Şimdi Ara

LG nin Ücret İadesinde Yıpranma Payı Adı Altında Yaptığı Kesinti Gerekçesi !!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
542
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • LG G4 ü bootloop sorunu ile servise verdim. 20 iş günü içinde ürünün yenisi ile değiştirileceğine dair tarafıma sms gönderilmesine rağmen yasal süre zarfında tarafıma yeni cihaz verilmedi. Yasa gereği ücret iadesi isteme hakkım doğduğundan LG ürün değişim departmanı ile görüştüm. Ücret iadesi yapabileceklerini fakat %10 kesinti olacağını söylediler. Tüketici haklarının hangi maddesinde bu kesintiyi yapabileceklerini sorduğumda madde olarak değil ama elimizde yargıtay kararı var dediler. Ellerindeki kararı mail adresi ile gönderdiler. Hem THH deki arkadaşlara hem de avukat arkadaşıma incelemesi için gönderdikleri yargıtay kararını verdim.

Kararı okuduğumda karar sebep olan konunun benim konu ile yakından uzaktan alakası olmadığını gördüm. Avukat arkadaşımdan ve THH deki avukatın inceleme sonucunu bekliyorum. Sizlerle de paylaşmak istedim.

Aramızda bu konuya vakıf uzman avukat arkadaş varsa fikirlerini yazmasını rica ediyorum.

LG nin kesintiyi isteme konusunda hakkı varsa sıkıntı yok ama eğer hakkı yoksa yasal olarak hakkımızı sonuna kadar aramak zorundayız.

NOT: LG Hukuk departmanı gönderdikleri yargıtay kararında 3. sayfa 4. paragrafı incelememi istemişler.

Gönderdikleri dava olayında Banka müşterisine 6 adet bilgisayarı para almadan vermiş. 10 ay kadar sonra müşteri banka ile çalışmayı durdurmuş ama bankaya bilgisayarları iade etmemiş. Gerekçe olarakta banka ile çalıştığı süre zarfında bankaya bilgisayar paralarından çok daha fazla para kazandırmış olduğundan banka tarafından istenilen parayı ödememiş. Müşteri 10 ay boyunca bilgisayarı banka için kullandığını öne sürerek 1000 tl yıpranma bedelinin düşülmesini istemiş. Banka ise bunu kabul etmemiş. Yargıtay ise müşteriyi haklı bulmuş.

LG bu olay üzerindeki yıpranma bedelini neye dayanarak kesecek. Ben 10 ay boyunca telefonu kullanırken LG ye ekstra para mı kazandırdım ya da LG bana ekstra para mı kazandırdı. Tam tersi aksesuar satın alarak zarara uğrayan ben oldum. Dava konusu olayı tekrar incelediğimde LG nin bu davaya bakarak benden %10 kesinti istemesini yasal bulmuyorum. Ayrıca dava da yıpranma bedelinin ancak mahkemece belirleneceğinden bahsedilirken LG sözde yıpranma payını kendisi kafasına göre belirliyor. Düşüncelerimde haksız bir durum var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maximilanos -- 22 Ekim 2016; 21:56:33 >

• Genelde firmalar tüketici hakları uygulamasında kanunun gerisinde kalırken, LG firması bayağı ataletli davranarak önem bile geçmiş. Normal Tüketici kanunu uygulamalarında böyle bir şey yok. Mahkemeye gidilen bir örnek var. Bu örnek de sizin konunuza emsal olacak bir şey değil. Açıkçası LG Türkiye kendi kıçından uydurmuş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: autoshow

Genelde firmalar tüketici hakları uygulamasında kanunun gerisinde kalırken, LG firması bayağı ataletli davranarak önem bile geçmiş. Normal Tüketici kanunu uygulamalarında böyle bir şey yok. Mahkemeye gidilen bir örnek var. Bu örnek de sizin konunuza emsal olacak bir şey değil. Açıkçası LG Türkiye kendi kıçından uydurmuş.

En açıklayıcı yorum olmuş.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: autoshow

Genelde firmalar tüketici hakları uygulamasında kanunun gerisinde kalırken, LG firması bayağı ataletli davranarak önem bile geçmiş. Normal Tüketici kanunu uygulamalarında böyle bir şey yok. Mahkemeye gidilen bir örnek var. Bu örnek de sizin konunuza emsal olacak bir şey değil. Açıkçası LG Türkiye kendi kıçından uydurmuş.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.