözleriyle sana bakıyor. Ama eve gelince işler çok farklı bir hal alıyor.

3. İnsan 3000 TL ye yakın para verip aldığı, odada kendisinden fazla keyif çatacak bir aletten oldukça fazla özellik bekliyor. Belki ben cinsim, bilemiyorum, ama işime yaramayacak türden bir sürü detayı barındıran televizyonda "olmalıydı" dediğim özellikleri bulamamak sıkıntılı bir durum.

4. Dükkanlardaki boyutlara bakıp aldanmayın, hele 55" televizyonların yanındaki 42" lerin küçüklüğüne hiç aldanmayın. ben en fazla 42" diye gittiğim yerden "47" aldım ama hata mı ettim? Belki 55" filan alsaydım daha iyi olurdu" düşüncesiyle çıktım. Televizyon eve geldi, dev gibi. (ortalama büyüklüklerdeki ofis masasının üzerine yakın yer kaplıyor)

5. Açıkçası 2D->3D performansından hiçbir şey beklemiyordum. Ama bildiğimz "hiçbri şey". Yani "olmasa ne olur sanki kullanır mıyız" diyordum. Belki şimdiye kadar parası pek kıymetli bir adam olarak 3D filmlerden 2-3 tanesine gitmiş olduğumdan, belki de dediğim gibi televizyon teknolojisinden bihaber olduğumdan pek beğendim ben bu özelliği. Oldukça güzel performansı olduğunu düşünüyorum.

Diğer izlenimlerimi varsa açılan başlıkta, yoksa 2013 LA serisi ile bir başlık açıp orada yazmayı düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mustafaodkem -- 1 Mayıs 2013; 13:30:18 >

• @mrmussy ilk izlenimlerin nedir ?

sd yayın
    hd yayın
    oyun
    hızlı sahneler ve futbol maçlarında kırılma yada takılma oluyor mu ? en önemli soru bu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 666azazel -- 1 Mayıs 2013; 16:43:56 >
  • + olarak bulutlanma ve ışık sızması var mı?

Ayrıca hayırlı olsun.
  • @666azazel:

Aslında bu soruyu bana sorarak hata ediyorsunuz diye düşünüyorum, sonuçta yıllardır televizyon izlemeyen birisi olarak kalite karşılaştırmasında öznel davranabilirim. Fakat yine de cevaplamaya çalışayım:

+HD yayınlarda (Televizyonun kendi alıcısıyla, TRT HD ve ATV HD gibi kanallar) oldukça iyi görüntü verdiğini söyleyebilirim. Yani SD yayınlara göre çok büyük bir fark olduğu kesin. Ama Digiturk gibi platformların HD yayınları ile karşılaştıramıyorum maalesef.

+SD yayınlarda stabil bir durum yok gibi. Bu, kanaldan kanala değişir mi bilmiyorum ama bazı kanallarda çok daha kaliteli olduğunu hissetsem de (mesela TV geldiğinde Fatmagül'ün Suçu Ne dizisi açıktı, sonra şu okullu dizinin açık olduğu anlarda test ettim) normal izlenim de 3D de çok kaliteliydi. Ama dünkü Fenerbahçe Benfica maçında 3D izleyeyim dedim, kötü geldi, sonra baktım zaten maçın normal (SD) hali de pek iyi değildi.

+Oyun olarak pek vaktim olmadı ama God of War demo oynarken hem normal hem de 2D->3D performansında ağzımın suyu aktı. Gerçi 23" ekranda pikseller daha az belli oluyordu, bunda biraz daha belli oluyor gibi geldi. Veya ben biraz fazla düşündüm, bilemeyeceğim.

+Hızlı ekranlarda kırılma veya takılma gibi problemlerle karşılaşmadım. Maçın görüntü kalitesi dışında bir sorun yoktu. Şimdi bu haftasonu PS3'ü Fifa gibi bir oyunla test edeceğim, asıl performansını bu tür oyunlarda gösteriyor.

@Kotaless: Maalesef bulutlanma ve ışık sızması sorunları tam olarak nedir bilemiyorum, dolayısıyla net yorum yapamayacağım. Ama gördüğüm kadarıyla televizyonda rahatsız edecek bir sorun yok. Yani ben biraz hassasımdır, "o kadar para verdik en iyisi olsun"cuyumdur, buna rağmen yine de böyle bir sorun yaşamadığımı düşünüyorum.

• Siyah bir resme bakıp, heryerin aynı siyahlıkta olup olmadığını söylemeniz yeterli.
  • Hocam mesajınızı görmemişim, şimdi siyah resim açıp da karanlıkta bakıyorum. Aslında her yer aynı siyahlıkta gibi, ama nedense bakış açıma göre sanki bazı yerler daha açık renk gibi de gözüküyor. Nasıl anlatacağımı bilemedim şimdi ama televizyon ofis masası üzerinde duruyor, yani olması gerekenden neredeyse 2 kat yüksekte. Bunun de etkisi olabilir.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.