Şimdi Ara

★ LG Nexus 5X Bekleyenler / Ana Konu ★ (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
294
Cevap
11
Favori
11.474
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Amazon dan alayim dedim gondermiyorlar. LG ne kadar pasif bi firma. Simdiye gelmesi lazimdi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ginga Bishounen kullanıcısına yanıt
    Maalesef Türkiye'ye yurtdışından telefon satışı hiç bir şekilde yapılamıyor, Amazon gönderse bile gümrükten geçmez. Ben LG'nin bunu getireceğinden bile şüpheliyim aslında G4, V10 gibi kendi amiral gemileri varken pek de umrunda değil sanki.
  • çok da nickimde kullanıcısına yanıt
    kendi cihazları ile pazar payı kapmak için getirmiyor bile olabilir.

bence google artık yavaş yavaş piyasaya kendi girmesi lazım
  • karton kutusuz, aksesuarlı sıfır nexus 5x siyah...1375 nakit elinizden öper...5 tane var
  • ferhatugur kullanıcısına yanıt
    Kablo meselesiyle ilgili epey araştırma yaptım ve durum hiç iç açıcı değil. Piyasadaki USB-C kabloların büyük bir kısmı, dönüştürücülerin ise tamamı uyumsuz. Burda uyumsuzdan kasıt şu, kablo yine çalışıyor ancak kaynaktan 3 A gibi yüksek bir akım çekmeye çalıştığı için bunu desteklemeyen kaynaklara zarar verme riski mevcut. Yani bilgisayarın USB portunu yakabilir. Şu an Google tarafından onaylanmış ve Türkiye'ye kargo yapan tek USB kablosu(http://www.amazon.com/Monoprice-USB-C-USB-A-Cable-113009/dp/B00VTZ7WOM ) kargoyla beraber 22 $ gibi yüksek bir fiyata geliyor. Yani şayet LG bu telefonu getirirse LG'nin uygun bir kablo veya dönüştürücü satmasını ummaktan başka şansımız yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi çok da nickimde -- 17 Kasım 2015; 15:02:59 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Türkiye ye ne zaman gelecek acaba? N5 in anakartı arıza yaptı.

• Garanti var mı? Avrupa modeli mi sizdekiler?

evet dünden beri bende bu kablo olayını araştırıyorum ve sorun yaşayacakmışız gibime geliyor

kablo ve dönüştürücü siparişlerim elime ulaşsın da bakıcam artık ne yapacağıma, en kötü abd den google dan bi kablo alırım en kötü...
    https://docs.google.com/spreadsheets/d/1wJwqv3rTNmORXz-XJsQaXK1dl8I91V4-eP_sfNVNzbA/htmlview?usp=sharing&pli=1&sle=true

Burdan uyumlu tüm kabloların listesine bakabilirsin eğer ABD'den alma şansın varsa.

• gkhnkkc G kullanıcısına yanıt
    Maalesef şu an hiç bir bilgi yok.

• gkhnkkc G kullanıcısına yanıt
    garanti yok maalesef
  • 3 gündür kullanıyorum cihazı. şu ana kadar sevmediğim 2 şey ;

- parmak izinin çalışma şekli iphone daki gibi olsaymış keşke. yani parmağı okutunca direkt kilidi açsa, ama parmağı okuttuktan sonra yine şekil ya da şifre ile ekran açılıyor.
    - lg deki gibi "knock code" özelliği fabrikasyon olarak olsaydı keşke. -custom rom ile yaparlar o özelliği gerçi-

bu arada htc m9 dan geçtim bu cihaza
    Normalde parmağı okuyunca direk açması gerekiyor. Parmağı tanıyamadığında şifre sorar. En azından şimdiye kadar okuduğum tüm kullanıcı yorumları böyle.

Hiç yoğun multitasking ya da yüksek grafikli oyun denedin mi herhangi bir kasılma yavaşlama vs var mı?

• Bazen bazı firmalar efsane modeller yaparlar. Örneğin Nexus 5 bu cihazlardan biriydi ki bence hala en iyi fiyat performans cihazıdır. Tüm karşılaştırmaları izleyin, Nexus 5 kendisinden 2-3 sene sonra çıkmış cihazlarla bile boy ölçüşebiliyor hız ve stabilite anlamında. Hatta garip bir şekilde Nexus 6 dan bile daha hızlı ve stabil çalışmakta. Çünkü geçtiğimiz 2-3 yıl boyunca geliştiriciler hep Nexus 5 kullanarak yaptılar uygulama optimizasyolarını. Şimdi Nexus 5X e bakıyorum sanki efsane Nexus 5'in şanını devam ettirip prim yapmaya çalışmışlar. Nexus tutkunları için bu projenin devamının getirilmesi çok iyi ama 2gb ram cidden olmamış. En azından psikolojik olarak. Özellikle son 1 yıldır artık 3gb ram standart haline gelmişken şu cihaza 2gb ram koymalarına anlam veremedim. Sanırım android platformu tıpkı ios gibi daha az sistem kaynağı harcayacak şekilde bir gelişime ve ilerlemeye doğru yönelmek istiyor. Şuan 3gb ram den daha düşük ram kullanan bir cihaz ile android platformuna geçmek hiç güven vermiyor. Umarım dediğim gibidirde android 7.0 ve devamında daha az sistem kaynağı harcayan cihazlar ile yola devam ederler. Manzara bir yansan böyleyken diğer yandan 4gb ram standart haline gelmeye başlıyor. İşlemci olayına zaten hiç girmiyorum , snapdragon ve mediatek çekirdek konusunu çok abarttı. Hayır yani ne oluyor bu kadar ki günümüzde hala 2 çekirdekli işlemciler kullanan iphone'lar hala piyasayı öttürüyorlar ve stabilite konusunda referans noktası olmuş durumdalar? Birinin artık bu kaynak ve donanım çılgınlığına bir dur demesi gerekiyor çünkü olay çekirdek sayısı yada ram miktarı falan değil aslında. Tamamen optimizasyon meselesi. Eğer şu cihazın donanımı ile ios kullanabilseydik 6S'i falan ezer geçerdi heralde.

• barocker kullanıcısına yanıt
    O çekirdek sayıları göz boyama tamamen.iPhone 6S in çift çekirdek A9 işlemcisi şu an piyasadaki diğer tüm mobil işlemcileri eziyor, yani mesele sadece optimizasyon falan değil Apple'ın kullandığı işlemciler kağıt üzerinde zayıf görünse de aslında son derece güçlü işlemciler.

• quote:

Orijinalden alıntı: barocker

Bazen bazı firmalar efsane modeller yaparlar. Örneğin Nexus 5 bu cihazlardan biriydi ki bence hala en iyi fiyat performans cihazıdır. Tüm karşılaştırmaları izleyin, Nexus 5 kendisinden 2-3 sene sonra çıkmış cihazlarla bile boy ölçüşebiliyor hız ve stabilite anlamında. Hatta garip bir şekilde Nexus 6 dan bile daha hızlı ve stabil çalışmakta. Çünkü geçtiğimiz 2-3 yıl boyunca geliştiriciler hep Nexus 5 kullanarak yaptılar uygulama optimizasyolarını. Şimdi Nexus 5X e bakıyorum sanki efsane Nexus 5'in şanını devam ettirip prim yapmaya çalışmışlar. Nexus tutkunları için bu projenin devamının getirilmesi çok iyi ama 2gb ram cidden olmamış. En azından psikolojik olarak. Özellikle son 1 yıldır artık 3gb ram standart haline gelmişken şu cihaza 2gb ram koymalarına anlam veremedim. Sanırım android platformu tıpkı ios gibi daha az sistem kaynağı harcayacak şekilde bir gelişime ve ilerlemeye doğru yönelmek istiyor. Şuan 3gb ram den daha düşük ram kullanan bir cihaz ile android platformuna geçmek hiç güven vermiyor. Umarım dediğim gibidirde android 7.0 ve devamında daha az sistem kaynağı harcayan cihazlar ile yola devam ederler. Manzara bir yansan böyleyken diğer yandan 4gb ram standart haline gelmeye başlıyor. İşlemci olayına zaten hiç girmiyorum , snapdragon ve mediatek çekirdek konusunu çok abarttı. Hayır yani ne oluyor bu kadar ki günümüzde hala 2 çekirdekli işlemciler kullanan iphone'lar hala piyasayı öttürüyorlar ve stabilite konusunda referans noktası olmuş durumdalar? Birinin artık bu kaynak ve donanım çılgınlığına bir dur demesi gerekiyor çünkü olay çekirdek sayısı yada ram miktarı falan değil aslında. Tamamen optimizasyon meselesi. Eğer şu cihazın donanımı ile ios kullanabilseydik 6S'i falan ezer geçerdi heralde.

Yazınızda doğru noktalar olsa da maalesef kendinizle çelişmişsiniz. Hem donanım çılgınlığını eleştirmeniz hem de 5x'i 2gb ram olduğuna anlam verememeniz bana garip geldi. Şahsen evet 2gb yerine 3gb ram tercih edilebilirdi ama bu hem maliyete yansıyacak hemde 6p ile aynı ram'e sahip olacaktı. 2 senelik nexus5 kullanıcısıyım arkada çalışan onlarca uygulamaya rağmen daha telefonun kasıldığını veya yavaşladığını görmedim. Android gün geçtikçe daha az ram harcar hale geliyorken alınan bu kadar belki de donanım çılgınlarına bir mesaj niteliğindedir tıplı apple'ın yaptığı gibi :)

• Hayır hocam ben çeliştiğimi düşünmüyorum, şuan android hala bolca sistem kaynağına ihtiyaç duymakta. Bu cihazlar az para değil ve para kolay kazanılmıyor. Dünyada teknolojiyi en pahalıya satın alan ülkelerden biriyiz. Dolayısıyla almışken riske girmemek gerekiyor sonuçta en az 2-3 yıl sorunsuz bir kullanım sunması gerekiyor alacağımız cihazın. Android hala hazır değil buna. Yazımdaki ana fikir şuydu,

Android şuan hala bolca sistem kaynağına ihtiyaç duyuyor ama umarım android 7 ve sonrasında bu ihtiyaç azalır. Ki Nexus 5X in 2gb ram ile gelmesi bunu işaret ediyor olabilir. Fakat Şuan biz kullanıcıların böyle bir belirsizlikte ve böyle bir ekonomik ortamda bu riski alacak lüksümüz yok ne yazıkki.

• barocker kullanıcısına yanıt
    Android 7'yi bilemem ama Marshmallow Lollipop'a kıyasla çok daha az kaynak tüketiyor. Şu an bunu AOSP Marshmallow romu yüklü Nexus 7 2012 tabletimden yazıyorum, bu tablet Lollipop ile beraber tamamiyle kullanılamaz hale gelmişti ancak bu Marshmallow romu beta sürümü olmasına rağmen youğun kullanım altında günde 2-3 defa yaşadığım restart gerektiren donmalar haricinde son derece akıcı. Lollipop'la bu tablet çöpe dönmüştü kullanmak imkansızdı çekmecemde tozlanıyordu. Marshmallow yüklediğimden beri sürekli olarak kullanıyorum sanki yeni almış gibiyim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi çok da nickimde -- 19 Kasım 2015; 11:16:49 >
    parmak izi konusunda yanlış yapıyordum sanırsam. senin mesajdan sonra tekrar tekrar deneyince okuyup direkt açtı ekranı, ilginç

12 uygulama açtım aynı anda hiç bir kasma, yavaşlama yaşamadım

oyun oynamadığım için oyun performansı hakkında yorum yapamicam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ferhatugur -- 19 Kasım 2015; 11:17:59 >
    Kullandıkça daha iyi öğreniyormuş parmak izini zamanla alışır. Maaşallah çok akıllı kerata. Performans da yeterli gibi o zaman, uygun bir fiyata gelse de alsak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi çok da nickimde -- 19 Kasım 2015; 11:21:17 >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.