Şimdi Ara

LG OLED 55B7 VS SONY XF9005 YARDIM (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
115
Cevap
1
Favori
8.644
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: tema59

Sony 65xe9305 serisini almayı çok istedim hatta beylikdüzü media markette teşhir vardı gittim kontrol ettim ve almak istediğim anda fiyatını yükseltiler bende vazgeçtim almadım sony xe9305 özel bir seri sony fiyat politikasını biraz düzeltse alınabilir seviyeye getirse millet ne samsung alır nede lg bu inatla devam ederse yakında tv bölümü yok olup gidecek
    Kesinlikle katılıyorum Sony'nin fiyat politikası çok katı tam Japon kafası adamlar.
    Söylediklerinizde haklısınız XE9305 özel bir seri ki zaten Sony bu yıl bu seriyi yenilemedi,XF90'da bıraktılar XF93 çıkarmadılar sonra Master serisi geldi.
  • İstediği kadar özel olsun. Edge led aydınlatma yapan panelde isterse 1000 zone olsun neye yarar. Sağ ve solda bulunan ledler nedeniyle asla çok zonelu bir fald panel ya da oled seviyesinde olmayacak.

Bulutlanma olacak mı, olacak.

Altyazılı film izlerken, her altyazı çıktığında panelin alt bölümü de aydınlanacak mı, aydınlanacak.

Sony servisi tüm bunlar için “bunlar normaldir, parlaklığı azaltın, dynamic contrastı düşürün ya da kapatın, bu sorunları istemiyorsanız oled tv almanız lazımdı” diyecek mi, diyecek.

Ben de evelki yıl tv almaya kalktığımda, sony hk yazılan olumlu görüşler, paylaşılan videolara inanıp 55xd9305 aldım. Ve 6 ay bile dayanamadım. Üstte yazdığım sıkıntılara servis çözüm olarak yukarda yazdıklarımı yazdı. Ama parkaklığı düşüreceksem, tvnin yüksek parlajlığa sahip olmasının bir anlamı olmuyor. Dynamic contrast ya da adı herneyse, onu kapatacaksam, sonynin bağırarak övündüğü bu özelliğinin anlamı ne oluyor? Sattım kurtuldum. Yaklaşık 1 sene tvsiz kaldım. Ve lg 65b7 alarak tvde film nasıl izlenir tekrar gördüm.

O yüzden burda sony fanlarının yazdıklarını (lg hakkında olumlu şeyler yazanların lg fanlığı ile itham edilmesine karşı) çok da şey etmeyin. Yukarda yazdığım olumsuzluklardan size hiç bahsedilmeZ çünkü. Varsa yoksa oledler parlak değil, bak bu bu sony/samsung tv 1000-1500 nit parlaklığa sahip. Halbuki o parlaklıkta o tvyi KULLANAMAYACAK. Dynamic kontrastı servis sana kapattıracak. Vs vs.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: emrahsnr

İstediği kadar özel olsun. Edge led aydınlatma yapan panelde isterse 1000 zone olsun neye yarar. Sağ ve solda bulunan ledler nedeniyle asla çok zonelu bir fald panel ya da oled seviyesinde olmayacak.

Bulutlanma olacak mı, olacak.

Altyazılı film izlerken, her altyazı çıktığında panelin alt bölümü de aydınlanacak mı, aydınlanacak.

Sony servisi tüm bunlar için “bunlar normaldir, parlaklığı azaltın, dynamic contrastı düşürün ya da kapatın, bu sorunları istemiyorsanız oled tv almanız lazımdı” diyecek mi, diyecek.

Ben de evelki yıl tv almaya kalktığımda, sony hk yazılan olumlu görüşler, paylaşılan videolara inanıp 55xd9305 aldım. Ve 6 ay bile dayanamadım. Üstte yazdığım sıkıntılara servis çözüm olarak yukarda yazdıklarımı yazdı. Ama parkaklığı düşüreceksem, tvnin yüksek parlajlığa sahip olmasının bir anlamı olmuyor. Dynamic contrast ya da adı herneyse, onu kapatacaksam, sonynin bağırarak övündüğü bu özelliğinin anlamı ne oluyor? Sattım kurtuldum. Yaklaşık 1 sene tvsiz kaldım. Ve lg 65b7 alarak tvde film nasıl izlenir tekrar gördüm.

O yüzden burda sony fanlarının yazdıklarını (lg hakkında olumlu şeyler yazanların lg fanlığı ile itham edilmesine karşı) çok da şey etmeyin. Yukarda yazdığım olumsuzluklardan size hiç bahsedilmeZ çünkü. Varsa yoksa oledler parlak değil, bak bu bu sony/samsung tv 1000-1500 nit parlaklığa sahip. Halbuki o parlaklıkta o tvyi KULLANAMAYACAK. Dynamic kontrastı servis sana kapattıracak. Vs vs.
    Sırf bu sığ kafadaki adamlar için bu forumdan fazla öneri alma,
    XD93 ile XE93 apayrı iki TV
    1.XD93'de ledler sağ ve soldayken XE93 de çifter tane 4 şerit alt ve üste yerleştirildi buda aydınlatılması gereken bölgeye daha kısa mesafe ve kontrast demek yani kenarlara göre çok çok daha başarılı karartma performansı demek.
    2.XD93 X1 işlemci kullanıyorken XE93 X1 Extreme işlemcisi kullanıyor bu sadece upscale,renk tonlaması veya kirli görüntüyü temizlemesinin yanında Local dimming algoritmasınıda değiştiriyor araştır gel local dimming algoritması nedir nasıl çalışır.
    3.XE93 zone sayısı olarak XD93'den 3 katından fazla sayıya sahip olup iki katı kontrasta sahip.
    4.Belliki sana zamanında XD93'deki en kete paneli itelemişler.Oku bak ne diyorum ben panel şansı önemli faktör diyorum.Bana inanmıyorsan diğer insanların yorumlarını oku,paylaşımlarını gör öyle salla,gerçi sanmıyorum ingilizcen olduğunda dinlediğinide anlamazsın.
    5.Al buda altyazı performansı buyur izle daha neyin ne olduğundan bi haber ''öhö edge led'' diye kafadan bok atma git biraz yabancı forum gez tıkılıp kalmışınız burda her yoruma emitasyon aynı mesajlar.Argümanı yok direk Sony fanı ezberlemişler belli bir lugat.

Al bak 2. tezinide çürüttüm boş yapma bana hala gelip edge-led diye,argümanla gel.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Digital Reaction1 -- 28 Ağustos 2018; 11:32:18 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Digital Reaction1

Sırf bu sığ kafadaki adamlar için bu forumdan fazla öneri alma,
    XD93 ile XE93 apayrı iki TV
    1.XD93'de ledler sağ ve soldayken XE93 de çifter tane 4 şerit alt ve üste yerleştirildi buda aydınlatılması gereken bölgeye daha kısa mesafe ve kontrast demek yani kenarlara göre çok çok daha başarılı karartma performansı demek.
    2.XD93 X1 işlemci kullanıyorken XE93 X1 Extreme işlemcisi kullanıyor bu sadece upscale,renk tonlaması veya kirli görüntüyü temizlemesinin yanında Local dimming algoritmasınıda değiştiriyor araştır gel local dimming algoritması nedir nasıl çalışır.
    3.XE93 zone sayısı olarak XD93'den 3 katından fazla sayıya sahip olup iki katı kontrasta sahip.
    4.Belliki sana zamanında XD93'deki en kete paneli itelemişler.Oku bak ne diyorum ben panel şansı önemli faktör diyorum.Bana inanmıyorsan diğer insanların yorumlarını oku,paylaşımlarını gör öyle salla,gerçi sanmıyorum ingilizcen olduğunda dinlediğinide anlamazsın.
    5.Al buda altyazı performansı buyur izle daha neyin ne olduğundan bi haber ''öhö edge led'' diye kafadan bok atma git biraz yabancı forum gez tıkılıp kalmışınız burda her yoruma emitasyon aynı mesajlar.Argümanı yok direk Sony fanı ezberlemişler belli bir lugat.

Al bak 2. tezinide çürüttüm boş yapma bana hala gelip edge-led diye,argümanla gel.

Alıntıları Göster
    Adam birçok şeyi senden yeni öğrendi
    Bu arada konu sahibi XE93 gerçekten çok başarılı bir tv'dir ama Türkiyede satılmıyor artık diye biliyorum.

• Digital Reaction1 D kullanıcısına yanıt
    Bana sığ diyen sığ ötesi yaratık, gitmiş youtube videolarından izlediği ne üdüğü belirsz videolara kanarak yorum yapıyor.

Ve hala edge led panelde zonedan bahsediyor. He yavrum he. Edge led ve zone. Çakma zoneları gelmil burda yok özel seri yok cart seri.

Sen videolara bakarak bilgi sahibi olmaya devam et. Benim cahil takımıyla ugraşacak vaktim yok. Sen türkçe konuşamıyorken ben ingiliZce makale okuyup yazıyordum. Herkesi kendin gibi 3-4 kelime yabancı dil bilen mi sandın? Kullanıcı adını ingilizce alarak ingizlice bildiğini mi sanıyorsun?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrahsnr -- 28 Ağustos 2018; 12:2:14 >
  • BosnakBulut kullanıcısına yanıt
    Sen niye havlıyorsun?

• quote:

Bana sığ diyen sığ ötesi yaratık, gitmiş youtube videolarından izlediği ne üdüğü belirsz videolara kanarak yorum yapıyor.

Ve hala edge led panelde zonedan bahsediyor. He yavrum he. Edge led ve zone. Çakma zoneları gelmil burda yok özel seri yok cart seri.

Sen videolara bakarak bilgi sahibi olmaya devam et. Benim cahil takımıyla ugraşacak vaktim yok. Sen türkçe konuşamıyorken ben ingiliZce makale okuyup yazıyordum. Herkesi kendin gibi 3-4 kelime yabancı dil bilen mi sandın? Kullanıcı adını ingilizce alarak ingizlice bildiğini mi sanıyorsun?
    Ee sen az önce foto paylaştın tv'yi ezmek için şimdi ben video paylaşıncamı battı işinize geldiği gibi ne kıvrak insanlarsınız
    Argümansız kahve ağzıyla bana hala gelipte 'hölö hölö edge'' diyor.
    Bir benim yorumuma bakın bide bu tipin,bu adamlardanmı tavsiye alıcaksınız XE93'ün nasıl bir tv olduğunu daha yeni öğrendi.
    Adamın konusu daha fazla bok olmasın diye Blok belli aynı şeyleri tekrarlayıp duracaksın,boş yapma.

• Evet sony 55xd9305 tam hayal kırıklığı idi ben bir hafta dayanamadım ve sattım size %100 katılıyorum

• quote:

Sen niye havlıyorsun?
    Hem cahil hem yobaz yorum yapıyorsun hemen saldırı ciddiye almayın bu tipleri
    Cahil herif, ben senin gibi sponsorlu videoları değil, bu formdaki bir kullanıcının fotosunu paylaşıyorum. Bunun bile farkına varamayan bir cahile yazıyorum. Bilal misin ya?
    Sana senin üslubunla cevap veriyorum. Hala boş kafa.

Bann

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrahsnr -- 28 Ağustos 2018; 12:11:23 >
  • Panelden panele tam olarak ne fark oluyor. Kullanılan teknoloji tam olarak aynı değil mi? Panel şans olayını açar mısınız?

• adamın önceki üyeliği 40 küsür gün banlanmış, burda bilgili addediyor kendini ...
  • quote:

Orijinalden alıntı: GT_55

Panelden panele tam olarak ne fark oluyor. Kullanılan teknoloji tam olarak aynı değil mi? Panel şans olayını açar mısınız?
    Led sıra dizilimi;bu TV tam 50 kilo ağırlığında ve bu ağırlığıda içindeki ledlerden alıyor.Sony malesef bu serisindeki her tvsinin led sıra dizilimini aynı titizlik ve incelikte çıkartamıyor ama japonya üretimleri panellerin daha sorunsuz ve temiz olduğunu söylüyorlar.
    Bir diğer faktörse taşıma ve kargo sırasında alınan hasar;her nekadar paketleme iyi olsada TV'yi indirip kalkırıken eğer köşelerden hasar alırsa buda led dizlimini etkiliyor ve blooming,clouding oranını artırıyor.
    Hatta amerikada kullanıcılar UC2 üretim kodlu panellerin en iyi paneller olduğunu söylüyorlar.
    BEST BUY veya bu sitedeki gibi bazı satış yapan siteler bu durumu özellikle belirtirler.

Bu temelinde büyük bir risk,o yüzden internetten alıp üretim yerini tarihini ve kodunu iyi kontrol edip daha sonra test edip TV'yi kabul etmelisiniz eğer TV kargo sırasında hasar almış veya panelinde sorunluysa 14 gün cayma hakkından yararlanıp iade etmeniz gerekiyor.

Bu kişi Z9D den C7'ye kadar birçok TV'yi kullanıp video çekip yorum yapmış son kullanıcı birisi,öyle tek TV alıp deneyim yapmadan sallayan boş birisi değil zaten videoyu dikkatli izlerseniz ne demek istediğimi anlarsınız.

Burda ise sorunsuz paneli nasıl test edilmesi gerektiğini anlatıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Digital Reaction1 -- 28 Ağustos 2018; 13:26:32 >

• xd93 ile xe93 benzer ürünler değil
    xe93 te reflector diffuser yapısı bilindik yapıdan çok farklı
    görsellerini bulamadım, eklerdim
    işlemci ld vs olayına hiç girmeden
    xe93 çok iyi ve sorunsuzdur hatta muhteşemdir
    iki tv nin bir biri ile alakası yok biri elma biri armut
    kıyas kabul etmez ve tartışmak yersiz
    ısrarla benzer tv demeye getiriliyor bu doğru değildir
    aynı diyen art niyetlidir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi recep -- 28 Ağustos 2018; 14:34:34 >
  • belki çok alaksız olacak ama sony 55xd9305 televizyonumu satmak durumdayım.aşağı yukarı ne kadar eder.fikri olan var mı ?
  • quote:

Sen niye havlıyorsun?
    kibar adam sana ne oldu geçen gün bana sokak ağızıyla konuşuyorsun senin seviyene inemem diyordun

ayrıca bu konularda bilgi sahibi olmadığın halde senden çok daha fazla bilgi sahibi olan birisine cahil diyebiliyorsun dışardan okuyan bu işleri biraz bilen kimin cahil olduğunu görüyor zaten rahat ol
  • isim vermeyeceğim onlar kendini biliyor şu malının esiri cahil oled kullanıcıları olmasa bu tv bölümü çok daha güzel bi yer olabilirdi onlar kendini biliyor diğerleri üzerine alınmasın
  • quote:

Orijinalden alıntı: Digital Reaction1

Ee sen az önce foto paylaştın tv'yi ezmek için şimdi ben video paylaşıncamı battı işinize geldiği gibi ne kıvrak insanlarsınız
    Argümansız kahve ağzıyla bana hala gelipte 'hölö hölö edge'' diyor.
    Bir benim yorumuma bakın bide bu tipin,bu adamlardanmı tavsiye alıcaksınız XE93'ün nasıl bir tv olduğunu daha yeni öğrendi.
    Adamın konusu daha fazla bok olmasın diye Blok belli aynı şeyleri tekrarlayıp duracaksın,boş yapma.

Alıntıları Göster
    hocam kime ne anlatıyorsun git kahvedeki adama anlat daha iyi belki bi kısmını anlar bunda o kafada yok

Pardon , xe93 iyi tv ama genelde panelleri sorunlu mu oluyor dediniz ben mi yanlış anladım ?

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.