Şimdi Ara

★ LG Nexus 5X Bekleyenler / Ana Konu ★ (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
294
Cevap
11
Favori
11.474
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: barocker

Hayır hocam ben çeliştiğimi düşünmüyorum, şuan android hala bolca sistem kaynağına ihtiyaç duymakta. Bu cihazlar az para değil ve para kolay kazanılmıyor. Dünyada teknolojiyi en pahalıya satın alan ülkelerden biriyiz. Dolayısıyla almışken riske girmemek gerekiyor sonuçta en az 2-3 yıl sorunsuz bir kullanım sunması gerekiyor alacağımız cihazın. Android hala hazır değil buna. Yazımdaki ana fikir şuydu,

Android şuan hala bolca sistem kaynağına ihtiyaç duyuyor ama umarım android 7 ve sonrasında bu ihtiyaç azalır. Ki Nexus 5X in 2gb ram ile gelmesi bunu işaret ediyor olabilir. Fakat Şuan biz kullanıcıların böyle bir belirsizlikte ve böyle bir ekonomik ortamda bu riski alacak lüksümüz yok ne yazıkki.

Bolca sistem kaynağı kullanıyordan kastınız şuanda bile 2gb yetmiyor mu yoksa 2-3 sene içerisinde yetmeyecek mi diyorsunuz tam anlayamadım?

Eğer şuanda bile yetmiyor diyorsanız nexus için kesinlikle katılmıyorum. Kabaca rakamlar vermem gerekirse ram kullanımım %50 ve %80 arasında gidip gelmekte.

2-3 sene içerinde yetmeyecek diyorsanız onun için kesin bişey söylememiz imkansız ama görünen o ki aynı cihazda kitkat, lollipop ve marshmallow kullanmış biri olarak gördüğüm kadarıyla sistem gereksinimi sürekli azalmıştır. Bu durumda bana 2gb ram konusunda olumsuz düşünmememe sebep oluyor.

Android'i nexus, google edition ve diğerleri şeklinde ayırmamız gerekiyor. Nexus android'in en saf hali olduğu için sistem kullanımı en minimum olan android cihazlarıdır. 2gb'lık bir Samsung (lg,htc vb...) ile 2gb lık bir nexus arasında dağlar kadar fark olduğunu düşünüyorum. Bu kendi kullanım deneyimim sonucunda çıkarttığım sonuçtur.

Bence sizin de söylediğiniz gibi durum sadece psikolojik :)

Ülkemizdeki teknolojik ürün fiyatları ve vergilendirmesi bambaşka ve maalesef üzerinde tartışacak bişey olmayan bir konu bence :)

• Bu telefon gelmeyecek.Boşuna beklemeyin.
  • QRX kullanıcısına yanıt
    Lg getirse gelir

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: .redmajor.

Lg getirse gelir

Sorun da orada LG'nin pek umrunda değil sanki. Geleceği yok ama insan bekliyor işte.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi çok da nickimde -- 21 Kasım 2015; 0:05:17 >
  • LG getircegini sanmiyorum Google ile anlasma sadece uretim asamasinda bu yuzden satisa karismaz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • teknokaptan kullanıcısına yanıt
    Nexus 4 ve 5'de bu durum farklı mıydı?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jerky

quote:

Hayır hocam ben çeliştiğimi düşünmüyorum, şuan android hala bolca sistem kaynağına ihtiyaç duymakta. Bu cihazlar az para değil ve para kolay kazanılmıyor. Dünyada teknolojiyi en pahalıya satın alan ülkelerden biriyiz. Dolayısıyla almışken riske girmemek gerekiyor sonuçta en az 2-3 yıl sorunsuz bir kullanım sunması gerekiyor alacağımız cihazın. Android hala hazır değil buna. Yazımdaki ana fikir şuydu,

Android şuan hala bolca sistem kaynağına ihtiyaç duyuyor ama umarım android 7 ve sonrasında bu ihtiyaç azalır. Ki Nexus 5X in 2gb ram ile gelmesi bunu işaret ediyor olabilir. Fakat Şuan biz kullanıcıların böyle bir belirsizlikte ve böyle bir ekonomik ortamda bu riski alacak lüksümüz yok ne yazıkki.

Bolca sistem kaynağı kullanıyordan kastınız şuanda bile 2gb yetmiyor mu yoksa 2-3 sene içerisinde yetmeyecek mi diyorsunuz tam anlayamadım?

Eğer şuanda bile yetmiyor diyorsanız nexus için kesinlikle katılmıyorum. Kabaca rakamlar vermem gerekirse ram kullanımım %50 ve %80 arasında gidip gelmekte.

2-3 sene içerinde yetmeyecek diyorsanız onun için kesin bişey söylememiz imkansız ama görünen o ki aynı cihazda kitkat, lollipop ve marshmallow kullanmış biri olarak gördüğüm kadarıyla sistem gereksinimi sürekli azalmıştır. Bu durumda bana 2gb ram konusunda olumsuz düşünmememe sebep oluyor.

Android'i nexus, google edition ve diğerleri şeklinde ayırmamız gerekiyor. Nexus android'in en saf hali olduğu için sistem kullanımı en minimum olan android cihazlarıdır. 2gb'lık bir Samsung (lg,htc vb...) ile 2gb lık bir nexus arasında dağlar kadar fark olduğunu düşünüyorum. Bu kendi kullanım deneyimim sonucunda çıkarttığım sonuçtur.

Ülkemizdeki teknolojik ürün fiyatları ve vergilendirmesi bambaşka ve maalesef üzerinde tartışacak bişey olmayan bir konu bence :)

Hocam ilk mesajimda dedigim gibi nexus bir yana diger android cihazlar bir yana.

Hele nexus 5 gercekten istisna bir cihaz, efsane. Kiymeti cok fazla bilinmedi gibi geliyor bana.

Eger bugun 32Gb depolama olan model bulunsa 2. El dahi olsa almayi dusunurum. Ama 16 gb mumkun degil yetmiyor. Zaten 12gb falan kaliyor kullaniciya. Bari sd kart girisi falan olsaydi ama o da yok. Ben gercekten bu ureticileri anlamiyorum. Getir iste sunun 32gb lik olanini. Ama yok iste. Varsada hep amerika modeli d820 ler geldi. Onlarinda 4g bandlari desteklemiyor tr de. Bandlar acilabiliyor ama ugras dur uzun hikaye.

Bence nexus 5 in veliahti oneplus one. Ayni kullanim zevkini ve rom cesitliligini opo da bulmustum. Hemde 64 gb ama iste onunda ekrani cok buyuk. 5" bu ayarda bir cihaz goremiyorum ne yazikki.yazilim destegi olsun, stabil olsun, saf android yada cyanogenmod destegi olsun.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Jerky

quote:

Hocam ilk mesajimda dedigim gibi nexus bir yana diger android cihazlar bir yana.

Hele nexus 5 gercekten istisna bir cihaz, efsane. Kiymeti cok fazla bilinmedi gibi geliyor bana.

Eger bugun 32Gb depolama olan model bulunsa 2. El dahi olsa almayi dusunurum. Ama 16 gb mumkun degil yetmiyor. Zaten 12gb falan kaliyor kullaniciya. Bari sd kart girisi falan olsaydi ama o da yok. Ben gercekten bu ureticileri anlamiyorum. Getir iste sunun 32gb lik olanini. Ama yok iste. Varsada hep amerika modeli d820 ler geldi. Onlarinda 4g bandlari desteklemiyor tr de. Bandlar acilabiliyor ama ugras dur uzun hikaye.

Bence nexus 5 in veliahti oneplus one. Ayni kullanim zevkini ve rom cesitliligini opo da bulmustum. Hemde 64 gb ama iste onunda ekrani cok buyuk. 5" bu ayarda bir cihaz goremiyorum ne yazikki.yazilim destegi olsun, stabil olsun, saf android yada cyanogenmod destegi olsun.

cevap bu cihaz :)

One Plus X

https://oneplus.net/x

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jerky -- 22 Kasım 2015; 0:37:52 >

• Cep telefonu bir ticaret urunudur adamlar para kazanmassa bu isi yapmazlar. cikarilan herhangi bir cihaza talep varsa mutlaka getiren olucaktir bu yapmak icinde on talep toplayip siparise bakiyolar boyle geldi Boyle gider para heryerde konusur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi teknokaptan -- 22 Kasım 2015; 4:08:38 >
  • hadi nexus 6 yı motorola yaptı ve adamlar TR de olmadıkları için getirmedi. ama LG nin bu cihazı mutlaka getirmesi gerek bence.
    sonuçta mal satıp para kazanacak. ama daha önce de söylemiştim; belki nexus serisi getirmeyip kendi ürünlerini satma peşinde olabilirler.
    her türlü biz nexus severlere yazık ediyorlar

• ferhatugur kullanıcısına yanıt
    Getirmeyecekse de en azından getirmeyeceğiz dese de boşu boşuna beklemesek. Sırf bunu beklediğim için yeni telefon almayı erteliyorum gelmeyeceğini bilsem şimdi çıkıp Z3 Compact alırım.

• Hong Kong da varsa 15 gün içinde cihaz elimde olacak geldiğinde, nexus 5 den geçen birisi olarak ufak bir inceleme yaparım

• quote:

Orijinalden alıntı: çok da nickimde

Getirmeyecekse de en azından getirmeyeceğiz dese de boşu boşuna beklemesek. Sırf bunu beklediğim için yeni telefon almayı erteliyorum gelmeyeceğini bilsem şimdi çıkıp Z3 Compact alırım.

Yav adam aciklama yapti ya getirmeyecegiz diye hala neyi bekliyorsunuz ki?
    https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=112009914

Dakika 14.35

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar elinde Nexus 5x cihaz olup satmayı düşünen
    Yurt dışından getirebilecek olanda varsa iletişime geçebiliriz
    Unlocked cihaz olmalı, sadece siyah renk. Mümkünse 32gb arıyorum.
    Şuan Nexus 5 kullanıyorum ama 5x cezbediyor nedense :)

Saygılar
  • quote:

Orijinalden alıntı: xboxhunter

Arkadaşlar elinde Nexus 5x cihaz olup satmayı düşünen
    Yurt dışından getirebilecek olanda varsa iletişime geçebiliriz
    Unlocked cihaz olmalı, sadece siyah renk. Mümkünse 32gb arıyorum.
    Şuan Nexus 5 kullanıyorum ama 5x cezbediyor nedense :)

Saygılar

suan dogubank piyasasina baktim 1650 arasinda satiyolar bilgniz olsun hocam

• fuckther7 F kullanıcısına yanıt
    Hocam kayıtsız fiyatları mı bu vermiş olduğunuz fiyat. Bende kadıköyde bu fiyatlara buldum pasaport kayıtlı 32gb versiyonunu
  • quote:

Hocam kayıtsız fiyatları mı bu vermiş olduğunuz fiyat. Bende kadıköyde bu fiyatlara buldum pasaport kayıtlı 32gb versiyonunu

aynen hocam kayitli sifir kutulu ayrica iknci eller var cok ta nadir de olsa kayitsiz 1200 fakat kaydi yok bir ikinci el demene bakma uc dort gunluk cihaz yani 1350 tl kayitsiz sifir arkdasim aldi onla beraber almadigma pismanim suan tekel uc bes yer sattigi icin pahali dan satyor

Arayışlardayız ozaman. Kayıtsız almak mantiksiz geliyor, pasaport hakki ayrica odemen gereken vergi falan ayni paraya geliyor. Ozaman haberleselim, eger avantajli bir fiyat bulursak

• quote:

Arayışlardayız ozaman. Kayıtsız almak mantiksiz geliyor, pasaport hakki ayrica odemen gereken vergi falan ayni paraya geliyor. Ozaman haberleselim, eger avantajli bir fiyat bulursak

aslinda mantiken baktgimzda ekran sararmasi mauhmetel bir sorun olarak gorunuyor ileri sonuk sararsdgnda sorun yasanablr bi kac ay bekelyip lg turkiyenin getrmesi makul o zman gorururm suan fahis fiyatta satanlar nasilda fiyat kiriyolar kayitsiz 370 dolarlik uruu 1900 satmak da neymis

Aynen katılıyorum sana. Bende bugün onu düşünüyordum, ekran sararması başımıza gelirse ki büyük ihtimal gelecek ozaman ayvayı yeriz :) Am LG acaba Türkiye ye getirecek mi ürünü, getirir diye ümit ediyorum. Nexus 5 te olduğu gibi. Gaza gelmişken pat diye satın alıcaz yada sabredip bekleyip görmek daha iyi sanırım. Sen aklımı koru ALLAHIM :D
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.